Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-06, 19:59   #4171
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze R

9,00 Sniadanie: owsianka(3 lyzki owsianki, mleko 2%, morela suszona, 2 plasterki malego suszonego banana, lyzka otręb orkiszowych, miarka xenei błonnik, polowa jablka pokrojona w kostke, szczypta cynamonu) + 1/3 kefiru z 4 kawałeczkami pomarańczy podoba mi się. najdłaś się?
12,00 II Sniadanie: 2 kanapki z razowego ze slonecznikiem z szynka, 3 plasterkami bialego sera chudego, kawalki papryki, kawalki ogórka, salata + banan też ładnie.
40 min twistera
15,00 Obiad: troszke gulaszu z miesem plus kawaleczek piersi z kurczaka grilowanej, 1/3 torebki brazowego ryzu, jajecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem warzywa?
20 min biegu
18,00 Podwieczorek: serek homo naturalny z lyzka otrębów orkiszowych, 2 miarki xenei błonnik, orzechów (1 włoski 2 laskowe migddal i ziemny) nie jemy tłuszczy po treningu i przed - CHYBA
8min buns legs arms abs stretch (40min)
21,00 Kolacja: Wedzona makrela z połową pomidorka hmmm, nie jestem pewna, czy nie powinnaś zjeść tu węgli?

W ciągu dnia 1.5 litry wody + zielona herbatka

PROSZE O ocene
podoba mi się, ale lepiej jeśli jadłospis oceni specjalistka od posiłków okołotreningowych. Ania?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 20:02   #4172
mala2806
Zadomowienie

Moje R
1. kromka razowca+ pół ryby wędzonej
2. knopers
3. płatki fitness na mleku 2%
4. zupka pomidorowa
5. Taki domowy hamburger (te chyba są zdrowe?) duża biała bułeczka z sezamem, 2 plastry sałaty, kilka plastrów ogórka i pomidora, kotlet schabowy, troszkę ketchupu

Tylko nie mówcie, że za mało bo jestem strasznie najedzona i mam wyrzuty, że TAK mocno się najadłam.
mala2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 20:09   #4173
beaufyf00l
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Chorobowe ;( U ;(

Śn: grahamka jedna połówka z pasztetem sałatą pomidorem i ogórkiem , druga z serkiem ,, Mój ulubiony '' sałatą pomidorem i ogorkiem
Właśnie dzisiaj się dowiedziałam, że nie można łączyć ogórka z pomidorem, bo ogórek ma coś w sobie co niszczy wartości odżywcze pomidora i w ogóle najlepiej ogórek jeść bez innych warzyw. To tak w formie ciekawostki

Kto się boi,

nie wiedząc właściwie czego,
podwójnie się boi.
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 20:15   #4174
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez mala2806 Pokaż wiadomość
Moje R
1. kromka razowca+ pół ryby wędzonej
2. knopers
3. płatki fitness na mleku 2%
4. zupka pomidorowa
5. Taki domowy hamburger (te chyba są zdrowe?) duża biała bułeczka z sezamem, 2 plastry sałaty, kilka plastrów ogórka i pomidora, kotlet schabowy, troszkę ketchupu

Tylko nie mówcie, że za mało bo jestem strasznie najedzona i mam wyrzuty, że TAK mocno się najadłam.
zjadłaś same śmieciowe jedzenie (pomijając tą rybkę i razowiec na śniadanie i zupkę jeżeli to nie była taka z proszku-amino, knorr), masz mało warzyw, źle skomponowane posiłki, w ogóle ale to w ogóle mi się nie podoba, poprzeglądaj i pamiętaj, że redukcja nie polega jedynie na zmniejszeniu ilości ale także zmiany swoich nawyków żywieniowych na lepsze, tyle ode mnie

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 20:16   #4175
Suuuzi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Suuuzi Pokaż wiadomość
U

Śniadanie (7:30): szklanka mleka 0,5%+ otręby owsiane+ rodzynki+ mały wkrojony do tego banan.
Przekąska(10:30): kromka chleba żytniego z polędwicą i plasterkiem sera.+ jogurt activia
II Przekąska (13:30): sałatka grecka (oliwki, sałata, rzodkiewki, pomidory, ogórki, ser feta)
Obiad (16:00): Krem z brokułów, małe kawałki filetu z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, jabłko
Kolacja (18:30): pół serka wiejskiego, pomidor, ogórek, 2x wasa, parę plasterków polędwicy.
Idę jeszcze dzisiaj na siłownię więc 2h przed zjem jakieś węgle..

Może być?
Proooszę bo nie wiem czy dobrze postępuję
Suuuzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 20:41   #4176
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Napisane przez Suuuzi Pokaż wiadomość
U

Śniadanie (7:30): szklanka mleka 0,5%+ otręby owsiane+ rodzynki+ mały wkrojony do tego banan. dlaczego mleko takie... 'chude'? bez sensu- kup przynajmniej 2% to przynajmniej poczujesz jego smak. poza tym zamiast otrębów, dałabym raczej płatki owsiane- no chyba, że ty wolisz tę wersję
Przekąska(10:30): kromka chleba żytniego z polędwicą i plasterkiem sera.+ jogurt activia ok.
II Przekąska (13:30): sałatka grecka (oliwki, sałata, rzodkiewki, pomidory, ogórki, ser feta) też dobrze raczej.
Obiad (16:00): Krem z brokułów, małe kawałki filetu z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, jabłko a nie miałaś żadnych ziemniaków czy coś? nie wiem jak się przyrządza ten krem, co to w ogóle jest, ale jak na moje oko to za mało- jeszcze sama zaznaczyłaś, że tego mięska niewiele było.
Kolacja (18:30): pół serka wiejskiego, pomidor, ogórek, 2x wasa, parę plasterków polędwicy.
Idę jeszcze dzisiaj na siłownię więc 2h przed zjem jakieś węgle.. kolację jemy 2-3 godziny przed snem. to po pierwsze, po drugie: dlaczego zjadłaś tylko połowę serka?
nie wiem, co robisz na siłowni, ale przed treningiem (Aniu, posłużę się twoimi radami :P) spożywamy białko szybko wchłaniające się +węgle i po treningu to samo. a tutaj tego nie widzę. więc lepiej zjeść np. przed treningiem jajecznicę albo omlet, a po... wsunąć np. tuńczyka z puszki^

Może być?
szkoda, że nie jesz porządnego drugiego śniadania tylko rozdzielasz to na jakieś przekąski^ to trochę bez sensu ;p
Stary 2009-05-06, 20:44   #4177
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Dawno mnie tutaj nie było, więc może dziś wrzucę moje nieudane i grzeszne niby RRR ;
7:30 Ś-> placki owsiane(jajko, pół startego jabłka, płatki, otręby, rodzynki, aromat arakowy, naturalne kakao)
9:30 Przekąska-> 1 daktyl suszony+2 "batoniki" owsiane domowej roboty (skład jak w plackach+odrobinka cukru waniliowego i kilka daktyli suszonych wkrojonych) cukier nie
11:00 II Ś-> 2 kromki chleba żytniego pełnoziarnistego z serkiem topionym/musiałam go skończyć.../ i ogórkiem zielonym serek nie
13:30 O-> 4 kotlety sojowe+makaron pełnoziarnisty+warzywa na patelnię - to wszystko podduszone na patelni z olejem z pestek winogron
16:00 P-> sałatka meksykańska z tuńczykiem /a tam....kukurydza, fasola i konserwanty wiem, wiem
19:00 K-> serek homo naturalny

Teraz możecie mnie bić i krzyczeć... Pozwalam, a wręcz oczekuję
Ogólnie to wiem co jest nie tak, ale oczekuję obiektywnej ocenki... Będę wdzięczna, gdy ktoś z zewnątrz mnie skrytykuje.
E tam, moim zdaniem jest dobrze! O ile z tym cukrem, czy serkiem topionym nie będzie się powtarzać za często to nic się nie stanie. A dziś taka pogoda, że powinnaś sobie wybaczyć! A poza tym to jedzonko jest wartościowe, różnorodne i na pewno smaczne było!

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 20:46   #4178
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

moje dzisiejsze:
śn: dwa zimne jajka na twardo z łyżką majonezu, solą i pieprzem; owsianka z 2 kostkami czekolady i migdałami i orzechami włoskimi(4 łychy płatków); kromka razowca z paprykarzem szczecińskim; zielona herbata
przekąska: orzechy włoskie i migdały, kostka czekolady
2śn: jabłko; kanapka z razowca z : szynką, serem żółtym, pomidorem i jajkiem
obiad: kilka łyżek gulaszu + 3 łyżki ziemniaków (do tego masa sosu) + kilka korniszonków ; zielona herbata
tuż przed treningiem: kromka razowca i pół puszki tuńczyka w sosie własnym
po treningu: koktajl białkowo węglowodanowy (znowu brata )
kolacja: pół paczki (paczka 450gram- tak jest napisane na opakowaniu) mrożonych brokuł z dużą ilością zasmażanej bułki tartej i do tego dwie łyżki śmietany; biała herbata
Stary 2009-05-06, 20:50   #4179
julittaa22
Zadomowienie

Dzisiaj zjadłam:
8:00- bułeczka ciemna z sałata, ogórkiem, serem, rzodkiewką i o zgrozo majonezem- uwielbiam niestety
11:00- druga taka bułeczka

14:00-jabłko zielone

16:00- risotto (dużżżżooooo)

20:00- muesli z jogurtem naturalnym i normalnie jakoś mi niedobrze po nim...
julittaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 20:59   #4180
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez julittaa22 Pokaż wiadomość
Dzisiaj zjadłam:
8:00- bułeczka ciemna z sałata, ogórkiem, serem, rzodkiewką i o zgrozo majonezem- uwielbiam niestety
11:00- druga taka bułeczka

14:00-jabłko zielone

16:00- risotto (dużżżżooooo)

20:00- muesli z jogurtem naturalnym i normalnie jakoś mi niedobrze po nim...
a co to ma być ?

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 21:00   #4181
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
a co to ma być ?
łojezu, jak mnie takie coś dołuje.. od razu bym wysłała co niektórych do innego wątku.
Stary 2009-05-06, 21:07   #4182
51eb7b1acd47bd33c5c16690ed8ee2bace5a6d43_5e96409a7b024
Konto usunięte

Pierwszy post tutaj
R
No to tak :

Śniadanie
: 2 szklanki mleka 0,5% 4 łyżki płatków owsianych 1 łyżka otrębów

II Śniadanie : jabłko

Obiad : talerz Leczo (zupka z warzywami [papryka pieczarki cukinia cebula pomidor , mieso drobiowe ] jakby ktos nie wiedzial )
Zielona herbata

Podwieczorek : 4 kromki WASA +twaróg

Kolacja : jogurt naturalny i serek wiejski ,zielona herbata(kocham ją )

Hula Hop 0,5 godz

A przez caly dzien tak z okolo 1,5 litra wody

Prosze ocene ~!
51eb7b1acd47bd33c5c16690ed8ee2bace5a6d43_5e96409a7b024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 21:07   #4183
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
E tam, moim zdaniem jest dobrze! O ile z tym cukrem, czy serkiem topionym nie będzie się powtarzać za często to nic się nie stanie. A dziś taka pogoda, że powinnaś sobie wybaczyć! A poza tym to jedzonko jest wartościowe, różnorodne i na pewno smaczne było!
O dziękuję Też to właśnie tłumaczę sobie tą paskudną pogodą ... I maturą, która mnie czeka jutro i w piątek... Oj tak, smaczne było, było
Stary 2009-05-06, 21:19   #4184
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

[1=51eb7b1acd47bd33c5c1669 0ed8ee2bace5a6d43_5e96409 a7b024;12187004]Pierwszy post tutaj
R
No to tak :

Śniadanie
: 2 szklanki mleka 0,5% 4 łyżki płatków owsianych 1 łyżka otrębów znowu to mleko, które smakuje jak woda^

II Śniadanie : jabłko to nie jest posiłek.

Obiad : talerz Leczo (zupka z warzywami [papryka pieczarki cukinia cebula pomidor , mieso drobiowe ] jakby ktos nie wiedzial ) mam nadzieję, że dużo tej zupy było, bo po niemrawym śniadniu przydałoby się trochę więcej.
Zielona herbata

Podwieczorek : 4 kromki WASA +twaróg na twoim miejscu nie jadłabym tego chlebka WASa. a już na pewno nie w drugiej części dnia.

Kolacja : jogurt naturalny i serek wiejski ,zielona herbata(kocham ją ) jogurt naturalny to same cukry prawie. a na noc poleca się kolację białkową, więc sama zauważ błąd.

Hula Hop 0,5 godz

Prosze ocene ~! [/quote]
dobrze, że przynajmniej sporo pijesz..
po pierwsze: nie ma zdrowych tłuszczy
po drugie: śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, a u ciebie coś niemrawo to wygląda
po trzecie: wydaje mi się, że za mało kcal wychodzi.
Stary 2009-05-06, 21:34   #4185
funky87
Zakorzenienie

A to moje U dzisiejsze:

I:
2 opieczone kromki grahama, jedna posmarowana grubo freskiem czosnkowym, na to 3 plastry polędwicy drobiowej , musztarda i ogórek, druga z plastrem twarogu i 2 łyżeczkami dżemu porzeczkowego, kawa z mlekiem,

II:
jogurt wiśniowy z otrębami

O:
100g makaronu żytniego z paczką warzyw na patelnie, 200g szpinaku, posypane ziołami, curry i polane 1 łyżką oliwy

P:
sałatka: kilka liści pekinki, pomidor, 1/2 ogórka, podprażona cebula, 100g oliwek zielonych, jog, naturalny 160g, zioła prowansalskie

K:
wiejski lekki z 1/2 łyżeczki kakao, 2 łyżkami zarodków
a przed chwilą wszamałam jeszcze freska czosnkowego ,
dodatkowo łykam tran w kapsułkach (3 kapsułki dziennie).
Stary 2009-05-06, 21:53   #4186
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Pewnie jak zawsze niezbyt udane P, ale teraz umieramm z bólu brzucha w nadziei, że jutro będzie lepiej (bez bolu i wieceeej)
I. Owsianka Elovena malinowa na wodzie
Kawa z odrobina mleka i przyprawa piernikowa
II. Kromka razowego z masłem, serkiem do smarowania warzywami,
Kromka razowego z masłem i konfiturą wiśniowa
Galaretka z piersi kurczaka
III. Garść żelków , duuuża szklanka herbatki takiej jakby ice tea brzoskwiniowej, kawa jw.
IV. Risotto z tuńczykiem
V. Wieśniak lekki z marchewka, cynamonem, pół pieczonego jabłka z cynamonem i konfiturą malinową, garść orzechów włoskich
VII. Big milk (wygrałam, wiec musze wymienic patyczek na nowego:P)
VIII. Duuuża micha ryby po greckuu z ćwikłą i chrzanem <ślini się>
iiiii z okazji zdanej matury ustnej z polskie przyjaciolki Bacardi breezer arbuzowy

Oceni ktos?
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 21:54   #4187
MalaLejdi
Zadomowienie

A mam takie pytanie. Bo zauważyłam, że bardzo czesto dziewczyny jedzą w śniadaniu a mianowicie w owsiance owoce + jakieś orzechy/ migdały a jak wiadomo to węglowodany + tłuszcze, których nie powinniśmy łączyć, więc jak to jest. Interesuje mnie to bo chciałabym spróbować takiej wersji i dodać do mojej owsianeczki jakieś orzeszki??
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 21:57   #4188
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
Pewnie jak zawsze niezbyt udane P, ale teraz umieramm z bólu brzucha w nadziei, że jutro będzie lepiej (bez bolu i wieceeej)
I. Owsianka Elovena malinowa na wodzie
Kromka razowego z masłem i konfiturą wiśniowa
Galaretka z piersi kurczaka
III. Garść żelków , duuuża szklanka herbatki takiej jakby ice tea brzoskwiniowej, kawa jw.
IV. Risotto z tuńczykiem
V. Wieśniak lekki z marchewka, cynamonem, pół pieczonego jabłka z cynamonem i konfiturą malinową, garść orzechów włoskich
VII. Big milk (wygrałam, wiec musze wymienic patyczek na nowego:P)
VIII. Duuuża micha ryby po greckuu z ćwikłą i chrzanem <ślini się>
iiiii z okazji zdanej matury ustnej z polskie przyjaciolki Bacardi breezer arbuzowy

Oceni ktos?
dlaczego jesz tak małe śniadania? risotto pewnie niewielka porcja? czemu pół pieczonego*? co z wagą?

* jabłka

aha! koleżanka z wizażu - Twoja ukochana wspaniała Iza dziś też zdawała ustną, więc wypij z tej okazji teraz kakaŁko:P

Stary 2009-05-06, 21:58   #4189
51eb7b1acd47bd33c5c16690ed8ee2bace5a6d43_5e96409a7b024
Konto usunięte

Napisane przez nikita505
Pierwszy post tutaj
R
No to tak :

Śniadanie
: 2 szklanki mleka 0,5% 4 łyżki płatków owsianych 1 łyżka otrębów znowu to mleko, które smakuje jak woda^

II Śniadanie : jabłko to nie jest posiłek.

Obiad : talerz Leczo (zupka z warzywami [papryka pieczarki cukinia cebula pomidor , mieso drobiowe ] jakby ktos nie wiedzial ) mam nadzieję, że dużo tej zupy było, bo po niemrawym śniadniu przydałoby się trochę więcej.
Zielona herbata

Podwieczorek : 4 kromki WASA +twaróg na twoim miejscu nie jadłabym tego chlebka WASa. a już na pewno nie w drugiej części dnia.

Kolacja : jogurt naturalny i serek wiejski ,zielona herbata(kocham ją ) jogurt naturalny to same cukry prawie. a na noc poleca się kolację białkową, więc sama zauważ błąd.

Hula Hop 0,5 godz

Prosze ocene ~!

dobrze, że przynajmniej sporo pijesz..
po pierwsze: nie ma zdrowych tłuszczy
po drugie: śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, a u ciebie coś niemrawo to wygląda
po trzecie: wydaje mi się, że za mało kcal wychodzi.

mleko 0,5% pije od małego (przyzwyczaiłam sie)i jak próbowałam 2,0% to nie wiem czemu ale mi nie smakowało jakoś xD Wydawało mi sie za tłuste xD

Co wiec jeść na śniadanie , o co powiekszyć posiłek ?

A dlaczego WASA nie??

Juz nie bedzie jogurtu na noc
I przyznam ze chyba jednak mało tych kalori dzisiaj zjadłam :[
Jutro będzie lepiej
51eb7b1acd47bd33c5c16690ed8ee2bace5a6d43_5e96409a7b024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 21:59   #4190
Kawwaa
Rozeznanie

Pppppp ;p

Ś: 2 parówki drobiowe z serem, bułka z ziarnami 100g z masłem czosnkowym, 10 rzodkiewek, pół długiego ogórka, szczypior-wymieszane ze śmietaną, pomarańcza, kawa z mlekiem 3,2%

miseczka sałatki greckiej

ŚII: drożdżówka z budyniem, czekolada do picia pisacjowa

sok Kubuś

O: kapuśniak, wątróbka, ziemniaki, 3 ogórki konserwowe
D: budyń czekoladowy, 3 kostki czekolady z rodzynkami, cappuccino

pół opakowania mieszanki meksykańskiej Felix

P: grahamka 100g z pasztetem, z żurawiną, pomidorem i ogórkiem
banan, jabłko
2 ptasie mleczka-truskawkowe
cappuccino

K: połowa pizzy wiejskiej(+dodatki ode mnie)- musiałam się podzielić

Po: 2x kiwi, jabłko
Stary 2009-05-06, 22:05   #4191
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
dlaczego jesz tak małe śniadania? risotto pewnie niewielka porcja? czemu pół pieczonego*? co z wagą?

* jabłka

aha! koleżanka z wizażu - Twoja ukochana wspaniała Iza dziś też zdawała ustną, więc wypij z tej okazji teraz kakaŁko:P
Bo owsianka byla o 8 a kanapki etc. o 10 :P
Risotto było z tuńczyka, brązowego ryżu, warzyw i był taki oo caly talerz obiadowy tego:P
A pół bo się podzieliłam z bratem, bo ''zapachu narobiłam''

Już nie ma 38,5 kg --->40,5

Pochwal się jak poszło?

Kakałka się nie napiję gdyż....mleko się skończyło chyba,że mi dowieziesz hehe;p zresztą trochę mi niedobrze po tym drinkuu....
Stary 2009-05-06, 22:07   #4192
Kawwaa
Rozeznanie

No to Mała, jadę z tym koksem

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
I. Owsianka Elovena malinowa na wodzie za mało, trzeba było do tego zjeść jeszcze jakąś kanapeczkę + owoc
Kromka razowego z masłem i konfiturą wiśniowa ok, brawo za masło
Galaretka z piersi kurczaka ok
III. Garść żelków , duuuża szklanka herbatki takiej jakby ice tea brzoskwiniowej, kawa jw. następnym razem 2 garści
IV. Risotto z tuńczykiem mam nadzieję, że sporo
V. Wieśniak lekki wieśniaki lekkie schodzą ze sceny i wkraczają zwykłe, ok???? z marchewka, cynamonem, pół pieczonego jabłka z cynamonem i konfiturą malinową, garść orzechów włoskich gdyby nie wieśniak lekki to byłoby pięknie
VII. Big milk uwielbiam. Spróbuj tego w rożku śmietankowo-śmietankowego (wygrałam, wiec musze wymienic patyczek na nowego:P)
VIII. Duuuża micha ryby po greckuu z ćwikłą i chrzanem a tu jeszcze kromas albo dwa chleba z masłem<ślini się>
iiiii z okazji zdanej matury ustnej z polskie przyjaciolki Bacardi breezer arbuzowy pijaczka

Oceni ktos?
Cóż Słońce, w porównaniu do tego co było to mogę tylko pogratulować. Tak trzymaj i oby do przodu. Jest dobrze a wierzę, że będzie jeszcze lepiej: cmok:
Stary 2009-05-06, 22:11   #4193
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
Pppppp ;p

Ś: 2 parówki drobiowe z serem, bułka z ziarnami 100g z masłem czosnkowym, 10 rzodkiewek też zawsze jem hurtowo rzodkiewki., pół długiego ogórka, szczypior-wymieszane ze śmietaną, pomarańcza, kawa z mlekiem 3,2%

ŚII: drożdżówka z budyniem, czekolada do picia pisacjowa yummy

sok Kubuś

O: kapuśniak, wątróbka, ziemniaki, 3 ogórki konserwowe
D: budyń czekoladowy, 3 kostki czekolady z rodzynkami, cappuccino

pół opakowania mieszanki meksykańskiej Felix mniaaaam

P: grahamka 100g z pasztetem, z żurawiną pasuje to do siebie;>?, pomidorem i ogórkiem
banan, jabłko
2 ptasie mleczka-truskawkowe
cappuccino

K: połowa pizzy wiejskiej(+dodatki ode mnie)- musiałam się podzielić

Po: 2x kiwi, jabłko
ślicznie!

moje u:

1. grahamka ze słonecznikiem posmarowana camembertem do smarowania, z keczupem, wędliną i pomidorem, seruś firmy "krasnystaw" waniliowo - brzoskwiniowy

kawka z mlekiem i cukrem cynamonowym

2. 3 naleśniki z twarogiem, dżemem, masłem orzechowym i bananem, do tego cappuccino.

drożdżówka z serem, kubuś

3. duużo ryżu brązowego, schab w jakimś sosie i sałatka wielowarzywna

4. bułka duża z płatkami owsianymi z serem zoltym i jajkiem i pomidorem, kefirro

lody toffi i bakaliowe

5. dwa jabłka, jajecznica z dwoch jajek, kromka razowca

dzis chyba 'troche' wiecej niz zwykle pobiłam Kawwę

Stary 2009-05-06, 22:18   #4194
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

[quote=Kawwaa;12188407]Pppppp ;p

Ś: 2 parówki drobiowe z serem, bułka z ziarnami 100g z masłem czosnkowym, 10 rzodkiewek, pół długiego ogórka, szczypior-wymieszane ze śmietaną, pomarańcza, kawa z mlekiem 3,2% - czosnek,szczypior- popite kawa z mlekiem hehehe;p

ŚII: drożdżówka z budyniem, czekolada do picia pisacjowa -- też chce taka czeko :P

sok Kubuś- ojj z rok juz nie piłam:

O: kapuśniak, wątróbka, ziemniaki, 3 ogórki konserwowe - łaadnie
D: budyń czekoladowy, 3 kostki czekolady z rodzynkami, cappuccino- mniaamm

pół opakowania mieszanki meksykańskiej Felix- co to za mieszanka?

P: grahamka 100g z pasztetem, z żurawiną, pomidorem i ogórkiem musze sprobowac pasztetu z zurawina, dobbryy? a jaki pasztetos? mamuusia robila?
banan, jabłko
2 ptasie mleczka-truskawkowe- moja droga dwoch to sie do reki nie oplaca brac:P
cappuccino

K: połowa pizzy wiejskiej(+dodatki ode mnie)- musiałam się podzielić -ladnie,ze sie dzielisz,ale moglas jeszcze cos wrzucic pićku jakies?

Po: 2x kiwi, jabłko elegansio [ /quote]

Dzięki za ocene, Twoj jadloooospis- delicje;D
P.S. jak bedziesz szla do lustra zobaczyc jak pieknie wygladasz to cos zjedz jeszcze i dostaniesz gume w nagrode;D
Stary 2009-05-06, 22:20   #4195
Kawwaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
ślicznie!

moje u:

1. grahamka ze słonecznikiem posmarowana camembertem do smarowania, z keczupem, wędliną i pomidorem, seruś firmy "krasnystaw" waniliowo - brzoskwiniowy

kawka z mlekiem i cukrem cynamonowym

2. 3 naleśniki z twarogiem, dżemem, masłem orzechowym i bananem, do tego cappuccino. Też chcę

drożdżówka z serem, kubuś

3. duużo ryżu brązowego, schab w jakimś sosie i sałatka wielowarzywna

4. bułka duża z płatkami owsianymi z serem zoltym i jajkiem i pomidorem, kefirro

lody toffi i bakaliowe

5. dwa jabłka, jajecznica z dwoch jajek, kromka razowca

dzis chyba 'troche' wiecej niz zwykle pobiłam Kawwę
Niedobra Ty !!!!! Ale musisz się dobrze odżywiać, maturka i te sprawy Ja wypiję za Twoje zdrówko i pomyślne zdanie dopiero w sobotę jak skończę brać leki.
A jedzonko jak zwykle pyszne
Aaaaa a ten pasztet to taki już z dodatkiem żurawiny Biedronkowy
Stary 2009-05-07, 07:20   #4196
Annie1441
Wtajemniczenie

Iza- przez Ciebie codziennie się tutaj ślinię!!! ja też chcę kiedyś takie U... ;P w ogóle jestem w niemałym szoku, bo moja R wcześniejsza tj. z przed kilku miesięcy to było max 1000 kcal i schudłam 1 kg w 3 msc od ponad trzech tyg. kcal nie liczę, ale na oko jest od 1400-1700 nawet i w 3 tyg - 3 kg prawie na najpierw przybyło 0,5 kg a potem zaczęło lecieć jednak coś jest w tym 'składzie' jedzenia na W i U będę nadal chodzić na siłkę to moze jeszcze stracę trochę BF, zbuduję mieśnie, będę miałam większy metabolizm i będę mogła jeść co chcę hahaha jakie marzenia a to moje eR na dziś:

1. 2 kromki kwadratowe graham, plaster szynki, gruby plaster twarogu półtłustego, duże jabłko, spory kubek mleka z kakao nat. i warzywka

2. mały jogurt nat. 2 łyżki mieszanki studenckiej, otręby (mało białka, ale wczoraj był wieśniak, a mam jogurcik w lodówce )

3. 2 garści makaronu raz. pół makreli, warzywa na patelnię, łyżeczka oleju (nie szkodzi mi połączenie ww złożonych i tł. nienasyconych)

trening sztuk walki+ rower 7km

4. warzywa zielone, wieśniak zwykły/ 2 jaja na twardo

Po tym treningu nie jem węgi zwykle, bo wracam o 22 i za 45 minut po kolacji idę spać i to ogólno rozwojowy Będę laska!
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 07:37   #4197
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
wczorajsze Rrrrr, proszę o ocenę, wskazówki, rady...
Ś: pół skrojonego i podpieczonego w mikrofali z cynamonem jabłuszka, pół skrojonego banana, łyżka otrębów, 3 łyżki pł. owsianych z wieśniakiem, kawa rozp. z cykorią i mlekiem
2Ś: sałatka z szynki, fasolki szparagowej, groszku, pora, ziół z 1 kromką chleba litewskiego
potem gruszka
basen (ale malutko, bo przyszły szkoły i zajęły wszystkie tory..) i sauna - jakieś 30min.
O: ryż z warzywami na patelnię z piersią z indyka (mniejsza połowa opak.) na oliwie
P: 3 szaszłyki z: kiełbasy podwawelskiej (śladowe ilości), cebulki, czosnku, ogórka, posypanie ziołami i upieczone na 'grillu' (pocieszam się, że tam gł. warzywa były), polałam keczupem - czy bardzo zgrzeszyłam
K: i kolejny grzeszek: omlet z 2 jaj z zarodkami i siemieniem lnianym z dżemem niskosł. z czarnych porzeczek
duży kubeł zielonej, dużo wody

Dzisiejsze Rrrrr:
Ś: pół skrojonego i podpieczonego w mikrofali z cynamonem jabłuszka, pół skrojonego banana, łyżka otrębów, 3 łyżki pł. owsianych z wieśniakiem, kawa rozp. z cykorią i mlekiem
2Ś: sałatka z: skrojonego mango (pół), banana (pół), 4 szuszonych morel z jog.nat. (jakaś łyżka-dwie) i zarodkami
O: cukinia faszerowana mięsem mielonym (indyczym) i pieczarkami
P: łosoś w puszce i ugotowana 'mieszanka wiosenna' - warzywa: gł. zielone
K: sałatka z szynki, fasolki szparagowej, groszku, pora, ziół, ponieważ mało już jej zostało dodam jeszcze do niej gotowane jajo.

z góry dziękuję za ocenę
j.w.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 08:01   #4198
beaufyf00l
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Iza- przez Ciebie codziennie się tutaj ślinię!!! ja też chcę kiedyś takie U... ;P w ogóle jestem w niemałym szoku, bo moja R wcześniejsza tj. z przed kilku miesięcy to było max 1000 kcal i schudłam 1 kg w 3 msc od ponad trzech tyg. kcal nie liczę, ale na oko jest od 1400-1700 nawet i w 3 tyg - 3 kg prawie na najpierw przybyło 0,5 kg a potem zaczęło lecieć jednak coś jest w tym 'składzie' jedzenia na W i U będę nadal chodzić na siłkę to moze jeszcze stracę trochę BF, zbuduję mieśnie, będę miałam większy metabolizm i będę mogła jeść co chcę hahaha jakie marzenia
W zupełności się zgadzam co do U Izy.. mniaam!!
A Annie gratulacje poza tym zazdroszczę bycia na mądrym R.. ja to przez te głupie 1000 teraz nie wiem kiedy bede na takim super U jak Izy..
Na razie P:
Ś: owsianka (miska płatków+ duża szklanka mleka koziego+ jabłko+ otręby+ cynamon+ kilka łyżeczek serka wiejskiego)
IIŚ: surówka z czerwonej kapusty+ kromka razowego+ kilka plastrów polędwicy sopockiej
O: ryba w sosie brokułowym (z mrożonki)+ 70g kaszy gryczanej+ dużo warzyw gotowanych na parze+ paczka sezamków na deser
P: surówka z czerwonej kapusty+ kromka razowca
K: omlet z dwóch jaj+ opakowanie bielucha+ kakao

NO i jak oceniacie?

Kto się boi,

nie wiedząc właściwie czego,
podwójnie się boi.
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 08:50   #4199
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez beaufyf00l Pokaż wiadomość
W zupełności się zgadzam co do U Izy.. mniaam!!
A Annie gratulacje poza tym zazdroszczę bycia na mądrym R.. ja to przez te głupie 1000 teraz nie wiem kiedy bede na takim super U jak Izy..
Na razie P:
Ś: owsianka (miska płatków+ duża szklanka mleka koziego+ jabłko+ otręby+ cynamon+ kilka łyżeczek serka wiejskiego)
IIŚ: surówka z czerwonej kapusty+ kromka razowego+ kilka plastrów polędwicy sopockiej
O: ryba w sosie brokułowym (z mrożonki)+ 70g kaszy gryczanej+ dużo warzyw gotowanych na parze+ paczka sezamków na deser

NO i jak oceniacie?
Jadłospis jest zdrowy,ale maławy,dodawaj codziennie kalorie,nie widzę tłuszczy(masełko?),tylko jeden owoc,zjedz choć dwa,dodałabym też jakieś orzechy może?

Moje U:

IS: wielka buła z sezamem,posmarowana masłem z serem żółtym,szynką,sałatą,pomi dorem i rzodkiewką,banan,deserek monte,zielona herbata

Przekąska: kawa z mlekiem,jabłko,milky way

IIS: dwa jajka na twardo z majonezem,dwie kromki razowca z masłem i sałatą,sok pomidorowy

O: 4 ziemniaki duże z tłuszczykiem i cebulką,duży kotlet z cyca kurzego,ok 300 gr fasolki szparagowej z bułką tartą,miseczka barszczu ukraińskiego,kompot

P: cappuccino rumowe,dwa naleśniki z serem,jabłko,ok 50gr orzechów włoskich

K: dwie kromki razowca z masłem,pół makreli wędzonej,ok 200 gr surówki meksykańskiej,herbata owocowa

Przekąska: sok wielowarzywny,4 krakersy cebulowe.

Proszę o ocenę.
Stary 2009-05-07, 08:56   #4200
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beaufyf00l Pokaż wiadomość
Na razie P:

NO i jak oceniacie?
tyjesz na tym?? jakos tak malo mi sie wydaje... No ale bardzo mi sie podoba ;]

no to moje przymiarki do P:

przed sniadaniem - mały snickers

1. bułka maxi wieloziarnista (az sie zdziwilam w sklepie) posmarowana maslem z salatka wiejska (kupowana), 50g szynki z indyka, 25g sera zoltego wiejskiego, pomidor, ketchup, ☠☠☠☠☠☠☠

2. (w drodze na uczelnie) babeczka z serem

3. baton cocobar (podroba bounty), sok Nappi jablkowy

4. 5 duzych pierogow z kapusta i twarogiem uzmazonych na masle z sosem ze sliwka, 200ml kefiru, chupa chups, ☠☠☠☠☠☠☠

5. 100g wiejskiego z polowa ogora, przyprawa tzazyki na duzej kromce chleba, ☠☠☠☠☠☠☠

+ 0,5l nestea (Tz mnie zarazil )

prosze o ocene
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości