Panny Młode 2010 - cz. VI - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-28, 22:53   #1741
centipede
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI

Gosica jak Ty to zrobiłaś? pięknie, pięknie...
Dużo macie już załatwione, wcale nie "niewiele"! Jeszcze tylko brakuje fotografa i kamerzysty do kolekcji
Monisia pewnie musisz zacząć od lokalu, fotografa, kamerzysty...(?). A w urzędzie stanu cywilnego to chyba nie trzeba aż tak się spieszyć z załatwianiem papierkowych spraw. Suknia, może pół roku przed też jeszcze się gubię w tych terminach
Stary 2009-04-29, 07:06   #1742
kaska87
Zakorzenienie

cześć ja idę się szykować do pracy i zrobic sniadanko dla siebie i TZ-a

my już po śniadanku teraz sobie odpoczywamy i do pracy rodacy

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-04-29 o 07:55
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 08:07   #1743
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

ja się dziś wkurzyłam, bo zawsze rano dwa budziki nastawiamy na godzinę o której wstaje mój TŻ i on mnie budzi i jeśli wstajemy oboje rano to robi śniadanie a dziś radośnie oświadczył, że wychodzi. Bo zapomniał, że mam teorię z prawka na 9. I mam 20 minut na śniadanie, wysuszenie włosów, spakowanie i umycie zębów Nie mówię, że ma pamiętać o której ale mógł obudzić chociaż o tej 7 i spytać o której mnie obudzić...
Stary 2009-04-29, 08:15   #1744
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
j
a tak w ogóle to przeanalizowałam nasz kalendarz ślubny z pierwszej strony wątku i stwierdzam że mało nas panien młodych jest udzielających się.. w tych niewakacyjnych miesiącach to może po jednej pannie młodej na miesiąc jest- a w tych wakacyjnych to jest tyyyle panien młodych wpisanych a z każdej daty udzielają się może jedna góra dwie- aby 21 sierpień króluje bo udzielają się stale aż 4 panny młode( no Angluka rzadziej ale się udziela) 21 sierpień rządzi
no nie mogło być inaczej przecież

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Ja mam pierwszą grupę
Ty Szczęściaro!! Też bym chciała

Cytat:
Napisane przez Monisia_1331 Pokaż wiadomość
Witam Drogie Wizażanki kiedys pisałam na tym wątku...ale przestałam...no i znów wróciłam Zacznę od tego, że mieszkam za granicą i za 3 miesiące lecę do PL organizować ślub kościelny + coś w formie obiadu weselnego dla najbliższych ok 25 osób. Mam zamiar wziać ślub w czerwcu 2010. No i moje pytania:
Od czego zacząć w załatwianiu tego wszystkiego?
Co się załatwia w urzedzie stanu cywilnego?
Ile miesięcy przd ślubem trzeba kupić suknie?
no i ogólnie co i jak...ja jestem zielona w tych sprawach
Już czuję,że to wszytko mnie przerośnie
witamy wiesz myslę, że najważniejsze na początek jest znalezienie sali no i ewentualnie fotografa jeśli takiego w ogóle chcecie; rozumiem że jak to ma być obiad w rodzinnym gronie to zaden dj ani zespół nie wchodzi w grę bo nie ma sensu. A wiec na razie sala obowiązkowo, bo niestety czerwiec jest bardzo obleganym miesiacem, ale jeśli to ma być takie kameralne grono to nie powinniście mieć problemu z miejscem..
suknia tak jak Gosia powiedziała jakieś poł roku no i potem ewentualnie jakiś bukiecik fryzjer/kosmetyczka bo czasami i to jest ciezko znależć wiec trzeba troszke wcześniej zamawiać, a w sprawach Urzędu to niestety nie orientuję się wcale
nie martw sie to nie takie straszn, tak sie tylko wydaję

dzień dobry, ja poszłam w ślady Kasi i też zaczynam pracę trzeba zarabiać w końcu na ten ślub

Cytat:
Napisane przez wilczyca Pokaż wiadomość
ja się dziś wkurzyłam, bo zawsze rano dwa budziki nastawiamy na godzinę o której wstaje mój TŻ i on mnie budzi i jeśli wstajemy oboje rano to robi śniadanie a dziś radośnie oświadczył, że wychodzi. Bo zapomniał, że mam teorię z prawka na 9. I mam 20 minut na śniadanie, wysuszenie włosów, spakowanie i umycie zębów Nie mówię, że ma pamiętać o której ale mógł obudzić chociaż o tej 7 i spytać o której mnie obudzić...
i na wejście na wizaż no ale na to zawsze znajdzie sie czas

Edytowane przez lusmarija
Czas edycji: 2009-04-29 o 08:17
lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 08:26   #1745
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość

i na wejście na wizaż no ale na to zawsze znajdzie sie czas
podczas śniadania i wiesz, jak zjesz śniadanie to nie możesz za 5 minut umyć zębów
ta cholera nawet mój portfel wzięła ze sobą (używa mojego plecaka który wczoraj wyjątkowo wzięłam) i teraz desperacko biegam po domu w poszukiwaniu 1,5 na bilet u kierowcy
Stary 2009-04-29, 08:34   #1746
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
podczas śniadania i wiesz, jak zjesz śniadanie to nie możesz za 5 minut umyć zębów
ta cholera nawet mój portfel wzięła ze sobą (używa mojego plecaka który wczoraj wyjątkowo wzięłam) i teraz desperacko biegam po domu w poszukiwaniu 1,5 na bilet u kierowcy
nie no wiadomo
ooo też tak kiedyś miałam, szukałam chyba ze 2 zł na bilet, nawet pod łózko zajrzałam

Stary 2009-04-29, 08:50   #1747
Marina123
Raczkowanie

Witam wszysktie Panny Młode po dłuższej przerwie.
Mam wreszcie termin !!
Uwaga! Uwaga! to 25 kwiecień 2010.
W dodatku mam już sale i orkiestre.
Teraz mam pytanie. Co dalej

Marina123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 09:00   #1748
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marina123 Pokaż wiadomość
Mam wreszcie termin !!
witamy no to fajnie, że się udało, ale fajnie został Ci juz niecały rok
a wiec teraz ewentualnie fotograf jesli takiego chcecie, nie pamietam czy to ma być slub koscielny?? jeśli tak to upewnijcie się czy Kosciół w którym chcecie sie pobrac jest oblegany czy raczej jest tam mało ślubów i ewentualnie zamówcie sobie też to

a miałam Wam opowiedziec mój dzisiejszy sen ślubny (znowu!!!!!!!!!!!) odbywał się on 27 maja bo to był taki przedwstępny ślub a raczej podpisywanie mnóstwa dokumentów w Kosciele, do tego slubu szłam w oficerkach i w jakiś wytartych spodniach a ten drugi miał się odbyć normalnie w sierpniu, bez sensu to było, ale jak każdy mój ślubny sen

Stary 2009-04-29, 10:19   #1749
chilanes
Zakorzenienie

tancerka212 - a czy ja tą relację ze ślubu mogłabym otrzymać na PW?
Co do Agus, to pięknie wyglądała, aż się wzruszyć można, że już PM2009 rozpoczęły maraton weselny! Teraz latem to będzie u nich wysyp Fajnie tak poczytać rady i spostrzeżenia osób świeżo po ślubie, można czasem jakieś wnioski wyciągnąć A my za rok będziemy szaleć z fotkami
NT udzielania się dziewczyn, to mi się wydaje, że na poczatku przyszłego roku sporo dziewczyn tu powróci i zacznie się "panika przedślubna" bo 21 sierpnia najlepszy

Jozia ale Ty młodziutka jesteś, dopiero maturka... ahhh to były czasy! Trzymam kciuki za Was, powodzenia.

kaska87 - no to super, a tak sie martwiłaś a to 2w1 to jedna osoba ma robić? bo coś na tym ucierpi, w sensie albo kiepskie fotki albo kiepski film - wg mnie

lain - gratuluję Tżtowi!

Monisia_1331 - zacznij od miejsca przyjęcia, bo przez miejsce, a raczej jego brak, data często się zmienia.
Do USC dopiero na 3 miesiace przed ślubem, tam załatwiasz termin, zaś. o możliwości wzięcia ślubu (czy zaś. że jesteście stanu wolnego), akty urodzenia, dowody osobiste, opłata 84 zł
Co do kupna sukni to jest to indywidualna sprawa, ale radzę najpóźniej suknię ślubną kupić na 3 miesiące przed (chyba, że to nie taka typowa suknia ślubna miałaby być, tylko jakieś wdzianko)
Poczytaj troszkę to, co mamy przygotowane my oraz inne wątki (np konkretny o ślubie cywilnym) i będziesz wiedziała wszystko. Zalezy też czy chcesz iść tylko na obiad, czy też zaprosić dj/zespół, fotografa... Takie rzeczy też już teraz by trzeba byłoz acząć załatwiać.

Marina123 - brawo! ale się sprężyliście pokaż jakąś stronę do zdjeć sali albo co.
fotograf? kamerzysta? i przede wszystkim ustalenie kościoła (ślub kościelny?) i wybranie się na zaklepanie daty i godziny uroczystości

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
okropna grypa

odpisałam już na gmailu o Twojej fryzurce Tancerko
idę się położyć na trochę bo gorzej się znowu czuję...potem znowu będę
ta zmutowana?
Cytat:
hm...ja słyszałam, że 2 grupa cytologii jest ok
całe życie taką mam i nikt mi nigdy nic nie przepisywał
ale idę do gina za 2 tygodnie a akurat minał rok od cytologii to będę więcej wiedziała

matury? jej ale Wy młodzi jesteście
bo 2 gr jest normalna i ok jak to mój gin stwierdził, jakby Pani miała 1 gr to dopiero byśmy musieli wszcząć alarm, bo to takie rzadkie ostatnio

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-04-29 o 10:20
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 10:23   #1750
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
dyrektorka stwierdzila, ze nie wyobraza sobie ze mialby dostac inna i zapowiedziala zeby za pol roku upomnial sie o podwyzke
ale zdolniacha ten twój tż hehehe gratulacje
Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
a jak idzie układanie pierwszego tańca?
w ogóle nie idzie bo tżtowi się tamta piosenka nie podobała więc teraz muszę znaleźć jakiś nowy utwór i ułożyć do niego nowy układ... no... wiedziałam że tak będzie jak się za wcześnie za to zabiorę ciekawe czy w ogóle zatanczymy ten pierwszy taniec...
Cytat:
a miałam Wam opowiedziec mój dzisiejszy sen ślubny (znowu!!!!!!!!!!!) odbywał się on 27 maja bo to był taki przedwstępny ślub a raczej podpisywanie mnóstwa dokumentów w Kosciele, do tego slubu szłam w oficerkach i w jakiś wytartych spodniach a ten drugi miał się odbyć normalnie w sierpniu, bez sensu to było, ale jak każdy mój ślubny sen
ja tez miałam ostatnio ślubny sen- mieliśmy też jakiś slub ale taki dla picu bo chodziło o jakieś wino (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) wiec wzięliśmy ślub ale za to założyliśmy sobie nasze obrączki i taaaaak mi się spodobało chodzenie w obrączce że już nie chciałam zdjąć- i to były te nasze wymarzone obrączki model 215 z Apartu wiec przynajmniej coś w rodzaju wirtualnej przymiarki zaliczyłam hahaha

dziewczyny dobrze że na forum nie trzeba dużo mówić tylko dużo klikać bo gardło mi doszczętnie siadło.... jej no akurat teraz!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Jozia ale Ty młodziutka jesteś, dopiero maturka... ahhh to były czasy! Trzymam kciuki za Was, powodzenia.typowa suknia ślubna miałaby być, tylko jakieś

bo 2 gr jest normalna i ok jak to mój gin stwierdził, jakby Pani miała 1 gr to dopiero byśmy musieli wszcząć alarm, bo to takie rzadkie ostatnio
Jozia ma 21 lat ale poprawia tylko maturę a nie pisze od samego początku- żeby nie było że ma 19 lat

a co do cytologii to ja mam 1 grupę- robiłam w marcu, ale nie wiem czy mi się teraz coś nie przyplątało... w sumie to ja w ogóle ostatnio zgłupiałam tam od środka a okres to przychodzi mi kiedy chce... i nie wiem czy iść znów do gina czy już poczekac te 3 miesiace, poobserwowac i za 3 miesiace pójść na normalną półroczną wizytę kontrolną....
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 10:35   #1751
lusmarija
Wtajemniczenie

te przedślubne sny sa jakieś kosmiczne, ale widzę ze nie tylko mi się takie głupoty śnia żeby ślub brać dla wina

Stary 2009-04-29, 10:48   #1752
szana
Zadomowienie

Cytat:
mamusiu ja też miałam kiedyś podobny sen,tzn jeśli chodzi o to,że był ślub przed ślubem prawdziwym,że tak powiem,dziwne to było,siedzieliśmy z TŻ w ostatniej ławce w kościele,ja w sukni TŻ w garniaku i rozważaliśmy kwestie tego czy aby dobry kościół wybraliśmy ;|

Cytat:
Napisane przez Marina123 Pokaż wiadomość
Mam wreszcie termin !!
no to gratulejszyn
Cytat:
ta zmutowana?
mam nadzieje,że nie idę w piątek na kontrole właśnie pod konetem tego czy tak aby się coś nie rozwinie jeszcze nie pożądanego...dziwnie się czuję,jak królik jakiś doświadczalny czy coś hhh

Lain gratulacje dla TŻ

Tancerko nie jesteś sama w bóluwiem co czujesz

Monisia_1331 spokojnie,zdążysz ze wszystkim i dasz radę,to nie takie straszne ,chociaż w głębi duszy też się boję powolutku załatwiaj wszystko a będzie git
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 10:53   #1753
angluka
Rozeznanie

Dzien doberek

Mniej się teraz udzielam niestety ale po pracy zazwyczaj jedziemy na działke i a to kopiemy, a to malujemy, cały czas praca jest. Wczora mój TZ kupił furtke, w sobote przygotuje wylewkę pod brame i w przyszłym tygodniu bedzie firma montowała, jeszcze zostanie przymocowanie sztachetak z frontu i inito...troszke długo sie to schodzi bo mój kochany TŻ wszystko ręcznie robi (tzn. rozrabia cement) a troche było slupków do wstawienia i do tego cały front juz taki porzadny robimy. Za dwa tygodnie bedzie juz prąd także jak tylko podłączą to wode zaraz podłączymy także jak obstawiałam we wakacje juz fundamenty kopiemy
aleee mamy już klucze od furtki hehehe mała rzecz a cieszy
nie mam nawet czas kończyć zaproszen na slub bo w połowie sa juz przygotowane...ale jeszcze duzo czasu
angluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 11:26   #1754
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
te przedślubne sny sa jakieś kosmiczne, ale widzę ze nie tylko mi się takie głupoty śnia żeby ślub brać dla wina
nie wiem skąd się u mnie taki sen wziął ale jak to tżtowi opowiedziałam ze szczegółami to leżał ze smiechu jaka ja nienormalna jestem
Cytat:
Napisane przez angluka Pokaż wiadomość
Dzien doberek

Mniej się teraz udzielam niestety ale po pracy zazwyczaj jedziemy na działke i a to kopiemy, a to malujemy, cały czas praca jest.
Angluka ty jako panna młoda 21 sierpniowa dostajesz rozgrzeszenie domek rzecz święta!!! nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę już nie mogę się doczekać aż sama złapię za łopatę i mogę kopać cały tydzień bez przerwy tylko żeby nasz domek juz zaczął sie budowac.. ale jeszcze sobie poczekam...
a powiedz mi moja droga jakie fundusze trzeba przyszykować na start- to znaczy na formalności- typu zakup projektu,potem ta cała biurokracja itp??? bo nie mam pojęcia zielonego ile to teraz się cenią ci urzędnicy???
spokojnie sobie buduj domek a my tu na ciebie czekamy i na fotki przyszłej chatki

a ja z racji choroby stwierdziłam że nieprzyjemnie jest się zaniedbywać i robię sobie znów pedicure moczę stópki i zaraz będą jak nówki sztuki i pazurki pomaluję ładnie
tżta ciocia jest lekarzem i już mam wizytę jak wrócę do domku umówioną nawet jak będę chciała a jak nie da rady przyjechac to dostanę recepty jakie tylko chcę bo ona biedna zawsze mnie na to samo bada- gardło mi siada i ledwo co mówię więc już wie co mi jest z góry jak te same objawy zawsze a więc będę żyła- aby tylko do czwartku jednak lekarz w rodzinie to jest skarb!!! dobrze że na tżta trafiłam hehehe dzięki jego cioci nie pamiętam kiedy już byłam w przychodni zawsze mam osobiste wizyty
Stary 2009-04-29, 11:37   #1755
angluka
Rozeznanie

Cytat:

Angluka ty jako panna młoda 21 sierpniowa dostajesz rozgrzeszenie domek rzecz święta!!! nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę już nie mogę się doczekać aż sama złapię za łopatę i mogę kopać cały tydzień bez przerwy tylko żeby nasz domek juz zaczął sie budowac.. ale jeszcze sobie poczekam...
a powiedz mi moja droga jakie fundusze trzeba przyszykować na start- to znaczy na formalności- typu zakup projektu,potem ta cała biurokracja itp??? bo nie mam pojęcia zielonego ile to teraz się cenią ci urzędnicy???
spokojnie sobie buduj domek a my tu na ciebie czekamy i na fotki przyszłej chatki
tzn. u nas wydatki wygladaja nastepująco: jesli chodzi o te mapki w moim przypadku w urzedzie gminy i wydziale urbanistyki ok 200zł z tego co pamietam choc moge sie mylic bo to załatwiałam dokładnie rok temu, biegania co niemiara ogólnie. Bralismy geodete żeby nam dokładnie wyznaczył ganice naszej dzialki zeby nie było że płot nie stoi tam gdzie powinień to koszt 700zł, całe ogrodzenie nas wyniesie ok 10.000 zł, z prade napisze później bo jeszcze nie wiem jaki koszt bo znajomy nam bedzie to podłączneie robił, a jesli chodzi o wodę to bedziemy mieli kopaną studie głębionową koszt ok 8,000, do tego szambo ekologiczne i to zalezy d pojemności ale licze lekko 5.000 zł. Także ok 20.000 zł jesli ktoś ma goła działke tak jak ja, bez mediów to muszi sobie liczyc na poczatek, a działka to 2000m.
Stary 2009-04-29, 11:44   #1756
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
tzn. u nas wydatki wygladaja nastepująco: jesli chodzi o te mapki w moim przypadku w urzedzie gminy i wydziale urbanistyki ok 200zł z tego co pamietam choc moge sie mylic bo to załatwiałam dokładnie rok temu, biegania co niemiara ogólnie. Bralismy geodete żeby nam dokładnie wyznaczył ganice naszej dzialki zeby nie było że płot nie stoi tam gdzie powinień to koszt 700zł, całe ogrodzenie nas wyniesie ok 10.000 zł, z prade napisze później bo jeszcze nie wiem jaki koszt bo znajomy nam bedzie to podłączneie robił, a jesli chodzi o wodę to bedziemy mieli kopaną studie głębionową koszt ok 8,000, do tego szambo ekologiczne i to zalezy d pojemności ale licze lekko 5.000 zł. Także ok 20.000 zł jesli ktoś ma goła działke tak jak ja, bez mediów to muszi sobie liczyc na poczatek, a działka to 2000m.
u nas w sumie jest działka już z podciągniętymi mediami ale przez płot z teściami... możemy mieć i inną działkę ale reszta jakie posiadają rodzice tżta to są już niebudowlane więc trzebaby strasznie kombinować i z podciągnięciem mediów, i dogadywać się z sąsiadem żeby nam odsprzedał kawałek ziemi bo nie ma bezpośredniego dojazdu do drogi i w ogole.. chyba damy sobie spokój z takim kombinowaniem i kosztami i weźmiemy tą działkę budowlaną a to że obok teściowej to w sumie mi nie przeszkadza bo jest w porządku kobieta, a jak się urodza bejbiki to będą biegać do babci jak będę musiała gdzieś wyjść czy pojechac coś załatwic to nie będę musiała szukać niańki gorączkowo tylko się wypusci dzieci za płot do babuni bo z tego co piszesz to rzeczywiscie podciągnięcie mediów i uzbrojenie takiej gołej dzialki to trochę kosztuje a jak można pominąć te koszty to chyba warto skorzystac.
Stary 2009-04-29, 11:53   #1757
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien doberek

Mniej się teraz udzielam niestety ale po pracy zazwyczaj jedziemy na działke i a to kopiemy, a to malujemy, cały czas praca jest. Wczora mój TZ kupił furtke, w sobote przygotuje wylewkę pod brame i w przyszłym tygodniu bedzie firma montowała, jeszcze zostanie przymocowanie sztachetak z frontu i inito...troszke długo sie to schodzi bo mój kochany TŻ wszystko ręcznie robi (tzn. rozrabia cement) a troche było slupków do wstawienia i do tego cały front juz taki porzadny robimy. Za dwa tygodnie bedzie juz prąd także jak tylko podłączą to wode zaraz podłączymy także jak obstawiałam we wakacje juz fundamenty kopiemy
aleee mamy już klucze od furtki hehehe mała rzecz a cieszy
nie mam nawet czas kończyć zaproszen na slub bo w połowie sa juz przygotowane...ale jeszcze duzo czasu
Ale super Bardzo się cieszeę i troche zazdroszczę Ale pozytywnie, bo my bedziemy mieli swój domek, ale niestety na podwórku z rodzicami Ale lepszy rydz niż nic
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 11:56   #1758
angluka
Rozeznanie

Cytat:
u nas w sumie jest działka już z podciągniętymi mediami ale przez płot z teściami... możemy mieć i inną działkę ale reszta jakie posiadają rodzice tżta to są już niebudowlane więc trzebaby strasznie kombinować i z podciągnięciem mediów, i dogadywać się z sąsiadem żeby nam odsprzedał kawałek ziemi bo nie ma bezpośredniego dojazdu do drogi i w ogole.. chyba damy sobie spokój z takim kombinowaniem i kosztami i weźmiemy tą działkę budowlaną a to że obok teściowej to w sumie mi nie przeszkadza bo jest w porządku kobieta, a jak się urodza bejbiki to będą biegać do babci jak będę musiała gdzieś wyjść czy pojechac coś załatwic to nie będę musiała szukać niańki gorączkowo tylko się wypusci dzieci za płot do babuni bo z tego co piszesz to rzeczywiscie podciągnięcie mediów i uzbrojenie takiej gołej dzialki to trochę kosztuje a jak można pominąć te koszty to chyba warto skorzystac.
My tez zastanawialiśmy sie nad sprzedaniem tej dizałki i kupnem juz z mediami, aleeee w tej okolicy co my mamy nasza dziąłke za metr chcą do 120 do 150 zł i nasza działka warta jest ok 300.000 zł i jest to 2000m takze domek nie bedzie stał od siatki do siatki, tylko na sordeczku wokoło duzo miejsca, sasiedzi w okna mi nie beda spoglądac i piekny wiazjd sie zrobi od bramy bo chcemy takie małe rondo z kostki ułożyc i z tyłu piekny ogród. A jak patrzya;ismy to tak działka poniezej 1000m powyzej 230.000 zł takze zrezygnowalismy. Do tego będa robli droge asfaltowa (unijną) z ładnymi chodniczkami, szeroką takze będzie fajnie

fajne buduja osiedla domków, ale dla mnie odległości od siebie sa za małe, zero prywatności, a ja lubie się opalac czy w koszulce wyskoczyć nie chcialbym zeby sasiad siedzac w oknie mnie ogladał heheh

Edytowane przez angluka
Czas edycji: 2009-04-29 o 12:00
Stary 2009-04-29, 12:08   #1759
tancerka212
Zakorzenienie

Angluka a ja mam jeszcze jedno pytanko do ciebie- mówisz że teraz budujecie ogrodzenie prawda.. rzeczywiście trzeba najpierw ogrodzić działkę zanim się zacznie budowę?? ja się na tym kompletnie nie znam ale z moim chyobrażeń o budowie domu to bym powiedziała że ogrodzenie się na sam koniec robi tylko że ja to jestem kompletnie zielona narazie w tym temacie więc tak tylko sobie myślę, a jak to jest naprawdę to pewnie ty wiesz
Stary 2009-04-29, 12:09   #1760
lain
Zakorzenienie

oj to ja jak zechcemy sie z TZem budowac to bedziemy sie musieli pobawic w odralnianie, bo budowlana jest tylko dzialka na ktorej stoi stary dom po dziadkach (moi rodzice chca go zburzyc i sobie wybudowac swoj domek), reszta ziemi to niestety rolna (nawet uprawiana, bo jakis sasiad sobie na niej ziemniaki hoduje, a my dostajemy czasem wielki wor ziemniakow w ramach podziekowania/zaplaty (jak zwal tak zwal)
ale na szczescie do obu kawalkow ziemi (dwie dzialki) prowadzi droga i nie sa daleko od zabudowan, wiec podciagniecie mediow tez nie powinno byc duzym problemem. no i moze nie bedzie sie trzeba w szamba bawic, bo niebawem maja podciagnac kanalizacje do wsi (ehh XXI wiek )
mozemy sobie wybudowac albo domek w takim zaglebieniu/dolince obok rezerwatu przyrody - niedaleko jest petla autobusow i busow/kociol/szkola podstawowa, albo na wzniesieniu z widokiem na pola - wystarczy przejsc 100 metrow i jest sie w centrum wsi, blisko do przystanku autobusowego i spozywczaka trzeba sie bedzie zdecydowac
ale to za conajmniej 30 lat
na razie mieszkanko w Krk jest dla nas lepsza opcja

a ja chwilowo w domku, bo wiecznie chory pan prowadzacy znow odwolal swoje zajecia... a ze zaraz po nich jest nudny wyklad to z powrotem wybieram sie dopiero na 14.30

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-04-29 o 12:10
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 12:15   #1761
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
kaska87 - no to super, a tak sie martwiłaś a to 2w1 to jedna osoba ma robić? bo coś na tym ucierpi, w sensie albo kiepskie fotki albo kiepski film - wg mnie
będą 2 osoby-kamerzysta i fotograf także spoko

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 12:17   #1762
angluka
Rozeznanie

Cytat:
Angluka a ja mam jeszcze jedno pytanko do ciebie- mówisz że teraz budujecie ogrodzenie prawda.. rzeczywiście trzeba najpierw ogrodzić działkę zanim się zacznie budowę?? ja się na tym kompletnie nie znam ale z moim chyobrażeń o budowie domu to bym powiedziała że ogrodzenie się na sam koniec robi tylko że ja to jestem kompletnie zielona narazie w tym temacie więc tak tylko sobie myślę, a jak to jest naprawdę to pewnie ty wiesz
Oczywiście że można najpierw domek sobie stawiać, nie trzeba grodzic. My teraz grodzimy żeby nikt nam sie nie pałętął po działce, bo ludzie z psami wychozą itp, a tak to zagrodzone nie ma wstepu zreszta późnej jak zacznie sie budowa to będa zwiezione pustaki, cement, betoniarki itp, a do tego ta firma co bedzie nam bdowała domek to beda pilnowac w nocy równeiz zeby nikt nnnnnnnnnnic nie wyniósł z budowy, bo późńej to juz zdecydowaliśmy ze wynajmiemy firme Cobra czy te inne;P i bedzie monitring

Edytowane przez angluka
Czas edycji: 2009-04-29 o 12:21
Stary 2009-04-29, 12:18   #1763
obca7
Wtajemniczenie

A ja mam spoko sąsiadów i nikt mnie nie podgląda Zreszta nie ma na co patrzec hehehe Sąsiadów mamy jednych blisko a drudzy mają dopiero się budować. Jak zimą było ładnie to robili porządki na tej działeczce, bo strasznie zapuszczona była a teraz ich nei widać. Ale cieszę się, ze na razie nic nie robia bo sią hałasy zaczną i to dokładnie pod moim oknem
Wczoraj pokazywałam Tżtowi nasz domek bo jeszcze nigdy tam nie był(na jedno podwórku stoja a jakoś okazji nie było) I już jakąs wizję mamy Mam nadzieję, że się da zrobić tak jak chcemy bo dom był parterowy a teraz musimy sie przekuc na strych i nie wiadomo czy się daTata mówi, ze sie da, ale i tak trzeba zasięgnoć opini fachowców Ale jak się uda to będziemy mieli kuchnię, łazienkę na dole, toaletę do góry, 3 sypialnie plus salon połączony z pokojem dziennym Nie wiem jak to określić. Po prostu będzie taki pokój gościnny i z dużym stołem jak gościer przyjadą i obok kominek, kanapa i telewizorek Taki pokój do siedzenia Juz nie mogę się doczekać kiedy rozpoczniemy remont
Stary 2009-04-29, 12:20   #1764
lusmarija
Wtajemniczenie

Lain jaka pogoda w Krakowie?
chcesz czy nie zostałaś wybrana jako mój osobisty meteorolog

Stary 2009-04-29, 12:23   #1765
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Zazdroszczę wyjazdu do Krakowa Ale za 2 lata na weekend majowy to sie na pewno do Krakowa wybierzemy
Stary 2009-04-29, 12:25   #1766
angluka
Rozeznanie

My też mielismy do Krakowa na majówke jechac ale postanowilismy zrobić w piatek grilla a późnej ognisko na działce i mam nadzieje troszke sie opalić, chociaz buźke i dekold, takze wygzwam sie na lezaczku heheh
Stary 2009-04-29, 12:28   #1767
lain
Zakorzenienie

Cytat:
dzis znow jest przepieknie i idealna temperatura - ani za cieplo ani za zimno
i z tego co widze w prognozach w weekend rowniez ma byc ladnie (a wlasciwie to musi byc ladnie, bo jak ja mam w deszczu malowac brame, grillowac i jezdzic na rowerze )
dzis wyczytalam w Wyborczej, ze 1 i 2 maja w okreslonych godzinach mozna za darmoszke wejsc na wieze Kosciola Mariackiego moze skorzystacie (choc pewno kolejki beda nieziemskie ) http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357..._Krakowie.html
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 12:29   #1768
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
My też mielismy do Krakowa na majówke jechac ale postanowilismy zrobić w piatek grilla a późnej ognisko na działce i mam nadzieje troszke sie opalić, chociaz buźke i dekold, takze wygzwam sie na lezaczku heheh
Ja miałam w planach dzisiaj sie opalać, ale siostra przywiozłą siostrzenicę i jak wrócę do domku to będę się nią opiekowała Ale wsadze chyba bąbla do wózka i pojedziemy na spacer to może mnie słoneczko złapie trochę
Stary 2009-04-29, 12:30   #1769
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście że można najpierw domek sobie stawiać, nie trzeba grodzic. My teraz grodzimy żeby nikt nam sie nie pałętął po działce, bo ludzie z psami wychozą itp, a tak to zagrodzone nie ma wstepu zreszta późnej jak zacznie sie budowa to będa zwiezione pustaki, cement, betoniarki itp, a do tego ta firma co bedzie nam bdowała domek to beda pilnowac w nocy równeiz zeby nikt nnnnnnnnnnic nie wyniósł z budowy, bo późńej to juz zdecydowaliśmy ze wynajmiemy firme Cobra czy te inne;P i bedzie monitring
no w sumie racja, jak ma ci się ktos pałętać po działce to lepiej ją odgrodzic i miec spokój.
ja pewnie ogrodzenie zrobie na koncu bo w zasadzie mój przyszły dom bedzie stał tak ze z okna mojego mieszkanka u tżta będę mogła go 24 godziny na dobę monitorowac a z drugiej strony i naprzeciwko też mieszka rodzina tżta wiec przynajmniej tu bedę miała spokój bo jak ktos wejdzie na działkę to tylko "swój"

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
A ja mam spoko sąsiadów i nikt mnie nie podgląda Zreszta nie ma na co patrzec hehehe Sąsiadów mamy jednych blisko a drudzy mają dopiero się budować. Jak zimą było ładnie to robili porządki na tej działeczce, bo strasznie zapuszczona była a teraz ich nei widać. Ale cieszę się, ze na razie nic nie robia bo sią hałasy zaczną i to dokładnie pod moim oknem
Wczoraj pokazywałam Tżtowi nasz domek bo jeszcze nigdy tam nie był(na jedno podwórku stoja a jakoś okazji nie było) I już jakąs wizję mamy
super że kolejna panna młoda snuje sobie z tżtem wizje swojego przyszłego domku- to zarąbiście podnosi na duchu jak są jakieś smutki itp. aby zaczynam łapać doła z tęsknoty to sobie od razu przypominam że już na jesieni ja będę urządzac mieszkanko i dziś wymyśliłam że trzeba bedzie juz pokupowac własny czajnik elektryczny i takie *******y bo jak tż zamieszka w naszym mieszkanku to przecież nie będzie latał na dwór i do kuchni mamy żeby sobie głupią herbatę zrobic tak wiec chyba niedługo się przejdziemy do Media marktu pooglądać co tam ciekawego mają a ja chyba pójdę znów do home & you bo jak kupiłm sobie kubki to teraz mam jeszcze ochotę na małe deserowe talerzyki do tych kubków apetyt rośnie w miarę jedzenia
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
będą 2 osoby-kamerzysta i fotograf także spoko
co tam Kasia u ciebie ciekawego słychac??? bo tak nic wczoraj nie mówiłas prawie...
Stary 2009-04-29, 12:31   #1770
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę wyjazdu do Krakowa Ale za 2 lata na weekend majowy to sie na pewno do Krakowa wybierzemy
mogę Cię w torbę zapakować, jak bardzo będziesz chciała

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
dzis znow jest przepieknie i idealna temperatura - ani za cieplo ani za zimno
i z tego co widze w prognozach w weekend rowniez ma byc ladnie (a wlasciwie to musi byc ladnie, bo jak ja mam w deszczu malowac brame, grillowac i jezdzic na rowerze )
dzis wyczytalam w Wyborczej, ze 1 i 2 maja w okreslonych godzinach mozna za darmoszke wejsc na wieze Kosciola Mariackiego moze skorzystacie (choc pewno kolejki beda nieziemskie ) http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357..._Krakowie.html
o fajnie dzięki za info
oby pogoda sie tylko taka utrzymała

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości