|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
kochane jesteście
![]() Dra a co to się stało?? wogóle jak tam kurs?? czy to z kursem ten humor związany?? Ty chyba za niedługo kończysz z tego co pamietam?? Dzień d d.... już mija jutro bedzie kolejny, na pewno lepszy
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgadałaś humor z kursem ,tak w poniedziałek lub środa zakończenie w końcu się doczekałam,bo męczarniach...no w ogóle humor do dupy po pierwsze za kurs mieli nam placic jakiś tam dodatek około 200zł za luty wypłacili,za marzec i kwiecien nie chcą,niewiadomo czemu,kurde mogli powiedziec kurs bez oddatku szkoleniowego,a nie naobiecywali a tu ooo,a kasa by się przydała,jak bym od początku chodziła i wiedziała,że kasy nie będzie ok,ale po choinkę obiecują nie wiem w dodatku tż stracił robote,nie będę pisać w jakich okolicznościach,bo byście padły ze śmiechu ![]() ![]()
|
|
#2913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do psiaka to sama marze o takim piesku ale póki co nie stać mnie na niego bo szczenaiczki długowłose tej rasy są drogie Edi dziękuje również za miłe słowa-oby Twoje przeczucia się spełniły-miałabym cudny prezent na urodzinki A u Ciebie jak tam??jak sie czujesz??Dra z tym kursem to bezsensu-jak ja bylam na kursie z UP to płacili nam stypendium co miesiac-wiec cos nie tak tam macie! A co do TZ to przykro mi że stracił pracę i to w takis posób-tez uwazam ze to nie fair ze nie osobiscie ale podam Ci przypadek taki że pracujac w tej firmie co teraz zwolnili moja kolezanke i wiesz w jaki sposob??byla sobie normalnie w pracy jak co dzien a do domu poczta przyszlo do niej wypowiedzenie-jej mama zadzownila i mowi ze dostala jakis list z firmy-kazala jej otworzyc i okazalo sie ze to wypowiedzenie-dla mnie to jest szczyt chamstwa zwalnianie osob w taki sposob!Tzrymam kciuczki zeby TŻ szybko znalazl coś nowego i lepszego U mnie humor nadal oki-za dwa dni mam termin @-dzis temp 36,9-zobaczymy co z tego wyjdzie-nie nastawiam sie pozytywnie-choc pewnie gdzies gleboko niepodswiadomie siedzi we mnie jakas nadzieja ale staram sie jej nie wydobywac bo po co sie pozniej rozczarowac mam Ale nabazgralam Sweet Jelly a co u Ciebie?Ty masz chyba @ na jutro mieć z tego co pamietam?jak sie czujesz?Kurcze Celka kilka dni sie nie odzywa-mam nadzieje ze juz jakos jest lepiej w jej serduszku-trzymam za nia mocno kciuki i zycze powodzenia
|
|
|
#2914 |
|
Wtajemniczenie
|
przecież tak nie można wypowiedzenia dać
![]() chyba ze przepisy się zmieniły... to już całkowy brak ochrony pracownika..i jak myślę to możliwe jest tylko w Polsce!
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#2915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ważne ze juz konczysz kurs, bedziesz miała juz z tym spokój. Co do zwolnienia to ja wiem ze tak jest. Jest jakis taki przepis ze jak ktos siedzi na zwolnieniu co najmniej 3 miesiace, moze to byc nawet chorobowe ktos moze byc ciezko chory, a szef ma prawo go zwolnic tak bez podania jakiej kolwiek przyczyny. Nawet nie musi zwalniac osobiście. No chyba ze jest się w ciązy to wtedy prawo chroni. Głupie przepisy. Troche ostatnio tez siedziałam na zwolnieniu, wiec sie troche oczytałam takich przypadków. Myslałam ze szef mnie tez wczesniej zwolni a jak sie okazało on do konca myslał ze jestem w ciazy i w papierach było tak cały czas zaznaczone bo źle odczytali zwolnienie lekarskie a ja nie wyprowadzałam ich z błędu ido końca miałam 100% płatne.Będzie dobrze wierze w Was
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2009-04-29 o 09:28 |
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2917 |
|
Zadomowienie
|
cześć kochane
![]() Dra to nie ładnie ze nie dostaniesz żadnej kasy , z tego co się oriętuję PUP ma obowiązek coś tam zapłacic a co do Twojego TZta to współczuję lecę kosić trawę... miłego dnia
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie można zwolnić kogoś bez jego wiedzy. |
|
|
|
|
#2919 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropeczko, Ty Nasza chodząca encyklopedio
ja właśnie popijam kawę, bo wstałam, i nie chcę ponownie usnąć muszę pozmywać naczynia, bo wczoraj nie chciało mi się, posprzątać trochę, a do 17 dziś jestem sama a nie jak zwykle do 15 ..trudno, za to jutro mąż wróci o 13 a ja potem jak sobie porobię porządki, to będę leżeć, spać, odpoczywać, oglądać filmy... ![]() martwi mnie tylko jedno..że od tego błogiego odpoczynku, będę tyła strasznie, choć nadal trzymam raczej się diety, w sensie się zdrowo odchudzam ... no ale różnie to bywa, a tutaj sama na spacery nie mam gdzie chodzi, bo sama tam do Naszego parku o tej porze to się boje, tam w pobliżu działki i w ogóle.. mój mąż po kryjomu czyta książkę o ciąży trzymam Kochane kciuki za WaS! żeby wredna @ nie przyszła!
