Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-04, 11:50   #151
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

No i gdzie się wszystkie Mamuśki podziewają?
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 12:04   #152
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Mnie bardzo cieszy rosnący brzuszek. Gdy nikt nie widzi potrafię tak siedzieć i go głaskać z błogim uśmiechem na twarzy I przeglądam się bokiem w lusterku, ilekroć mam okazję... Ale gdy nie jestem sama, staram się hamować by rodzina nie uznała że ześwirowałam
Dziś wstawałam 5 razy do wc... Powiedziałam rano mężowi, że dziś przyniosę sobie nocnik do sypialni
boże ja mam takiego samego świra...całe szczęście mój mąż go podziela i fotografuje mój brzuch namiętnie i dotyka i całuje...i dobrze

tekst z nocnikiem mnie na 5 minut wyłączył z użytku z powodu ataku śmiechu

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Ja tez uwielbiam patrzec na moj brzuszek...
jestem w 14 tyg wiec jest jeszcze mniejszy niz wasz, ale juz widac kuleczke i nie moge sie doczekac az troche podrosnie....Chociaz jeszcze nie moge sobie wyobrazic mnie samej w taakim duzym brzszkiem...chociaz pewnie nie musze wyobrazac - niedlugo sama zobacze...
ja też nie umiem sobie siebie wyobrazić z wielgachnym brzuszkiem ale nawet teraz cały czas się dziwię jaki już ten brzuszek duży...

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Kotka, czarno-biała. Strasznie chciałam całą czarną ale jak zobaczyłam tego kociaka to już ciężko mi było się z nim rozstać. Bidulka została sama na wsi tzn z rodzicami ale oni nie przepadają za kotami więc ich rola ograniczy się do nakarmienia i na tym koniec. A taki mały kot przecież potrzebuje dużo miłości i zainteresowania..... No cóż, jakoś będzie musiała sobie dać radę sama. Jak będę się dobrze czuć to w piątek pewnie znów wyjedziemy na weekend do rodziców
Jeśli chodzi o twardnienia to u nie trwają krótko ok 30 sek ale powtarzają się co 0,5-1 godz. Gdzieś tam wyczytałam że jeżeli nie ma ich więcej niż 8-10 na dobę to jest ok ale ja i tak się martwię i na pewno na następnej wizycie porozmawiam o tym z lekarzem.

Wracam dziewczynki do sprzątania. ...
hihi, my mamy całego czarnego kota i jak śpi na schodach czasem w nocy ( a schody są granatowe) to można na niego nadepnąć, bo go nie widać po porstu

jasne, wypytaj lekarza, niech obejrzy, mam nadzieje, że się uspokoi, i że te twardnienia nie mają żadnej poważnej przyczyny..

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
ja do tej pory walczyłam z testami poprawkowymi, zjadłam i zaraz wybywam na spacer...

nie wiem czy to możliwe ale chyba moja mała jest dziś strasznie ruchliwa cały czas ją czuję normlanie jakby mi robaczek w brzuchu od środka chodził , a czasem jakby sie rozpychała tak delikatnie...czasem ją zaczepiam i poszturcham , wczoraj wieczorem na kilka szturchnięc odpowiedziała, przynajmnije tak mi się wydawało, ale to jest wszystko tak delikatniutkie jeszcze ....

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 12:08   #153
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Siedzę w pracy
Ale lenia mam i jakaś osłabiona jestem
Nic mi się nie chce

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 12:12   #154
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Siedzę w pracy
Nic mi się nie chce
leniwcu ty nasz

a ja mam dużo energii w tym drugim trymestrze, ale czasem też mnie leń łapie hihi. taki pozytywny leń.może czekoladki sobie zjedz...

słuchajcie, to moje dziecko tak się rusza! a czasem jak popukam to czuje, że reaguje ...cała jestem wzruszona..

idę na spacer i po soesjes...to takie malutkie bułeczki z bitą śmietaną w środku....mniaaaam

Stary 2009-05-04, 12:12   #155
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość

a i jeszcze dzis mi sie snilo ze widzialam na monitorze przy USG pustke, nie wiem czyje bylo to Usg ale dziecko ktore tam powinno byc zniknelo... i teraz sie zastanawiam czy brac sobie to do siebie czy co kurde te 2 dni mnie wykoncza
snami się nie przejmuj, będą coraz dziwniejsze, ja też miałam takie, ze raz to się popłakałam jak się obudziłam, to wyraz naszych obaw i lęków, a nie proroctwa

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Klaudia ja mysle, że takie bóle są normalne, mnie boli i ciągnie po bokach podbrzusza tak blisko pachwin, też dziś pokazałam połoznej i ona powiedziała , że to normalne i że muszę się przyzwyczaić do tych bóli iciągnieć bo w II trymestrze macica bardzo szybko rośnie ( i maleństwo) więc wszystko się naciąga, napina itp.

snem się nie przejmuj. czytałam w mojej książce, że im bliżej porodu tym gorsze sny się ma , ale one nic nie znaczą, w sensie nie są prorocze tylko odzwierciedlają niepokój związany z nadchodzącym porodem i zmianami w zyciu.
a twój sen dwa dni przed kontrolną wizytą, na którą tak czekasz to normalka... a po wizycie będziesz szczęśliwa jak skowronek

dobra, już teraz na serio biorę się za testy...
własnie Nika też to napisałam co ja

ja właśnie skończyłam tworzyć testy - już jestem gotowa na sesję egzaminacyjną

Cytat:
pracują
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 12:13   #156
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
ja do tej pory walczyłam z testami poprawkowymi, zjadłam i zaraz wybywam na spacer...
Ale Ci fajnie. U mnie się dzisiaj nagle zimno zrobiło i po pracy szybko do domku zmykam.

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Siedzę w pracy
Nic mi się nie chce
Ja tak samo
Stary 2009-05-04, 12:20   #157
aniago25
Zadomowienie

A ja idę na spacer i może po drodze wymyśle co mam gotować dzisiaj na obiad bo nie mam w ogóle koncepci co zrobić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 12:20   #158
19martusia86
Zadomowienie

Ja też pracuje-przy psie. Hasam z małą z góry na dół co by nauczyła się korzystać z toalety na dworze a ona (koza jedna) nie chce. Chyba na smyczy ją będę musiała prowadzać bo jak tylko ktoś na nią zacmoka to od razu leci do tej osoby. Nawet wróble się jej nie boją, taka jest wielka. Wywąchała wróbelka z góry na dół i nie odleciał... no i najszczęśliwsza jest na rękach. Chciałam srawdzić ile waży, ale na mojej łazienkowej wskazówka nawet nie drgnęła
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 12:21   #159
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
A ja idę na spacer i może po drodze wymyśle co mam gotować dzisiaj na obiad bo nie mam w ogóle koncepci co zrobić
Ja męża wygoniłam do sklepu. Co sobie kupi to sobie zje
Stary 2009-05-04, 12:22   #160
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:

ja się własnie dziś pytałam o twardnienie brzuszka bo zauważyłam to po kochaniu się. połozna powiedziała mi że to normalne, gdyż macica rośnie i w różnych sytuacjach gdy napinają się mięśnie to właśnie jest taki efekt. fakt , że umnie to przechodzi po maksymalnie 2-3 minutach. powiedziała mi też , że dużo wcześniej mi się to robiło, tylko o tym nie wiedziałam, bo macica dopiero teraz jest na tyle duża, że to czuję

ale jeśli u ciebie utrzymuje się to dłużej to dopytaj lekarza, niech się obejrzy
Oj może i w moim przypadku to jest normalne, ciągle mi brucholek twardnieje, biorę na wszelki wypadek nospe ale to całe G.. pomaga. Być może to normalne, być może-nie. Dobrze że w tym tygodniu idę do ginka, więc może mnie uspokoi. Zauwarzyłam że jak tylko się zdenerwuję to momentalnie brzuch mi twardnieje - a w czasie gdy Gabi wychodzą zęby, to niesposób się nie wkurzać- jej nastrój bardzo szybko mi się udziela, ale staram się zachowywać spokój, poprostu czasem mi to nie wychodzi . Ostatnio usłyszałam że to przez moje sposoby wychowawcze Gabi jest nerwowa (argumenty, że dopiero teraz-podczas wychodzenia zębów- mała rozezłaszcza się, nie trafiają. Ona na codzień jest bardzo spokojna i opanowana, chociaż jak to 2latek, musi pokazać że ma własne zdanie), bo kto to widział żeby zostawiać rozhisteryzowane dziecko w pokoju i wychodzić??? - Tylko że to jest metoda polecana przez specjalistów, no ale babcie i dziadkowie wiedzą lepiej...grrrr..... I JAK TU SIĘ NIE WKURZAĆ? Ojj jak ja nieznoszę jak ktoś mi się wtrąca w wychowanie dziecka.

Wczoraj bardzo szybko wróciliśmy do domu, bo bolał mnie brzucholek - jak by co to wolę się leczyć w wawce, w moim szpitalu, a nie gdzie indziej. Dziś już jest lepiej ale na wszelki wypadek nie ruszam się z domu, a tym bardziej nic nie dźwigam. Narazie jest spokój.

Kochane, od razu mi lepiej jak się Wam wyrzaliłam
Stary 2009-05-04, 12:24   #161
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość

własnie Nika też to napisałam co ja

ja właśnie skończyłam tworzyć testy - już jestem gotowa na sesję egzaminacyjną

pracują
no ja to napisałam, ale to moja położna mi dziś wyłożyła "jak chłop krowie na rowie", bo ja oczywiście : " tu mnie boli, tu mnie kłuje , tu mnie ciągnie..." psychoza ciążowa...hehe, ale już jestem spokojna...ma kłuć, ma ciągnąc, ma pobolewać.

ja jeszcze nie gotowa, ale idę dziecko przewietrzyć...

Cytat:
Ale Ci fajnie. U mnie się dzisiaj nagle zimno zrobiło i po pracy szybko do domku zmykam.

Ja tak samo
u nas też nie za ciepło, ale słonecznie no i muszę się poruszać...

uciekam

PS: Orzeszku, z tym twardnieniem brzuszka to oczywiście ZAWSZE trzeba zapytać lekarza, ale moje twardnienie wystepuje póki co tylko po kochaniu się ( skurcze macicy po orgazmie, normalne) , ale ja zawsze o wszystko położną pytam, po tysiąc razy. dziś mi kobieta poleciła książkę napisaną przez holenderskie połozne o sposobach i pracy, o ciąży i porodzie, bo chyba ma dośc hahaha ( ja mam zawsze liste szczegółowych pytań, hihi)

co do sposobów wychowawczych rozumiem cię, że masz dość wtrącania się. uważam, że śłusznie postępujesz z córeczką. spokojnie Orzeszku, nie stresuj się, choć wiem, że trudno. masz rację i trwaj przy swoim. buźka!

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-05-04 o 12:28

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 12:24   #162
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Ja też pracuje-przy psie. Hasam z małą z góry na dół co by nauczyła się korzystać z toalety na dworze a ona (koza jedna) nie chce. Chyba na smyczy ją będę musiała prowadzać bo jak tylko ktoś na nią zacmoka to od razu leci do tej osoby. Nawet wróble się jej nie boją, taka jest wielka. Wywąchała wróbelka z góry na dół i nie odleciał... no i najszczęśliwsza jest na rękach. Chciałam srawdzić ile waży, ale na mojej łazienkowej wskazówka nawet nie drgnęła
Wejdź na wagę trzymając psiaka na rękach i od tej wagi odejmij swoją wagę. Różnica - to będzie waga psa. My tak ważymy naszego kota
Stary 2009-05-04, 12:25   #163
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
ja mam mega pytanie
jakieś DOBRE sposoby na zaparcia?
bo zaczynają mnie irytować już
któraś z dziewczyn poleciła mi czopki glicerynowe i jak byłam w piątek u gina to i on powiedział, że mogę je używać bo tylko one nie wpływają na dziecko.
Nie polecał środków przeczyszczających bo mogą spowodować poronienie
dziś kupiłam te czopki więc będę testować

Cytat:
Myślisz, że tego nie robiłam w weekend? Robiłam... i nic. Wczoraj to tylko rewolucję w kiszkach czułam po grillu

Dziewczyny, a jak u Was ze spaniem? bo ja od kilku nocy źle sypiam. Budzę się co jakiś czas. Głupie sny mi się śnią, macica uciska na pęcherz. Masakra...
ojjjj ja też mam głupie sny dziś mi się śnił pożar i zdrada męża w nocy mnie obudził bo tak płakałam przez sen, poprzytulał mnie i wycałował i w jego ramionach poszłam dalej spać, wogóle się nie wyspałam

a dziś byłam w pracy pogadać z szefem, że już nie wrócę i było wszystko OK, powiedział, że teraz ja się liczę i dzidziuś i nie mam co się martwić kochany szef

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 12:26   #164
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
leniwcu ty nasz
Bo jakoś dziś nuda w pracy i stąd się leń bierze
Ale może niedługo będę leniuchować pozytywnie w domciu.....

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość

Od tego też tu jesteśmy

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 12:26   #165
klaudiaaa86
Zadomowienie

a ja sobie przybieram... a jeszcze nie dawno nic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG3053.jpg (32,0 KB, 39 załadowań)

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 12:28   #166
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Aliisanko, o zaparciach pisałam tutaj - może coś Ci pomoże
Kochanie, od kilku dni to stosuję i nic ..dziś na szczęście udało mi się załatwić
nie dużo ale zawsze zaparcia są okropne
kupiłam sobie dziś jeszcze czopki glicerynowe, i w tragicznych sytuacjach będę zmuszona brać...
ja mam wizytę na 15 maja u gina mam nadzieję że wrócę z dobrymi wieściami
11 maja, idę na kontrolę do dentysty
a teraz na szczęście lepiej się czuję bo rano to umierałam..
troszkę nawet posprzątałam
wiecie że jadłam już dziś truskawki?
zastanawiam się co na obiad zjem..dla męża mam rosół i pierożki...
a ja jak zwykle mam problem
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 12:29   #167
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Wejdź na wagę trzymając psiaka na rękach i od tej wagi odejmij swoją wagę. Różnica - to będzie waga psa. My tak ważymy naszego kota
Nasz kot na wadze siada sam i się waży to jedna z jego ulubionych miejscówek. A z sunią dzisiaj do weta śmigniemy to na elektronicznej się zważy, bo tej naszej wadze to nie dowierzam
Stary 2009-05-04, 12:29   #168
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

cześć dziewczynki witam sie z wami po weekendzie

Dziękuje bardzo za miłe słowa i gratulacje odnośnie naszej córeczki

My juz po spacerku, było ładne słoneczko a teraz sie pochmurzyło.

Po jutrze mam wizyte u ginka, a jutro musze oddać mocz do analizy.
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 12:29   #169
zartownis
Zadomowienie

Widzialam nasze malenstwo, jednak ginek zrobil USG
Najprawdopodobniej bedziemy miec synka, doktor na 100% nie byl pewien, ale stawia na chlopaka.
Poniewaz TZ nie moglbyc ze mna to potrzymam go jeszcze w niepewnosci, a co
On bardzo chcial dziewczynki wiec sie troche zdziwi, trzeba bedzie jeszcze jedno pewnie zrobic
Oczywiscie wszystko sie pewnie wyjasni na nastepnym badaniu.
Maluszek tak sie ruszal, ze nie mogl go zmierzyc, ale ma ok 16 cm, glowka 36mm, wiec wszystko w porzadku

Cytat:
Napisane przez nimitz Pokaż wiadomość
żartowniś ja tez zastanawiam sie nad Maxi cosi mura 4 (i w niemczech tez nie da sie kupic go w wersji 3 w 1:/ ), wiesz moze ile on wazy?? bo ja na kazdej stronie znalazlam inne informacje
W sklepie zapomnialam spytac, dla mnie to akurat nie jest wazne, bo mieszkamy w domku i wsadzac go bede tylko do auta.
Mam broszure Maxi cosi, ale tam nie ma wagi wozka. Na necie znalazlam, ze wazy 15kg. W sobote jedziemy jeszcze do Asse, moj TZ dzis dzwonil, bo znalazl tam baardzo duzy sklep dzieciecy, wiec jak nie zapomne to sie w sklepie spytam. Maxi cosi ma 2 lata gwarancji

Cytat:

zartownis slodki avatarek
Moj tz tez chcial bardzo jechac do portugalii w tym roku samochodem, ale wiem, ze taka podroz nie jest wskazana w ciazy...tyle godzin jazdy samochodem...
dzieki
jesli nie ma przeciwskazan to mozna autem podrozowac pod warunkiem, ze robi sie czesciej przerwy na rozruszanie kosci.
Ja to sie chyba bardziej obawiam tego slonca, bo tam jednak prazy

Cytat:
Ja tez biegam siku w nocy po kilka razy...Nie moge nawet porzadnie zasnac, bo znow sie budze.... Pomysl z nocnikiem wydaje sie dlatego kuszacy...
ja tez wstaje w nocy, ale o nocniku nie pomyslalam
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 12:30   #170
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Ale ładnie

Ściągnęłam Cię myślami - gdzie w centrum Cieszyna można zaparkować samochód na dłuższy pobyt? Bo nam automapa pokazuje tylko parking przy przejściu granicznym.
Stary 2009-05-04, 12:35   #171
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Fajna sukienka! i brzusio oczywiście też!

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Kochanie, od kilku dni to stosuję i nic ..dziś na szczęście udało mi się załatwić
nie dużo ale zawsze zaparcia są okropne
kupiłam sobie dziś jeszcze czopki glicerynowe, i w tragicznych sytuacjach będę zmuszona brać...
ja mam wizytę na 15 maja u gina mam nadzieję że wrócę z dobrymi wieściami
11 maja, idę na kontrolę do dentysty
a teraz na szczęście lepiej się czuję bo rano to umierałam..
troszkę nawet posprzątałam
wiecie że jadłam już dziś truskawki?
zastanawiam się co na obiad zjem..dla męża mam rosół i pierożki...
a ja jak zwykle mam problem
Mnie teraz głowa zaczęła pobolewać, kawę sobie zrobiłam, może mi przejdzie. Do tego od rana zgaga mnie męczy-pewnie po wczorajszych imieninach...
Stary 2009-05-04, 12:36   #172
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
ładny brzuszek
Cytat:
Nasz kot na wadze siada sam i się waży to jedna z jego ulubionych miejscówek. A z sunią dzisiaj do weta śmigniemy to na elektronicznej się zważy, bo tej naszej wadze to nie dowierzam
pokażesz mi to małe cudo????

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 12:37   #173
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
no ja to napisałam, ale to moja położna mi dziś wyłożyła "jak chłop krowie na rowie", bo ja oczywiście : " tu mnie boli, tu mnie kłuje , tu mnie ciągnie..." psychoza ciążowa...hehe, ale już jestem spokojna...ma kłuć, ma ciągnąc, ma pobolewać.

ja jeszcze nie gotowa, ale idę dziecko przewietrzyć...

u nas też nie za ciepło, ale słonecznie no i muszę się poruszać...

uciekam

PS: Orzeszku, z tym twardnieniem brzuszka to oczywiście ZAWSZE trzeba zapytać lekarza, ale moje twardnienie wystepuje póki co tylko po kochaniu się ( skurcze macicy po orgazmie, normalne) , ale ja zawsze o wszystko położną pytam, po tysiąc razy. dziś mi kobieta poleciła książkę napisaną przez holenderskie połozne o sposobach i pracy, o ciąży i porodzie, bo chyba ma dośc hahaha ( ja mam zawsze liste szczegółowych pytań, hihi)

co do sposobów wychowawczych rozumiem cię, że masz dość wtrącania się. uważam, że śłusznie postępujesz z córeczką. spokojnie Orzeszku, nie stresuj się, choć wiem, że trudno. masz rację i trwaj przy swoim. buźka!

O ja też muszę swojego ginka o to wypytać, bo zaczyna mnie to powoli martwić.

Co do sposobów wychowawczych, cóż, dziadków sposób, czyli REAGOWANIE NA KAŻDEN PŁACZ DZIECKA, "ZAGŁASKIWANIE NA ŚMIERĆ", to żaden sposób, no chyba że chcą sobie rozpieszczonego niuniusia wychować, który płaczem będzie wszystko wymuszał.

Cytat:
Ło żesz kurcze!!!! Ładny brzuszek!!! Zdecydowanie widać że jesteś w ciąży
Stary 2009-05-04, 12:41   #174
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Oj może i w moim przypadku to jest normalne, ciągle mi brucholek twardnieje, biorę na wszelki wypadek nospe ale to całe G.. pomaga. Być może to normalne, być może-nie. Dobrze że w tym tygodniu idę do ginka, więc może mnie uspokoi. Zauwarzyłam że jak tylko się zdenerwuję to momentalnie brzuch mi twardnieje - a w czasie gdy Gabi wychodzą zęby, to niesposób się nie wkurzać- jej nastrój bardzo szybko mi się udziela, ale staram się zachowywać spokój, poprostu czasem mi to nie wychodzi . Ostatnio usłyszałam że to przez moje sposoby wychowawcze Gabi jest nerwowa (argumenty, że dopiero teraz-podczas wychodzenia zębów- mała rozezłaszcza się, nie trafiają. Ona na codzień jest bardzo spokojna i opanowana, chociaż jak to 2latek, musi pokazać że ma własne zdanie), bo kto to widział żeby zostawiać rozhisteryzowane dziecko w pokoju i wychodzić??? - Tylko że to jest metoda polecana przez specjalistów, no ale babcie i dziadkowie wiedzą lepiej...grrrr..... I JAK TU SIĘ NIE WKURZAĆ? Ojj jak ja nieznoszę jak ktoś mi się wtrąca w wychowanie dziecka.

Wczoraj bardzo szybko wróciliśmy do domu, bo bolał mnie brzucholek - jak by co to wolę się leczyć w wawce, w moim szpitalu, a nie gdzie indziej. Dziś już jest lepiej ale na wszelki wypadek nie ruszam się z domu, a tym bardziej nic nie dźwigam. Narazie jest spokój.

No a jeszcze lepiej jak babcie przy rodzicach coś komentują. Moja siostra kiedyś przy mamie któremuś dała w tyłek klapsa od razu usłyszała komentarz, że dzieci się nie bije. A dzieci później jak tylko siostra im mówiła , że jak się nie uspokoją to zrobi z nimi porządek zawsze odpowiadały << A babcia mówiła, że dzieci się nie bije>>
Stary 2009-05-04, 12:50   #175
19martusia86
Zadomowienie

Lola
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_0181 nk.jpg (141,4 KB, 24 załadowań)
Stary 2009-05-04, 12:52   #176
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Lola
Ojej! A gdzie ona ma oczy?
Stary 2009-05-04, 12:53   #177
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

no ja właśnie dalej zajadam truskawki i kiwi odrzuciło mnie od owoców, i prawie 2 miesiące nie jadłam żadnych, a to bardzo źle, więc zmieniam to od dziś
widziałam że już planujecie urlopy
My z mężem zanim się dowiedzieliśmy o dzidziusiu, planowaliśmy w sierpniu gdzieś nad polskie morze jechać na urlop, a w listopadzie za granice do ciepłych krajów, ale teraz w listopadzie będę w 8 miesiącu, więc odpada, i zostaje tylko polska, więc jedziemy w listopadzie do ustki już mamy zarezerwowany piękny drewniany domek tylko dla siebie, ale będzie cudownie
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 12:54   #178
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Lola
Martus, widze, ze masz joreczka Sliczny Ja mialam 3 kiedy mieszkalam w polsce...Teraz sa u mojej mamy...Dziewczynki waza mniej wiecej po 2 - 2,5 kg a chlopak 1,5 kg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sonia.jpg (40,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zunia.jpg (44,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jorki.jpg (75,2 KB, 8 załadowań)

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 12:54   #179
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
No a jeszcze lepiej jak babcie przy rodzicach coś komentują. Moja siostra kiedyś przy mamie któremuś dała w tyłek klapsa od razu usłyszała komentarz, że dzieci się nie bije. A dzieci później jak tylko siostra im mówiła , że jak się nie uspokoją to zrobi z nimi porządek zawsze odpowiadały << A babcia mówiła, że dzieci się nie bije>>
OJ OJ OJ.... Dzieciaki są bystre i potem to wykorzystują.."...a babcia mówiła..."
Stary 2009-05-04, 12:56   #180
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
no ja właśnie dalej zajadam truskawki i kiwi odrzuciło mnie od owoców, i prawie 2 miesiące nie jadłam żadnych, a to bardzo źle, więc zmieniam to od dziś
widziałam że już planujecie urlopy
My z mężem zanim się dowiedzieliśmy o dzidziusiu, planowaliśmy w sierpniu gdzieś nad polskie morze jechać na urlop, a w listopadzie za granice do ciepłych krajów, ale teraz w listopadzie będę w 8 miesiącu, więc odpada, i zostaje tylko polska, więc jedziemy w listopadzie do ustki już mamy zarezerwowany piękny drewniany domek tylko dla siebie, ale będzie cudownie
to może się spotkamy? Wpadnę z wózkiem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości