|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
a co Edi u Ciebie??jak sie czujesz?/
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki, wpadłam tylko powiedzieć, że cały czas trzymam za Was kciuki
Mocno zaciskam
|
|
|
|
#3033 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczyny
Wiosenka i u mnie sie pojawila wreszcie ciekawe na jak dlugo bo slonko juz zaszlo Cytat:
trzymam za nastepny cykl Cytat:
swietnie to wyglada, na zywo pewnie tysiac razy lepiej Cytat:
za nas wszystkie ![]() Cytat:
za rozmowe , a naszym wizazowym wsparciem nie ma szans zeby Cie nie przyjeli ![]() Cytat:
![]() u mnie 23dc i jeszcze 5 dni do spodziewanej @ ![]() milego dzionka |
|||||
|
|
|
#3034 |
|
Raczkowanie
|
aliisanka, DAnia, gooha3, roza26, PatkaM84, ula 87, dra, paulinaizabela - dzięki, kochane jesteście
i chciałabym byśmy wszystkie tak jak aliisanka pożegnały @ na długie miesiące.. póki co widzę, że roza26, Sweet_Jelly,edi25 i paulinaizabela czekają na @, i niech czekają i niech się nie doczekają!! celka2000 - ja tak samo miałam przy poronieniu, zero bóli, tylko krwawienie.. nawet "ginekoloszka" na izbie mówiła przy usg, że ona nic nie widzi i czy na pewno test mi wyszedł i czy go powtarzałam.. tylko dzięki wynikom bety "po" nie dałam się zwariować fleurdelacour gratuluję patriotycznej fasolki ula 87 nie wiem czy miewam omamy czy mi się wszystko miesza ale wydawa mi się że w sklepie typu carfur (jakkolwiek to się pisze) i świat alkoholi widziałam różowe martini. Ale co Ci powiem to Ci powiem, że nie wiem dlaczego ale "zagraniczne" martini bardziej mi smakuje niż krajowe ![]() gooha3 super wyglądają te balony.. a tak poza tym to wcale Ci nie powiem, że za pewną rozmowę trzymam, a konkurencję nawet jak będzie to rozłożysz na łopatki ![]() pacierp łączę się w @ bólu i w pobożnym życzeniu coby to ostatni potop był na dłuugi czas.. Ja już uszy do góry jakotako podniosłam.. w sumie dobre staranka nie są złe.. tylko czekać aż @ sobie pójdzie w diabły. Dostrzegam pozytywy, popiję sobie w ten weekend Tylko właśnie do mnie dotarło, że nic w lodówce na grilla nie mam.. ale za to mam dwa wina przez święta nie ruszone (martini bianco oraz czerwonego słodziutkiego Kagora )ps.edi25 nie żebym Ci coś wykrakać chciała (chociaż właściwie dlaczego nie?? ) ale pamiętam z czasów ciąży właśnie taki charakterystyczny ból brodawek. Jakby co
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() _________________________ ________________________ A mnie dzisiaj tak cycki zaczęły boleć że szok... I do tego jak coś robię to boli mnie podbrzusze, a jak usiąde lub się położę to przechodzi a dziś mam 16 dc. Dziwne to jest, bo we wcześniejszych cyklach nie bolało mnie tak, a cycki bolały jak już własnie było po owulacji i była druga część cyklu. Tzn zdaje mi się, że jest po owulacji bo chyba mam zawsze w środku cyklu.
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie testujące w najbliższych dniach
![]() Chciałabym życzyć wszystkim staraczkom dużo wypoczynku, i spędzenia czasu z TŻ-mi a może bez myślenia i kalkulowania przytulanki będą owocne
|
|
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje dziewczynki za kciuki mam nadzieje ze sie przydadzą do przyszłego tygodnia, także prosze nie puszczac!!
![]() a ja sie pochwale ![]() pisałam Wam ze meczyłam męzusia zebysmy sie gdzies na wycieczke wybrali sami w niedziele. On dzisiaj zrobił mi niespodzianke i kupił 2 rowery zebysmy mogli sie wybrac na wycieczke. Normalnie jestem w szoku. ale sie ciesze. Ja tak dawno na rowerze nie jezdziłam ze az nie wiedziałam jak sie przerzutki zmienia. Rowerki fajniutkie ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- również zaciskam mocno za testujące i czekające na @ zeby sie nie doczekały
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rower to idealny sposób na spędzenie czasu TŻ i jednocześnie zrobienie czegoś dobrego dla swojego ciała. Mi ostatnio mąż tez sprezentował rower i bardzo się cieszę. Pogoda piękna, trochę pozwiedzamy a ja przy okazji zrzuce kilka dodatkowych kilogramów po zimie..
|
|
|
|
|
#3039 |
|
BAN stały
|
czesc wam
jestem jestem zyje wszystko w porzadku juz koniec 11 tygodnia mialam USG dzidzia super machala raczkami i nozkami wogola caly czas fikala koziolki malo sie odzywam bo na 1 czerwaca szykuje mi sie przeprowadzka do domu wiec latam za maeblami i tak dalej |
|
|
|
#3040 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- to super i z powodu dzidzi że rośnie i już bryka i przeprowadzki |
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze ze masz dobre nastawienie .Jak juz przygadasz swojej @ żeby wiecej nie przychodziło to zdradzisz mi jak zrobić zeby ona słuchała?
|
|
#3042 | |
|
Raczkowanie
|
ja niestety szykuję się na noc do pracy
jutro jak przyjdę rano i prześpię się parę godzinek to chyba zrobię test a co mi tam przynajmniej mnie ciekawość nie zje i to czekanie......---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- taki cytacik dla nas dziewczyny -Trudne chwile szybko mijają, pod warunkiem, że nie przestajemy dążyć do tego, o czym marzymy... spadam do pracy życzę miłej nocki |
|
|
|
|
#3043 |
|
Zadomowienie
|
przepraszam że nie odpisuję na Wasze posty ale jestem zmęczona że padam na twarz
odwaliłam dziś kawał roboty , nawet dziś pomagałam mężowi gruz nosić, w małych kibelkach ,ale się zmęczyłam a pózniej jeszcze autko szorowałam teraz marzę żeby uwalić się do łóżka siostra przyjechała na weekend , więc muszę pokombinować ze starankami , bo nie mam drzwi w sypialni (jeszcze się nie dorobiłam ) siostra ma 15 lat i głupio by mi było gdyby słyszała "och...ach...mmmm"![]() dobranoc
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3044 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam wieczorowo
ja znowu sama w domku bo mezulek do polnocy w pracy Cytat:
![]() Cytat:
trzymajcie sie cieplutko ![]() Cytat:
no to musicie po cichaczu sie przytulac |
|||
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
witam Drogie Starające się i Te , którym się udało, no więc mam wiadomość, udało mi się, zbadałam b hcg i mam 30 , w dniu spodziewanej@, jestem szczęśliwa , teraz tylko modlę się , aby wszystko szło dobrze , wszystkim kobietką życzę, aby jak najwcześniej mogły przeżywać te wspaniałe chwile, pozdrawiam
no a propos objawów (jeśli to były objawy tak wcześnie):zgaga po każdym jedzeniu, nawet małym, żyły na piersiach i pobolewanie okolic pęcherza, no i jeszcze zupa ogórkowa , która chodziła za mną tydzień hehehehe, ale to już chyba sobie wmówiłam Miłego dnia |
|
|
|
#3046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- co to jeszcze wszystkie panie śpią?? czy może już zaczeły leniuchowanie na majówkach?? ja sie zaraz zabieram za sprzatanie, bo jutro wizytacja rodziców ![]()
|
|
#3047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, a testujące dziewczynki niech dadzą znać. Taka pozytywna, majowa wiadomość jest jak najbardziej pożądana |
|
|
|
|
#3048 |
|
Rozeznanie
|
Koniakonia super wiadomość
Zarzaz wyjeżdzamy na Mazury. Życzę Wam wspaniałego weekendu i odpoczynku od wszystkiego, nawet od natarczywych myśli o dzidzi. Należy nam się spokój. Trzymajcie się i grillujcie pyszne żarełko. Całusy |
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() _________________________ ____________________ A ja siedzę sobie sama w domku, mój mąz pojechał na gokarty - mi się nie chciało wstawać tak wcześnie, a poza tym wiecie jaki numer odwaliłam w nocy? O 2 w nocy chciałam wziąść telefon ze stolika no i po ciemku wyciągam rękę i natrafiłam na szklankę z colą... Chyba nie muszę wam mówić jaki był trzask... Od razu wziełam się za sprzątanie, ale jeden kawałek szkła wszedł mi jakoś pod skórę a w ogóle nie było go widać. Położyłam się spać i wlaśnie jeszcze obudziłam się jak R. był w domu to on mi wyciagnął ten kawałek szkła... Szkło dosłownie na 2 mm, a taki ból sprawiało jakby to conajmniej 1 cm
|
|
|
#3050 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja jak byłam mała lubiłam herbate z kieliszka pić i kiedyś zostawiłam koło łóżka , mama jak rano wstawała to na niego nadepła i wszedł jej kieliszek w piętę (tzn. w kawałkach wszedł) nie obyło się bez wizyty na pogotowiu miłęgo dnia Wam życzę
