|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Króliczek Miniaturka IV
Kasiu, to wszystkiego najlepszego
Ismenkusia dobrze, ze juz wybieg jest i zdazyl przed dluzszym weekendem ![]() zrobilam po drodze zdjecie bzu, bialego i daleko, bo duzy, wole ten ciemny
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję za życzenia.
Jeśli chodzi o króliczka to mam nie lada problem, bo okazał się on małym zajączkiem. Od wczoraj dzwonię wszędzie gdzie się da, zadzwoniłam już chyba w tysiąc różnych miejsc i wszędzie słyszę, że mam problem, ale oni nie potrafią mi pomóc. Jestem serio załamana, głowa już mnie boli od ryczenia i bezsilności. Zając ma najwyżej 2 tygodnie, Maciej go karmi kocim mlekiem i coś zaczął jeść, ale od 3 dni się nie wypróżniał. W końcu udało mi się dostać kontakt do jakiegoś weta, który zgodził się go wziąć i zająć się nim, ale teraz czytam negatywne opinie na jego temat, więc już naprawdę nie wiem co robić. |
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
jeju Kasiu mysle , pisze i debatuje jak pomoc
![]() u nas ta klinika calodobowa by na pewno pomogla, ale przewozic go teraz, to stres, za daleko. A moze bys do zoo zadzwonila, co w takich przypadkach robic, oczywiscie nie dla nich zajaczek, bo tez bym sie bala, ale moze pomoga. Sama nie wiem. Daj znac co sie dzieje. A moze do strazy dla zwierzat, moze pomoga , podsuna jakis pomysl http://www.strazdlazwierzat.com.pl/
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi Edytowane przez groszek75 Czas edycji: 2009-04-30 o 11:14 |
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
pisze post pod postem, ale zeby sie troche ruszylo.
miłego weekendu wszystkim zycze ![]() z zajaczkiem juz sie dowiedzialam od Kasi tel., jak bedzie chciala to Wam pewnie napisze. Ale znow sie potwierdza, ze w tym naszym kraju to liczyc tylko mozna na siebie , a jak to boli....
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#995 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ojojo nie nigdy![]() miałam na myśli raczej taką sytuację gdy jestem w tym samym pokoju co balkon i mam oko na zwierzaczka i na pogodę za oknem, np. jak się uczę, czy pracuję przy kompie no i oczywiście króliczek byłby osłoniony od zbyt dużego słońca
Ludzie są jak wiatr. Jedni lekko przelecą przez życie i nic po nich nie zostaje, drudzy dmą jak wichry, więc zostają po nich serca złamane, jak jakies drzewa po huraganie. A inni wieją jak trzeba. Tyle, żeby wszystko na czas mogło kwitnąć i owocować. I po tych zostaje piękno naszego świata...
|
|
|
|
|
#996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet nie pójdzie tam i nie sprawdzi co się dzieje z tym króliczkiem. U nas zdarzały się kontrole w zoologach, gdy były zgłoszenia o trzymaniu ryb w plastikowych kubeczkach. |
|
|
|
|
#997 |
|
Zadomowienie
|
DZiewczyny
Mam do was pytanie Może nie zbyt mądre ale trochę sie martwie Mam baranka ma troszkę ponad rok i strasznie linieje Matwię sie bo nie przypominam sobie żeby w tamtym roku miała z nim takie problemy Niedawno sie przeprowadziliśmy i tu gdzie teraz mieszkamy nie mam sprawdzonego weterynarza Napiszcie czy to jest normalne. Wiem ze teraz może zmieniać futerko ale żeby aż tak Pociesza mnie to że zachowuje sie normalnie rozrabia i ma apetyt Pozdrawiam i liczę na odpowiedzi
|
#998 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
króliki mi korale robia z bobków
|
|
|
|
#1001 |
|
Zadomowienie
|
Ja po moim też nie nadążam sprzątać
ale nie mam serca trzymać go cały czas w klatce w zamian za czyste podłogi No cóż taki już jego urok
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pyza mi raczej chodziło o takie bobki połaczone sierscia króliki mogą tak mieć w czasie linienia. Jest to niebezpieczne bo może powodować bardzo grozny dla życia królika zator. Ja podawałam na poczatku gluty z siemia lnianego a teraz juz jedziemy na pascie odkłaczajacej.
|
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1004 |
|
Rozeznanie
|
Czy jak daje królikowi gałązki np. jabłoni, mogę dać również z liśćmi i kwiatkami ?
Tak przy okazji, to jest uszko Buby po jego ostatniej chorobie. Tak już zostanie prawda ?
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
mniej je, tzn je tylko troche przecieru z marchewki, troche sałaty i minimalnie jabłka, kroplówkę dostaje, dostawał też olej parafinowy, bo nie bobkuje, a takowy ni cholery nie chce z niego wyjśc i mu tych jelitek odblokować, teraz przez tydzień mam mu dawać lakcid... ogółem do zachowuje się normalnie, biega, ucieka itp, ale ma duży probklem z jedzeniem i wypróżnianiem się...
EDIT(01:08): właśnie po kilku dniach zrobił kilka porządnych bobków
Przyłóż mi spluwę do głowy i rozchlap mój mózg na ścianie. Naprawdę, mówię. Nie ma sprawy. Edytowane przez Hikaru Czas edycji: 2009-05-03 o 01:08 |
|
|
|
#1006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1007 |
|
Przyczajenie
|
Hej! Mam 11 lat i chcialabym poprosic rodzicow zeby kupili mi kroliczka miniaturke. I mam takie pytanko: Jak duzo kosztuja kroliki miniaturki w sklepie zoologicznym???, Ile kosztuja potrzebne rzeczy dla krolisia, I czy oplaca sie go kupic???
|
|
|
|
#1008 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Króliczki Miniaturki
Króliczki miniaturki to tylko nazwa tak naprawdę wyrośnie Ci z niego królik, z którego możnaby było zrobić pasztet
![]() Cena zależy od sklepu, w którym planujesz go kupić, ale licz na mniej niż 50 zł. Wyposażenie też nie jest najtańsze, gdyż króliczek potrzebuje bardzo dużej klatki
|
|
|
|
#1009 |
|
Przyczajenie
|
Czy to prawda ze beda jak zwykle kroliki??? Slyszalam ze osiagaja do 1100g. a to wcale nie tak duzo.
|
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
a może tak użyjesz wyszukiwarki?
jest obszerny wątek o królikach.
|
#1011 |
|
Zadomowienie
|
Niuta - ja tak mam na co dzień z bratem... Po prostu mnie to juz do szału doprowadza, te jego "to tylko zwierze" albo "to nie jest czlowiek"...
Teraz na weekendzie byłam w górach, a tam wiadomo - wies i zacofanie, suczki rodzące co cieczka, koń w malym boksie, krowy przywiązane to koryta, pytam sie babki czy te zwierzęta są kiedykolwiek wyprowadzane na pastwisko, a ona mówi, że tylko w lato, a mój brat - 'a teraz jedzą, spią i srają, źle im nie jest'... Po prostu mi z nim ręce opadaja, ale jak mu powiem czy on by tak chcial to od razu 'to nie jest człowiek'... Tak samo idziemy Doliną Kościliską, a tam te bryczki, wzrok tych koni po prostu kłuje w serce... Pod górke ledwo wyciagają... I tak sobie tylko z przerażeniem pomyslalam co się z nimi dzieje jak już sa niezdolne to ciagnięcia turystów... Całe zycie charują dla czlowieka i taki koniec je czeka.. (patrz podpis) No, ale tak jest i chyba nic już tego nie zmieni... Ogór - mozna podawać z liśćmi i kwiatami Hikaru - co on je? |
|
|
|
#1012 |
|
Zadomowienie
|
A co to ma byc, jakis towar? Rozgladaj sie po sklepach to moze trafisz na przecene...
Paranoja... Radziłabym ci kupic królika pluszowego - zaplacisz 20zł i to tyle z wydatków. |
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jest jakas dieta na okres linienia ? w tym roku to jakis koszmar dosłownie
|
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
podobno Cuni Complete jest dobry na te lininie,nie mialam takiego problemu, to za bardzo nie wiem.
Kukis mnie tez przeraza takie podejscie, ze to nie czlowiek, a co zwierzeta gorsze, o nie, lepsze i to o ile procent. W sobote bylam w zoologu po pokarm dla nierozlaczek, a tam w klatce dziwnie lezal maly kroliczek i mowie do P. ze on nie zyje, zawolalam faceta i mowie, ze kroliczek chyba umarl, wyjal, zabral i powiedzial : tak to jest z krolikami. Szok, takie przedmiotowe traktowanie zwierzaków , zatkalo mnie i nie zpaytalam jak jest, ze tak u was bez powodu umieraja, bo moze za mlode. Juz raz kazalam wywalic zapocone, zgnile siano, oszalec idzie.
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
mój królik miniaturka odszedł tydzień temu... jest to zwierzątko do którego naprawdę łatwo się przywiązać, nie jest zbyt kłopotliwe, czyste, ale tak jak powiedziały dziewczyny, miniaturka tylko z nazwy
płaciłam za niego 35 zł, ale było to prawie 11 lat temu (był naprawdę długowieczny ), teraz być może kosztuje trochę drożej. Zainwestuj w dobrą klatkę i poidełko, karma, trociny i siano są tanie. pozdrawiam
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
króliczki sa z krótka sierscia. Chmurka ma bardzo gruba i gesta siersc w odróznieniu od Kawalera i to ona mi najbardziej linieje. W tamtym roku prawie nie było widac ze zmienia ubranko a teraz to całymi garsciami jej pierze sie sypie . Kawaler słabo linieje, naprawde nie wiem dlaczego tak sie dzieje, ze to na nia tak padło Groszku Chmurka nie je CC |
|
|
|
|
#1017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1018 |
|
Rozeznanie
|
kukis, oczywiście że to nie problem. Ale wygląda dość strasznie, Buba ma masę strupków na uszach, jak narazie tylko jeden odpadł. Tak jak mówiłyście, Buba to teraz okaz zdrowia. Wyzdrowiał
)))
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
ciesz sie ciesz
![]() wrócilam do wizażowania po cudowym tygodniu, to byl jeden z lepszych tygodni w moim zyciu, żadne wakacje sie nie umywają do tego ![]()
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

ojojo nie nigdy
no i oczywiście króliczek byłby osłoniony od zbyt dużego słońca
oczywiscie te królik tam jeszcze siedzi plus chory mały baranek który nie widzi na jedno oko