|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() termin @ był w czw. a że mam pracę taką że wychodzę na kilka godzin na miasto to załozyłam tampona i...troszkę brązowego śluzu było ale tyle co nic...i cisza...wczoraj też troszeńkę brązowego śluzu wieczorem i ..cisza...żadnego krwawienia nic. Małpy nie ma! Brzuch mnie boli jakbym miała umrzeć. Szczególnie nad ranem..I jakieś takie bulgotanie ciągle mam nie wiem co to..Ale @ nie ma A tego śluzu jest naptrawdę tyle co nic. Nie wiem już o co chodzi! Czekam dalej. ............. Mieszkanko śliczne. Jak tam poszłam i Zobaczyłam te nasze 1 meble już ustawione to dopero poczułam że to nasze!
03.02.2010 ZOSIA Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2009-05-02 o 09:13 |
||||
|
|
|
#3092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno będzie wszystko dobrze ![]() Sweet Jelly, gratuluję mieszkanka. Pewnie teraz odetchniesz z ulgą Fakt, czasy mamy trudne i niestety niekiedy nie ma wyjścia ![]() Gooha, cierpliwa jesteś ![]() Agnieszka09, witaj ...oj to czekanie najgorsze, ale zawsze lepiej nie nastawiać się za bardzo na fasolkę. Zawsze lepiej milutko się zaskoczyć, niż rozczarować Ja się tak nastawiłam, bodajże w lutym, ba nawet wydawało mi się, że mam objawy ...a potem dosyć długo nie mogłam dojść do siebie Teraz staram się tak intensywnie nie myśleć, chociaż ciężko czasem te myśli odgonić...W każdym razie mam nadzieję, że szybciutko Ci się uda ![]() |
|
|
|
|
#3093 |
|
Wtajemniczenie
|
cherubinko dlatego najelpiej nie myslec o tym za intensywnie,nie wbijac sobie jakis objawow...a na koniec milo sie zaskoczyc
![]() ![]() ![]() ...za 11 dni bedzie wiadomo.......![]() ==== ![]() |
|
|
|
#3094 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do teraz ogólnie jestem poddenerwowana martwię się każdym uszczypnięciem i jeszcze wogóle nie wierze że się udałotyle się naczytałam o poronieniach o ciążach pozamacicznych o różnych tam że masakra dopuki nie odwiedze lekarza będe się zamartwiać taka już jestem |
|
|
|
|
#3095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u nas dzis pogoda nie za fajna. Zaprosiliśmy rodzine na wielkiego grila mam nadzieje ze da się chociaz mięsko upiec.
|
|
#3096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to tańcuje fasolka a tak na poważnie jeszcze raz gratkiSweet ja cały czas trzymam kciuki a może powinnaś zrobić test ![]() Różyczko gdzie jesteś? odezwij się lece prać siedzenia
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() u mie dzis ladnie ale w pracy siedze do 19 ciekawe czy jutro tez tak bedzie bo mam wolne ![]() u mnie dzis 25 dc ![]() tak mysle ze 5.05 powinna przyjsc @ ![]() sie zobaczy milego dnia kobietki i duzo |
|
|
|
#3099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
znow mnie nie ma czesto, bo pracuje Jesli chodzo o tesciowa mam ten sam problem mieszkamy z nia.Ciagle sie o cos czepia ciagle gada ze rfobimy jej na przekur i jak chcemy sami cos zrobic zwarjowanego to juz morde drze ze jak tak mozna dorosli ludzie.Ostatnio caly dzien bylam sama w domu i postanowilam ze pierdziele POMYSLAM NACZYNIA I ZROBILAM OBIAD RESZTA DNIA DLA SIEBIE...A ONA WYSKOCZYLA ZE NIC NIE ROBILAM NIEPOSPRZTALAM a jak pojechalismy do babci a ta do mnie ze w ogryudku bym cos zrobila to moj odrazu" a daj ty agnieszce dzis spokoj " i caly czas zwraca jej uwage.....ale powoli mam dosc powoli wygasam sama w sobie....![]() A tak ogulnie i milej Dzis goraco w tym miesiacu ja testuje... ![]() Gratuluje zafasolkowanym Witam nowe babeczki ![]() I daje wielkiego CMOKA tym ktorym sie nie udalo Milego dzionka babeczki moje.....
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam teściową fajną..Ale wiadomo że mieszkać samemu to inaczej i zawsze się do tego dąży. A co do praw cielesnych.. rano znowu pobolewał mnie brzuszek i teraz plecy..Ale miesiączki jeszcze nie ma! CHOCIAŻ TAKI KRÓTKI KUJĄCY BÓL W PLECACH MNIE MARTWI
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
oj dziś miałam cały dom do posprzątania,a mamy piętrówkę,rodzice wyjechali sobie w góry,a ja zachrzaniam,ale ogarnełam,byłam też w ogródku porobić w bikini a co,dużo mam drzew to sąsiedzi nie widzą tak bardzo i trochę wzieło słoneczko ,ale mam straszna blada karnacje i zawsze najpierw czerwona jestem pozniej niby brazowieje,ale to ledwo co widać,delikatniusi bardzo braz,a inni tak szybko moga zazdroszcze im ...ja nie myśle o @ jak będzie to będzie,jak nie przyjdzie to jeszcze lepiej... ...pamiętacie co mówiłam wam o znajomej,narzeczony zmarł ,teraz napisała,że pod serduszkiem nosi kruszynkę,nie została sama,tak długo się starali i nic ponad rok jakoś tak,a teraz udało się,tylko jest to przykre,że on nawet nie wiedział... ale to prawdziwy cud,jak sie dowiedziałamto płakałam ze szczęscia,to taka wielka radość... i postanowiłam,że nie będę się dołować,będę wierzyć,że i mi w końcu się uda ,ale pewnie przyjdzie taki dzienn co będę musiała się wypłakać,ale nie poddam się...
|
#3102 |
|
Zadomowienie
|
Dra to co napisałaś to istny cud , dar od Boga
Sweet ![]() :kci uki:żeby test był pozytywny popracowałam , teraz szybki prysznic i idę poodpoczywać na podwórko , przydała by się mała kawa ... to narka , wpadnę jeszcze do Was pózniej
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Też to miałam, a potem test pokazał dwie kreski, więc głowa do góry!
|
#3105 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam
Czy ktoś za mną tęsknił??Po pierwsze, dra wysłałam Ci PW ale chyba nie odczytałaś... zmien mi prosze dane na "Pyziulka - (Martyna, 25 lat, Toruń) cykl 9 ,last @ 27.04" ![]() Właśnie wczoraj @ sie skończyła i starania uważam za rozpoczete :P Niestety / stety się rozchorowałam i na L4 w domku siedzę. Nudzić się nie nudzę, ale jakoś tak zaczyna mi doskwierać brak mozliwości wyjścia z domku... Taka ładna pogoda za oknem... |
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj w tak piękną pogodę chora, to szybciutko wracaj do zdrowia i kuruj się kuruj kurde mnie pęcherz nadal trzyma,antybiotyk nie pomaga,kurcze nie wiem co robić,kurde gdzie ja mam się zgłosić,aby ktoś w końcu mi pomógł...
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam tu na chwile, a tu prosze
Edi - gratulacje serdeczne! Fajnie, ze Ci sie udaloMialam nadzieje ze zobacze ze u rozyczki sa dwie kreski, ale nie jakos nie widze, co u niej. (rozyczko daj mi znac na priva jak juz Ci sie uda, bo moge przeoczyc a nie chcialabym, zeby mi umknelo ).Za wszystkie staraczki trzymam caly czas kciuki. Tesknie za Wami. I juz sie nie moge doczekac. ![]() Zycze duzo humoru - piekna pogoda, wakacje tuz tuz. Bedzie dobrze. Trzymajcie sie dziewuszki i nie dawajcie sie zlym nastrojom |
|
|
|
#3108 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Różyczko daj znać co tam u ciebie bo się martwimy ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3109 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() odezwij się do nas Celuś czasami każda z nas ma zły nastrój , ale nie poddajemy się , walczymy do końca Sweet zrób test ![]() ......................... .... jestem padnięta, dowiedziałąm się że giełda jest jutro otwarta i musiałam doczyścić samochód, ja nie jadę ale mąż jedzie czasami wolałabym zebyśmy mieli inne zajęcie , takie co w niedziele mamy wolne , nawet w niedziele musimy pracować , 7 dni w tygodniu non stop coś jest do zrobienia dobranoc kochane
||
|
|
|
#3110 |
|
Wtajemniczenie
|
Dariusiu, to prawdziwy cud....
ja mam mega zaparcia, i zaczyna mnie to strasznie męczyć właśnie zaparzyłam siemnie lniane, może pomoże.. macie jakieś sposoby na zaparcia?
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3111 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziewczynki chociaż raz jestem pierwsza
ale to tylko dlatego że nie mogę spać powtórzyłam dziś test i druga kreseczka dużo mocniejsza od poprzedniego testu niż dwa dni temu---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- aliisanko napisz mi kochana czy miałaś, masz jakieś bóle brzucha mrowienie lekkie kłucie jajnika oraz białe lub lekko słomkowe upławy teraz jestem tak wsłuchana w swój organizm że każdą rzeczą co się ze mną dzieje a dzieje się zaraz panikuje |
|
|
|
#3112 |
|
Wtajemniczenie
|
edi, biały śluz miałam, dolegliwości związanych z brzuchem nie miałam, ale wiem że bywają w czasie ciąży
2 testy chyba by Cię nie oszukały
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także ja jestem całe dnie "aktywna" nawet jak to nie ja siedzę przy kompie :P Oczywiście najczęściej to i tak jestem ja :P A nie pisałam ostatnio bo jakoś tak nie miałam co... Mam nadzieję, że choroba nic mi nie rozreguluje za bardzo i będę miała szanse w tym cyklu. Leki poprosiłam bezpieczne dla kobiet w ciąży, tak w razie czego Wizyta u reumatologa była niestety mało owocna... Jedyne co mi mogła zaproponować to leki homeopatyczne :/ Nadal jednak jest nadzieje, że bóle się nie nasilą...pozdrawiam serdecznie i wysyłam pozytywne myśli
|
|
|
|
|
#3114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widzisz mówiłaś że się spotkamy na kawie jak będziemy się chwalić brzuszkami , teraz już się nie wymigasz Pyziulka miejmy nadzieję że te leki wystarczą i nie bedziesz musiała sięgać po silniejsze ![]() ![]() ......................... ........... a ja dziś wstałam o 5.00 , musiałam męża obudzić na giełde a pózniej położyłam się jeszcze spać , tylko że nie spałam już myślałam że mu powiem że jest cisza nocna a on buszuje zasnełam ale tylko na chwile i już o 7.00 wyszłam z łóżka .za chwileczkę jadę do mamy odwiez siostre i na obiadek a mężuś dojedzie miłego dnia Allisanko mnie na zaparcia pomaga - trochę pasty do zębów zjeść i popić wodą z ogórków kiszonych , tylko nie wiem czy to zniesiesz ? kibelek moze mieć z Tobą do pogadania
|
|
|
|
#3115 |
|
Wtajemniczenie
|
Uleńko!
świetny pomysł jeśli te które wyczytałam zawiodą, to spróbuję Twojego
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
kurcze antybiotyk nie pomaga,nadal pęcherz boli,piecze,ledwo już wytrzymuje,nie wiem co się dzieje... Cytat:
![]()
|
|
#3117 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was wszystkie bardzo serdecznie. Jestem mamusią majowo-czerwcową, która jakiś czas temu udzielała się na tym wątku. Pewnie mnie nie kojarzycie bo dziewczyn z którymi pisałam zostało bardzo mało a i ja długo miejsca tu nie zagrzałam. Chciałam się tylko zapytać dlaczego z listy zafasolkowanych zniknęło kilka dziewczyn, które jeszcze nie urodziły ?? Na innych wątkach usuwane są mamusie dopiero po porodzie. To trochę niegrzeczne najpierw prosić o podanie terminu porodu a potem wyrzucić kogoś z listy. Może z Wami nie piszę ale tu do Was zaglądam i gorąco kibicuję każdej z osobna (nie ważne czy znam czy nie znam). Często zaglądam na listę patrząc z zadowoleniem jak ta z II kreseczkami rośnie. Niemiło się poczułam jak zobaczyłam, że zostałam z niej usunięta
Pozdrawiam
|
|
#3118 |
|
Raczkowanie
|
Witam
nadrobiłam zaległości weekendowe w wątku, widać że długi weekend bo cisza. Edi - ![]() SweetJelly - za test, i duużo szczęścia na nowym mieszkanku. Dra - OMG co za historia!! i jak tu nie wierzyć w cuda... Co do antybiotyku to miałaś robiony posiew?? Może źle dobrany? Ja jak mam problem z pęcherzem faszeruję się litrami wody z cytryną + sok z żurawiny. U mnie staranka rozpoczęte, mierze tempke zeby miec choc blade pojecie kiedy moge spodziewac sie malpy przy tym moim PCO i przy okazji wyczaic czy mam owulacje czy nie...na razie nic nie pokazała a tu juz 15 dc ehhh ![]() Pozdrawiam
|
#3119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rózyczko mam nadzieje ze bedzie fasolka fleurdelacour GRATULACJE. mimo ze spóźnione. Cięzko było mi nadrobic czytanie postów bo modem nam sie psuje i chyba oddamy do reklamacji jak tak dalej bedzie, a mamy z telefonii komórkowej bo innego niestety nie mozemy miec ![]() Staranka idą pelną parą, pieseczek rosnie w oczach. Wczoraj kopalismy dalej oczyszczalnie, teraz bedziemy ocieplac domek bo zamówilismy juz styropian. Ostatnio mielismy z mezem ciezkie chwile, ale to przez zmeczenie i zapracowanie i nie moglismy sie dogadać i wszytsko nas wkurzało, ale na szczescie porozmawialismy i pogodzilismy sie i wraca do normy wszystko. Dowiedziałam sie ze moja siostra cioteczna ma raka piesi, a ma 23 lata, najgorsze jest to ze jej własna matka nie powiedziala ze nasza babcia(czyli matka ciotki) umarła na raka piersi i siostra nie powiedziała lekarzowi jak robiła badania, dopiero teraz jemu powie. Miłej niedzielki zyczę i mam nadzieje ze juz normalnie bede tutaj na tym forum, a nie jak jestem tylko u tesciów. ![]() |
|
|
|
|
#3120 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jakie z Was ranne ptaszki...ja obudzilam sie rano ok 9...wstalam chwile pochodzilam po mieszkanku i dalej do lozeczka...wstalam pol godz temu.dzis mamy z TZ dzien leniwca...takze sofa i dobry filmik...pozdrawiam i zycze milego dzionka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

to lece robić test i wyszła druga kreska

Ja się tak nastawiłam, bodajże w lutym, ba nawet wydawało mi się, że mam objawy ...a potem dosyć długo nie mogłam dojść do siebie

ale przynajmniej Twoje mieszkanko nie pozwoli Ci sie za długo smucic 

(rozyczko daj mi znac na priva jak juz Ci sie uda, bo moge przeoczyc a nie chcialabym, zeby mi umknelo