|
|
#1741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI
Gosica jak Ty to zrobiłaś?
pięknie, pięknie...![]() Dużo macie już załatwione, wcale nie "niewiele"! Jeszcze tylko brakuje fotografa i kamerzysty do kolekcji ![]() Monisia pewnie musisz zacząć od lokalu, fotografa, kamerzysty...(?). A w urzędzie stanu cywilnego to chyba nie trzeba aż tak się spieszyć z załatwianiem papierkowych spraw. Suknia, może pół roku przed też jeszcze się gubię w tych terminach
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
cześć ja idę się szykować do pracy i zrobic sniadanko dla siebie i TZ-a
![]() my już po śniadanku teraz sobie odpoczywamy i do pracy rodacy
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-04-29 o 07:55 |
|
|
|
#1743 |
|
Zadomowienie
|
ja się dziś wkurzyłam, bo zawsze rano dwa budziki nastawiamy na godzinę o której wstaje mój TŻ i on mnie budzi i jeśli wstajemy oboje rano to robi śniadanie a dziś radośnie oświadczył, że wychodzi. Bo zapomniał, że mam teorię z prawka na 9. I mam 20 minut na śniadanie, wysuszenie włosów, spakowanie i umycie zębów
Nie mówię, że ma pamiętać o której ale mógł obudzić chociaż o tej 7 i spytać o której mnie obudzić...
|
#1744 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ty Szczęściaro!! Też bym chciała ![]() Cytat:
wiesz myslę, że najważniejsze na początek jest znalezienie sali no i ewentualnie fotografa jeśli takiego w ogóle chcecie; rozumiem że jak to ma być obiad w rodzinnym gronie to zaden dj ani zespół nie wchodzi w grę bo nie ma sensu. A wiec na razie sala obowiązkowo, bo niestety czerwiec jest bardzo obleganym miesiacem, ale jeśli to ma być takie kameralne grono to nie powinniście mieć problemu z miejscem..suknia tak jak Gosia powiedziała jakieś poł roku no i potem ewentualnie jakiś bukiecik fryzjer/kosmetyczka bo czasami i to jest ciezko znależć wiec trzeba troszke wcześniej zamawiać, a w sprawach Urzędu to niestety nie orientuję się wcale ![]() nie martw sie to nie takie straszn, tak sie tylko wydaję dzień dobry, ja poszłam w ślady Kasi i też zaczynam pracę ![]() Cytat:
![]() ![]() no ale na to zawsze znajdzie sie czas
* ... bo w marzenia trzeba wierzyć ... Edytowane przez lusmarija Czas edycji: 2009-04-29 o 08:17 |
|||
|
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
podczas śniadania
i wiesz, jak zjesz śniadanie to nie możesz za 5 minut umyć zębów ta cholera nawet mój portfel wzięła ze sobą (używa mojego plecaka który wczoraj wyjątkowo wzięłam) i teraz desperacko biegam po domu w poszukiwaniu 1,5 na bilet u kierowcy
|
#1746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ooo też tak kiedyś miałam, szukałam chyba ze 2 zł na bilet, nawet pod łózko zajrzałam
|
|
#1747 |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() Mam wreszcie termin !! Uwaga! Uwaga! to 25 kwiecień 2010. W dodatku mam już sale i orkiestre. Teraz mam pytanie. Co dalej
|
#1748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to fajnie, że się udało, ale fajnie został Ci juz niecały rok ![]() a wiec teraz ewentualnie fotograf jesli takiego chcecie, nie pamietam czy to ma być slub koscielny?? jeśli tak to upewnijcie się czy Kosciół w którym chcecie sie pobrac jest oblegany czy raczej jest tam mało ślubów i ewentualnie zamówcie sobie też to a miałam Wam opowiedziec mój dzisiejszy sen ślubny (znowu!!!!!!!!!!!) odbywał się on 27 maja bo to był taki przedwstępny ślub a raczej podpisywanie mnóstwa dokumentów w Kosciele, do tego slubu szłam w oficerkach i w jakiś wytartych spodniach a ten drugi miał się odbyć normalnie w sierpniu, bez sensu to było, ale jak każdy mój ślubny sen
|
|
#1749 | ||
|
Zakorzenienie
|
tancerka212 - a czy ja tą relację ze ślubu mogłabym otrzymać na PW?
