Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-07, 13:29   #571
Nika1980
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
Widziałam ten wózek na żywo (inny kolor) i wydawało mi się że włascicielowi dobrze sie go prowadzilo, z tym ze moglo mi sie tylko wydawac no mnie w nim martwi wlasnie waga, a nie mam zamiaru zostawiac go na korytarzu, by uniknąc wnoszenia go na góre.. ale tak mi sie podoba, ze niechcialabym kupowac innego..
a czy kazda z was uwaza, ze najwięcej sie tyje pod koniec ciąży?? bo jesli tak jest w kazdym przypadku to juz sie boje jaka bede miec wage koncowa
chcialabym sie "pochwalic", ze biore slub cywilny 30 maja i jesli bylybyscie chetne to zobaczenia obrączek jakie wybralismy to moge pstryknąc zdjątko i tu wrzucic

koniecznie dorwij go gdzieś i sama go poprowadz. myu zanim kupilismy nasz wozek wyprowadzilismy go na ulice i moglam nim pojezdzic ja i maz . i juz wiedzialam ze to jest to.

ooooooooooo GRATKI, dawaj te obrączki ja chętnie zobaczę!

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 13:33   #572
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
oo 29 maja to daleko, to dobrze, zapytaj koniecznie dziś i nie myśl za dużo a najlepiej załóż sobie jakąs kartkę i spisuj te skurcze o której i ile czasu trwały i porównasz za 3 dni czy są częstsze czy dłużej trwają..

ja uważam, że nie ma idealnego wózka...cała rzecz w tym , żeb y określić nasz priorytet : co jest dla nas najważniejsze , a z czego możemy zrezygnować ( oczywiście poza sprawami oczywistymi np: bezpieczeństwo dzidzi)
dla mnie najważniesjze było
1. aby wózek był 3 w 1 ( gondola , spacerówka, maxi-cosi)
2. jestem mała więc aby był wygodny i lekki w prowadzeniu
3. pompowane koła
4. regulacja rączki do prowadzenia
5. przystepna cena
6. kosz na zakupy
7. aby się mieścił w naszym bagażniku auta
8. beżowy

nie interesowała mnie waga, bo mieszkam w domku , nie muszęgo nosić
ale chciałam wózek dobrej formy, nawet używany , ale dobrej firmy, bo firma to gwarancja jakości
ja też mam takie wymagania no może oprócz koloru wolę chyba zielony i chyba nawet zrezygnuje z tych przednich kół skrętnych bo ważniejsza jest długosć gondoli ehh sama nie wiem

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Widziałam ten wózek na żywo (inny kolor) i wydawało mi się że włascicielowi dobrze sie go prowadzilo, z tym ze moglo mi sie tylko wydawac no mnie w nim martwi wlasnie waga, a nie mam zamiaru zostawiac go na korytarzu, by uniknąc wnoszenia go na góre.. ale tak mi sie podoba, ze niechcialabym kupowac innego..
a czy kazda z was uwaza, ze najwięcej sie tyje pod koniec ciąży?? bo jesli tak jest w kazdym przypadku to juz sie boje jaka bede miec wage koncowa
chcialabym sie "pochwalic", ze biore slub cywilny 30 maja i jesli bylybyscie chetne to zobaczenia obrączek jakie wybralismy to moge pstryknąc zdjątko i tu wrzucic
pokazuj .. jej ale ja się nawybierałam obraczek przed ślubem
Stary 2009-05-07, 13:34   #573
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość

ja też mam takie wymagania no może oprócz koloru wolę chyba zielony i chyba nawet zrezygnuje z tych przednich kół skrętnych bo ważniejsza jest długosć gondoli ehh sama nie wiem
musisz pomysleć co jest dla ciebie najważnijesze. ja najpierw jak zaczęłam czytać wasze posty o wózkach byłam przerażona i zaczęłam mysleć co jest ważne ogólnie - a to błąd.
dopiero potem usiadłam i pomyślałam co jest dla mnie ważne.
np. kwestia gondoli - dla mnie nie musi być największa gondola. Próbowąłam w sklepie wózki z dużymi gondolami i była przerażona- takie to wielkie a ja mała i już kłopot z prowadzeniem wózka.

jak będziesz wiedziała, co jest twoim priorytetem w wózku to będzie ci łatwo wybrać. no i zawsze trzeba spórbować wózek zanim się kupi- takie moje zdanie.

Stary 2009-05-07, 13:36   #574
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
musisz pomysleć co jest dla ciebie najważnijesze. ja najpierw jak zaczęłam czytać wasze posty o wózkach byłam przerażona i zaczęłam mysleć co jest ważne ogólnie - a to błąd.
np. kwestia gondoli - dla mnie nie musi być największa gondola. Próbowąłam w sklepie wózki z dużymi gondolami i była przerażona- takie to wielkie a ja mała i już kłopot z prowadzeniem wózka.

jak będziesz wiedziała, co jest twoim priorytetem w wózku to będzie ci łatwo wybrać. no i zawsze trzeba spórbować wózek zanim się kupi- takie moje zdanie.
A co zrobisz, jak dziecko szybko przestanie się w nią mieścić?
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 13:38   #575
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
Napiszę Wam tylko, że wczoraj byłam na pierwszej wizycie po zabiegu i na szczęście wszystko jest dobrze. Mam jedynie malutką nadżereczkę ( do kontroli za pół roku), najprawdopodobniej to nadżerka pozabiegowa i może jeszcze sama się " wchłonąć". Ginekolog poleciła mi tylko zrobienie hormonów i jak będą dobrze to od lipca zaczynamy staranka
Mam nadzieje, że ten problem z moimi plecami też szybko się rozwiąże i będę mogła w końcu zacząć się cieszyć.
Trzymajcie się ciepło dziewczyny i dbajcie o swoje "Brzuszki"
super wieści
trzymamy kciuki

Cytat:

dokłądnie, też nie uważam, że Aliisank chciała kogoś urazić, jasne, że karmienie piersią to nasze zadanie, ale jej chyba chodziło o to, że gdyby coś to może jej pomoże we wszystkim innym-

ja od początku ciąży pije, piję, piję.... ale to zdrowo

dzięki za zdanie, ale ja nie chciala\m, zeby tu jakas awantura sie zrobiła

pocieszyłaś mnie z tym piciem

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Kochana, ale żadna z nas, która wdała się w tę dyskusję, nie myśli o wyjściu z domu w ciągu 2-3 tygodni po porodzie. To byłaby przecież jakaś maskara.
właśnie - o to chyba nam wszsytkim chodziło
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 13:40   #576
Orzeszek.1
Zadomowienie

Tak się zastanawiam nad tymi gondolami, zobaczcie - długośc gondoli to 73 cm, to wcale nie tak mało. Po pierwsze- to dziecko mając 73cm raczej już siada, więc tu wchodzi w grę już spacerówka, po drugie - dziecko leży z lekko ugiętymi nóżkami no a po trzecie- no chyba projektujący wózki nie projektują gondoli "na oko", tylko muszą mieć jakieś podstawy do tego by stworzyć gondolę właśnie o tych rozmiarach Nie wiem, tak mi się wydaje
Stary 2009-05-07, 13:43   #577
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
A co zrobisz, jak dziecko szybko przestanie się w nią mieścić?

Malinko , bez przesady nie kupiłam wózka dla lalek prawda?
gondola jest na pierwszych 5-6 miesięcy , mamy też maxi-cosi. widziałam ile czasu moja siostra używała gondole , wcale nie tak długo.
naprawdę nie sądzę , żeby się moje dziecko przestało mieścić w gondoli po miesiącu czy dwóch.... gdyby takl było nikt by tych wózków nie sprzedawał a cieszą się ogromną popularnością i nowa wersja tego wózka ma identyczną gondolę... i gdzie sie spojrzę na ulicy t owidzę quinny. a Holendrzy do małych nie należą....
więc wcale się tym nie martwie. uważam, że jest w sam raz. uważam, że wybrałam wózek, który mi idealnie odpowiada. nie musi odpowiadać innym.
pan który mi wózek sprzedał powiedział, że jego córka 3 miesiące spała nawet w sypialni w tej gondoli bo jest tak wygodna.
głupia nie jestem.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
super wieści
trzymamy kciuki

dzięki za zdanie, ale ja nie chciala\m, zeby tu jakas awantura sie zrobiła

pocieszyłaś mnie z tym piciem

właśnie - o to chyba nam wszsytkim chodziło
pijaki

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam nad tymi gondolami, zobaczcie - długośc gondoli to 73 cm, to wcale nie tak mało. Po pierwsze- to dziecko mając 73cm raczej już siada, więc tu wchodzi w grę już spacerówka, po drugie - dziecko leży z lekko ugiętymi nóżkami no a po trzecie- no chyba projektujący wózki nie projektują gondoli "na oko", tylko muszą mieć jakieś podstawy do tego by stworzyć gondolę właśnie o tych rozmiarach Nie wiem, tak mi się wydaje
dziekuję orzeszku, też mi się tak wydaje. dzieciak jak zacznie siadać to już na spacerze nie uleży w gondoli...wiem po moim siostrzeńcu...

Stary 2009-05-07, 13:44   #578
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
No nie wiem. Z tego co czytałam o x-landerach, które właśnie mają 73 cm długości gondole, to po 3 miesiacach dzieciom jest w nich za ciasno. Bo oprócz dziecka masz tam jeszcze śpiworek, kocyk... to musi się wszystko razem gdzieś zmieścić, a my rodzimy jesienią i do wiosny musimy jeździć z dzieckiem w gondoli.
Stary 2009-05-07, 13:44   #579
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:

zgadzam się z tobą
zależy mi na obrotowych kołach bo super się prowadzi, ale duża gondola jesz jest ważna bo dzidzia będzie zimowa i długo w takiej gondoli będzie jeżdzić.. ale w sumie w spacerówce też może tylko potrzebny jest ten śpiworek hmmm pojadę do sklepu to zobaczę..
ja też jestem nie wysoka mam 168cm
Stary 2009-05-07, 13:48   #580
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się z tobą
zależy mi na obrotowych kołach bo super się prowadzi, ale duża gondola jesz jest ważna bo dzidzia będzie zimowa i długo w takiej gondoli będzie jeżdzić.. ale w sumie w spacerówce też może tylko potrzebny jest ten śpiworek hmmm pojadę do sklepu to zobaczę..
ja też jestem nie wysoka mam 168cm
właśnie ja mam spacerówkę z takim specjalnym śpiworkiem w komplecie więc się nie martwię , bo i spacerówka się rozkłada do spania więc też jest super.
kochana ja mam 156 cm... z niektórymi wózkami wyglądałam jak małą dziewczynka która próbuje prowadzić wózek mamy...

Biedroneczko, dla każdej z nas co innego jest priorytetem, więc na prawdę określ swoje własne i idż do sklepu podotykaj, pojeździj i będziesz wiedziała

Stary 2009-05-07, 13:51   #581
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
No co, objadłam się plackami i usnąć nie mogłam, a nawet położyć się nie dało rady- bo mi było niedobrze... zbyt dobre wyszły...

ho ho zazdroszczę
a mój potrafi zrobić herbatę i budyń...
gdy za niego wychodziłam potrafił tylko herbatę, więc jednak jakiś progres po 4 latach małżeństwa...
Ja mialam takie zachcianki na poczatku ciazy, co drugi dzien smazylam nalesniki, z czego TZ byl bardzo zadowolony

A co do gotowania to moj Skarb bardzo dobrze gotuje, co weekend kuchnie jest jego
Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Miss.hot może teściowa kupiła ci jakieś zaczarowane i prasuje samo
Ja tez chce takie, bo u nas znowu prasowanie czeka...

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Moje włosy rosną jak szalone, co miesiąc muszę je podcinać. Podobnie zresztą paznokcie.

O matko co za sieroty życiowe, a może powinni raz dostać jakąś nauczkę za swoje podejście do pracy i zmieniliby nastawienie, bo inaczej co Twój TŻ on będzie tak nańczył tych "lewusów" przez całe życie?
Moje wloski tez sie polepszyly, wydaja sie grubsze niz przed ciaza, a fryzjer to juz mi sie" w pas klania", chyba dzis zadzwonie i sie umowie na wizyte

TZ ma wielkie serce to nastepny minus ADHD , jest przekochany nie tylko dla mnie, ale dla wszystkich, nie powiem, ze mnie to nie wkurza czasem...
A dzisiejsza belgijska mlodziez to pokraki niestety, ale znam tez kilka starszych osob, ktore tez sobie nie radza w zyciu, a ze duzo tu osob nie znam daje to chyba spory procet niedorajdow.
Z mlodych Belgow ktorych znam, zaden nie radzi sobie w zwiazku z kobieta. Po miesiacu najdalej dwoch laski ich zostawiaja...Mysle, ze to duzy wplyw nadopiekunczych rodzicow i mam nadzieje, ze naszego syna tak nie rozpuscimy, ale co bedzie pokaze zycie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość

z tej mojej obsesji wszystkie rodzinne zwierzaki zostały wysterylizowane; dwie kotki i jeszcze jedna suczka, tylko żółw został nie ruszony

Daj juz mu moze spokoj, co?
Ktos kiedys dobrze powiedzial, komus kto chcial rozmnozyc swoja, nierodowodowa suke:
Jesli chcesz miec szczeniaczki idz do schroniska, przygarnij 10 i znajdz im nowe domy...

łiiitam ... mnie wszelki grypy omijają szerokim łukiem

Mnie tez
Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
Napiszę Wam tylko, że wczoraj byłam na pierwszej wizycie po zabiegu i na szczęście wszystko jest dobrze. Mam jedynie malutką nadżereczkę ( do kontroli za pół roku), najprawdopodobniej to nadżerka pozabiegowa i może jeszcze sama się " wchłonąć". Ginekolog poleciła mi tylko zrobienie hormonów i jak będą dobrze to od lipca zaczynamy staranka
Mam nadzieje, że ten problem z moimi plecami też szybko się rozwiąże i będę mogła w końcu zacząć się cieszyć.
Trzymajcie się ciepło dziewczyny i dbajcie o swoje "Brzuszki"
Ciesze sie, ze wszystko na dobrej drodze i trzymam za pomyslne staranka

Cos mnie brzuszek pobolewa
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 13:52   #582
aniago25
Zadomowienie

Mi się wydaje że i tak nasze dzieci będą krócej jeździć w gondolach bo wiadomo w lecie dziecko jeżdzi cieniutko ubrane, a nasze zimowe grubo ubrane więc więcej miejsca zajmuje, chyba 73 cm to gondola nie taka mała ja jeszcze wózkami zbytnio się nie interesowałam to nie mam rozpoznania
Stary 2009-05-07, 13:52   #583
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
No nie wiem. Z tego co czytałam o x-landerach, które właśnie mają 73 cm długości gondole, to po 3 miesiacach dzieciom jest w nich za ciasno. Bo oprócz dziecka masz tam jeszcze śpiworek, kocyk... to musi się wszystko razem gdzieś zmieścić, a my rodzimy jesienią i do wiosny musimy jeździć z dzieckiem w gondoli.
Każda z nas ma już jakąś swoją opinię na temat wózków i z pewnością wybierze dla siebie najlepszy według niej wózek. Jedne wybiorą X-LANDERY, inne - tańsze i też bardzo dobre wózki, i będą zadowolone. Ja wyraziłam swoje zdanie i z własnej obserwacji wnioskuję że nie jest tak źle z X-LANDERAMI bo ich sprzedaż utrzymuje się wciąż na wysokim poziomie i nie sądzę że to jest tylko wynik tego że wózek ładnie wygląda
Stary 2009-05-07, 13:59   #584
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
właśnie ja mam spacerówkę z takim specjalnym śpiworkiem w komplecie więc się nie martwię , bo i spacerówka się rozkłada do spania więc też jest super.
kochana ja mam 156 cm... z niektórymi wózkami wyglądałam jak małą dziewczynka która próbuje prowadzić wózek mamy...

Biedroneczko, dla każdej z nas co innego jest priorytetem, więc na prawdę określ swoje własne i idż do sklepu podotykaj, pojeździj i będziesz wiedziała
ja chcę dużą gondolę spacerówkę z możliwościa rozłożenia na płasko i fotelik doczepiany na stelaż, pompowane koła , przednie obrotowe (2) - super się takie prowadzi, oczywiście regulowana rączka, cena musi też być w miare - coprawda rodzice nam 1000 zł dają na wózek, duży kosz na zakupy bo będę jeszcze z psem łazić

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

kurcze chyba się rozpadam:
- kostka napuchnięta ale nie boli,
- znalazłam kolejne 2 rozstępy ( całe sczęście małe) na plecach
- teraz zaczeły mnie boleć krzyże( zwłaszcza prawa częsć) i kośc ogonowa
- ciągną mnie więzadła
i - boli kolano
HELPPP

Edytowane przez Biedroneczkaolga
Czas edycji: 2009-05-07 o 14:03
Biedroneczkaolga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 14:00   #585
aniago25
Zadomowienie

Właśnie sprawdziłam na necie wózek który mi się podoba i ma gondole 80 cm więc jest ok
Stary 2009-05-07, 14:01   #586
ja88
Raczkowanie

Nie dalam rady zrobic zdjecia, bo wychodzilo zamazane.. ale znalazlam strone internetową tego producenta http://www.obraczki.com.pl/
jesli weszlo na strone główna, to trzeba wejsc na Kolekcje Romantyczną, a pozniej na gorze bedzie pisac nowe i szlachetne, to na to trzeba kliknąc i bedzie opis do obrączek.. wlasnie do tych co my mamy

Edytowane przez ja88
ja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 14:01   #587
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Właśnie sprawdziłam na necie wózek który mi się podoba i ma gondole 80 cm więc jest ok
A jaki?
Stary 2009-05-07, 14:02   #588
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Każda z nas ma już jakąś swoją opinię na temat wózków i z pewnością wybierze dla siebie najlepszy według niej wózek. Jedne wybiorą X-LANDERY, inne - tańsze i też bardzo dobre wózki, i będą zadowolone. Ja wyraziłam swoje zdanie i z własnej obserwacji wnioskuję że nie jest tak źle z X-LANDERAMI bo ich sprzedaż utrzymuje się wciąż na wysokim poziomie i nie sądzę że to jest tylko wynik tego że wózek ładnie wygląda
X-landery też widuję czasem na ulicach , ale w moim mieście quinny to chyba jednak króluje

Cytat:
ja chcę dużą gondolę spacerówkę z możliwościa rozłożenia na płasko i fotelik doczepiany na stelaż, pompowane koła , przednie obrotowe (2) - super się takie prowadzi, oczywiście regulowana rączka, cena musi też być w miare - coprawda rodzice nam 1000 zł dają na wózek, duży kosz na zakupy bo będę jeszcze z psem łazić
właśnie dla mnie było ważne, żebym mogła sama wózek obsłuzyć i łatwo zmienić gondolę na maxi-cosi albo spacerówkę. bardzo mi się to podoba.
regulowana rączka jest ważna bo ja mała a mąż 30 sm wyższy ode mnie bardzo chciałam 3kołowiec , najpierw kołkiem obrotowym, ale jak wypróbowąłam nasz okazało się , że nie odczuwam różnicy więc kupiliśmy nasz

właśnie przyszły książki, które zamówiłam mężowi! zamówiłam po angielsku to i ja też poczytam jak on skończy

biedroneczko polecam ci jakieś nieforsowne ćwiczonka co wieczór które wzmocnią kręgosłup , może pomoże? ja odkąd ćwiczę nie narzekam

Edytowane przez Nika1980
Stary 2009-05-07, 14:02   #589
klaudiaaa86
Zadomowienie

Pokoj w trakcie drugi kolorek bedzie zielony z pomarancza, oddzielony jakas fala
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG3071.jpg (37,0 KB, 36 załadowań)

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 14:09   #590
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
Pokoj w trakcie drugi kolorek bedzie zielony z pomarancza, oddzielony jakas fala
masz kolorowy sufit czy tylko tak się odbija?

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

a które obrączki ty wybrałas? tu pokazane sąkolekcje obrączek

Edytowane przez Biedroneczkaolga
Czas edycji: 2009-05-07 o 14:10
Biedroneczkaolga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 14:09   #591
klaudiaaa86
Zadomowienie

ten jasny zielony jest przy oknie i naprzeciwko w scianie oraz sufit a po bokach pomarancz na gorze i zielen nizej oddzielone wlasnie fala rolety pomarancz wiec mniej wiecej powinno pasowac jakos

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 14:12   #592
aniago25
Zadomowienie

Malin to jest mój faworyt od początku http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-tole...is-p-2066.html
Pojeżdżę jeszcze z mężem po sklepach ale raczej coneco toledo zostaje.
Stary 2009-05-07, 14:12   #593
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
ojej ja lubię zielony ale dla mnie to trochę za żywe kolory, lubię coś bardziej stonowanego. ale widać, że fachowa robota,
w pokoiku Kruszynki będzie zieleń, ale oliwkowa chyba...mam 20 pasków z kolorami farby leżą w pokoiku i ilekroć tam jestem studiuję je pilnie..ale jeszcze nie wybrałąm odcienia

aniago, fajny wózek!!! ale powiedz mi czy jest możliwość wpięcia maxi-cosi w tą ramę?

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-05-07 o 14:14
Stary 2009-05-07, 14:12   #594
ja88
Raczkowanie

http://www.obraczki.com.pl/
jesli weszlo na strone główna, to trzeba wejsc na Kolekcje Romantyczną, a pozniej na gorze bedzie pisac Nowe i Szlachetne (bo ponizej jest kilka pokazanych, ale to zadne z tych), to na to trzeba kliknąc i bedzie opis do obrączek.. wlasnie do tych co my mamy
ja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 14:12   #595
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
ten jasny zielony jest przy oknie i naprzeciwko w scianie oraz sufit a po bokach pomarancz na gorze i zielen nizej oddzielone wlasnie fala rolety pomarancz wiec mniej wiecej powinno pasowac jakos
ja mam białe sufity i tak zostawie , narazie w pokoju mam kolor brzoskwiniowy i albo go trochę rozjaśnie albo zrobie taką kawę z mlekiem albo pomaluje na zielono hmmm nie wiem dopiero w czerwcu będę myśleć
Stary 2009-05-07, 14:15   #596
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
jesli weszlo na strone główna, to trzeba wejsc na Kolekcje Romantyczną, a pozniej na gorze bedzie pisac Nowe i Szlachetne (bo ponizej jest kilka pokazanych, ale to zadne z tych), to na to trzeba kliknąc i bedzie opis do obrączek.. wlasnie do tych co my mamy
ooo ciekawe takich jeszcze nie widziałam - bardzo ładne
Stary 2009-05-07, 14:15   #597
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Malin to jest mój faworyt od początku http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-tole...is-p-2066.html
Pojeżdżę jeszcze z mężem po sklepach ale raczej coneco toledo zostaje.
Ładny. Miałam go nawet na liście, ale jak się dowiedziałam, że należy do "awaryjnych" wózków, to dałam sobie z nim spokój. Dżizas, ale jestem wybredna
Stary 2009-05-07, 14:16   #598
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
czy to te z grubym paskiem białego złota w śródku i rzeżbionym żółtym złotem po bokach?
jeśli to te to ładne, choć ja jestem zwolenniczką klasyki jeśli chodzi o obraczki, ale najważniejsze, żeby podobały się nowożeńcom, prawda?

Stary 2009-05-07, 14:16   #599
zartownis
Zadomowienie

Cytat:

Ale to prawda, pomimo tego że ma się doskonałego męża, no ale bez przesady, jak dziewczyny pisały ON NIE NAKARMI PIERSIĄ DZIECKA, a taki noworodek je co 1,5-2 godziny (), więc najpierw trzeba się przyzwyczaić do nowej sytuacji, a potem to już luzik
To kiedy my mamy spac

Cytat:
Cześć mamuśki
Tyle czasu mnie nie bylo i mialam tyle do was pytan i wszystko wylecialo mi z głowy... jedyne co pamiętam, to co sądzicie o tym wózku (juz kiedys sie pytalam ale zadna z was mi nie odpisala )..
http://www.allegro.pl/item619175098_...ne_gratis.html
Jak dla mnie minusem sa nieobrotowe przednie kola, ciezko takim wozkiem manewrowac..

Cytat:
malin30 powiem Ci, gosiaizbyszek ma wiele racji w tym co mówi, faktycznie przez pierwsze 2 tygodnie po porodzie to chce się spać i raczej wtedy nie myśli się o kosmetyczce czy też fryzjerze.
Laktatory, hm... Ręczne są do d.. ileż się trzeba namachać żeby ściągnąć pokarm (nawet te mamuśki które mają dużo pokarmu, a ściągają pokarm ręcznym to strasznie na niego narzekają-przynajmniej te które znam ), ło matko!!! Najlepsze są elektryczne, ale jak się źle ustawi moc ssania to suty są potem strasznie wyciągnięte
Laktatory elektryczne widzialam u nas po 180 eu, Orzeszku ile takie kosztuja w Polsce?

Cytat:
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------
http://www.allegro.pl/item619175098_...ne_grati s.html
myślałam o tym wózku kiedyś ale zdwcydowanie wolę na obrotowych przednich kołach...
wczoraj byłam świadkiem jak babka która jechała trójkołowcem ( wózek ) prawie przewróciła wózek próbójąc pokonać krawężnik... dobrze że dziecko było przypięte szelkami bo normalnie wypadek jak nic ( to było na ulicy) więc mówie zdecydowanie NIE wózkom z 3 kołami
Dlatego my tez wybralismy na 4 kolkach
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 14:19   #600
sweetpinky
Zakorzenienie

6 stron miałam do nadrobienia a nie było mnie tylko dzisiaj i wczoraj wieczorem

miałam na tyle rzeczy odpisać ale jakbym miała wszystko edytować to nie starczyło by miejsca

Jeśli chodzi o poród to ja chcę naturalny tylko, że nadal nie wiem czy lekarz nie będzie kazał robić cesarki a ja tak jej nie chcę

Dziewczyny! tak sobie dumam. Niektóre z nas urodzą w październiku i tak się zastanawiam, kiedy można wychodzić z dzieckiem na spacery? po miesiącu siedzenia w domu po porodzie? a czy w listopadzie dziecku nie będzie za zimno? bo jeśli tak to co dopiero będziemy spacerować w marcu??? strasznie mnie to nurtuje

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości