mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-27, 10:40   #4651
karamari
Rozeznanie

Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Witam wszystkie mamusie po weekendzie!

Miss.Hot - dziękuję za dodanie do listy Widzę, że z Olgą, Orzeszek.1, Kasia, 27l mamy ten sam termin

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
hehe własnego dziecka się wystraszyłam

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
moje ciśnienie za to jest strasznie niskie . mierze je 3 razy dziennie. dziś miałam 84/60, czy to normalne nic dziwnego, że sama z sobą walczę by wstać z łóżka
Ach, miałam to samo pod koniec I trymestru i na początku II... Zawsze miałam ciśnienie w normie, a w ciąży mi się obniżyło do 90/55 i nie miałam siły na nic. Ginka prowadząca uspokoiła mnie, że lepiej za niskie niż za wysokie
Nie wiem, czy to było przesilenie wiosenne czy pomogło moje stanie na głowie , ale od dłuższego czasu podskoczyło mi do 110/75 i z tym da się żyć A nawet chce!

Sorejna, dziękuję też za link do kołysanek! Ja jestem z frakcji nieśpiewnej i już mi szkoda mojego maluszka...

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
w sensie Ksawery brat Wery
Cudne! I nie przejmowałabym się wcale Wiśniewskim - wszyscy nosimy imiona, które ma też ktoś inny. A Wera to jest samodzielne imię? Mówimy tak na moją przyjaciółkę, ale u niej to akurat przydomek od nazwiska

Cytat:
Napisane przez KateMwale Pokaż wiadomość
Cześć mamusie. Nazywam się Kasia. Będę mamą październikową, termin 16.10.
Moja ciąża jest dość wariacka, jeżeli można tak powiedzieć. Leżę od 5 tygodnia, łykam tabletki, ale maleństwo ma się dobrze i to jest najważniejsze. To moje pierwsze dziecko, drżę o każdy tydzień. Dziś mamy dokładnie 15tc+2dni.
Witaj Kasiu!

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
a w piatek się normalnie wkurzyłam (niepotrzebnie oczywiście, ale nie wytrzymałam) - częśc z Was pamięta jak mówiłyśmy o wyglądzie i o tym, ze wyglądam nieco smarkato (a tu 29 skończone) i w związku z tym w piątek usłyszałam od "moherowych babć" ze jaka to nie jestem , puścisła się nastolatka i już w ciązy (myslały ze nie słyszę) wiec podeszłam i powiedziałam, że nie wolno oceniac po wyglądzie, ze jak one były w moim wieku to pewnie juz trójkę miały, wiec nie wiem kto się puszcza i jeszcze bezczelnie rzuciłam im dowód pod nos - się zmieszały, ale przepraszam nie było - za to uznanie reszty ludzi z pociągu i owszem
ale wkurza mnie jak ktos tak mnie traktuje a to juz nie pierwszy raz, bo mówi źle o mnie, męzu i dzieciatku, i co z tego, ze wiem jaka jest prawda, kiedy mi przykro

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
wszystko było niezwykłe...

(...)

Wytłumaczył mi, że to normalne że mi dziąsła krwawią bo z powodu większej ilości krwi w ciele tkanki są rozpulchnione, okazało się, że muszę zmienić taktykę czyszczenia nitką, bo tylko sobie podrażniam dziąsła. polecił płyn. był bardzo miły. bardzo się cieszę! mam nowego dentystę i to Polaka!
Nika, gratuluję udanego randez-vous z dzidzią Ja byłam równo tydzień temu i chociaż się strasznie przejmowałam (czy aby wszystko w porządku), to również wspominam to jako niezwykłe doświadczenie i szkoda, że kolejne dopiero w 30 tc

Na krwawiące dziąsła z powodu hormonalnego rozpulchnienia polecam Meridol - używam pasty i płynu do płukania i widzę skuteczność

Najwyższa pora zebrać się do pracy.
Miłego poniedziałku!
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 10:51   #4652
Orzeszek.1
Zadomowienie

Witajcie o poranku, jakże pięknie jest na lubelszczyźnie, ciepluteńko, tylko że straszny wiaterek wieje. Poza tym cudo!!! Zaraz wybieramy się z Gabi na miasto, pooglądać cóż się zmieniło przez ten czas jak nas tu nie było )

Karamari to świetnie że mamy termin porodu na ten sam dzień, ciekawe która szybciej się wysypie hihihi
Stary 2009-04-27, 10:51   #4653
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość

Sorejna, dziękuję też za link do kołysanek! Ja jestem z frakcji nieśpiewnej i już mi szkoda mojego maluszka...

Nika, gratuluję udanego randez-vous z dzidzią Ja byłam równo tydzień temu i chociaż się strasznie przejmowałam (czy aby wszystko w porządku), to również wspominam to jako niezwykłe doświadczenie i szkoda, że kolejne dopiero w 30 tc

Na krwawiące dziąsła z powodu hormonalnego rozpulchnienia polecam Meridol - używam pasty i płynu do płukania i widzę skuteczność

Najwyższa pora zebrać się do pracy.
Miłego poniedziałku!
ja śpiewać lubie, ale raczej nie umiem, za to mój mąż pięknie gra na gitarze i pięknie śpiewa, właśnie podłączył swoje sprzęta , kable gitary itp...będzie nagrywał płytę dla Kruszynki...ja zrobię projekt okłądki..

