Aparaty ortodontyczne, cz. V :) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-28, 13:16   #4741
bastylianka
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

Cytat:
Napisane przez szpiczasta Pokaż wiadomość
Dzisiaj dowiedziałam się, że też prawdopodobnie będę musiała usunąć prawą dolną poziomo położoną ósemkę. Strasznie się boję. Susinka1 napisz proszę czy bolało. Dentystka powiedziała, że robią to w takim zwykłym znieczuleniu a mi się wydaje, że powinno być mocniejsze.. Płakać mi się chce... wspominała coś o wycinaniu kawałka kości w którą chyba ósemka zapuściła korzeń...
Czy ktoś ma to już za sobą i jakieś nienajgorsze wspomnienia? Sadystycznymi wizjami w necie tylko się nakręciłam i zastatnawiam się czy się odważę...

Już kiedyś zwiałam z fotela dentystycznego jak zobaczyłam strzykawkę.. co prawda miałam sześć lat ale boję się tak samo albo starzej...
Nie bój się! na pewno znieczulą Cie nawet i 3 razy jak będzie trzeba, żeby nie bolało, ja osobiście ostatnio byłam znieczulana podwójnie
13.06.2009
bastylianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 14:41   #4742
hotgirl
Raczkowanie

Za 2 dni nakładanie aparatu a ja nie wiem na jaki się zdecydować zwykły metalowy czy Damona?

Druga rzecz, dziewczyny w co się zaopatrzyć już teraz co mi potrzebne będzie do aparatu, zębów pasty, nici itd. dokładniej chodzi mi o firmy bo widze że najczęściej pojawia się elmex, jak możecie napiszcie mi co mam kupić, co jest najlepsze (bo nie wiem czy mi o tym orto powie) no i myśle że kupię to jutro bo we czwartek zakładanie aparatu a potem nie będe miała jak zrobić zakupów bo weekend majowy
hotgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 14:57   #4743
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
No i jestem już po znaczy się po wizycie u orto. i założeniu góry więc zdaje relacje standardowo aparacik metalowy z pierścieniami na szóstkach, do tego rurkę na prawej siódemce, łuk mam 14 a ligaturki mam niestety przezroczyste (nie wiem dlaczego, ale nie ważne) i co gorsza na trzy miesiące mam założony łuk podniebienny i to jest nie znośne z tego wszystkiego... fotki wstawie może później jak wyjdą możliwe....
i jak dziś? potrzebny wosk? czy raczej nieeee

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez hotgirl Pokaż wiadomość
Za 2 dni nakładanie aparatu a ja nie wiem na jaki się zdecydować zwykły metalowy czy Damona?

Druga rzecz, dziewczyny w co się zaopatrzyć już teraz co mi potrzebne będzie do aparatu, zębów pasty, nici itd. dokładniej chodzi mi o firmy bo widze że najczęściej pojawia się elmex, jak możecie napiszcie mi co mam kupić, co jest najlepsze (bo nie wiem czy mi o tym orto powie) no i myśle że kupię to jutro bo we czwartek zakładanie aparatu a potem nie będe miała jak zrobić zakupów bo weekend majowy
ja myślę, że jesli chodzi o zakupki to spokojnie mozesz poczekać do poniedziałku nic się nie dzieje jak masz pastę, którą zawsze używasz i szczoteczkę.. można sobie dokupić wydziorki, które służą do czyszczenia tych szczelinek między zamkami.. płyn do płukania buzi i pastę.. ale penie Ci wszystko powie orto.. bo ja miałam np. tak, że u niego mogłam kupić to do szczelinek.. a u obecnego orto kupuję taką pastę do zębów z druciakiem tylko nie pamiętam jaka to nazwa
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 15:25   #4744
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
i jak dziś? potrzebny wosk? czy raczej nieeee

narazie wosk się nie przydał i leki przeciwbólowe również leżą nietknięte gorzej jest z jedzeniem nie dam rady gryźć bo zęby bolą...
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 15:29   #4745
melodyP
Wtajemniczenie

Na początku to każdy nakupuje tyle rzeczy do czyszczenia zębów, a później się okazuje że połowa jest niepotrzebna
Teraz mam zwykłą szczoteczkę z Rossmanna za 2zł, bo przy druciaku szybko szczoteczki się niszczą, więc nie szkoda mi kupić nowej co raz. Na początku jednak polecałabym Ci oral-B z ortodontycznym rowkiem do kupienia w sklepach medycznych, bo ona mniej naciska. A w pierwszych dniach z aparatem to była dla mnie masakra umyć zęby.
Pasty jakiejś specjalnej nie kupuje. Płyn do płukania to zwykle biorę też z Rossmanna, bo jest tani, a bardzo dobrze odświeża (porównywałam z droższymi ale rossmannowy lepszy). Tylko na początku też radziłabym jakiś delikatny płyn, bo policzki i język obtarte i nie da rady wytrzymać, bo wypala.
Ze szczoteczek specjalnych to wcześniej miałam jednopęczkową, a teraz mam wyciorki te stożkowate i są lepsze. Wyciorki oczywiśćie też z Rossmanna (co ja bym bez niego zrobiła )
A i jeszcze lepiej zaopatrz się w wosk od razu (też w sklepie medycznym albo aptece przy uniwersytecie medyczny też może być, a z tego co wiem Białystok ma uniwersytet medyczny). Jak nie to guma do żucia, ale to w sytuacji kryzysowej.

Edytowane przez melodyP
Czas edycji: 2009-04-28 o 15:36
melodyP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 15:48   #4746
Wyluzuj
Rozeznanie

a u mnie nudą wieje
dalej czekam. Aaa no i dziś byłam u dentysty Naszczęście nic nie bolało.
I kolejna wizyta 2 czerwca. I to będzie ostatnia z tym głupim zębem.
Wszystko robi moja dentystka,żeby tylko uniknąć kanałowego.
I przez jednego małego ząbka wszytsko przesunięte.I aparat chwilowo szlak trafił.

05.06.2009 r. - dół. mini metal
24.11.2009 r.- góra mini metal

' kochaj się ze mną...ale duszą.Ciałem to każdy głupi potrafi '
Wyluzuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 18:09   #4747
Kaslatko
Przyczajenie

guga003 dzięki wielkie za odpowiedź
A Tobie Lady No NIck to po prostu pozazdroszczę takich ząbków-już są takie prościutkie i na dodatek bielutkie- po prostu moje marzenie
Kaslatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 18:11   #4748
effciaa16
Zakorzenienie

A ja jutro będę miała wyrywaną dolną trójkę. Boję się, a nawet bardzo!
5.05 zakłada mi separację, a 7 aparat na dół. Będę w pełni zadrutowana!

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 18:14   #4749
vika81
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kaslatko Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! powiedzcie mi proszę jak to jest z tymi alergiami?? Czy któraś z Was ma tak ze ma uczulenie na kolczyki, metalowe sprzączki od pasków i zegarków itd i nosi metalowy aparat? jak to z tym wszystkim jest??
Hej ja mam stwierdzoną kontaktową alergie na nikiel w związku z czym było to moje pierwsze pytanie jak byłam u orto - czy mogę mieć założony aparat metalowy - co się okazało podobno można zamówić specjalne bezniklowe zamki

Także najlepiej spytaj się swojej orto.
Pozdro

Przyszła aparatka
vika81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 18:40   #4750
chococat
Przyczajenie

Byłam dziś na pierwszej wizycie. Trwała jakieś 15 min, miałam już swój pantomogram, ort zrobiła mi wyciski i powiedziała, że na górze nic nie trzeba usuwać, bo nie mam ósemek, a piątki już kiedyś usuwałam. No i za tydzień już zakładam górę ! Na dole muszę wyrwać ósemki (podobno są "brzydkie" i schowane itp itd...spodziewam się najgorszego... no ale to dopiero za jakiś czas, bo na razie nie można założyć. Czy to normalne, że tak szybko już zakładam aparat? trochę się czuję olana przez ort, bo pracuje w strasznym pośpiechu, pacjenci co 20 min...
No i powiedziała mi, że można wybrać zamki z ligaturami kolorowymi lub bezligaturowe, podobno łatwiejsze w obsłudze... co polecacie?
chococat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 19:06   #4751
22kasiunia
Rozeznanie

Jak orto nie ma za dużo ludzi to szybki Ci zrobi aparat, ja na założenie czekam 3 tyg i 6 maja już będę miała zakładany, jakby było miejsce szybciej to bym sie cieszyła ja wziełam matalowy ale z małymi zamkami.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Napisane przez vika81 Pokaż wiadomość
Hej ja mam stwierdzoną kontaktową alergie na nikiel w związku z czym było to moje pierwsze pytanie jak byłam u orto - czy mogę mieć założony aparat metalowy - co się okazało podobno można zamówić specjalne bezniklowe zamki

Pozdro

Przyszła aparatka

mi orto powiedziała ze aparat metalowy nie uczula ale kiedyś czytałam ze są metalowa specjalne dla alergików wiec moze o tym mi mówiła ale ja ogólnie nie mam alergii wiec pisze tylko to co słyszałam

Aparatka góra i dół 06.05.2009 ))
22kasiunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 19:10   #4752
Red_Roose
Raczkowanie

GG do Red_Roose

Cytat:
Napisane przez susinka1 Pokaż wiadomość
A i dziewczyny mam taką prośbę, mogłaby kóraś wrzucić fotkę zwykłych zamków ( nie mini tylko zwykłych ) bo mnie ciekawość zje. Szperam po niecie i nie mogę znaleźć nigdzie.
Na stronie 13o wrzucalam fotki moich zabkow - mam zwykle zamki (poki co tylko na dolnym luku), wiec sobie zerknij jak wygladaja
Red_Roose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 19:27   #4753
dzastairasta
Raczkowanie

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez susinka1 Pokaż wiadomość
Cóż, całkowity koszt mojego leczenia to 8,5 tyś w ciągu 30 miesięcy i jakoś nie czuję się naciągana. Wszystko mam na papierze i jest ok.
I prawdę mówiąc wolę chyba zapłacic więceji mieć pewność niż zaoszczędzić trochę grosza i potem walczyć z konowałami bo mi zęby do tragicznego stanu doprowadzą zamiast wyleczyć.
pffff... ja również mam pewność. powiadam: mój ortodonta nie jest konowałem. A to, że dużo płacisz, nie musi oznaczać że Twój konowałem nie jest Ale się oburzyłaś. Strach się bać. Trzeba uciekać.

Razem: 22.02.2008r.

najszczęśliwsza.

Edytowane przez dzastairasta
Czas edycji: 2009-04-28 o 19:28
dzastairasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 20:08   #4754
MeMyselfI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kosheen Pokaż wiadomość
No do przyjemności ciężko to zaliczyć :P Co prawda jak szłam zdejmować to już był w jedej strony lekko zsunięty (miałam ten z akrylowymi płytkami), więc zdejmowanie jakoś przeżyłam. Jak mi się za pierwszym razem odkleił i mi go podklejała, to było strasznie. Ale potem najgorsze to czyszczenie zębów z tego cementu I tak mi do końca nie oczyściła, bo miałam wrażenie, że zaraz mi zęby powypadają. Traumatyczne przeżycie, mam nadzieje, że już nic gorszego mnie nie czeka.
Ehh, czyli lekko nie będzie ale po pozbyciu się tego może być już chyba tyko lepiej

MeMyselfI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 20:18   #4755
ariva
Wtajemniczenie

~Gonia~ świetne postępy.
Oczywiscie na poczatku nie moglam znalezc tego filmiku ,ale odnalazl się.
Fajnie te ligaturki wyglądają.
Stary 2009-04-28, 21:01   #4756
Nattul
Przyczajenie

Gonia, jakie efekty! Szkoda że na zdjęciach nie ma dat, żeby można było się połapać co jak i kiedy

wyżłopałam butelkę colgate plax w 4 dni. jutro pójdę po elmexa pomarańczowego
Nattul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 21:21   #4757
Kaslatko
Przyczajenie

Pozdro

Przyszła aparatka

No właśnie moj ortodonta polecil mi tytanowe zamki....są podobno najbardziej biokompatybilne ale tak sie zastanawiam czy nnie beda one jakies inne tzn czy nie będą np takie brzydkie szare....juz mam mętlik w glowie bo z drugiej strony na wczesniejszej wizycie mowil ze sluzówka nie reaguje tak jak skóra i w jamie ustnej nie powinno byc alergii:/
Kaslatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 21:27   #4758
monia551
Raczkowanie

Witajcie Jestem po drugiej wizycie. Przedstawiono mi plan leczenia.
Narazie zajmujemy się górą, a mianowicie metal zwykły (ale zwykłe zamki, bo moja orto. nie pracuje na mini i nie wiem czy nie będą za duże na moje małe zęby...) + Bihelix.
Separacja - 20.05
Zakładanie - 22.05
monia551 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 21:30   #4759
Karmenka
Zakorzenienie

Byłam wczoraj u orto.
Gumki mam malinowe . Właściwie to wyglądają jak czerwone.

I orto poharatała mi dziąsła porządnie ;/. Zawsze jak mi wszystko pozdejmuje to czyści mi ząbki taką specjalną końcówką. No i powyjeżdżała mi tym na dziąsła. Listerine nawet dziś nie ryzykowałam.

A i obtarł mnie zamek z trójki. Nie wiem jak to się stało, normalnie spałam... dawno mnie nic nie obtarło. A zęby dziś bolą . Ale fajnie jest ;P
Stary 2009-04-28, 21:35   #4760
monia551
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u orto.
Gumki mam malinowe . Właściwie to wyglądają jak czerwone.

I orto poharatała mi dziąsła porządnie ;/. Zawsze jak mi wszystko pozdejmuje to czyści mi ząbki taką specjalną końcówką. No i powyjeżdżała mi tym na dziąsła. Listerine nawet dziś nie ryzykowałam.

A i obtarł mnie zamek z trójki. Nie wiem jak to się stało, normalnie spałam... dawno mnie nic nie obtarło. A zęby dziś bolą . Ale fajnie jest ;P
A może zdjęcia wkleisz ?
Stary 2009-04-28, 21:47   #4761
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monia551 Pokaż wiadomość
A może zdjęcia wkleisz ?
Jasne, jutro po południu mogę zrobić i wkleić .
Stary 2009-04-28, 21:48   #4762
monia551
Raczkowanie

Ok, to czekamy
Stary 2009-04-28, 21:48   #4763
fk90
Przyczajenie

Hej, możecie polecić jakiegoś taniego i dobrego orto we Wrocławiu?
fk90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 21:54   #4764
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MSdrucia Pokaż wiadomość
Mam jeszcze takie pytanka:
1. Czym się różni kontrolna z aparatem, a wymiana łuku. To są dwa zabiegi niezależne, czyli, jeżeli mi będzie mi wymieniać co wizytę drut i ligarury to będę płacić np. wizyta+wymiana?
Jak to jest u Was?
U mnie to jest tak że płaci się albo za wizytę kontrolną z aparatem (wymiana gumek, podkręcenie druta) albo za wizytę z wymianą łuku. Czyli np jak mam tylko zmieniane ligaturki to place 70zł, a jak dodatkowo jest wymieniany łuk to 150zł (ceny przy 2 łukach)

Cytat:
Napisane przez ariva Pokaż wiadomość
~Gonia~ świetne postępy.
Oczywiscie na poczatku nie moglam znalezc tego filmiku ,ale odnalazl się.
Fajnie te ligaturki wyglądają.
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Nattul Pokaż wiadomość
Gonia, jakie efekty! Szkoda że na zdjęciach nie ma dat, żeby można było się połapać co jak i kiedy
Faktycznie, nie wpadłam na to żeby podpisać zdjęcia datami Jak znajd chwilkę czasu to poprawię to, a na razie mogę tylko powiedzieć że zdjęcia w filmiku są mniej więcej co miesiąc

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez fk90 Pokaż wiadomość
Hej, możecie polecić jakiegoś taniego i dobrego orto we Wrocławiu?
Ja mogę polecić swoją orto Lucynę Kowalską - tu masz adres strony internetowej gabinetu, tam znajdziesz cennik http://www.ort-stom.com.pl/

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 22:50   #4765
hotgirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez melodyP Pokaż wiadomość
Na początku to każdy nakupuje tyle rzeczy do czyszczenia zębów, a później się okazuje że połowa jest niepotrzebna
Teraz mam zwykłą szczoteczkę z Rossmanna za 2zł, bo przy druciaku szybko szczoteczki się niszczą, więc nie szkoda mi kupić nowej co raz. Na początku jednak polecałabym Ci oral-B z ortodontycznym rowkiem do kupienia w sklepach medycznych, bo ona mniej naciska. A w pierwszych dniach z aparatem to była dla mnie masakra umyć zęby.
Pasty jakiejś specjalnej nie kupuje. Płyn do płukania to zwykle biorę też z Rossmanna, bo jest tani, a bardzo dobrze odświeża (porównywałam z droższymi ale rossmannowy lepszy). Tylko na początku też radziłabym jakiś delikatny płyn, bo policzki i język obtarte i nie da rady wytrzymać, bo wypala.
Ze szczoteczek specjalnych to wcześniej miałam jednopęczkową, a teraz mam wyciorki te stożkowate i są lepsze. Wyciorki oczywiśćie też z Rossmanna (co ja bym bez niego zrobiła )
A i jeszcze lepiej zaopatrz się w wosk od razu (też w sklepie medycznym albo aptece przy uniwersytecie medyczny też może być, a z tego co wiem Białystok ma uniwersytet medyczny). Jak nie to guma do żucia, ale to w sytuacji kryzysowej.
dzięki wielkie za pomoc ja jestem taka że wole wszystko na zapas itd, bo potem tylko się wsciekam że czegoś nie mam, napewno się zaopatrze w to czego brakuje

rozgwiazda , tobie też dzieki za info

zobaczymy jak to bedzie, pierwsze dni z aparatem:P
hotgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 23:18   #4766
ksylwia
Zadomowienie

Chciałam Wam z radością oznajmić, że mam już pełne odrutowanie
Dzisiaj orto założyła mi dół. Muszę się normalnie pochwalić o dziwo, martwiłam się, że jak mi da takiej wielkości zamki na dolne drobne ząbki jak na górne moje łopaty to ich nie będzie widać. A tu orto mnie zaskoczyła i zapodała mini zamki kryształowe. Nie wiedziałam, że takowe istnieją.

Zdziwił mnie także termin przyszłej wizyty - 28 maja, a ja miałam chodzić na kontrole co 6 tygodni i tak było w przypadku góry... hmmm muszę zadzwonić i dopytać się o co kaman

Wklejam foty z założenia góry i teraz po 6 tygodniach. Pierwsza jest najnowsza-stan na dzisiaj, a druga z założenia - 12.03. Myślicie, że ta nieszczęsna dwójka troszkę się prostuje?

Zobaczcie jakie mam małe na dole zameczki - siuperanckie są
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4280037 - Kopia.jpg (81,6 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04642.jpg (47,3 KB, 73 załadowań)

Edytowane przez ksylwia
Czas edycji: 2009-04-28 o 23:20
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 23:34   #4767
201604190949
Konto usunięte

Oczywiście, że się prostuje! Zobacz jaka różnica jest w drucie! Ah, ale Ci zazdroszczę
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 23:45   #4768
susinka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzastairasta Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

pffff... ja również mam pewność. powiadam: mój ortodonta nie jest konowałem. A to, że dużo płacisz, nie musi oznaczać że Twój konowałem nie jest Ale się oburzyłaś. Strach się bać. Trzeba uciekać.

Uspokoiłaś się już dziecko drogie?
Ja się oburzyłam? Chyba mylisz pojęcia.
Nigdzie na napisałam, że twój lekarz to konował. Na kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem polecam lepsze przykładanie się do nauki.
Stwierdziłam tylko, że nie czuję się naciągana mimo wysokich kosztów leczenia bo orto jest uczciwy i pewny. I nie zawsze koszty leczenia powyżej 7 tyś to już naciąganie. A moje koszty są wysokie bo wada poważna i długo będzie trwało jej eliminowanie.

Ehhh dzieciom to trzeba czasem łopatologicznie i jak krowie na rowie...

Aaa i masz racje uciekaj uciekaj bo mogę się na prawdę oburzyć
A jak chcesz szukać dziury w całym i konfliktów to nie tu dziewczę niedoświadczone.

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Nattul Pokaż wiadomość

wyżłopałam butelkę colgate plax w 4 dni. jutro pójdę po elmexa pomarańczowego
I jak dobre było? Kopie coś?
susinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-29, 06:51   #4769
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

susinka1 pozwolę sobie stwierdzić że my (bo leczymy się w tym samym miejscu), nie mamy co się wdawać w takie dyskusje. Całkiem inaczej jest jak się płaci od wizyty, od naprawy od czegośtam jeszcze a inaczej jak się płaci za wszystko co miesiąc tyle samo. Ja również nie czuję się naciągana, wizyty mam co 3 tygodnie, nie wyczekuję miesiącami, jestem przyjmowana punktualnie i leczona z pełnym profesjonalizmem. I nikt nie mydli mi oczu dodatkowymi wydatkami które są "niezbędne", tak jak to miewa miejsce i innych (jeszcze droższych) gabinetach.

dzastairasta odpuśćmy sobie nazywanie lekarzy od konowałów. Lekarzem moim i susinki jest dr. n. medycznych z 20 letnim stażem pracy jako ortodonta, który jest na bieżąco ze wszystkimi nowościami i nie czytałam jeszcze ani jednego wpisu na temat jego "konowalstwa". Trochę kultury poproszę, bo ktoś może się poczuć urażony, nie lekarz lecz pacjent - bo to brzmi jakby był tłumokiem który wybrał jakiegoś szarlatana

Pozdrawiam pozostałe aparatki, nie mam czasu za bardzo pisać, ale czytam WAs Moje zęby już ponoć proste, tylko jeszcze 2 szpary do zamknięcia. Pozbyłam się fantazyjnie wygiętego łuku z czego jestem bardzo szczęsliwa, moze pewnego dnia Wam podrzucę fotki jak dam radę zrobić. A tymczasem, pakuję walizkę nad morze bo sobie jadę na długi weekend
Stary 2009-04-29, 08:06   #4770
1405
Raczkowanie

chyba najlepsza opcja to ta rowna cena na wszystkie wizyty...ja tak mam i cieszy mnie to 60 za gore,a 100zl za dwa

moge sobie spokojnie zaplanowac wydatki na kazdy miesiac, orot napewno i tak ma wyliczone ze nic nie traci i wszyscy zadowoleni...a raz placic 60 a raz 150....nie nie to nie dla mnie

a wczoraj mialam wyciski...i tak mi sie wydaje ze byly zrobione na "odpierdal" szczegolnie to moje zagryzanie tego czegos...ale to i tak chyba nie ma wielkiego wplywu na leczenie..???bo przeciez aparat najwazniejszy i jak orto bedzie nim sterowac...??
z - umiejetność trzymania języka za zębami.

Wystarczy, że zaczniesz kreować swoją rzeczywistość tak, jak tego chcesz...

Edytowane przez 1405
Czas edycji: 2009-04-29 o 08:09
1405 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości