Rolki:) - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Notka

Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych.

Narzędzia
Stary 2009-05-04, 16:05   #1021
donay
Zadomowienie

Dot.: Rolki:)

ja dzis bylam ogladac rolki szczerze strasznie sie na nie napalilam, tylko zastanawiam sie czy chce na nie wydac 470 zl moze ktoras z as ma czarno zlote K2, chyba nawet takie jak ma pysia222 ale moge sie mylicbardzo bym chciala wysmuklic uda i je ujędrnic jezdze prawie codziennie na rowerze i szcerze mowiac nie widze aby ich jędrność sie poprawiala wiec moze rolki mi pomoga?

edit. przeszukalam caly internet i znalazlam TE
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 118527.jpg (70,4 KB, 46 załadowań)

Like A Rainbow
Fading In The Twinkling Of An Eye
Gone Too Soon

Edytowane przez donay
Czas edycji: 2009-05-04 o 16:36
donay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 17:21   #1022
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez donay Pokaż wiadomość
bardzo bym chciala wysmuklic uda i je ujędrnic jezdze prawie codziennie na rowerze i szcerze mowiac nie widze aby ich jędrność sie poprawiala wiec moze rolki mi pomoga?
ja tez mam problem z udami i rolki sto razy lepiej u mnie dzialaja w porownaniu z rowerem szoruj tez uda pod prysznicem codziennie gąbką Syreną antycellulitową, kosztuje ok. 3zł, i to porządny drapak, który naprawdę wpływa na kondycję skóry ud.

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 17:46   #1023
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
ja dzis bylam ogladac rolki szczerze strasznie sie na nie napalilam, tylko zastanawiam sie czy chce na nie wydac 470 zl moze ktoras z as ma czarno zlote K2, chyba nawet takie jak ma pysia222 ale moge sie mylicbardzo bym chciala wysmuklic uda i je ujędrnic jezdze prawie codziennie na rowerze i szcerze mowiac nie widze aby ich jędrność sie poprawiala wiec moze rolki mi pomoga?

te co ma pysia222 to k2 celena... i kosztują 800zł
i też mi sie bardzo podobają, mam piekna tapete na pulpicie z nimi ale ta cena...
mam pytanie, one są czarno złote ? czy raczej żółte ?

a co do k2 athena to znalazłam tylko biało złote... gdzie by dalo rade kupic takie jak wrzuciła donay ??

ładne też są k2 alexis w tej kolorystyce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg K2AX9.jpg (25,8 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez Brydzia_
Czas edycji: 2009-05-04 o 17:52
Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 18:50   #1024
scatty princess
Zadomowienie

Cytat:

ja mam te z obrazka
Juz gdzies wczesniej pisalam, ze sa rewelacyjne ! Bardzo polecam !!
Ja za nie dałam 399 rok temu
scatty princess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 18:54   #1025
Sophia2
Raczkowanie

Dot.: Rolki

Ojjj widzę, że cisza na forum Ja dzisiaj znowu byłam na rolkach i miałam podwójnego pecha. Zaczęło się od tego, że koleżanka z którą byłam umówiona na jazdę musiała zrezygnować z wyprawy na rolki. Ja jednak uparcie stwierdziłam że idę sama. No i poszłam. Jeździło się fajnie ale niestety zaliczyłam krzaki i jestem podrapana. Pierwsza wywrotka w tym roku.

http://www.sophia-30.blogspot.com/

Sophia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 19:07   #1026
donay
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
te co ma pysia222 to k2 celena... i kosztują 800zł
i też mi sie bardzo podobają, mam piekna tapete na pulpicie z nimi ale ta cena...
mam pytanie, one są czarno złote ? czy raczej żółte ?

a co do k2 athena to znalazłam tylko biało złote... gdzie by dalo rade kupic takie jak wrzuciła donay ??

ładne też są k2 alexis w tej kolorystyce
tak da sie je dostac dzis mierzylam w inter sporcie tylko wlasnie zastanawiam sie może mi doradzicie czy lepiej kupic jakies nie firmowe za np 200 zl czy takie z K2 co i tak mi ta firma nic nie mowi :P za te niecale 500. Generalnie czy place za firme czy za jakosc rownierz czy bede czula ze lepiej mi sie jezdzi??

Like A Rainbow
Gone Too Soon

Edytowane przez donay
Czas edycji: 2009-05-04 o 19:08
Stary 2009-05-04, 19:20   #1027
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scatty princess Pokaż wiadomość
ja mam te z obrazka
Juz gdzies wczesniej pisalam, ze sa rewelacyjne ! Bardzo polecam !!
Ja za nie dałam 399 rok temu
o, scatty. zapomnialam dodac zdjecie moich rolek, jak wroci wspollokatorka po maturach z aparatem to zrobie i wrzuce

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 19:52   #1028
scatty princess
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
o, scatty. zapomnialam dodac zdjecie moich rolek, jak wroci wspollokatorka po maturach z aparatem to zrobie i wrzuce
właśnie właśnie
czekam na te fotke, bo ciekawa jestem
scatty princess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 21:43   #1029
funkyourself
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sophia2 Pokaż wiadomość
Ojjj widzę, że cisza na forum
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...107549&page=34

bo wątek o rolkach już jest
funkyourself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 06:25   #1030
niezapomniana
Rozeznanie

Cytat:
tak da sie je dostac dzis mierzylam w inter sporcie tylko wlasnie zastanawiam sie może mi doradzicie czy lepiej kupic jakies nie firmowe za np 200 zl czy takie z K2 co i tak mi ta firma nic nie mowi :P za te niecale 500. Generalnie czy place za firme czy za jakosc rownierz czy bede czula ze lepiej mi sie jezdzi??
Myślę, że zdecydowanie cena przekłada się na jakość... Lepiej kupić firmowe i pojeździć wygodniej i przyjemniej kilka sezonów niż za rok kupować nowe...
Chytry 2 razy traci
Ja też miałam taki dylemat, ale teraz wiem, że jeżeli chcę mieć dobry, trwały i wygodny sprzęt to lepiej kupić firmowe...
z tym, że ja się zdecydowałam na rollerblady spark pro... ale o K2 też jest wiele pochlebnych opinii..
niezapomniana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 07:03   #1031
zico
Raczkowanie

Wrotkarska Majówka 2009 w Poznaniu - zapraszam do obejrzenia:

http://www.youtube.com/watch?v=Svb_pgUoUqM

http://www.youtube.com/watch?v=x_LfhFVpClA

profesjonaliści we wrotkarstwie (jazda na rolkach):
http://www.wrotkarstwo.pl

zico jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-05, 07:26   #1032
donay
Zadomowienie

a jakie rolki polecacie w takiej cenie 500 zl?

Like A Rainbow
Gone Too Soon
Stary 2009-05-05, 07:31   #1033
pysia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezapomniana Pokaż wiadomość
Myślę, że zdecydowanie cena przekłada się na jakość... Lepiej kupić firmowe i pojeździć wygodniej i przyjemniej kilka sezonów niż za rok kupować nowe...
Chytry 2 razy traci
Ja też miałam taki dylemat, ale teraz wiem, że jeżeli chcę mieć dobry, trwały i wygodny sprzęt to lepiej kupić firmowe...
z tym, że ja się zdecydowałam na rollerblady spark pro... ale o K2 też jest wiele pochlebnych opinii..
Zgadzam sie z tym , chce jeszcze dodac , ze wcale nie trzeba wydawac kupe kasy na rolki, wystarczy , ze zapytasz np. zico a on napewno doradzi Ci jakie rolki kupic w przystepnej cenie .
Ja nie zajmuje sie rolkami profesjonalnie , moje wybieralam raczej pod wplywem impulsu , wczesniej tez mialam K2 i to przesadzilo o firmie. Cala reszta kolor , fason to juz kwestia gustu

Edytowane przez pysia222
Czas edycji: 2009-05-05 o 07:33
pysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 11:24   #1034
Malaika85
Zadomowienie

rolki mam od 10 lat, ale kurcze nie ma odpowiednich powierzchni zeby jezdzic..na łódzkich chodnikach mozna sobie zęby wybic.....
Stary 2009-05-05, 16:56   #1035
niezapomniana
Rozeznanie

Cytat:
a jakie rolki polecacie w takiej cenie 500 zl?
Zależy jaki rodzaj wrotkarstwa chcesz uprawiać, czy fitness, czy jazdę agresywną, albo freestyle itp... dużo na ten temat masz na forum wrotkarstwo.pl
myśle, że przejrzenie wątków odnośnie sprzętu bardzo Ci pomoże
A jeśli chodzi o firmę na jaką masz się zdecydować to jeśli masz taką możliwość idź po prostu do sklepu i przymierz kilka różnych modeli w cenie, która Cię satysfakcjonuje.. jeśli nie to doradź się zico On na pewno coś znajdzie dobrego dla Ciebie
Te na, które ja się zdecydowałam są do nauki jazdy i do fitness. Cena akurat 499zł. No, ale najpierw musisz wiedzieć jaki rodzaj jazdy chcesz uprawiać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-05, 17:50   #1036
donay
Zadomowienie

no ja tez raczej fitness/rekreacja tylko ze poszlam do sklepow i albo file albo k2 nie ma nic innego ....

Like A Rainbow
Gone Too Soon
Stary 2009-05-05, 19:09   #1037
niezapomniana
Rozeznanie

Cytat:
no ja tez raczej fitness/rekreacja tylko ze poszlam do sklepow i albo file albo k2 nie ma nic innego ....
A jakie miasto ?
Tu masz link do adresów sklepów z rolkami marki rollerblade.. jeśli nic nie pasuje to droga internetowa i np. sklep zico
http://www.rollerblade.pl/pro-shops.htm

Edytowane przez niezapomniana
Czas edycji: 2009-05-05 o 19:15
Stary 2009-05-05, 19:16   #1038
donay
Zadomowienie

katowice, tzn odwiedzilam tylko takie wieksze sklepy jak inter komis i GO sport, szczerze nie wiem gdzie znajde takie sklepy typowo rolkowe chciala bym jednak wybrac dobrze bo juz zdecydowalam sie na takie porzadniejsze :P

Like A Rainbow
Gone Too Soon
Stary 2009-05-06, 07:39   #1039
Mango08
Rozeznanie

Hej

Od pon. jestem szczęśliwą posiadaczką rolek K2 Contennsa - beżowych, jednak jeszcze ich nie używłam i mam pytanie.
Czy but powinien być idealnie dopasowany do stopy, czy powinno być ok 0,5 - 1 cm luzu??
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-06, 08:13   #1040
agipek
Przyczajenie

Witam!!

Ja swoja przygodę z rolkami zaczęłam dwa lata temu - wówczas kupiłam rolki, które miały kółka 84mm i abec 7. Właściwie nie musiałam się uczyć jeździć, gdyz jeżdżę na łyżwach - jedyny problem to było hamowanie)Rolki niby spoko ale ja nie lubię nadprędkości. Więc w tym roku postanowiłam zakupic wolniejsze rolki. Oczywiście w sklepie sprzedawca się zdziwił i dziwnie na mnie patrzył. NO ale postanowione to postanowione. Kupiłam Rollerblade Zetrablade 5.0 - abec 5 (w Katowicach - interporcie). Powiem szczerze jestem zadowolona. Rolki baardzo wygodne no i rzeczywiście są wolne. Tutaj gdzie mieszkam nie mam miejsc gdzie mogłabym się rozpędzic i poprostu jechać szybko) no i nie lubie szybkiej jazdy. A z drugiej strony więcej macham nogami) to mam nadzieje , że kalorii troszkę spalam.
agipek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 09:19   #1041
niezapomniana
Rozeznanie

Cytat:
katowice, tzn odwiedzilam tylko takie wieksze sklepy jak inter komis i GO sport, szczerze nie wiem gdzie znajde takie sklepy typowo rolkowe chciala bym jednak wybrac dobrze bo juz zdecydowalam sie na takie porzadniejsze :P
donay ja ekspertem od rolek na pewno nie jestem, nie potrafię porównać marek .. dużo czytałam o rollerbladach, wiem, że mogę w razie problemów liczyć na serwis. Poza tym ta firma jest pionierem, jeżeli chodzi o rolki i ufam, że wiedzą co robią. Nie będę Cię namawiać akurat to tych rolek, ale jeśli byś się na nie zdecydowała, to wiem, że zico dobrze potrafi dobrać rolki bez ich mierzenia, więc nie ma obaw. Musisz tylko dobrze zmierzyć stopę. Najlepiej wieczorem, gdy stopy są zmęczone i na ugiętych kolanach. To jest ważne bo czasami rozmiar okazuje się większy nawet o 1cm. Jako, że chcesz uprawiać jazdę rekreacyjną/fitness i dopiero zaczynasz najlepsze tej firmy będą rolki o których wcześniej wspomniałam. Mają fajnie profilowany but, są wygodne, a do tego bardzo trwałe. Decyzja jest Twoja jeśli wcześniej spodobały Ci się, albo pasowały rolki innych firm to po prostu zdecyduj się na tamte

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Hej

Od pon. jestem szczęśliwą posiadaczką rolek K2 Contennsa - beżowych, jednak jeszcze ich nie używłam i mam pytanie.
Czy but powinien być idealnie dopasowany do stopy, czy powinno być ok 0,5 - 1 cm luzu??
Mango, oczywiście nie powinny być 'idealnie dopasowane'. Wiadome jest, że przy wysiłku fizycznym twoje stopy mogą zwiększyć swoją objętość. Może być też tak, że założysz po prostu grubszą skarpetkę. Rolki już masz więc musisz ocenić jak się w nich czujesz. Pomiar opisałam w poście wyżej. Trzeba, pamiętać też, że stopy nie są sobie równe, więc bierzemy rozmiar tej dłuższej. Rolki mają sznurowadła, rzep i klamrę co ułatwia nam dopasowanie do stopy. Nie mogą być za luźne bo nie będą dobrze trzymały się stopy. Najważniejsze, żeby dobrze trzymały pięte, a w palcach był luz. Nie mogą być też za ciasne bo może to spowodować niedokrwienie. Dla bezpieczeństwa i wygody wg mnie powinno być troszkę luzu.

Edytowane przez niezapomniana
Czas edycji: 2009-05-06 o 09:21
Stary 2009-05-06, 09:30   #1042
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
donay ja ekspertem od rolek na pewno nie jestem, nie potrafię porównać marek .. dużo czytałam o rollerbladach, wiem, że mogę w razie problemów liczyć na serwis. Poza tym ta firma jest pionierem, jeżeli chodzi o rolki i ufam, że wiedzą co robią. Nie będę Cię namawiać akurat to tych rolek, ale jeśli byś się na nie zdecydowała, to wiem, że zico dobrze potrafi dobrać rolki bez ich mierzenia, więc nie ma obaw. Musisz tylko dobrze zmierzyć stopę. Najlepiej wieczorem, gdy stopy są zmęczone i na ugiętych kolanach. To jest ważne bo czasami rozmiar okazuje się większy nawet o 1cm. Jako, że chcesz uprawiać jazdę rekreacyjną/fitness i dopiero zaczynasz najlepsze tej firmy będą rolki o których wcześniej wspomniałam. Mają fajnie profilowany but, są wygodne, a do tego bardzo trwałe. Decyzja jest Twoja jeśli wcześniej spodobały Ci się, albo pasowały rolki innych firm to po prostu zdecyduj się na tamte

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Mango, oczywiście nie powinny być 'idealnie dopasowane'. Wiadome jest, że przy wysiłku fizycznym twoje stopy mogą zwiększyć swoją objętość. Może być też tak, że założysz po prostu grubszą skarpetkę. Rolki już masz więc musisz ocenić jak się w nich czujesz. Pomiar opisałam w poście wyżej. Trzeba, pamiętać też, że stopy nie są sobie równe, więc bierzemy rozmiar tej dłuższej. Rolki mają sznurowadła, rzep i klamrę co ułatwia nam dopasowanie do stopy. Nie mogą być za luźne bo nie będą dobrze trzymały się stopy. Najważniejsze, żeby dobrze trzymały pięte, a w palcach był luz. Nie mogą być też za ciasne bo może to spowodować niedokrwienie. Dla bezpieczeństwa i wygody wg mnie powinno być troszkę luzu.
niezapomniana dziękuję za odpowiedź... Rolki były prezentem i mam jeszcze 13 dni na oddanie lub wymianę, problem w tym, że narazie w sklepie nie mają rozmiaru mniejszego, tak abym mogła porównać. Tym samym nie mogę w pełni cieszyć się z prezentu.
Kiedy próbowałam ich w domu to przy odpychaniu pięta idzie mi delikatnie w górę, ale nie wiem czy to naturalne, a ja jestem przewrażliwiona czy są poprostu za duże;/
Wogóle ciekawi mnie dlaczego tego modelu nie ma praktycznie w necie, znalazłam tylko 1 stronkę i miały one inną kolorystykę... Chciałam się czegoś o nich dowiedzieć, a tu niestety nie ma nic... Słyszałaś coś może o nich?
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 10:07   #1043
niezapomniana
Rozeznanie

Mango, dobrze by było zmierzyć mniejsze, bo to troche nienaturalne, że pięta Ci idzie w górę. Modelu niestety nie znam. Zapytaj zico na privie lub wejdź na forum wrotkarstwo.pl i tam zapytaj.
Stary 2009-05-06, 11:47   #1044
sŁoNeCzKo :)
Raczkowanie

GG do sŁoNeCzKo :)

Jak jeżdżę na rolkach to mnie nic nie boli, ale np.: następnego dnia boli mnie kostka od wewnętrznej strony. Wiecie może z czym to jest związane?

A w ogóle to mam "pajączki" na wewnętrznej stronie kostki. Czy to może być przyczyna jazdy na rolkach lub biegania??

Edytowane przez sŁoNeCzKo :)
Czas edycji: 2009-05-06 o 11:49 Powód: postepująca skleroza ;)
sŁoNeCzKo :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 12:05   #1045
orisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
niezapomniana dziękuję za odpowiedź... Rolki były prezentem i mam jeszcze 13 dni na oddanie lub wymianę, problem w tym, że narazie w sklepie nie mają rozmiaru mniejszego, tak abym mogła porównać. Tym samym nie mogę w pełni cieszyć się z prezentu.
Kiedy próbowałam ich w domu to przy odpychaniu pięta idzie mi delikatnie w górę, ale nie wiem czy to naturalne, a ja jestem przewrażliwiona czy są poprostu za duże;/
Wogóle ciekawi mnie dlaczego tego modelu nie ma praktycznie w necie, znalazłam tylko 1 stronkę i miały one inną kolorystykę... Chciałam się czegoś o nich dowiedzieć, a tu niestety nie ma nic... Słyszałaś coś może o nich?
Cytat:
Mango, dobrze by było zmierzyć mniejsze, bo to troche nienaturalne, że pięta Ci idzie w górę. Modelu niestety nie znam. Zapytaj zico na privie lub wejdź na forum wrotkarstwo.pl i tam zapytaj.
Rolki mogą byc moim zdaniem za duże, albo masz wąską stopę, przez z boku but jej nie trzyma i pięta lata.
Generalnie nie powinno nic biegac w bucie, poza tym dla komfortu lepeij miec lepiej dobrane buty, ktore beda wygodne - bo koniec konców, bedziesz jakies bąble na pietach leczyc

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 00:06   #1046
Ankafanka
Raczkowanie

Ja tez uwielbiam ten sport od 9 roku zycia jezdze i tydzien temu kupilam nowe rolki Wczesniej jezdzilam na starych, kupionych 10 lat temu, i rok temu juz nie moglam...meczylam sie szybko i ciezko mi sie oddychalo ( jestem astmatykiem). W zwiazku z tym postanowilam kupic nowe rolki, poszlam do Go Sportu ii.....trafila mi sie super okazja, kupilam przecenione rolki z tamtego sezonu za 250 zl a rok temu kosztowaly.....500!!! Jezdzi mi sie o wiele lepiej,sa szybkie i lekkie....a wlasnie..mam pytanie...kolka maja 80A mm i sie zastanawiam....czy w takich rolkach tez uda mi sie poprawic kondycje i schudnac?
OTO LINK:
http://www.asport.pl/product_info.ph...m_content=6350
Pozdrawiam wszystkie rolkomaniaczki!!

— Adam Neste

Uzależniona od muzyki z Pachnidła...
Ankafanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 01:09   #1047
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez agipek Pokaż wiadomość
Witam!!

Ja swoja przygodę z rolkami zaczęłam dwa lata temu - wówczas kupiłam rolki, które miały kółka 84mm i abec 7. Właściwie nie musiałam się uczyć jeździć, gdyz jeżdżę na łyżwach - jedyny problem to było hamowanie)Rolki niby spoko ale ja nie lubię nadprędkości. Więc w tym roku postanowiłam zakupic wolniejsze rolki. Oczywiście w sklepie sprzedawca się zdziwił i dziwnie na mnie patrzył. NO ale postanowione to postanowione. Kupiłam Rollerblade Zetrablade 5.0 - abec 5 (w Katowicach - interporcie). Powiem szczerze jestem zadowolona. Rolki baardzo wygodne no i rzeczywiście są wolne. Tutaj gdzie mieszkam nie mam miejsc gdzie mogłabym się rozpędzic i poprostu jechać szybko) no i nie lubie szybkiej jazdy. A z drugiej strony więcej macham nogami) to mam nadzieje , że kalorii troszkę spalam.
Powiedz mi, róznica jest naprawdę duża? Właśnie też zastanawiam się nad przejściem na 5 albo nawet niżej, mam abec 7, ale też nie ma gdzie jeżdzić szybko w związku z czym jakoś niewygodnie mi się jeździ. Szkoda mi trochę kasy, bo te moje są jeszcze całkiem spoko, ale też nie lubię jakiś nadprędkości i kuszą mnie trochę wolniejsze.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 05:46   #1048
zico
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Powiedz mi, róznica jest naprawdę duża? Właśnie też zastanawiam się nad przejściem na 5 albo nawet niżej, mam abec 7, ale też nie ma gdzie jeżdzić szybko w związku z czym jakoś niewygodnie mi się jeździ. Szkoda mi trochę kasy, bo te moje są jeszcze całkiem spoko, ale też nie lubię jakiś nadprędkości i kuszą mnie trochę wolniejsze.
Wystarczy zmienić kółka na mniejszą średnicę oraz twardość.

profesjonaliści we wrotkarstwie (jazda na rolkach):
http://www.wrotkarstwo.pl

zico jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 08:39   #1049
Asi_Q
Przyczajenie

Hej! Czy jest ktos moze z Katowic i ma ochote pojezdzic na roklach w okolicach 3stawow??? Ja dopiero ucze sie jezdzic wiec fajnie by bylo z kims pocwiczyc pozdrawiam
Asi_Q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 10:30   #1050
nervica
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Rolki:)

Witam wszystkich

Mój zeszłoroczny zakup rolek Rollerblade Wing 6.0, na których wybór miał wpływ oczywiście Zico, okazał się jednym z najlepszych zakupów w moim życiu - zaraz obok Wii Fit Pamiętam moje pierwsze "kroki"... bo "jazdą" trudno to było nazwać. Paniczny (!) lęk przed zobaczeniem asfaltu z bliska! Byłam sztywna, spięta i w ogóle skłonna do rezygnacji z tego sportu. Paskudnie się wtedy na sobie zawiodłam

Przełomem okazał się kolejny zakup - Wii Fit. Joga i inne ćwiczenia balansowe zmusiły mnie do nauczenia się panowania nad balansem własnego ciała - bez ryzyka stłuczenia 4 liter Może to głupie, może śmieszne... ale od tamtej pory nabrałam większej wiary w siebie. Przede wszystkim w końcu się na rolkach rozluźniłam. Nauczyłam się w miarę płynnie przenosić balans z jednej nogi na drugą i w końcu pokochałam ten sport!!!

Nauczyłam się skręcać, hamować... I nie powiem, że jeżdżę doskonale, ale ponad 20 km - tak sobie, rekreacyjnie - po pracy, jestem w stanie przejechać z przysłowiowym palcem w d**** Co najważniejsze - sprawia mi to PRZYJEMNOŚĆ.

Ostatnio byłam z mężem na paradzie rolkowej Antwerp On Wheels. Świetna sprawa! Można nawiązać kontakty, uspołecznić się trochę. A przede wszystkim pojeździć po porządnym asfalcie: przez centrum miasta, po obwodnicach... bez strachu, że coś większego z boku wyjedzie Asekuracja policji i pogotowie na wszelki wypadek, a na koniec - dyskoteka na rolkach

Pozdrawiam wszystkich rolkarzy!

Ludzi poznaje się po ich śmieciach.

(Oliver Brown)
nervica jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości