|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
![]() Nie, teraz tylko od środy do niedzieli będę w górach, a reszta już wami Cytat:
![]() Cytat:
<tupie nogą i grozi paluszkiem>Teraz powinno być zupełnie dobrze ![]() Widzę, że skusiłaś się na zakupy w motherhood, mam nadzieję, że jesteś z nich zadowolona ![]() Cytat:
w każdym razie ja niczego nie potrzebuję więc specjalnie się tym całym zawirowaniem nie przejmuję.Na karuzeli to ja się boję że jakiś pan coś źle przykręcił, albo coś zardzewiało...nie ufam tym karuzelom co prl pamiętają ![]() Cytat:
i dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Faktycznie pustki dzisiaj
![]() ale jutro poniedziałek więc frekwencja powinna byc duzo wyższa
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
hmmm to wypad się przedłużył
pogoda dopisuję, dziadkowie pewnie samych ich zostawili to korzystają i cieszą się sobąCytat:
![]() Ja pomimo relaksującego i przyjemnego wieczoru zaskoczona byłam, ze cisnienie nie było niższe. Moze zbyt wiele oczekuje od tych tabletek ? Albo norma ciężarnych jest wyższa, czy co? Dziś też srednio to wyglada, a własciwie wysypiam sie, nie sprzatam, nie gotuje,nie chodzę ani nie stoję długo organizm figle mi płata.Kostek brak, a połknęłam tą tabletkę na obrzęki już rano a ja od rana to na palcach jednej ręki bym policzyła. I kochana jak nie musisz to nie wstawaj jutro.Leż jeszcze, skoro nie czujesz się jeszcze dobrze. Wróciłam z Tz z sadu od ciotki, uraczyłam sie nie jabłkami a...ogorkami malosolnymi i chlebem ze smalcem sama musze zrobic takie ogóreczki lepsze to niz ...yyyy...cokolwiek, szynka, sery tzw.sezonowa pychaJeszcze kulinarne pytanko. Zostało mi sporo mieska- smażyłam szynkę w całosci tzw. kulkę Nie mam ochoty męczyć jej 3raz na obiad. Macie jakies sposoby na to zeby nie zmarnowac mieska? krokiety, sałatka coś fajnego?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#844 |
|
Zadomowienie
|
A my z TŻ bylismy dzisiaj na komuni u mojej rodzinki i bylo tyle pyszności, ze nawet wszystkiego nie zdołalam sprobowac....Troche pospacerowalismy i bylo na prawdę miło
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
witam Was kochane po weekendzie
ja też po grillowaniu i po lodach z polewą czekoladową - ostatnio przy byle okazji proszę TZ żeby przejechał gdzieś koło McDonalds'a żebym mogła wciągnąć loda - tak mnie jakiś smaczek dopadł (od tego opisu tez mi się zachciało, ale już nie będę cudować...)wczoraj i dzisiaj tak się objadłam, ze nie wiem już czy ledwo się ruszałam, bo za dużo robiłam czy za dużo zjadłam ![]() mam już chyba tak ściśnięty żołądek, że zjem trochę o czuję jak mnie kłuje w dołku, a za chwilę jestem znów strasznie głodna... dziewczyny czy kupujecie pasy poporodowe? ja kupiłam, bo koleżanka mówiła, ze się przyda, ale tak się zastanawiam kiedy ja mam go nosić w te letnie upały i czy od razu po porodzie czy później... ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- właśnie zobaczyłam, ze do porodu zostało nam 60 dni
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lody...pycha. A tymczasem zapiekanke z zoltym serem i papryką lecę sobie wykonać
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakieś pół godziny temu skończyłam czwartego ogórka kiszonego ![]() robiliśmy z małżem w tamtym roku. no i zjadłam całą zawartość słoika, a miały być do sałatki ![]() co do mięska to nie mam pojęcia ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
jakie ma zadanie?
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
ma przyspieszyć obkurczanie się skóry na brzuchu po porodzie
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wracając do pasa, to ja tak do końca nie wierze w róznego typu wynalazki i jestem dosc sceptycznie nastawiona.I dotyczy to każdej dziedziny, stąd moj dystans
|
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w szale zakupów powiedziałam małżowi, ze to coś do obkurczania brzucha to od razu kupił (tak się chyba boi, zebym schudła cóż, wyjdzie w praniu czy go w ogóle założę
|
|
|
#852 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Dzięki Cytat:
![]() Jutro chyba jednak wstanę, mamy zajęcia w szkole rodzenia, szkoda mi ich opuścić, gardło boli już tylko trochę (może jutro bedzie jeszcze lepiej), został katar. Ja też jadłam już w tym roku małosolne ogórki, ze sklepu co prawda, ale były pycha , tylko drogie 15 zł za kg ![]() Nie mam pojęcia co zrobić z szynką? No chyba, że na zimno do kanapek? Cytat:
.Cytat:
:
|
|
|
#853 |
|
BAN stały
|
Witajcie
OO widze ze juz 4 czesc jest... ![]() niezle lecicie z postami dziewczynkiNOO to jeszcze 2 miesiace i bede ciocia wielu dzieci... i pomyslec ze ja tez moglam czekac na swe corki.... ![]() ![]() ![]() U mnie nie jestem nadla z Pawłem: ![]() mieszkam u rodzicow jakos sobie radze... pzodrawiam ![]() |
|
|
|
#854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jak ktos komentuje moj brzuch, w niezlosliwym tonie to jak obrońca kwituje :"Kasia nie lubi komentarzy nt.brzucha" I juz wtedy nie wybucham. Jak nie zdązy, bywa niemiło. Mężczyna zostając ojcem nie ponosi zadnych skutkow ubocznych, cielesnych itp, a my kobiety ktorym zalezy na "jakims" wygladzie przechodzimy pozniej katusze zeby wrocic do poprzedniej formy.I gdzie tu sprawiedliwosc ? ![]() Cytat:
, a jak nie mając pomysłu na obiad pytam "co jutro jemy" slysze "kochanie, co zrobisz to bedzie pyszne" itp15zł troszke duzo jesli mielibysmy pochłaniac wieksze porcje ![]() Zalezy mi tez na satysfakcji. Obkładu opór w lodówce, nie przejemy ![]() nie lubie marnowac jedzonka ![]() jednen pomysl znalazłam, grzebie dalej
||
|
|
|
#855 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A co...niech się uczy porządku od samego początku
Wiesz, Tż pomieszkiwał ze mną w weekendy i każdy wolny dzień ale to nie to samo co na co dzień więc musi się nauczyć że sprzątaczki nie mamy w domu i każdy po sobie musi zachować porządek bo inaczej będę miała dwójkę dzieci![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do pasów...to niedawno czytałam że nie polecają lekarze ponieważ "rozleniwia" to skórę...niby ma się szybciej wchłonął ale tak naprawdę mięśnie są podtrzymywane i nie pracują jak powinny...więc ja na razie wstrzymam się z zakupem Cytat:
Cytat:
![]() I ja się dołączam do ostatniego pytania
|
|
#856 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to są gdzieś ogórki gruntowe ![]() Cytat:
![]() chyba zrobię jutro ![]() Gdzie tam pokrzywdzony ![]() jutro ma przynieść aż dwa słoiki z piwnicy ![]() Cytat:
![]() nie martw się jeszcze będzie dobrze lecę na Pawlaków i Kargulów
|
|
|
#857 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, będziesz jeszcze szczęśliwa, zobaczysz Cytat:
Mój Mąż raczej nie potrafi gotować , ale robi najlepszą na świecie jajecznicę, pyszną kawę i smaczne śniadania i kolacje (codziennie ) .Cytat:
Cytat:
No będzie pokrzywdzony, jak jutro się z Nim podzielisz .Dzisiaj już uciekam, dobrej nocy
|
|
|
#858 |
|
Ola-Unhola
|
Cześc Kochane
Melduję się, że jestem, wróciłam cała i zdrowa ![]() Widzę, ze się nie oszczędzałyście i mam 25 stron do nadrabiania , ale to jutro. Dzisiaj juz padam i lecę lulu.Do zobaczenia jutro, w dzień studniówki Od rana zapraszam na soczek
|
#859 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niby posiadanie dzidzi wynagradza wszystkie niedogodności, ale tak jak napisałaś - zalezy mi na tym, żeby dobrze się czuć w swojej skórze, żeby być z siebie zadowolonym nawet po porodzie..Cytat:
jeśli reguły są jasne od samego początku to potem nie ma zdziwienia ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#860 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Laski z Brzuszkami!
![]() Ja tylko słówko do Ani0104 - na Okulickiego 6 jest hurtownia Mieszko, są tam x-landery i quinny buzz, no i 1 mutsy transporter widziałam, a ten wózek vulcano co Cass pokzaywała jest w Rotundzie obok - tj. Okulickiego 10 (parkingi się stykają), to jak już tam będziecie to też sobie zobacz, bo serio jednak x-lander cięższy i nie można tej spacerówki odwracać A ten vulcano całkiem fajny i lekki po oglądnięciu - no i jak pisałam, producent mówił nam gdy dzwoniliśmy (ci w sklepie tego nie wiedzieli, no ale producent sam tam mówił, więc to chyba prawda?), że za 2 do 3 miesiący godnolę jeszcze o 3 cm powiekszą ( i byłoby jeszcze lepiej, a na stelżau jest miejsca na to akurat, więc byłaby ta gondolka jeszcze fajniejsza i to jest dodatkowy plus w porówananiu do x-landera) Katarzynko -3maj się dalej dzielnie - bez obrzęków i w dobrym ciśnieniu! Pozdrawiamy Wszystkie "Brzuchatki", jak Wy to tutaj piszecie |
|
|
|
#861 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie bijąc do konkretnego przypadku, nauczona doświadczeniem i przeciagnieta zyciowo nie moge sie z tym zgodzic
![]() Sa przypadki ludzi, ktorych znam,ktorzy sie kochaja a nie moga byc razem ![]() wreszcie wrociłas Cytat:
Byc taka sama ,jak wtedy...zanim zaszlam w ciaze z drugiej str. kobiety chudna po 20,30kg trzeba tylko chciec... niektore babki kwituja"nic sie juz nie da z tym zrobic" ale to chyba ich usprawiedliwienie przed samym soba dobranoc ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
smieje sie pod nosem
||
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry moje drogie z samiutkiego rana
![]() Ostatnio moje dziecię niestety nie daje mi spać ![]() właśnie wepchnęło mi coś pod żebro, że aż się zbudziłam ![]() hmm, ciekawe co ? ![]() w ogóle to zaczął mi dziwne harce w tym moim brzuchu wyprawiać i ciągle coś gdzieś wypina ![]() Cześc Unholy no to melduję sie na soczek
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
I ja się zapisuję do Unholy na studniówkę A % będą????
|
|
|
|
#864 |
|
Ola-Unhola
|
Cześc Dziewczynki
Ale się za Wami stęskniłam Dzisiaj świętujemy od rana (Frida - niestety bez % )Napiszcie w skrócie co tam u Was, bo nie wiem kiedy ja nadrobię te Wasze wpisy. Chyba etapami, bo tyle stron na raz to się nie da ![]() U nas wszystko ok, wypoczęłam, buźka, rączki i nóżki opalone Pogoda dopisała cały tydzień, także trafiliśmy super. Lubię wyjeżdżac, ale nie ma to jak w domku. W końcu swoje łóżeczko, podusia, kuchnia Od rana humorek dopisuje i rymuję jak nigdy , sypiąc wierszykami (co potrzebne, jak trzeba Malucha do przedszkola obudzic po przerwie )Lecę na śniadanko, ale oczywiście jestem cały czas On Line
|
#865 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim
Cytat:
.Cytat:
. Może dlatego, że i przed ciążą moje ciało idealne nie było .Cytat:
Cytat:
. Ciasno Mu już, to pcha się, gdzie może .Cytat:
.Cieszę się, że wypoczęłaś
|
|
|
#866 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciezko sie kupuje takie prezenty....widzialam takie kosze wiklinowe ze slodyczami i dobrym winem.......ale mozna tez samemu takie cos zrobic-taniej wyjdzie!!Cytat:
![]() Cytat:
fajnie ze te dokumenty sie znalazly Cytat:
jesli chodzi o cisnienie.....to narazie sie dobrze czuje i nie mam z nim problemu....a obrzeki nog -widocznie w ciazy to normalne..... a jesli chodzi o wage- to kazda z nas jest inna i inaczej znosi ciaze i inaczej tyje......jedna ma 7 kg do przodu inna 15 kg..... Cytat:
szybko zleci hehe!! a co do pasa poporodowego to ja zamierzam nosic w celu obkurczenia skóry , ale nie zamiast cwiczen-jak to robia niektore dziewczyny myslac ze pas wszystko zalatwi.....cwiczenia to podstawa!!dieta bedzie bo bedziemy karmic -ja mam nadzieje ze wrocimy wszystkie do dawnej sylwetki..... ![]() Cytat:
Cytat:
to i ja sie dolączam do imprezki!!! Dzien dobry mamusie!!! ja wyspana juz po sniadanku.....ostatnio czuje sie coraz bardziej ocieżala....chyba w ciazy jestem w piatek mam wizyte - juz odliczam dni.....zeby podejrzec mojego bobaska
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i fajnie ze humorek dopisuje
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Czekoladko, kiedy ruszasz na zakupy dla Weroniki?
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam w planie kupic ciuszki juz w maju.....moze posciel do lozeczka i lozeczko......a w czerwcu wozek....
|
|
#870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oczywiście wygląda to tak, dopada do moich dolnych części ciała, całuje "całuskami mordercami" i się śmieje, że niedługo będzie całą głowę mógł zanurzyć w moim ciele, a jak co rano całuje brzuch na powitanie to też gada do niego " oooo... codziennie jesteś większy" mi to nie przeszkadza na co dzień, ale jak mam zły dzień to też potrafię go przywołać do porządku Cytat:
)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.

Jednak w domu najlepiej odpoczywam. Tutaj przesypiam całą noc bez problemu a u teściów nie mogłam zasnąć przez dwie noce z rzędu i tak się przewracałam z boku na bok do około 2 w nocy.
, bo dziś czuję się lepiej 
ale jeszcze bym tam urodziła
ehhh ale byłam zła...ja tu sprzątam a on "odpoczywa" przed tv...powiedziałam co o tym myślę...i teraz sprząta

A najważniejsze...miły, spokojny, relaksujacy dzień na działeczce...
organizm figle mi płata.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, a jak nie mając pomysłu na obiad pytam "co jutro jemy" slysze "kochanie, co zrobisz to bedzie pyszne" itp