|
|
#1651 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Też myślę, że można popijać wodą, ale w ulotce napisane jest, że W RAZIE POTRZEBY popić wodą... Czyli wychodzi na to, że jeśli ktoś nie musi popijać, to lepiej jak weźmie ,,na sucho".Tylko na czym polega różnica?
|
#1652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1653 |
|
Raczkowanie
|
Marwari jaka u Ciebie sytuacja zyciowa??? na "+" , czy dalej "-"??
|
|
#1654 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Piękności
ja z pytaniem... czy okres występuje Wam zawsze przy tej samej w kolejności tabletce? Chodzi mi o to, że na 1. opakowaniu dostałam miesiączkę przy 2. placebo, teraz biorę drugie opakowanie, 2. placebo wzięta i okresu nie ma...
|
|
|
|
#1655 |
|
Raczkowanie
|
no hej, ja jestem przy 1 placebo , 3 opakowanie, przy tamtych dwóch poprzednich opakowaniach dostawałam na 1 rozowej ,a nie na placebo, zobacze teraz
|
|
#1656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1657 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1658 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Endokrynologa mam w mieście jednego, na dodatek nie zgadzamy się w kwestiach zasadniczych aczkolwiek pozamedycznych. Niestety z tego powodu do niego nie pójdę, zresztą opinii też nie ma najlepszej, więc pewnie mała strata. W zwiazku z tym jestem "skazana" na lecznie hormonalne u ginekologa. |
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
totalnie na minusie
|
#1660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1661 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1662 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
Apteka Wielkopolska (Osiedle Kosmonautów) 49,39 -5% rabatu = 46,92
|
|
|
|
#1663 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny napiszcie proszę czy Loratadyna (Loratadinum) obniża skuteczność anty??
Dodam, że ze w spisie leków ze str. 9 wątku nie znalazłam. ![]() Dziękuję za odpowiedź. |
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś byłam u lekarza i przepisał mi YAZ. Wczoraj dostałam okres ale powiedzial,ze spokojnie dzis mogę wziac pierwsza tabletke.
Troche sie boje, bo próbowalam juz kiedys brac Cilest i Novynette i wtedy bardzo źle sie czulam dlatego przerwałam. Mam nadzieje,ze teraz bedzie lepiej ![]() Dużo z Was pisze tutaj o chudnięciu przy tych tabletkach- aja wlasnie na odwrot, chcialabym przytyć
|
#1665 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Poza tym wydaje mi się, że wszystko zależy od lekarza - mnie wypisuje wszystkie recepty od pulmonologa po alergologa. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
Może i na początku poprawi się Tobie cera i wszystko się 'wyreguluje', ale jak odstawisz Diane po dłuższym stosowaniu (brałam 3lata) to na efekty uboczne nie będziesz czekać zbyt długo Po pierwsze bardzo dużo nagromadziłam wody w organizmie (wyglądałam jakbym spuchła, a z natury jestem szczupła). Trądzik to była istna makabra - jedna kropka się kończyła 3 kolejne wyskakiwały, a wszystkie wielkie i aktywne niczym wulkany Ostatnia rzecz to taka, że kolejny okres pojawił mi się dopiero pół roku później!!!
|
||
|
|
|
#1666 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no już w zeszły piątek uzyskałam odpowiedz na swoje pytanie, po wizycie u lekarza rodzinnego który bez żadnych problemów mi je przepisał a pytałam bo któraś dziewczyna raz wspomniała że miała![]() A co do zażywania tabletek to aktualnie jestem na 1 placebo i czuje się że lada dzień lub moment ( kwestia godzin) powinien ukazać się okres ![]() ale za to od 3 dni mam takie skoki nastroju że aż mi wstyd ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#1667 |
|
Rozeznanie
|
Dzielę się pierwszymi spostrzeżeniami, chociaż po 1-szym dniu to pewnie żadnych głębszych wniosków nie można z tego wyciągnąć
![]() Otóż wczoraj rano dostałam @, tabletkę wzięłam ok.20 i to co mnie najbardziej uszczęśliwia to fakt, że kompletnie nic nie boli mnie brzuch Dla mnie jest to nieprawdopodobne, bo za każdym razem podczas @ po prostu umierałam z bólu i tylko ketonal forte mi pomagał(niszcząc jednocześnie żołądek i wątrobę )Drugie moje spostrzeżenie dotyczy tego, że tabletki powodują, że mój okres jest dużo mniej obfity...Pierwsze 2 dni miesiączki za każdym razem były najbardziej obfite,a teraz to krwawię tak jak zazwyczaj w ostatnich dniach okresu...Co prawda gin wspominał, że YAZ zmniejszy obfitość miesiączek, ale czy Wam też zmniejszył tak od razu??? Marwari trzymam kciuki,mam nadzieję, że wkrótce będzie lepiej
Wakacje! Egipt! Edytowane przez klaudynka18 Czas edycji: 2009-04-30 o 15:45 |
|
|
|
#1668 |
|
Raczkowanie
|
czy nikt nie mogłby wymyslic jakis tabletek "X generacji" po ktorych nie byłabym taka zmierzła???, przeciez sama ze soba nie moge wytrzymac
![]()
|
|
#1669 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
po ilu tabletkach współżyłyście? i czy wasze krwawienia śródcykliczne mają postać plamień? Czy wtedy współżyjąc można zajść w ciąże...przecież tabletka chroni cały czas, nieprawdaż?
