|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
cześć
Cytat:
ja witam po imprezkowo - wycieczkowo\ym łykendzie odpoczynek zasłużonym był i pierwsza wycieczka we trójkę do Wrocławia i zauważyłam, że moje maleńswto bardzo reaguje na szum wody - czy to fontatna czy mała kaskada to się strasznie wierci - bedzie mały pływak ![]() ![]() a w piatek się normalnie wkurzyłam (niepotrzebnie oczywiście, ale nie wytrzymałam) - częśc z Was pamięta jak mówiłyśmy o wyglądzie i o tym, ze wyglądam nieco smarkato (a tu 29 skończone) i w związku z tym w piątek usłyszałam od "moherowych babć" ze jaka to nie jestem , puścisła się nastolatka i już w ciązy (myslały ze nie słyszę) wiec podeszłam i powiedziałam, że nie wolno oceniac po wyglądzie, ze jak one były w moim wieku to pewnie juz trójkę miały, wiec nie wiem kto się puszcza i jeszcze bezczelnie rzuciłam im dowód pod nos - się zmieszały, ale przepraszam nie było - za to uznanie reszty ludzi z pociągu i owszem ale wkurza mnie jak ktos tak mnie traktuje a to juz nie pierwszy raz, bo mówi źle o mnie, męzu i dzieciatku, i co z tego, ze wiem jaka jest prawda, kiedy mi przykro
|
|
|
#4622 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i dobrze ze im powiedzialas do sluchu! szkoda tylko ze one pewnie zadnych wnioskow z tego nie wyciagna i przy najblizszej okazji zrobia to ponownie. I nie smuc sie, na glupote ludzka nie ma rady!
|
|
|
#4623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i widać po drzewach na zewnątrz też A mamy w planie, że dziś po pracy małż jedno z okien umyje, ale ten wiatr ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja dalej męczę się z bólem głowy
|
|
#4624 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4626 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie odrzuciło i od lodów, i od słodyczy, jedynie ciasto może być
![]() zastanawiam się gdzie Nasza Nika, powinna już być nie?
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4627 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale już mi lepiej tylko, że zawsze przykro jak się takie rzeczy słyszy Cytat:
ale już mi lepiej tylko, że zawsze przykro jak się takie rzeczy słyszy tym bardziej na dodatek fałszywe mąż powiedział, ze mam się duperelami nie przejmować, ale jak mu to opowiadałam to też widziałam ze się gotuje , ale co tam nie mam się stresowac wiec staram się nie robic tego
|
|
|
#4628 |
|
Wtajemniczenie
|
Nika już jest, widzę ją, pewnie Nas czyta
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Moje Drogie,
nareszcie i ja mogę pokazać zdjęcia z usg....co za przeżycie...pozwólcie, że opowiem... ![]() usg trwało 30 minut- 30 minut z naszym dzieckiem, 30 minut patrzenia jak się rusza, kopie, macha rączką ( w pewnym momencie podparło się nóżkami i ściankę i zrobiło "kroczki" tak że usiadło w macicy, wszystcy się śmialiśmy) ...pani maleństwo obmierzyła i ... na długość ok 16 cm...stópka 2 cm...widzieliśmy wszystkie paluszki... maleństwo jest z wymiarów usg o dwa dni starsze niż wiek wg OM!!! i kto by pomyślał, że kiedyś było za małe! ![]() słuchaliśmy serduszka- biło tak głośno,że ściany dudniły! pani obejrzała żoładeczek, nerki, zmierzyła jak szybko bije serce. A potem spytała nas czy chcemy wiedzieć płeć i czy coś podejrzewamy. Odpowiedzieliśmy, że chcemy wiedzieć, ale nic nie podejrzewamy i jest nam wszystko jedno czy chłopczyk czy dziewczynka. A ona na to: a ja widzę dobrze co tu będzie...pokazała nam cos i wytłumaczyła co widzi, jakieś kropki , do mnie niewiele docierało przez emocje a potem nagle usłyszałam: een meisje! dziewczynka... ![]() ![]() więc najprawdopodobniej dziewczynka... pani powiedziała , że na jej oko w tym tygodniu najpóźniej za dwa poczuję ruchy, bo maleńka jest żwawa i spora już. dostaliśmy 7 zdjęć ![]() wszystko było niezwykłe... PS: biorę się do czytania bo jeszcze was nie przeczytałam PS: właśnie wróciłam od dentysty- faktycznie Polak! klinika jest nowoczesna, panie asystentki i klienci Holendrzy( nawet malutkie dzieci dziś były) , ale dentyści mówią i po polsku i po holendersku. Pan dentysta zaleczył mi małą dziurkę, powiedział,że raczej nic nie ma już do zrobienia w czasie ciąży
|
|
#4634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko, ale wredne babsztyle Bardzo dobrze im powiedzialaś, ja też bym miala pewnie podniesione ciśnienie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Nika wspaniałe wieści
Tak się cieszę
|
#4636 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikuś!
ależ miałaś przeżycie...za 10 tygodni i ja się doczekam
|
|
|
#4637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4638 |
|
Zadomowienie
|
katarzinka faktycznie nie powinnaś się przejmować takimi rzeczami i osobami nie myślącymi ale łatwo sie mówi a w rzeczywistosci wiem że to wkurza, ja mialam kiedys kompleksy na punkcie mojego wzrostu 175 to nie jest mało i mnie raz wkurzył mój sąsiad poszłam zanieść mu zaproszenie na ślub a on z progu do mnie no jakie to wam wyjdą dzieci skoro ja jestem taka wysoka a mój mąż wyższy, ręce mi opadły i przykro mi sie zrobiło, opowiedziałam to w domu, mąż mój tylko powiedział że dobrze że go tam nie było bo on by tego nie przemilczał.
Miss.hot faktycznie wieje otworzyłam okno i już czuję
|
#4639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze a ja już dzisiaj na półmetku. U znajomego dalej cisza-czekamy na wieści, ale młoda jeszcze nie urodziła a to już jakieś 16 godzin... Edytowane przez 19martusia86 Czas edycji: 2009-04-27 o 10:00 |
|
|
|
|
#4640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja wczoraj usłyszałam komplement od tesciów, ze w koncu wygladam mamusiowato i ze sie zaokrągliłam tu i uwdzie. Tylko ze jesli metr krawiecki nie kłamie to mi wcale nie przybyło tam gdzie oni mowia, a szkoda. Wczoraj odwiedzilismy tez moja przyjaciółke z liceum. I dostałam od niej pilke do cwiczen, wiec mogłam wczoraj juz sobie na niej poskakac, zreszta maz tez sobie pobrykał. Tylko ma jedna wade, smierdzi papierosami strasznie. Oczywiscie przed skakaniem ja dokładnie umyłam, a potem czułam jak mi rece smierdza, normalnie jakbym sama paliła. Pilka przespała noc na balkonie, i mam nadzieje ze juz nie smierdzi. Ale i tak sie ciesze, bo przynajmniej juz nie musze kupowac I tak sie wczoraj w tych gosciach najadłąm, ze wieczorem miałam wieeelki brzuchol, a jak ciezko było zasnąć. Pogoda u nas niby ładna, ale ciagle wieje, wczoraj i dzis tez. Zaraz pojdziemy na spacer, oby nas nie przewiało. |
|
|
|
|
#4641 |
|
Zadomowienie
|
Nika gratuluje córci
i już jaki spory ten twój okruszek ![]() aaniusia umyj piłkę octem z wodą, ładnie neutralizuje zapachy a potem na balkon
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-04-27 o 10:01 |
|
|
|
#4642 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tylko czasem się zastanawiam czy w tym wieku to i ja taka nie będe- mam nadzieje, że nie Cytat:
Cytat:
, ale to zabolało , i dlatego się przejełam i musiałam wygadać trochę
|
|
|
#4643 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego mi się przyśnił ten sen , heh..ale w holandii mieszkamy więc jest ok,bo tu nie jest to popularne..Cytat:
heh....![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4644 |
|
Zadomowienie
|
Nika skoro ci sie to imie podoba to nie powinaś patrzeć że w Polsce jest teraz na nie moda
mojej siostrze od dawna podobało się imię Amelka a że jak urodziła córke to naszedł szał na Amelki to i tak nie zrezygnowała
|
#4645 |
|
Raczkowanie
|
Nika fajny maluszek. fajnie ze akurat nie spał, moj w sobote na usg spał i nie widac było ruchów, raz podobno tylko raczke zgiął, ale ja tego nie zauwazyłam. maz widział i sie cieszył. I tez moje trwało cos około pol godziny, ale cały czas spał. choc i tak fajnie było popatrzec na spiacego malucha.
|
|
|
|
#4646 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny nie wiem czy zauwazyłyście, ale niebawem trzeba będzie stworzyć następną część naszego watku - ale tworzymy
|
|
#4647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mysle tak samo i dlatego nie rezygnuje z Kacpra. Mi to imie sie podobało, gdy jeszcze było mało uzywane, Teraz niestety troche tych Kacperków jest, ale ja kiedys planowałam ze tak bedzie sie nazywał i tak juz zostanie. |
|
|
|
|
#4648 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane, czy któraś z Was używała natamycyny w razie infekcji?
|
|
|
#4650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie w Polsce będziemy bywać tylko czasem na wakacje lub boże narodzenie, mieszkamy tutaj , więc głownie nie chcę imion zbyt popularnych tutaj jak np Sophie masz rację, w sumie co mnie obchodzi co jest w PL popularne ![]() Cytat:
mam łzy w oczach...moje dzieciątko... i chyba spełnią się słowa męża. gdy zobaczył test powiedział: to będzie dziewczynka, widzę w twoich oczach....... czyżby ...?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.

i dobrze ze im powiedzialas do sluchu! szkoda tylko ze one pewnie zadnych wnioskow z tego nie wyciagna i przy najblizszej okazji zrobia to ponownie.

Nie mam już siły pisać po raz drugi więc napiszę w skrócie.
chyba muszę po prostu przestać kupowac.....

dlaczego mi się przyśnił ten sen , heh..ale w holandii mieszkamy więc jest ok,bo tu nie jest to popularne..