Chudzielce - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-03, 16:30   #121
Papillon
Rozeznanie

Dot.: Chudzielce

Moim zdaniem jesteś bardzo chuda,ale nie wychudzona Chciałabym tak wyglądać,serio
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-03, 16:38   #122
Costynuuna
Zadomowienie

też mam chude ręce, nogi wszystko ;[
w talii mam też 62 , tyle że mam 168 wzrostu ;p

Cytat:
Napisane przez Corny Pokaż wiadomość
Nie ma co się martwić komentarzami ludzi
jak ci jedna osoba mówi to można to olać, ale jak więcej to chyba coś w tym jest ..
Owszem można akceptować siebie, uważać że się jest pięknym i nie przejmować się głupimi komentarzami, ale wyglądamy jak wyglądamy. Moim zadniem trzeba spojrzeć na siebie realistycznym wzrokiem i jeśli wyglądamy chudo to działać a nie wmawiać sobie "jestem piękna ".
Tak samo jest z grubymi osobami, jak dziewczyna powiedzmy ważąca 100kg wmówi sobie że jest mimo wszystko ''piękna'' to czy nią będzie? NIE. Trzeba dążyc do zmian na lepsze, a nie wmawiać sobie że jest O.K nawet jeśli ewidentnie słyszymy komentarze że nie.
(
Stary 2009-05-03, 19:56   #123
beaciusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Papillon Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jesteś bardzo chuda,ale nie wychudzona Chciałabym tak wyglądać,serio
serio chciałabyś tak wyglądac ?

do wakacji zamierzam przytyc 5 kg. wiem że będą problemy, ale mam nadzieję że się uda

beaciusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-03, 20:22   #124
Rozzz
Zakorzenienie

Jeeny...ja też bym tak chciała wyglądać, serio. Jeśli bym tak wyglądała mogłabym powiedziec, że to byłoby spełnienie marzeń Pewnie jesz co chcesz i tak wyglądasz. A czemu dopiero teraz masz zamiar przytyć, a wcześniej tego nie praktykowałaś?

Powiem tak - mam koleżankę, 173 cm i 52 kg. Jest bardzo szczupła. Ale na fotkach wychodzi o kilka kilo więcej, więc na zdjęciach nikt jej nie zarzuci, że jest taka chuda. Ale... najgorsze jest to, że ona mówi, że chce schudnąć Raz wcina słodycze, a innym razem gada, że nie chce czegoś jeśc, bo przytyje. To jest dobijające jak inne koleżanki mówią jej, że jest już taka chuda i co ona gada, że ma grube nogi (patyki) itp. Ja już nawet nic na ten tamet nie gadam. Wydaje mi się, że ona chce się tym dowartościowac.
Raz wyszła z lekcji, a nauczyciel powiedział 'to ona niknie w oczach', a koleżanka 'ona mówi, że jest gruba i chce się odchudzac', pan taki oczy Potem przyszła, a pan ją wziął do 1 ławki i pogadał z nią, że ona już taka chuda jest i niech nie świruje, ona zapewniała zatem, że je.
Najgorsze jest to, że jak ktoś jej gada, żeby się nie odchudzała czy coś, albo, żeby jadła to ona robi taką minę typu 'ale ja jem...', czyli tak jakby jej to trudnośc sprawiało, albo jakby faktycznie nie jadła. A tak na serio to wcina takie pierdółka, a to baton, paluszki, loda itp. i wydaje mi się, że się cieszy, że inni myślą, że ona znosi jakieś wyrzeczenia, a tak na serio sobie je i już, bo taka chuda jest odkąd pamiętam. Ostatnio zobaczyłam ją już z którymś z kolei batonem to powiedziałam 'no nie...ja nie chcę słyszec jak któś gada, że Ty nie jesz..!'. Widzicie tak też jest
Ostatnio to nawet kolega na lekcji przy wszystkich powiedział, że coś tam 'Marta chudzielec', ale nie wiem w jakim kontekście. Ale jej to nie robi przykrości przecież. Albo jak było jej słabo na lekcji to pierwsze co to nauczycielka spytała ''czy Ty coś jadłaś albo piłaś? boś Ty taka chudzieńka jak szczypiorek'' wychodząc z klasy oczywiście każdy patrzył na jej sylwetkę, wiadomo, jak ktoś coś powie o czyjejśc tuszy to zaraz się obluka ta osobę
.

Edytowane przez Rozzz
Czas edycji: 2009-06-13 o 09:42
Rozzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-03, 20:42   #125
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rozzz Pokaż wiadomość
Jeeny...ja też bym tak chciała wyglądać, serio. Jeśli bym tak wyglądała mogłabym powiedziec, że to byłoby spełnienie marzeń Pewnie jesz co chcesz i tak wyglądasz. A czemu dopiero teraz masz zamiar przytyć, a wcześniej tego nie praktykowałaś?

Powiem tak - mam koleżankę, 173 cm i 52 kg. Jest bardzo szczupła. Ale na fotkach wychodzi o kilka kilo więcej, więc na zdjęciach nikt jej nie zarzuci, że jest taka chuda. Ale... najgorsze jest to, że ona mówi, że chce schudnąć Raz wcina słodycze, a innym razem gada, że nie chce czegoś jeśc, bo przytyje. To jest dobijające jak inne koleżanki mówią jej, że jest już taka chuda i co ona gada, że ma grube nogi (patyki) itp. Ja już nawet nic na ten tamet nie gadam. Wydaje mi się, że ona chce się tym dowartościowac.
Raz wyszła z lekcji, a nauczyciel powiedział 'to ona niknie w oczach', a koleżanka 'ona mówi, że jest gruba i chce się odchudzac', pan taki oczy Potem przyszła, a pan ją wziął do 1 ławki i pogadał z nią, że ona już taka chuda jest i niech nie świruje, ona zapewniała zatem, że je.
Najgorsze jest to, że jak ktoś jej gada, żeby się nie odchudzała czy coś, albo, żeby jadła to ona robi taką minę typu 'ale ja jem...', czyli tak jakby jej to trudnośc sprawiało, albo jakby faktycznie nie jadła. A tak na serio to wcina takie pierdółka, a to baton, paluszki, loda itp. i wydaje mi się, że się cieszy, że inni myślą, że ona znosi jakieś wyrzeczenia, a tak na serio sobie je i już, bo taka chuda jest odkąd pamiętam. Ostatnio zobaczyłam ją już z którymś z kolei batonem to powiedziałam 'no nie...ja nie chcę słyszec jak któś gada, że Ty nie jesz..!'. Widzicie tak też jest
Ostatnio to nawet kolega na lekcji przy wszystkich powiedział, że coś tam 'Marta chudzielec', ale nie wiem w jakim kontekście. Ale jej to robi przykrości przecież. Albo jak było jej słabo na lekcji to pierwsze co to nauczycielka spytała ''czy Ty coś jadłaś albo piłaś? boś Ty taka chudzieńka jak szczypiorek'' wychodząc z klasy oczywiście każdy patrzył na jej sylwetkę, wiadomo, jak ktoś coś powie o czyjejśc tuszy to zaraz się obluka ta osobę
.
Oj to powiem Ci, że znam ten typ człowieka Też mam koleżankę, całe wakacje użerałyśmy się z tym jej gadaniem jaka to ona nie jest grrruuuba...a jest naprawdę szczupła (nie chuda, szczupła po prostu). Jak chłopcy obok siedzieli to ona nie mogła zjeść do końca "gorącego kubka", bo to tak duuużo (a nic więcej nie jadła wtedy)...a jak poszłyśmy na miasto to wciągnęła nosem całego gigantycznego kebaba, z którym nawet ja miałam problemy
Niby śmieszne, ale dosyć wkurzające to było...i właściwie to nie wiem co taka osoba chce swoim zachowaniem osiągnąć

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Costynuuna Pokaż wiadomość

jak ci jedna osoba mówi to można to olać, ale jak więcej to chyba coś w tym jest ..
Owszem można akceptować siebie, uważać że się jest pięknym i nie przejmować się głupimi komentarzami, ale wyglądamy jak wyglądamy. Moim zadniem trzeba spojrzeć na siebie realistycznym wzrokiem i jeśli wyglądamy chudo to działać a nie wmawiać sobie "jestem piękna ".
Tak samo jest z grubymi osobami, jak dziewczyna powiedzmy ważąca 100kg wmówi sobie że jest mimo wszystko ''piękna'' to czy nią będzie? NIE. Trzeba dążyc do zmian na lepsze, a nie wmawiać sobie że jest O.K nawet jeśli ewidentnie słyszymy komentarze że nie.
(
Hmm...jeszcze tutaj do wypowiedzi Twojej chciałam nawiązać - bo tak napisałaś, że jeżeli kilka osób mówi, że jesteśmy chude, to znaczy że tak jest i trzeba na siebie spojrzeć krytycznym okiem. Ok, no i patrzę...i pewnie dużo dziewczyn tutaj tak zaczęło patrzeć (stąd wątek) i okazuje się, że wcale nie widzimy, nawet bardzo krytycznie patrząc, że jesteśmy chudymi anorektyczkami. Bo większość tych komentarzy to nie jest jakaś absolutna prawda - każdy patrzy przez pryzmat siebie samego. Jeżeli komentują Cię osoby o rozmiarze 40-44, to w sumie nie wydaje się być dziwnym, że uważają Cię za wychudzoną - dla Ciebie one prawdopodobnie są grube. A z drugiej strony istnieją osoby mające rozmiar 40, które są bardzo wysportowane i proporcjonalne...nikt nie uważa w tych czasach ich rozmiaru za nienormalny, ale za standardowy (mimo, że ja w ubraniach rozmiar 40 pływam )

Chociaż nie twierdzę, że anorektyczki są ideałem urody (bo to choroba i na nią trzeba zwrócić uwagę) i że otyłość jest cool (bo to też chorobliwe) - tylko nie można przesadzać, że jak ktoś trochę chudszy czy trochę grubszy to już chory i trzeba "pomóc" To normalne, bo wszyscy różnią się budową - szkoda tylko, że nie umiemy tego bardziej akceptować

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-03, 20:42   #126
Rozzz
Zakorzenienie

Czyli jednak ma apetyt i to spory. Ja kiedyś nie rozumiałam jak to jest, że inni są chudzi, a jedzą duużo, ale teraz już po prostu wiem - każdy jest inny, tak samo jak każdy ma inne włosy, oczy itp.

Co ona chciała udowodnić przy tych chłopakach... myślę, że tym, że udawała, że nie umie zjeść tak małej porcji, chciała udowodnić chłopakom, że swój wygląd zawdzięcza tylko i jedynie swojej silnej woli, czyli znaczy, że wiele potrafi osiągnąć. Że może chłopcy wezmą ją za twardą dziewczynę, która dzięki staraniom osiągnęła cel bycia szczupłą.

Edytowane przez Rozzz
Czas edycji: 2009-05-03 o 20:44
Stary 2009-05-03, 20:51   #127
Papillon
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beaciusia Pokaż wiadomość
serio chciałabyś tak wyglądac ?

do wakacji zamierzam przytyc 5 kg. wiem że będą problemy, ale mam nadzieję że się uda

No pewnie,że bym chciała jesteś idealna jak dla mnie ale trzymam kciuki za przytycie
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-03, 21:00   #128
Corny
Rozeznanie

Cytat:

(
nie rozumiem Twojego oburzenia czemu oko komentujących Cię ludzi jest dla Ciebie mniej 'realistyczne' niż moje i innych dziewczyn, które piszą, że jesteście po prostu szczupłe, a nie chude? wiesz, do odchudzania czy przytycia i tak potrzebna jest akceptacja własnego ciała i jego zachowań (bo inaczej będzie to taką męczarnią, że tylko problemy mogą z tego być), więc nie wiem, czemu miałoby to siebie nawzajem wykluczać, ale skoro wolisz całe życie zamartwiać się swoim wyglądem, zamiast siebie zaakceptować - grubą czy chudą - to życzę powodzenia
Stary 2009-05-03, 21:09   #129
Costynuuna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Chociaż nie twierdzę, że anorektyczki są ideałem urody (bo to choroba i na nią trzeba zwrócić uwagę) i że otyłość jest cool (bo to też chorobliwe) - tylko nie można przesadzać, że jak ktoś trochę chudszy czy trochę grubszy to już chory i trzeba "pomóc" To normalne, bo wszyscy różnią się budową - szkoda tylko, że nie umiemy tego bardziej akceptować
mi tam w sumie to wszystko jedno czy jakaś bardzo chuda dziewczyna chce przytyć czy nie , tak samo z osobami otyłymi.. jak im to odpowiada to czemu nie, niech nic nie robią i cieszą się swoimi kilogramami ( więcej kochanego ciałka) i nie oceniam ich bo wiem że takie komentarze są denerwujące i przykre.
Ale warto troche popatrzeć krytycznym wzrokiem na siebie, fajnie że ty nie widzisz u siebie wychudzonej anorektyczki ale są dziewczyny które widzą i już wtedy wmawianie sobie że jest to piękne jest moim zdaniem krzywdzenie siebie ..
Owszem , zgrabna figurka to jest to , ale wychudzona --->
nie jest to ani ładne, ani atrakcyje .

Moja mama często mi mówi ''' ładną masz figure, zgrabna jesteś wolisz miec nadwage, ważyc ileś tam... '' ale ile razy jej tłumacze że poza chudością a nadwagą jest jeszcze np. szczupłość czy waga normalna to tego nie rozumie .
Wiadomo jak ktoś się dobrze czuje ze swoim chudym ciałem i odpowiada mu jego waga to nie będzie się takimi komentarzami przejmował, ale wydaje mi się że w tym wątku raczej nie wpisują się osoby które bardzo się cieszą ze swojej chudośći , no a może się myle ;-)
Stary 2009-05-03, 21:10   #130
Rozzz
Zakorzenienie

Ja nie chciałabym Ci życzyć przytycia, ale skoro sobie tego życzysz to ja Ci tego życzę Choc w sumie jakbyś miała ze 3 kg więcej to byłoby dobrze, no...albo..niech będzie już te 5 no na pewno koleżanki Ci zazdroszczą :p

Mówię Wam, dobrze, że nie wiecie co to znaczy dieta, bo dla osoby pozwalającej sobie na wszystko dieta to potem katorga jest i dla Was też by była. Nie musicie byc głodne, nie mam na myśli głodowania, ale czasem mimo, że się zje skromny posiłek to jest się głodnym. ZDECYDOWANIE LEPIEJ MNIEJ ZA MAŁO NIŻ ZA DUŻO!

Edytowane przez Rozzz
Czas edycji: 2009-05-03 o 21:12
Stary 2009-05-03, 21:16   #131
Costynuuna
Zadomowienie

Cytat:
nie rozumiem Twojego oburzenia czemu oko komentujących Cię ludzi jest dla Ciebie mniej 'realistyczne' niż moje i innych dziewczyn, które piszą, że jesteście po prostu szczupłe, a nie chude? wiesz, do odchudzania czy przytycia i tak potrzebna jest akceptacja własnego ciała i jego zachowań (bo inaczej będzie to taką męczarnią, że tylko problemy mogą z tego być), więc nie wiem, czemu miałoby to siebie nawzajem wykluczać, ale skoro wolisz całe życie zamartwiać się swoim wyglądem, zamiast siebie zaakceptować - grubą czy chudą - to życzę powodzenia
"jak ci jedna osoba mówi to można to olać, ale jak więcej to chyba coś w tym jest .. "

tylko to było odp na twój post, ta druga częsc nie była do Ciebie , zapomnialam zrobić spacji , no ale..

WIesz nie mam zamiaru całe życie zamartwiać się swoim wyglądem , bo aktywnie dąże do jego zmiany

a i nie wiem gdzie ty widzisz oburzenie w moim poscie, ale OK
Stary 2009-05-03, 21:35   #132
Corny
Rozeznanie

Cytat:
"jak ci jedna osoba mówi to można to olać, ale jak więcej to chyba coś w tym jest .. "

tylko to było odp na twój post, ta druga częsc nie była do Ciebie , zapomnialam zrobić spacji , no ale..

WIesz nie mam zamiaru całe życie zamartwiać się swoim wyglądem , bo aktywnie dąże do jego zmiany

a i nie wiem gdzie ty widzisz oburzenie w moim poscie, ale OK
na forum publicznym chyba tak czy siak wypowiedzi nie są skierowane bezpośrednio do konkretnej osoby
po prostu delikatnie zwracam uwagę, że przesadzasz - bo nie jesteś wychudzona, rozumiem gdybyś ważyła 30kg i była już kilka razy w szpitalu z powodu osłabienia. oczywiście, nie bronię Ci tego zmieniać, ja się odchudzam, chociaż też ludzie mówią, ze to niepotrzebne, Ty możesz przytyć - to Twój wybór. nie chodzi mi Twoje zamiary, a raczej stosunek do samej siebie no i zauważ, że przyjmujesz tylko komentarze negatywne o Twojej figurze, a w pozytywne nie wiem - nie wierzysz? i po co?
Stary 2009-05-03, 22:27   #133
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
mi tam w sumie to wszystko jedno czy jakaś bardzo chuda dziewczyna chce przytyć czy nie , tak samo z osobami otyłymi.. jak im to odpowiada to czemu nie, niech nic nie robią i cieszą się swoimi kilogramami ( więcej kochanego ciałka) i nie oceniam ich bo wiem że takie komentarze są denerwujące i przykre.
Ale warto troche popatrzeć krytycznym wzrokiem na siebie, fajnie że ty nie widzisz u siebie wychudzonej anorektyczki ale są dziewczyny które widzą i już wtedy wmawianie sobie że jest to piękne jest moim zdaniem krzywdzenie siebie ..
Owszem , zgrabna figurka to jest to , ale wychudzona --->
nie jest to ani ładne, ani atrakcyje .

Moja mama często mi mówi ''' ładną masz figure, zgrabna jesteś wolisz miec nadwage, ważyc ileś tam... '' ale ile razy jej tłumacze że poza chudością a nadwagą jest jeszcze np. szczupłość czy waga normalna to tego nie rozumie .
Wiadomo jak ktoś się dobrze czuje ze swoim chudym ciałem i odpowiada mu jego waga to nie będzie się takimi komentarzami przejmował, ale wydaje mi się że w tym wątku raczej nie wpisują się osoby które bardzo się cieszą ze swojej chudośći , no a może się myle ;-)
Ok, rację masz w tym, że jeżeli ktoś jest nie do końca zadowolony ze swojej figury, a może to zmienić, to nic nie stoi na przeszkodzie aby się postarał o osiągnięcie "ideału" Ale grunt, to się nie zamartwiać. Ja akurat nie mam ochoty przybierać na wadze, bo moja jest akuratnia (BMI mam 20,2 czyli waga prawidłowa i to dokładnie pośrodku) - a i tak słyszę co jakiś czas, że jestem chuuuda taka i w ogóle strraaasznie. I dlatego twierdzę, że takim głupim opiniom jednak nie należy wierzyć i traktować ich jako wyznacznik swoich dążeń

Ale oczywiście najwięcej tutaj ma znaczenie to co Ty myślisz o sobie i tylko to jest tak naprawdę ważne. Można spojrzeć na siebie krytycznym okiem, ale też nie zbyt krytycznym,bo w ten sposób wpada się w przesadę

Cytat:
Ja nie chciałabym Ci życzyć przytycia, ale skoro sobie tego życzysz to ja Ci tego życzę Choc w sumie jakbyś miała ze 3 kg więcej to byłoby dobrze, no...albo..niech będzie już te 5 no na pewno koleżanki Ci zazdroszczą :p

Mówię Wam, dobrze, że nie wiecie co to znaczy dieta, bo dla osoby pozwalającej sobie na wszystko dieta to potem katorga jest i dla Was też by była. Nie musicie byc głodne, nie mam na myśli głodowania, ale czasem mimo, że się zje skromny posiłek to jest się głodnym. ZDECYDOWANIE LEPIEJ MNIEJ ZA MAŁO NIŻ ZA DUŻO!
Eh, diety...ja tak sobie myślę, że jak zacznę tyć (a kiedyś prawdopodobnie mnie czeka jakieś spowolnienie metabolizmu) to żadnej nie podołam. Jestem absolutnie pozbawiona silnej woli, chociaż mam nadzieję, że to teraz mi się tak zdaje, bo jeszcze AŻ TAK nie muszę się starać. Nie mniej, przydałaby mi się zdrowsza dieta niż frytki co chwila i inne fast-foody oraz kartofle w każdej postaci jako podstawa żywieniowa (inne warzywa? Brak ) Z tego nie jestem dumna i mam wrażenie, że osoby, które łatwiej przybierają na wadze mają tendencje do większego starania się i dbania o siebie - bo wiedzą, że gdy sobie odpuszczą to przytyją. A mnie jakoś taka prewencja zupełnie nie dopinguje do zmiany trybu życia :/

Stary 2009-05-03, 23:46   #134
Costynuuna
Zadomowienie

Cytat:
na forum publicznym chyba tak czy siak wypowiedzi nie są skierowane bezpośrednio do konkretnej osoby
po prostu delikatnie zwracam uwagę, że przesadzasz - bo nie jesteś wychudzona, rozumiem gdybyś ważyła 30kg i była już kilka razy w szpitalu z powodu osłabienia. oczywiście, nie bronię Ci tego zmieniać, ja się odchudzam, chociaż też ludzie mówią, ze to niepotrzebne, Ty możesz przytyć - to Twój wybór. nie chodzi mi Twoje zamiary, a raczej stosunek do samej siebie no i zauważ, że przyjmujesz tylko komentarze negatywne o Twojej figurze, a w pozytywne nie wiem - nie wierzysz? i po co?
nie otrzymuje żadnych pozytywnych komentarzy na temat mojej figury, no może od mamy jak chce mnie pocieszyć, ale ona nie jest obiektywna , więc nie mam co przyjmowac.
Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Ok, rację masz w tym, że jeżeli ktoś jest nie do końca zadowolony ze swojej figury, a może to zmienić, to nic nie stoi na przeszkodzie aby się postarał o osiągnięcie "ideału" Ale grunt, to się nie zamartwiać. Ja akurat nie mam ochoty przybierać na wadze, bo moja jest akuratnia (BMI mam 20,2 czyli waga prawidłowa i to dokładnie pośrodku) - a i tak słyszę co jakiś czas, że jestem chuuuda taka i w ogóle strraaasznie. I dlatego twierdzę, że takim głupim opiniom jednak nie należy wierzyć i traktować ich jako wyznacznik swoich dążeń
ja jakbym miała 20,2 to też bym nie słuchala i była happy, ale ja mam 16,3 - więc coś jest nietak
poza tym mam lustro w domu , widze i słysze jak odbierają mnie ludzie -jak anorektyczke ..każdy dąży do tego żeby wyglądać atrakcyjnie, a nie słuchać głupich komentarzy że jestem taka czy siaka ;p

nie chodzi mi żeby słuchać głucho co ludzie mówią, bo wiadomo że są ludzie złośliwi , zawistni itede i jeśli się wie że ma się dobrą wagę( np.jak Ty) to lać na to, ale jeśli ma się niedowage i słyszy się że nie za dobrze to wygląda to starać się to zmieniać a nie ślepo wmawiać sobie że to zazdrośc itd .
No ale nieważne

d
Stary 2009-05-04, 00:36   #135
Rozzz
Zakorzenienie

Costynuuna to skoro masz BMi 16, 3 to serio chyba jesteś chuda. No nie będę Ci wpierać, że to jest w normie przecież Tylko zależy też jaki masz kształt, bo jeśli jesteś 'gruszką' to zapewne dziura między nogami jest naprawdę duża. Po wymiarze to tak trudno... może dasz jakąs fotkę?
Stary 2009-05-04, 16:22   #136
*piękna
Zakorzenienie

Komentarze komentarzami ale skoro to kolezanki i to te przy kosci mowia mi ze jestem "chudzielcem" natomiast od wielu mezczyzn słysze ze mam swietna figurę, skoro te prawdziwe kolezanki tez mowia ze chciałyby miec taka figurę no to chyba nie trudno wniosek wyciagnac ze te pierwsze albo maja inny gust albo sa po prostu zazdrosne i poki moj chlopak nie powie ze mu nie podbam sie bo jestem za chuda i zyczliwe mi osoby mi nie powiedza ze faktycznie jestez ZBYT chuda to nie bede tak uwazała. Bo owszem jestem szczuplutka moze nawet i chuda ale to sie ludziom podoba.

Edytowane przez *piękna
Czas edycji: 2009-05-04 o 16:24
*piękna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-04, 21:13   #137
Rozzz
Zakorzenienie

*piękna bardzo dobrze, że tak myślisz Może i jesteś szczupła, ale skoro masz chłopaka i jemu to się podoba (no musi skoro jednak Cię ma jako dziewczynę, czyli akceptuję Cię!), a inne osoby nie dają Ci uwag doskwierających to nie masz co się przejmować Ciesz się Choc na pewno znajdzie się osoba, której się nie podobasz, każdy ma inny gust, tak samo jak najmodniejsza bluzka się nie każdemu podoba.

Ja powiem tak - jestem osobą przy kości (pracuję nad moją figurą jak coś) i to nie jest tak (ja mówię tylko i wyłącznie teraz o SOBIE,a nie mówię za wszystkich), że jak widzę osobę szczupłą to uważam, że już jest za chuda i taki chuderlak z niej. Może dlatego, że jestem zbyt wyczulona na figury kobiece, po prostu ja sama chciałabym być idealna. Widząc szczupłą osobę czy chudą ja bym chciała tak wyglądać. Chudo. No chyba, że jest to kobieta, która ma figurę całkiem chłopięcą, wygląda jak belka i ma w udzie tyle co normalny człowiek w łydce to nie...
Z CHĘCIĄ ZAMIENIŁABYM SIĘ NA FIGURĘ Z KAŻDĄ Z WAS WIDZĄC PO FOTKACH TYCH WSZYSTKIM, TYLKO FIGUR TYCH MODELEK, KTÓRE KTOŚ WKLEIŁ NIE CHCIAŁABYM MIEC!
Stary 2009-05-05, 14:04   #138
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
*piękna bardzo dobrze, że tak myślisz Może i jesteś szczupła, ale skoro masz chłopaka i jemu to się podoba (no musi skoro jednak Cię ma jako dziewczynę, czyli akceptuję Cię!), a inne osoby nie dają Ci uwag doskwierających to nie masz co się przejmować Ciesz się Choc na pewno znajdzie się osoba, której się nie podobasz, każdy ma inny gust, tak samo jak najmodniejsza bluzka się nie każdemu podoba.

Ja powiem tak - jestem osobą przy kości (pracuję nad moją figurą jak coś) i to nie jest tak (ja mówię tylko i wyłącznie teraz o SOBIE,a nie mówię za wszystkich), że jak widzę osobę szczupłą to uważam, że już jest za chuda i taki chuderlak z niej. Może dlatego, że jestem zbyt wyczulona na figury kobiece, po prostu ja sama chciałabym być idealna. Widząc szczupłą osobę czy chudą ja bym chciała tak wyglądać. Chudo. No chyba, że jest to kobieta, która ma figurę całkiem chłopięcą, wygląda jak belka i ma w udzie tyle co normalny człowiek w łydce to nie...
Z CHĘCIĄ ZAMIENIŁABYM SIĘ NA FIGURĘ Z KAŻDĄ Z WAS WIDZĄC PO FOTKACH TYCH WSZYSTKIM, TYLKO FIGUR TYCH MODELEK, KTÓRE KTOŚ WKLEIŁ NIE CHCIAŁABYM MIEC!
Dokładnie, ja jestem z siebie zadowolona i nie zamierzam sie przejmowac opiniami ludzi. Moja sprawa co mi sie podoba i tyle.

Zycze Ci wymazonej figury i trzymam kciuki bardzo podoba mi sie Twoje podejscie, ze otwarcie mowisz o tym co Ci sie podoba a co nie i nie patrzysz na chudsze kobiety ani z zazdroscią ani z pogardą.

Stary 2009-05-06, 16:01   #139
Rozzz
Zakorzenienie

Najważniejsze jest by akceptować siebie, tym bardziej, nawet jeśli ktoś powie, że źle wyglądasz to wiesz, że tak nie jest.
Mówię otwarcie, ponieważ wszystkie jesteście piękne!
I dziękuję za życzenia
Stary 2009-05-06, 18:24   #140
coolasana
Zadomowienie

dziewczyny, to ja, założycielka tego wątku;p

rozumiem was chudzinki, bo sama taka jestem.
mam dość komentarzy ludzi, ostatnio nawet właśnie usłyszałam od koleżanki siostry, że myślała, że ona jest chuda, ale że ja to typowo patyczak;/

i od dziadka, że mu sie nie podobam, bo jestem za chuda.
to o czymś świadczy, ale stwierdziłam, że nie będe się już tym przejmowac, bo jestem jaka jestem, niestety nie tyje, mogę obżerać sie nie wiadomo jak a jem często i dużo, i mimo to jestem chudziutka.

będę chodzić w miniówkach,szortach itd, jak komuś to sie nie podoba, to trudno.
ja nie oceniam ludzi po wyglądzie, nie komentuje osób puszystych itd.
a one mnie tak.

przykre to jest, ale nie mam zamiaru więcej przejmować sie takimi bzdetami, taka sie urodzilam i taka jestem, zmienić tego najwidoczniej nie mogę, może z czasem samo sie zmieni;p oby

buziaki dla wszystkich chudzinek

ja mam wymiary biust 88, talia 62, biodra 88 przy wzroście 169 i wadze 46 kg.
mam sylwetkę klepsydry i jestem proporcjonalna, nie licząc moich chudych rąk i patykowatych nóg;p no ale mówi się trudno mimo to, mam dość spory biust, bo miseczke C
coolasana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-06, 21:00   #141
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coolasana Pokaż wiadomość
dziewczyny, to ja, założycielka tego wątku;p

rozumiem was chudzinki, bo sama taka jestem.
mam dość komentarzy ludzi, ostatnio nawet właśnie usłyszałam od koleżanki siostry, że myślała, że ona jest chuda, ale że ja to typowo patyczak;/

i od dziadka, że mu sie nie podobam, bo jestem za chuda.
to o czymś świadczy, ale stwierdziłam, że nie będe się już tym przejmowac, bo jestem jaka jestem, niestety nie tyje, mogę obżerać sie nie wiadomo jak a jem często i dużo, i mimo to jestem chudziutka.

będę chodzić w miniówkach,szortach itd, jak komuś to sie nie podoba, to trudno.
ja nie oceniam ludzi po wyglądzie, nie komentuje osób puszystych itd.
a one mnie tak.

przykre to jest, ale nie mam zamiaru więcej przejmować sie takimi bzdetami, taka sie urodzilam i taka jestem, zmienić tego najwidoczniej nie mogę, może z czasem samo sie zmieni;p oby

buziaki dla wszystkich chudzinek

ja mam wymiary biust 88, talia 62, biodra 88 przy wzroście 169 i wadze 46 kg.
mam sylwetkę klepsydry i jestem proporcjonalna, nie licząc moich chudych rąk i patykowatych nóg;p no ale mówi się trudno mimo to, mam dość spory biust, bo miseczke C
nie rozumiem skad pomysł ze jestes jakimś "patyczakiem"?? faktycznie mało wazysz ale te wymiary to normalne. Takie mi sie zdaje w sam raz? Mam podobne (mniej w pasie i w biuscie) i kurcze ja jakas ciezka jestem bo jestem tez 1,5cm nizsza a waze 49 do 50kg

A co do miseczki to nic nie bede mowic zeby nie robic off topu ale zmierz sie pod biustem i zajrzyj tu http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=294725

Stary 2009-05-06, 21:35   #142
Costynuuna
Zadomowienie

Cytat:
Costynuuna to skoro masz BMi 16, 3 to serio chyba jesteś chuda. No nie będę Ci wpierać, że to jest w normie przecież Tylko zależy też jaki masz kształt, bo jeśli jesteś 'gruszką' to zapewne dziura między nogami jest naprawdę duża. Po wymiarze to tak trudno... może dasz jakąs fotkę?
Rozzz .. raczej jestem gruszka , bo dół mam lepiej zbudowany niż góre

Nie będe już pisać o co mi chodziło, zazdroszcze założycielce że już się nie przejmuje komentarzami

Edytowane przez Costynuuna
Czas edycji: 2009-05-06 o 22:35
Costynuuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-06, 21:48   #143
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:

Nie będe już pisać o co mi chodziło, zazdroszcze założycielce że już się nie przejmuje komentarzami
Bardzo ładna figura moim zdaniem mimo ze masz takie małe BMI wygladasz całkiem ok faktycznie masz chude nogi i przerwe między nimi ale to mi nie przeszkadza Ale jesli chcesz przytyc to Cie wspieram bo z takim BMI to faktycznie cos jest nie teges;P ASle jak ktos Cie obraza to znaczy ze zazdrosci ;P

Stary 2009-05-06, 21:56   #144
Costynuuna
Zadomowienie

dziękuje *piękna
na tej fotce stoje tak jakby w rozkroku,i dlatego się taka przerwa zrobiła, normalnie mi się łączą w łydkach i kolanach ale nie mam żadnego zdjęcia ze złączonymi nogami :PP
aha i teraz postawiłam na ćwiczenia,bo z jedzenia samego nigdy nie przytyje
pozdrawiam!
Stary 2009-05-06, 22:06   #145
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje *piękna
na tej fotce stoje tak jakby w rozkroku,i dlatego się taka przerwa zrobiła, normalnie mi się łączą w łydkach i kolanach ale nie mam żadnego zdjęcia ze złączonymi nogami :PP
aha i teraz postawiłam na ćwiczenia,bo z jedzenia samego nigdy nie przytyje
pozdrawiam!
no to juz w ogole super laska z Ciebie ;P

Stary 2009-05-06, 22:21   #146
coolasana
Zadomowienie

Cytat:

moim zdaniem masz świetną sylwetkę chciałabym mieć aż tak szerokie biodra i wąska talie, u mnie nie ma aż tak dużej różnicy w proporcjach,ale z tego co widze to wcaleeee nie jesteś chuda!!!!!!

ja mam o polowe chudsze uda od Twoich;p
coolasana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-06, 22:40   #147
Costynuuna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
no to juz w ogole super laska z Ciebie ;P
trzeba się solidnie wziąć za siebie i może kiedyśo sobie tak powiem
Cytat:
Napisane przez coolasana Pokaż wiadomość
moim zdaniem masz świetną sylwetkę chciałabym mieć aż tak szerokie biodra i wąska talie, u mnie nie ma aż tak dużej różnicy w proporcjach,ale z tego co widze to wcaleeee nie jesteś chuda!!!!!!

ja mam o polowe chudsze uda od Twoich;p
no u mnie ta talia jest problemem, bo jakoś nie widze sposobu aby być grubsza w tym miejscu ;P

ale z bioder jestem zadowolona to prawda
a z tym że masz o połowe chudsze uda to już przesadziłaś, naprawde :P
może pare cm mam więcej, tyle
Stary 2009-05-06, 22:41   #148
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:

Powiem Ci, że fajne w Twojej figurze jest to, że masz szerokie biodra - ja mam np. dosyć wąskie i gdybym miała szersze to byłabym znacznie proporcjonalniejsza i wyglądałabym dla innych trochę mniej "chudo" Także tego zazdraszczam Natomiast rzeczywiście masz bardzo szczupłe nogi, dobrze że postawiłaś na ćwiczenia Widziałam na niektórych wątkach dziewczyny chwaliły się nogami po ćwiczeniach i niektóre naprawdę fajnie sobie w ten sposób je wykształtowały - także myślę, że to może pomóc. A w diecie...nie wiem co robisz, ale jeśli ćwiczysz to zjadaj więcej białka niż zwykle Może wybudują Ci się mięśnie i podniosą wagę, w gruncie rzeczy to chyba lepiej niż tłuszcz

Stary 2009-05-06, 22:49   #149
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
trzeba się solidnie wziąć za siebie i może kiedyśo sobie tak powiem

no u mnie ta talia jest problemem, bo jakoś nie widze sposobu aby być grubsza w tym miejscu ;P

ale z bioder jestem zadowolona to prawda
a z tym że masz o połowe chudsze uda to już przesadziłaś, naprawde :P
może pare cm mam więcej, tyle
a co Ty chcesz od swojej talii? No już co jak co ale to jest taka czesc ciała ze nie jest za chuda na pewno. im mniejsza tym lepiej bo tam zadne cm potrzebne nie są. Sama mam na tym punkcie fioła i ja mam 59cm w talii ;P ale niestety to tylko rano bo jak sie najem to juz wiecej o centymetr czy dwa

Edytowane przez *piękna
Czas edycji: 2009-05-06 o 22:51
Stary 2009-05-06, 23:17   #150
Costynuuna
Zadomowienie

Bura kocurka jasne że lepiej mieć mięsnie niż tłuszcz, chyba każdy woli ta pierwszą opcje
Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
a co Ty chcesz od swojej talii? No już co jak co ale to jest taka czesc ciała ze nie jest za chuda na pewno. im mniejsza tym lepiej bo tam zadne cm potrzebne nie są. Sama mam na tym punkcie fioła i ja mam 59cm w talii ;P ale niestety to tylko rano bo jak sie najem to juz wiecej o centymetr czy dwa
chodzi o to że wolałabym mieć bardziej zbudowane klate, a nie taka drobną ;>
poza tym na zdj widać że mam szerokie biodra i wyżej duże wcięcie i potem już prosto jest
nie wiem jak to wytłumaczyć, a zdj niestety nie mam ;[

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości