Macie tatuaż? - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-26, 16:23   #1651
nacia2666
Raczkowanie

GG do nacia2666
Dot.: Macie tatuaż?

Cytat:
Napisane przez bulina Pokaż wiadomość
do dźwięku napewno się przywyczaisz
hehe mam nadzieje, dlatego wezme iPod`a...
nacia2666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 18:09   #1652
kofihewen
Raczkowanie

Nie boicie się, że jak np bardzo przytyjecie lub schudniecie to tatuaż już nie będzie wyglądał tak fajnie?
Jakie miejsce na ciele jest najmniej 'zagrożone' rozciągnięciem się itp tatuażu po schudnieciu lub przytyciu?
kofihewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 18:18   #1653
hejYou
Zakorzenienie

a więc ja mam zamiar zrobić tatuaż na nadgarstku na początku czerwca . o dziwo wcale się nie denerwuje . w końcu to nieduży tatuaż, więc dużo bólu też nie będzie .
Czy nadgarstek jest bardzo wrażliwym miejscem jeśli chodzi o ból podczas tatuowania ?
Stary 2009-04-26, 19:36   #1654
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

miejsce fajne a co chcesz tam wytatuowac?
Stary 2009-04-26, 20:34   #1655
hejYou
Zakorzenienie

Napis ' Love ' lub jakiś inny, ale póki co pozostaje przy Love
Stary 2009-04-26, 20:38   #1656
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

ja mam ochote teraz na jakies cudenko na stopie
Stary 2009-04-26, 20:49   #1657
hejYou
Zakorzenienie

mam zamiar zrobić taki
http://www.ashleesimpson.ovh.org/galeria/love1.jpg

tylko żeby był odwrócolny w moja stronę
Stary 2009-04-26, 22:36   #1658
bubblegirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hejYou Pokaż wiadomość
a więc ja mam zamiar zrobić tatuaż na nadgarstku na początku czerwca . o dziwo wcale się nie denerwuje . w końcu to nieduży tatuaż, więc dużo bólu też nie będzie .
Czy nadgarstek jest bardzo wrażliwym miejscem jeśli chodzi o ból podczas tatuowania ?
mnie w ogole nie bolalo na nadgarstku, przyjemnie bylo jutro dziaram plecki, zobaczymy jak bedzie. Doczekac sie nei moge
bubblegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 09:54   #1659
Dotka81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bubblegirl Pokaż wiadomość
mnie w ogole nie bolalo na nadgarstku, przyjemnie bylo jutro dziaram plecki, zobaczymy jak bedzie. Doczekac sie nei moge
Czekam na wieści jak było i oczywiście fotkę dzieła

Ja w piątek się dziarałam pod brzuchem trochę bolało bo to delikatne miejsce ale jestem baaardzo zadowolona

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 15:10   #1660
hejYou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka81 Pokaż wiadomość

Ja w piątek się dziarałam pod brzuchem trochę bolało bo to delikatne miejsce ale jestem baaardzo zadowolona

no to pochwal się dziarką

i bardzo mi się spodobał A co wy o nim sądzicie ?

Edytowane przez hejYou
Czas edycji: 2010-05-20 o 21:51
hejYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 15:12   #1661
Panikaa
Zadomowienie

Cytat:

no to pochwal się dziarką

teraz znalazłam jeszcze taki tatuaż http://www.bmeink.com/A90223/high/fw12-believe.jpg
i bardzo mi się spodobał A co wy o nim sądzicie ?
Jak dla mnie trochę "przereklamowany"
Panikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 15:29   #1662
hejYou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panikaa Pokaż wiadomość
Jak dla mnie trochę "przereklamowany"
tzn ? co masz na myśli poprzez stwierdzenie ' przereklamowany ' ?
Stary 2009-04-27, 15:37   #1663
Panikaa
Zadomowienie

Cytat:

tzn ? co masz na myśli poprzez stwierdzenie ' przereklamowany ' ?
Jest teraz duży boom na tego typu tattoo na nadgarstku, tak samo jest z gwiazdkami
Stary 2009-04-27, 15:48   #1664
hejYou
Zakorzenienie

Myślałam, że chodzi o sam tatuaż a nie o miejsce

Ja osobiście nie znam osoby, która by miała na nadgarstku tatuaż poza tym nie robię tego dla szpanu, mody czy tym podobnych rzeczy .
Stary 2009-04-27, 15:52   #1665
Panikaa
Zadomowienie

Cytat:
Myślałam, że chodzi o sam tatuaż a nie o miejsce

Ja osobiście nie znam osoby, która by miała na nadgarstku tatuaż poza tym nie robię tego dla szpanu, mody czy tym podobnych rzeczy .
Miejsce jak i również tatuaż w stylu love, hope czy taki jak ten który Ci się podoba
Ale to Twoje ciało i ważne żeby Tobie się podobał, reszta jest nieważna
Stary 2009-04-27, 15:56   #1666
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panikaa Pokaż wiadomość
Miejsce jak i również tatuaż w stylu love, hope czy taki jak ten który Ci się podoba
Ale to Twoje ciało i ważne żeby Tobie się podobał, reszta jest nieważna
Ważne, żeby się podobał, ale żeby się z nim utożsamiać, a nie zrobić na hurra, a później żałować, że się zrobiło to co tyylee osób na fali popularności tatuaży nadgarstkowych

Ja tak samo kiedyś miałam niesamowity lot na tatuaż obręcz cierniową na nagarstku, taka jaka ma Pamela Anderson na ramieniu, ale mi przeszło, bo to popularne, tyle osób ma, no i... co będzie za jakiś czas jak będę się starała o pracę? Tatuaż na nadgarstku oże dyskwalifikować, a tego bym nie chciała.
Stary 2009-04-27, 16:29   #1667
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

A można zrobić tatuaż tak na małym palcu ale tak z tej wewnetrznej krawędzi? Moja kumpela taki chce mieć. małą jaszczurkę.
Ja już kiedyś pisałam że myślę nad tatuażem już 3 lata na plcech. jeszcze nie mam. zbieram kase ale wreszcie wiem że chce go mieć i przemyślałam to przez ten czas na 100%. tylko szukam inspiracji. coś z czym się bym mogła utożsamić. a nie 'byleco'. Przeszukałam dużo str. ale nadal szukam

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 16:53   #1668
anikah
Rozeznanie

GG do anikah

pod czytałam troszkę wątek bo sama mam 2 tatuaże (na stopie i u dołu pleców) i zastanawiam się nad kolejnym, niestety jak na razie choruję na wzorek na nadgarstku/ręce a że pracuję w szkole (aktualnie na wychowawczym) to to miejsce odpada

Cytat:
Napisane przez nacia2666 Pokaż wiadomość
No dobra... 29.06--> moja osiemnastka... 01.07 godz. 11 --> prezent od kumpla. Do czego zmierzam. Od 5 lat choruje na ten tatuaż... I moj kumpel, oczywiscie z niewielka pomoca, wpadl na pomysl zaeby mi go dac na osiemnastke... co prawda jest jeszcze sporo czasu ale i tak piekielnie sie boje, hehe chyba najbardziej tego ze zwieje z fotela przeciez kostka to raczej bolesne miejsce? Wiecie cos przypadkiem o istnieniu znieczuleń czy bede jednak zmuszona cierpiec? xD
mam tatuaż na stopie ciągnący się aż na łydkę, bolało nawet bardzo ale nie był to ból nie do zniesienia, możesz zastosować maść znieczulającą emla lub lignokainę obie na receptę ale nie będę cię oszukiwać raczej nie dadzą specjalnego efektu może jedynie z początku ciut mniej boleć
pomyśl w ten sposób, że jak sama powiedziałaś czekasz już 5 lat ta chwila bólu i będziesz miała swój upragniony wzorek
a gdyby tatuowanie było takie straszne nikt kto ma 1 nie robił by następnego
to zdjęcie tuż po zrobieniu, wygojony wygląda lepiej

Edytowane przez anikah
Czas edycji: 2009-04-27 o 16:56
anikah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 19:30   #1669
nacia2666
Raczkowanie

GG do nacia2666

nooo dobra.. jednak pierwszy robie w czwartek albo piątek... ale nie mam pomysłu na wzor... robie na łopatce...

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez anikah Pokaż wiadomość
pod czytałam troszkę wątek bo sama mam 2 tatuaże (na stopie i u dołu pleców) i zastanawiam się nad kolejnym, niestety jak na razie choruję na wzorek na nadgarstku/ręce a że pracuję w szkole (aktualnie na wychowawczym) to to miejsce odpada

mam tatuaż na stopie ciągnący się aż na łydkę, bolało nawet bardzo ale nie był to ból nie do zniesienia, możesz zastosować maść znieczulającą emla lub lignokainę obie na receptę ale nie będę cię oszukiwać raczej nie dadzą specjalnego efektu może jedynie z początku ciut mniej boleć
pomyśl w ten sposób, że jak sama powiedziałaś czekasz już 5 lat ta chwila bólu i będziesz miała swój upragniony wzorek
a gdyby tatuowanie było takie straszne nikt kto ma 1 nie robił by następnego
to zdjęcie tuż po zrobieniu, wygojony wygląda lepiej

noooo jest świetny... ja tam zostaje przy rozancu... hehe jakos chyba dam rade.. teraz skupiam sie na tym pierwszym
nacia2666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 20:55   #1670
Brook
Zakorzenienie

a mi sie on nie podoba

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 22:07   #1671
sabbatha
Zakorzenienie

czemu mam wrazenie ze wiekszosc ktora chce ekstremalnie widoczne tatuaze ma kolo 18 lat? (oczywiscie zartuje)

Ja odradzam jak na razie tatuaze na nadgarstkach itp - nie macie pojecia jak ciezko znalezc prace itp majac w takich miejscach dziary. Teraz fajnie fajnie, a za pare lat moze byc tak ze okaze sie to ogromnym bledem. sama planuje dziare od ohohoo i jeszcze troche ale do momentu az nie bede wiedziala dokladnie co i czy na pewno wydziarac to nie bede robic nic.

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 23:37   #1672
karolcia0504
Przyczajenie

To ja się pochwalę moim cudem Na początku zrobiłam sobie cztery znaki, od drugiego do piątego. A ponad miesiąc temu dorobiłam sobie trzy kolejne. Wciąga bardzooo i chcę jeszcze dorobić kolejne znaki, aż do końca kręgosłupa. Całość mnie wyniosła 250zł, czyli nie tak dużo. Tak szczerze to po raz pierwszy jak robiłam nie bolało, aż tak źle, dało się wytrzymać. Ale za drugim razem nie mam pojęcia dlaczego, ale czułam jakby rwało mi skórę Jednak do wszystkiego można się przyzwyczaić i żyję tatuażysta też był miły i rozmowny, co umilało wizytę i tak nie myślałam o bólu. A więc oto moje arcydzieło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00092.jpg (151,1 KB, 367 załadowań)
karolcia0504 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 23:57   #1673
Ewakuacja69
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sabbatha Pokaż wiadomość
Ja odradzam jak na razie tatuaze na nadgarstkach itp - nie macie pojecia jak ciezko znalezc prace itp majac w takich miejscach dziary. Teraz fajnie fajnie, a za pare lat moze byc tak ze okaze sie to ogromnym bledem. sama planuje dziare od ohohoo i jeszcze troche ale do momentu az nie bede wiedziala dokladnie co i czy na pewno wydziarac to nie bede robic nic.
jesli tatuaz na nadgarstku to proponuje raczej po zewnetrznej stronie i na tyle maly, zeby zegarek pomogl przykryc
ja tez juz od daaaaaawna choruje na tatuaz, ale jakos sie jeszcze nie zlozylo i troche sie obawiam.
swoja droga - co sadzicie o tatuazach u lekarzy i weterynarzy? (pytanie moze dziwne, ale wyjaśniam: obecnie studiuje weterynarie, ale moze uda mi sie zmienic na medycyne. stad to pytanie]
Ewakuacja69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 05:48   #1674
anikah
Rozeznanie

GG do anikah

ja swój pierwszy tatuaż zrobiłam w wieku 25 lat (teraz mam 28) więc nie był to chwilowy szał, o samym tatuażu myślałam ok 10 lat, najpierw czekałam do 18 ale wtedy jeszcze nie byłam pewna czego chcę a nie chciała bym żałować
cieszę się, że poczekałam z decyzją, koleżanka nie poczekała, znalazła studio gdzie nie sprawdzali dowodów i zrobiła sobie w wieku 16 lat różyczkę na ręku (w tamtym okresie była moda na różyczki i delfinki), w tym roku zakrywała to innym tatuażem
z kolei druga zrobiła sobie właśnie delfinka na ramieniu, w tej chwili żałuje i nosi jedynie bluzki z rękawkiem zakrywającym wzór

Brook - i o to w tym chodzi, że nie każdemu ma się podobać, gdybyśmy wszyscy lubili to samo było by nudno, każdy wyglądał by tak samo, ubierał się tak samo, robił podobne dziarki a tak to mamy różnorodność

sabbatha - właśnie perspektywa problemów w pracy nie pozwala mi zrobić tatuażu o którym myślę, chciała bym wąski napis po zewnętrznej stronie ręki od nadgarstka po łokieć

karolcia0504 - znajoma ma podobny i też na kegosłupie, fajnie to wygląda, z kolei inna ma takie wielkie znaki na ręku od ramienia do łokcia i to już mi się mniej podoba ze względu na miejsce

Ewakuacja69 - mi osobiście tatuaże u nikogo nie przeszkadzają, czy był by to lekarz, prawnik, pracownik banku, ...
moim zdaniem nie tatuaż powinien decydować czy ktoś otrzyma pracę czy nie a jego wykształcenie, wiedza i predyspozycje
ale niestety mieszkamy w Polsce i tu tatuaże, kolczyki w widocznych miejscach, dredy, niespotykany kolor włosów wykluczają nas na wstępie
anikah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 08:06   #1675
sabbatha
Zakorzenienie

ja tam tez wolalabym dziary widoczne, w koncu wiekszosc cos oznacza.

z jednej strony u lekarza by mi to nie przeszkadzalo, ale z drugiej nie do konca sie wie w jakich warunkach ktos sie dziaral - bo przeciez nie zrobi sie dla lekarzy takich wymagan jak dla krwiodawcow (ze mozna sprobowac oddac krew rok po ostatnim kolczyku/tatuazu).

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 09:57   #1676
bubblegirl
Raczkowanie

Cytat:

Bylo swietnie, troche mnie szczypalo jak robila mi te najciensze elementy, ale i tak uwielbiam to uczucie Wrzuce fotke jak sie troche podgoi no a Ty kiedy sie nam pochwalisz?

Cytat:
Napisane przez karolcia0504 Pokaż wiadomość
To ja się pochwalę moim cudem Na początku zrobiłam sobie cztery znaki, od drugiego do piątego. A ponad miesiąc temu dorobiłam sobie trzy kolejne. Wciąga bardzooo i chcę jeszcze dorobić kolejne znaki, aż do końca kręgosłupa. Całość mnie wyniosła 250zł, czyli nie tak dużo. Tak szczerze to po raz pierwszy jak robiłam nie bolało, aż tak źle, dało się wytrzymać. Ale za drugim razem nie mam pojęcia dlaczego, ale czułam jakby rwało mi skórę Jednak do wszystkiego można się przyzwyczaić i żyję tatuażysta też był miły i rozmowny, co umilało wizytę i tak nie myślałam o bólu. A więc oto moje arcydzieło
co tam jest napisane?

Cytat:
Napisane przez Ewakuacja69 Pokaż wiadomość
jesli tatuaz na nadgarstku to proponuje raczej po zewnetrznej stronie i na tyle maly, zeby zegarek pomogl przykryc
ja tez juz od daaaaaawna choruje na tatuaz, ale jakos sie jeszcze nie zlozylo i troche sie obawiam.
swoja droga - co sadzicie o tatuazach u lekarzy i weterynarzy? (pytanie moze dziwne, ale wyjaśniam: obecnie studiuje weterynarie, ale moze uda mi sie zmienic na medycyne. stad to pytanie]
Mi nie przeszkadzaja u nikogo tatuaze, pewnie dlatego ze sama mam i chetniej bym oddala mojego zwierzaczka jakiejs wydziaranej pani wet
bubblegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 10:07   #1677
Dotka81
Zakorzenienie

Tylko się nie śmiejcie z brzucha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tatuażyk.jpg (17,7 KB, 604 załadowań)

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 11:14   #1678
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Ja mam w planach zrobic sobie 3 gwiazki na stopie , puste w srodku, z inicjałami M, R, N, w kazdej z nich, R w najwiekszej. To od imion przyjaciolek, R moje. Wiem przyjazn moze sie kiedys rozleciec, ale chce wspominac wszystkie piekne chwile z Nimi spedzone.
Wiem ze gwiazki sa oklepane ale dla mnie dziewczyny sa gwiazdką z nieba

Tatuaz mam jeden. Oto moj skarb mam go ponad rok już. W srodku lub przy bokach planuje kiedys inicjały męza badz cale jego imie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dziara.jpg (133,6 KB, 527 załadowań)
Stary 2009-04-28, 14:30   #1679
Eloska
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko się nie śmiejcie z brzucha
sexy
Eloska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 15:30   #1680
karolcia0504
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość

Tatuaz mam jeden. Oto moj skarb mam go ponad rok już. W srodku lub przy bokach planuje kiedys inicjały męza badz cale jego imie...
Fajnie połączyłaś tą różę i serducho takie oryginalne i nieoklepane. A przyszłemu mężowi się pewnie spodoba takie poświęcenie

Cytat:
Napisane przez bubblegirl Pokaż wiadomość

co tam jest napisane?
W sumie po kolei to głupio brzmi, no ale trudno. Te znaki od drugiego do piątego oznaczają "nigdy się nie poddawaj". Po pierwszym dziaraniu zdecydowałam się, że jeszcze zrobię jeden znak do góry, więc ciężko było mi znaleźć coś, co by było logiczne z pozostałymi ;p tak więc ta pierwsza litera to miłość, druga od dołu to szczęście, a ostatnia oznacza szaleństwo czyli cała ja.
karolcia0504 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości