|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: KTO SIE ODWAżYł sciąć długie włosy na KRóTKO????
Cytat:
Ktoś tu ma na głowie czapkę clowna. Dużą, ogromną i kolorową. Wszyscy ją widzą. Clown jak ta lala. Ale sam clown sądzi, że czapki nie ma. "Ja clownem? Ja mam rogatywkę..."... Panie Borton, Hairbutter czy inny sruter... Gdybyś Pan lubił białe żaglówki i na wszystkich forach przekonywał o swojej do nich miłości, byłbyś Pan mniej rozpoznawalny. Po prostu - więcej ludzi lubi żaglówki niż golenie kobiecych głów na glace. Pisanie pod milionem nicków ekstatycznych opisów zgolenia kobiecych głów to temat dla Lwa-Starowicza lub innej mądrej głowy... Nie jest to może katar, ale nie ma co się poddawać... A może to nieprawda i tylko mnie się wydaje, że ktoś tu głupa wali (możemy to coś głupem nazwać? ) produkując tego typu wpisy raz jako justysiazgrudziaca, eve1991 a innym razem jako marz84enka...
|
|
|
|
|
|
#722 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z długich na krótkie-która się odważyła?
|
|
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo pomyślałam
|
|
|
#724 |
|
Raczkowanie
|
Więc może któryś z adminów się tym zainteresuje? To nie jest forum "dewiacja" czy "alter-sex" tylko forum wizaż. Nie jesteśmy chyba w stanie zbyt wiele pomóc. A problem jest jednak chyba poważny. Tylko czekać, aż ktoś kogoś na ulicy złapie i ostrzyże... |
|
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym może "Pana Bortona, Hairbuttera czy innego srutera" rajcuje li i jedynie opisywanie golenia kobiecych głów na glacę, a nie wprowadzanie tego w czyn, taka fantazja, rozumiesz, i niekoniecznie zrealizuje ją na ulicy
|
|
|
#726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jako psycholog mam na ten temat swój pogląd... Dla mnie sytuacja, w której ktoś specjalnie zakłada tyle nicków i za każdym razem pisze to samo (a w swojej specyficznej naiwności wierzy że każdy sądzi że to sto różnych dziewczyn ogoliło się "w męskim", z baaaardzo długich do zupełnego zera, na ogół spontanicznie, przypadkiem, albo za radą kogoś kogo rażą te "wstrętne strąki"; z oczywistym wspomnieniem reakcji ludzi, w szczególności zaś chłopaka) jest co najmniej niepokojąca... |
|
|
|
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#728 |
|
Przyczajenie
|
Dziś to zrobiłam
Edytowane przez kaziutaa1234 Czas edycji: 2009-04-29 o 02:04 |
|
|
|
|
#729 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam pania psycholog, bo ja tez niezle rabnieta jestem... |
|
|
|
|
|
#730 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A jednak są osoby, które zdecydowały się na krok w postaci obcięcia włosów, w sumie tak nijaki w swym wyrazie, a z jakiegoś powodu tak pożądliwy dla tych, którym nie starczyło odwagi na jego powzięcie. Stąd zapewne pomysł na założenie takowegoż. A skoro jest taki wątek, to nie widzę powodu, dla którego nowe osoby na forum nie miałyby się do niego wpisać jeśli takowe doświadczenia posiadają. Zaświadczeń o zaistnieniu takowego faktu nikt nikomu okazywać nie musi a po takim komentarzu w wykonaniu domorosłych psychologów zdjęć zamieszczać nie będzie. Na zdrowie. |
|
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, ja mam włosy do połowy łopatek i chę obciąć, ale mam włosy kręcone (tak od połowy) i wszelkie zabiegi na nie nie działają - i tak ułożą sie jak chcą. Nawet grzywki mieć nie mogę, bo mi się zawsze wykręci w drugą stronę
Macie może jakieś pomysły na fryzurę ?
|
|
|
|
|
#732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Panie Adamie, litości... |
|
|
|
|
|
#733 |
|
Rozeznanie
|
Ja powiem Wam tak.Zawsze dazylam do tego,zeby zapuscic wlosy.I zapuszczalam.udawalo mi sie najczesciej prawie do pasa.Farbuje je na blond.I takie dlugie wygladaly tragicznie: postrzepione,im dluzsze tym ciensze,poplatane,konce suche jak siano - koszmar.iiciagle robilam to samo,bo myslalam,ze jakos ujdzie,ale niestety.
Teraz wlasnie pod koniec kwietnia scielam je.Obecnie sa do ramion.I wiecie jaka jestem z nich zadowolona?Faneiise ukladaja,sa lekkie,faluja,mozna z nich zrobic taki fajny kucyk ktory odstaje.Nie jestem juz taka ulizana.Sa puszyste,jest ich wiecej. |
|
|
|
|
#734 |
|
Raczkowanie
|
dag_mar, ja tez go nie lubie, ale soniamala to chyba jednak nie jest on. Poczytaj sobie jej inne posty na wizazu.
On jest zbyt ograniczony zeby pisac na tyle tematow. Po prostu zbieg okolicznosci, ze soniamala faktycznie sie tak obciela. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Litości panie Adamie... Zdemaskować Pana to jak odróżnić trawmaj od rynny. Takie piękne słońce... Może zamiast pisać na zmianę ociekające seksualną ekstazą posty naprzemian z polemiką mającą na celu odwrócić uwagę od siebie wyjść na słońce i nieco opalić (ogoloną do krwi jak się domyślam) głowę? |
|
|
|
|
|
#737 |
|
Zadomowienie
|
Moja znajoma miała długie(do połowy pleców) brązowe gęste włosy, a zamieniła na takie na pół-męsko.. na początku byłam w szoku jak ją zobaczyłam , ale teraz już się przyzwyczaiłam .
Jak ona powiedziała, chciała zmienić coś z sowim życiu, miała czas zmian, chciała odciąć się od przeszłosci i zrobiła to dlatego .. dzisiaj już ma do ramion, ale mówi że znów będzie się ścinać na pół -męsko bo lubi mieć takie krótkie, mało roboty z włosami i oszczędność czasu ;-)
|
|
|
#738 |
|
Raczkowanie
|
mnie szefowa obciała z włosów po łokcie w boba z wygolonym karkiem.. to było straszne xP ale już zapuściłam x]] krótkie włosy są ładne ale nie dla mnie xP
|
|
|
|
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Ja sie odważyłam, a właściwie to chciałam zrobić na złość bratu miałam takie do łopatek coś jak by miodowy blong ze złotymi pasemkami od słońca.Brat uważał, że dziewczyna zawsze powinna miec długie włosy, a ja po jakiejś kłotni postanowiłam mu zrobić na złość i obciąć,i sie udało obciałam na króciótko i miałam fajnego jeżyka to było dobrych pare lat temu i od tamtejpory max długośc włosów jaką udało mi sie uhodować sięgała ucha... zdecydowanie długie włosy nie są dla mnie, wole krótkie są zdecydowanie lepsze w pilęgnacji i stylizacji, a ja uwielbiam mieć bałagan na głowie
|
|
#740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem w trakcie zbierania się na odwagę (tak się to pisze?
)Miałam włosy za ramiona (no, ale do np. zapięcia od stanika nie sięgały) i zdecydowałam się trochę je skrócić. W krótszych włosach czuję się świetnie i chyba jeszcze w tym tygodniu wybiorę się do fryzjera zrobić jeszcze krótszą fryzurkę. Wkleję zdjęcia. 1. Zmiana, kolejne - to co chciałabym mieć na głowie.
|
|
#742 |
|
Zadomowienie
|
ja ciągle zapuszczam i obcinam, zapuszczam i obcinam .. i tak bez końca xdd . jednak teraz zamierzam porządnie się wziąć za zapuszczanie i już nie obcinać ((; .
historyjka: gdy byłam mała włosy miałam trochę krótsze niż do pasa. rodzice oczywiście mi 'radzili', żebym obcięła, bo w krótkich będzie mi ładniej.. później znów zapuszczałam {tak poniżej ramion}, obcięłam, zapuszczałam, obcięłam .. następnie zaczęły się metamorfozy z grzywką {miałam już różżżne - mi. prostą, na bok, na drugi bok, na jeden bok bardziej na drugi mniej itd.} . Teraz zamierzam już tak na serio się wziąć z tym zapuszczaniem {liczę na wsparcie } .
|
|
|
|
|
#743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#744 |
|
Zadomowienie
|
to teraz moja dokladna historia
![]() od kiedy siegam pamiecia mialam dlugie wlosy, takie za tylek nawet, jeszcze w 6 klasie mialam nawet do pasa i ciagle chodzilam w dwoch warkoczach albo jenym bo mialam bardzo grube i geste i tylko tak mnie rodzice czesali.potem moj brat po kryjomu przed mama zaczal mi je przycinac i byly do lopatek i nosilam je spiete w koczek zeby mam nie widziala ze sa krotsze.a jak zdalam do 8 klasy w wakacje przyjechala do mnie przyjacilka i w gazecie "dziewczyna" byly zdjecia jak krok po kroku sciac sie na boba i pozowolilam jej zeby mnie obciela ale kumpela sciela tylko kawalek i wiecej nic,bo powiedziala ze sie boi ze krzywo.i byl problem co dalej,glupio mi bylo isc do fryzjera i pokazac sie z kawalkiem obcietych wlosow juz za ucho a reszta za lopatke i wymyslilam ze pojde do dziadka, ktory mieszkal 2 uliczki dalej.dziadek owszem mnie obcial ale fryzjerka potem przez godz mi rownala ![]() a jak zdalam do liceum to obcielam sie na zapalke, taki bunt ![]() i od tamtej pory mam krotkie wlosy, najdluzsze do ucha ale potem scinam i tak ciagle. czasami mi sie sni ze mam juz dlugie ![]() chociaz wszystkie fryzjerki u jakich bywalam mowia ze mam bardzo dobry ksztalt glowy do krotkich wlosow wiec chociaz tyle ale i tak chcialabym w koncu zapuscic |
|
|
|
|
#745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#746 |
|
Raczkowanie
|
Ścięłam kłaki przebrzydłe!
. I tak się cieszę jak dziecko z tego nowego obcięcia (i to już drugi temat w którym o tym piszę |
|
|
|
|
#747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
!
|
|
|
|
|
|
#748 |
|
Przyczajenie
|
Ja do komunii zapuszczałam, zaraz po obcięłam i do tej pory (10 rok) mam króciutkie
świetnie się czuję w nich... 2 razy w miesiącu chodzę do fryzjera, bo te włosy takie tempo mają :P
|
|
|
|
|
#749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie nazywam sie Adam ani Wiesiek, ani inny Czesiek. Mila jestes, dzieki za obiektywna ocene i dobre slowo. Pozdrawiam i zdrowia zycze. |
|
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze bardzo zasmieciliscie ten watek jakis dziwnymi rozmowami, a chyba watek nie nosi tytuly, kto bardziej komu przygryzie
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

) produkując tego typu wpisy raz jako justysiazgrudziaca, eve1991 a innym razem jako marz84enka...

. I tak się cieszę jak dziecko z tego nowego obcięcia (i to już drugi temat w którym o tym piszę