Panny MŁode Śląsk ;) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-12, 15:19   #2131
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)

Cytat:
Napisane przez anialaura Pokaż wiadomość
Dziewczyny a 1000zl za kamerzyste na 1 dzien to duzo
cena jak najbardziej w porządku

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 15:48   #2132
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuu

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 16:10   #2133
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuu
jeszcze raz

Stary 2009-05-12, 16:42   #2134
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dziękuję Wam wszystkim bardzo za rady co do fryzurki Przed chwilką wróciłam z przymiarki i okazało się, że od stycznia schudłam jakieś 4 kg Jak zamwaiłam tą suknię to pasowała idealnie trzeba ją było tylko skrócić, a teraz do tego trzeba jeszcze zwążyć Nawet pani w salonie to zauważyła Kupiłam jeszcze do tego welon i ładne wsuwki do fryzurki Do sukni będę miała tez koronkowe bolerko z krótkim rękawem, nie ma go na zdjęciu, bo je wypożyczam i aktualnie było w zcyszczeniu. Wszystkie zdjęcia załanczam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie004.jpg (132,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie003.jpg (135,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Fotka2.jpg (44,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Fotka3.jpg (59,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Fotka-00.jpg (59,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Fotka-002.jpg (57,3 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez kwiatuszekk88
Czas edycji: 2009-05-12 o 17:00
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 17:36   #2135
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

kwiatuszekk88 gratuluję schudnięcia
sukienka elegancka

Stary 2009-05-12, 18:09   #2136
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam wszystkim bardzo za rady co do fryzurki Przed chwilką wróciłam z przymiarki i okazało się, że od stycznia schudłam jakieś 4 kg Jak zamwaiłam tą suknię to pasowała idealnie trzeba ją było tylko skrócić, a teraz do tego trzeba jeszcze zwążyć Nawet pani w salonie to zauważyła Kupiłam jeszcze do tego welon i ładne wsuwki do fryzurki Do sukni będę miała tez koronkowe bolerko z krótkim rękawem, nie ma go na zdjęciu, bo je wypożyczam i aktualnie było w zcyszczeniu. Wszystkie zdjęcia załanczam
Teraz jak mam caly zestaw to jestem pewna ze do tej sukienki powinnas miec wloski uczesane w polkokaSukienka superanska i gratuluje spadku wagi

SSR

Dzieki z info odnosnie kamerzysty
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
anialaura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 18:10   #2137
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

A co myslicie o mojej fryzurce ze studniowki?? podoba Wam sie?

Mam do Was jeszcze jedną prośbę. Widziałyście mnie w sukni i chciałabym, zebyście mi doradziły czy ten bukiet do niej pasuje. http://www.kwiaty.lodz.pl/galerie/kw...ukiety-slubne/ Tutaj jest strona internetowa w drugim rzędzie od góry przedostatni to ten bukiet. Będę bardzo wdzięczna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2008_0126Image0002.jpg (163,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2008_0126Image0043.jpg (162,8 KB, 22 załadowań)

Czas edycji: 2009-05-12 o 18:50

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-12, 19:38   #2138
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Cytat:

Mam do Was jeszcze jedną prośbę. Widziałyście mnie w sukni i chciałabym, zebyście mi doradziły czy ten bukiet do niej pasuje. http://www.kwiaty.lodz.pl/galerie/kw...ukiety-slubne/ Tutaj jest strona internetowa w drugim rzędzie od góry przedostatni to ten bukiet. Będę bardzo wdzięczna
Szczerze to studniowkowa fryzurka o wiele lepsze niz ta slubna
A jezeli chodzi o kwiaty to ja bym Ci zaproponowala cos takiego zeby wydluzylo Twoja sylwetke boje sie ze ten bukieci doda Ci te 4kg co stracilas
Bukiety z cantadesek sa piekne na tej stronce co podalas jest tam taki bukiet z ciemnych kwiatow ale ja bym widziala Cie z jasnymi kwiatam biale albo rozowe w 6 rzedzie 3 bukiet
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
Stary 2009-05-12, 19:43   #2139
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Szczerze to studniowkowa fryzurka o wiele lepsze niz ta slubna
A jezeli chodzi o kwiaty to ja bym Ci zaproponowala cos takiego zeby wydluzylo Twoja sylwetke boje sie ze ten bukieci doda Ci te 4kg co stracilas
Bukiety z cantadesek sa piekne na tej stronce co podalas jest tam taki bukiet z ciemnych kwiatow ale ja bym widziala Cie z jasnymi kwiatam biale albo rozowe w 6 rzedzie 3 bukiet
Myślałam o tym właśnie, żeby jakby co dodać do tego bukietu jeszcze różowe kwiaty.
Stary 2009-05-12, 20:00   #2140
kitek_fm
Rozeznanie

Kwiatuszek88
Tak, ta studniówkowa fryzurka zdecydowanie ładniejsza od tej ślubnej.
Co do bukietu to nie mam zdania.

