|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: powiekszenie piersi!wazne pytania!
[quote=zuzanka2006;1206557 4]
Cytat:
|
|
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj przeglądałam z mężem na beauty zdjęcia piersi przed i po op. Chciałam mu wstępnie pokazać jak wyglądają piersi po włożeniu implantu o danej objetości. No i jak mu powiedziałam, że chcę 325 okrągłe to stwierdził, że za duże
Mówię mu, że są akuratne i może te zdjęcia są niefortunnie wykonane , ale nie wiem czy dotarło . Ponadto mężu cały czas upiera się, że anatomy wychodzą lepiej niż okrągłe - ja z kolei uważam, że przy takim rozmiarze (do 350) nawet aż tak różnicy nie widać (a jak już to okrągłe lepsze). Co za ludź . Mój to już chyba jakiś wyjątkowy alien |
|
|
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
Taaa...ciezko dogodzić
Ale ogólnie to cieszy sie ze ja jestem szczesliwa i że blizny tak pieknie znikają Listopadowo-pamietam o obietnicy ale prosze o cierpliwośc Horo pewnie nam zasneła na solarium Zuzanka mam nadzieje ze u Ciebie wszystko ok i ze arbuz nie okaze sie czymś niebezpiecznym |
|
|
|
#3304 |
|
Raczkowanie
|
listopadowa to powiedz mężowi że kształt i rozmiar i tak dobiera doktorek
Horo medal za odwagę |
|
|
|
#3305 |
|
Raczkowanie
|
Dopiero dziś o 15.00 mam zmianę opatrunku...
Ta buła przygasła - choć miejsce jest jeszcze trochę spuchnięte ale już nie tak bardzo (i nie czerwone). Piersi masakra spuchnięte... cięcia mnie dziś od rana ciągną bardzo, stanik ciśnie w tych miejscach jak jasna ch.... garbacieję od tego! Żadne siniaki mi nie wyłażą, żande zaczerwienienia... tylko to rozsadzające uczucie i ciągnięcie. Cycki kamienie ... |
|
|
|
#3306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3307 |
|
Raczkowanie
|
Masza, słonko - jak wychodziłam z kliniki to wszystkie mięśnie na plecach miałam na amen ściągnięte - wyglądałam jak robot, tak też się poruszałam. Dziś jest lepiej niż wtedy ale wciąż ciężko - piersi bardziej nabrzmiałe, no i te rany ciągnące (wczoraj tylko swędziały). Mięśnie karku mam ściągnięte (boleśnie) jak u osób podnoszących ciężary - wiecie - taki trójkąt od szyji. Mogę się wyprostować ale do pionu troszkę mi brakuje - odciąganie rąk do tyłu nie za bardzo (cycki mnie ciągną) - mam na siłę naprostować??
Dam wam na pewno znac jak będę po wizycie - ok 17.00 zjadę do domu. I jeszcze jedno - tez miałyście tak ścisnięty stanik w obwodzie - czy raczej troszkę luzu, bo ja z ledwością w nim oddycham tak mnie ciśnie - no i tam gdzie cięcia akurat. Pod opatrunek nie zaglądałam - ale zero czerwonych plamek na nim...czyściutki od zewnątrz. Nie mam jak stanika poluzować - zero wolnych haftek... Edytowane przez zuzanka2006 Czas edycji: 2009-04-28 o 11:20 |
|
|
|
#3308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3309 |
|
Raczkowanie
|
Maszko - skarbnico wiedzy - zaraz startuję zatem z ćwiczeniami od Ciebie... wcześniej mnie trochę bolało jak ręce do góry podciągałam, no zobaczymy jak tym razem...
|
|
|
|
#3310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3311 |
|
Raczkowanie
|
No, nie ukrywam, że faktycznie łatwo nie jest i do końca, do góry rąk nie dociągnę. Na boki jest łatwiej.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3312 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3313 |
|
Raczkowanie
|
Tak właśnie robię - czuję dokładnie teraz jak napiete mam mięśnie!!
|
|
|
|
#3314 |
|
Raczkowanie
|
Zuzanka, wszystkie dolegliwości, które opisalaś mogę potwierdzić Ci,że przeżyłam na własnej skórze, po dwóch tygodniach zapomnisz o garbie i ciągnących swędzących cięciach, niestety stanik na nie teraz uciska i dlatego tak Ci dokuczają, po zdjęciu opatrunku przez kilka dni też niestety tak będzie, stanik jest ciasny bo tak ma być dlatego męczący ale jak zacznie zchodzić opuchlizna z każdym dniem będzie łatwiej oddychać, ja obecnie narzekam na ściśnięte tym homontem niemiłosiernie brodawki, które są coraz bardzie wrażliwe i chcą sterczeć jak wieża Eiffla, a homonto im to uniemożliwia i to nie jest miłe uczucie ale też do przeżycia, pamiętam to z czasów ciąży, też tak brodawki szalały
garba też już nie mam od dłuższego czasu, plecy też nie ciągną, cięcia ładnie sie układają i ładnieją tylko te nieszczęsne sutki---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- a z ćwiczeniami dobry pomysł, ja niestety durna nie poradziłam się Maszy w tej sprawie |
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zasnęłam... nawet się nie położyłam Mam za twarde piersi, za twarde i sztywne blizny i... muszę jeszcze odczekać i też zostałam muśnięta promyczkami No, ale zaliczyłam wtopę. Tak ukrywana przeze mnie op wyszła na światło dzienne jak szydło z worka No i wiem... są w sam raz do mojej budowy, nieduże, zgrabne i gdyby była kimś dla mnie obcym, to by nie rozpoznała, ze pomogłam Matce Naturze Zuzanka, mój stanik też rozsadzała opuchlizna
|
|
#3316 |
|
Raczkowanie
|
Horo, nie przejmuj się, ja wiem, że łatwo powiedzieć ale zawsze tak jak są zwolennicy poprawiania natury tak samo będą i przeciwnicy i wszystkich nie zadowoli, a najwazniejsze jest Twoje zdanie i to jak Ty się z tym czujesz,, jeśli chciałaś to zrobić to mialaś do tego w zupełności prawo bo to Twoje życie i wyłącznie Ty o nim decydujesz. Było to dla Ciebie bardzo ważne i dla Twojego samopoczucia, więc to zrobiłaś, koniec kropka! Reszta niech myśli co chce, przecież nikt nie zmusza nikogo do podejmowania takich czy innych decyzji, kazdy robi to sam i sam odpowiada i za te decyzje , więc główka do góry i ciesz się swoimi cycuszkami bo są piękne, a Ty wreszcie pozbyłas się kompleksu i jesteś szczęsliwa
|
|
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
HORO a już Ci chciałam zazdraszczać byczenia się na elektrycznej plaży
Mysle ze rodzicom ogólnie jest trudno pogodzić sie z decyzją dziecka (obojętnie ile ono ma lat) o poddaniu sie op plastycznej... Moja mama od początku wiedziała o op i baaardzo mnie wspierała Tak wiec dr Skwiercz ma oko |
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3319 |
|
Raczkowanie
|
Horo,moja mama tez sie przez przypadkiem dowiedziala o mojej operacji.Tylko,ze ja jeszcze jestem przed...Tygodniami sie zastanawialam jak to bedzie jak pewnego dnia zjawie sie z biustem w domu.Pomyslalam,ze wytlumacze sie,ze bralam tabletki na powiekszenie piersi.
A tu przypadkiem,dzieki naszemy lekarzowi rodzinnemu sie wydalo....Myslalam,ze moze cos mi powie,ze mam nie tak z glowa...a tu niespodzianka.Mama zaakceptowala moja decyzje.Powiedziala,ze bylo by jej przykro gdybym jej o tym nie powiedziala.Co wiecej postanowila wziasc wolne z pracy i jechac ze mna i zostac po operacji.Powiedzial,ze chyba jestem chora,ze cialam przez to wszystko sama przechodzic. Moral z tego taki,ze moze lepiej powiedziec prawde.W miom przypadku tak bylo. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3320 |
|
Raczkowanie
|
masz rację, to Ty masz być szczęśliwa, a nie uszczęśliwiać siebie na siłę żyjąc pod dyktando i spelniać bezgranicznie oczekiwania innych, może piszę tak bo ja tak jak Masza nie miałam w tym względzie problemu z mamą, ona wiedziała o moim problemie i nie potępiała pomysłu na jego pozbycie się, pragneła mojego szczęścia i wychodziła z założenia, że gdy ja jestem zadowolona to dla niej właśnie największe szczęście, a marzenia są po to by je spełniać i Ty własnie to zrobiłas, wiec co tu tłumaczyć...
|
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda tylko, ze mam "maly biust"
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie... bo taki jest w rzeczywistości
a teraz okiem mojej mamy... czyli coś w tym musi być
|
#3324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Horo, to mamusia przeszla dzisiaj szok
|
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
|
|
#3327 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Też się ociupinkę zdziwiłam
Bliżej mu raczej do dużego niż małego
|
#3329 |
|
Raczkowanie
|
Tak tu dziś o mamach głośno, że może się w końcu przekonam i swojej powiem... boję się o jej reakcję. No i na moją niekorzyść działa, że już jestem PO. Zobaczymy jak się poukłada... same widzicie, często nie chciałyscie powiedzieć (lub nie teraz...) aż tu samo poszło... tak bym wolała.
Byłam dziś na zmianie opatrunku. Dr J. jak zwykle szarmancki. Dokładnie mi opisał co się dzieje i dlaczego mam się nie obawiać. W skrócie: osinienie miałam, nie miało się gdzie "wybić" to wylazło na mostku pod biustonoszem. Jak poszłam to już prawie śladu po nim nie było i musiałam opisywać co się właściwie działo.. hihi Wszystko ładniutko wygląda, goi się ładnie. Zciągam szwy w czwartek lub piątek. |
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mamy, to jeśli wiedziała o Tweoim totalnym bezbiuściu to na bank się zorientuje
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

Mówię mu, że są akuratne i może te zdjęcia są niefortunnie wykonane
, ale nie wiem czy dotarło
. Ponadto mężu cały czas upiera się, że anatomy wychodzą lepiej niż okrągłe - ja z kolei uważam, że przy takim rozmiarze (do 350) nawet aż tak różnicy nie widać (a jak już to okrągłe lepsze). Co za ludź
. Mój to już chyba jakiś wyjątkowy alien

Mam za twarde piersi, za twarde i sztywne blizny i... muszę jeszcze odczekać

Tak wiec dr Skwiercz ma oko
To jaki ona ma być? 115 w i 69 pod? Czy jak