Co do Agus, to pięknie wyglądała, aż się wzruszyć można, że już PM2009 rozpoczęły maraton weselny! Teraz latem to będzie u nich wysyp A my za rok będziemy szaleć z fotkami NT udzielania się dziewczyn, to mi się wydaje, że na poczatku przyszłego roku sporo dziewczyn tu powróci i zacznie się "panika przedślubna" bo 21 sierpnia najlepszy ![]() Jozia ale Ty młodziutka jesteś, dopiero maturka... ahhh to były czasy! Trzymam kciuki za Was, powodzenia.kaska87 - no to super, a tak sie martwiłaś a to 2w1 to jedna osoba ma robić? bo coś na tym ucierpi, w sensie albo kiepskie fotki albo kiepski film - wg mnielain - gratuluję Tżtowi! Monisia_1331 - zacznij od miejsca przyjęcia, bo przez miejsce, a raczej jego brak, data często się zmienia. Do USC dopiero na 3 miesiace przed ślubem, tam załatwiasz termin, zaś. o możliwości wzięcia ślubu (czy zaś. że jesteście stanu wolnego), akty urodzenia, dowody osobiste, opłata 84 zł Co do kupna sukni to jest to indywidualna sprawa, ale radzę najpóźniej suknię ślubną kupić na 3 miesiące przed (chyba, że to nie taka typowa suknia ślubna miałaby być, tylko jakieś wdzianko) Poczytaj troszkę to, co mamy przygotowane my oraz inne wątki (np konkretny o ślubie cywilnym) i będziesz wiedziała wszystko. Zalezy też czy chcesz iść tylko na obiad, czy też zaprosić dj/zespół, fotografa... Takie rzeczy też już teraz by trzeba byłoz acząć załatwiać. Marina123 - brawo! ale się sprężyliście pokaż jakąś stronę do zdjeć sali albo co.fotograf? kamerzysta? i przede wszystkim ustalenie kościoła (ślub kościelny?) i wybranie się na zaklepanie daty i godziny uroczystości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak to mój gin stwierdził, jakby Pani miała 1 gr to dopiero byśmy musieli wszcząć alarm, bo to takie rzadkie ostatnio
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-04-29 o 10:20 |
||
|
|
|
#1750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle nie idzie bo tżtowi się tamta piosenka nie podobała więc teraz muszę znaleźć jakiś nowy utwór i ułożyć do niego nowy układ... no... wiedziałam że tak będzie jak się za wcześnie za to zabiorę ciekawe czy w ogóle zatanczymy ten pierwszy taniec...Cytat:
![]() dziewczyny dobrze że na forum nie trzeba dużo mówić tylko dużo klikać bo gardło mi doszczętnie siadło.... jej no akurat teraz!!!!!!!!!!!---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() a co do cytologii to ja mam 1 grupę- robiłam w marcu, ale nie wiem czy mi się teraz coś nie przyplątało... w sumie to ja w ogóle ostatnio zgłupiałam tam od środka a okres to przychodzi mi kiedy chce... i nie wiem czy iść znów do gina czy już poczekac te 3 miesiace, poobserwowac i za 3 miesiace pójść na normalną półroczną wizytę kontrolną....
|
|
#1751 |
|
Wtajemniczenie
|
te przedślubne sny sa jakieś kosmiczne, ale widzę ze nie tylko mi się takie głupoty śnia
żeby ślub brać dla wina
|
#1752 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje,że nie Lain gratulacje dla TŻ ![]() Tancerko nie jesteś sama w bólu Monisia_1331 spokojnie,zdążysz ze wszystkim i dasz radę,to nie takie straszne ,chociaż w głębi duszy też się boję
|
||
|
|
|
#1753 |
|
Rozeznanie
|
Dzien doberek
![]() Mniej się teraz udzielam niestety ale po pracy zazwyczaj jedziemy na działke i a to kopiemy, a to malujemy, cały czas praca jest. Wczora mój TZ kupił furtke, w sobote przygotuje wylewkę pod brame i w przyszłym tygodniu bedzie firma montowała, jeszcze zostanie przymocowanie sztachetak z frontu i inito...troszke długo sie to schodzi bo mój kochany TŻ wszystko ręcznie robi (tzn. rozrabia cement) a troche było slupków do wstawienia i do tego cały front juz taki porzadny robimy. Za dwa tygodnie bedzie juz prądaleee mamy już klucze od furtki hehehe mała rzecz a cieszy![]() nie mam nawet czas kończyć zaproszen na slub bo w połowie sa juz przygotowane...ale jeszcze duzo czasu
|
|
|
|
#1754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
domek rzecz święta!!! nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę już nie mogę się doczekać aż sama złapię za łopatę i mogę kopać cały tydzień bez przerwy tylko żeby nasz domek juz zaczął sie budowac.. ale jeszcze sobie poczekam...a powiedz mi moja droga jakie fundusze trzeba przyszykować na start- to znaczy na formalności- typu zakup projektu,potem ta cała biurokracja itp??? bo nie mam pojęcia zielonego ile to teraz się cenią ci urzędnicy??? spokojnie sobie buduj domek a my tu na ciebie czekamy i na fotki przyszłej chatki ![]() a ja z racji choroby stwierdziłam że nieprzyjemnie jest się zaniedbywać i robię sobie znów pedicure moczę stópki i zaraz będą jak nówki sztuki i pazurki pomaluję ładnie![]() tżta ciocia jest lekarzem i już mam wizytę jak wrócę do domku umówioną nawet jak będę chciała a jak nie da rady przyjechac to dostanę recepty jakie tylko chcę bo ona biedna zawsze mnie na to samo bada- gardło mi siada i ledwo co mówię więc już wie co mi jest z góry jak te same objawy zawsze a więc będę żyła- aby tylko do czwartku jednak lekarz w rodzinie to jest skarb!!! dobrze że na tżta trafiłam hehehe dzięki jego cioci nie pamiętam kiedy już byłam w przychodni zawsze mam osobiste wizyty
|
|
#1755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
: jesli chodzi o te mapki w moim przypadku w urzedzie gminy i wydziale urbanistyki ok 200zł z tego co pamietam choc moge sie mylic bo to załatwiałam dokładnie rok temu, biegania co niemiara ogólnie. Bralismy geodete żeby nam dokładnie wyznaczył ganice naszej dzialki zeby nie było że płot nie stoi tam gdzie powinień to koszt 700zł, całe ogrodzenie nas wyniesie ok 10.000 zł, z prade napisze później bo jeszcze nie wiem jaki koszt bo znajomy nam bedzie to podłączneie robił, a jesli chodzi o wodę to bedziemy mieli kopaną studie głębionową koszt ok 8,000, do tego szambo ekologiczne i to zalezy d pojemności ale licze lekko 5.000 zł. Także ok 20.000 zł jesli ktoś ma goła działke tak jak ja, bez mediów to muszi sobie liczyc na poczatek, a działka to 2000m.
|
|
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo z tego co piszesz to rzeczywiscie podciągnięcie mediów i uzbrojenie takiej gołej dzialki to trochę kosztuje a jak można pominąć te koszty to chyba warto skorzystac.
|
|
#1757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo się cieszeę i troche zazdroszczę Ale pozytywnie, bo my bedziemy mieli swój domek, ale niestety na podwórku z rodzicami Ale lepszy rydz niż nic
|
|
#1758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() fajne buduja osiedla domków, ale dla mnie odległości od siebie sa za małe, zero prywatności, a ja lubie się opalac czy w koszulce wyskoczyć nie chcialbym zeby sasiad siedzac w oknie mnie ogladał heheh
Edytowane przez angluka Czas edycji: 2009-04-29 o 12:00 |
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Angluka a ja mam jeszcze jedno pytanko do ciebie- mówisz że teraz budujecie ogrodzenie prawda.. rzeczywiście trzeba najpierw ogrodzić działkę zanim się zacznie budowę?? ja się na tym kompletnie nie znam ale z moim chyobrażeń o budowie domu to bym powiedziała że ogrodzenie się na sam koniec robi
tylko że ja to jestem kompletnie zielona narazie w tym temacie więc tak tylko sobie myślę, a jak to jest naprawdę to pewnie ty wiesz
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
oj to ja jak zechcemy sie z TZem budowac to bedziemy sie musieli pobawic w odralnianie, bo budowlana jest tylko dzialka na ktorej stoi stary dom po dziadkach (moi rodzice chca go zburzyc i sobie wybudowac swoj domek), reszta ziemi to niestety rolna (nawet uprawiana, bo jakis sasiad sobie na niej ziemniaki hoduje, a my dostajemy czasem wielki wor ziemniakow w ramach podziekowania/zaplaty (jak zwal tak zwal
)ale na szczescie do obu kawalkow ziemi (dwie dzialki) prowadzi droga i nie sa daleko od zabudowan, wiec podciagniecie mediow tez nie powinno byc duzym problemem. no i moze nie bedzie sie trzeba w szamba bawic, bo niebawem maja podciagnac kanalizacje do wsi (ehh XXI wiek )mozemy sobie wybudowac albo domek w takim zaglebieniu/dolince obok rezerwatu przyrody - niedaleko jest petla autobusow i busow/kociol/szkola podstawowa, albo na wzniesieniu z widokiem na pola - wystarczy przejsc 100 metrow i jest sie w centrum wsi, blisko do przystanku autobusowego i spozywczaka trzeba sie bedzie zdecydowac![]() ale to za conajmniej 30 lat ![]() na razie mieszkanko w Krk jest dla nas lepsza opcja ![]() a ja chwilowo w domku, bo wiecznie chory pan prowadzacy znow odwolal swoje zajecia... a ze zaraz po nich jest nudny wyklad to z powrotem wybieram sie dopiero na 14.30
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-04-29 o 12:10 |
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zreszta późnej jak zacznie sie budowa to będa zwiezione pustaki, cement, betoniarki itp, a do tego ta firma co bedzie nam bdowała domek to beda pilnowac w nocy równeiz zeby nikt nnnnnnnnnnic nie wyniósł z budowy, bo późńej to juz zdecydowaliśmy ze wynajmiemy firme Cobra czy te inne;P i bedzie monitring
Edytowane przez angluka Czas edycji: 2009-04-29 o 12:21 |
|
|
|
|
#1763 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam spoko sąsiadów i nikt mnie nie podgląda
Zreszta nie ma na co patrzec hehehe Sąsiadów mamy jednych blisko a drudzy mają dopiero się budować. Jak zimą było ładnie to robili porządki na tej działeczce, bo strasznie zapuszczona była a teraz ich nei widać. Ale cieszę się, ze na razie nic nie robia bo sią hałasy zaczną i to dokładnie pod moim oknemWczoraj pokazywałam Tżtowi nasz domek bo jeszcze nigdy tam nie był (na jedno podwórku stoja a jakoś okazji nie było Mam nadzieję, że się da zrobić tak jak chcemy bo dom był parterowy a teraz musimy sie przekuc na strych i nie wiadomo czy się da Tata mówi, ze sie da, ale i tak trzeba zasięgnoć opini fachowców Ale jak się uda to będziemy mieli kuchnię, łazienkę na dole, toaletę do góry, 3 sypialnie plus salon połączony z pokojem dziennym Nie wiem jak to określić. Po prostu będzie taki pokój gościnny i z dużym stołem jak gościer przyjadą i obok kominek, kanapa i telewizorek Taki pokój do siedzenia Juz nie mogę się doczekać kiedy rozpoczniemy remont
|
#1764 |
|
Wtajemniczenie
|
Lain jaka pogoda w Krakowie?
chcesz czy nie zostałaś wybrana jako mój osobisty meteorolog
|
#1765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale za 2 lata na weekend majowy to sie na pewno do Krakowa wybierzemy
|
|
#1766 |
|
Rozeznanie
|
My też mielismy do Krakowa na majówke jechac
ale postanowilismy zrobić w piatek grilla a późnej ognisko na działce i mam nadzieje troszke sie opalić, chociaz buźke i dekold, takze wygzwam sie na lezaczku heheh
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i z tego co widze w prognozach w weekend rowniez ma byc ladnie (a wlasciwie to musi byc ladnie, bo jak ja mam w deszczu malowac brame, grillowac i jezdzic na rowerze )dzis wyczytalam w Wyborczej, ze 1 i 2 maja w okreslonych godzinach mozna za darmoszke wejsc na wieze Kosciola Mariackiego moze skorzystacie (choc pewno kolejki beda nieziemskie ) http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357..._Krakowie.html
|
|
|
|
|
#1768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wsadze chyba bąbla do wózka i pojedziemy na spacer to może mnie słoneczko złapie trochę
|
|
#1769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pewnie ogrodzenie zrobie na koncu bo w zasadzie mój przyszły dom bedzie stał tak ze z okna mojego mieszkanka u tżta będę mogła go 24 godziny na dobę monitorowac a z drugiej strony i naprzeciwko też mieszka rodzina tżta wiec przynajmniej tu bedę miała spokój bo jak ktos wejdzie na działkę to tylko "swój"![]() Cytat:
i dziś wymyśliłam że trzeba bedzie juz pokupowac własny czajnik elektryczny i takie *******y bo jak tż zamieszka w naszym mieszkanku to przecież nie będzie latał na dwór i do kuchni mamy żeby sobie głupią herbatę zrobic tak wiec chyba niedługo się przejdziemy do Media marktu pooglądać co tam ciekawego mają apetyt rośnie w miarę jedzenia![]() co tam Kasia u ciebie ciekawego słychac??? bo tak nic wczoraj nie mówiłas prawie...
|
|
#1770 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oby pogoda sie tylko taka utrzymała
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.

pięknie, pięknie...

też jeszcze się gubię w tych terminach

21 sierpień rządzi

ciekawe czy w ogóle zatanczymy ten pierwszy taniec...
jej no akurat teraz!!!!!!!!!!!