A my już po spisaniu protokołu. Przed nami nie będzie ślubu - więc kamień z serca. "Naszą" dekorację ksiądz zaakceptował. Ryżem, jak przypuszczałam, nie za bardzo możemy sypać (bo strasznie brudzi i m.in z tego powodu dużo księży nie chce, aby goście sypali ryżem). Tylko płatkami kwiatów - żywymi oczywiście można sypać.
Pogadałam sobie z księdzem jeszcze trochę i zeszło nam 1,5 godziny.
Teraz tylko 2 tygodnie przed ślubem przyjść obgadać szczegóły i wtedy dostaniemy kartkę na spowiedź - my będziemy miec spowiedź tylko jedną.
Na dni skupienia nie musimy iść (bo nie mamy tego wypisanego na tej kartce z nauk przedślubnych).

To kościół poszedł po mojej myśli - możemy dekoratorkę zamawiać na 12.00.

W czwartek rozmowa w restauracji - ciekawe czy też wszystko pójdzie po mojej myśli.
Mam nadzieję, ze się wyrobię, bo na spotkanie w restauracji mam tylko 2h (i mnóstwo pytań).

Edytowane przez kitek_fm
Czas edycji: 2009-05-12 o 20:05
kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 22:10   #2141
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
Napisane przez kitek_fm Pokaż wiadomość
Kwiatuszek88
Tak, ta studniówkowa fryzurka zdecydowanie ładniejsza od tej ślubnej.
Co do bukietu to nie mam zdania.

A my już po spisaniu protokołu. Przed nami nie będzie ślubu - więc kamień z serca. "Naszą" dekorację ksiądz zaakceptował. Ryżem, jak przypuszczałam, nie za bardzo możemy sypać (bo strasznie brudzi i m.in z tego powodu dużo księży nie chce, aby goście sypali ryżem). Tylko płatkami kwiatów - żywymi oczywiście można sypać.
Teraz tylko 2 tygodnie przed ślubem przyjść obgadać szczegóły i wtedy dostaniemy kartkę na spowiedź - my będziemy miec spowiedź tylko jedną.
Na dni skupienia nie musimy iść (bo nie mamy tego wypisanego na tej kartce z nauk przedślubnych).

To kościół poszedł po mojej myśli - możemy dekoratorkę zamawiać na 12.00.

W czwartek rozmowa w restauracji - ciekawe czy też wszystko pójdzie po mojej myśli.
Mam nadzieję, ze się wyrobię, bo na spotkanie w restauracji mam tylko 2h (i mnóstwo pytań).
To fajnie jak z ksiedzem wszystko dobrze sie Wam udalo zalatwic i jest po Twojej mysli, byle tak ze wszystkim było !
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 08:43   #2142
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Witam Po wczorajszej próbnej fryzurce zaczęłam szukać fryzurek z rozpuszczonymi włosami i wybrałam te 4. Co o nich sądzicie??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cfascfadse.jpg (37,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gdeth.jpg (34,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gvswgsw.jpg (44,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg vgsdvgsdwg.jpg (35,3 KB, 19 załadowań)
Stary 2009-05-13, 08:49   #2143
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Witam Po wczorajszej próbnej fryzurce zaczęłam szukać fryzurek z rozpuszczonymi włosami i wybrałam te 4. Co o nich sądzicie??
jak dla mnie, to 3 wygląda na najbardziej dopracowaną

Stary 2009-05-13, 09:22   #2144
kitek_fm
Rozeznanie

Kwiatuszek
Mnie też się podoba najbardziej nr 3.

Stary 2009-05-13, 09:23   #2145
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dziękuję, ze tak mi pomagacie
Stary 2009-05-13, 09:38   #2146
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Cytat:
MI sie podoba 3 i 4 beda odpowiednie

Kitek fajnie ze udalo sie zalatwic z ksiedzem tak jak chcielisciePowodzenia na rozmowie w restauracji
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
Stary 2009-05-13, 09:38   #2147
Zakorzenienie

Kwiatuszku - ladne fryzurki, mi 3 i 4 najbardziej sie podobaja.
Stary 2009-05-13, 10:37   #2148
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez moniqa84 Pokaż wiadomość
ja mam na 15 i wlasnie dlatego mam problem ze strojeniem ale naszczescie u nas w kosciele siostry zapewniaja dywan swieczniki itp mozna wybrac kwiaty i co sie chce tak jak w firmie tyle ze niewiem czy dojde do porozumienia z parami ktore sa przed nami.. dzis dzwonie do kancelari o namiary na nich, swoj tel zreszta tez zostawilam, najwyzej wejdziemy 10 min pozniej do srodka i mi przestroja troche - a najlepiej by bylo wybrac neutralne kolory tylko boje sie ze mi cos moze niewytrzymac te kilka godzin i bede miala zwiedniete wszystko a musialam tak pozniej miec slub bo inaczej by nie dalo rady
dobrze ze kosciol jest piekny i odnowiony wiec wiele strojenia mu nie trzeba - skupie sie na pieknym bukecie samochodzie i sali..
aha czy wiecie moze gdzie mozna nabyc taki parawan czy scianke zeby postawic za mlodymi - bo sa drzwi akurat tak jakby mi uklad pasowal i chcialabym taka przeslone zrobic ladnie ustroic itp
moniqa nic się nie martw kościoły maja to do siebie, że przeważnie tam panuje półmrok i jest chłodno. Także kwiaty do 15 normalnie Ci wytrzymają. Jak u nas stoją1-2 tygodnie, to jeden dzień też spokojnie postoją Dobrze by było wejśc z innymi parami w porozumienie dotyczące strojenia.
Ja jak byłam w kancelarii to pani podała mi nazwisko dziewczyny która miała mieć ślub na 13, a ze ją znałam to sie ugadałam o przesunięciu ich godziny na 13:30 a mojej z 11:30 na 12. Tak samo dogadałyśmy się w sprawie kwiatów. Ona się dołoży, ale tylko do ceny kwiatów, bo usługę strojenia zaproponowałam, że wzemę na siebie za zgodę na zmianę ich godziny ślubu. No i najwazniejsze to to, że chciałam mieć w tm dniu ślub jako pierwsza para (no chyba że ktoś przed nami będzie miał jeszcze na 10:30). Jak się ma jako pierwsi to można dyktować warunki, bo postroją najpierw mi a inni jak im sę nie podoba to niech się martwią albo pójdą na ugodę choć ja najprawdopodobniej będe miała kolory biało-zielone lub biało-żółte więc myślę, że taki prawie uniwersalne
Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
u mnei tez jest jeden ślub przede mna na 12 i po nas dwao 14 i 15 dziś sie łasnei dowiedziałam ze babka która miała stroić to jakieś fuszerki lubi odstawić wiec już zgłupialam chyba musze od nowa szukac, zreszta nei wiem jak to zorganizowac zeby sie zgadac z tymi pozostałymi parami bo ksiądz mie chcemi powiedziec ktoto jest i jak to teraz bedzie przeciez oni wyjda z kościoła za 10 pierwsza a my wchodzimy o 13 no to jak ta babka bedzie to stroić przeciez to czasu trzeba, durne to wszystko doła załapalam
Anika spokojnie, u nas jak siępary uprą to przestrajają w 10-15 minut cały kościół. Jak chcesz to mogę Ci podac namiary na moją kwiaciarnię z TG.
Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
U nas bedzie na pewno kawa, ciasto, wodka... ale zastanawiamy sie jeszcze nad jakims jedzonkiem... Bo zazyczaj na trzaskaniu maja albo zimna plyte, albo jakies lkoreczki ogoreczki czy grzybki do zagryzania. Zdarzaja sie tez grile i jakies salatki... Ale nie chce cudowac bo wtedy pol dnia znow szykowania, gotowania i w sumie to nie wiadomo ile ludzi bedzie. Chociaz naliczytlismy z TZtem ze moze przewinac sie z 40 a moze wiecej.... Wiec musze sie zastanowic co z tym jedzonkiem zrobic. Ja chciala zamowic pol kompletu kolocza ale teraz juz nie wiem czy calosci nie wziac...

A potem jade do TG zrobic lekcje pokazowa u znajomej w klubie malucha na przyjazni...
Jejku aż 40 ludzi Wam się przewinie. O kurczątko to nieźle, jak moje wesele Ja planuję tak do 10 sztuk
Katunia gdzie jest ten klub malucha?
Cytat:
widze tylko czarne scenariusze ostatnio , zaproszen jeszcze nie ma nie doszly, hotelu tez jeszcze nie mam - nie zdaze i tyle
moniqa wyluzuj, ze wszystkim zdążycie
Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
a ine lepiej na dzialce?

balony, plakat na podwórko,pompka do balonów, fajerwerki do tortów, organze na kokardy do aut [co będą gości wozić i takie plastikowe obrączki [może wykorzystam jest żeby zwinąc w rulon zasady weselne co będą leŻeć na stołach]
Może i lepiej, ale na działce to przekształciło by się w wielką imprezę, a poza tym na trawie to te talerze tak ciężko stłuc A tam jak tradycja to tradycja, u nas na blokach zawsze w klatce jest trzaskanie i jest wesoło, przynajmniej wszyscy sąsiedzi wiedzą, że wychodzę za mąż, a co mi tam Raz w życiu mogę legalnie pohałasować i poszaleć na klatce
Jak będziesz robić te zamówienia z tymi ślubnymi pierdołami to zgłoś się wcześniej do mnie co? Bo ja też chcę coś tam zamówić, ale jeszcze nie wiem dokładnie co (oprócz wstążek na wódkę- bo to wiem) Może razem zamówimy co, będzie taniej z przesyłką
Cytat:
Bedziecie mialy wieczor panienski
Wolałabym nie, bo jakoś kontakty z kumpelami się pourywały, a żeby je odnawiać specjalnie na panieński o jakoś mi się nie widzi A zawsze latałąm z chłopakami i mamy z TŻ wspólnych znajomych i to samych chłopów. To co on pójdzie na kawalerski, a ja będę siedziałą sama? Facecie go kuszą na kawalerski, ale co z tego wyjdzie to zobaczymy. Na razie jesteśmy na nie
Cytat:
Nie zgadzam się, że goście nie zauważą wystroju kościoła. Może konkretów nie będą pamiętać (jaki rodzaj kwiatów, jaki kolor itd), ale na pewno zapamiętają, że kościół był ładnie udekorowany.
Niby się nie zwraca na to uwagi, a potem się na wsi słyszy plotki, ten miał postrojone za bogato, ten za biednie, ten miał ślicznie ten to wogóle nie miał nic postrojone itd.
Ładna dekoracja zawsze wywiera wrażenie na gościach, nawet, jak się do tego nie przyznają i twierdzą, że na takie rzeczy nie zwracają uwagi.
No masz rację, ładna dekoracja zawsze zostanie zapamiętana No niestety ja nie mam tego problemu, bo mi będzię stroił kolega (któremu ja też pomagam czasem), więc bedę miała tak jak chcę i tak jak zawsze i bez niespodzianek. Będzie prawie tak jakbym sobie sama postroiła, więc jestem spokojna. Ale rozumiem Was, że macie obawy co do swoich dekoracji kościelnych. Ja też mam takie obawy co do przystrojenia auta, bo tego to nigdy nie robiłam sama, a stroić mi będzie kwiaciarnia, więc wszystko w ich rękach czyli jedna wielka niewiadoma. Bo można powiedzieć jakie kwiaty, jaki kolor, ale efekt końcowy zobaczymy dopiero przed ślubem
Cytat:
nie mam takich planów [za mało mam dziewczyn wśród znajomych]
chyba, że se zrobimy z SSR wspólnie :P
O to jest myśl Pojedziesz ze mną na ryby?
Cytat:
Dziewczyny jestem po próbnej fryzurce I tak myślę czy może jednak nie rozpuścić włosów?? Ale fryzjerka mówi, ze koki są bardziej praktyczne. Może pójde na jeszcze jedną próbną i zobacze jak będę wyglądać w rozpuszczonych.
Koki są wiadomo praktyczniejsze, bo rozpuszczone włosy się motają, przyklejają do spoconego ciała i w ogóle. A co upięte to upięte Fryzjerka musiała by tą fryzurkę bardziej dopracować. Przód natapirować, żeby lekko podnieść, a włoski z tyłu muszą być mocno upięte, a nie jak teraz sprawiające wrażenie, że trzymają się na jednej wsuwce. Mam nadzieję, że z fryzjerką dojdziecie do porozumienia A i jeszcze mogłaby Ci troszkę więcej włosków z boku wypuścić i skręcić lekko I będzie ok
Cytat:
Dziewczyny a 1000zl za kamerzyste na 1 dzien to duzo
Nie dużo, normalnie, a nawet tanio

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-05-13, 10:37   #2149
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dziękuję Ja szukałam jakiś fryzurek, żeby dać fryzjerce wzór jak mniej więcej chce mieć
Co do trzaskania na działce to ja mam chodnik także wszystko się potrzaska A ten grill to będzie taki wieczór panieńsko-kawalerski U mojego TŻ na wsi to wszyscy na polter zamawiają zespół i się przebierają i w ogóle impreza na całego, ale my takiego nie przewidujemy, bo nie mamy tyle pieniędzy. Dlatego zastępujemy to grillem przynajmniej będzie fajna taka malutka imprezka

Czas edycji: 2009-05-13 o 10:43
Stary 2009-05-13, 10:43   #2150
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:

O to jest myśl Pojedziesz ze mną na ryby?
taaa Ty bedziesz łowić, a ja będę pić za nasze zdrowie ;p

co do zamowienia to już zrobilam wiec troche za późno się zgłosiłaś

Stary 2009-05-13, 10:44   #2151
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Koki są wiadomo praktyczniejsze, bo rozpuszczone włosy się motają, przyklejają do spoconego ciała i w ogóle. A co upięte to upięte Fryzjerka musiała by tą fryzurkę bardziej dopracować. Przód natapirować, żeby lekko podnieść, a włoski z tyłu muszą być mocno upięte, a nie jak teraz sprawiające wrażenie, że trzymają się na jednej wsuwce. Mam nadzieję, że z fryzjerką dojdziecie do porozumienia A i jeszcze mogłaby Ci troszkę więcej włosków z boku wypuścić i skręcić lekko I będzie ok
No tak masz racje, ale wczoraj przymierzyłam sobie welon do tych spiętych włosów i do pokręconych rozpuszczonych i wszyscy mówili, że do tych rozpuszczonych lepiej wygląda
Stary 2009-05-13, 10:46   #2152
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
jeszcze raz
Cytat:
SSR
Dzięki Wielka strata, ale jak to mówią czas leczy rany i do wesela się zagoi

Cytat:

Przód tak, ale tył nie za bardzo Co do bukietu to śliczny, aż sobie zapiszę, a jaką kolorytykę preferujesz?
No i zapomniałam kiecka też super
Cytat:
Kwiatuszek88A my już po spisaniu protokołu. Przed nami nie będzie ślubu - więc kamień z serca. "Naszą" dekorację ksiądz zaakceptował. Ryżem, jak przypuszczałam, nie za bardzo możemy sypać (bo strasznie brudzi i m.in z tego powodu dużo księży nie chce, aby goście sypali ryżem). Tylko płatkami kwiatów - żywymi oczywiście można sypać.
Na dni skupienia nie musimy iść (bo nie mamy tego wypisanego na tej kartce z nauk przedślubnych). .
Dobrze, że macie to za sobą I super, że przed Wami nie ma ślubu, więc możecie szaleć A po Was jest jakiś ślub? I co będziecie mieli te płatki?
Cytat:
3 i 4 cudo

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.

Edytowane przez SSR
Czas edycji: 2009-05-13 o 10:49
Stary 2009-05-13, 11:09   #2153
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Przód tak, ale tył nie za bardzo Co do bukietu to śliczny, aż sobie zapiszę, a jaką kolorytykę preferujesz?
No i zapomniałam kiecka też super
3 i 4 cudo
Dziękuję Ja będę go robiła z białych i różowych różyczek
Stary 2009-05-13, 11:11   #2154
kitek_fm
Rozeznanie

SSR
No, ja to obaw w związku z dekoracją nie mam, bo wiem na co stac tę firmę i jak dekorują.
Mnie chodziło o to z tą dekoracją, ze to ludzie będą gadać na wsi, że kościół był ustrojony tak i tak. A ci co plotkują, to zawsze sobie znajdą ku temu powód.
Ze względu na tą firmę to się obawiałam tego ślubu przede mną.
Niby jak się złoży to taniej by było, ale różni ludzie i różne gusta i nie każdy chce miec dekorowane przez firmę.
No, ale ten problem już mnie nie dotyczy.

Po nas ślubu też nie ma. Na 14.00 to już w moich stronach się nie praktykuje. Na 13.00 też są rzadko. Przeważnie 11.00 i 12.00.
Wogóle podobno na sierpeiń jest u nas mało ślubów. Najwięcej w maju (aż 5).

Do sypania płatki, tylko muszę jeszcze w kwiaciarni zamówic - z żywych kwiatów.

P.S. u nas, niestety, są śluby na 10.30. Jakoś sobie tego nie wyobrażam, to już musiałabym o 5 rano wstać, żeby ze wszystkim zdążyć. A gdzie tam potem do rana następnego dnia jeszcze wytrzymać, czyli 24h na nogach.

Stary 2009-05-13, 11:14   #2155
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Po nas ślubu też nie ma. Na 14.00 to już w moich stronach się nie praktykuje. Na 13.00 też są rzadko. Przeważnie 11.00 i 12.00.
U mnie też ja mam ślub o 13 i niektórzy mówią, że to późno Bo były już u mnie ślubu nawet na 9:30 no to nie wiem chyba bym musiała na 6 rano fryzjerke zamawiać to już całkiem jest przesada.
Stary 2009-05-13, 11:36   #2156
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Co do trzaskania na działce to ja mam chodnik także wszystko się potrzaska A ten grill to będzie taki wieczór panieńsko-kawalerski U mojego TŻ na wsi to wszyscy na polter zamawiają zespół i się przebierają i w ogóle impreza na całego, ale my takiego nie przewidujemy, bo nie mamy tyle pieniędzy. Dlatego zastępujemy to grillem przynajmniej będzie fajna taka malutka imprezka
A właśnie jak gdzieć ostatnio przejeżdżałam to widziałam na pasach takich przebierańców i sobie pomyślałam, że im się pory roku pomyliły że kolędowanie już było A to u Was się tak przebierają
No na działce też mam kawałek chodnika, ale raz, że tradycyjnie u nas trzaskanie na klatce się odbywa albo na placu prze domem, dwa nie chcę z tego robić całonocnej imprezy a na działce by do tego pewnie doszło, trzy, że nie wiadomo jaka pogoda, a cztery to jak się zbiorą to będzie już ciemno, a chyba sie zdecyduję na kamerowanie trzaskania bo mam taką opcję w pakiecie a u nikogo teog jeszcze nie widziałam No i mama by panikowała, że jej piękne kwiatki zadepczą, to wolę tego gadania uniknąć.
A pytanie, robicie w czwartek trzaskanie?
Cytat:
taaa Ty bedziesz łowić, a ja będę pić za nasze zdrowie ;p

co do zamowienia to już zrobilam wiec troche za późno się zgłosiłaś
To nic, jak już Ci przyjdzie to pokażesz, to jak będize fajne to też sobie kupię
Tak mogę łowić, a Ty pić, no chyba, że chcesz odwrotnie
Cytat:
No tak masz racje, ale wczoraj przymierzyłam sobie welon do tych spiętych włosów i do pokręconych rozpuszczonych i wszyscy mówili, że do tych rozpuszczonych lepiej wygląda
No to już musisz sama sobie zdecydować, ewentualnie posłuchaj innych Życzę udanego wyboru
Cytat:
Dziękuję Ja będę go robiła z białych i różowych różyczek
Biało-różowe super Ale taki róż pastelowy czy raczej ciemny?
Cytat:

Do sypania płatki, tylko muszę jeszcze w kwiaciarni zamówic - z żywych kwiatów.

P.S. u nas, niestety, są śluby na 10.30. Jakoś sobie tego nie wyobrażam, to już musiałabym o 5 rano wstać, żeby ze wszystkim zdążyć. A gdzie tam potem do rana następnego dnia jeszcze wytrzymać, czyli 24h na nogach.
Ciekawe, że na sierpień mało ślubów a w maju nalot mają czy co?
Kitek a jaki kolor tych płatków będziesz zamawiać? Bo na zdjęciach fajnie wyglądają kolorowe no nie?
No ja miałam mieć na 11:30, więc już miałam wizję wstawania o 5 Na szczęście pół godziny w zapasie do 12 zostaje

Z nowości to wczoraj byłam w TG w Carefourze i coś mnie tknęło, żeby iśc do deichmana. Posżłam, a tam cała ściana poprzecenianych butów. Bo teraz sąsandałki, klapki, japonki a baleriny to już wg nich po sezonie No i że teraz moda na białe buty to było ich tam pełno, tlko z numeracją gorzej ale tak sobie myślę, że gdzie ja później we wrześniu takie buty znajdę, bo pewnie już kozaki wyłożą na wystawę Mama się dziwiła, że to już, a ja niewiele się zastanawiając zaczełąm przymierzać i nie umiałam się zdecydować, bo oczywiście jeszcze kiecki nie mam, ale już wiem, że w moich butach slubno-kościołowych wytrzymam ile się da, a pźniej zmiana na laćki. No i kupiłam dwie pary, bo nie wiedziałm które, a oby dwie takie mięki ciapkowato-laćkowate, jakbym po bosaku chodziła Mięciutkie i jak na zmęczone nogi po oczepinach jak znalazł A, że obcas będzie kaczuszka 2-3cm to balerinki mogą być, bo kieckąnie będę zamiatać sali No to pokazuję: te z kokardą z 69 na 49zł, a te białe ze srebrną różą z 79 na 39zł. No i tak za 88zł stałam się posiadaczką dwóch par butków zmiennych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia 13-05-09_1155.jpg (37,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia 13-05-09_1156.jpg (55,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia 13-05-09_1157.jpg (54,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia 13-05-09_1158.jpg (35,2 KB, 15 załadowań)

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-05-13, 11:43   #2157
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

SSR ja mam ślub we wtorek więc trzaskanie będziemy robili w sobotę, bo w tyg. nie chcemy. A te przebierańce to nie u mnie tylko na wsi i mojego TŻ U mnie dotychczas nie wpadli na taki pomysł A co do bucików to obydwie pary bardzo ładne
Stary 2009-05-13, 12:06   #2158
Zakorzenienie

SSR, LadySith - co do tego panienskiego, łowienia ryb to ja propomuje jeszcze bardzi polaczyc sily hiii u mnie jest zalew i staw gdzie łowią ryby ! domki tez tam sa do wynajecia i miejsce na grila!
Wiec SSR - lowi ryby
Lady polewa za nasze zdrowie
a ja usmaze rybki na grilu
i panienski wizazowy jak sie patrzy idzicie na to ?

SSR - fajne te butki, czyli jest teraz przecena w daichmanie ? moze tez sie wybiore.
A moze ja bym zamawiala cos z tego sklepu z dekoracjami to mozemy wspolnie zamowic... ?
Stary 2009-05-13, 12:31   #2159
moniqa84
Rozeznanie

ku..rde ale ze mnie idiotka
wiedzialam ze przy zaproszeniach cos zmaszcze a juz pozno jest bo do 1.08 niewiele czasu a tu sie okazuje ze dwa zaproszenia na 60 co prawda ale jednak przestawilam pana z pania tzn pan jest pierwszy moze poprawili przy personalizacji jutro ma przyjsc paczka i sie stresuje !! niby mam kilka wolnych ale to juz bede musiala recznie wypisac a jedno ma isc do rodziny ( co prawda nie mieszkaja razem ale blisko) co ja biedna poczne jesli tego nie zmienili
a zauwazylam bo cos mnie tak tknelo niewiem jak wczesniej tego nie zobaczylam ani moj TZ ani moja mama niech mnie ktos przytuli
moniqa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 12:44   #2160
Zakorzenienie

Cytat:
ku..rde ale ze mnie idiotka
wiedzialam ze przy zaproszeniach cos zmaszcze a juz pozno jest bo do 1.08 niewiele czasu a tu sie okazuje ze dwa zaproszenia na 60 co prawda ale jednak przestawilam pana z pania tzn pan jest pierwszy moze poprawili przy personalizacji jutro ma przyjsc paczka i sie stresuje !! niby mam kilka wolnych ale to juz bede musiala recznie wypisac a jedno ma isc do rodziny ( co prawda nie mieszkaja razem ale blisko) co ja biedna poczne jesli tego nie zmienili
a zauwazylam bo cos mnie tak tknelo niewiem jak wczesniej tego nie zobaczylam ani moj TZ ani moja mama niech mnie ktos przytuli
Ja tez zrobilam taki jeden blad ! ale juz nie zmienialam i poszlo.... mysle ze sie nie obrazili za bardzo....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości