Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-29, 08:35   #961
ania20m
Wtajemniczenie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI

Agus- my też tam kupiliśmy wszystko garnitur, kamizelke, musznik, koszule a spinki dostaliśmy gratis i fajne dziewczyny tam obsługują

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 08:36   #962
diya1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladyinred85 Pokaż wiadomość
diya chodzi o to, ze mieszkając razem popełniacie tez grzech zgorszenia, ktory jest grzechem ciężkim. Dowiedzialam się na naukach :d tzn ze inne osoby patrzac na was, moga zejsc na złą drogę.
diya1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 08:42   #963
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Agus- my też tam kupiliśmy wszystko garnitur, kamizelke, musznik, koszule a spinki dostaliśmy gratis i fajne dziewczyny tam obsługują
faktycznie, spinki tez dostalismy gratis hehe
Stary 2009-04-29, 08:43   #964
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
Dzis w nocy zmarła TZ ukochana babcia Bardzo mi smutno
Bardzo mi przykro Naprawdę współczuje
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 08:47   #965
monarika
Wtajemniczenie

Witam dziewczynki

zlotko855 ja bym wybrała tego mercedesa zdecydowanie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość

a byłabym zapomniała jade jutro po suknie już ją bede miała w domku
Kochana nie załamuj mnie...ślubujemy w jednym dniu a ja nawet nie zaczęłam jeszcze się rozglądać za suknią

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a my razem nie mieszkamy i mamy luz
to tak jak my

Cytat:
Strasznie mi przykro
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 08:51   #966
Maggie1983
Zakorzenienie

wlasnie dzwonilam do kosmetyczki i w czwartek przed przymiarka mam makijaz probny powstawiam fotki to doradzicie!!!
Myszka maj- wspolczuje nam 2.5 m-ca przed slubem zmarl dziadek TZ a 2 tygodnie przed nim ciocia-47 lat - pisalam

a tak wogole to wiecie ze jestescie wspaniale nikt nie wie tyle o moich przygotowaniach, co Wy i tak naprawde tylko na Was mozna liczyc ... oj az mi sie lezka zakrecila
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 09:06   #967
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
wlasnie dzwonilam do kosmetyczki i w czwartek przed przymiarka mam makijaz probny powstawiam fotki to doradzicie!!!
Myszka maj- wspolczuje nam 2.5 m-ca przed slubem zmarl dziadek TZ a 2 tygodnie przed nim ciocia-47 lat - pisalam

a tak wogole to wiecie ze jestescie wspaniale nikt nie wie tyle o moich przygotowaniach, co Wy i tak naprawde tylko na Was mozna liczyc ... oj az mi sie lezka zakrecila
Rozkleiła nam się... kochaniutka po to jesteśmy żeby sobie plotkować, doradzać, pocieszać...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-29, 09:07   #968
kliwia
Zakorzenienie

maggie makijaż przed przymiarką.? ja bym się bała że pobrudzę suknię.

monarika no to czas najwyższy. Chyba ze polujesz na używaną

myszka maj
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 09:08   #969
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
muszę się wtrącić sama mieszkam z moim TZ, ale nie dostałam rozgrzeszenia i obowiązuje tylko jedna spowiedź przed samym ślubem. I nie obraźcie się dziewczyny, ale mieszkanie razem to jest grzech śmiertelny, księża jak nie dają rozgrzeszenia to naprawdę mają co do tego powód... Ale pocieszające jest to że ta jedna spowiedź przed samym ślubem jest najważniejsza, póxniej nie zdąrzycie już za bardzo nagrzeszyć
A kiedy macie zamiar iść do spowiedzi jeśli mogę spytać? Bo nie wiem co to znaczy 'przed samym ślubem'. Raczej nie chciałabym jeszcze w tym dniu chodzić do spowiedzi.
My w sumie już nie mieszkamy tymczasowo razem, wiec myślę, że w czwartek będziemy mogli pójść do spowiedzi...