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#2920 |
|
Zadomowienie
|
ale tu dziś spokojnie żadna z was nie testuje?trzymam kciuki
|
#2921 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry kochane... ja juz w pracy - dzisiaj wyjatkowo mi sie nie chce. Jest taka ladna pogoda, ze bym cos na dworzu porobila a nie zamknieta byla do 17;00 w sztucznie klimatyzowanym biurze.
W ogole powiem Wam, ze pomylily mi sie obliczenia ). Kurde nie wiem jak mozna sie tak pomylic Zycie byloby piekne z 28 dniowymi cyklamyGodzine '0' wypada 10 maja.
|
#2922 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
żeby wygodnie było maluszkowi a mężuś niech dba, bardzo dobrze ![]() ------------------------------------------------------------ mam do Was pytanie. Któraś pisała tutaj o obserwacjo owulacji u lekarza. Na czym to polega?? można sprawdzic u lekarza czy jest owulacja?? Chciałam się wybrać na coś takiego, ale nie wiem jak oni to sprawdzają?? przez usg?? Wszyscy mówią do okoła po co sie przejmuje i że nie potrzebne jeszcze badania, ale jak moge cos posprawdzac to czemu nie?
|
|
#2923 |
|
Raczkowanie
|
Hmm chyba jeszcze dzis nie-Sweet Jelly ma termin na jutro a Edi i ja na piątek więc jeszcze troszke
ja póki co nie będe testować-zaczekam spokojnie na @
|
|
#2924 |
|
Raczkowanie
|
Sweet Jelly, Edi , roza26 trzymam za Was dziewczynki mocno kciuki - duuuzo duuuuzo fasolek zycze
|
#2925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Warto spróbować, choć to troszkę kłopotliwe (czekanie w kolejkach) i kosztowne (jeśli chodzi się prywatnie) Już nie mogę się doczekać tego długiegio weekendu. Nie poqwinnam narzekać ,bo mam pracę, ale różowo to yu nie jest. Aliisanka - rozczuliłaś mnie tym, że mąż w ukryciu czyta książkę o ciąży. Słodkie to jest. Faceci też na pewno to wszystko przeżywają, pewnie bardziej niż moga to wyrazić. Chciałabym poczytać takie forum jak my tu mamy, ale w męskim wydaniu. Oni to pewnie mieliby dopiero problemy ![]() buziaki dla wszystkich |
|
|
|
|
#2926 |
|
Rozeznanie
|
po pierwsze zobaczylam na tescie dwie kreseczki
po drugie to chcialam Alisance podziekowac za to ze mi pare stron temu wykrakala ciaze ![]() po trzecie, ja sobie ten cykl odpuscilam. mialam go nawet nie liczyc w swoich statystykach, bo dni plodne wypadaly jak akurat bylam w polsce u rodzicow, a do tz i jego rodziny dojezdzalam dopiero dzien po owulacji. przez 9 miechow czlowiek wyliczal, przeliczal i stawal na glowie i nic, a tu prosze, wystarczylo odpuscic. druga moja teoria mowi, ze sie dzieciaczek chcial sie poczac na polskiej ziemi i tyle. po kolejne, za duzo sobie nie obiecuje bo objawy mam jakies dziwne: dwa tygodnie temu plamienie przez kilka dni, i teraz plamienie przez tydzien(gdyby to bylo pare lat temu, zaliczylabym t jako @ i nie miala pojecia o ciazy) poza tym brzuch mnie boli jak w okres. z normalnych objawow mam bol piersi i mialam leciutka ledwo wyczuwalna zgage po kazdym posilku. fluidki wysle jak potwierdze drugim testem i przejda bole brzucha.
|
#2927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w dodatku od dłuższego czasu mam strasznie nieregularne i długie. Byłam w międzyczasie u gina i niby jest ok i może po tabletkach mi się nie wyregulował. Tylko, że ja tabletki odstawiłam już ponad rok temu Dlatego najpierw łykam castagnus, bo chciałam uniknąć hormonów, ale jak to nie pomoże, robię dokładne badania.Aliisanko, Gooha3 ma rację, my tu chcemy oglądać okazały brzuszek, a nie jakąś wychudzoną Aliisankę ![]() Trzymam mocno kciuki za najszybciej testujące, czyli bodajże Różyczkę, Edi i Sweet Jelly, aby ujrzały dwie grubaśne krechy ![]() Dla reszty staraczek miłych i owocnych przede wszystkim przytulanek ![]() A dla zafasolkowanych dobrego samopoczucia fleurdelacour serdeczne gratulacje ![]() ![]() ...ale masz patriotyczną FASOLINKĘ![]() ![]()
Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2009-04-29 o 11:35 |
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki!
|
|
#2929 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witacjei
Cytat:
i wolę nie wiedzieć, a mąż tez nie chce wiec czekamy do narodzin by zobaczyć kto się do nas wybiera Cytat:
miłego dnia ja wracam do pracy
|
|
|
#2930 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#2931 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
Jestem nowa na forum ale chciałabym do was dołączyć już od jakiegoś czasu staramy się z mężem o dzidziusia ale jakoś nam nie wychodzi nie mam z kim o tym porozmawiać i mam nadzieje że tu znajdę choć troche wsparcia
|
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ty tak spokojnie o tym piszesz??????? nieomalże przeoczyłam twój post GRATULACJE i mocno ZACISKAM KCIUKI!! będzie dobrze cudowna wiadomość! kobietki zaczął sięw pełni wiosenny wysyp!!!! która następna????????
|
|
|
#2933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
WITAJ W GRONIE ZAFASOLKOWANYCH
|
|
#2934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Marta biore dla siebie ![]() ![]() Aliisanka cudownego meza masz ze tak sie zaczyna troszczyc o Ciebie
|
|
|
#2935 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam pytanie do was.... pare miesiecy temu bralam mastodynon na uregulowanie dlugosci cyklu.... po nich mialam 2 razy po 33 dniowe potem przestalam brac... sama nie wiem czemu mialam 34 a teraz....??? dzis jest 37 dzien i okresu nie widac nie slychac...?? ale ciaza to raczej nie jest bo nawet nie pamietam czy sie w czasie dni plodnych przytulalam.... o co caman?
|
#2936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
radze sprawdzić ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- zazwyczaj ciąża przychodzi niespodziewanie a masz jakies objawy na @??
|
|
|
#2937 |
|
Rozeznanie
|
nie nastawiam sie na ciaze... poczekam jeszcze pare dni.... moze @ przyjdzie, a jak nie to zobaczymy...
|
#2938 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje wszystkim za gratulacje
![]() ![]() ![]() a pisze spokojnie, bo testowalam wczoraj, wiec zdolalam juz troche ochlonac
|
#2939 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jeżeli chodzi o objawy to nic nie mierzę nic nie czuję i nic nie widzę tylko pozytywne myślenie nas uratuje---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2940 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana Ty nie będziesz tyć, tylko przybierać na wadze dla Twojego robalka A jak mąż podczytuje książki to bardzo dobrze hehehe, fajni są faceci ![]() U mnie 13 maja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje kochana!!! Cytat:
Ile możemy to tyle wspieramy nie martw się na zapas, ale narazie cieszcie się sobą, a dzidzia przyjdzie w swoim czasie Ile już się staracie? Dopisz się na naszą listę ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

,tak w poniedziałek lub środa zakończenie w końcu się doczekałam,bo męczarniach...

wierze w Was 

). Kurde nie wiem jak mozna sie tak pomylic

żeby wygodnie było maluszkowi 
Dlatego najpierw łykam castagnus, bo chciałam uniknąć hormonów, ale jak to nie pomoże, robię dokładne badania.