nie wiem, czy tutaj dostanę ten meridol w Holandii, lelarz mi polecił płyn elmex ( używam ten pasty) i jakiś inny na L.... ale się zapomniało...hehe no i jeszcze namiętnie używam nitki dentystycznej hihi

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 10:55   #4654
katarzinka
Wtajemniczenie

[quote=Orzeszek.1;12056867]Witajcie o poranku, jakże pięknie jest na lubelszczyźnie, ciepluteńko, tylko że straszny wiaterek wieje. Poza tym cudo!!! Zaraz wybieramy się z Gabi na miasto, pooglądać cóż się zmieniło przez ten czas jak nas tu nie było )[\quote]
coś mi tu świruje ten wizaż :\

u nas też wieje od rana, ale i słonko świeci ten wiatr to chyba taka ogólna przypadłość
Zanim czas pokona nas"

Edytowane przez katarzinka
Czas edycji: 2009-04-27 o 10:57 Powód: bo sie coś zbuntowało
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 10:55   #4655
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Witajcie o poranku, jakże pięknie jest na lubelszczyźnie, ciepluteńko, tylko że straszny wiaterek wieje. Poza tym cudo!!! Zaraz wybieramy się z Gabi na miasto, pooglądać cóż się zmieniło przez ten czas jak nas tu nie było )
No właśnie - gdyby nie ten wiaterek byłby raj na ziemi
Orzeszek długo tu zostajecie ?

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 10:59   #4656
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
No właśnie - gdyby nie ten wiaterek byłby raj na ziemi
Orzeszek długo tu zostajecie ?
Będziemy tu do niedzieli, potem wracamy na tydzień do Wawki ze zwględu na moją wizytę u ginka, a zaraz potem znowuż jedziemy na lubelszczyznę na kilka tygodni (wracamy do domku na kolejną wizytę u ginka hihi), szkoda siedzieć w stolicy, zwłaszcza że mamy możliwość siedzenia w moim domu rodzinnym
Stary 2009-04-27, 11:12   #4657
klaudiaaa86
Zadomowienie

Witam po weekendzie w kolejnm tc zaczetym Ale u nas dzis wieje Tez bylam na grilu w sobote, pojadlam jak nie wiem, karczki, kielbaski, chlebek, ziemniaki z ogniska ,kurczaczki mmm A dzis juz od 7.30 mecze sie ze zdzieraniem tapet, juz rak nie czuje i plecy bola a konca nie widac, bo nawet 1 sciany calej nie mam, cholerny klej nie chce tak latwo schodzic nawet pod woda buuuu

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 11:17   #4658
Nika1980
Zakorzenienie

Dziewczyny....
chyba pani z usg miała rację...ja chyba czuję moje dziecko.................. bardzo delikatnie ( to na pewno nie jelita) coś jakby łaskotanie, dotykanie, bąbelki , rybki w moim brzuchu................?

sama nie wiem....cięzko opisać ale mam wrażenie że to to...

Klaudia to odpoczywaj od czasu do czasu i uważaj bo takie zrywanie tapet to ciężka robota....

ja mam do sprawdzenia testy zaliczeniowe studentów....

Stary 2009-04-27, 11:42   #4659
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
no mała cudo tam robiła, jak usiadła to wszyscy ryknęliśmy śmiechme, potem się przeciągła, na koniec faktycznie ułożyła się na bok do snu...

mam łzy w oczach...moje dzieciątko...

i chyba spełnią się słowa męża. gdy zobaczył test powiedział: to będzie dziewczynka, widzę w twoich oczach....... czyżby ...?
Nika, gratki, a wiec jednak Kruszynka? Mąż pewnie wniebowizięty, a chyba i kalendarz chiński się sprawdzi w Twoim przypadku, wspaniałe wieści

Dziewczyny na krwawiące dziąsła podobno tez pomaga wit. C.

Kochane, jak przygotować sie do pierwszej wizyty u lekarza? Mam tyle pytań ale boję sie ze o czymś ważnym zapomnę. O co warto zapytać na początku, macie może jakiś podpowiedzi, hm?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 11:45   #4660
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
cześć

witaj u nas

ja witam po imprezkowo - wycieczkowo\ym łykendzie
odpoczynek zasłużonym był i pierwsza wycieczka we trójkę do Wrocławia i zauważyłam, że moje maleńswto bardzo reaguje na szum wody - czy to fontatna czy mała kaskada to się strasznie wierci - bedzie mały pływak

a w piatek się normalnie wkurzyłam (niepotrzebnie oczywiście, ale nie wytrzymałam) - częśc z Was pamięta jak mówiłyśmy o wyglądzie i o tym, ze wyglądam nieco smarkato (a tu 29 skończone) i w związku z tym w piątek usłyszałam od "moherowych babć" ze jaka to nie jestem , puścisła się nastolatka i już w ciązy (myslały ze nie słyszę) wiec podeszłam i powiedziałam, że nie wolno oceniac po wyglądzie, ze jak one były w moim wieku to pewnie juz trójkę miały, wiec nie wiem kto się puszcza i jeszcze bezczelnie rzuciłam im dowód pod nos - się zmieszały, ale przepraszam nie było - za to uznanie reszty ludzi z pociągu i owszem
ale wkurza mnie jak ktos tak mnie traktuje a to juz nie pierwszy raz, bo mówi źle o mnie, męzu i dzieciatku, i co z tego, ze wiem jaka jest prawda, kiedy mi przykro
Ja tam bym się cieszyła że wyglądam młodziej niż na swój wiek i wogóle bym się nie przejmowała starymi babkami

Cytat:
Moje Drogie,
nareszcie i ja mogę pokazać zdjęcia z usg....co za przeżycie...pozwólcie, że opowiem...
usg trwało 30 minut- 30 minut z naszym dzieckiem, 30 minut patrzenia jak się rusza, kopie, macha rączką ( w pewnym momencie podparło się nóżkami i ściankę i zrobiło "kroczki" tak że usiadło w macicy, wszystcy się śmialiśmy) ...pani maleństwo obmierzyła i ... na długość ok 16 cm...stópka 2 cm...widzieliśmy wszystkie paluszki...
maleństwo jest z wymiarów usg o dwa dni starsze niż wiek wg OM!!! i kto by pomyślał, że kiedyś było za małe!
słuchaliśmy serduszka- biło tak głośno,że ściany dudniły! pani obejrzała żoładeczek, nerki, zmierzyła jak szybko bije serce.
A potem spytała nas czy chcemy wiedzieć płeć i czy coś podejrzewamy. Odpowiedzieliśmy, że chcemy wiedzieć, ale nic nie podejrzewamy i jest nam wszystko jedno czy chłopczyk czy dziewczynka. A ona na to: a ja widzę dobrze co tu będzie...pokazała nam cos i wytłumaczyła co widzi, jakieś kropki , do mnie niewiele docierało przez emocje a potem nagle usłyszałam: een meisje! dziewczynka...
więc najprawdopodobniej dziewczynka...

pani powiedziała , że na jej oko w tym tygodniu najpóźniej za dwa poczuję ruchy, bo maleńka jest żwawa i spora już.

dostaliśmy 7 zdjęć

PS: biorę się do czytania bo jeszcze was nie przeczytałam

PS: właśnie wróciłam od dentysty- faktycznie Polak! klinika jest nowoczesna, panie asystentki i klienci Holendrzy( nawet malutkie dzieci dziś były) , ale dentyści mówią i po polsku i po holendersku. Pan dentysta zaleczył mi małą dziurkę, powiedział,że raczej nic nie ma już do zrobienia w czasie ciąży , ale jak coś to mam przyjść jeszcze raz na kontrolęw czasie ciąży , jak nie to po porodzie na kontrolę. Wytłumaczył mi, że to normalne że mi dziąsła krwawią bo z powodu większej ilości krwi w ciele tkanki są rozpulchnione, okazało się, że muszę zmienić taktykę czyszczenia nitką, bo tylko sobie podrażniam dziąsła. polecił płyn. był bardzo miły. bardzo się cieszę! mam nowego dentystę i to Polaka!
No to super że z córeczką wszystko ok
A ja jeszcze 2 tygodnie muszę czekać na usg To będą bardzo dłuuuuugie 2 tygodnie....

Cytat:
ja śpiewać lubie, ale raczej nie umiem, za to mój mąż pięknie gra na gitarze i pięknie śpiewa, właśnie podłączył swoje sprzęta , kable gitary itp...będzie nagrywał płytę dla Kruszynki...ja zrobię projekt okłądki..

nie wiem, czy tutaj dostanę ten meridol w Holandii, lelarz mi polecił płyn elmex ( używam ten pasty) i jakiś inny na L.... ale się zapomniało...hehe no i jeszcze namiętnie używam nitki dentystycznej hihi
Listerine?

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Będziemy tu do niedzieli, potem wracamy na tydzień do Wawki ze zwględu na moją wizytę u ginka, a zaraz potem znowuż jedziemy na lubelszczyznę na kilka tygodni (wracamy do domku na kolejną wizytę u ginka hihi), szkoda siedzieć w stolicy, zwłaszcza że mamy możliwość siedzenia w moim domu rodzinnym
Ale Wam fajnie
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 11:48   #4661
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Nika, gratki, a wiec jednak Kruszynka? Mąż pewnie wniebowizięty, a chyba i kalendarz chiński się sprawdzi w Twoim przypadku, wspaniałe wieści

Dziewczyny na krwawiące dziąsła podobno tez pomaga wit. C.

Kochane, jak przygotować sie do pierwszej wizyty u lekarza? Mam tyle pytań ale boję sie ze o czymś ważnym zapomnę. O co warto zapytać na początku, macie może jakiś podpowiedzi, hm?

dzięki kochana, płeć była nam obojętna więc w każdym wyapdku bylibyśmy szczęśliwi- to co nas najbardziej cieszy to, że maleństwo rośnie...
no a na 100% płci zawsze trzeba poczekać do porodu

wit C biorę

Kochana, zrób listę pytań, ja tak zawsze robię. zapytaj o to jakie badania i kiedy, zapytaj czy masz przyjmować jaki preparat witaminowy oprócz foliku czy coś jeszcze. napewno sam lekarz ci wiele powie, ale wszystko spisz na kartkę i wypytaj.
a kiedy wizyta?

Margolciu
dziękuję! tak właśnie listerine!

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-04-27 o 11:50
Stary 2009-04-27, 12:05   #4662
aniago25
Zadomowienie

Orzeszek no pewnie że na lubelszczyźnie jest pięknie, a ja już wróciłam ze spaceru, faktycznie wieje ale musiałam sie troszke przejść bo jak siedze cały dzien w domu to się źle czuję, zaraz ide po kefir bo mie naszło na młode ziemniaczki z koperkiem i kefirem
Stary 2009-04-27, 12:08   #4663
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki kochana, płeć była nam obojętna więc w każdym wyapdku bylibyśmy szczęśliwi- to co nas najbardziej cieszy to, że maleństwo rośnie...
no a na 100% płci zawsze trzeba poczekać do porodu

wit C biorę

Kochana, zrób listę pytań, ja tak zawsze robię. zapytaj o to jakie badania i kiedy, zapytaj czy masz przyjmować jaki preparat witaminowy oprócz foliku czy coś jeszcze. napewno sam lekarz ci wiele powie, ale wszystko spisz na kartkę i wypytaj.
a kiedy wizyta?

Margolciu dziękuję! tak właśnie listerine!
Pewnie, dzieciaczki lubia czasem robić niespodzianki

Wizyta w środę, przebieram nogami
Mam liste pytań, juz zaczęłam sobie spisywać, ale moze o czymś zapomniałam? Zdrowie fasolki przede wszystkim, badania, witaminy, z zagadnień dodatkowych seksik, rower i w ogóle ćwiczenia, coś jeszcze?
A o porod /szpital od razu pytalyście?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 12:10   #4664
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie w kolejnm tc zaczetym Ale u nas dzis wieje Tez bylam na grilu w sobote, pojadlam jak nie wiem, karczki, kielbaski, chlebek, ziemniaki z ogniska ,kurczaczki mmm A dzis juz od 7.30 mecze sie ze zdzieraniem tapet, juz rak nie czuje i plecy bola a konca nie widac, bo nawet 1 sciany calej nie mam, cholerny klej nie chce tak latwo schodzic nawet pod woda buuuu
nie przemęczaj się !!!!!!!!!!
nie wolno Ci !!!!!!!!!!!!

Cytat:
Dziewczyny....
chyba pani z usg miała rację...ja chyba czuję moje dziecko.................. bardzo delikatnie ( to na pewno nie jelita) coś jakby łaskotanie, dotykanie, bąbelki , rybki w moim brzuchu................?

sama nie wiem....cięzko opisać ale mam wrażenie że to to...

ja mam do sprawdzenia testy zaliczeniowe studentów....
na pewno to
i to jest bardzo przyjemne, potem moze bolec (uświadomiły mnie starsze stazem kolezanki - mamy),ale teraz jest bardzo miłe

a ja właśnie produkuję testy zaliczeniowe dla studentów - wiec znam Twoj ból

Cytat:
\

ja na pierwszą wizytę i zressztą na każdą następną idę z listą pytan i pytam
bo ja między wizytą mam 3 czy 4 tygodnie, no to mogę o czymś zapomnieć, a tak dopisuję i potem pytam ciurkiem o wszsytko
Zanim czas pokona nas"
Stary 2009-04-27, 12:14   #4665
edytte
Zadomowienie

GG do edytte
Question Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

hej dziewczyny ale jesteście produktywne siedzę i siedzę z 10 stron miałam do nadrobienia. Udało się! Ile ja miałam do powiedzenia przez te strony jak was czytałam i teraz już nie wiem co pisać. Zazdroszczę mamusiom które czuję już ruchy. Ja jestem jeszcze ich niepewna i nie mogę jasno powiedzieć czy to ja czy moje maleństwo. Mam jeszcze trochę czasu bo właśnie rozpoczęłam 17 tc. Co do imienia dla dziecka uważam że każda z nas ma inny gust to co może podobać się mi nie koniecznie innym. Ja ze swoim narzeczonym sprzeczamy się o imiona mi się podobają stare polskie imiona a jemu różnie. Doszliśmy jednak do porozumienia i jak będzie dziewczynka to będzie Martyna a jak chłopczyk Staś (on wybrał dla dziewczynki ja dla chłopca). Natura zdecyduje co ma być.
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 12:21   #4666
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, dzieciaczki lubia czasem robić niespodzianki

Wizyta w środę, przebieram nogami
Mam liste pytań, juz zaczęłam sobie spisywać, ale moze o czymś zapomniałam? Zdrowie fasolki przede wszystkim, badania, witaminy, z zagadnień dodatkowych seksik, rower i w ogóle ćwiczenia, coś jeszcze?
A o porod /szpital od razu pytalyście?
ja o sprawy porodu pytałam na drugiej wizycie, bo dla mnie tu wszystko nowe , to najpierw poczytałam, żebym wiedziała, co mnie niepokoi, czego nie rozumiem itp...
będę w środę trzymać kciuki!

Cytat:

na pewno to
i to jest bardzo przyjemne, potem moze bolec (uświadomiły mnie starsze stazem kolezanki - mamy),ale teraz jest bardzo miłe

a ja właśnie produkuję testy zaliczeniowe dla studentów - wiec znam Twoj ból
też myślę, że TO jest To.......
mnie pani z usg jak zobaczyła dzieciaczka powiedziała, że w tym tygodniu jej zdaniem powinnam poczuć pierwsze ruchy i jak powiedziałam, że nie mogę siędoczekać to odparła, że mała tak kopie, że niedługo będęwdzięczna za chwilę spokoju

ja testy już zrobiłam teraz muszę sprawdzać.....a taaaaaaak mi się nie chce...
w dodatku test z historii był chyba trudny bo już były pytania o poprawki, więc się boję siąść do nich...ciekawe ile będzie nie zaliczonych...

Stary 2009-04-27, 12:33   #4667
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Co do gadania ludzi to to też odczułam to na własnej skórze i też mi było przykro. Mam 24 lata i wydaje mi się że jestem w idealnym wieku żeby urodzić dziecko ale niestety rożnie patrzą na mnie ludzie ponieważ nie mam jeszcze ślubu a widać już że jestem w ciąży. Różne spotykam opinie. Najbardziej jednak zabolała mnie opinia mojej siostry która stwierdziła że jestem głupia bo się puszczałam i wpadłam i teraz muszę szybko brać ślub i jak mogę teraz iść do ślubu w welonie i białej sukni i co ja sobie myślę... Muszę dodać że jestem już z moim narzeczonym już dwa lata a ze ślubem zwlekaliśmy bo nam się nie chciało, mieszkamy ponad rok ze sobą ( moi rodzice o tym nie wiedzą) Rożnie ludzie na to reagują i to nie zależy od wieku ale od poglądów.
Stary 2009-04-27, 12:37   #4668
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

to ja 1,5 tygodnia temu i mój piesek tequilla
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06457.jpg (150,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dzidzia 17tc.jpg (53,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06467.jpg (161,1 KB, 6 załadowań)
Stary 2009-04-27, 12:47   #4669
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Możliwe....

No to dobrze - wybiorę się w środę lub czwartek jak już będę do pracy chodzić
Już tylko dwa dni wolnego i laby....
jesteś pewna, że wrócisz do pracy...

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Acha mam jeszcze takie pytanko. Wy też macie taką ochotę na słodycze jak ja? W pierwszym trymestrze wogóle nie moglam na nie patrzeć a teraz nie wyobrazam sobie dnia bez czegoś słodkiego chyba muszę po prostu przestać kupowac.....
na początku ciąży słodycze omijałam szerokim łukiem, a teraz jem wszystko co popadnie, ale jakiejś szczególnej chrapki na nie nie mam jak np. na kefir z rzodkiewkami czy kiwi. ale jak już zacznę jeść słodycze to przestać mi trudno. na sobotnim 10-leciu ślubu znajomych, to zjadłam aż 4 kawałki ciasta, a cist nigdy nie lubiłam

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
no właśnie ja miałam pierwsze usg pare dni temu ( w 5 t 6d) takie przez brzuch. Lekarz powiedzial, że wszytsko okej, że widac pecherzyk a w srodku ciałó żółte, wielkość odpowada wiekowo ciąży od ostatniej @.

Chyba nie powinnam się martwić, prawda?

Za jakieś 2-3 tyg ide do innego lekarza, to pewnie więcej się dowiem na temat dzidzi
nie powinnaś się niczym martwić. widocznie Twój gin ma dobry sprzęt.

Cytat:

odważna jesteś ja to bym im tylko paluszek pokazała i uciekła do innego wagonu tym samym potwierdzając ich teorię.
wyglądam jak szczeniara i zachowuje się jak szczeniara a w tym roku 29 na karku...do tego ścięłam się na krótko to już mojego o pedofilię mogą podejrzewać

Cytat:
een meisje! dziewczynka...
no proszę jak ładnie

Cytat:
PS: właśnie wróciłam od dentysty- faktycznie Polak! klinika jest nowoczesna, panie asystentki i klienci Holendrzy( nawet malutkie dzieci dziś były) , ale dentyści mówią i po polsku i po holendersku. Pan dentysta zaleczył mi małą dziurkę, powiedział,że raczej nic nie ma już do zrobienia w czasie ciąży , ale jak coś to mam przyjść jeszcze raz na kontrolęw czasie ciąży , jak nie to po porodzie na kontrolę. Wytłumaczył mi, że to normalne że mi dziąsła krwawią bo z powodu większej ilości krwi w ciele tkanki są rozpulchnione, okazało się, że muszę zmienić taktykę czyszczenia nitką, bo tylko sobie podrażniam dziąsła. polecił płyn. był bardzo miły. bardzo się cieszę! mam nowego dentystę i to Polaka!
szczęściara
mi ta plomba co jak korektor biała była dopasowała się do koloru ząbków, aż sama się zdziwiłam

Cytat:
Oj, te emerytki potrafią być tak bezwzględne, że aż oczy na wierzch wychodzą. Bezczelnie potrafią o kimś gadać nie zważając nawet na to czy ktoś słyszy... ale od ludzi młodych oczekują ogłady i diabli wiedzą czego jeszcze. Miałam ostatnio nieprzyjemny przypadek jadąc na badania. Siedziałam sobie w autobusie zaraz przy drzwiach (mam chorobę lokomocyjną i było to 2 dni o omdleniu) czasem tak bywa, że ciężko mi przejechać 3 przystanki więc bliskość do drzwi jest czasem niezbędna... przystanek przed tym jak miałam wysiadać wsiadł gościu około 60 z kulą w ręce. Rozejrzałam się o autobusie i zaraz koło mnie były wolne miejsca, więc ani myślałam się ruszyć jakież było moje zdziwienie gdy pan nie zważając na nic zaczął mi to kulą walić w siedzenie... tyle tylko, że źle trafił bo ja często zanim pomyślę to coś powiem więc usłyszał ode mnie, że jak puknie jeszcze raz to mu tą kulę na głowie roztrzaskam... facet usiadł dosłownie metr dalej a ja zbierałam się do wysiadania i wstając wypięłam brzuch tak, że normalnie powinni mnie na porodówkę zabrać...
z dziadka też niezły herbatnik
i jemu paluszek bym pokazała, tylko gorzej z ucieczką

dziewczyny leże sobie teraz w łóżeczku czytam i odpisuje o tu nagle po lewej stronie na dole jakieś zgrubienie widziałam, dotknęłam - a to się przesunęło i zniknęło
w 15 tyg. chuda jestem, brzuch już mi wyskoczył ale jak leże, to nadal jest płaski. co to innego mogło być

a teraz po prawej duże twarde, aż mi się słabo zrobiło ...

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-04-27 o 12:49
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 12:50   #4670
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Ale ładny brzuszek..... i super piesek. Nam się marzy taki jak będziemy mieli własne mieszkanko. Lubię obserwować brzuszki ciężarnych zawsze wydawały mi się ładne a na swój jakoś patrzę z obrzydzeniem że jest taki wielki... wiem że to podłe ale nie mogę się na niego patrzeć pomimo tego że cieszę się że jestem w ciąży. Wcześniej nie mogłam się doczekać kiedy będzie widać a teraz jakoś z tego się nie cieszę. Wydaje się mi że to po części jest spowodowane tym że ludzie się patrzą jakoś dziwnie na mnie a ja mam wrażenie że każdy widzi to że jestem bez ślubu... mam trochę kompleks z tego powodu.
Stary 2009-04-27, 12:56   #4671
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Ale ładny brzuszek..... i super piesek. Nam się marzy taki jak będziemy mieli własne mieszkanko. Lubię obserwować brzuszki ciężarnych zawsze wydawały mi się ładne a na swój jakoś patrzę z obrzydzeniem że jest taki wielki... wiem że to podłe ale nie mogę się na niego patrzeć pomimo tego że cieszę się że jestem w ciąży. Wcześniej nie mogłam się doczekać kiedy będzie widać a teraz jakoś z tego się nie cieszę. Wydaje się mi że to po części jest spowodowane tym że ludzie się patrzą jakoś dziwnie na mnie a ja mam wrażenie że każdy widzi to że jestem bez ślubu... mam trochę kompleks z tego powodu.
daj spokój nie zadręczaj się ja też bez ślubu a ze swoim 8 lat jesteśmy razem. ciąże zaplanowaliśmy , udało nam się w pierwszym cyklu starań ale ślub to ostatnie o czym myślimy.
a jak masz kompleks, to pogadaj ze swoim.
u nas nie ma z tym problemu, zresztą wielu młodych ludzi decyduje się na takie życie.

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-04-27 o 12:57
Stary 2009-04-27, 12:57   #4672
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Najbardziej jednak zabolała mnie opinia mojej siostry która stwierdziła że jestem głupia bo się puszczałam i wpadłam i teraz muszę szybko brać ślub i jak mogę teraz iść do ślubu w welonie i białej sukni i co ja sobie myślę... Muszę dodać że jestem już z moim narzeczonym już dwa lata a ze ślubem zwlekaliśmy bo nam się nie chciało, mieszkamy ponad rok ze sobą ( moi rodzice o tym nie wiedzą) Rożnie ludzie na to reagują i to nie zależy od wieku ale od poglądów.
ale masz fajną siostrę....

Cytat:
suuuuper brzusio i piesek też milusi.

Cytat:
no proszę jak ładnie

szczęściara
mi ta plomba co jak korektor biała była dopasowała się do koloru ząbków, aż sama się zdziwiłam

dziewczyny leże sobie teraz w łóżeczku czytam i odpisuje o tu nagle po lewej stronie na dole jakieś zgrubienie widziałam, dotknęłam - a to się przesunęło i zniknęło
w 15 tyg. chuda jestem, brzuch już mi wyskoczył ale jak leże, to nadal jest płaski. co to innego mogło być

no łądnie nam rośnie dziecinka!

no farta mam z tym dentystą , super fajny jest, napewno dobrze się zajmie moim uzębieniem. mąż się też tam zapisuje...

o popatrz, czyli się dopasowała do koloru , no to superancko!

mi się niewydaje naprawde, aby w 15 tyg to by się dzidzia tak wypchała...
ja tak miałam przed ciążą i nadal czasem mam z jelitami- że górka mi wyskakuje twarda z jednej lub drugiej strony i jak się ją uciska to znika, bo to co w jelicie się przesuwa. byłam z tym u lekarki i powiedziała że tak, to jelito ( to było 2 lata temu)
pewnie tak ci się robi, bo dzidzia rośnie i wszystkie organy w brzuchu się przesuwają.
nie sądze aby taka mała dzidzia tak wypchała rączkę czy cokolwiek innego, pierwsze ruchy to przecież zwykle motylki i rybki bo tylko tyle najpierw czujemy - delikatne słabe uczucie.
nie martw się w każdym razie!

Stary 2009-04-27, 12:57   #4673
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

I dla sprostowana nie chciałam nikogo urazić tu chodzi tylko o mnie ja nie mogę patrzeć tylko na swój. Mam jakoś manię na tym punkcie wszędzie widzę przyszłe mamusie ich brzuszki i to że maja obrączki na palcu i czuję się trochę gorsza.
Stary 2009-04-27, 13:01   #4674
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
jesteś pewna, że wrócisz do pracy...
Jutro ostatni dzień L4, a że czuję się już dobrze (przynajmniej teraz w domu ) to normalnie idę w środę do pracy

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 13:02   #4675
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cześć Dziewczyny! Pojawiam się tak późno, bo od rana nie było mnie w miejscu pracy. Tzn. pracowałam, ale miałyśmy "wyjście", no i nie było jak wejść na Wizaż. Nadrobiłam właśnie zaległości z dzisiaj - ale się rozgadałyście

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Acha mam jeszcze takie pytanko. Wy też macie taką ochotę na słodycze jak ja? W pierwszym trymestrze wogóle nie moglam na nie patrzeć a teraz nie wyobrazam sobie dnia bez czegoś słodkiego chyba muszę po prostu przestać kupowac.....
, ale z przerwami. Nadal numerem jednej jest u mnie kwaśne

Cytat:
Też bym się wkurzyła ichoć z natury nieśmaial jestem, na pewno w tym momencie bym nie wytrzymała (jak mnie coś wkurzy na maxa, to nie ma zmiłuj). Bardzo dobrze zrobiłaś. Choć wątpię, czy już tego nigdy nie powtórzą.

Cytat:
Moje Drogie,
nareszcie i ja mogę pokazać zdjęcia z usg....co za przeżycie...pozwólcie, że opowiem...
usg trwało 30 minut- 30 minut z naszym dzieckiem, 30 minut patrzenia jak się rusza, kopie, macha rączką ( w pewnym momencie podparło się nóżkami i ściankę i zrobiło "kroczki" tak że usiadło w macicy, wszystcy się śmialiśmy) ...pani maleństwo obmierzyła i ... na długość ok 16 cm...stópka 2 cm...widzieliśmy wszystkie paluszki...
maleństwo jest z wymiarów usg o dwa dni starsze niż wiek wg OM!!! i kto by pomyślał, że kiedyś było za małe!
słuchaliśmy serduszka- biło tak głośno,że ściany dudniły! pani obejrzała żoładeczek, nerki, zmierzyła jak szybko bije serce.
A potem spytała nas czy chcemy wiedzieć płeć i czy coś podejrzewamy. Odpowiedzieliśmy, że chcemy wiedzieć, ale nic nie podejrzewamy i jest nam wszystko jedno czy chłopczyk czy dziewczynka. A ona na to: a ja widzę dobrze co tu będzie...pokazała nam cos i wytłumaczyła co widzi, jakieś kropki , do mnie niewiele docierało przez emocje a potem nagle usłyszałam: een meisje! dziewczynka...

pani powiedziała , że na jej oko w tym tygodniu najpóźniej za dwa poczuję ruchy, bo maleńka jest żwawa i spora już.

dostaliśmy 7 zdjęć

PS: biorę się do czytania bo jeszcze was nie przeczytałam

Nikuś, ale miałaś cudowne przeżycie. Mam nadzieję, że już tak się martwić nie będziesz, jak do tej pory. Masz bardzo dużą dzidzię

Cytat:
Oj, te emerytki potrafią być tak bezwzględne, że aż oczy na wierzch wychodzą. Bezczelnie potrafią o kimś gadać nie zważając nawet na to czy ktoś słyszy... ale od ludzi młodych oczekują ogłady i diabli wiedzą czego jeszcze. Miałam ostatnio nieprzyjemny przypadek jadąc na badania. Siedziałam sobie w autobusie zaraz przy drzwiach (mam chorobę lokomocyjną i było to 2 dni o omdleniu) czasem tak bywa, że ciężko mi przejechać 3 przystanki więc bliskość do drzwi jest czasem niezbędna... przystanek przed tym jak miałam wysiadać wsiadł gościu około 60 z kulą w ręce. Rozejrzałam się o autobusie i zaraz koło mnie były wolne miejsca, więc ani myślałam się ruszyć jakież było moje zdziwienie gdy pan nie zważając na nic zaczął mi to kulą walić w siedzenie... tyle tylko, że źle trafił bo ja często zanim pomyślę to coś powiem więc usłyszał ode mnie, że jak puknie jeszcze raz to mu tą kulę na głowie roztrzaskam... facet usiadł dosłownie metr dalej a ja zbierałam się do wysiadania i wstając wypięłam brzuch tak, że normalnie powinni mnie na porodówkę zabrać...
Heh! W ostatni numerze M jak mama jest list od dziewczyny, która pierwszą ciążę poroniła, więc w drugiej bardzo na siebie uważa i dlatego w autobusie zawsze siada. No i usłyszała komentarz dwóch "staruszek", że młodzież to teraz jest niewychowana. Ja dalej nie wyglądam na ciężarną, więc w autobusie na wszelki wypadek często nie siadam, żeby takich komentarzy nie słyszeć. Szkoda mi nerwów.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 13:02   #4676
klaudiaaa86
Zadomowienie

Biedroneczka ale kochana psinka, zawsze taka chcialam ! Ale do bloku to nie bardzo Mam swira na punkcie psiakow Rok temu po 15 latach odszedl moj pudelek kochany teraz juz nie ma miejsca na psa skoro bedzie maluch ehhh,ale moze kiedys

Katarzinka hehe az tak sie nie przemeczam, a nie chce bezczynnie siedziec, czas chociaz szybko leci a Tz wroci to bedzie zadowolony bo on nie ma nerwow do tego jemu zostanie p[ozniej zrobienie gladzi gipsowej i wymalowanie

Ja do Usg mam jeszcze... 10 dni kurde dlugo
dzis jade bo skrocone jeansy,wkoncu bede miala gacie to chodzenia a nie ciagle rozpiete

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 13:02   #4677
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
j

ja testy już zrobiłam teraz muszę sprawdzać.....a taaaaaaak mi się nie chce...
w dodatku test z historii był chyba trudny bo już były pytania o poprawki, więc się boję siąść do nich...ciekawe ile będzie nie zaliczonych...
ja tam nie wiem jak Twoi studneci, ale moi zawsze na wszelki wypadek pytają o termin poprawki - wiec moze sie tak na zapas nie przejmuj

Cytat:
Co do gadania ludzi to to też odczułam to na własnej skórze i też mi było przykro. Mam 24 lata i wydaje mi się że jestem w idealnym wieku żeby urodzić dziecko ale niestety rożnie patrzą na mnie ludzie ponieważ nie mam jeszcze ślubu a widać już że jestem w ciąży. Różne spotykam opinie. Najbardziej jednak zabolała mnie opinia mojej siostry która stwierdziła że jestem głupia bo się puszczałam i wpadłam i teraz muszę szybko brać ślub i jak mogę teraz iść do ślubu w welonie i białej sukni i co ja sobie myślę... Muszę dodać że jestem już z moim narzeczonym już dwa lata a ze ślubem zwlekaliśmy bo nam się nie chciało, mieszkamy ponad rok ze sobą ( moi rodzice o tym nie wiedzą) Rożnie ludzie na to reagują i to nie zależy od wieku ale od poglądów.
myslę, że to co dziweczyny mi powiedziały , tyczy i Ciebie i kazdej z nas - niech gadają - ważne, ze my wiemy jak jest, choc naprawdę czasem przykro, ale bedziemy mamami - i to najważniejsze i musimy być dzielnie i już

Cytat:
ładny brzucholek

Cytat:

odważna jesteś ja to bym im tylko paluszek pokazała i uciekła do innego wagonu tym samym potwierdzając ich teorię.
wyglądam jak szczeniara i zachowuje się jak szczeniara a w tym roku 29 na karku...do tego ścięłam się na krótko to już mojego o pedofilię mogą podejrzewać

nie wiem czy odważna, ale miałam kiepski dzień wiec mnie jeszcze bardziej podkurzyły i się dowiedziały

może maluszek, ja swojego czułam w 17 tygodniu na początku, mimo, ze to pierwsza ciąża
Zanim czas pokona nas"
Stary 2009-04-27, 13:04   #4678
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:

mi się niewydaje naprawde, aby w 15 tyg to by się dzidzia tak wypchała...
ja tak miałam przed ciążą i nadal czasem mam z jelitami- że górka mi wyskakuje twarda z jednej lub drugiej strony i jak się ją uciska to znika, bo to co w jelicie się przesuwa. byłam z tym u lekarki i powiedziała że tak, to jelito ( to było 2 lata temu)
pewnie tak ci się robi, bo dzidzia rośnie i wszystkie organy w brzuchu się przesuwają.
nie sądze aby taka mała dzidzia tak wypchała rączkę czy cokolwiek innego, pierwsze ruchy to przecież zwykle motylki i rybki bo tylko tyle najpierw czujemy - delikatne słabe uczucie.
nie martw się w każdym razie!
dlatego też się zdziwiłam, ale żeby jelito aż na sam dól tak się przesunęło tuż nad wzgórkiem łonowym
Stary 2009-04-27, 13:05   #4679
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

I dla sprostowana nie chciałam nikogo urazić tu chodzi tylko o mnie ja nie mogę patrzeć tylko na swój. Mam jakoś manię na tym punkcie wszędzie widzę przyszłe mamusie ich brzuszki i to że maja obrączki na palcu i czuję się trochę gorsza.
Stary 2009-04-27, 13:09   #4680
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
no to musisz pogadać z TŻ skoro tak CI ta sprawa przeszkadza i moze się pokusicie o cywilny
a moze bedzie wszsytko dobrze, bo maleństwo Cię pochłonie bez reeszty i nie bedziesz juz się tym przejmować

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość

Też bym się wkurzyła ichoć z natury nieśmaial jestem, na pewno w tym momencie bym nie wytrzymała (jak mnie coś wkurzy na maxa, to nie ma zmiłuj). Bardzo dobrze zrobiłaś. Choć wątpię, czy już tego nigdy nie powtórzą.

Heh! W ostatni numerze M jak mama jest list od dziewczyny, która pierwszą ciążę poroniła, więc w drugiej bardzo na siebie uważa i dlatego w autobusie zawsze siada. No i usłyszała komentarz dwóch "staruszek", że młodzież to teraz jest niewychowana. Ja dalej nie wyglądam na ciężarną, więc w autobusie na wszelki wypadek często nie siadam, żeby takich komentarzy nie słyszeć. Szkoda mi nerwów.
właśnie tak to z nimi jest, a ja siadałam jak się tylko dało, bo to nie sprawa niewstania, tylko szarpania autobusem i nie chciałam uderzyć gdzieś brzuszkiem, a teraz widać i jak nie ma miejsca to i tak mi nikt nie wstaje i też musze sobie radzić i chornić maleńśwtoa

a powtórzyć na pewno powtórzą nie raz nie tylko mnie, ale własnie pomysłałam jak musiały mi tylek obrobic jak wysiadłam , bo już takie są
Zanim czas pokona nas"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości