|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzyścia 2009 cz. VI - ostatnie odliczanie!
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3513 |
|
Pani Buka
|
no wiesz Marcia, to zależy od tego jakie są między Wami ogólne relacje, na co sobie możecie pozwolić itd. My np często sobie żartujemy w ten sposób, że "jesteś okropny!" "oh na pewno poszedłeś mnie zdradzać z jakąś kochanką!" itd, i wiemy, że nie można tego absolutnie traktować serio
![]() kurczę ja Pauli teraz niesamowicie zazdroszczę, bo mogłam się wziąć za tą olimpiadę polonistyczną... ale o ile moja nauczycielka w gimnazjum była cudowna, to w LO miałam z kobietą, która owszem - sympatyczna, ale uczyć nie umiała w ogóle i przez dwa lata byłam przekonana że polski to nie moja działka. a w trzeciej klasie przyszła znowu inna polonistka i prawie jako jedyna z klasy dostawałam 5 z wypracowań... chciałabym by mi ta matura dobrze poszła, na korkach pisałam konspekty raz na np 23/26 punktów, a raz na... 10
|
#3514 |
|
Zadomowienie
|
Drogie dziewczyny,
zdezorientowała mnie wypowiedź Syduni czy też reszty osób. Nie wiem czy to tyczyło się róniez mnie ale.. gdyby którś z Was przypomniała sobie iż udzielałam się pare razy na tym wątku jeszcze zanim poprzednia część zostałą zamknięta to wiedziałybyście iż nie jestem przerażoną panikarą która desperacko wchodzi jednorazowo na wątek by szukać pomocy co do tematów z poslkiego. Jestem ulepszającą sówj wynik maturzystką zdającą jeszcze raz mature mimo iż posiadam już zaliczony ten egzamin wieć raczej nie bywam tutaj tylko od świeta i by pomarudzić, a swoja drogą powiem Wam iz sama mialam za sobą wątek dla maturzystek w ktorym swojego czasu dzień w dzień udzielama sie i takie odczucia jakie teraz macie to norma. Z czasem inne sprawy schodza na dalszy plan i zostaje tylko temat taury,po wynikach opisywanie jakto komu poszło i na ile % a potem pare słow o studiach i koniec wątku także nie dziwie sie ze mozecie sie dziwnie czuć. To od Was zalezy w jakim kontekście utrzyma się ten wątek,oby tylko nie rozpadł sie po maturce ![]() Wieleoktornie przegladałam waek wiec jestem na bierząco a nie wchodzilam "od święta" i mimo iż nie wiem czy do mnie miały być te pretensje to czuję się poniekąt dotnięta... ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- A co do tematów to możecie być wiecej niż pewne ze pojawi sie tekst literacki wiersz poety współczesnego zazwyczaj tak było plus lektura z poza kanonu lektur bo ani"Lolo" Mrożka czy "Męczeństwo Piotra Oheya", "Republika marzeń"Brunona Schulza nie są w lekturach wymienionych do matury ale... znajac jak tworzyli podani autorzy czy dwa zdania z ich biografi i juz plusujecie Tazkę moze stres jest wielki ale jeszcze dziś mogą wpaść do głowy bardzo istotne informacje![]() Miłego dnia
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
ja też Pauli zazdroszczę, ale i tak nie dałabym rady z olimpiadią, dlatego tez jutro sie pomęcze te 3 godzinki i o 12 otworze sobie czekoladę...i pojde na lody...o!
juz w wiadomosciach zaczynaja o maturach gadac powiedzcie mi, jesli do prezentacji chce dolaczyc wypowiedz z forum ale takiego na wysokim poziomie to ... warto czy sobie dac spokoj? bo ona mi zajmuje 1 minute, a ogolnie prezentacja trwa chyba 17...wiec boje si, ze moge nie dac rady z czasem musze jeszcze cos wyrzucic i sie zastnawiam, czy ta wypowiedz w mojej prezentacji ma sens w ogole ![]() PS. To co napisała Sydunia czy inne dziewczyny to nie wydaje mi się, że to były pretensje... no ale...
|
|
|
|
#3517 |
|
Pani Buka
|
zte, chyba to wywal... chociaż lepiej miej w pogotowiu na kartce ten cytat, gdybyś w trakcie mówienia prezentacji zdała sobie sprawę, że jednak zostanie Ci czasu... bo lepiej to 15 minut przekroczyć minimalnie niż powiedzieć za mało
![]() też mi się nie wydaje, żeby to były pretensje do osób, które ostatnio zaczęły tu zaglądać - raczej takie poczucie zdezorientowania i zagubienia ![]() idę, bo muszę zrobić dzis cokolwiek z wosu
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Żadne zarzuty tu nie padły...
![]() Czytam sobie te notatki i wydaje mi się, że już głupieję. Zaraz zacznę mylić Konrada z Kordianem albo jeszcze z innym i w ogóle się zagubię skońćzę to i relaks:P
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zadomowienie
|
no i spoczko
![]() ![]() Cytat:
to ja teraz idę do zeszytów z polaka, a potem ... chybba idę na koncert z okazji 3 maja
|
|
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze,że mnie tu trochę nie było,bo szkoda się wkurzać nagłym napływem desperatów
![]() Polskim nie stresuję sie wcale,raczej tym,,że już się zaczynają matury. Byłam wczoraj na generale Nilu,żeby było i historycznie i relaksująco Bardzo gorąco polecam !!!
|
#3521 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Paula
![]() Marcia- Chciałam Ci napisać, że na pewno żartował, ale jak widać to już niepotrzebne ![]() Ach, no właśnie słyszałam, że we wiadomościach coś mówili. Mama mi krzyknęła z drugiego pokoju, że podwiązkę trzeba założyć... To prawda?
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Posiedzialam 2 godziny z polskim-ale wroce do niego jeszcze
![]() Przerobilam Mloda polske,XX lecie miedzywojenne i wspolczesnosc. Zostaly tylko streszczenia lektur do tego.. Jestem zadowolona z siebie ![]() Pod oknem(w tym cyrku leci na zmiane Doda i techno.. i radia juz nie potrzebuje )Tak w ogole to ten pies-lew z cyrku->
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Coś dla rozluźnienia Panie i Panowie
![]() http://valeska.wrzuta.pl/audio/aq7qg...4._matura_2001 |
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez myślę ze może być Wesele pan Tadek czy współczesność .Nie wiedziałam ze trzeba się udzielać od początku aby się tu wypowiadać i aby nie nazwano kogoś desperatem
Niestety maturę piszę rok po szkole i 2 tygodnie pzred maturą chciałam się odwiedzić jak idzie innym maturzystka itp a nie stresuje się wcale jak egzamin zawodowy zdałam rok temu to już połowa sukcesu
Edytowane przez Agula 88 Czas edycji: 2009-05-03 o 14:59 |
|
|
|
#3525 |
|
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=jySzL...layer_embedded
no koledzy i koleżanki lecim z koksem..
|
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzikun patrze na twój opis i oczom nie wierze
ty masz po prostu doskonały rozkład egzaminów. Też bym tak chciała!!! a tu męcz się do 26...---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- interesuje się może któraś z was kierunkami zamawianymi?? Wiecie gdzie mogę znaleźć listę na przyszły rok akademicki czy to dopiero w sierpniu będzie?? ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
wiec nie warto zastanawiać się nad tym
|
|
#3527 |
|
BAN stały
|
il16ona ja mam takiego spa
chow chow to jest ![]() ![]() ok.. wracam do polskiego... |
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tu nie chodzi o nowe osoby, tylko o osoby wprowadzające panikę, piszące cały czas, że nic nie umieją, nie zdadzą, albo pytające o przecieki ![]() Rzuciłam ten polski. Aktualnie to już mi się tego wybitnie robić nie chce |
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale by były jaja jak by dali antyk
|
|
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ten z cyrku wyglada jak lew-ale taki milutki,nie szczeka wcale,dzieci go glaszcza ![]() Fajne te psy
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
eh ah wszyscy denerwują mnie więc złapałam za kluczyk i zamknęłam się w pokoju i czytam streszczenia a później notatki z lekcji. Będę jak ten romantyczny bohater- walczę w pojedynkę i nie chcę pomocy
![]() a babcia jak znowu zadzwoni i zacznie przeżywać jak ja to napisze itd to chyba zastrzele ją. Nie widzi mi się takie wsparcie. A jutro to na bank zadzwoni. Kochana babunia...
|
#3532 |
|
BAN stały
|
są rude i białe
o innych kolorach mi nie wiadomo ![]() mój to jest urwis jak nie wiem i nie dałby sie głaskac obcym...ale leiniwy jest - fakt (śpi prawie cały dzień... że mu sie nie znudzi )
|
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ten z cyrku tez jest len.. cale dnie lezy..spi do 10 -fajne zajecie..lezec i pachniec )Ale dzieciaki za nim lataja i glaszcza..
|
|
|
#3535 |
|
BAN stały
|
lol
mój śpi do 13 a chodzi spac po 20 ![]() za duzego pozytku to z niego nie mamy ![]() szczerze? zasdroszcze mu podejscia.. (wszedł przed chwilą do mojego pokoju - spojzrał na mnie i wyszedł... wsezdł za chwile - kontroluje mnie skubany ale i tak go kocham
|
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
A ile punktów za wypracowanie na rozszerzonym polskim?
i gdyby ktores mądre dziewczę podało jakies wskazowki dla rozszerzeniowcow to bylabym wdzieczna bo ja tych kluczy odpowiedzi nie ogarniam |
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sprawdza czy sie uczysz Ja bym chciala takiego..na spacerach dzieciaki by mi go glaskaly I bym miala z kim isc na spacer
|
|
|
#3538 |
|
BAN stały
|
moge ci oddac mojego
chcesz?dopisano drobnym druczkiem: w nocy puszcza bąki... |
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobie ogloszenie matrymonialne:Szukam chlopa.Nie mam z kim wychodzic na spacery"(nie mam kogo wyprowadzac na spacery)* baba*
|
|
|
#3540 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() - umiejscowienie sceny w lekturze - napisanie z jakiego okresu pochodzi ksiązka - dokladne strezsczenie całego fragmentu - odnalezienie archetypów, toposów, motywów, funkcji, symboli w danym fragmencie - odwołanies ie do całosci lektury - szczegolowe rozpatrzenie narracji - srodki stylistyczne (przyklady i funkcje) -twoje wnioski i spostrzezenia wiersz: - podmiot liryczny, typ liryki (posrednia/bezposrednia... refleksyjna itp) - sytuacja liryczna w wierszu - co sie dzieje (dokladna analiza) - znów odnalezenie archetypów, toposów, motywów, funkcji, symboli - rozlozenie wiersza na czynniki pierwsze (srodki stylistyczne, budowa itp) mam nadzieje ze pomogłam ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() haha ogłoszenie mnie powaliło
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

Tazkę moze stres jest wielki ale jeszcze dziś mogą wpaść do głowy bardzo istotne informacje
musze jeszcze cos wyrzucic i sie zastnawiam, czy ta wypowiedz w mojej prezentacji ma sens w ogole