|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D
Cytat:
Tutaj mi się przypomina artykuł kominka "dobra matka to martwa matka". Jak dla mnie dowód to nie jest przepustką do dorosłości, wiadomo że trudniej znaleść dojrzałą osobę w gimnazjum niż w liceum czy studiów, ale segregacja wg wieku taka bezwzględna to trochę jak rasizm. Uprawianie seksu jest tak normalne jak trawniki, uprawianie przez nieletnich, jak deptanie tych trawników. Nie wiem czy dobrze się wysłowiłam i czy dobrze przekazałam to co miałam na myśli :p ale jak coś będę tłumaczyć jeszcze raz xDCytat:
Cytat:
Moim zdaniem.
Włosy: 75/100 Waga: 68/55 ![]() „Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.” Edytowane przez Nerchie Czas edycji: 2009-05-03 o 15:18 |
|||
|
|
|
#3092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale generalnie rzecz biorąc ludzie w wieku 18-19 lat są naprawdę bardziej dojrzali niż w wieku lat 16, kiedy, nie obraź się, ma się jeszcze fiu bździu w głowie Nie jestem jeszcze taka stara, by nie pamiętać, jak wtedy było Kiedy rozpoczyna się współżycie, wiadomo, że jest to (a przynajmniej powinno być...) równoznaczne z wzięciem na siebie odpowiedzialności za ewentualne poczęcie, bo nie ma metod antykoncepcyjnych skutecznych w 100%, niestety 2. Ja Cię nie potępiam, absolutnie Nie wiem, jak Ty traktujesz seks i nie wnikam w to. W każdym razie traktowania go jak zabawy naprawdę nie akceptuję i nie zaakceptuję Ciąża, zwłaszcza jeśli tatuś się przyznaje do dziecka, to jeszcze mały pikuś ![]() 3. Wspomniana przez Ciebie 27-latka, która odstawia tabletki i zachodzi w ciążę, żeby naprawić swój związek, jest po prostu, moim zdaniem, głupia i naiwna A najdziwniejsze jest to, że naprawdę istnieją takie osoby...4. 16-latki chodzą jeszcze do szkoły, 20-25-latki mają naprawdę o wiele większe szanse na znalezienie pracy i zapewnienie utrzymania sobie i dziecku Poza tym związki 16-latek zazwyczaj nie są poważne, trochę śmieszy mnie nazywanie miłością zwykłego zauroczenia/zakochania. A później płacz i zgrzytanie zębów ![]() 5. Ja nikogo nie chcę nawracać, wyrażam tylko swoje poglądy ![]() Do łóżka nikomu zaglądać nie mam ochoty, niech sobie młodzież robi, co chce, w końcu to nie mój biznes, ale zdanie własne na ten temat mieć mogę, prawda? ![]() Cytat:
O ile się nie mylę, napisałam tylko, że to mnie wkurzają te 17-letnie mamusie ( )...
Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2009-05-03 o 17:20 |
||
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie można oceniać jednostki przez pryzmat ogółu .
![]() To tak samo jak gadanie, bo facet to musi być starszy od dziewczyny, gdzie tam rówieśnik. Mój Tż jest moim rówieśnikiem, jesteśmy razem ponad rok i nie mam ochoty go zamieniać. ![]() Ja lubię chodzić na imprezy - domówki. Klubów nie lubię. Ale jestem bardziej domatorka, lubię mieć u mnie gości. Zresztą, mieszkam na wsi, bez autobusów, bez ludności większej ( ) i do samotności to już się raczej przyzwyczaiłam. Czasami zdarza się mieć zły humor, bo poszłoby się na spacer , a tu nie ma z kim, ale no.. ![]() Nerchie, nie denerwuj się.
|
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widocznie masz inne towarzystwo, Wasze imprezy może są szalone, ale jesteście odpowiedzialni. Niestety, w przypadku mojej miejscowości i tutejszej młodzieży nie można tego powiedzieć.
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ też jest moim rówieśnikiem
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MY też jestesmy z Tz równiesnikami
|
|
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie jestem, rok róznicy między nami
|
#3099 |
|
Rozeznanie
|
Oj dziewczyny nie ma co sie spierac. Roznie to w zyciu bywa, czasem 16 latka jest bardziej odpowiedzialnai wiecej w zyciu przeszła niz 20-paro latka. ALE z doswiadczenia wiem ze mając te nascie lat wiecej nam sie WYDAJE niz faktycznie jest. Z perspektywy czasu wszystko inaczej wygląda. Popieram Pania Jesien ( tez troche zmoherowiałam :P ) ale nie neguje innych przypadkow. Pamietam jak to bylo w moim gim., dziewczyny juz w 1 klasie sypiały z chlopakami o 10 lat starszymi ( kurcze przeciez to karalne
)i myslaly ze sa fajne, oni niby je kochali. Pozniej okazywalo sie ze bylo tak jak w tej ksiazce - sto pociagnieć szczotka... ( przyczytalam wczoraj framgment bo mnie zaintrygowałyście ) dzis te 'fajne' dziewczyny juz nie maja czym sie chwalic. 2 nie maja matury,2 maja juz dzieci i facetow, ktorych bym sie bala spotkac w ciemnej uliczce. Oczywiscie nie mowie ze zawsze tak musi byc ale jednak znam wiecej takich przypadkow niz tych szczesliwych i odpowiedzialnych.
|
#3100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czy oni mają jakiś problem z kobietami, że biorą się za uczennice?
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja bardzo lubię (
) pogląd pewnego księdza : "seks przedmałżeński przyczyną wszystkich rozwodów, chorób, wojen całego świata"
|
|
|
|
#3102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzis znowu uzyłam petrole z chlorofilem
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak jeszcze na temat miłości. Mnie smuci, bardzo smuci, gdy ktoś ledwo co pozna osobę, a już ze sobą "chodzą", twierdzą, ze się kochają, wielka miłość. A po tygodniu płacz, rozczarowanie i myśli, ze miłość nie istnieje, no bo przecież taka wielka miłość , a się rozpadło. No i jak wtedy uniknąć rozczarowań? Jak można się angażować w związek, jeśli nie zna się tej drugiej osoby praktycznie w ogóle i widzi tylko w złotej otoczce? Przecież człowiek to nie tylko same zalety.. Nadużywanie słów "Kocham Cię" i innych jego form typu "kochu", "KC" jest strasznie smutne.
|
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również nie jestem, mój Tż jest 2 lata starszy ode mnie
|
|
|
|
#3105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście znam 3 dziewczyny, rok młodsze ode mnie, wyznające zasadę, że seks przedmałżeński jest grzechem (dwie już wyszły za mąż). Ja też tak kiedyś myślałam, ale jak zaczęłam się spotykać z moim TŻ, to szybciutko zmieniłam poglądy ( ) i teraz takie podejście uważam za mocno ryzykowne (choć go nie potępiam), ale lepiej już nic więcej nie napiszę na ten temat, bo znów rozpętam jakąś aferę ![]() Cytat:
A tacy faceci, to nie faceci, tylko ![]() Cytat:
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie jestem - mój mąż jest ode mnie starszy o 6 lat
I dobrze nam z tym.Cytat:
|
|
#3107 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale to akurat moje zdanie- skrajnej anarchistki (; I to moje wtrącenie nie było żadnym krytykowaniem Twojego zdania ![]() Sama znam kilka panienek, które w 1 gim. sypiały z kim popadnie. I smutno mi było jak na to patrzyłam, bo wszystkie te panienki miały spore problemy w rodzinie, i stąd pewnie po części brały się te ich zachowania ;/ Cytat:
Sama go uwielbiam ![]() Cytat:
|
|
#3108 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie odebrałam tego jako krytyke Dobrze, ze każdy ma swoje zdanie. Inaczej byłoby nudno ![]() Cytat:
![]() Co do petroli to z checia bym uzywala kazdego dnia...ale wiadomo co za duzo to nie zdrowo Myślę, ze ta odzywka zagości w mojej łazience na dłużej
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze wiecie co. Nie mogę już tą maską Mariona. Dzisiaj użyłam jej i znowu mam super włosy tak jak przy 1 użyciu, a robiłam wszystko tak samo jak ostatnio. Ciekawe czy przy nast. użyciu tez będe zadowolona.
|
|
#3110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
).
|
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Hm... A czemu pytasz? Byłam studentką, jak się zaczeliśmy spotykać
|
#3112 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Z czystej ciekawości zapytałam Zawsze po prostu tak fajnie się o swoim mężu wypowiadasz [ W sumie nic dziwnego, tak powinno być, ale jednak nie zawsze tak jest ]
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteśmy dobrze dobrani ![]() A czy ja się doczekam zdjęcia koloru Twoich włosów?
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też
![]() Co do tego seksu dzieciaków... ja na przykład uważam, że za wcześnie ropoczęłam życie seksualne, chociaż byłam już pełnoletnia Z perspektywy czasu stwierdzam, że straszny dzieciak ze mnie był pod pewnymi względami. A, z innej strony, nie lubię rozmyślań w stylu "co by było, gdyby...". Nie jestem jakaś zmoherowiała, ale bardzo mi szkoda nastoletnich dziewczynek, które przeżywają swój pierwszy raz, kiedy jeszcze nie są na to emocjonalnie gotowe. Nie potępiam ich, po prostu mi ich żal, bo tracą coś absolutnie wyjątkowego- możliwość dorośnięcia do tego pierwszego razu.Zmieniając temat, mam ostatnio jakieś suche włosy i nie są wcale sypkie, tylko się jakby zbijają w całość, nie wiem, czy rozumiecie o co mi chodzi. Sama nie wiem, od czego się ostatnio takie zrobiły. Dzisiaj nałożyłam na godzinę przed myciem oliwę z oliwek z miodem, mam nadzieję, że to coś pomoże...
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
nadal nie mam tej suszarki czapki
a to juz ponad tydzien
|
#3116 |
|
Raczkowanie
|
na pewno dojdzie dzis lub jutro
![]() słuchajcie a Petrole z chlorofilem, ktore tak zachęcacie do wcierek to balsam czy tonik?
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie taka wcierka jak seboradinu (tonik). Mialam to daaawno tezmu i juz nie pamietam działania
|
#3118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, wiesz ja też pokazuje kontrastujące tylko zdanie do twojego. Jednego czego naprawdę nie lubię to uogólniania, trochę wyglądało to tak jakby wyciąć moją odpowiedź, że zsiadły się domatorki i co by tu nie powiedziec o tych co nie są,w sumie analogiczna sytuacja do tego zsiadają się niedziewice i jada po dziewicach. Pewnie nikt nie wziął by pod uwagę, że nie kurde hm nei wszystko jest jednokolorowe. To mnie naprawdę denerwuje i wczoraj byłam pod wpływem emocji, co mi dziś już przeszło. Z powodu starszej kuzynki, z którą zżyta jestem wiem, że te studentki to super wzorcami nie są, mam porównanie ze swoimi towarzystwami, są i takie które różni tylko to żełatwiej im dostać pracę i tu nie zawsze, bo moja najlepsza koleżanka z ławki baaaardzo dużo pracuje i w sumie nie licząc opłat za dom utrzymuje siebie, powiedzmy że rodzice jej nieakceptują. ;] Miesięcznie wyciąga czasem po 2300zł. Och nie chce odwracać całkowicie schematu, że to licealistki są mądrzejsze, bo tak tez nie jest. Wiek nie jest w żadnym razie dobrym odnośnikiem. Po prostu nie jest i już. Bardziej środowisko, choć to nie zawsze. Sa 16latki w ciąży, są i 30 latki w ciąży. Ciąża jest normalną sprawą, nie wiem po co tyle krzyku wokół tego i sensacji, to naraża na stres i poronienie, o bo ja też miałam w szkole dziewczyny w ciąży i nacisk był żeby je nie denerwować, a nie biegać za nimi z pejczem. Zresztą, znam 17latkę, która urodziła bo chciała za aprobatą obydwóch stron rodziców udało się zajść, urodziła, ślub ma we wrześniu (siostra narzeczowego owej kuzynki). Uogólnienia krzywdzą ludzi po prostu, nieakceptacja też, może jestem aż tak do bólu tolerancyjna, że az obojętna, ale moim zdaniem to lepsze niż jakiekolwiek agresywne stanowiska. (kolegowałam się z nazistą swego czasu
) miałyscie moze te maseczki? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...a-i-oliwa.html i ą zółtą z rewitalizującamaseczką z żeń-szeniem i proteinami pszenicy? Ponoć do brązowych włosow odzywka z oriflamu jest dobra,miała którąs? XD składam zamówienie i kuszą mnie jakieś do włosów Dziewczyny kallos jest w szklanym pojemniku? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

Tutaj mi się przypomina artykuł kominka "dobra matka to martwa matka". Jak dla mnie dowód to nie jest przepustką do dorosłości, wiadomo że trudniej znaleść dojrzałą osobę w gimnazjum niż w liceum czy studiów, ale segregacja wg wieku taka bezwzględna to trochę jak rasizm. Uprawianie seksu jest tak normalne jak trawniki, uprawianie przez nieletnich, jak deptanie tych trawników. Nie wiem czy dobrze się wysłowiłam i czy dobrze przekazałam to co miałam na myśli :p ale jak coś będę tłumaczyć jeszcze raz xD
Moja mama jest nauczycielką w liceum, co jakiś czas jakaś uczennica zachodzi w ciążę i potem moja biedna mama musi wstawać wcześniej, albo wraca do domu później, bo musi jeździć na indywidualne nauczanie do dziewczynek, którym zachciało się bawić w seks 

Ale generalnie rzecz biorąc ludzie w wieku 18-19 lat są naprawdę bardziej dojrzali niż w wieku lat 16, kiedy, nie obraź się, ma się jeszcze fiu bździu w głowie
Nie jestem jeszcze taka stara, by nie pamiętać, jak wtedy było
Nie wiem, jak Ty traktujesz seks i nie wnikam w to. W każdym razie traktowania go jak zabawy naprawdę nie akceptuję i nie zaakceptuję
A najdziwniejsze jest to, że naprawdę istnieją takie osoby...

i nie są wcale sypkie, tylko się jakby zbijają w całość, nie wiem, czy rozumiecie o co mi chodzi. Sama nie wiem, od czego się ostatnio takie zrobiły. Dzisiaj nałożyłam na godzinę przed myciem oliwę z oliwek z miodem, mam nadzieję, że to coś pomoże...