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 09:10   #970
diya1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
A kiedy macie zamiar iść do spowiedzi jeśli mogę spytać? Bo nie wiem co to znaczy 'przed samym ślubem'. Raczej nie chciałabym jeszcze w tym dniu chodzić do spowiedzi.
My w sumie już nie mieszkamy tymczasowo razem, wiec myślę, że w czwartek będziemy mogli pójść do spowiedzi...
moja kolezanka szla wlasnie w ten sam dzien rano, a jej narzeczony byl tydzien wczesniej i nic mu nie powiedzieli. a ze oni mieszkaja w malej miejscowosci to ich wspolne mieszkanie bylo zewszad komentowane, w koncu ona zrezygnowala z welonu i oczepin pod presja spoleczenstwa. przykre
diya1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 09:12   #971
sas
Wtajemniczenie

czesc dziewczynki..
dlugo mne u was nie bylo niestety...nie sadzilam ze remont i przygotowania do slubu moga zajmowac tak duzo czasu a do tego jak wrocilam do londynu nie mieslimy netu jakis czas ehhh naprawde a tu tyle zmian
przede wszystkim WSZYSTKIEGO NAJ NAJ dla mlodych mezatek gratuluje
i witam wszystkie nowe PM
teraz juz postaram sie byc na biezaco
u mnie przygotowania do przodu bylam na przymierace sukni kupilam buciki prozwolzilsimy zaproszenia nio i mielsimy juz randke nagrywana hehe do plyty z wesela
w su,ie zostalo nam kupic alkohol i doslzifowac menu ale to juz jakies 2 tyg przed slubem..
wogole to tak starsznie nie chcialo nam sie tu wracac....ale jeszcze2,5 mca i do pl na stale o ile nie dopadnie nas ten okropny wirus o ktorym ciagle trabia

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
Moim zdaniem taka, że .żyjesz z kimś jak małżeństwo ale nie jesteście małżeństwem.
Znalazłam, że:
"wspólne zamieszkiwanie ludzi niebędących małżeństwem jest stwarzaniem bezpośredniej okazji do grzechu również wtedy, kiedy do grzechu jeszcze nie doszło."
a to mnie zaciekawilo..bylismy ostatnio zalatwiac papiery u ksiedza aczkolwiek si enie dopytalam jak to bedzie z rogrzeszeniem u nas skoro jestsmy juz malzenstwem w swietle prawa..hmm ale spowiedz dopiero na 2 tyg przeds slubem
sas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-29, 09:13   #972
kasiaher
Wtajemniczenie

hej dziewczynki

kurcze nie wiem czemu nie mamojego postu

więc dzieczynki bardzo mi przykro że takie tragedie przeżywacie tym bardzej przed ślubem

a ja byłam wczoraj na przymiarce , następna 14 maja
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 09:43   #973
zlotko855
Rozeznanie

czesc wszystkim

wizaz cos szwankuje i nie moge wyslac odpowiedzi

myszko-maj bardzo mi przykro

zielony-motylek, kliwia, kwiatuszek, maggie Wam dziekuje za rade... chyba faktycznie ten mercedes. musze jeszcze jakos TZa przekonac, a 1000 zl na inne wydatki w kieszeni

maggie czekam na fotki z przymiarki i probnego makijazu

ja tez dostalam dzis @.... czyli na weselu bede w trakcie ... no chyba, ze ze stresu mi sie przesunie i wypadnie na pierwszy dzien mozliwe, bo u mnie znowu jest strasznie dran nieregularny (ale mniejsza z tym)

milego dnia

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 09:50   #974
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
ja tez dostalam dzis @.... czyli na weselu bede w trakcie ... no chyba, ze ze stresu mi sie przesunie i wypadnie na pierwszy dzien mozliwe, bo u mnie znowu jest strasznie dran nieregularny (ale mniejsza z tym)
Mi wypada jakieś 3-4 dni przed ślubem, ale jak jak się stresuje to dostaje zawsze wcześniej więc mam nadzieję, że dostanę na tydzień przed i będę po na weselu
Stary 2009-04-29, 09:58   #975
zielony_motylek
Rozeznanie

myszka_maj przykro mi współczuje

sas witam widziałam Cię na n-k i już nawet miałam pisac, że czemu sie na wątku nie odzywasz

A co do okresu, to mi raczej nie wypadnie w dniu ślubu, chyba że by się coś jeszcze drastycznie przesuneło, ale mam nadzieje, że jednak nie.
Stary 2009-04-29, 10:02   #976
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Rozkleiła nam się... kochaniutka po to jesteśmy żeby sobie plotkować, doradzać, pocieszać...

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

więc dzieczynki bardzo mi przykro że takie tragedie przeżywacie tym bardzej przed ślubem

Kasia, no i jak bylo na przymiarce? masz jeszcze jedna? i co pani powiedziala na tren? wzielas wszystkie dodatki?
Cytat:
czesc wszystkim

wizaz cos szwankuje i nie moge wyslac odpowiedzi

myszko-maj bardzo mi przykro

zielony-motylek, kliwia, kwiatuszek, maggie Wam dziekuje za rade... chyba faktycznie ten mercedes. musze jeszcze jakos TZa przekonac, a 1000 zl na inne wydatki w kieszeni

maggie czekam na fotki z przymiarki i probnego makijazu

milego dnia
powklejam powklejam, a jak nie tu na PW

a jesli chodzi o @ to pisalam Wam, ze je bede miec chyba dni plodne i ze naciagne Tz na bobaska i juz wiem, ze da sie namowic, bo mam teraz problemy w pracy i jak tak rozmawialismy to doszlismy do wniosku, ze najlepiej jakbym zaciazyla bo kiedys i tak musze, a teraz poki mam umowe itd. TZ mowil: "no, pewnie ze tak!!!" my jakos nie chcielismy dlugo czekac, ale chcialam najpierw uporac sie ze szkola, bo zostal mi jeszcze rok i najwczesniej zaciazyc chcialam tak, bym na obronie co najwyzej byla w ciazy a teraz to chyba zaczniemy sie starac jeszcze przed slubem czyli za jakies 2 tygodnie
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Stary 2009-04-29, 10:09   #977
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
a jesli chodzi o @ to pisalam Wam, ze je bede miec chyba dni plodne i ze naciagne Tz na bobaska i juz wiem, ze da sie namowic, bo mam teraz problemy w pracy i jak tak rozmawialismy to doszlismy do wniosku, ze najlepiej jakbym zaciazyla bo kiedys i tak musze, a teraz poki mam umowe itd. TZ mowil: "no, pewnie ze tak!!!" my jakos nie chcielismy dlugo czekac, ale chcialam najpierw uporac sie ze szkola, bo zostal mi jeszcze rok i najwczesniej zaciazyc chcialam tak, bym na obronie co najwyzej byla w ciazy a teraz to chyba zaczniemy sie starac jeszcze przed slubem czyli za jakies 2 tygodnie
No to życze powodzenia i trzymam kciuki, żebyśmy zostały ciociami
Stary 2009-04-29, 10:10   #978
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Mi wypada jakieś 3-4 dni przed ślubem, ale jak jak się stresuje to dostaje zawsze wcześniej więc mam nadzieję, że dostanę na tydzień przed i będę po na weselu
ze stresu Tobie sie przyspiesza, a mnie opoznia. dobrze, ze akurat tak Ci wypadnie, ze bedziesz sie czula swobodnie na weselu... my kobiety zawsze mamy pod gorke

maggie gratuluje podjecia decyzji o bobasku

Stary 2009-04-29, 10:12   #979
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:

Kasia, no i jak bylo na przymiarce? masz jeszcze jedna? i co pani powiedziala na tren? wzielas wszystkie dodatki?
w porządku, następna 14 maja ale nie ostatnia , nic nie wspominałam o terenie, stwierdziałm że mi nie potrzebny , tylko chciałam nie mieć tego sznureczka na szyję , ale Pani powiedziała że może mi odstawać troche gorset dlatego zdecydowałam się na bardzo bardzo cieniutki paseczek na guziczki, podejrzewam że go nawet nie założe jeśli suknia mi nie będzie odstawać a w razie czego zawsze się przyda jesli będę czuła że mi suknia się zsuwa. Wziełam wszystko, załozyłam narzie buty i stanik, ponieważ nie mam bardotki tylko troche taki wyższy stanik to Pani tak mi wzieła ten gorset wyżej żeby nie było widać. Ja mierzyłam koło i pierwszą warstwę materiału, zwężały i obcinały z dugości , aha jeszcze bolerko wstepnie wybrane z katalogu ale ja je trochę zmodyfikowałam i będzie z samej organzy podwójnej bez haftów bardzo krótki rękawek przylegający do ciała, z bardzo malutką stójką . Nie mam jeszcze welonu wybranego
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-29, 10:12   #980
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

monarika no to czas najwyższy. Chyba ze polujesz na używaną
Chciałabym wypożyczyć i w każdym salonie jak byłam się rozejrzeć to panie mówiły, że 3 miesiące przed ślubem spokojnie wystarczy przyjść ale i tak chyba nie wytrzymam do czerwca i pojadę gdzieś na początku maja porozglądać się

Cytat:

milego dnia
a ja mam tak nieregularny okres, że w ogóle nie mogę przewidzieć którego dnia dostanę
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 10:12   #981
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
ze stresu Tobie sie przyspiesza, a mnie opoznia. dobrze, ze akurat tak Ci wypadnie, ze bedziesz sie czula swobodnie na weselu... my kobiety zawsze mamy pod gorke
No wiesz ja to sobie tak policzyłam, a jak będzie naprawdę to nie wiem Mam nadzieję, że dostane wcześniej, ale to może się nie sprawdzić. Czekam tylko na @ w maju kiedy dostane i będę już wiedziała mniej więcej czy dostane w dniu ślubu czy wcześniej.
Stary 2009-04-29, 10:13   #982
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
śliweńce chodziło chyba o wspólne mieszkanie....bo my np. przez to nie dostalismy rozgrzeszenia...
tak o wspólne mieszkanie kiedyś jak byłam u spowiedzi przed wspólnym zamieszkaniem to ksiądz zawsze pytał czy mieszkamy razem koleżance rozgrzeszenia nie dał choć ślub mieli dwa miesiące później tylko dlatego że razem mieszkali dopiero dał jak poszli do spowiedzi przed ślubem

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Wypluj to nie moge byc. nie chce isc do ołtarza z brzusiem

a co do róż, to nie wiedziałam i to są swieże płatki róż?? czy suszki??bo ja bym chciała świeze
widziałam kiedyś w kwiaciarni jak odbierał chłopak cały karton świeżych płatków

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
hmmm no to nie wiem... ja na jakichś bardziej życiowych księży trafiam Jakiś czas temu pisałam jak wyglądała moja ostatnia spowiedź i generalnie mieszkanie razem i współżycie przeszło bez problemu Ksiądz tylko zapytał czy miałam aborcję - powiedziałam że nie (zresztą zgodnie z prawdą) i nie było problemu z rozgrzeszeniem. Dlatego dziwią mnie historie, że księża nie dają rozgrzeszenia z takiego powodu, w końcu to nie są grzechy śmiertelne
u mnie by nie przeszło mieszkanie razem

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wspołczuje, trzymam kciuki za wujka

tylko 1 bo mieszkajac razem zjesz w grzechu i niedostaniesz rozgrzeszenia wiec tylko jedna spowiedz dzien przed slubem dla mnie to bez sensu bo mozna mieszkac razem i niewspolzyc jesli sie tak zalozylo a mozna nie mieszkac i robic to kilka razy dziennie a wystarczy slowo "mieszkamy"

hmm widze ze tesciowa ma takie podejscie jak moja do kosciola.. no coz,.. pozostawie to bez komentarza.. moja tesciowa tez nas wysylala to jej powiedzielisy ze przez to ze na nas naciska to niepojdziemy... ot takie my zawziete bestie
podaj nr tel do twojej teściowej może umówią się razem z moją na kawę

kwiatuszek 88 ja chyba pójdę do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne bo zaraz po ślubie mam dostać okres a mam teraz taki regularny że z moim szczęściem mogę dostać w dniu ślubu i do tego chcemy zaraz po ślubie jechać do Egiptu lub Turcji więc nie za bardzo w podróż poślubną z @

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2009-04-29 o 10:17
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 10:15   #983
kabimba
Raczkowanie

Cytat:
Zottel ,azzis, kabimba, kolanka, aloy
w najbliższy weekend
łohoho... masakra... niech tylko pogoda się nie zepsuje, bo świadkowa ma sandałki
powiem Wam, ze polecam kilkudniowy urlop przed slubem, ja siedze na wolnym od poniedzialku, i jakos sie nie nudze
mialam juz winietki, ale dorobiłam teraz jescze menu na stoły
pokaze Wam jescze czekoladki na podziekowania, do rozdawania pod kosciołem. Mojego projektu
włosy podobnie jak azzis wyszedl nie ten kolor co trzeba, i dzis od nowa, najwyzej odpadną całkiem

Dziewczyny zróbcie za wczasu probne farbowanie lepiej, zeby juz wiedziec jaki kolor Wam wychodzi z danej farby
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (26,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (53,4 KB, 46 załadowań)
kabimba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 10:17   #984
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczynki

i jak, wszystko okej ??
Stary 2009-04-29, 10:18   #985
BEAMI
Raczkowanie

zlotko855 samochód, który byś nie wybrała napewno będziesz zadowolona. Ja chyba bym jednak wybrała mercedesa, pieniązki ci zostana na dodatkowe wydatki on naprawde eksatra sie prezentuje.

Maggie1983 powodzonka w staraniach nad potomkiem

kasiaher jak tam po przymiarce i co z tym trenem

Umnie przygotowania staneły, narazie tworzy sie lista gości i miało byc maksymalnie 120 osób a tu sie nie wiem skąd na produkowało się ok 165 osób. Napewno nie wszyscy przyjdą. Mam nadzieje, że sie uporamy z tą lista i będzie mozna wybrac zaproszenia.
Stary 2009-04-29, 10:22   #986
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
No to życze powodzenia i trzymam kciuki, żebyśmy zostały ciociami

Cytat:

maggie gratuluje podjecia decyzji o bobasku

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
i jak, wszystko okej ??
oj, agus widzisz tylko na ciebie moglysmy liczyc z relacjami slubnymi a popscenowa, Rosette i reszta maja od nas baciki ....jak tak wogole mozna
Stary 2009-04-29, 10:23   #987
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
kwiatuszek 88 ja chyba pójdę do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne bo zaraz po ślubie mam dostać okres a mam teraz taki regularny że z moim szczęściem mogę dostać w dniu ślubu i do tego chcemy zaraz po ślubie jechać do Egiptu lub Turcji więc nie za bardzo w podróż poślubną z @
No właśnie a ja zadecydowałam, że nie będę brała żadnych środków antykoncepcyjnych. Tak jakoś za dużo się naczytałam jakie uboczne skutki powodują, a w mojej rodzinie jest już pare osób, które miały problemy z zajściem w ciąże, a ja nie chce do nich należeć.
Stary 2009-04-29, 10:24   #988
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
a ja mam tak nieregularny okres, że w ogóle nie mogę przewidzieć którego dnia dostanę
ale ja tez tak mam... to niby 35 dni, pozniej 56!! a teraz 33 i badz tu czlowieku madry. jak bralam tabsy to tak jak w zegarku dostawalam, a teraz przez nie nie moge sie z wlasnym organizmem dogadac ale pech chcial ze oczywiscie tak czy siak, czy to miesieczna przerwa czy dwumiesieczna i tak dostaje poczatkiem lub koncem miesiaca a slub mam na poczatku, wiec i tak mnie pewnie to zlabie, chyba ze stres bedzie w tym przypadku pomocny

Stary 2009-04-29, 10:25   #989
agus87
Zakorzenienie

KASIAHER przez prfzypadek iusunlam na nk twoj ostatni komenatzr "wygladaliscie idealnie" nie gniewaj sie, chcialam dodac komenatzra a przez przypadek usunelam
Stary 2009-04-29, 10:32   #990
Maggie1983
Zakorzenienie

dziewczynki zakochalam sie w tej piosence:

http://www.youtube.com/watch?v=9iraoHE6JlY

ahhhh, kolejna kandydatka na ten jedyny pierwszy taniec
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości