![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Bo koledzy będą się śmiali...
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Co do tych wytresowanych dziewczyn, to nie wydaje Ci się, że Ty sama też jesteś taką wytresowaną dziewczyną?
Mimo, że wiesz, że Twój chłopak chodzi na podryw pozwalasz mu na to. Mimo, że chcesz żeby Ci pisał esemesy nie musi tego robić, bo nie ma na to ochoty. Więc zastanów się nad tym czy to przypadkiem on nie ma Ciebie pod pantoflem, a nie Ty jego. (Wiem, że słowo pantofel nie pasuje tutaj...) Napisałaś, że Twój TŻ ma kontakt z kolegami kiedy grają w piłkę albo idą do klubu. Nie wydaje Ci się, że próbujesz go kontrolować tymi esami? Przecież wychodzi co jakiś czas, a nie codziennie. Myślę, że przesadzasz tutaj z kontrolą nad nim i w sumie nie dziwie się, że koledzy się śmieją, bo mnie też śmieszy jak ludzie meldują się smsami co chwilę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
po pierwsze nie wiem, co oni mu do telefonu zagladaja, ze wiedza ze pisze akurat do Ciebie? po drugie nie wiem o jaka ilosc tych smsow Ci chodzi, ale o ile osoba 'nie wisi ' caly czas na tym telefonie, to chyba nie jest niestosowne zeby mogla sie od czasu do czasu odezwac a nawet jezeli no to chyba cos z nimi nie tak, nie rozumiem jaki to moze byc powod do wysmiewania, przeciez nie pisze do mamy czy kolegi, do dziewczyny to chyba normalne. nie wiem czy ten facet jest tak zdominowany przez kolegow czy to po rpostu jakas wymowka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jezeli autorka uwaza, ze chce, zeby jej facet jej nie oklamywal, ze chodzi na balety na 'obczajke' (wtf!?) to ja jestem calym sercem z nia. coz to za "mezczyzna"...? "bo oni mi kazali, bo sie beda smiac". toz to mala tragedyjka. facet sie szybko uzaleznia emocjonalnie od swoich kumpli, albo ma serdecznie dosc ciaglego meldowania sie u swojej dziewczyny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dal nas gościu jest ewidentnie na odstrzał- ona ma spaczony miłością obraz ![]() Ja podejrzewam że Ci jego koledzy to jednak przykrywki tzn. najłatwiej mu jego wstrętne zachowanie tłumaczyć tym, że koledzy....nie pisałem bo koledzy (ale tutaj również sie zgadzam, że nie powinien co chwilkę sie meldowac), okłamał- bo koledzy, tańczył z dziewczynami- bo koledzy PORAZKa- nie wierze że dorosły facet może sie tak podporządkować grupie..Jesli ty przypadkiem zbyt mocno na niego nie naciskasz i nie tłamsisz-a wtedy naturalną jego reakcja bylaby ucieczka do kumpli- to pogadaj szybko szcerze, takich kłamstw nie powinno być w związku o nie!! Skoro napatrzył się na głupiutkie sroczki swoich kolegów może pomyślał że nie bedzie gorszy i tez sobie Ciebie tak ustawi..musisz mu tutaj wyraźne granice przedstawić!! ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
OO a jakby koledzy się śmiali gdybyś go zostawiła
![]() Osobiście zrobiłabym taki numer po pierwszej imprezie "obczajance", na której był ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko Mnie się wydaje ze nawet gdyby mu narzuciła swoje zdanie to on by się nawet do tego nie dostosował.Bo on sobie układa jak narazie zycie z kolegami. Jemu chyba jest tak wygodnie jak jest.Dlatego niekótre zachowania tłumaczy że koledzy.Chyba ratuje Cię poważna rozmowa a poźniej "albo Ja albo koledzy" bo po co takie jakieś dziwne tłumaczenia z jego storny.
![]() |
![]() |
#40 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co nie zmienia faktu, ze wlasnie szczerosc jest w takim wypadku najlepsza, gdyby mu naprawde to przeszkadzalo. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
A Ja mam tak w ogóle pytanie do autorki.
Czy rozmawiałaś ze swoim chłopakiem na ten temat który tutaj poruszyłaś? Powiedziałś mu jak się czujesz?
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
On wraca dopiero dzisiaj , do tego czasu naszym jedynym kontaktem byly te smsy , które z jego strony były bardzo oschłe i krótkie. Nie zapytał ani razu co u mnie , co robię - mimo że zawsze go to interesowało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety, bardzo często zdarza się tak, że dla osób których sie nie kocha (albo kocha za mało), nie ma się ochoty poświęcać (i wymysla czasem dziwne wymówki). I tylko mydli się im oczy, bo wygodnie byc "w związku". A potem, czasem po latach, takie porzucone kobiety wykrzykują: a dla mnie nie chciałes schudnąc, nie chciałes ze mną iśc na impreze czy na basen... a z nia chodzisz!!! No chodzi. Bo tą inną kocha i dla niej chce mu sie wysilać.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-05-07 o 18:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
To porozmawiaj sobie z Nim bo jest coś nie tak a Ty nie potrzebnie się meczysz.Niech się postara zmienić swoje zachowanie.
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tż spotyka sie tak raz czasami 2 razy w miesiącu z przyjaciółmi. Kilku facetów, których zna praktycznie 20 lat. Piją piwko, oglądają film, gadają mimo to on wyśle zawsze kilka esków. I oni to rozumieją mimo tego, ze nie mają dziewczyn. Twój Tż obraca się w nieciekawym towarzystwie, którego zdanie byłoby mi lotto. A z nim porozmawiaj, powiedz mu co czujesz, powiedz, że to w jaki sposób się zachowuje jest irracjonalne, że tego nie akceptujesz, że ma dorosnąć ustawić sobie priorytety w życiu odpowiednie do dojrzałego faceta przemyśleć wszystko i jak dojdzie do jakichś wnisków to w ciągu tygodnia ma się zgłosić. Jak nie będzie miał nic ciekawego do powiedzenia i wybierze kumpli to jego problem. P.s i nie mówie tu o zakazie spotkań, ale o znormalizowaniu jego zachowania przy tych kolesiach.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Realistka
|
dokladnie rozmowa i to konkretna przeciez to nienormalne zeby dorosły, dojrzaly facet robil wsyztsko "pod kolegow" /
![]() |
#47 |
BAN stały
|
Matkooo...co za mameja z tego faceta.
Do łożka też z kumplami chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#49 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
To samo sobie pomyślałam...
Ja bym nawet się nie użerała z takim facetem, tylko znalazła takiego, który miałby dla mnie czas i to bez względu na to, czy ci kumple rzeczywiście się z niego śmieją, czy są tylko przykrywką do czegoś poważniejszego. Ja normalnie `podziwiam` tego faceta. Gdyby mi mój powiedział, że do mnie nie zadzwoni, albo gdzieś nie pójdzie, bo koledzy mu zabronili, to chyba bym dostała ataku śmiechu.
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Przypomina mi to trochę mój były związek...
![]() Wszyscy, ale to WSZYSCY mi mówili, że coś jest nie tak (nawet wiedziałam co), ale 4 lata mi zajęło, by to do mnie dotarło, więc jeśli tyle osób Ci tu pisze, że nie jest tak jak powinno być, a Ty nie możesz tego zmienić, bo on się sam nie zmieni (tak przypuszczam), to Ty zmień faceta. Przykra prawda, ale prawda. Nie może Ci obiecywać, a później tego nie robić. Jak już teraz tak jest, to co dopiero będzie później??? Zdajesz sobie z tego sprawę??? Poza tym widzę u Twojego chłopaka syndrom "koledzy są ważniejsi" oczywiście, żaden facet do tego się nie przyznaje, wręcz zaprzecza, ale ja już się na to nie nabiorę. Skoro dla niego ważniejsze jest co powiedzą inni, a nie Ty, to przykro mi bardzo, ale ON NIE ZASŁUGUJE NA CIEBIE ![]() Dobrze by było, gdybyś pomyślała nad zmianą partnera, bo wykończysz się psychicznie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
Po pierwsze: nie rozumiem, jak kumple mogą być ważniejsi od dziewczyny (chyba mu za bardzo na Tobie nie zależy...) A po drugie: co to za kumple? chyba niezbyt w porządku, skoro śmialiby się z takich rzeczy. Może powinien zmienić kumpli na normalnych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo jak sam biega po boisku to chyba nie bardzo ma możliwości sms-owania (chyba, że bramkarz) ![]() I na koniec: Cytat:
![]() ![]() ![]() Już wiem, to wszystko przykrywka do ... wyjazdu modlitewnego. Wstydzi się przyznać do tego |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Zadaj mu pytanie. Czy ważniejsi dla niego są koledzy czy jego dziewczyna. W sumie nie rozumiem takich facetów, że mają swoją dziewczynę i śmigają po klubach bez nich? Moim zdaniem to chory związek. Może ktoś powie - luźny związek. Ale moim zdaniem nie ma luźnych związków. Albo jest się razem na dobre i na złe, albo nie jest. Proste. Mój TZ również zgadza się ze mną w tej kwestii, kiedyś o tym szczerze rozmawialiśmy. Na impreze idziemy, ale TYLKO RAZEM. jak ja bym się czuła, wiedząc, ze mój ten "idelany Misiu, Skarb itp) bawi się beze mnie, podczas gdy ja samotnie chrapę w łóżku ? Dla mnie paradoks
![]() Mój TZ , wspominając związek ze swoją byłą, mówił mi, ze ona była gdzieś tam na imprezie w miejscowosci X, a on gdzies tam w miejscowosci Y. Ona z kimś tam się bawiła, on chyba też dobrze. Przyczyna takiego zachowania? Nie...napewno nie LUŹNY ZWIĄZEK moje drogie, ale to ŻE IM NA SOBIE NIE ZALEŻAŁO, związek tak czy owak rozpadł się, a teraz nawet cześć na ulicy sobie nie mówią...Lepiej skończyć wszystko, widząc, że TZ całkowicie nas olewa. A takie imprezki, to tego wyraz. Ktos powieidzial, ze autorka wątku, jest "kobietą bluszczem". Darujcie sobie takie teksty ![]() Znam parę takich koleżanek, które dawały tyle wolności swoim chłopakom, że aż wręcz w soboty nie pozwalały do siebie przyjeżdzać chłopakom, bo podobno w sobotę, chcą mieć luz ![]() Cieszę się, że ja z moim TZ kwestię takich "luźnych imprezek" mamy uzgodnioną. Nie wyobrażam sobie tego inaczej.
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak naprawde, to wydaje mi sie, ze przesadzasz z tymi smsami, w koncu chlopak jest w meskim gronie, chce pogadac, posmiac sie, a nie siedziec i pisac do Ciebie wiadomosci. Jesli tak sie zachowuje to wcale im sie nie dziwie, ze sie smieja. A co do zaslaniania sie kumplami to juz zenada jest. On by chcial, ale boi sie kolegow. To dorosly facet jest? Swojego zdania nie ma? Wybacz, ale to ciota jakas. Zajmij sie kims powaznym. Edytowane przez dotka85 Czas edycji: 2009-05-08 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W męskim gronie chce pogadać...ahaa...na imprezce...hm..jakby dnia, pory i miejsca na luźne rozmowy między kumplami brakowało...no cóż trzeba po nocach, a na smsa dziewczynie odpowiedzieć nie można, bo "będą się smiać" ![]() ![]() Mój nawet gdyby był "u księdza" to i tak by pierwszy napisał : "Kiciuś co porabiasz,bo ja właśnie....to i tamto" ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
świetna odpowiedz ![]() aaa i jeszcze jedno, zacznij robić, to co on..mianowicie świetnie się bawić
Nie ma jak to spacerek po cienkiej linii !! Edytowane przez irethi Czas edycji: 2009-05-08 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha, zapomnialam dodac. Nie chodzi o to ze ja rozumiem ze jak jest na imprezie to nie powinien odpisywac na mojego esa bo koledzy beda sie smieli. Jak sie boi reakcji kumpli to dzieciak zwykly i tyle. Odpisac powinien. Mialam na mysli to, ze jak idzie na meskie spotkanie to wole dac mu spokoj, niech sie chlopak bawi, a nie zawracac glowe. Edytowane przez dotka85 Czas edycji: 2009-05-08 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.