tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-05, 13:49   #1741
oomarysia
Przyczajenie

GG do oomarysia
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

tzn teoretycznie mi sie zaczyna od plamienia ale ono pozniej zaprzestalo wystepowac i takiego normalnego okresu dostalm po tygodniu brania tabletek ;/ i znaczy ze nie jestem zabezpieczona?

a co najlepsze moj okres jest bardzo czesty;D w miesiacu mam go ciagle prawie.
oomarysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 14:00   #1742
_nietoperek_
Raczkowanie

GG do _nietoperek_

Cytat:
Napisane przez Sharllote Pokaż wiadomość
hejka dziewczyny mam jedno pytanie . Wczoraj skończył mi się blister z "YAZ" dziś poszłam do apteki z receptą na YAZ a dostałam Yasmin . Jest miedzy nimi jakaś róznica ,pomijając ze Yasmin ma 21 tabletek. BO jednak różnią sie opakowaniem itp. wiec nie wiem czy dobrze mi w aptece dali ...
Mają te same składniki ale różnią się dawką. Yaz ma (0,02 mg+3 mg) Ethinylestradiolum, Drospirenonum a Yasmin (0,03 mg + 3 mg). Hmm jeśli miałaś receptę na Yaz powinnaś była dostać te a nie inne tabletki.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez oomarysia Pokaż wiadomość
tzn teoretycznie mi sie zaczyna od plamienia ale ono pozniej zaprzestalo wystepowac i takiego normalnego okresu dostalm po tygodniu brania tabletek ;/ i znaczy ze nie jestem zabezpieczona?

a co najlepsze moj okres jest bardzo czesty;D w miesiacu mam go ciagle prawie.
Tak też się zdarza, że pojawiają się krwawienia śródcykliczne przy początkach brania tabletek. Ja myślę, że plamienie przed okresem można już uznać za jego początek i wszystko jest ok.
Stary 2009-05-05, 14:15   #1743
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
hejka dziewczyny mam jedno pytanie . Wczoraj skończył mi się blister z "YAZ" dziś poszłam do apteki z receptą na YAZ a dostałam Yasmin . Jest miedzy nimi jakaś róznica ,pomijając ze Yasmin ma 21 tabletek. BO jednak różnią sie opakowaniem itp. wiec nie wiem czy dobrze mi w aptece dali ...
Niestety jest różnica, niewielka ale jest w składzie. Poza tym oczywistym, że jest inny system brania. Troche tego nie rozumiem dlaczego dali Ci Yasmin skoro na recepcie był Yaz Pewnie nie mieli..Ja bym nie wzięła i poszła do innej apteki.
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 15:03   #1744
helenka131088
Przyczajenie

jak już mam ochotę na seks, co się rzadko zdarza podczas brania różowych tabletek, to nie mam orgazmu... wogóle... porażka...:-/ a jak biorę białe tabletki to dochodzę za każdym razem...
helenka131088 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 15:14   #1745
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez helenka131088 Pokaż wiadomość
jak już mam ochotę na seks, co się rzadko zdarza podczas brania różowych tabletek, to nie mam orgazmu... wogóle... porażka...:-/ a jak biorę białe tabletki to dochodzę za każdym razem...
Ja mam dokładnie tak samo przy różowych tabletkach jakąś taką suszę mam w środku i rzadko miewam orgazm chociaż mój men jest ostatnio bardzo wytrzymały i ostatnio kochaliśmy się 4 godziny a ja zostałam bez orgazmu Co do białych talbletek to jeszcze nie wiem, wczoraj wzięłam pierwszą białą i czekam na okres... ale zanim on przyjdzie (mam nadzieję, że przyjdzie) to jeszcze dziś popróbujemy jak to jest przy białych tabletkach

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 15:15   #1746
helenka131088
Przyczajenie

dziewczyny jak to jest z tym kiedy się zaczyna brać tabletki... jedne piszą że trzeba w pierwszym dniu okresu zacząć brać... ja zaczęłam brać w piątym dniu okresu, bo tak zalecił lekarz... źle zrobiłam\??

Edytowane przez helenka131088
Czas edycji: 2009-05-05 o 15:17
helenka131088 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 15:24   #1747
rapifen
Zakorzenienie

zwracam uwage na moje pytanie :P
czy to że aktywnych tabletek jest 24 znaczy że są bardziej skuteczne?:<

helenka131088 - oj tez tak mam rzekomo po trzeciej paczce powinno się ustabilizować wszystko

no jeżeli chcesz zeby działały no.. antykoncepcyjnie ;p to od 1 dnia trzeba brać. jeśli chodzi o inne wypadki - nie wiem lekarzem nie jestem ale trzymałabym się tego co piszą w ulotce
rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 16:26   #1748
_nietoperek_
Raczkowanie

GG do _nietoperek_

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
zwracam uwage na moje pytanie :P
czy to że aktywnych tabletek jest 24 znaczy że są bardziej skuteczne?:<

helenka131088 - oj tez tak mam rzekomo po trzeciej paczce powinno się ustabilizować wszystko

no jeżeli chcesz zeby działały no.. antykoncepcyjnie ;p to od 1 dnia trzeba brać. jeśli chodzi o inne wypadki - nie wiem lekarzem nie jestem ale trzymałabym się tego co piszą w ulotce
Mają być bardziej skuteczne od Yasminelle, które mają ten sam skład bo się okazało podczas badań, że przy tak małej dawce hormonu mogą czasem zawodzić w 7 dniowej przerwie, w której ochrona miała być zachowana. Teraz skrócili przerwę do 4 dni więc powinny być lepsze bo praktycznie cały czas masz w sobie jakiś hormon . Mnie ani te ani tamte nie zawiodły a biorę kilka miesięcy.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

A pamiętaj, że tabletki nie dają 100% zabezpieczenia, ale przez takie badania i ciągłe unowocześnianie dążą do tego, żeby nigdy nie zawiodły.
Stary 2009-05-05, 16:51   #1749
rapifen
Zakorzenienie

Wiem wiem ale no właśnie zastanawiało mnie że yasminelle mają podobny/identyczny skład co yaz, a przerwa w yaz jest krótsza czy skuteczność jakaś jest inna :p
rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 17:08   #1750
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Na Twoim miejscu, jeśli jeszcze ich nie otworzyłaś, poszłabym z reklamacją... Może nawet po otwarciu by wymienili, bo np. przeczytałabyś ulotkę i stwierdziła, że jednak chcesz Yaz...

Cytat:
Napisane przez _nietoperek_ Pokaż wiadomość
Mają być bardziej skuteczne od Yasminelle, które mają ten sam skład bo się okazało podczas badań, że przy tak małej dawce hormonu mogą czasem zawodzić w 7 dniowej przerwie, w której ochrona miała być zachowana. Teraz skrócili przerwę do 4 dni więc powinny być lepsze bo praktycznie cały czas masz w sobie jakiś hormon . Mnie ani te ani tamte nie zawiodły a biorę kilka miesięcy.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

A pamiętaj, że tabletki nie dają 100% zabezpieczenia, ale przez takie badania i ciągłe unowocześnianie dążą do tego, żeby nigdy nie zawiodły.
Mi moja ginekolożka powiedziała, że przerwa została skrócona również dlatego, że z powodu tych 7 dni przerwy mogło dochodzić do pojawiania się problemów z jajnikami typu wole, guzki, a w systemie przyjmowania Yazu, prawdopodobieństwo wystąpienia tych skutków ubocznych zmniejszyła się do minimum

Co do Helenki, to nie rozumiem, jak można zacząć przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych bez dokładnego przeczytania ulotki... To nie są cukierki, tylko hormony wywierające ogromny wpływ na nasz organizm! Nie znamy Twojego przypadku, czy przechodzisz na Yaz z innych tabletek, czy są to Twoje pierwsze tabletki (a to różnica, jest o tym osobny rozdział w ulotce!), więc trudno odpowiedzieć jednoznacznie na Twoje pytanie. Ty znasz swój przypadek najlepiej i wystarczy przeczytać chociaż raz porządnie ulotkę, żeby rozwiały się Twoje wątpliwości.

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 17:15   #1751
masaba333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez FaberCastell Pokaż wiadomość
tak, masz zacząć brać normalnym ciągiem tabletki, tak jak już niektóre dziewczyny się wypowiadały ze okres u nich pojawił się dopiero na pierwszych różowych tabletkach zamiast na białych, albo wogóle może sie nie pojawić tak to już bywa po pierwszym opakowaniu

A mi się okres pojawił na 3 placebo, jest mało obfity ale w sumie cały czas boli mnie brzuch w sumie już 2 dzień ( a niby miało wogóle nie boleć ) , a wcześniej było tylko 1 dzień bólu i spokój -- no ale w końcu coś za coś
Witam, u mnie tez okres się zaczyna po 3 tabletce placebo. Przynajmniej tak było dwa miesiące wcześniej. Jeśli chodzi intensywność okresu to jestem mile zaskoczona.Wcześniej krwawica dosłownie przez 8 dni teraz normalne krwawienie 4-5 dni.
Stary 2009-05-05, 18:57   #1752
misty82
Zadomowienie

Dot.: YAZ - gdzie i za ile

W Tarnobrzegu w kauflandzie, jak mi powiedziała gin najtaniej 40 zł,a chyba nawet 39.99 pytałam o nie jeszcze tylko w jednej aptece to 41 z hakiem ale widze,ze ceny sie konkretnie róznią.

19.IX.2009 Nasz dzień
misty82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 19:19   #1753
misty82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dianapa Pokaż wiadomość
tez tak miałam jak zaczełam brac pierwsze tabletki, tylko, ze przy novynette. Przez pierwszy miesiac miałam takie doła, ze wystarczyło, zeby mi ktos powiedział, ze jestem głupia <na żarty> a ja potrafiłam wybuchnac płaczem < z niczego>. Zdawałam sobie sprawe z tego, ze moje reakcje sa głupie, ale nie dałam rady tego zahamowac... Po pierwszym miesiacu jednak wszystko sie skonczyło a było to takie dokuczliwe, ze juz miałam zrezygnowac z tabletek! i juz po ok roku stosowania nie widzę zadnych efektów ubocznych. Na podsatwie obserwacji zauwazyłam tez, ze jezeli biore tabletki o dokładnie tej godzinie co trzeba to wszystko jest super Jak zapomne i przeciagnie sie to o np. 2 h to czasami zaczyna mnie bolec głowa i nogi. Niestety zmieniłam ostatnio lekarza ginekologa i on kazał mi zmienic tabletki na Yaz. Mam pewne obawy, bo skoro przy novynette czułam sie super to po co zmieniac na co innego? W czym jest lepszy Yaz? Problem jest jeszcze w tym, ze biore novynette bez 7 dniowej przerwy, dzieki temu nie miałam juz od dawna okresu < i czujer sie z tym super> ale mój nowy gin powiedział, ze mu sie to nie podoba i zastanawiałam sie przez chwile czy mozna by było zrobic teraz nagle przerwe i kontynuowac dalej novynette, tylko tym razem z przerwami. Jak myślicie? I ponawiam pytanie: w czym Yaz jest lepszy od Novynette? bo nie rozumiem tej zmiany a zapomniałam zapytac gin....

i jeszcze jedno: bola was nogi przy zazywaniu tabletek? bo ostatnio sie tak zastanawiam czy to nie od anty....

dziewczyny a ile płacicie za Yaz? Nie wiecie gdzie go mozna tanio kupic w Rzeszowie? bo dzisiaj zapłaciłam prawie 49 zł :/
Tydzien temu skonczyłam po niecałym roku ostatni blister novynette i od jutra(bo konczy mi sie przerwa) czaczynam właśnie Yaz, ja zmieniam bo chce schudnąc a przy novynette jakoś ciezko mi byłoprzepisała mi te tabsy,a ogólnie przy novy.. sie dobrze czułam,nogi czasem bolały,ale jak sporo chodziłam,choc bez tabletek tego problemu nie miałam.
I powiedzcie mi jedno - po co sa te białe placebo???bo nie rozumie, ich skład to skrobia kukurydziana,laktoza itd i to nie substancje czynne,wiec w sumie po co one?całkiem fajnie było przy novynette te 7 dni muc "niepamietać":rolleye s:
I jeszcze jedno,jak jest z ta skutecznościa,zakładając ze wezmę pierwsza tabletkę Yaz tak jak pisze w ulotce,czyli po przerwie, to czy od pierwszej tabletki jestem zabezpieczona? jakoś z novynette miałam tą pwenośc a tu cos sie wacham,chyba przez ten zmieniony schemat 24+4

19.IX.2009 Nasz dzień
Stary 2009-05-05, 19:36   #1754
Rosaline
Zadomowienie

Dot.: YAZ - gdzie i za ile

ponawiam pytanie, mianowicie: czy ktoś się orientuje gdzie najtaniej można kupić w kędzierzynie-koźlu albo w okolicach?
Stary 2009-05-05, 19:47   #1755
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misty82 Pokaż wiadomość
Tydzien temu skonczyłam po niecałym roku ostatni blister novynette i od jutra(bo konczy mi sie przerwa) czaczynam właśnie Yaz, ja zmieniam bo chce schudnąc a przy novynette jakoś ciezko mi byłoprzepisała mi te tabsy,a ogólnie przy novy.. sie dobrze czułam,nogi czasem bolały,ale jak sporo chodziłam,choc bez tabletek tego problemu nie miałam.
I powiedzcie mi jedno - po co sa te białe placebo???bo nie rozumie, ich skład to skrobia kukurydziana,laktoza itd i to nie substancje czynne,wiec w sumie po co one?całkiem fajnie było przy novynette te 7 dni muc "niepamietać":rolleye s:
I jeszcze jedno,jak jest z ta skutecznościa,zakładając ze wezmę pierwsza tabletkę Yaz tak jak pisze w ulotce,czyli po przerwie, to czy od pierwszej tabletki jestem zabezpieczona? jakoś z novynette miałam tą pwenośc a tu cos sie wacham,chyba przez ten zmieniony schemat 24+4
Żeby nie wypasc ze schematu brania tabletek. Bierzesz cały czas, więc nie musisz pamietac kiedy znowu zacząc branie. Tylko i wyłacznie po to. Jeśli nie chcesz przez te 4 dni "pamiętac o tabletce" nie musisz zażywac białych tabletek placebo.

Mnie osobiście ten schemat pasuje 24+4
A co do chudnięcia, to chyba sprawa bardzo indywidualna. Ja jakoś przytyłam ostatnio Cwicze dużo, już sie bardzo ograniczam się z jedzeniem i jakoś bez zmian...Powodów moich dodatkowych kg może byc kilka..ale to już inna bajka
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 21:03   #1756
klaudynka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misty82 Pokaż wiadomość
Misty, tabletki placebo są przede wszystkim dla zapominalskich kobietek, które nie potrafią zapamiętać, ile powinno być dni przerwy W przypadku YAZ-u bierzemy tabletki nieprzerwanie, więc ryzyko pomyłki co do ilości dni przerwy w przyjmowaniu tabletek hormonalnych jest żadne

klaudynka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 21:03   #1757
kaktusica
Raczkowanie

Hej hej
Ja dziś łyknęłam 6tą z pierwszego blistra, i otóż!
Skóra - szczególnie na buzi - okropnie wysuszona. Kremiki nawilżające poszły w ruch, ale jak narazie, niewiele dają. Stare wągry zniknęły, gdzieniegdzie pojawiają się standardowe pryszczyki. Nic wielkiego, można uznać, że w normie.
Co do miesiączki, moja była tym razem jakaś mega dziwna. Spóźniona o 4 dni, mikro plamienia, dopiero trzeciego dnia dała się jednoznacznie rozpoznać. Wtedy łyknęłam pierwszą tabletkę, i następnego dnia już było po ptakach.
Można zaobserwować jakieś brudzenie, ale to raczej w kolorach żółci? No i - w przeciwieństwie do niektórych z Was, które mówiły o zbytnim wysuszeniu tam, u mnie jest wręcz przeciwnie.
Poza tym, wszystko w normie. Apetyt, chyba normalny, powiększony nieco przy powrocie ze studiów do domku
kaktusica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 22:14   #1758
Rosaline
Zadomowienie

a ja jestem na 10. tabletce czwartego opakowania i muszę stwierdzić, że moje libido jest hm... TŻ twierdzi, że jestem niewyżyta
no ale też nie można wszystkich zmian w samopoczuciu wiązać z przyjmowaniem tabletek
Stary 2009-05-05, 23:22   #1759
dianapa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rosaline Pokaż wiadomość
a ja jestem na 10. tabletce czwartego opakowania i muszę stwierdzić, że moje libido jest hm... TŻ twierdzi, że jestem niewyżyta
tez bym tak chciała
dianapa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 23:39   #1760
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dianapa Pokaż wiadomość
tez bym tak chciała
a na którym opakowaniu jesteś? bo ja dopiero od niedawna mam większe potrzeby
Stary 2009-05-06, 00:23   #1761
blep
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agatajankowska Pokaż wiadomość
A ja się tak zastanawiam, co oznacza stwierdzenie, które znalazłam w ulotce "przyjmuje się jedną tabletkę każdego dnia, MNIEJ WIĘCEJ o tej samej porze". Czy to oznacza, że jednego dnia mogę wziąć tabletkę np. o 9 a drugiego o 10, albo 11? Czy ktoś się orientuje jaka jest granica, aby antykoncepcja była zachowana? Wiem, że niekóre dziewczyny ustawiają sobie przypomnienia w telefonie i biorą tabletki co do minuty, ja jednak wolałabym tego nie robić, bo nie zawsze jestem w dobrej sytuacji żeby akurat wyciągać tabletki.
Mój gin mówił, żeby nie przekraczać 2 godzin. Ja tez nie biorę co do minuty (zresztą to bez sensu bo przecież zegar w organizmie na pewno nie jet taki sam jak nasz urzędowy), u mnie wacha się czasami do max pół godziny.

Ja jestem teraz przy 18 tabletce 1 opakowania. Okres trwał 5 dni, 2 dni plamienia, i od 3 dnia do teraz mam cały czas słabe krwawienia. Na pewno nie jest to plamienie. Niestety nie zapowiada się, żeby miały się szybciej skończyć Myślicie, że to możliwe, żebym miała po prostu zamiast plamień krwawienia? Teraz się zastanawiam czy nie zacząć brać jakiś witamin w związku z tym, że każdego dnia ubywa mi krwi. Macie pomysł jakie mogłabym zacząć brać?
blep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 00:43   #1762
misty82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blep Pokaż wiadomość
Mój gin mówił, żeby nie przekraczać 2 godzin. Ja tez nie biorę co do minuty (zresztą to bez sensu bo przecież zegar w organizmie na pewno nie jet taki sam jak nasz urzędowy), u mnie wacha się czasami do max pół godziny.

Ja jestem teraz przy 18 tabletce 1 opakowania. Okres trwał 5 dni, 2 dni plamienia, i od 3 dnia do teraz mam cały czas słabe krwawienia. Na pewno nie jest to plamienie. Niestety nie zapowiada się, żeby miały się szybciej skończyć Myślicie, że to możliwe, żebym miała po prostu zamiast plamień krwawienia? Teraz się zastanawiam czy nie zacząć brać jakiś witamin w związku z tym, że każdego dnia ubywa mi krwi. Macie pomysł jakie mogłabym zacząć brać?
W ulotce chyba nawet pisze o tych krwawieniach,wiec przy początku to chyba normalne?choć przy novynette ani raz nie miałam nawet plamien.jutro startuje z pierwsza tabs Yaz i mam nadzieje,ze nie bedzie plamien,schudne ,libido w górę, nawilżenie 'tam' w górę, wągry znikną no narazie to tyleżyczeń
A witaminki,to pewnie nie zaszkodzi,ja ostatnio falvit biore.

19.IX.2009 Nasz dzień
Stary 2009-05-06, 06:49   #1763
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blep Pokaż wiadomość
Kochana ja też mam plamienia i też można by było raczej to nazwać krwawieniem niż plamieniem, momentami wręcz, czuję się jak podczas miesiączki
U mnie zaczyna się ok. 13, 14 tabletki i trwa do końca blistra czyli do okresu i razem z nim się kończy.
Trochę mnie to martwi ale postanowiłam czekać do 3, ewentualnie 4 op. w końcu jest napisane w ulotce, że 'to' kilka miesięcy może się utrzymywać...

Co do witamin to ja łykam B Complex - niby zalecane przy hormonach... (B12 o ile się nie mylę, uczestniczy w wytwarzaniu czerwonych ciałek krwi i przeciwdziała niedokrwistości)
littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 07:59   #1764
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosaline Pokaż wiadomość
Mam dokładnie tak samo tylko jakoś ciężko mi jest dojść do orgazmu Na zewnątrz jestem extra nawilżona a w środku susza jak na pustyni to pewnie dlatego tak mi ciężko dojść, bo kiedyś jak stosowaliśmy kalendarzyk to dochodziłam bez problemu I zastanawiam się czy to tylko tak Yaz wysusza czy wszsytkie tabletki anty

A dziś po 2 placebo dostałam okres co prawda póki co mam tylko plamienie, ale żadnego bólu brzucha jak to zazwyczaj miałam na poczatku okresu

Do wszystkich Pań, które zastanawiają się nad skutecznością Yaz-u przy pierwszym opakowaniu... Właśnie kończę moje pierwsze opakowanie (zastały jeszcze 2 placebo), kochałam się z moim TŻ od 3 tabletki bez jakiegokolwiek innego zabezpieczenia, więc zaraz jak mi się skończył okres i dziś dostałam @, więc w ciąży raczej nie jestem Także dziewczyny, nie wymyślajcie, tylko cieszcie się swobodą

Stary 2009-05-06, 08:20   #1765
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Mam dokładnie tak samo tylko jakoś ciężko mi jest dojść do orgazmu Na zewnątrz jestem extra nawilżona a w środku susza jak na pustyni to pewnie dlatego tak mi ciężko dojść, bo kiedyś jak stosowaliśmy kalendarzyk to dochodziłam bez problemu I zastanawiam się czy to tylko tak Yaz wysusza czy wszsytkie tabletki anty

A dziś po 2 placebo dostałam okres co prawda póki co mam tylko plamienie, ale żadnego bólu brzucha jak to zazwyczaj miałam na poczatku okresu

Do wszystkich Pań, które zastanawiają się nad skutecznością Yaz-u przy pierwszym opakowaniu... Właśnie kończę moje pierwsze opakowanie (zastały jeszcze 2 placebo), kochałam się z moim TŻ od 3 tabletki bez jakiegokolwiek innego zabezpieczenia, więc zaraz jak mi się skończył okres i dziś dostałam @, więc w ciąży raczej nie jestem Także dziewczyny, nie wymyślajcie, tylko cieszcie się swobodą
Tereskaa, a z drugiej strony krwawienie z odstawienia tez nie zawsze oznacza brak ciąży.......
Stary 2009-05-06, 08:29   #1766
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaso Pokaż wiadomość
Tereskaa, a z drugiej strony krwawienie z odstawienia tez nie zawsze oznacza brak ciąży.......
Dlatego napisałam, że raczej nie jestem w ciąży ale gdy dostałam okres na czas to prawdopodobieństwo, że nie zaszłam jest duże

Stary 2009-05-06, 10:02   #1767
Female8
Przyczajenie

Witam!!

Właśnie zbliżam się do końca pierwszego opakowania Yazu i jak na razie jestem zadowolona. Najważniejsze że już nie mam zmian nastrojów jak miewałam to przy innych tabletkach anty.

I mam jeszcze kilka pytań do dziewczyn które stosują Yaz czy przytyłyście, czy opalanie się w solarium nie powoduje plam przy braniu tabletek anty ??

Pozdrawiam
Female8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 10:11   #1768
oomarysia
Przyczajenie

GG do oomarysia

jeju dzieki! bo juz szczerze to jak tam czytoam to wszystko to sie zaczynam martwic!
ale jak u mnie to jestem zadowolona z Yaz-u nie mialam zadnych problemow poza tymi ciaglymi krwawieniami;/ zero konfortu! ;/
oomarysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 10:31   #1769
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Female8 Pokaż wiadomość
Witam!!

Właśnie zbliżam się do końca pierwszego opakowania Yazu i jak na razie jestem zadowolona. Najważniejsze że już nie mam zmian nastrojów jak miewałam to przy innych tabletkach anty.

I mam jeszcze kilka pytań do dziewczyn które stosują Yaz czy przytyłyście, czy opalanie się w solarium nie powoduje plam przy braniu tabletek anty ??

Pozdrawiam
poczytaj wątek....

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 11:51   #1770
atroffika
Przyczajenie

Ja właśnie biorę 3 tabletke drugiego blistra. Można by powiedzieć ze nawet jest ok, choć przy 6 tabl złapałam zapalenie pęcherza, ale mysle ze moze poprostu gdzies sie zaziębiłam ...
Bóle głowy, czy inne jakies małe doległiwości to nawet sie nimi nie przejmuje ja tylko boję się żeby NIE UTYĆ jak narazie kilogram poszło w dół ale myslę ze to przez dietę

Dziewczynki co do suchości to proponuje różne żelki nawilżającecałe szczęście ze takie rzeczy są przyjemnie dla obojga
atroffika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości