|
|
#1741 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
tzn teoretycznie mi sie zaczyna od plamienia ale ono pozniej zaprzestalo wystepowac i takiego normalnego okresu dostalm po tygodniu brania tabletek ;/ i znaczy ze nie jestem zabezpieczona?
a co najlepsze moj okres jest bardzo czesty;D w miesiacu mam go ciagle prawie. |
|
|
|
#1742 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Tak też się zdarza, że pojawiają się krwawienia śródcykliczne przy początkach brania tabletek. Ja myślę, że plamienie przed okresem można już uznać za jego początek i wszystko jest ok.
|
|
#1743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie nie mieli..Ja bym nie wzięła i poszła do innej apteki.
|
|
|
|
|
#1744 |
|
Przyczajenie
|
jak już mam ochotę na seks, co się rzadko zdarza podczas brania różowych tabletek, to nie mam orgazmu... wogóle... porażka...:-/ a jak biorę białe tabletki to dochodzę za każdym razem...
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakąś taką suszę mam w środku i rzadko miewam orgazm chociaż mój men jest ostatnio bardzo wytrzymały i ostatnio kochaliśmy się 4 godziny a ja zostałam bez orgazmu Co do białych talbletek to jeszcze nie wiem, wczoraj wzięłam pierwszą białą i czekam na okres... ale zanim on przyjdzie (mam nadzieję, że przyjdzie) to jeszcze dziś popróbujemy jak to jest przy białych tabletkach
|
|
#1746 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny jak to jest z tym kiedy się zaczyna brać tabletki... jedne piszą że trzeba w pierwszym dniu okresu zacząć brać... ja zaczęłam brać w piątym dniu okresu, bo tak zalecił lekarz... źle zrobiłam\??
Edytowane przez helenka131088 Czas edycji: 2009-05-05 o 15:17 |
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
zwracam uwage na moje pytanie :P
czy to że aktywnych tabletek jest 24 znaczy że są bardziej skuteczne?:< helenka131088 - oj tez tak mam rzekomo po trzeciej paczce powinno się ustabilizować wszystko no jeżeli chcesz zeby działały no.. antykoncepcyjnie ;p to od 1 dnia trzeba brać. jeśli chodzi o inne wypadki - nie wiem lekarzem nie jestem ale trzymałabym się tego co piszą w ulotce |
|
|
|
#1748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Mnie ani te ani tamte nie zawiodły a biorę kilka miesięcy.---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- A pamiętaj, że tabletki nie dają 100% zabezpieczenia, ale przez takie badania i ciągłe unowocześnianie dążą do tego, żeby nigdy nie zawiodły.
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem wiem
ale no właśnie zastanawiało mnie że yasminelle mają podobny/identyczny skład co yaz, a przerwa w yaz jest krótsza czy skuteczność jakaś jest inna :p
|
|
|
|
#1750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Twoim miejscu, jeśli jeszcze ich nie otworzyłaś, poszłabym z reklamacją... Może nawet po otwarciu by wymienili, bo np. przeczytałabyś ulotkę i stwierdziła, że jednak chcesz Yaz...Cytat:
![]() Co do Helenki, to nie rozumiem, jak można zacząć przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych bez dokładnego przeczytania ulotki... To nie są cukierki, tylko hormony wywierające ogromny wpływ na nasz organizm! Nie znamy Twojego przypadku, czy przechodzisz na Yaz z innych tabletek, czy są to Twoje pierwsze tabletki (a to różnica, jest o tym osobny rozdział w ulotce!), więc trudno odpowiedzieć jednoznacznie na Twoje pytanie. Ty znasz swój przypadek najlepiej i wystarczy przeczytać chociaż raz porządnie ulotkę, żeby rozwiały się Twoje wątpliwości.
|
|
#1751 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1752 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
W Tarnobrzegu w kauflandzie, jak mi powiedziała gin najtaniej 40 zł,a chyba nawet 39.99 pytałam o nie jeszcze tylko w jednej aptece to 41 z hakiem
ale widze,ze ceny sie konkretnie róznią.
|
#1753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przepisała mi te tabsy,a ogólnie przy novy.. sie dobrze czułam,nogi czasem bolały,ale jak sporo chodziłam,choc bez tabletek tego problemu nie miałam.I powiedzcie mi jedno - po co sa te białe placebo???bo nie rozumie, ich skład to skrobia kukurydziana,laktoza itd i to nie substancje czynne,wiec w sumie po co one?całkiem fajnie było przy novynette te 7 dni muc "niepamietać":rolleye s: I jeszcze jedno,jak jest z ta skutecznościa,zakładając ze wezmę pierwsza tabletkę Yaz tak jak pisze w ulotce,czyli po przerwie, to czy od pierwszej tabletki jestem zabezpieczona? jakoś z novynette miałam tą pwenośc a tu cos sie wacham,chyba przez ten zmieniony schemat 24+4 ![]()
|
|
#1754 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
ponawiam pytanie, mianowicie: czy ktoś się orientuje gdzie najtaniej można kupić w kędzierzynie-koźlu albo w okolicach?
|
#1755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie osobiście ten schemat pasuje 24+4 ![]() A co do chudnięcia, to chyba sprawa bardzo indywidualna. Ja jakoś przytyłam ostatnio Cwicze dużo, już sie bardzo ograniczam się z jedzeniem i jakoś bez zmian...Powodów moich dodatkowych kg może byc kilka..ale to już inna bajka
|
|
|
|
|
#1756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W przypadku YAZ-u bierzemy tabletki nieprzerwanie, więc ryzyko pomyłki co do ilości dni przerwy w przyjmowaniu tabletek hormonalnych jest żadne
|
|
#1757 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej
![]() Ja dziś łyknęłam 6tą z pierwszego blistra, i otóż! Skóra - szczególnie na buzi - okropnie wysuszona. Kremiki nawilżające poszły w ruch, ale jak narazie, niewiele dają. Stare wągry zniknęły, gdzieniegdzie pojawiają się standardowe pryszczyki. Nic wielkiego, można uznać, że w normie. Co do miesiączki, moja była tym razem jakaś mega dziwna. Spóźniona o 4 dni, mikro plamienia, dopiero trzeciego dnia dała się jednoznacznie rozpoznać. Wtedy łyknęłam pierwszą tabletkę, i następnego dnia już było po ptakach. Można zaobserwować jakieś brudzenie, ale to raczej w kolorach żółci? No i - w przeciwieństwie do niektórych z Was, które mówiły o zbytnim wysuszeniu tam, u mnie jest wręcz przeciwnie. Poza tym, wszystko w normie. Apetyt, chyba normalny, powiększony nieco przy powrocie ze studiów do domku
|
|
|
|
#1758 |
|
Zadomowienie
|
a ja jestem na 10. tabletce czwartego opakowania i muszę stwierdzić, że moje libido jest hm... TŻ twierdzi, że jestem niewyżyta
no ale też nie można wszystkich zmian w samopoczuciu wiązać z przyjmowaniem tabletek
|
#1759 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
a na którym opakowaniu jesteś? bo ja dopiero od niedawna mam większe potrzeby
|
#1761 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
), u mnie wacha się czasami do max pół godziny.Ja jestem teraz przy 18 tabletce 1 opakowania. Okres trwał 5 dni, 2 dni plamienia, i od 3 dnia do teraz mam cały czas słabe krwawienia. Na pewno nie jest to plamienie. Niestety nie zapowiada się, żeby miały się szybciej skończyć |
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A witaminki,to pewnie nie zaszkodzi,ja ostatnio falvit biore.
|
|
#1763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie zaczyna się ok. 13, 14 tabletki i trwa do końca blistra czyli do okresu i razem z nim się kończy. Trochę mnie to martwi ale postanowiłam czekać do 3, ewentualnie 4 op. w końcu jest napisane w ulotce, że 'to' kilka miesięcy może się utrzymywać... ![]() Co do witamin to ja łykam B Complex - niby zalecane przy hormonach... (B12 o ile się nie mylę, uczestniczy w wytwarzaniu czerwonych ciałek krwi i przeciwdziała niedokrwistości)
|
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dokładnie tak samo tylko jakoś ciężko mi jest dojść do orgazmu Na zewnątrz jestem extra nawilżona a w środku susza jak na pustyni to pewnie dlatego tak mi ciężko dojść, bo kiedyś jak stosowaliśmy kalendarzyk to dochodziłam bez problemu I zastanawiam się czy to tylko tak Yaz wysusza czy wszsytkie tabletki anty ![]() A dziś po 2 placebo dostałam okres Do wszystkich Pań, które zastanawiają się nad skutecznością Yaz-u przy pierwszym opakowaniu... Właśnie kończę moje pierwsze opakowanie (zastały jeszcze 2 placebo), kochałam się z moim TŻ od 3 tabletki bez jakiegokolwiek innego zabezpieczenia, więc zaraz jak mi się skończył okres i dziś dostałam @, więc w ciąży raczej nie jestem Także dziewczyny, nie wymyślajcie, tylko cieszcie się swobodą
|
|
#1765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale gdy dostałam okres na czas to prawdopodobieństwo, że nie zaszłam jest duże
|
|
#1767 |
|
Przyczajenie
|
Witam!!
Właśnie zbliżam się do końca pierwszego opakowania Yazu i jak na razie jestem zadowolona. Najważniejsze że już nie mam zmian nastrojów jak miewałam to przy innych tabletkach anty. I mam jeszcze kilka pytań do dziewczyn które stosują Yaz czy przytyłyście, czy opalanie się w solarium nie powoduje plam przy braniu tabletek anty ?? Pozdrawiam |
|
|
|
#1768 |
|
Przyczajenie
|
jeju dzieki! bo juz szczerze to jak tam czytoam to wszystko to sie zaczynam martwic!
ale jak u mnie to jestem zadowolona z Yaz-u nie mialam zadnych problemow poza tymi ciaglymi krwawieniami;/ zero konfortu! ;/ |
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1770 |
|
Przyczajenie
|
Ja właśnie biorę 3 tabletke drugiego blistra. Można by powiedzieć ze nawet jest ok, choć przy 6 tabl złapałam zapalenie pęcherza, ale mysle ze moze poprostu gdzies sie zaziębiłam
...Bóle głowy, czy inne jakies małe doległiwości to nawet sie nimi nie przejmuje ja tylko boję się żeby NIE UTYĆ jak narazie kilogram poszło w dół ale myslę ze to przez dietę![]() Dziewczynki co do suchości to proponuje różne żelki nawilżające |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

Pewnie nie mieli..Ja bym nie wzięła i poszła do innej apteki.
jakąś taką suszę mam w środku i rzadko miewam orgazm
chociaż mój men jest ostatnio bardzo wytrzymały i ostatnio kochaliśmy się 4 godziny a ja zostałam bez orgazmu

Na Twoim miejscu, jeśli jeszcze ich nie otworzyłaś, poszłabym z reklamacją... Może nawet po otwarciu by wymienili, bo np. przeczytałabyś ulotkę i stwierdziła, że jednak chcesz Yaz...

Cwicze dużo, już sie bardzo ograniczam się z jedzeniem i jakoś bez zmian...Powodów moich dodatkowych kg może byc kilka..ale to już inna bajka
Także dziewczyny, nie wymyślajcie, tylko cieszcie się swobodą