|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Faktycznie może po tej kaszce ją suszy
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że juz macie łóżeczko ![]() ![]() A jeżeli o czerwony przedziałek- to moja mała ma go od urodzenia. I nawet ma ciut dłuższy i na końcu jest skrzywiony w prawą stronę ![]() ![]() ![]() ![]() dopiero zobaczyłam, że jo@n@ wyprzedziła mnie z PIPem ![]() Edytowane przez edyta0131 Czas edycji: 2009-04-23 o 20:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Krzesełka - zauważyliśmy z TŻtem to samo. Konstrukcje wszystkie "na jedno kopyto" różnica tylko w poszyciu. Dlatego to Chicco Polly tak nam się spodobało bo jest inne. Dzisiaj wypatrzyłam jeszcze na Allegro krzesełko Fisher Price Rainforest i też mi się podoba ale ja to bym chciała na żywo zobaczyć, dotknąć, poruszać ![]() A co do tego czerwonego jakby poobcieranego to mój miał też takie pod paszkami i wyleczyliśmy Bephanenem ale kremem ![]() Scorpionec a co dawałaś po jabłku małej?? Marchwekę?? Bo ja tak trochę od Ciebie ściągam ![]() A gdzie się podziewa drobiciaa i maniche?? ![]() A jeszcze mi się przypomniało o krzesełku. Bo to chicco to chcemy kupić 2 bo jedno dla znajomej (przy zakupie dwóch mamy wysyłkę gratis) Podoba nam się taki model Safari. Krzesło kosztuje ok. 530 zł a moja znajoma znalazłą dzisiaj takie i cena ją powaliła: http://www.allegro.pl/item611453349_..._i_zabawy.html I zastanawiała się czemu takie tanie :P Podróba jak się patrzy. Chicco w ofercie ma tylko z blatem w kolorze niebieskim a tutaj 3 kolorki do wyboru. Ciekawe tylko jak się ma ten plastik do orginalnego?? Bałabym się kupić to krzesło bo potem bym sobie pluła jakby coś było nie tak i znowu bym mówiła, ze chytry traci 2 razy. Dlatego uważam już na takie okazje cenowe bo już nie raz się sparzyłam. No to tyle ode mnie. Uzewnętrzniłam się :P Scorpionec gratuluję zakupu łóżeczka. Faktycznie czasem nie opłaca się kupować w necie. Produkt tańszy ale przesyłka dojdzi i wychodzi na to samo albo drożej. A w razie jakiejś reklamacji jak się kupi w sklepie to nie ma problemu z odsyłkami. No teraz to już wsio. Dobrej nocki Mamuśki. Edytka trzymam ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Gosiaczek1211 Czas edycji: 2009-04-23 o 21:32 Powód: skleroza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |||||||
Zadomowienie
|
Witam z samego rana,
My już od 6 buszujemy po domku. marta juz nawet zdążyła sie zmęczyc i własnie mi zasypia. Znowu słonko świeci aż chce się życ. Cytat:
Cytat:
Cytat:
-najlepiej kupowac plastkiowe krzesełko- łatwo można umyc a poza tym w drewniane dzieciaki się wgryzają - obszycie z materiału - ceratka do tyłka się klei -podnóżek - brak regulacji nie jest żadną tragedią jeśli fotelik ma służyc tylko do jedzenia. -najlepiej na kółkach bo czytat - "łatwiej pod nim podłogę umyc" na tym kończy się ma wiedza Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Edytko - jak nocka? Edytowane przez Salomea1 Czas edycji: 2009-04-24 o 06:25 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
na ten czerwony rowek to nam bepanthen nie pomaga
![]() zawsze bardzo dokladnie susze faldki..nawet dodatkowo recznikiem papierowym ![]() Salomea1 dzięki za trafne uwagi co do krzesełek.. zwlaszcza o ceracie i klejeniu do tylka bo przecież lato idzie ![]() Gosiaczek1211 krzeselko fajne i cena tez ale jest napisane ze mogą miec przebarwienia i ryski.. moze to jakieś odpady po fabryczne?? ![]() co do jedzonka to my zaczelyśmy od marchewki, potem jabłko, teraz byla marchewka z ziemniaczkami... no i dzis zaczniemy sloiczek ziemniaków z dynia ![]() dziewczyny czy kupując kaszki i sloiczki czytacie sklady? ja wczoraj chcialam kupic malej sloiczek z bobovity ziemniaczki ze szpinakiem ![]() ![]() ![]() ![]() zauwazylam ze naj mniej przy skladnikach kombinuje hipp..i gerber ![]() my kaszek jeszcze nie jemy ale zrobie tak jak któras z was pisala..kupie sam kleik ryzowy i sama bede dodaać owocki itp.. bede miala pewność co ona je i ze bez cukru itp ![]() aha pytalyscie o niekapek z tommie tippie wczoraj dalam malej wody.. byla zachwycona..prawie odrazu zalapala o co chodzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mnie wkurzyli jak dałam zupkę marchewkową z ryżem, a potem czytałam skład, z którego wynikło że były tam jeszcze ziemniaki (ryż i ziemniaki? dziwna mieszanka), seler (alegren) i sok z winogron (??). dziwna mieszanka. Od tamtej pory czytam dokładnie przed zakupem. Zwłaszcza że niunia dostała krostek wokoło ust i na nosku. Lekarka stwierdziła alergię tylko problem na co. Zwłaszcza że ja jestem też alergiczka (na pyłki) a lekarka powiedziała że wszystko może podejrzane: pyłki, jedzonko Kasi, moje jedzonko (już wykluczyłam mleczne produkty z mojego jadłospisu i czekam na efekty, bo podobno ta alergia objawia się własnie krostkami wokoło ust). Jeśli się okaże że to alergia na białko mleka krowiego to niedobrze. Trochę dziś poczytałam i mała będzie biedna, nie dostanie jogurcików przynajmniej w 1 roku, jajka też dużo później, żadnych mlecznych bułek itp. Ja też póki karmię. Salomea a my dziś od 4.40 na nogach. Mloda wyspana, oczy jak 5 złotych. Teraz odsypia poranne wstawanie. Co do krzesełka, to my kupiliśmy drewniane ze względu na cenę i praktyczność. Nie będę szukać potem krzesełka i stoliczka do pokoiku. Ale wiadomo że każdy wybiera na co go stać. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2009-04-24 o 07:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Raczkowanie
|
scorpionec no ja właśnie się tak nadziałam na młodą narchew z bobovity, gdzie okazało się jest też ryż i woda, więc na pewno tego już nie kupię. A w ogóle wczoraj pierwszy raz Małej sama ugotowałam marchewki i zieminiaczki na parze, zmieliłam i dodałam trochę oliwy z oliwek i dzisiaj dostanie domowy obiadek
![]() ![]() widzę, że mój patent na kaszkę się spodobał, ciesze się ![]() ja tez mam ten niekapek tt ale moje dziecko ciągle odmawia picia czegokolwiek z czegokolwiek - ani butelka ani niekapek, ani woda, ani soczek, ewnetualnie herbatka jabłko z melisą z łyżeczki, ale i to ostatnio nie bardzo się jej podoba, a możecie sobie wyobrazić ile zajmuje wepchnięcie w nią przynajmniej 50 ml ![]() ![]() salomea fajnie masz ztym fotelikiem,że tak tanio się uda kupić, w końcu nowy mało nie kosztuje, ja dopiero Młodej wyciągnęłam dzisiaj wkładkę dla noworodków, a i tak muszę jej coś pod tyłek podkładać bo się zapada ![]()
Zuzanna Helena ![]() Edytowane przez szamanka82 Czas edycji: 2009-04-24 o 09:13 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4028 |
Zadomowienie
|
co do krzesełek do karmienia to macie rację że te plastikowe prawie wszystkie są takie same różnią się ceratką i kolorami
![]() ![]() asiak1981 trzeba tak uważać na te słoiczki ![]() ![]() ![]() Salomea1 fajnie z tym fotelikiem masz dobry fotelik i za małe pieniądze Gosiaczek1211 ja też kiedyś oglądałam te krzesełka ale jak zobaczyłam ten napis że mogą być przebarwienia itd to od razu odpuściłam bo nie wiadomo jak to wygląda może nic nie widać a może przysłali by jakieś brzydactwo edyta0131 ja małemu teraz daję kaszkę o 18 a po kąpieli ktora jest o 19.30 daję 2 cycki i jest super bo mały najedzony i napojony może tak by pasowało Laurce skylie jeśli Ci chodzi o tą wkładkę taką mięciutka to trzeba ją wyjąć przez te pasy które są mi bez problemu tak się udało przełożyć trzeba mam nadzieję że pomogłam bo tak dziwacznie napisałam ![]()
#4029 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Głowa mi pęka z samego rana i nawet kawa nie pomogła ![]() No to teraz o spaniu Laurki-jak zawsze usnęła o 21, a potem była pobudka nie o 2, a o 3.10. Dałam jej smoka, a tu nagle cisza-moja pierwsza myśl :"czyżby się udało?". I ta błoga cisza była przez, a może aż 15 minut. Potem poszłam zrobic małej herbatkę-wypiła całą setkę i odłożyłam do łóżeczka. Na to ona znowu zaczęła marudzić. Pomyślałam, że może jej gorąco, bo śpi w śpiworku, bo kołderka troszkę cienka jest, a dodatkowo na noc zakładam jej frejki. Więc pościągałam jej to wszystko i tak przykryłam kołderką, po czym sama się położyłam i usnęłam ![]() ![]() Paula ja małej nie daję cycka po kąpieli, tak się już przyzwyczaiła i chyba tak zostanie. Ale może spróbuję jej dziś dać najpierw kaszkę, a potem cycka tak jak piszesz. Bo teraz to najpierw był cyc, a potem za jakieś pół godziny kaszka godzinkę przed kąpielą. Narazie mi to aż tak bardzo nie przeszkadza jak budzi się tylko raz w nocy, ale jak za miesiąc wrócę do pracy, to chciałabym sie wysypiać ![]() Co do tych słoiczków, to faktycznie trzeba czytać skład. Ja niebawem zaczne małej sama robic zupki. Dostałam od męża rok temu blender, więc trzeba zacząć go używać ![]() Scorpionec możesz wkleić link, jakie łózeczko kupiłaś? Ja w tym swoim mieście nie mam takiej mozliwości, aby sobie pójść do sklepu i podotykać łóżeczka, czy krzesełka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Na zaczerwienienia i potowki stosujemy balsam lub krem specjalny z Emolium no i wietrzymy. Znika bardzo ladnie. ![]() My teraz mamy problem z mega czerwona pupka po antybiotyku. Z pierwszym antybiotykiem poradzil sobie probiotyk. Teraz to juz nic nie dziala. Nawet tormentiol ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj wojtek znow sam sie przekrecil z brzuszka na plecki ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Chyba toxoplazmoza ![]() ![]() ![]() Ciekawe jak to sasiadki zniosa, bo to glownie ich koty ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2009-04-24 o 11:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4032 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A jakie herbatki dajecie maluchom? Bo te rozpuszczalne to wszystko z cukrem z tego co widziałam.. Moi niestety tez nie chcą pić, ani wody, ani soku jabłkowego ani herbatki... Cytat:
![]() A u nas dalej borykamy się z chorobą, mnie i tacie po antybiotyku przechodzi, za to zaraziła się mama... Dzieciaczki dalej maja katarek i strasznie się boję, zeby im na oskrzelka nie zeszło.. skylie dobrze, ze z Wojtkiem już ok ![]() Przez tą chorobe musiałam przełozyć szczepienia, mieliśmy mieć w zeszły wtorek, a teraz dopiero pod koniec maja termin ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | |
Rozeznanie
|
Ja tylko na sekundkę. Wszystko przeczytałam...ale jak zwyklę nie zdążę odpisać. Mąż czeka i lecimy na spacer. Popiszę coś jutro.
Teraz tylko tyle: Cytat:
Pozdrawiam! Odezwę się niebawem! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4034 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony mnie mama smarowala pupe tormentiolem i zyje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Zadomowienie
|
eskyli to nie wiem jak ci pomóc może ja miałam inna wkładkę bo my mamy ten fotelik od mojej siostry i on jest z 2006 r więc może coś inaczej tam było bo bez problemu zdjęłam
moje dziecko zostanie chyba akrobatą w łóżeczku próbował się podtrzymywać szczebelków żeby siadać myślałam że się popłaczę ze śmiechu z niego przekrecił się na brzuch i poszedł tak spać wygląda jak mała żaba
Przytulanki szmacianki ręcznie szyte Edytowane przez Paula Szyszka Czas edycji: 2009-04-24 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4036 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też kiedyś przeczytałam w necie,że na odparzenia dobry jest tormentiol.Kupiłam,jak Emilka miała 2 tyg.,ale jak w ulotce przeczytałam,że nie wolno stosować u niemowląt, to schowałam do szuflady i leży do tej pory.Dziwne,że wszyscy kiedyś stosowali i nawet moja położna polecała,a producent zabrania ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy zielone.. rozklada sie jedną reką.. troszke więcej roboty jak sie chce dziecko klasc na wyższym poziomie ale generalnie nic trudnego..ma super solidny przewijak ![]() ![]() u nas sudokrem specjalnie nie dziala..ofszem na jakies krostki itp jest super..ale na czerwona kreche na dupci niet ![]() o i musze leciec bo mala stekala, stekala i chyba wystekala.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() scorpionec- ja szukam jakiegos prostego zwykłego kojca/łóżeczka. Tak naprawdę to nie wiem czym one się różnią. Muszę cos kupic na wyjazd wakacyjny. A czy w domu będę go używac to nie wiem, bo pewnie Cześkowi moze się nowy mebel spodobac. ![]() Jedzonko- Czy podajecie dziecku gluten?? Jeśli tak to jakiej firmy i do czego i ile razy dziennie i wogóle czy macie jakiś plan karmienia jedzonkiem?? Chodzi mi że np. Rano cyc, potem ok12-13 cos tam itd. Ja teraz podaję jabłko z dynią ok 17-18 a potem cyc i spanko po 19 i się zastanawiam czy marchewki nie podawac karminie wczesniej jako obiadek. Ale zamieszałam, mam nadzieję że zrozumiecie. ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Raczkowanie
|
Cisza jak makiem zasiał
![]() Zmykam już spać. Mam nadzieję, że dziś mała będzie dobrze spała. Zrobiłam odwrotnie-najpierw dałam kaszkę, a potem dojadła cyca ![]() ![]() Kiedyś któraś z Was wklejała link do tego krzesełka http://allegro.pl/item613730832_krze...pe_kurier.html od razu mi wpadło w oko i coraz bardziej się nad nim zastanawiam. Tylko kurcze nie mam możliwości go pomacania ![]() Życzę długiej i spokojnej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4040 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie miałam możliwości pomacać ale ufam, że Fisher mnie nie zawiedzie ![]() A teraz zmykam spać i dobrej nocki życzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tymi krzesełkami, to ja też będę miała problem. Szczerze mówiąc, to żyłam w błogiej nieświadomości i myślałam,że one są tańsze-niektóre kosztują tyle, co spacerówka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() z takich podbnych to widzialam coneco fabula 2009 i maja bardzo ladne kolory i lepsze ceratki...ale jeszcze ich nie ma w necie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() salomea u nas wietrzenie tez średnipo pomaga..jako takie efekty sa jak zamiast chusteczek uzywam wacików z woda.. wczoraj moja mam mala wietrzyla i wnusia babcie olala ![]() ![]() dla mnie priorytetem bylo by łóżeczko bylo stabilne i min 120x60.. i zadne z tych bez bajerów tych 2 warunków nie spełnilo..niestety.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
ale jestem zła, muszę się Wam wyżalić, od poniedziałku przypałętało się do mnie katarzysko i bolało mnie gardło, nosilam maseczkę , żeby mojego misia nie zarazić, ale od środy miałam masakrę jakies napady kichania, smarkania i uczucie ciężkości w klatce piersiowej. w czwartek poszłam do lekarza, lekarz obejrzał i osłuchał i stwierdził ze jestem zdrowa, ale kazał na drugi dzień iść na morfologię plus rozmaz krwi, bo chyba ma podejrzenie silnej alergii, szlag by to trafił, że też na stare lata jakieś g....o się przypałętało do mnie, a najgorsze jest to, że z dnia na dzień jest coraz gorzej, jak wychodzę z dzieckiem na spacer to mam masakrę, ale w domu też nie jest lepiej, przepraszam, że Wam się tu wyżalam ale jestem zła, bo jak nie urok to ...... zawsze coś. ahh w poniedziałek idę do lekarza z wynikami i zobaczymy co powie miłego dnia |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4044 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gosiaczek, Scorpionec dzięki za kilka słów na temat tego krzesełka ![]() ![]() Anytsuj trzymaj się dzielnie kochana ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
Rozeznanie
|
Edyta, ja bym własnie tak zrobiła, ze ew dołożyć różnicę w cenie, jak mama ma określona sumę pieniędzy przeznaczona na prezent. Po co ma sobie dziecko tyłek odparzyć, albo się ześlizgiwać albo jeszcze coś innego, jak to krzesełko nie najlepszej jakości
![]() Justynanajważniejsze, żeby odkryć co Ci dolega, zaczniesz coś łykać i będzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
a ja coraz bardziej sklaniam sie ku temu krzesełku... http://www.allegro.pl/item616564153_...enia_w_wa.html
na tej aukcji nie ma nic o wadach (inny sprzedający) no i jest 24 miesiace gwarancji... wygląda naprawde fajnie... mi nie zależy na znaczku chicco ... dla ktorego mialabym doplacac kolejne 200zl... kurde ale gdzie by mozna je na zywo dorwać??? Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-04-25 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do Fishera to tez mamy matę i karuzelkę i kilka innych zabawek i ja jestem bardzo z nich zadowolona. A co do krzesełka to na aukcji jest w opisie, że ma ściąganą podwójną tackę. Także jest ok. Zresztą przyjedzie to Wam napiszę jakie jest w realu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4048 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() szmanka, Ty nie czytaj ile one waza bo oszalejesz,to one sa mutantami a my naj najbardziej normalnymi dziewuszkami ![]() zgadzam sie,moze jej sie chce pic? kaszki maja to do siebie ze zapychaja ja Gabrysiowi rano po kaszce ,jakeis pol godzinki potem djae pic Cytat:
a jaki efekt maki ziemniaczanej? my juz dobrze sie czujemy,teraz mamy faze nozkowa,bawimy sie nozkami,smiesznie to wyglada i tak slodko.I cora czesciej smiejemy sie w glos,zwlaszcza jak laskocze Gabrysia po brzuszku,po drzemce.Tak radosnie swiergoli wtedy. Mialam jeszcze cos pisac alem zapomniala,no coz skleroza,wiek starczy itp
![]() |
#4049 |
Raczkowanie
|
Wpadłam tylko na chwilę,bo przez tą pogodę jakoś brak czasu na wizaż.
Widzę ,że na tapecie są teraz krzesełka , ja mam coneco galileo i jestem z niego zadowolona-ma regulowany kąt siedziska ,regulację wysokości,a siedzisko łatwo utrzymać w czystości,chociaż rzeczywiście tyłek się klei przy dłuższym siedzeniu,ale ja podkładam pieluchę i jest ok. Dawidkowi wyszły kolejne dwa zęby na dole i w sumie mamy już sześć,na szczęście obyło się bez problemów i gdyby nie codzienne szorowanko buzi pewnie nawet bym nie zauważyła ![]() Kurcze ten czas tak szybko leci,a ja 13 maja wracam do pracy i wcale mi się to nie podoba , bo u mnie ciągle zwolnienia no i pewnie mnie to też dosięgnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jak szorujecie zabki? szczoteczka jakas i sama woda czy juz jakas pasta? a jak nie pasta to od kiedy mozna pasta i jaka wtedy? a czy w bezzebnych buzkach tez jakos myjecie dziaselka? i jeszcze jedno - latem jak w nocy bedzie cieplo to czy zamierzacie spac przy otwartym oknie jesli bobas bedzie z Wami w pokoju nadal? bo tak sobie mysle, ze przeciez w wozku tez dziecko spi na powietrzu wiec niby nie powinno go zawiac w domu - jesli oczywiscie nie ma wichury na dworze. no i tyle mialam czasu na dzis uciekam do Karoli pozdrawiam wszytskie Pociechy i ich Mamy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.