![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Żonki!! cz. III
ja zabieram się za porządki w szafie - miałam taki chlubny plan "zero tolerancji dla nielubianych ciuchów" i jakoś mi nie wychodzi
![]() ale kurcze, muszę się zmobilizować.... bo nie mam gdzie kolejnej szafy wstawić
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
hmmm, no to ja mam odwrotny problem, nauczona doświadczeniem z przed roku miałam wyrzucić wszystkie rzeczy, w które się nie będę mieścić... i co? schudłam, i mieszczę się we wszystko... yyyyyych
![]()
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
Miss.hot
![]() ![]() Malpka ![]() ![]() ![]() ![]() Tola strasznie jestem ciekawa jak minął pierwszy dzień w pracy. Oooo a Mikołaj już tyle waży ![]() Annabel widzę, że impreza urodzinowa się udała ![]() Selka ![]() ![]() Ruda3d zazdroszczę wyjazdu Bandola :głasiu: mam nadzieję, że szybko wróci Ci lepszy humor, a co do spotkania, to koniecznie musimy się w końcu wybrać na ten spacerek ![]() ![]() Jodie ja bym się chętnie wybrała na grila, niestety, narazie to mało realne. Wogóle to mi strasznego smaka robicie tymi grilami :p Praktykantów macie niezłych hehehe Gratuluję kupna sukienki ![]() Rudalbn na weselu fajnie było ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam ![]() A z tą pracą dla męża to bardzo ... (cenzura) zrobili ![]() Sonia ale Szymon roześmiany ![]() Piesio śliczny ![]()
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Przepraszam, że nie odniosę się do waszych postów, ale jestem totalnie załamana. Wczorajsze popołudnie i wieczór przeryczałam, zastanawiając się, co ja mam robić. Tak źle i tak niedobrze. Propozycja finansowa, którą otrzymałam... no nawet nie wiem, jak to napisać. Myślałam, że to jakiś żart, zły sen, nie wiem... pomyłka. Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej i powiedziałam, ile chcę zarabiać. Zadzwonili do mnie, powiedzieli, że mnie przyjmują, chodzę już tak jakby do pracy, tzn. na razie się szkolę, a tu nagle dowiaduję się że mam zarabiać 1200 zł brutto mniej niż zarabiam obecnie! ![]() ![]()
![]() |
#156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() edit: Tola kurczę, to faktycznie niefajnie z tymi zarobkami... Ale może to tylko na początek tak, dopóki się szkolisz? Skoro to wymarzona praca, to może popracuje chwilę na takich warunkach a w międzyczasie szukaj czegoś innego albo walcz o podwyżkę? Edytowane przez pola_m Czas edycji: 2009-05-05 o 06:16 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() No rzeczywiście Tola jesteś w kropce - co oni sobie w ogólne wyobrażają ![]() ![]() Nie będę Ci radzić, bo to musi być Twoja decyzja, ale ![]() ![]() Ja dziś chyba ostatni dzień w pracy - po wczorajszym 8-godzinnym siedzeniu przy biurku i monitorze, w który świeci słońce (a całą zimę prosiłam o rolety jakieś ![]() ![]() ![]() A dziś idę do lekarza i L4 i mam wszystko w ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Tola - trzeba przyznać, że ładnie sobie pogrywają. Kurczę, w Polsce obowiązywanie kodeksu pracy to absolutna fikcja
![]()
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
dla niektóryc firm kryzys to świetny pretekst, żeby nie zapłacić za dużo pracownikom, podczas, kiedy w rzeczywistości firma skutków kryzysu nie odczuwa za bardzo...