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witajcie, u nas było wczoraj święto, dziś dzień roboczy, więc ja od rana już mieszkanie wysprzątałam , pranie zrobiłam, jutro jedziemy na weekend do Antwerpii! Gratki dla zafasolkowanej A dla reszty fluidki! Łapać dziewczyny i działać, dajcie szansę wiosennym bocianom i zapylajcie się jak kwiatuszki na wiosnę
|
|
|
#3052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po za tym zrobiłam juz torcik, ale tez jakis pechowy dzień dzisiaj mam bo wszystko mi z rąk leci. posprzatałam troszke i zabieram sie za projekty. Wieczorem jeszcze mięsko zamarynuje bo jutro wielki gril się szykuje. Pierwszy raz na naszej działeczce i pierwszy raz w naszym wydaniu
|
|
#3053 |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() dziew czyny wyobraźcie sobie wstaję o 12 małpy nie widać mówię zmierzę temp a tu 37,1 to lece robić test i wyszła druga kreska---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- dziewczyny napiszcie co to jest to badanie b hcg i gdzie się je robi nigdy się tym za bardzo nie interesowałam więc nie wiem ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- a ponadto jestem trochę zmartwiona bo boli mnie trochę podbrzusze niby jak na małpe ale mam biały śluz i sama nie wiem czy to z nerwów jestem w szoku Rózyczko, Jelly a jak tam u was kochane Edytowane przez edi25 Czas edycji: 2009-05-01 o 12:54 |
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SUPER!!!! CUDOWNE WIESCI! ból podbrzusza podobny do tego na @ jest normalny, niebezpieczny jest ból pleców w krzyzu.... badanie hcg to badanie na obecności w krwi hormonu ciążowego, który w raz z rozwojem ciązy powinien przysrastać odpowiednio stąd po badaniu krwi wiadomo, jak rozwija się ciąża, badanie najlepiej powtórzyć jeszcze raz po paru dniach, wtedy wiadomo czy dobrze przyrasta. Ale równie dobrze możesz tego badania wcale nie robić. ja nie robiłam. jeszcze raz gratuluje!! PAtka, dobrze, że ci to szkło mąż wyjął. Gooha, męża za łeb i na pogotowie, bo jak to coś brudnego się zabiło w nogę to nie daj boże jakiegoś tężca dostanie , albo infekcja się wda, z takimi rzeczami trzeba uważać lepiej, szczególnie jak takie niepokojące objawy.
|
|
|
#3055 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno bedzie wszystko dobrze, tylko Ty sie tak nie denerwuj. Beta hcg to jest badanie z krwi, wiekszosc laboratoriów je wykonyje, ale lepiej sobie zadzwonic i sie upewnić. Pewnie i tak bedziesz musiala poczekac i po długim weekendzie zrobic. Brzuch tez tak troche moze bolec. Tylko spokojnie ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Narazie go nie ma w domu Jak wróci i dalej bedzie opuchlizna to go zaciągne za uszy na pogotowie
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3057 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
ja tylko na chwile,jak ochłone zajrze na dłużej... ![]() Cytat:
|
|
#3059 |
|
Raczkowanie
|
Edi super gratko-w glebi duszy czulam ze beda dwie kreski jak zrobisz test!U mnie dzis temp 36,9-malpy nie widac-brzuszek troche pobolewa-testu nie mam zeby zrobic wiec musze cierpliwie czekac!zuzanna aby ci sie sprawdzilo co do mnie
|
|
#3060 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam pierwszomajowo
![]() U mniezadnego swieta nie ma i normalnie w pracy siedze do 20 ![]() jakie fajne wiadomosci od rana Cytat:
na pewno wszystko bedzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na pewno wszystko jest dobrze, powtorz test moze jutro rano i sie upewnisz ale fajnie sie maj zaczyna |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

a pozatym od paru dni bolą mnie brodawki że ich nawet nie mogę dotknąć zobaczymy jutro ale gdzieś mój organizm nie podpowiada mi tego żeby to była ciąża
zobaczymy jutro ale jestem zmartwiona i co trochę odwiedzam łazienkę aby oglądać bielizne ehh
Bardzo Cię kocham synku 
za nastepny cykl
swietnie to wyglada, na zywo pewnie tysiac razy lepiej 

jakos mam dobre przeczucie ze sie uda, obym sie nie zawiodła
kto tam pytam?
i chciałabym byśmy wszystkie tak jak aliisanka pożegnały @ na długie miesiące.. póki co widzę, że roza26, Sweet_Jelly,edi25 i paulinaizabela czekają na @, i niech czekają i niech się nie doczekają!! 

i to czekanie......

no to musicie po cichaczu sie przytulac