Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-25, 23:27   #2791
gooha3
Zadomowienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
ale mi przykro dziewczynki, ze nie moge dzialac i musze czekac... Kurcze. Mam nadzieje ze te 3 miesiace jakos zleca. Mysle, ze jak bedzie dobrze wszystko na USG to moze po 2-ch miesiacach zaczniemy... W koncu tak szybko pewnie nam i tak nie wyjdzie. Teraz czekalismy 5 cykli Kurde, ale to wszystko jest trudne.

Czy mozecie mi powiedziec kiedy moge sie spodziewac miesiaczki (pierwszej po poronieniu)? Nawet zapomnialam zapytac lekarzy. Mierze na razie tempke, ciekawe czy ten cykl bedzie juz owulacyjny... Zle mi z tym ze cala rodzina sie dowiedziala o tym co sie stalo...

Kurcze, nie wiem co bym zrobila, gdyby nie moje 1,5-roczne szczescie, ktore terroryzuje mnie na spacerach i drazni sie odpowiadajac: tata, jak mu mowie: powiedz mama

ach. Musze sie komus wygadac, a nie bardzo mam komu.

Wszystkim nowym staraczkom zycze powodzenia. Za "starsze" staraczki caly czas trzymam kciuki

Jesli chodzi o @ po poronieniu ja dostałam dosyc szybko bo po 26 dniach. W drugim miesiacu juz dostalismy zielone swiatło od lekarza. Z tym czasem to róznie jest. Tak jak mi mówił lekarz najwazniejsze to zagoic rane w glowie i sercu, bo to czasami duzej trwa i blokuje nature.

Z zachodzeniem w ciaze po to roznie jest. Nikusi udało sie odrazu, mi sie zaczął 5 cykl i mam wrazenie ze po zabiegu cos sie rozregulowalo u mnie.
Z tego co pisałas to Ty operacji nie mialas wiec moze wszystko szybciej wróci do normy.

Mimo wszystko trzeba troszke czasu zeby sie troche z tym pogodzic, tak do konca to sie nigdy nie zapomni
życze Ci aby czas szybko minał i uleczył te przedewszystkim psychiczne rany.
Bedzie dobrze

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 23:39   #2792
dra
Zakorzenienie

tak dobrze piszesz,najwaznniejsze zagoić rane w sercu
ja długo goiłam niestety,pół roku odczekałam,ale to psychika mi siadła totalnie,ale podniosłam się i tż bał się troche i czekałam i się doczekałam za nim ,ale czy zabieg czy nie to różnie bywa,ja np zabiegu nie miałam,a zobacz ile już czekam,więc to chyba różnicy nie ma...
prawda jest taka,że do tego bólu się przyzwyczajamy z czasem,czas nie goi ran,my się przyzwyczajamy...
Stary 2009-04-26, 00:10   #2793
sarrita
Raczkowanie

czesc dziewczyny... wpadam do Was na chwilke bo zaraz zmykam spac. mialam bardzo intensywne dwa dni i chwili wolnego. w czwartek i piatek organizowalismy impreze dla naszego klienta (pracuje w branzy eventowej-organizuje imprezy) i jak wrocilam do domu 'po', to padlam na twarz.
dzisiaj poprawilam sobie troche humorek bo zalozylam sobie piekne dlugie rzeski - takie na stale doklejane nie kepki i wygladam booooosko i chyba to przez nie moj TZ dzisiaj juz 2 raz chce sie przytulac
juz jestem po owu... teraz pozostaje czas do testowania. w tym miesiacu bylo intensywnie - trzymajcie kciuki kochane
Stary 2009-04-26, 08:05   #2794
online69
Przyczajenie

Witam Was serdecznie

Czytam Wasze forum od jakiegoś czasu, i stwierdzam, że powinnam tu zaglądać Zaczeliśmy się starać;-) wczoraj skończyła się owu( testowałam) , miałam przez ją przez 3 dni i działaliśmy z mężem.
Właściwie decyzję o staraniu podjeliśmy 2 tyg.temu. Stwierdziliśmy, że nie ma na co czekać.jest upragnione mieszkanko, praca , 30 lat na karku, i na cóż czekać.
Zobaczymy... cieszę się że Was poznaję.
pozdrawiam
online69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 09:44   #2795
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

cześć Kochane, ja właśnie idę do kościoła, potem też muszę jak na złość do ikei ;/
a o 19 mam koncert Perfect symfonicznie
3mam mocno kciuki za Was
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 10:47   #2796
Lenka1000
Rozeznanie

Sama juz nie wiem, co robic. Mamy rozkopany remont generalny i lewdo nam starcza na zycie a tu jeszcze kredyt eks. z drugiej strony zdaje sobie sprawe z tego, że nie moge w nieskonczonosc odkladac zajscia w ciaze.
Lenka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 12:25   #2797
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość

oj dziewczynki, chciałam być silna. Tak bardzo chciałam, ale łzy mi poleciały z oczu.

Powinnam się cieszyc ale mi smutno. Kuzynka mojego męża wczoraj urodziła synka. Właśnie zobaczyłam jego zdjecia na naszej klasie. Pogratulowałam, a zaraz ojciec tego dziecka mi odpisał a kiedy Wy zaczniecie działać, przeciez juz rok temu bawiłem sie u Was na weselu.
....... a mi sie ryczec chce ;(

dlaczego to musi byc takie trudne....
Oj kochana wiem jak to jest.. ale mówisz, że młoda jesteś jeszcze chcesz trochę życia wykorzystać a nie wkopywać sie w pieluchy. Nikt nie musi wiedzieć że się staracie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
a dziewczyny a o co chodzi z ta tabelką dokładniej,ta która która będzie obstawiała w tabelce mam np w nawiase pisać tak?? i jak trafi to fluitka dostanie??
np gooha3 ... (Sweet_Jelly)
o to chodzi?? kurcze dziś to musicie mi porostym językiem pisać,bo nie mysle jak na razie jeszcze normalnie
Na tej liście, którą mamy można za daną osobą w nawiasie wpisywać osoby, które na nią głosowały - a która wygra ma specjalne fluidki na liście prosto napisałam?

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Szczerze powiedziawszy czytam Wasz wątek od dłuższego czasu. Postanowiłam do Was dołączyć ...o ile mnie przyjmiecie oczywiście Z moim Tż-em również staramy się o maleństwo i to już 6 cykl bez efektu Właściwie już wcześniej troszkę liczyliśmy na wpadkę, ale od 6 staranka na całego. Z tym, że ja mam problem z bardzo nieregularnymi @ Zawsze miałam nieregularne, ale nie do tego stopnia co teraz Już dobry ponad rok temu odstawiłam tabletki i do tej pory @ przychodzi jak chce Obecnie biorę castagnus na wyregulowanie, nie wiem czy cokolwiek pomoże. Pobiorę jeszcze około 2 miesięcy, bo całe leczenie powinno trwać 3 miesiące. Jeżeli nic się nie wyreguluję idę porobić badania.
Oczywiście za wszystkie staraczki mocno trzymam kciuki, bo nie ma piękniejszego skarbu niż wyczekiwane dzieciątko. Mam nadzieję, że wszystkie otrzymamy nagrodę za tę walkę
Ależ się rozpisałam na początek.....
witamy i zapraszamy do częstego udzielania się

Cytat:
ale mi przykro dziewczynki, ze nie moge dzialac i musze czekac... Kurcze. Mam nadzieje ze te 3 miesiace jakos zleca. Mysle, ze jak bedzie dobrze wszystko na USG to moze po 2-ch miesiacach zaczniemy... W koncu tak szybko pewnie nam i tak nie wyjdzie. Teraz czekalismy 5 cykli Kurde, ale to wszystko jest trudne.

Czy mozecie mi powiedziec kiedy moge sie spodziewac miesiaczki (pierwszej po poronieniu)? Nawet zapomnialam zapytac lekarzy. Mierze na razie tempke, ciekawe czy ten cykl bedzie juz owulacyjny... Zle mi z tym ze cala rodzina sie dowiedziala o tym co sie stalo...

Kurcze, nie wiem co bym zrobila, gdyby nie moje 1,5-roczne szczescie, ktore terroryzuje mnie na spacerach i drazni sie odpowiadajac: tata, jak mu mowie: powiedz mama

ach. Musze sie komus wygadac, a nie bardzo mam komu.

Wszystkim nowym staraczkom zycze powodzenia. Za "starsze" staraczki caly czas trzymam kciuki
Kochana zobaczysz jak szybko zlecą te miesiące - ja jestem tego dobry przykładem... Tyle czasu czekałam - aż od listopada do teraz. Wytrzymałam ciężko - nie powiem nie, ale dasz radę. Silna z ciebie kobietka.
Co do okresu to może on przyjść do 6 tygodni po poronieniu i może być albo bardziej bolący i bardziej obfity, albo normalny. Różnie to bywa.
Ciesz się kochana, że masz już jedno szczęście i pisz - łatwiej jest jak się komus wygadasz czy wypłaczesz Mnie też tu dziewczyny zawsze wspierały, więc wiedz, ze napewno nie pozostaną Twoje posty bez odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez online69 Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie

Czytam Wasze forum od jakiegoś czasu, i stwierdzam, że powinnam tu zaglądać Zaczeliśmy się starać;-) wczoraj skończyła się owu( testowałam) , miałam przez ją przez 3 dni i działaliśmy z mężem.
Właściwie decyzję o staraniu podjeliśmy 2 tyg.temu. Stwierdziliśmy, że nie ma na co czekać.jest upragnione mieszkanko, praca , 30 lat na karku, i na cóż czekać.
pozdrawiam
Witamy i zapraszamy do częstszego udzielania się

A u mnie tyyyyle śluzu jest, ze szok ale to dobrze. Niech sobie będzie

Wczorajszy grill był pyszny, dzisiaj jedziemy do teściów, szwagier przyprowadzi nową dziewczynę która ma tak samo na imie jak ja

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 13:13   #2798
dra
Zakorzenienie

witajcie
Cytat:
Napisane przez Lenka1000 Pokaż wiadomość
Sama juz nie wiem, co robic. Mamy rozkopany remont generalny i lewdo nam starcza na zycie a tu jeszcze kredyt eks. z drugiej strony zdaje sobie sprawe z tego, że nie moge w nieskonczonosc odkladac zajscia w ciaze.
musisz podjac decyzje czy odkladacie czy nie,ciezko wybrac ale musisz sama to wiedziec
Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość

Na tej liście, którą mamy można za daną osobą w nawiasie wpisywać osoby, które na nią głosowały - a która wygra ma specjalne fluidki na liście prosto napisałam?

zrozumiałam
to w takim razie zaczynamy od 1 maja i czekam na propozycje i zobaczymy
Stary 2009-04-26, 14:23   #2799
edi25
Raczkowanie

hej dziewczynki celuś i dooha trzymajcie się najważniejsze to się nie podłamywać, witam również nowe staraczki i życzę szybkiego zafasolkowania. Ja mam 24 dc i nie odczówam żadnych objawów nic nie mierze i nic nie obserwuje w zeszłym cyklu wydawało mi się że bolą mnie piersi jajniki miałam białe upławy i wszystko okazało się tylko złudzeniem w tym cyklu odpuściłam oczywiście tak do końca się nie da ale staram się jak moge jeszcze 5 dni i się okaże a jak tam u was która w najbliższych dniach testuje
edi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 16:02   #2800
ula 87
Zadomowienie

hej dziewczyny wczoraj na urodzinkach było ok. jedzonko dobre , z alkoholu wypiłam kieliszek wina , poszłam spać o 23.00 a o 3 .30 rano musiałam wstać a giełde. po giełdzie do mamy na obiad i dopiero tez wróciłam do domu, głowa mi pęka ,musiałam tabletke wziąsć bo mam łupiący ból
czekam aż będę miała ciepłą wodę , szybki prysznic i pójdę się położyć

Celuś przytulam bardzoo mocno

miłego popołudnia

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 16:40   #2801
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

a ja dziś fatalnie się poczułam, więc nie mogłam wpaść w ciągu dnia wcześniej, bo leżałam i spałam
ale już mi lepiej na szczęście
jak tam staraczki? działacie działacie? bo ja tu kibicuje wszystkim gorąco
..Iskierką malutką..

Stary 2009-04-26, 17:57   #2802
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Witam Was serdecznie

pozdrawiam
online69 witaj i zaglądaj jak najczęściej! :kciuki za szybkie zafasolkowanie!

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
a o 19 mam koncert Perfect symfonicznie
Aliisanka faajna sprawa, też bym poszła... Płytka baardzo mi się podobała, na żywo nie byłam Baw się dobrze !!!

Cytat:
a ja dziś fatalnie się poczułam, więc nie mogłam wpaść w ciągu dnia wcześniej, bo leżałam i spałam
ale już mi lepiej na szczęście
jak tam staraczki? działacie działacie? bo ja tu kibicuje wszystkim gorąco
Dobrze, ze już lepiej się czujesz
Działamy, działamy, a kibicowanie zawsze się przyda

U mnie raczej leniwy weekend, odespałam wszystkie zaległości z ostatniego czasu. Dziś poszliśmy z TŻ na spacer, potem wypraliśmy psa Teraz TŻ poszedł coś porobic do garażu a ja mogę poczytać co u Was

Miłego popołudnia i wieczorku!!!
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 21:43   #2803
Sambra
Raczkowanie

Czesc Dziewczyny,
Super watek i akurat tez dla mnie, wiec bardzo chetnie sie przylacze.
My z tz tez postanowilismy sie zaczac starac za jakis miesiac - dwa (tylko musze jeszcze z alergologiem omowic sprawe lekow, bo jestem okropnym alergikiem). Jest to nasze pierwsze dziecko i tez czekalismy zeby najpierw skonczyc studia, ustatkowac sie, itd. No ale chyba najwyzszy czas nadszedl, bo tez mam juz 30 lat, choc musze powiedziec, ze obaw mam chyba miljon, ale nie wiem czy kiedykolwiek bede sie czuc gotowa, a wiemy ze chcemy mie cdzieci, wiec chyba trzeba po prostu zaczac i juz. Czy wy tez mialyscie tyle dylematow z podjeciem decyzji o podjeciu staran?
Sambra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 22:00   #2804
celka2000
Zakorzenienie

dziekuje dziewczyny za mile slowa Wiedzialam, ze moge na Was liczyc Wiem, ze jakos to zleci. Powiem Wam, ze nie jest tak zle ze mna jesli chodzi o psychike. Ja jeszcze nie widzialam swojego Okruszka na USG i nawet lekarze mieli problem zeby go zlokalizowac. Wiec jest mi latwiej. Nie widzialam jego bijacego serduszka. Byc moze to bylo puste jajo plodowe? No nie wiem, nie ma co teraz analizowac. W kazdym razie tak mnie w szpitalu nastraszyli (ze to ciaza pozamaciczna, ze beda mi usuwac jajnik i jajowod, ze pozniej pol roku przerwy itd...), ze w rezultacie jak mnie wypisali do domu, to poczulam ulge, ze sama natura zdecydowala i obylo sie bez interwencji..To co wycierpialam w szpitalu i sie naryczalam to moje. Ale widzialam duzo wieksze tragedie, wiec jakos tak troszke latwiej mi sie bylo podniesc. No i mam moje kochane 1,5- roczne szczescie.
Owszem jest mi przykro jak o tym mysle, jak widze kobiety w ciazy, czy jak wchodze so sklepu dla dzieciaczkow, ale wiem, ze juz niebawem znowu sprobujemy i na pewno sie uda. Ze to tylko przesunie sie w czasie o kilka miesiecy. No i ze moj Aniolek nade mna czuwa i bedzie nam teraz latwiej.