ale szczerze mówiąc niezależnie od tego jaka jest sytuacja na rynku, proponowanie takiej niskiej pensji jest żenujące, przecież trzeba sie z czegoś utrzymać, a jeszcze dodatkowo te okoliczności "tajemnicy", że jasno nie wyartykuowali swoich planów, to jest dodatkowo niepokojące
![]() |
#160 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Malpka - niezły dreszczowiec miałas na porodówce. Kurczę ja już chyba zeszłabym na zawał w takiej sytuacji. No ale czego sie nie robi dla dzidziusia. Julka jest śliczna, a Ciebie widzę humor dalej nie opuszcza ![]() Selka - fajnie, że wyprawkę masz z głowy. Ja jeszcze nie do końca. W niedziele zrobiłam listę potrzebnych rzeczy dla maluszka i trochę tego wyszło ![]() Sija - ta bezsenność była chwilowa ![]() ![]() Nieźle poszaleliście na weselu. My wrócilismy przed północą (z konieczności), zresztą wesele takie sobie i nie bardzo chciałoby nam się siedzieć dłużej ![]() Jodie - niezła rozlewnia perfum. W Twoim przypadku chyba nawet odwyk nie pomoże ![]() Tola - kurczę niefajna sprawa z ta pracą. Rozumiem, że na początku można pracować za mniejsze pieniądze, ale są jakieś granice. Z drugiej strony bardzo Ci zależało, więc może warto poczekać jakiś czas - może po okresie próbnym będa lepiej płacić. Miss.hot- spóżnione życzenia imieninowe. A ze zwolnienia korzystaj. kiedy będziesz odpoczywac jak nie teraz. Zresztą zdrowie maluszka jest najważniejsze ![]() Rudalbn - brak słów z tą pracą. Miejmy nadzieję, że mąż szybko coś znajdzie. Boje się, że i u nas szykuje sie mały kryzys. Co prawda mąż nie jest od nikogo uzależniony w kwestii pracy, ale jego "wspólnik" trochę namieszał w księgowości, własnie ma kontrol z US i nie wiadomo jak to sie skończy dla nas. Po za tym okazało się, że mi tez nie przysługują wszystkie świadczenia i nie wiem czy wypłacą mi pieniądze za nadgodziny. A pół zimy jeździłam do Lbn jak głupia, żeby chociaz troszke dorobić. Sonia, Annabel - widac, że imprezki sie udały ![]() Pozdrawiam Was wszystkie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szok - dziwne podejście tej firmy - jak tak można ![]() Decyzję musisz podjąć sama ale myślę tak jak Pola - jeżli to jest to co chesz robić to możesz popracować chwilę i w międzyczasie szukać coś innego. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Tola ![]() Miss.Hot zgadzam się z dziewczynami Okruszek najwazniejszy ![]() przyznam sie szczerze że jestem w szoku że na 95% nie wrócisz do pracy.myślałam że będzie im zależało żebyś jak najszybciej wróciła. Sija super że wesele udane a Twoja córcia to prawie janioł ![]() ![]() a praktykanci dalej szaleją!
![]() |
![]() |
#163 |
Rozeznanie
|
jodie niezła kolekcja
![]() Malpka Jula śliczna ![]() sija no to super poszalałaś na weselu ![]() a tak wogóle sija to w sobotę i w niedzielę byłam na spacerku w Twoich okolicach myślałam że Cię może spotkam ![]() tola no to faktycznie niezły dół z tą pracą ... a chociaż fajnie jest jak atmosfera? tylko jak już na początku trudo się dowiedzieć nawet o zarobki to później też może być ciężko ![]() miss.hot nie ma co się w pracy męczyć jak źle się czujesz .. ja w ciąży to miałam zmiany 2 tyg w pracy i 2 tyg na L4 ![]() a co do porządków w szafie ja ostatnio robiłam segregację na to w co już się nie mieszczę ![]() ![]() a wczoraj wieczorem nawet nie miałam sily kompa odpalić jak wróciliśmy ze spacerku to się położyłam pod kołdrę i koc tak mi zimno było i temp 38,6C ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
ruda sukienka w kolorze ecru z czarna wstawką.za kolano , w styly marilyn monroe
![]() ![]() ![]() gorzej bo zgubiłam wczoraj 600 zł ![]()
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, jakiś straszny marazm mnie opanował. Wyparowała ze mnie gdzieś ta siła, któą miałam, entuzjazm, przed każdą rozmową o pracę. Mam już dość. Z tego co liczyłam w kwietniu byłam 12 razy na rozmowach o pracę. W urzędach zajmuję wysokie miejsca, ale wciąż nie najwyższe. W prywatnych firmach wszyscy mówią, że brak mi doświadczenia - tylko gdzie mam je nabyć???
Dziś z desperacji zaczęłam przeglądać ogłoszenia z zagranicy - już sama nie wiem co mam robić ![]() Jakieś przesilenie wiosenne mnie dopadło, dół i w ogóle wszystko do ![]() Zauważyłam, że swoje problemy ze znalezieniem pracy, z niską samooceną z tym związaną przenoszę na męża - w związku z tym niestety się kłócimy.
![]() Edytowane przez Ostrowczanka Czas edycji: 2009-05-05 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym nie za bardzo mam z kim zostawić maluszka, wolę sama się nim zająć niż wynajmować opiekunkę ![]() A teraz odliczam czas do wyjścia - jeszcze trochę ponad 2 godzinki ![]()
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Miss.Hot drugi okruszek ??super!
![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
No generalnie to chcielibyśmy trójkę mieć
![]()
![]() |
#169 |
Wtajemniczenie
|
Zobaczymy co powiesz jak już urodzisz
![]() Ostrowczanka - mnie nawet na rozmowy nie zapraszają ![]() ![]() Edytowane przez Sonia11 Czas edycji: 2009-05-05 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
ja chcialabym jednego brzdąca ale się nie zapowiada ...
![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak dziękuję za przytulenie. Muszę sobie kupić czekolady...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem, ale plany i marzenia zawsze można mieć
![]() Jeszcze wszystko przed Tobą ![]()
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
wiem ale jestem realistką w tej kwestii - do tanga trzeba dwojga
![]() a za Ciebie i Twoje marzenia trzymam kciuki!
![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#175 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Mam spore zaległości, piszecie jak szalone ![]() Cytat:
![]() ![]() A za wyprawkę należą mi się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() My też planowaliśmy trójeczkę plus jeden maluszek z adopcji. Ale teraz, po prawie 8 miesiącach bólu i ciągłego leżenia, nie jestem już tego taka pewna ![]() ![]() Pożyjemy, zobaczymy ![]() Rudalbn nieciekawie z tą niedoszłą pracą małża, trzymam kciuki. Sonia po fotkach widać,że imprezka bardzo udana a jaki Szymek uradowany ![]() Jodie ![]() Tola ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja zjadłam kawał tortu urodzinowego Szymona i mi lepiej ![]() Cytat:
![]() (a tak serio to tak jak pisze miss - wszystko przed Tobą ![]() Cytat:
A ten jedo też jest wielofunkcyjny? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
http://esklep.babyfant.pl/index.php?...roducts_id=355
To pewnie taki. Bardzo fajnie wygląda ![]() Jodie - ![]() Ja muszę się bezwstydnie przyznać, że nie chcę mieć jeszcze dziecka. I nie chodzi nawet o warunki - po prostu nie czuję, że to już ten czas. Pewnie kiedyś mnie instynkt dopadnie jak "grom z jasnego nieba". Na razie bardzo mi się podobają cudze dzieci ![]()
![]() Edytowane przez Ostrowczanka Czas edycji: 2009-05-05 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Wtajemniczenie
|
Ostrowczanka - też juz sobie go wyszukałam ale dzięki
![]() ![]() Edytowane przez Sonia11 Czas edycji: 2009-05-05 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Wózek wybrany ale dopiero w następnym tygodniu małż pojedzie go zamówić. Może coś mi się jeszcze odmieni
![]() ![]() Ostrowczanka podobno instynkt macierzyński najbardziej uaktywnia się w chwili urodzenia maluszka ![]() ![]() Edytowane przez SELKA* Czas edycji: 2009-05-05 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.