|
|
#4801 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
Cytat:
Jesli bym zmienila obwod na 30 to przeskakuje wtedy w miske C, tylko ten obwod jest na mnie duzo za duzy. Zapinam sie w 30 na najciasniejsza haftke i mam jeszcze sporo luzu. Mierzylam 28D miekka miske i jest na mnie dobra, tylko mam naturalny ksztalt taki piersi, ze nie wyglada to ciekawie. Dlatego poszukuje czegos lekko chociaz usztywnionego.
|
|
#4802 |
|
Zadomowienie
|
miseczka w 30D jest trochę większa od 28D, 30D jest na 84cm w biuście, 28D na 79. przy czym jeśli mocno ściągnie się obwód stanika - przymierzysz normalne (nie małomiskowe) 30D i solidnie ściągniesz obwód - miska się spłyci. ale skoro 30 i tak jest na Ciebie za luźne bez względu na rozmiar miski, to lepiej poluj tylko na 28, wymaga to nie lada uporu, ale ma sens
![]() może coś z nowej kolekcji Cleo Ci podpasuje? w ogóle to ona już weszła do sklepów???
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#4803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na Cleo wlasnie licze, bo obwody sa tam od 28 i widzialam dwa usztywniane 30 niezaleznie od miseczki u mnie odpada, skoro w nowym zapinam sie na ostatnia haftke i wciaz jest za luźno, to kiedy sie rozejdzie bede go mogla nosic jako pasek ![]() Edit: dzwonilam do Yoshi i maja byc dopiero pod koniec maja, bo kolo polowy opuszczaja fabrykę.
Living my dreams, not to dream my life! Edytowane przez kasiahan Czas edycji: 2009-05-08 o 12:33 |
|
|
|
|
#4805 |
|
Rozeznanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12203803]panache atlantis (czy jakos tak) tyle, że wszystkie usztywniane chyba ;/[/QUOTE]
Wszystkie Panache Atlantis mają żelowe wkładki.I te staniki są od 65 w obwodzie. |
|
|
|
#4806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może coś dla siebie znajdę. I jest wtedy szansa, że u mnie w sklepie się pojawią.
|
|
#4808 |
|
Zadomowienie
|
mnie dzisiaj przyszedl moj 38ff i w obwodzie jest nawet ok choc troche sciska,miseczki tez ok,nie spodziewalam sie ze bedzie dobrze ale mam tylko jedno "ale".owszem nic mi od spodu nie wystaje ale w staniku przy dole czuje takie buleczki,nie wiem czy wiecie o co mi chodzi i czy to normalne czy nie, stanik nie ma sztywnych miseczek,tz mowi ze tego nie widac i ze jemu sie podoba...
|
|
|
|
#4809 |
|
Wtajemniczenie
|
przyszedł mój pierwszy panaszek, venus30G, mógłby być jeszcze o miseczkę większy i węższy w obwodzie (zapięłam się bez problemu na ostatnią haftkę) ale z uwagi na to że pozostały mój asortyment to nie więcej niż DD to jestem zachwycona
Kaja aktualizacja 13 maja - Nie taki modry, czyli za co kocham Budapeszt Edytowane przez Adriana Lecouvreur Czas edycji: 2009-05-08 o 18:20 |
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ma do Was pytanie
![]() w jednym z biustonoszy fiszbiny przy mostku nie przylegają ściśle do ciała, tylko robią taki jakby trójkącik i ich końcówki przylegają do siebie ![]() nie umiem tego za dobrze wytłumaczyć a aparatu chwilowo nie mam
|
#4811 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4812 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy może ktoś ma stanik polskiej firmy Comexim? Czy jest mocno rozciągliwy? Bo nie wiem jaki rozmiar brać. Wypatrzyłam sobie biały stanik, potrzebuję a nic nie mogę trafić. Miałam Harmony, ale odesłałam dzisiaj, bo fiszbiny na plecach
|
|
|
|
#4813 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Załamałam się dzisiaj.
Przyszedł do mnie mój zakup - Porcelain Superbra rozmiar 30FF. Pod biustem mam 73 cm a w ok.93cm (przed db.dobranymi miałam w 89 ). W Portii Curvy Kate mam rozm 30F i robi mi bułki, wiec zdecydowałam się na Porcelain Superbra rozmiar 30FF. No więc zakładam go, a tam porażka. Na pierwszy rzut oka to fiszbiny są większe niż w moich innych. Po założeniu widać, że na mostku fiszbiny nie dolegają do ciała, zarówno na pierwszej jak i na ostatniej haftce. Stanik strasznie spłaszcza mi biust, robie się w nim płaska, biust wyjezdza mi spodem. -> może brać 28, tylko że wtedy to już w ogóle by mi spłaszczył... Wydaje mi się, że miski nie są w nim wogóle głębokie, tylko bardziej rozległe. To biustonosz nie dla mnie, czy tylko rozmiar nie ten?
|
|
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz spróbować mniejszy obwód skoro zapięłaś na ostatnią haftkę, ale co do tego modelu może wypowie się ktoś bardziej wtajemniczony ![]() Ja mierzyłam harmony też obwód 28 ... nie pasował bo własnie fiszbiny kończyły się na plecach a "czubek"miseczki był bardzo na boku przez to. Może masz to samo ...
|
|
#4816 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
).---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Opis sugeruje za małe miski, ale to niekoniecznie musi być przyczyną. Może masz blisko siebie osadzone piersi a stanik ma szeroki mostek? Przy większych biustach (H+) fiszbiny często nachodzą na siebie. |
||
|
|
|
#4817 |
|
Wtajemniczenie
|
a co jak ja lubię bardzo duże? plunge, pushup? jaki model? Inferno wygląda nieźle ale wiele dziewczyn go krytykuje...
|
#4818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w desperackim poszukiwaniu gładkiego, cielistego stanika zamówiłam ten model, zobaczymy jakie będą moje wrażenia. ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Do dekoldów przeznaczone są halfcupy i plunge. Modeli jest sporo, np. wszystkie Maskaradki, z tym, że radziłabym najpierw kupić dopasowany stanik, który sprzyjałby migracji, no chyba, że coś okazyjnie Ci się trafi. |
|
|
|
|
#4819 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam dzisiaj z Allegro masquerade regency magenta. Boski jest. Przyłapałam się na tym że wszystko co mi się bardzo podoba jeśli chodzi o staniki muszę zaraz mieć. Poluję jeszcze na regency w kolorze czarnym i turkusowego aragona, a i minervą bym nie pogardziła. A tu czekają jeszcze zarezerwowane 4 maskaradki wrześniowo- październikowe. Powiedzcie że nie oszalałam na punkcie staników... Jakoś jeśli chodzi o inne ciuchy staram się być rozsądna i oszczędna a tu taki klops... Ale one są takie śliczne...
Edytowane przez Anusia111 Czas edycji: 2009-05-08 o 21:58 Powód: błędy |
|
|
|
#4820 |
|
Zadomowienie
|
A nie wiecie może, czy do katowickiego Szóstego Zmysłu, lub krakowskiego Intimo4You można zadzwonić, żeby umówić się na bra-fitting?
![]() Pytam, bo ciągle mam problemy z samodzielnym określeniem swojego rozmiaru
|
|
|
|
#4821 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Doskonale rozumiem Twoją chęć posiadania Maskaradek, bo sama też mam taką. Ja mam o tyle lepiej/gorzej, że w obwodzie 60 Maskaradki prawie nie występują, dlatego narazie mam tylko 2 + 1 w drodze ![]() Wklej zdjęcia, chętnie zobaczę regency. |
|
|
|
|
#4822 |
|
Zadomowienie
|
miałam okazję mierzyć pandorę 60F i... luuuuuźno masakrycznie, wiele nie różniła się od mojego aragona, którego mam 65DD==' z kolei o Cleo widziałam jakieś pogłoski, że małomiskowy i o ścisłym obwodzie. ciekawe ile z tego to prawda i do jakich modeli się to odnosi. kurcze, zastrzyk kasy ostatnio miał miejsce, to może coś z cleo spróbuję? kusi^^
a comexim? pisałam tu już, różnie jest z tymi ich modelami, najlepiej pisać do firmy i się dowiadywać.
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#4823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4824 |
|
Raczkowanie
|
No to wklejam dla zainteresowanych. Najlepsze zdjęcia jakie udało mi się zrobić bez udziału osób drugich i trzecich.
|
|
|
|
#4825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo ładnie na Tobie leży.Zamieściłam swoje zdjęcia staników w katalogu na balkonetce. Zaczęłam korzystać z tej galerii, więc pomyślałam, że może i moje zdjęcia komuś będą pomocne. |
|
|
|
|
#4826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4827 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was kobietki
![]() Może któraś w Was mi pomoże..... Jakie firmy nie należą do rozciągliwców? Powinnam nosić 65D bądź 70 B-C. Mam problem z tymi 70, bo jakiej firmy nie kupię to za miesiąc się strasznie rozciągają . Nie chcę kupować w ciemno również rozciągliwych 65, które nie są tanie i muszę zamawiać je przez internet, ponieważ w moim mieście 65 nie dostanę i żeby nie było tak, że za miesiąc rzucę je w kąt. Jeśli ktoś może mi coś doradzić to będę wdzięczna
|
#4828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mierzyłam kilka ich staników i przy 72 pod biustem zdarzył się model o obwodzie 65 którego praktycznie nie mogłam zapiąć. Reszta była bardzo ścisła. Bez porównania ściślejsza niż Panache na przykład. Uważam że nie powinnaś bardzo zaniżać obwodu kupując Comexim |
|
|
|
|
#4829 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

To może coś dla siebie znajdę.