buziaki

Ps. pacierp, Aliisanka - dzieki za propozycje spotkania. Jestescie kochane! Na razie jednak nie skorzystam. Musicie mi wybaczyc, ale musze sie jakos ogarnac po tym szpitalu i wziac sie za siebie. Poza tym wracam od jutra do pracy wiec czasu jeszcze mniej.Ale moze za jakis czas
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 22:35   #2805
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sambra Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny,
My z tz tez postanowilismy sie zaczac starac za jakis miesiac - dwa (tylko musze jeszcze z alergologiem omowic sprawe lekow, bo jestem okropnym alergikiem). Jest to nasze pierwsze dziecko i tez czekalismy zeby najpierw skonczyc studia, ustatkowac sie, itd. No ale chyba najwyzszy czas nadszedl, bo tez mam juz 30 lat, choc musze powiedziec, ze obaw mam chyba miljon, ale nie wiem czy kiedykolwiek bede sie czuc gotowa, a wiemy ze chcemy mie cdzieci, wiec chyba trzeba po prostu zaczac i juz. Czy wy tez mialyscie tyle dylematow z podjeciem decyzji o podjeciu staran?
witamy ja też mam milion obaw. My przed ślubem myslelismy że na dzieci poczekamy jeszcze z 3 lata, ale minął niecały rok i juz zaczeliśmy się starać Stwierdziłam że nie ma co czekać, zawsze znajdzie sie jakiś powód żeby odwlec tę decyzję. Trzymam kciuki za szybką fasolkę!!
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 22:41   #2806
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Dobry wieczór dziewczynki
Nie mogę nadążyć z czytaniem Waszych wypowiedzi troszkę Was zaniedbałam ostatnio ale mam nadzieję,że mi wybaczycie ale odkąd jestem w Polsce nie mam na nic czasu w końcu coś się dzieje!!!Ale już w środę wracam do Włoch akurat przylecę w 14 d.c mężulka zgwałcić po dwóch tygodniach i zacznę Was częściej odwiedzać!!!

Wszystkie nowe laseczki które dołączyły do nas serdecznie WITAM

gooha,celka nie wiem nawet co napisać sama dobrze wiem jakie to wszystko jest trudne i ciężkie!!!

Ja mam jeszcze we wtorek wizytę w klinice bo maja już miec moje wszystkie wyniki badań i zobaczymy jakie leczenie teraz zaproponuje profesor aż mi się myśleć zabardzo nie chce nad tym wszystkim
A wczoraj to się popłakałam jak mój bratanek 6-letni spytał się czemu jeszcze nie mam dziecka i czy wogóle chcę mieć i co chciała bym mieć syna czy córkę???Ja mu odpowiedziałam,że może kiedyś .......i jest mi obojętne co tylko,żeby było moga być nawet bliźniaki chociaż mój lekarz nastawia mnie na mnogą ciąże 3 w górę tak mi sie głupio zrobiło bo nie wiem jak na ten temat rozmawiać z dziećmi???A dzisiaj siostrzeniec się do mnie przytulał też 6-letni i mówi,że on myśli,że w moim brzuszku jest już dzidziuś!!!!Dziewczyny powiedzcie same czy to nie jest przykre,a dzieci widzą i pytają.Moja sistra ma 2 wspaniałych dzieci Synuś 6 lat ,córa 14 miesięcy mój brat ma duch synów 6 i 2 lata a moja druga bratowa ma rodzić z końcem maja!!!Tylko ja taka czarna owca w rodzinie aż mi się płakać chce

Kończę już bo się rozpisałam,ale muszę się w końcu wygadać!!!!
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie
Za wszystkie mocno 3mam

Dobranoc
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 23:06   #2807
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
dziekuje dziewczyny za mile slowa Wiedzialam, ze moge na Was liczyc Wiem, ze jakos to zleci. Powiem Wam, ze nie jest tak zle ze mna jesli chodzi o psychike. Ja jeszcze nie widzialam swojego Okruszka na USG i nawet lekarze mieli problem zeby go zlokalizowac. Wiec jest mi latwiej. Nie widzialam jego bijacego serduszka. Byc moze to bylo puste jajo plodowe? No nie wiem, nie ma co teraz analizowac. W kazdym razie tak mnie w szpitalu nastraszyli (ze to ciaza pozamaciczna, ze beda mi usuwac jajnik i jajowod, ze pozniej pol roku przerwy itd...), ze w rezultacie jak mnie wypisali do domu, to poczulam ulge, ze sama natura zdecydowala i obylo sie bez interwencji..To co wycierpialam w szpitalu i sie naryczalam to moje. Ale widzialam duzo wieksze tragedie, wiec jakos tak troszke latwiej mi sie bylo podniesc. No i mam moje kochane 1,5- roczne szczescie.
Owszem jest mi przykro jak o tym mysle, jak widze kobiety w ciazy, czy jak wchodze so sklepu dla dzieciaczkow, ale wiem, ze juz niebawem znowu sprobujemy i na pewno sie uda. Ze to tylko przesunie sie w czasie o kilka miesiecy. No i ze moj Aniolek nade mna czuwa i bedzie nam teraz latwiej.

buziaki

Ps. pacierp, Aliisanka - dzieki za propozycje spotkania. Jestescie kochane! Na razie jednak nie skorzystam. Musicie mi wybaczyc, ale musze sie jakos ogarnac po tym szpitalu i wziac sie za siebie. Poza tym wracam od jutra do pracy wiec czasu jeszcze mniej.Ale moze za jakis czas
Celka2000, dzielna z Ciebie osóbka. Wierzę, że szybko dojdziesz do siebie, otrzymasz zielone światełko i zafasolkujesz w 1 cyklu

W ogóle to wiele z Was dziewczynki podziwiam, nie jedna przeszła baaardzo dużo, jednak pozbierałyście się i walczycie dalej ...i wierzę w to, że los wynagrodzi to Wam zdrowymi maluszkami
A swoją drogą podziwiam aliisankę za wieczny optymizm.

PatkaM84, śluzik rewelacyjny ...ja już nie pamiętam kiedy taki miałam Jeżeli ten cykl nie przyniesie efektów, od następnego zaczynam łykać wiesiołek, może pomoże.

Sambra witaj, ja na tym wątku również jestem nowa. Kilka lat temu miałam też wątpliwości, ale myślę, że poniekąd spowodowane to było tym, że miałam innego partnera. Nie czułam się pewnie, tłumaczyłam sobie, że jestem za młoda, a to jeszcze trzeba ustabilizować sytuację materialną, a to szkoła i w kółko coś. Od około 3 lat jestem z kimś innym i teraz nie mam wątpliwości. Jak człowiek za długo się zastanawia, tak naprawdę nigdy nie jest odpowiedni moment. Trzymam więc kciuki za szybkie zafasolkowanie
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 23:31   #2808
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

cherubinko, ja mam pokłady optymizmu, w końcu ktoś tu musi
zanim udało mi się zajść w ciążę, byłam tu jedyną, która nie wypatrywała okresu i się nie testował, poza tym miałam wieczne myślenie, nie w tym cyklu, to w następnym
i tak wciąż wkładam to do główek Naszym kochanym staraczkom
muszą w końcu zakopać dołki, wiosna idzie, potem lato, piękna pogoda na robienie dzidziusia ..a jakże to przyjemne zajęcie
Celuś rozumiem Cię, jakby coś się zmieniło, daj znać
..Iskierką malutką..

Stary 2009-04-27, 06:04   #2809
Lenka1000
Rozeznanie

Bede dalej próbowała. Jak zajde w ciaze zrobie rozdzielczosc majatkowa - moja wypłata starczy na moje i dziecka potrzeby. Nie moge cierpiec za to, że jego eks to "dobry numer" i co chwilę z czymś wyskakuje. W ekstremalnej sytuacji rozwiodę się.
Lenka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 08:23   #2810
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Witajcie dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Lenka1000 Pokaż wiadomość
Bede dalej próbowała. Jak zajde w ciaze zrobie rozdzielczosc majatkowa - moja wypłata starczy na moje i dziecka potrzeby. Nie moge cierpiec za to, że jego eks to "dobry numer" i co chwilę z czymś wyskakuje. W ekstremalnej sytuacji rozwiodę się.
Lenka brawo! I tak trzymać! Oczywiście

Ja już od 8 pracuje, marnie mi się dziś wstawało, bo TŻ i teść na urlopie, więc tylko ja szłam do pracy... i to jeszcze do 19... Ale dam radę Chyba zaraz zrobię kawkę, bo mi ocś sennie...

Miłego dnia!!!
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 09:00   #2811
koniakonia
Zakorzenienie

witam , jestem nowa, z tego co widzę i przeczytałam wnioskuję,że jesteście kopalnią wiedzy, więc mam pytanie, robiłam pre test 3 dni przed terminem @ i wyszła blada kreska ciążowa, a poza tym pojawiły się na piersiach (które od zawsze są ogromniaste ) niebieskie żyły, niektóre bardzo ciemne, pobolewa mnie podbrzusze, ale nie tak jak na okres tylko jakby pęcherz , ale delikatnie,czy któraś z Was miała podobnie?wiem,że powinnam być cierpliwa, ale kusiło i się poddałam, czekam na wszelkie info i z góry dziękuję , pozdrawiam i życzę Wam powodzenia
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 09:04   #2812
pacierp
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny.

Całe szczęście, że idziemy tylko 4 dni do pracy. Weekend zleciał mi bardzo szybko i nawet nie miałam czasu do Was zajrzeć. W sobotę byłam w szkole, potem wpadła siostra ze szwagrem i dzień zleciał a w niedziele też szkoła a pozniej przyjechali teściowie. I po weekendzie
Nie wyspałam się ani nie odpoczęłam. Trudno

Celka oczywiście rozumiem, że potrzebujesz trochę czasu na wyciszenie się i bycie sama ze sobą. My poczekamy

Aliisanka śniłaś mi się dzisiaj, że się w końcu poznałysmy
Co do spotkania to nie wiem kiedy dam radę, bo w tym tygodniu mam szczepienie, gina i zakupy na komunię chrześnicy męża i to wszystko popołudniami. W piątek wyjeżdzamy do Ełku właśnie na tą komunię wracamy w poniedziałek. Nie wiem czy jak wrócimy to nie pójdę od razu do szpitala. W każdym razie będziemy w kontakcie i jakoś na pewno się ustawimy.
Miłego dnia staraczki
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 09:33   #2813
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Witam Was serdecznie

pozdrawiam
Cytat:
Napisane przez Sambra Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny,
Witamy nowe straczki
co do dylematów to ciagle są i napewno zawsze bedą. Jak sie przekonałam ze zajsc w ciaze nie jest tak łatwo to pragnienie dziecka jest jeszcze wiekszksze i łatwiej jest zwyciezyc wszystkie przeciw. Chyba jedyna zaleta tych trudnosci, chociaz chyba jak kazda tutaj zazdroszcze tym ktore bez problemu i dlugich staran zachodza w ciaze.

Życze Wam żebyscie nie musiały przezywac wielu rozczarowan i zeby szybko sie Wam udało.

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
Dobry wieczór dziewczynki
Nie mogę nadążyć z czytaniem Waszych wypowiedzi troszkę Was zaniedbałam ostatnio ale mam nadzieję,że mi wybaczycie ale odkąd jestem w Polsce nie mam na nic czasu w końcu coś się dzieje!!!Ale już w środę wracam do Włoch akurat przylecę w 14 d.c mężulka zgwałcić po dwóch tygodniach i zacznę Was częściej odwiedzać!!!

Wszystkie nowe laseczki które dołączyły do nas serdecznie WITAM

gooha,celka nie wiem nawet co napisać sama dobrze wiem jakie to wszystko jest trudne i ciężkie!!!

Ja mam jeszcze we wtorek wizytę w klinice bo maja już miec moje wszystkie wyniki badań i zobaczymy jakie leczenie teraz zaproponuje profesor aż mi się myśleć zabardzo nie chce nad tym wszystkim
A wczoraj to się popłakałam jak mój bratanek 6-letni spytał się czemu jeszcze nie mam dziecka i czy wogóle chcę mieć i co chciała bym mieć syna czy córkę???Ja mu odpowiedziałam,że może kiedyś .......i jest mi obojętne co tylko,żeby było moga być nawet bliźniaki chociaż mój lekarz nastawia mnie na mnogą ciąże 3 w górę tak mi sie głupio zrobiło bo nie wiem jak na ten temat rozmawiać z dziećmi???A dzisiaj siostrzeniec się do mnie przytulał też 6-letni i mówi,że on myśli,że w moim brzuszku jest już dzidziuś!!!!Dziewczyny powiedzcie same czy to nie jest przykre,a dzieci widzą i pytają.Moja sistra ma 2 wspaniałych dzieci Synuś 6 lat ,córa 14 miesięcy mój brat ma duch synów 6 i 2 lata a moja druga bratowa ma rodzić z końcem maja!!!Tylko ja taka czarna owca w rodzinie aż mi się płakać chce

Kończę już bo się rozpisałam,ale muszę się w końcu wygadać!!!!
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie
Za wszystkie mocno 3mam

Dobranoc
oj cos o tym wiem, tez mam takie male szkraby kolo siebie ktore ciagle sie pytają, ale im trzeba wybaczyc, one tak mowia z czystej troski i ciekawosci, ale nie zeby zranic. Natomiast nie rozumiem osob ktore wiadza, np ze stracilam dziecko i wiedza ze sie staramy, a ciagle drazą temat. Wtedy mnie najbardziej boli i plakac mi sie chce.
Znajomy pozazdroscil nam ostatno zakupów jakie zrobilismy (pokupilismy troche sprzetu) i ciagle tylko powtarza, ze on ma dzieci i nie potrzeba mu tego wszystkiego..... normalnie bez komentarza
Tez czasami sie tak czuje ze patrza na mnie jak na jakąś wybrakowaną. W mojej rodzinie siostra i 2 szwagierki są w ciąży.

Cytat:
zanim udało mi się zajść w ciążę, byłam tu jedyną, która nie wypatrywała okresu i się nie testował, poza tym miałam wieczne myślenie, nie w tym cyklu, to w następnym
muszą w końcu zakopać dołki, wiosna idzie, potem lato, piękna pogoda na robienie dzidziusia ..a jakże to przyjemne zajęcie
aliisanko ja tez nigdy nie sprawdzałam i nie testowałam do czasu, az stalo sie nieszczescie, teraz niestety choc sie staram z cyklu na cykl jestem coraz slabsza zamiast silniejsza

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
witam , jestem nowa, z tego co widzę i przeczytałam wnioskuję,że jesteście kopalnią wiedzy, więc mam pytanie, robiłam pre test 3 dni przed terminem @ i wyszła blada kreska ciążowa, a poza tym pojawiły się na piersiach (które od zawsze są ogromniaste ) niebieskie żyły, niektóre bardzo ciemne, pobolewa mnie podbrzusze, ale nie tak jak na okres tylko jakby pęcherz , ale delikatnie,czy któraś z Was miała podobnie?wiem,że powinnam być cierpliwa, ale kusiło i się poddałam, czekam na wszelkie info i z góry dziękuję , pozdrawiam i życzę Wam powodzenia
ja radzilabym zrobic drugi test za kilka dni, ja ostatnio mialam tez test pozytywny i to zrobiony 3 dni po terminie spodziewanej @ i okazało sie ze w ciazy nie jestem.
Choc te objawy są obiecujące. Objaw jaki ja pamietam gdy byłam w ciazy to własnie bol pecherza.

Takze cierpliwosci, a ja zaciskam dla Ciebie

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-04-27, 09:44   #2814
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Pacierpq, spokojnie, jak będziesz mieć chwilkę daj znać, ja mogę i rano i po południu
a szpital jest w ogóle najwazniejszy
Gosiu, spokojnie, czas leczy rany i miejmy nadzieję że u Ciebie też w końcu nadejdzie spokojny czas...
..Iskierką malutką..

Stary 2009-04-27, 10:17   #2815
Sambra
Raczkowanie

Dzieki Dziewczyny za mile przyjecie

No macie racje, jak sie bierze pod uwage to, ze bardzo roznie moze byc z tym poczeciem, to rzeczywsicie po prostu trzeba zaczac jak najwczesniej.

A mam do Was pytanie, czy Wy mowicie rodzicom i bliskim , ze sie staracie czy trzymacie to dla siebie? My narazie nic nie mowilismy i chyba nie powiemy, az do udanego zafasolkowania, bo nie chcialabym wysluchowac ciaglego" 'no co? i juz udalo sie?' - troche to dziwne i deprymujace tym bardziej, ze nigdy nic nie wiadomo jak co pojdzie, i tak jak niektore dziewczyny pisaly moze byc bardzo raniace.
Ja mieszkam w Holandii i tutaj wogole jest calkiem inne i na dodatek bardzo specyficzne podejscie do ciazy, wiec chyba czesc moich obaw z podjeciem decyzji o poczeciu jest zwiazana z pobytem tutaj. Tutaj praktycznie nie stosuje sie zadej profilaktyki i jesli ciaza zostanie poroniona do 3 mies. to uwaza sie to za normlane i zwykle nie dostaje sie nic na podtrzymanie do tego czasu. Dlatego nikt tez nie rozglasza, ze jest w ciazy az do rozpoczecia 4 mies. Ja jak poszlam do internisty i poiwedzialam, ze chcemy sie zaczac starac no i ze moze jakies badania krwi, itd. to pan mi powiedzial, za zajscie w ciaze to jest naturalny proces i nie ma co sie co badac tylko przystapic do dziela i juz. Nie wspominajac juz o tym, ze cala ciaze jest sie pod opieka poloznej i ginekologa sie nie widuje ani raz. No coz, probuje sie jakos odnalezc w tym systemie i przekonac sie do jego pozytywnych stron bo nie mam innego wyjscia.
Sambra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 10:28   #2816
Nika1980
Zakorzenienie

Moje Drogie,
nareszcie i ja mogę pokazać zdjęcia z usg....co za przeżycie...pozwólcie, że opowiem...
usg trwało 30 minut- 30 minut z naszym dzieckiem, 30 minut patrzenia jak się rusza, kopie, macha rączką ( w pewnym momencie podparło się nóżkami i ściankę i zrobiło "kroczki" tak że usiadło w macicy, wszystcy się śmialiśmy) ...pani maleństwo obmierzyła i ... na długość ok 16 cm...stópka 2 cm...widzieliśmy wszystkie paluszki...
maleństwo jest z wymiarów usg o dwa dni starsze niż wiek wg OM!!! i kto by pomyślał, że kiedyś było za małe!
słuchaliśmy serduszka- biło tak głośno,że ściany dudniły! pani obejrzała żoładeczek, nerki, zmierzyła jak szybko bije serce.
A potem spytała nas czy chcemy wiedzieć płeć i czy coś podejrzewamy. Odpowiedzieliśmy, że chcemy wiedzieć, ale nic nie podejrzewamy i jest nam wszystko jedno czy chłopczyk czy dziewczynka. A ona na to: a ja widzę dobrze co tu będzie...pokazała nam cos i wytłumaczyła co widzi, jakieś kropki , do mnie niewiele docierało przez emocje a potem nagle usłyszałam: een meisje! dziewczynka...
więc najprawdopodobniej dziewczynka...

pani powiedziała , że na jej oko w tym tygodniu najpóźniej za dwa poczuję ruchy, bo maleńka jest żwawa i spora już.

dostaliśmy 7 zdjęć

FLUIDKI

:mag ia:: magia::magi a::m agia::magia :

Sambra!!
ja też mieszkam w Holandii...przeszłam tu poronieni teraz znów jestem w ciąży...tak podejście całkiem inne...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Scannen0044.jpg (52,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Scannen0045.jpg (62,5 KB, 19 załadowań)

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-04-27 o 10:37
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 10:46   #2817
gooha3
Zadomowienie

Nikuś śliczne zdjęcia ale ja Wam zazdroszczę
i gratuluje dziewczynki !!!!

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-04-27, 10:47   #2818
katarzinka
Wtajemniczenie

witajcie
Cytat:
Napisane przez Pyziulka Pokaż wiadomość
To dziś na poprawę humorku wkleję wam, to co znalazłam w swoich zbiorach "rzeczy śmiesznych".

Ja już mam dobry humor a wy?? Chcecie więcej??
proszę się nie stresować pytaniami typu kiedy Wy - każda która siedziała na tym forum i czekała na dwie krechy to przerabiała, wiem ze to wielki nietakt, ja takich pytań nie stawiam i nie mam zamiaru stawiać, też mi było przykro jak się staralismy a tu ciągle ktos zaciązał i w ogóle - normalne odczucia

na pocieszenie teraz Wam opisze moją piatkową wojnę z moherami w pociągu
dla niewtajemniczonych powiem, ze mam lat 29 i wyglądam smarkato
moherki patrząc na mnie i mysląc ze nie słyszę, rzuciły tekstem - ze nastolatka sie pusciła i juz jest w ciązy i za ich czasów i blablabla
sie wkurzyłam, no i dawaj do nich - ze po pierwsze nie nalezy oceniac po wyglądzie, ze lat mam 29 i ze one w tym wieku to juz pewnie miały trójkę i kto się puszcza i na koniec rzuciłam im dowód osobisty przed nos - zmieszały się ale przepraszam nie było, za to uznanie współpasażerów
najpierw było mi przykro, ale teraz się z tego śmieję a jak to mi jedna z wizazanek powiedziała, mogłam bardziej pojechać, bo jak jestem w ciąży to mam prawo do furii

i na koniec zostawiam Wam fluidki od mojego wierzgającego maleństwa :mag ia:: magia:
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 10:54   #2819
roza26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Moje Drogie,
nareszcie i ja mogę pokazać zdjęcia z usg....co za przeżycie...pozwólcie, że opowiem...
usg trwało 30 minut- 30 minut z naszym dzieckiem, 30 minut patrzenia jak się rusza, kopie, macha rączką ( w pewnym momencie podparło się nóżkami i ściankę i zrobiło "kroczki" tak że usiadło w macicy, wszystcy się śmialiśmy) ...pani maleństwo obmierzyła i ... na długość ok 16 cm...stópka 2 cm...widzieliśmy wszystkie paluszki...
maleństwo jest z wymiarów usg o dwa dni starsze niż wiek wg OM!!! i kto by pomyślał, że kiedyś było za małe!
słuchaliśmy serduszka- biło tak głośno,że ściany dudniły! pani obejrzała żoładeczek, nerki, zmierzyła jak szybko bije serce.
A potem spytała nas czy chcemy wiedzieć płeć i czy coś podejrzewamy. Odpowiedzieliśmy, że chcemy wiedzieć, ale nic nie podejrzewamy i jest nam wszystko jedno czy chłopczyk czy dziewczynka. A ona na to: a ja widzę dobrze co tu będzie...pokazała nam cos i wytłumaczyła co widzi, jakieś kropki , do mnie niewiele docierało przez emocje a potem nagle usłyszałam: een meisje! dziewczynka...

pani powiedziała , że na jej oko w tym tygodniu najpóźniej za dwa poczuję ruchy, bo maleńka jest żwawa i spora już.

dostaliśmy 7 zdjęć

FLUIDKI

Sambra!!
ja też mieszkam w Holandii...przeszłam tu poronieni teraz znów jestem w ciąży...tak podejście całkiem inne...
Ale śliczna dzidzia-kurcze to na pewno cudowne uczucie widziec to malenstwo-jak sie rusza-ze ma wszystkie konczynki-ze jest zdrowe i w ogole piekny widok na pewno-mam nadzieje ze my staraczki tez sie kieds doczekamy tego widoku Edi teraz najwczesniej powinna testowac Sweet Jelly-chyba ma termina @ na 30.04-potem jesteśmy my ja mam podobnie jak Ty z tym ze u mnie dzis 24dc-mierze temp ale mam jakos dziwna od owulacji-raz 37 potem znow 36,9 badz 36,8-mialyscie tak kiedys?ona nie powinna utrzymywac sie mniej wiecej na stalym poziomie??bo w zeszlym cyklu po owulacji mialam 37 i tak az do dnia przed @ a teraz mi jakos dziwnie skacze-czuje co jakis czas bol jajnikow i podbrzusza-dzis w ogole jakos dziwnie sie czuje-kreci mi sie w glowie,jest mi niedobrze i w ogole tak jakos niedobrze-moze niewyspana jestem i zmeczona bo co chwile chce mi sie spac Oczywiście witam nowe staraczki-jest nas coraz wiecej im wiecej tym lepiej naprawde ciesze sie ze trafilam na to forum!Ok zabieram sie do pracy choc za bardzo nie mam ochoty :/Milego dnia dziewczynki i trzymam za wszystkie kciuczki i jeszcze raz Nikuś-naprawde cudna dzidziatylko pozazdrościc-oczywiście nie w negatywnym znaczeniu
Stary 2009-04-27, 10:59   #2820
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Aliisanko, jesteś więc dla wszystkich przykładem Podejście godne podziwu, gdyż zaoszczędziłaś sobie stresu i tak w optymistycznej atmosferze w 8 cyklu pojawiła się u Ciebie cudna fasoleczka.

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Moje Drogie,

dostaliśmy 7 zdjęć

FLUIDKI

Sambra!!
Nika1980, to musiało być cuuudne uczucie Mam nadzieję, że wszystkie doczekamy się takiego momentu. Ja to pewnie bym się poryczała ze szczęścia ...i jeszcze lekarka dopatrzyła się małej księżniczki. Gratulacje
Zabieram jednego fluidka, zostawiam resztę dla pozostałych staraczek

Lenka, doskonale Cię rozumiem co znaczy żyć przeszłością swojego faceta. Mojego Tż-a eks też ciągle się wtrąca, tym bardziej, że mają razem synka. Co chwilę jakiś problem, już czasami nie mam cierpliwości, bo nieźle potrafi namieszać. Widzę, że Twojego eks nieźle daje Wam w kość. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży i nie będziesz musiała rezygnować z dzidziusia ze względu na nią. Nie poddawaj się, bo o to jej chodzi, żeby Wam zrobić na złość. Życie różnie się układa i kiedyś ona może znleźć się w podobnej sytuacji, a zazwyczaj role się odwracają, więc prędzej czy później za to zapłaci. Głowa do góry, trzymam kciuki

Sambra, słyszałam o tamtym systemie i dla mnie to masakra ...no ale takie są realia. Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze

Życzę miłego dnia wszystkim staraczkom
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości