|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
narzekam bo narzekam , ale jak mam wybrać pracę to wolę ciągnąć własny interes , to ma też dużo plusów : nie muszę słuchać jakiegoś obleśnego szefa ( bo sama jestem szefową dla siebie) robię sobie przerwy kiedy chcę , nikt mi na ręce nie patrzy ![]() u mnie się rozpadało na całego, mam ochotę na frytki ...chyba sobie zrobię , a co jutro spalę kalorie machając szczotą
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#3272 |
|
Wtajemniczenie
|
ULA tu masz racje,nie ma to jak wlasny interes.tym bardziej,ze pracujesz u siebie i dla siebie...takze zycze Ci duzo energii i sily
|
|
|
|
#3273 |
|
Zadomowienie
|
a dziękuję
dziewczyny wiecie moze czy w czasie staranek mozna pić herbatę zieloną i melisę ? bo ja bardzo lubię i zastanawiam czy jakoś wpływa na jajeczkowanie
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3274 |
|
Zadomowienie
|
Patka, 100 lat z okazji urodzin
Sweet Jelly Mam nadzieję, że następny cykl będzie Twój, choćby w nagrodę za taki kaprys wrednej @ Nie poddawaj się kochana, będzie dobrzeDania, zaciskam kciuki za zdany egzamin Agnieszka09 ...aby @ nie dotarła ![]() Ula, ale z Ciebie pracowita kobietka Aliisanko, dla fasolki można wszystko znieść ale jak najszybciej niech wróci Twoje dobre samopoczucieA u mnie 31 dc, z tym, że mam bardzo długie i nieregularne, więc "spokojnie" czekam do 40 dc. Raczej się nie nastawiam, bo dość już mam rozczarowań Tym bardziej, że jak narazie nic nie czuję, ani na @ ani na ewentualną fasolkę ...ech kto by pomyślał, że zajście w ciążę jest takie trudne![]() Pacierp, szybkiego powrotu do zdrówka ![]() Za wszystkie trzymam mocno kciuki Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2009-05-06 o 18:39 |
|
|
|
#3275 |
|
Raczkowanie
|
nic nie wyczytałam tylko w czasie staranek dobra jest lampka albo ze dwie czerwonego wina a co do lekarza przyjmuje w mieście na kilińskiego 7 niedaleko sądu
|
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczyny
Ja zrobilam sobie 2 dni wolnego od kompa i szczerze to wogole ostatnio mi sie nie chce buszowac po necie wole poczytac ksiazki u mnie 29dc i teoretycznie @ powinna byc wczoraj ale brzuch juz boli i uplawy brazowe takze pewnie jeszcze dzis bedzie Patka wszystkiego naj, najlepszego w dniu urodzin, duzo zdrowka, szczescia i spelnienia marzen |
|
|
|
#3277 | |
|
Raczkowanie
|
witajcie u mnie nuda nuda i jeszcze raz nuda pogoda do bani mąż w pracy ja już do pracy nie chodzę bo mąz kategorycznie zabronił
całe szczęście że brzuszek mnie nie boli jutro mam wizyte mam nadzieję że wszystko jest ok tak też się czujęPatka wszystkiego najlepszego przedewszystkim zdrowia i spełnienia marzeń bo to jest najważniejsze ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
to był jakiś znak marta czy odczuwasz jakieś zmiany w związu z ciązą czy czujesz że tam coś w brzuszku się dzieje |
|
|
|
|
#3278 | ||
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem wściekła komp mi siadł
dobrze,ze facet sie zna i naprawi,ale musi kupić zasilacz,bo poszedł i jak dojdzie zasilacz to dopiero kompa będę mieć,teraz porwałam mu laptopa ale nie na krótko,bo zaraz będzie się dopominał...Cytat:
a zjedz sobie fryteczki,ja wczoraj jadłąm,bo mnie ochota naszła,a kalorie sie spali ![]() Cytat:
|
|
#3279 |
|
Zadomowienie
|
frytki były smaczne
dziewczyny trzymam za Was kciuki ![]() tą @ trzeba przegonić na najbliższe 9 miesięcy a tak naprawde to i trochę dłuzej :tasaczek :![]() przegoniłam... ![]() lęcę zobaczyć do garażu co tam jeszcze mężuś robi , bo go coś długo nie ma ![]() dobranoc , miłych snów
|
|
|
#3280 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki za kciuki - trzymajcie szczególnie mocno we wtorek, może akurat się uda?
Dziś jeździło mi się całkiem nieźle, mimo długiej przerwy, choć obowiązkowo jakiś błąd musiałam zrobić Jeszcze w piątek poćwiczę, a potem co ma być to będzie.... Dziś TŻ z teściem wzięli się ostro za remont, jeszcze ich nie ma - ciekawa jestem co tam zdziałali... Już nie mogę się doczekać końca, nawet wizja sprzątania po remoncie mnie nie przeraża, chciałabym już urządzać swoje mieszkanko... Choć ja akurat na mieszkanie u teściów nie mogę narzekać, ale nie ma to jak na swoim... Miłego wieczorku i upojnej nocki babeczki!
|
|
|
|
#3281 |
|
Raczkowanie
|
DRA proszę o zmianę w tabeli staraczek na ostatnią @ 29.04 jakoś dziwnie szybko??
13 mam termin sprawdzania drożności jajowodów trochę się boję, tym bardziej, że lekarz powiedział że jeden na 90% jest niedrożny :/
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
bylam u mojego gina - w sumie nic nowego sie nie dowiedzialam. Najchetniej to by chcial, zebym odczekala 6 miesiecy
, w ostatecznosci widzac moja mine, powiedzial ze przynajmniej 2-3 cykle... Kurde. Czekac kilka miesiecy a potem jeszcze pewnie kilkumiesieczne starania...Wiem, ze co sie odwlecze to nie uciecze, a najwazniejsze zeby sie wszystko udalo...Ale jakos mnie zdolowal. Mialam nadzieje, ze powie, ze nie trzeba czekac, skoro wszystko z macica i jajnikami ok....Dobra, nie smuce juz. Zmykam spac. Dobranoc, owocnych staranek w nocy
|
|
|
|
#3283 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jakoś mi się humor poprawił bo wyszła druga kreska Cytat:
właśnie rozmowa juz bym o niej zapomniałaCytat:
a to podobno tez objaw owulkiTe testy z allegro troche takie liche. Jak pojawia sie kreska to cały ten barwnik rozlewa sie po tescie i po chwili trudno okreslic jak silna jest ta druga kreska, ale ważne że wogóle ją zobaczyłam --------------------------------------------- Patka dołanczam się do życzeń wszystkiego naj naj naj i oczywiscie dzidziusia szybko w brzusiu ![]()
|
|
#3284 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zamierzam też sobie kupić ziółka na owulację i zobaczymy ... Gooha mam pytanie odnośnie tych testów z allegro. Dobre są? Bo zamierzam zakupić na kolejny cykl... |
|
|
|
|
#3285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gooha super ze jednak masz ta owulke-przynajmniej Ci sie humor poprawil Celka nie martw sie -czas szybko zleci Dobranoc dziewczynki i owocnych staranek-ja jeszcze niestety nie moge
|
|
|
#3286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3287 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymam kciukiCytat:
![]() muszę jechać do sklepu po bułeczki więc znikam ...miłego dnia
||||
|
|
|
#3288 |
|
Wtajemniczenie
|
Koona, laparoskopie będziesz miała czy coś innego?
![]() na pewno będzie wszystko dobrze! ![]() ![]() uważajcie na Siebie Kochane, bo ŚWIŃSKA grypa dotarła do Polski ;/
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3289 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
sprawdzisz i będziesz wiedziała co jest grane... Poza tym tak jak dziewczyny piszą, ciągle wszystko jest możliwe ![]() Ja już jak zwykle w pracy, znowu zapomniałam kupić mleczko do kawy... Dziś już pewnie nie wytrzymam i będę się katować czarną. Chyba, że koleżanka kupi ![]() Miłego dnia dziewczynki!!! |
|||
|
|
|
#3290 |
|
Wtajemniczenie
|
naprotechnologia-nowa metoda zajścia w ciążę, alternatywa in vitro
dziś właśnie o tym słuchałam w dzień dobry tvn, i muszę powiedzieć, że to nic innego jak naciąganie par na wydawanie kasy..zwłaszcza osób które metodę in vitro uważają za niekatolicką ... jest to o tyle nabijanie ludzi w butelkę, że jest to po prostu prowadzenie kalendarzyka małżenskiego, czyli tego co my tutaj wszystkie robiliśmy, obserwacja cyklu, i mierzenie temperatury.. a przecież takie coś można samemu sobie prowadzić, nie wydając masę pieniędzy na tych którzy to oferują, bo te obserwacje równie dobrze można konsultować z ginekologiem... aż mnie dziw bierze, jak tak można nabijać ludzi w butelkę..mam nadzieję że nie znajdą wielu naiwnych.. NAPROTECHNOLOGIA=oszustwo ![]() ![]() ![]() aż po prostu dziw, że z tak poważnej rzeczy jak zapłodnienie, można trzepać kasę ..bo to kosztuje 1500 zł.. ktoś kto ma problemy z zajściem w ciążę, idzie tam, płaci..i może się bardzo bardzo zawieść...
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3291 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze nie mialam owulacji po poronieniu i szczerze mowiac, nie wiem, czy na 100% wszystko jest w porzadku, bo w UK nikt mi USG nie chce zrobic ![]() Test ciazowy wyszedl im negatywnie, to twierdza, ze wszystko jest ok ![]() Ale powiedzieli mi, ze mozemy sie zaczac starac po pierwszym normlanym okresie:/ Strasznie mnie to cieszy, bo juz nie mam sily czekac. Boje sie tylko, ze gdy w czerwcu pojde do gina w pl, on powie mi to samo, co Twoj ![]() Czy Twoj lekarz jakos to czekanie uzasadnial? Czy to ze wzgledow fizycznych czy psychicznych? Kazdy mowi co innego i juz sie w tym gubie, ale... czekac nie chce I poczekam dluzej tylko wtedy, jesli lekarz mi powie, ze zbyt szybkie zajscie w kolejna ciaze moze zwiekszyc zagrozenie poronienia.Trzymaj sie Celka... Wiem, jak Ci ciezko
|
|
|
|
|
#3292 |
|
Wtajemniczenie
|
ankamb, celuś, musicie być dobrej myśli, ja na zielone światło czekałam ponad 2 lata..
więc wiem jak to jest czekać, za każdym razem zapłakana wychodziłam od lekarza, bo mówił że jeszcze NIE ![]() musicie być dobrej myśli, czas leczy rany, i zleci szybko, my za to trzymamy kciuki Skarby! ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- ależ tu dziś pusto ... ![]()
|
|
|
#3293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak brałam duphaston to wtedy @ jak w zegarku co 29 dni. Niestety po 3 miesięcznej kuracji miałam odstawić ten lek i @ nie przyszła. Byłam już wtedy w Polsce więc zaczęłam wędrówkę po gabinetach lekarskich ... No i nadeszła sama po 3 mcach przerwy ... Teraz miałam wywołaną duphastonem i zobaczymy jak zakończy się ten cykl ... Dopiero wtedy może dowiem się jak dlugo trwa u mnie cykl ....Ula dlaczego podejrzewasz, że masz PCO? |
|
|
|
|
#3294 |
|
Zadomowienie
|
ja nie podejrzewam tylko wiesz jak się o czymś słyszy to zaraz do głowy przychodzi teza "ja też to mogę mieć"
mam długie cykle ok. 35 dniowe i malutki wąsik(ale małutkia) a wiem że to moze oznaczać PCO ale odbiegam od tej tezy Allisanko z tą naprotechnologią zgadzam się z Tobą w 100% -czyste naciąganie ludzi na kase. nie oglądałam dziś DTVN więc napisz mi kochana czy mówili co w tej kwocie się mieści , czy to "pan lekarz" będzie Ci wkładał termomert do pochwy? bo skoro nie to za co te 1500zł tu o tym naciąganiu http://pl.wikipedia.org/wiki/Naprotechnologia
|
|
|
#3295 | |||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
kurde ja na chwile znów,jak źle mi bez kompa... Cytat:
Cytat:
minic nie pokazywało niestety,a jajnik nawalał,a ja już żadnym testą nie wierze ![]() Cytat:
nie wiem czym to idzie jedne po 1 @ moga inne 3miesiace inne 6 miesiecy każdy mówi inaczej,ja mogłam po 1@,ale psychicznie nie byłam gotowa,w sumie chciałam ukoic ból po stracie,ale zrozumiałam,że tak sie nie robi,dopóki wszytsko zrozumiałam mineło pół roku i zaczelismy no w smumie jescze za facetem czekałam,bo sie strasznie bał i musiał lęk przełamać ...
|
|
#3296 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to teraz do dzieła Dziękuję za życzenia ![]() Cytat:
Cytat:
_________________________ _____________________ Dzisiaj się zarejestrowałam do gin na wtorek - to będzie 28 dc - mam nadzieję, że przedwcześnie @ nie dostanę. Mam nadzieję, że będzie miła i normalna. Jak tak to będę do niech chodzić. Ale to dopiero we wtorek ![]() Macie może tak czasami, że jak macie takie obcisłe gajtki to boli was podbrzusze? Ja jak noszę takie w ciągu dnia to jest ok, ale właśnie w takich wczoraj zasnełam i obudziłam się w nocy tak mnie strasznie podbrzusze bolało, że myślałam, że @ dostanę... taki był ból... Ale szybko zmieniłam majtki i po kilkudziesięciu minutach przeszło... Cycki nadal bolą, od wczoraj wieczór niedobrze mi się robi - ale tym się chyba akurat nie ma co sugerować hehehe, i za tydzień @.I chyba zaczął mi się PMS bo zaczynam warczeć hehehe, albo może to dlatego że już mi leci 26 rok
|
|
|
#3297 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a mam takie pytanie. Jako że przerzuciłam się na paracetamol to mam w związku z tym małą wątpliwość. Otóż jest dostępny np "panadol extra" który oprócz paracetamolu zawiera jeszcze kofeinę. Czy to można stosować podczas starań i w czasie ciąży?
|
|
#3299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ula, ja też mam już takie myśli, że mogę mieć PCO, jeszcze dłuższe cykle, to dłuższe, ale jak są nieregularne... Jakoś nie zauważam śluzu płodnego jak kiedyś. W następnym cykl wezmę wiesiołek. Dziewczynki, wiem, że niektóre mają właśnie PCO. Mogłybyście mi napisać jak to się u Was przejawia? Dra, ja to czekam tak do 39-40 dnia, bo mam długie cykle i dopiero wtedy jak się nie pojawi@ zrobię test ...albo lepiej poczekam jeszcze dodatkowo tydzień i dopiero wtedy test ![]() Celka, Ankamb, abyście jak najszybciej dostały zielone światełko Gooha, gratuluję owu i życzę złotego strzału Dzisiaj znów mi się śniło, że miałam dziecko. Tuliłam je, całowałam i wciąż powtarzałam, że w końcu się udało. To była córeczka, widziałam jej buźkę. Już trzeci raz widzę we śnie twarz "swojego" dzieciątka ... za każdym razem jest to dziewczynka i ta sama buźka ........szkoda, że tylko we śnie.......
|
|
|
|
|
#3300 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak wklejacie zdjęcia-chce Wam cos przeslac na szczescie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

Mam nadzieję, że następny cykl będzie Twój, choćby w nagrodę za taki kaprys wrednej @ Nie poddawaj się kochana, będzie dobrze
ale jak najszybciej niech wróci Twoje dobre samopoczucie
wole poczytac ksiazki 
to był jakiś znak marta czy odczuwasz jakieś zmiany w związu z ciązą czy czujesz że tam coś w brzuszku się dzieje

:tasaczek :

sprawdzisz i będziesz wiedziała co jest grane... Poza tym tak jak dziewczyny piszą, ciągle wszystko jest możliwe ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)