|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
u mnie stres się już zaczyna jutro do pracy i konfrontacja z 200 dzieci i na dodatek zebranie z rodzicami i jescze drzwi otwarte... czyli idę do pracy na 8.50 a kończe o 19 i na dodatek przepada mi szkoła roodzenia normalnie mi się nie chce i jestem ciekawa jak dam sobie radę???
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-05-13 o 13:41 |
|
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
powiesiłam 2 prania , odkurzyłam a teraz wyjełam łopatkę z zamrażalnika i myslę co z nią zrobić???
Ps nutella + mleczko pomogło i młody zapukał 2 x ale dla mnie i tak mało :-(
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-05-13 o 12:52 |
|
|
|
#1084 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba wg. jednej z teorii , ponieważ w psychologii jest wiele teorii dot. ideału w partnerstwie.uzależnione jest to od wielu czynników, które mają wpływ na nasza osobowość (temperament, wychowanie, doświadczenie) i tak dla niektórych ideałem jest partnerstwo na zasadzie podobieństw, a dla niektórych ideałem może być partnerstwo na zasadzie przeciwieństw. i nie zawsze jedynak dogada się z jedynakiem, pierworodny z pierworodnym ![]() Cytat:
może spróbuj zmienić tabletki mi pomógł magnez mbe. wystarczy tylko jedna tabletka dziennie. ale wiadomo lepiej poradzić się fachowcy |
||
|
|
|
#1085 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja wodnik jestem
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- No coś Ty?!
|
|
#1087 |
|
Rozeznanie
|
Ja też sobie nie przypominam żeby mój TŻ sprzątał łazienke
![]() Fajny brzucholek Dzieki za odp. na moje pyt dotycz. skurczy. Być może te skurcze mam mi.in. dlatego że mam żylaki
|
|
|
|
#1088 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po kolejnej przerwie.
Podczytuję Was, ale niestety nie mam czasu za bardzo odpisywać. Co do ruchów dziecka, to moje maleństwo czasmi bywa aż nadaktywne i z upodobaniem kopie w miejsce, które mnie trochę drażni. Nie umiem powiedzieć czy to pęcherz czy co, ale az czasami boli. Ale jak sie obróci i kopie w górę to ok. Najchętniej kopie wieczorem, ok. 22.00 O tej porze jest taniec minimum kwadransowy (non stop). a w ciągu dnia to różnie. Jestem w 23 tc, a ruchy czyję od półtora miesiąca, czyli od ok. 17-18 tygodnia. Cytat:
![]() Co do lustrzanki, to zależy ile pieniędzy chcecie na to przeznaczyć. Ogólnie ludzie dzielą się na nikonowców i canonowców. Ja jestem jednak zwolennikiem nikona. D-60 nie jest drogi a świetnie sie sprawdza. Ma ją nasz brat cioteczny i zdjęcia wychodzą bardzo ładne. Ale nikon zawsze ładne pstrykał. My mamy nikona d-90. Też jesteśmy bardzo zadowoleni. Tylko w lustrzance ważną kwestią jest też obiektyw. Jeśli kupisz aparat z podstawowym obiektywem, to musisz sie przyzwyczaić, że przybliżenie nie będzie za wielkie.Ale jeśli nie chcesz latać w poszukiwaniu wielce artysytycznej fotografii po różnych dziwnych miejscach, to jak najbardziej wystarczy. Musiałabyś posiedziec w necie na testach. Na http://pl.pixel-peeper.com są pełnowymiarowe fotki różnych aparatów i obiektywów do porównania. O aparatach mogłabym jeszcze referat napisać, bo m ój małż się tym bardzo interesuje. Jakbyś coś jeszcze chciała konkternegowiedzieć to napisz na pw a spytam małżonka i odpowiem. Znikam do pracy. A od jutra wolny tydzień i do rodzinki na zasłużony odpoczynek. Pozdrowionka i miłego dnia życzę.
|
|
#1090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wszystkie mężowe koszule poprasowałam, zrobiłam pranko, posprzątałam kuchnię, jem brzoskwinkę i myslę , które ciuchy wezmę do Paryża Cytat:
ja osobiście uważam, że każdą teorię - szczególnie dotyczącą relacji między ludźmi- nalezy patrzeć przez pryzmat indywidualnego przypadku. natomiast w tej teorii psychologicznej, która ocenia rokowania związków na zasadzie posiadania lub nie rodzeństwa - młodszego lub starszego- jest również wiele prawdy. Obserwuję związki wokół siebie i muszę powiedzieć, że coś w tym jest. Choć oczwyiście jak napisałam wcześniej każdy przypadek należy rozważać indywidualnie. .................... Kurcze chyba nie będzie zbyt pieknej pogody w tym Paryżu musze przesegregować ciuszki....
|
|
|
#1092 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja koziorożec mąż lew. A w życiu świetnie się uzupełniamy ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze , że się ludzie kochają i chcą się dogadać, gorzej jak jest miłość ale woli i umiejętności współżycia brak- a niestety i tak sięzdarza. miłość nie zawsze wystarczy. znów się jakaś głodna robię..chyba czas na musli i mleczko...
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już się wylogowuję. Za godzinę wybywam z pracy, ale mam dość komputera. Może pojawię się wieczorem.
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
A ja idę przygotowywać obiadek
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
a ja idę mleczko jeść z musli ( jakby mnie moja własna matka zobaczyła zajadającą to mleko i musli z takim entuzjamem to by chyba zemdlała, hahaha
|
|
#1097 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam, ile Wy piszecie w ciągu dnia - 3 strony od rana
![]() Cytat:
A teraz - jestem w 22 tc - już się tak rozfikała, że np. podczas pracy trochę mi to przeszkadza... Rozprasza mamusię! Jakby nie mogło iść do wewnętrznego przedszkola, jak rodzice pracują Widziałam takie filmiki na youtube'ie, ale to z ostatniego miesąca ![]() Co do porodu domowego zaś, to nawet moja Mama, którą zawsze uważałam za osobę otwartą i postępową, powiedziała, że bałaby się rodzić w domu... Nie będę Ci streszczać, jak przebiegało rodzenie mnie, bo ja to bym się bała takiego szpitala Więc poza wariatkami z forum poród domowy, gdzie ostatnio codziennie pojawiają się relacje z udanych porodów, dodające mi wiary i inspiracji, też nie mam grupy wsparcia wśród bliskich... Z wyjątkiem męża Staram się sobie codziennie powtarzać, że jeszcze do rozwiązania wiele może się zdarzyć i nie fiksować totalnie na rodzenie w domu, żeby oszczędzić sobie potem niepotrzebnych wyrzutów sumienia i rozczarowań. Chyba jeszcze za wcześnie na ostateczne decyzje. Cytat:
I żeby było zdrowe. Cytat:
Pomyśl, że to chwila dla Ciebie, że zrobisz coś dobrego dla Twojego ciała, że to relaks i przyjemność... Cokolwiek do Ciebie przemawia, sama wiesz najlepiej. A potem ciało Ci podziękuje i po jakimś czasie wytwarzają się endorfiny podczas sportu, a człowiek się uzależnia ![]() A Ty się Sorejna nie naśmiewaj, tylko też masuj! ![]() Może być migdałowy, może być z wiesiołka. Warto używać zimnotłoczonych olejków organicznych. Np. tu takie mają: http://www.zrobsobiekrem.pl/ Do tego kilka kropel naturalnej wit. E i do dzieła Cytat:
Ja się za bardzo na podstawowych lustrzankach nie znam, ale porównywałam kiedyś zdjęcia z Nikona D60 i Canona 400D (Digital Rebel xti) oraz Canona 40D i - chociaż sama jestem z obozu nikonowskiego - uważam że tańsze lustrzanki na razie lepsze robi Canon. Dopiero niedawno Nikon nadgonił konkurencję z D300 czy D700, ale to już droższy sprzęt. Do tego tańszy obiektyw Sigmy z zoomem i można szaleć ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wracam w te pędy do pracy
|
|
#1098 |
|
Zadomowienie
|
mój obiadek się robi ale dopiero na juro dzisiaj gotuje makaron i do niego biały ser zmiksowany z cukrem i śmietaną jutro ta nieszczęsna łopatka
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja idę zrobić ćwiczonka, robię je teraz wcześniej niż wieczorem bo wieczorme jestem czasem zbyt zmęczona... ![]() ja idę poćwiczyć
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-05-13 o 15:34 |
|
|
|
|
#1100 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jedyny ruch jaki mam to 2 godzinny spacerek.No ale chyba dobre i to Krocze też miałam masować ale póki co od dwóch tygodni wybieram się do sklepu zielarskiego po ten olejek....![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Odwidział mi się ten kolor od momentu kiedy mojego męża siostrze urodziła się córeczka. Ona ubiera małą tylko w różowe! Dlatego ja stawiam na beż, niebieski, żółty i zielony. Zresztą a co ja zrobię z tym różem jak przy porodzie okaże się że Małej urósł siusiak![]()
|
|
#1101 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie ja dopiero dotarłam do neta i nadrobiłam was
![]() Miss.hot śliczny brzusio My kupiliśmy lustrzanke w lutym i jesteśmy bardzo zadowoleni, porównywalismy wiele aparatów,oglądaliśmy pytaliśmy o opinie i kupilismy ten http://www.allegro.pl/item625859272_...00k_gw_fv.html
|
#1102 |
|
Zadomowienie
|
widze z listy ze przewaga dziewczynek jest.. kurde to ja musze miec chlopca
|
|
#1103 |
|
Zadomowienie
|
Faktycznie u nas na wątku przewaga dziewczynek
a ja w piątek do lekarza idę z wyikami badań mam nadzieje że wszystko bedzie ok. Uciekam poleżeć bo jakoś dzisiaj brzuszek twardy mam.
|
#1104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Damy radę, przynajmniej różowego badziewia nie bedą do domu znosić ![]() Byłam u dentysty: jeden ząbek zrobiony
|
|
|
|
|
#1105 |
|
Zadomowienie
|
nika ja bym bardzo chciała dziewczynkę i pewnie dlatego zdarza mi się powiedzieć o dzidzi "ona""ją" ale na własne oczy widziałam "pitusia " więc nie ma złudzeń
|
#1106 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja już po ćwiczeniach teraz się muszę za obiadek brać, dziś rybka
![]() Cytat:
co do masowania krocza, połozna powiedziała mi żeby ćwiczyć mięśnie Kegla, a masowanie zostawić na ostatnie dwa miesiące. ja też nie mam nic zielonego, sama kupuję kremowe i beżowe ubranka, kupiłam tylko jedno z motylkami ![]() Cytat:
żarcik Cytat:
![]() Biedroneczka, najwazniejsze, żeby było zdrowe, a musze ci poweidzieć, że chłopczyk będzie małym królewiczem mamusi, bo dziewuszki to są jednak królweny tatusiów , więc będzie Ci z synkiem dobrze
|
|
|
#1107 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój mąż wczoraj stwierdził że może to jednak chłopak tylko ma małego ptaszka po czym stwierdził że w takich okolicznościach to lepiej żeby została dziewczynka
|
|
#1108 |
|
Zadomowienie
|
dla tych którzy stresują sie brakiem lub zanikiem ( tak jak ja) ruchów małej istotki w brzuszku
))http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...9,3294524.html ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- a ja czytam opowieści o porodach : http://rodzicpoludzku.pl/index.php?o...2&limitstart=0 ( pierwszej strony nie polecam ze względu na porody martwe na trzeciej jest o porodzie domowym)
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-05-13 o 19:11 |
|
|
|
#1109 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nikomu nie mówię, że cesarka jest większą szkodą dla organizmu matki i szokiem dla noworodka niż poród sn, bo uważam, że każdy może sam decydować o swoim życiu według swojego zdania, światopoglądu i stanu wiedzy Cytat:
Na pewno coś w tym jest - ja jednak sceptyczna jestem wobec wszelkich uogólnień. Ale zawsze lubię się dowiadywać nieznanych teorii Cytat:
Nie należę do przesądnych i wydaje mi się rozsądniej załatwić wszystko póki jestem sprawna (jakby nie wiadomo co jeszcze mogło się ze mną w tej ciąży wydarzyć - ahoj, terra incognita! ). Niemniej jednak, nie kupiłam jeszcze ani jednego ubranka, mebla, wózki w fazie oglądania... Tłumaczę sobie, że niektóre sprawy się odwlekają ze względu na pracę męża w innym mieście i przyjdzie na nie czas, jak skończy projekt... Tylko z kupowaniem ciuszków dla siebie i kosmetyków jakoś nie mam problemu Tak, egocentrycznym jedynakom to nawet brzuch nie przesłoni świata Wystarczająco się już napracowałam na dzisiaj - gdybym zawsze miała takie tempo, to bym była bogatą kobietą Idę na spacer i szpinaczek na kolację do Mamusi - dobrze, że ktoś się zaopiekuje osamotnioną ciężarną ![]() Miłego popołudnia, moje drogie!
|
|
#1110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a prawda jest taka, że główny błąd w określaniu płci polega na insynuacji : jeśli nie widać małego peniska to znaczy że dziewczynka. koleżanka , która też jest w ciązy była w szoku jak jej powiedziałam, że nasza ultrasonografistka, która robiła nam usg powiedziała: widze dobrze co to będzie. są dwie jednakowe poduszeczki ( wtedy myslałam: chłopczyk!) a pomiędzy nimi paseczek ! to dziewczynka! a koleżanka mówi do mnie: jak to? ona zobaczyła, że to dziewczynka? ja myślałam, że dziewczynkę to się stwierdza wtedy jak nie widać siusiaczka... a no nie ![]() Cytat:
ja również zaczytuję się w porodowych informacjach Karamari, podziwiam Twoją odwagę , mi tu jest ciężko zdecydować się na poród w domu ( a tutaj to jest norma) , choć serce mi podpowiada , że może to jest coś dla mnie , a co dopiero w Polsce. Oczywiście, ja też uwielbiam teorie, a potem namiętnie sprawdzam, czy się sprawdzają w życiu hihihihi, ale w życiu jak życiu: teoria sobie, a praktyka sobie ![]() idę dalej do kuchni....heh ..
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-05-13 o 17:23 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

(aż sama sobie zazdroszczę
)
mi pomógł magnez mbe. wystarczy tylko jedna tabletka dziennie. ale wiadomo lepiej poradzić się fachowcy

, w końcu jakieś małe puknięcie i ulga... dzisiaj od rana też narazie nic...

Więc poza wariatkami z 
Together forever