|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzyścia 2009 cz. VI - ostatnie odliczanie!
Cytat:
heheDziś doszliśmy ze znajomymi podczas mszy że może się pojawić też Pan Tadeusz bo nigdy nie było na głównej ...Ale Wesele i Ludzie Bezdomni też mogą być tak samo jak i literatura faktu
W ten gnój nie wchodzę pardon madame... Edytowane przez pawil18 Czas edycji: 2009-05-03 o 12:19 |
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dwudziesty Dwudziesty xD Brat by mnie chyba zatłukł jakbym oglądała 20 odc pod rząd
Ja za zjazdem też jestem za ![]() ja mogę we Wrocławiu i Poznaniu bo w Pozku miałabym nocleg ![]() ![]() edit: Najlepsze i Najlepszy ^^ |
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Kraaaaaaaakkkkkóóówwww, przecież wszyscy kochają Kraków!
![]() miałam się uczyć ang, idę z koleżanką na spacer
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() ja wczoraj zamiast sie uczyc poszlam na domowke i teraz musze powtarzac lektury na kacu ![]() no ale nic, jakos damy rade, jak bedzie tragicznie to po prostu streszcze utwor
|
#3485 |
|
Zadomowienie
|
A dziś piękna pogoda....Normalnie dziś cały dzień relaksu i swobody..;]
Właśnie wróciłem z Kościoła , była msza z okazji 3 maja ale także maturzystów ![]() Stałem ze znajomymi i cały czas tak ptak latał bo msza była na dworze ...Tak nisko normalnie jakby Dziady miały być
|
#3486 |
|
Rozeznanie
|
Dobrze że ten ptak tylko latał, a nie zachciało mu się czegoś innego
ja mam przykre doswiadczenie z ptakami, raz jak szłam z koleżanką to jeden mi nasrał na rękaw![]()
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczesność.. masakra :| Cytat:
Ja tlyko chciałam sie spytac o to co ubieracie. Alę widze ze macie dziwne nastawienie do innych. Szczerze mówiąc pisałam już w podobnej społeczności i szczerze mówiac jak kogoś nie ma jakiś czasu to ma dużo do nadrobienia bo wszyskto szybko leci. Tak więc udanych rozmów itp. Pozdrawiam i powodzenia na maturze! ![]() Połamania długopisów. |
||
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3490 |
|
Wtajemniczenie
|
7) Adam Mickiewicz - Pan Tadeusz ROMANTYZM
8) Adam Mickiewicz - Dziady cz. III ROMANTYZM 9) Juliusz Słowacki - Kordian: akt I, akt II, akt III sc. 5 i 6 ROMANTYZM 10) Zygmunt Krasiński - Nie-Boska komedia: część I, część III (scena w obozie rewolucji), część IV (scena w obozie arystokracji i scena finałowa) ROMANTYZM 14) Bolesław Prus - Lalka POZYTYWIZM 15) Eliza Orzeszkowa - Nad Niemnem - fragmenty POZYTYWIZM 16) Eliza Orzeszkowa - Gloria victis POZYTYWIZM 17) Maria Konopnicka - Mendel Gdański POZYTYWIZM 18) Bolesław Prus - Kamizelka POZYTYWIZM 18) Henryk Sienkiewicz - Potop POZYTYWIZM 22) Stanisław Wyspiański - Wesele MŁODA POLSKA 23) Władysław Stanisław Reymont - Chłopi (t. I) MŁODA POLSKA 24) Stefan Żeromski - Ludzie bezdomni MŁODA POLSKA 25) Stefan Żeromski - Przedwiośnie XX LECIE MIĘDZYWOJENNE 26) Witold Gombrowicz - Ferdydurke - rozdz. II, III, VI, VII, VIII, IX, X, XII, XIV XX LECIE MIĘDZYWOJENNE 27) Zofia Nałkowska - Granica XX LECIE MIĘDZYWOJENNE 28) Tadeusz Borowski - Pożegnanie z Marią (Pożegnanie z Marią, U nas, w Auschwitzu..., Proszę państwa do gazu, Bitwa pod Grunwaldem) WSPÓŁCZESNOŚĆ 29) Gustaw Herling-Grudziński - Inny świat WSPÓŁCZESNOŚĆ 41) Sławomir Mrożek - Tango WSPÓŁCZESNOŚĆ 42) Hanna Krall - Zdążyć przed Panem Bogiem WSPÓŁCZESNOŚĆ 1) Sofokles - Król Edyp ANTYK 3) William Shakespeare - Makbet RENESANS 4) Molier - Świętoszek BAROK 5) Johann Wolfgang Goethe - Cierpienia młodego Wertera ROMANTYZM 6) Fiodor Dostojewski - Zbrodnia i kara MŁODA POLSKA 7) Joseph Conrad - Jądro ciemności MŁODA POLSKA 8) Albert Camus – Dżuma WSPÓŁCZESNOŚĆ Zrobilam takie zestawinko mam nadzeieje ze dobrze :P mzoe komus sie przyda
Edytowane przez DeBourbon Czas edycji: 2009-05-03 o 13:18 |
|
|
|
#3491 |
|
Zadomowienie
|
Jądro ciemności to Młoda Polska a nie współczesność
|
#3492 |
|
Zadomowienie
|
dałabyś radę, nawet z historii opisałabyś jak traktowano ludzi : ] trudny temat ale lepsze niż jakiś potop czy pan tadek...
|
|
#3493 |
|
Raczkowanie
|
a Szekspir to nie Barok? ;>
p.s. witam maturzystki dołanczam się do was, wątek śledzę na bieżąco lektury mam już przerobione, ale i tak wszystko mi się jeszcze myli... ja to ogólnie z polskiego jestem noga więc na więcej niż 60% nie mam co liczyć życzę wszystkim powodzenia !04.05 - polski pp 05.05 - angielski pp 08.05 - geografia pr 11.05 - angielski ustny 14.05 - polski ustny
bit of peace... bit of love... bit of something left behind... Edytowane przez paniclove Czas edycji: 2009-05-03 o 13:31 |
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Powracam Dobrze, że jutro nie piszę, bo naprawdę nie jestem w stanie. Spałam 4 godziny i chyba zaraz wskakuje w piżamę znowu ![]() Ojej, jak miło, że pamiętacie. ![]() ![]()
Edytowane przez paula007 Czas edycji: 2009-05-03 o 13:35 |
|
|
|
#3495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jutro chyba będziesz jedyną z nas która polskiego nie pisze... ![]() Co przewidujesz jutro robić między 9 a 12 ??
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Paula
Jak minął wyjazd? ![]() Ja jeszcze tkwię w lekturach
|
#3497 |
|
Wtajemniczenie
|
paula jak to :;o;o;o;o?
|
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Paula a Ty już wróciłaś?
Nie no jem sobie obiad i czytam o ptasik gówienkach i nadal siedze w pizamie.. właśnie dostałam smsa od tŻ. napisałam do niego bo sie nie odzywał kilka esów i ostatniego mu napisałam czy mnie juz nie kocha ze sie nie odzywa. co odpisał "Tak nie kocham Cie!" pytanie żart czy prawda?
|
|
|
|
#3499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jak bylo?
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Rozeznanie
|
a ja obstawiam na jutro z przedwiosnie i poezje wojenna. nie obrazilabym sie dostac takiego baczynskiego czy tuwima
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
marcia, Anuu
ksh Jakoś było. Cytat:
![]() Zamierzam... spać? ![]() ![]() Nie, mam nadzieję, że dzisiaj się wyśpię a jutro jeszcze powtórzę co nieco, bo... nie miałam kiedy. ![]() Ojej, jakoś minął. W ZG podobało mi się bardziej w sumie, bo tutaj było więcej organizatorów i wolontariuszy niż ludzi, którzy przyszli filmy oglądać. ![]()
Edytowane przez paula007 Czas edycji: 2009-05-03 o 13:46 |
|
|
|
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
Ten no ten jak byliśmy Maturzyściami tak nadal jesteśmy
a wątek zbliża się ku końcowi... Zrobią coś z tym?
|
#3504 |
|
Wtajemniczenie
|
przepraszam ale jestem strasznie ciekawa, bo z tego co wyczytałam nie piszesz polaka :O?
|
|
|
|
#3505 |
|
Pani Buka
|
Paulaaa
ej byłoby rewelacyjnie, gdybyśmy sobie po maturach zrobiły zjazd tylko rzeczywiście ciężko byłoby znaleźć odpowiednie miejsce, bo mieszkamy w różnych częściach Polski... no ale zawsze można po prostu podzielić się na grupki ![]() rzeczywiście jest zamieszanie i panika, no ale z drugiej strony trochę trudno się dziwić. ja sobie przeglądam materiały z polskiego i mam ciągłe zmiany nastrojów, ale cóż bywało gorzej ![]() i myślę że takie obstawianie jest bez sensu - tak naprawdę każdy mówi po prostu, co by chciał, a czego nie... niezbadane są wyroki CKE ja liczę na jakiś fajny wiersz ![]() życzę spokojnego dnia
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
kasiencja
Cytat:
Edytowane przez paula007 Czas edycji: 2009-05-03 o 13:50 |
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może był czymś zajęty i nie miał czasu Ci odp, albo nie słyszał, że dostał sms. Myślę, że to że nie odp Ci kilka godzin to nie znaczy, że Cię już nie kocha. ![]() Mój TŻ ma czasem tak, że wróci ze szkoły, położy się spać i budzi się ok 2 w nocy albo nad ranem. No i oczywiście często zapomina mi napisać, że idzie spać. Na początku się trochę denerwowałam, że nie daje znaku życia, ale teraz już się przyzwyczaiłam
|
|
#3508 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula jestes moim mistrzem
ooooo
|
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Flames tylko on ostatnio jest troche dziwny...
tez mam nadzieje że to tylko żart, choc mnie takie zarty nie bawia.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.