|
|
|
|
#1670 | |
|
DOMator
|
Cytat:
![]() Diane brałam już 2 razy. Raz dość długo, cera się poprawiła i po odstawieniu było super, okres regularny itd. Drogi raz zaczęłam brać w celach antykoncepcyjnych, przeszłam z nich na regulon, a potem na microgynon, który nie działał dobrze na cerę, więc pigułki odstawiłam. Od tego momentu zaczęły się nawroty problemów z cerą. Z okresem i jego regularnością nie miałam nigdy problemów. Dzisiaj lekarz wspomniał coś o możliwości leczenia hormonalnego bez estrogenów, ale wówczas nie byłoby efektu antykoncepcji. Poczytam o tym na necie, a póki co znowu dostałam diane, więc z Yaz koniec. Lekarz proponował mi jeszcze zmianę z yaz na jassminelle, ale nie chciałam, bo to ta sama pigułka, tylko stosowana tradycyjnie 21/7 dni. Mała szansa, że cos by się zmieniło. Ale w końcu schering płaci za promocję... a lekarze wypisują uparcie to, za co dostają gratisy i prezenty
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczęta. Może i zadam pytanie z innej beczki, ale liczę że uzyskam odpowiedź. Otóż chciałabym wiedzieć czy tabletki odchudzające (np. LINEA) mogłyby mieć negatywny wpływ na skuteczność tabletek antykoncepcyjnych(zażywam YAZ).
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moje krwawienia śródcykliczne są obfitsze niż krwawienie z odstawienia (czekam do 3. opakowania a jak nie to zmiana) ![]() tabletka chroni cały czas pozdro 4 all btw. 2 placebo - okres
|
|
|
|
|
#1673 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1674 |
|
Raczkowanie
|
Ja też miałam krwawienie do połowy pierwszego opakowania, a później na tabletkah placebo normalne krwawienie z odstawienia ok 6 dni, po którym nie było już plamień śródcyklicznych.
|
#1675 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny,a czy kiedy zaczęłyście zażywać YAZ(w pierwszym dniu okresu) to zaobserwowałyście gwałtowne zmniejszenie obfitości tego krwawienia?
|
#1676 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz wzielam 12 tabletke i czuje sie normalnie! w pierszych dniach mialam lekkie mdlosci i to wszystko! nie moge sie tylko przyzwyczaic do wspolzycia bez zadnych obaw! |
|
|
|
|
#1677 |
|
Przyczajenie
|
Hej, dziewczyny
Mam pytanie... Zaczęłam brać Yaz, są to moje pierwsze tabletki. Pierwszą wzięłam 1 dnia okresu i trwał on 5 dni (zamiast 7), później miałam 2 dni plamienia i... znowu zaczął mi się okres. Trwa już 6 dzień i powoli chyba zamienia się w plamienie. wiem, że na ulotce pisali, że może wstąpić krwawienie śródcykliczne, ale tak szybko, i trwa tak długo? Jestem przy 13 tabletce. Trochę się niepokoję, bo (wiem, że dla Was brzmi to strasznie głupio) jestem dziewicą, a na przyszły tydzień jestem umówiona z moim facetem na całą noc Boję się, że mi nie przejdzie i będę musiała znowu przłożyć:/ A poza tym, jeśli okres mi przejdzie, a plamienie nie, to czy facet będzie chciał się ze mną kochać? Doradźcie mi coś, albo pocieszcie, prooszę...
|
|
|
|
#1678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do seksu w czasie krwawienia, no mojemu facetowi to nie przeszkadza, to raczej ja w te dni unikam seksu. także to zależy od Ciebie. zwłaszcza jeśli to Twój pierwszy raz, nie rób nic wbrew sobie
|
|
#1679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.