|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI
Cytat:
czy to jest ta tasma http://allegro.pl/item624324783_nowo...zny_sukni.html
Edytowane przez MagdaZb Czas edycji: 2009-05-13 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
magda może to taka taśma
http://bilous.nazwa.pl/stud/view_kontakt.php?id=kontakt ??? złotko a sprawdza się ta taśma?? ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- kurczaczki wkleiłam link do fotografa ![]() Jest też jeszcze taka http://allegro.pl/item628444467_%5E%...ekszajaca.html mniejsza szpula i tańsza, własnie myślałam, że szkoda że mniejszych nie maja, al w swumie ten 1 metr mało zmienia chociaż niższa cena ![]()
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2009-05-13 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i strasznie szybko sie pocieszyla niecale 6 miesiecy po stracie meza ![]() Cytat:
no wlasnie musze zapytac ... a moze bede miec u nas w sklepie jakas obnizke z diamentami ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
bzyczka pytasz czy sie sprawdza, wiec powiem tak: tasma jest dosyc waska i trzeba ja dobrze przykleic. z bluzeczkami nie ma problemu, ale sadze, ze z suknia slubna, ktora jest ciezka moze miec trudnosci. ale lepiej wyprobowac ja na wlasnej skorze
![]() |
#2915 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
mam pytanko .. jakis czas temu ktoras z Was wkleila liste co trzeba miec przed slubem ... byla ona dosc dluga ... chcialam sobie porownac ile rzeczy jeszcemusimy zalatwic ale nie moge jej znalesc
![]()
![]() |
#2917 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2918 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny tak wlasnie siedze i robie liste i szok mamy już: sala (Krzywaczka) dekoracja sali (od szefowej wKrzywaczce my tylko wybieramy jakie) kamerzysta (z Avision) fotograf (z Wieliczki ) orkiestra (standard z Tych) ustalony repertuar z orkiestrą suknia (zamówiona w Bostonie, przymiarka w lipcu - szyta na miarę) świadkowie,Druhna i Druzba- poinformowani samochód (TZ siostra sie zaoferowala,choc zastanawiamy sie nad innym) stół wiejski owoce makijaz-mam pania pierwszy taniec (Paula -od Dziś) kurs przedmałżeński (właśnie kończymy) wiązanka ślubna(zamowione) wiązanka dla świadkowej(zamowione) butonierka(zamowione) Kwiaty dla rodzicow swiadectwo ostatniej katechezy sopran,skrzypce i organy(ustalone piesni podczas mszy sw) Tipsy-jak bede bez nerwow to zrobie sobie sama a jak nie to pojde do salonu brak: poradni protokolu papierkow z USC,bierzmowania,chrztu zapowiedzi fryzjera opalenizny ![]() alkohol (niewiemy jaki) zaproszenia (jest kilka co sie nam podobaja) obrączki (rozgladamy się) zaproszenia do rozwiezienia przybranie kościoła (rozglądamy się,musimy ustalic z innymi parami ) ubranie dla Młodego (rozglądamy się) ciasta + tort bielizna ślubna podwiązka niebieska układ taneczny buty slubne kieliszki na toast winietki,naklejki podziekowania dla rodzicow+prezent Chyba wszystko chociaz wydaje mi sie że jeszcze wiecej tego bedzie ![]()
![]() |
#2919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam taka liste jak ty zaraz porowna o czym zapomnialam ![]() ![]() EDIT : dopisalam sobie pare rzeczy od Ciebie dzieki ![]()
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2009-05-13 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Rozeznanie
|
zaaaaabcia pewnie chodzi Ci o te liste?:
z tego co pamietam, to chyba tez Riana ja wklejala Ślub i wesele w pigułce – przygotowania od A do Z 1. PANNA MŁODA - buty (wesele i poprawiny), wkładki żelowe do pantofelków, + zapasowe białe buty (gdyby złamał się obcas) - rajstopy / pończochy - podwiązka - bielizna - suknia ślubna - suknia na poprawiny - bolerko + inne - welon, stroik do włosów, kwiatek we włosy - biżuteria (na wesele i poprawiny) - zestaw podręczny (igła nici, zapasowe rajstopy, tabletki przeciwbólowe, chusteczki, kosmetyki do poprawy makijażu, środki higieny, plastry opatrunkowe + agrafki + guziki (nie powinien się żaden guzik oderwać) + TAŚMA KLEJĄCA + wsuwki do włosów... itp. - inne .............. woda na zaschnięte gardełko w torebce u świadkowej , teczka na koperty z kasą , torebeczka na grosze, 2. PAN MŁODY - buty (na wesele i poprawiny) - bielizna - koszula (na wesele i poprawiny) + spinki do mankietów - musznik, krawat (na wesele i poprawiny) - garnitur (na wesele i poprawiny) - pasek do spodni - inne ............... krem na wargi dla przyszłego męża (z nerwów może mu wyschną)... - ręcznik, gdyby ktoś się mocno pocił podczas tańców wywijańców, niektórzy mają "rzadką" skórę ) 3. OBRĄCZKI - zakup obrączek - grawerowanie - poduszeczka na obrączki - inne ......................... ........ 4. URODA - fryzjer (wybór fryzury, stroik we włosy, wsuwki do włosów, cyrkonie we włosy) +ROZPINANA BLUZKA (np. na guziczki) do Fryzjera - manicure - makijaż - solarium + inne zabiegi na ciało - inne ......................... .............. 5. ZAPROSZENIA, ZAWIADOMIENIA, WINIETKI, ZAWIESZKI NA WÓDKĘ, AKCYZA NA WÓDKĘ, NALEPKI NA PUDEŁKA OD CIASTA, PODZIĘKOWANIA, KSIĘGA WESELNA, LISTA GOŚCI, MENU ... ITP. (jeśli robimy samodzielnie) - papier (kolor, gramatura) - ozdoby (np. wstążki atłasowe / tiulowe, tasiemki, atłasowe serduszka i obrączki, wiersze, cytaty, aforyzmy) - wydruk, cięcie, skład - inne ......................... ........ 6. SALA WESELNA - umowa / wstępna lista gości - ustalenie menu (przywitanie, obiad, kolacja, dania ciepłe i zimne, przystawki, ciasta i tort weselny ... inne) - ustawienie stołów - owoce na stół (patery) - pudełka na ciasta (+ kartony na jedzenie, jeżeli ktoś zabiera jedzenie do domu po weselu) - ozdoby na stół w sali weselnej (winietki, świece świeczniki, serwetki, słodycze, płatki róż, kwiaty, wazony, małe prezenty dla gości + podziękowania za przybycie.... inne) - ozdoby na stół Młodej Pary (świece, kwiaty, płatki róż....) - ozdoby na krzesła Młodej Pary (tiul, atłas, kwiaty) - ozdoba za Młodą Parą (np. serce z balonów, z kwiatów... inne) - ozdoby na salę (balony, łuki i kolumny z balonów, obrączki z balonów, inicjału z balonów lub innych, tiul, wstążki, kwiaty żywe / sztuczne ... inne) - wejście na salę (ozdoby, usadzenie gości jeżeli są winietki, plansza weselna... inne) - otoczenie sali (parking, ochrona) - nocleg / pokój dla Nowożeńców - noclegi dla gości - transport dla gości (autokar, bus, taxi, inne) - inne ... (np. WC) ......................... ................... 7. SAMOCHÓD MŁODEJ PARY - wynajęcie / pożyczenie - paliwo - kierowca - wystrój (przód, tył, klamki, tablice rejestracyjne, ozdoby tylniej szyby, balony, kwiaty wstążki, puszki od piwa ;-))) (puszki na sznurku) + szampan + kieliszki) - cukierki na bramy dla dzieci - wódka na bramy - inne ......................... ... 8. KWIATY - bukiet Panny Młodej - bukiet Świadkowej / Druhny / dla dzieci - stroik do włosów - butonierka (dla Pana Młodego, dla świadka , ew. dla Taty, Teścia) - kwiaty do ozdoby samochodu Młodej Pary - kwiaty do ozdoby kościoła (ołtarz, ławki, ołtarz boczny NMP, wejście do kościoła, płatki róż do sypania, płatki róż na dywan ..) - kwiaty na Stół Młodej Pary (sala) - kwiaty na stoły dla gości weselnych (sala) - kwiaty na podziękowania dla rodziców - płatki róż - inne ........... 9. WIECZÓR PANIEŃSKI / KAWALERSKI - organizacja - menu 10. OPŁATY USC I KOŚCIELNE; DOKUMENTY - znaczki skarbowe - podanie o ślub konkordatowy - świadectwo / akt urodzenia Ona i On - świadectwo Chrztu Ona i On - świadectwo I Komunii św. Ona i On - świadectwo Bierzmowania Ona i On\ - opłata za Ceremonię Ślubną (protokół) - zapowiedzi + (spowiedź - nie płaci się ale trzeba o niej pamiętać Młoda Para + świadkowie) - organista (lub inna muzyka w kościele) - wystrój kościoła (kwiaty) - sprzątanie - inne ......................... ....... - świadectwo katechizacji / z religii (ze szkoły) - nauki przedmałżeńskie - poradnia rodzinna - dowody osobiste (Młodej Pary i świadków) - inne ......................... ......... 11. FOTOVIDEO - umowa - spacer przedślubny - kamera - zdjęcia / fotoreportaż - plener - akcesoria do pleneru: tiul (welon), jedna róża. Jeżeli plener jest na łonie natury; białe prześcieradło, aby suknia się nie pobrudziła przy siadaniu np. na trawkę, + bańki mydlane (podobno piękne zdjecia wychodzą z tęczowymi bańkami) - album - ramki do zdjęć (jak ktoś daje zdjęcia na podziękowanie dla rodziców) - inne ....................... 12. ZESPÓŁ NA WESELE / DJ - umowa (wesele + poprawiny) - wybór Pierwszej Piosenki - wybór muzyki - wybór zabaw weselnych na oczepiny - inne ......................... .......np. niespodzianki w czasie wesela 13. ALKOHOL I NAPOJE - wódka na wesele (zawieszki na butelki, akcyza) - wódka na rozdanie (konkursy, nagrody, bramy) - piwo - wino - szampan, kieliszki do szampana - napoje gazowane - soki / napoje niegazowane - woda mineralna - inne ......................... ....... 14. parasolki 15. uśmiech na twarzy i serce pałne miłości 16. ryż 17. zaklepać urlop w pracy + podróż poślubna 18. komórka i numery tel do fotografa i kamerzysty + do orkiestry....w razie, jak się nie jedzie na sesję razem
#2921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dooookladnie o to mi chodzilo ![]() ![]() jestescie nie zastapione dziekuje ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 |
Rozeznanie
|
no problem
![]()
#2923 |
Zadomowienie
|
kupiłam w Sosnowcu, ale producent jest z Częstochowy, tu strona http://www.kotyl.pl/polska.html
![]() |
#2924 |
Przyczajenie
|
a ja juz wybrałam zaproszenia ..moze nie są takie jakie sobie wymarzyłam ale przy takiej ilosci jaka jest mi potrzebna nie mogłam sobie pozwolic na droższe
![]()
#2925 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy kieliszki dla pary mlodej(mam na mysli te do potluczenia na poczatku)trzeba miec swoje czy w lokalu o tym rozmawiac?
Do dziewczyn ktore planuja winietki na stół: jak to się ma do organizacji?Swiadkowie maja je rozlozyc na stolach czy obsluga? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie winietki - my rozłożyliśmy je wieczorem tak na 'brudno', a oni układali już na właściwej zastawie.
![]() |
#2928 |
Rozeznanie
|
ja nie planuje winietek (tylko te zbiorcze) ale mysle, ze swiadkowie mogliby je rozlozyc, bo u nas np robia to druzbowie i pozniej mniej wiecej wiedza gdzie kogo usadzili za pomoca winietki i zeby nie bylo zamieszania na weselu przy wejsciu wskazuja np miejsce tej osobie, a obsluga nie wie kto jest kto. widzialam, ze tak organizowano to wszytsko i szlo fajnie, sprawnie
#2929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ladne zaproszenia ![]() ja znam ten bol tez kupilismy 135 zaproszen kazdy po 3zl ... ![]() Cytat:
![]() co do winietek .... to ja sama bede ukladac pozniej pokaze moim druzkom zeby wiedzialy gdzie kogo kierowac ![]() a wlasnie jak robicie? dzielicie polowe sali na mlodsze towarzystwo i na starsze czy bedziecie mieszac?
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2932 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
my zapraszamy tak ok 100 osób i zaproszeń wyszło nam 60, na początku chciałam kupić takie jak mi się bardzo podobało ale jedno z nadrukiem kosztowało 6zł.Dlatego zamówiliśmy na allegro, może nie są idealne ale są zgrabne i dość eleganckie. A co najważniejsze 2.4 za sztukę ![]() A pewnie niejeden wydatek dojdzie tuż przed weselem.
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej jak zadzwonie do wlascielki i zapytam.Bo my mamy przyjecie w winiarnii ktora na pewno bedzie otwarta dzien wczesniej wieczorem,wiec nie mam mozliwosci rozlozenia ich
![]() W ogole dziewczyny moja siostra-swiadkowa ma w dniu slubu egzamini na 10 rano ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
ja dziele na mlodych i starych
![]() a winietki mozna rozzlozyc samemu na brudno - w piatek zazwyczaj juz stoja stoly i krzesla, a do tego mozna zrobic rozrysowanie winietek obsludze, w razie w. Bylam dzis na wyrwaniu ósemki - myslalam ze to dluzej potrwa. ale znieczulenie zaczyna odtajać i cos czuje ze bede umierac niedlugo ![]() atomufka przykro mi, i trzymam kciukasy za siostre. |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- tAK W NASZYM PRZYPADKU MUSIMY MIEC SWOJE KIELISZKI.cO DO WINIETEK TO JA RACZEJ JE ROZKLADAM TAM GDZIE JA CHCE
![]() |
#2936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
riana mi chodzilo raczej o to kiedy je rozlozyc ![]() Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2009-05-13 o 19:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
Kliwia wez od razu tabletkę zanim całkiem puści, nie zaszkodzi a może pomóc. Ja miałam ostatnio dwójkę wyrywaną ale tak się pan doktor namęczył że szok. Miałam złamaną pod linią dziąseł i ułamana część od razu wyszła ale z korzeniem męczył się ponad 30 min
![]()
![]() |
#2938 |
Raczkowanie
|
ooo widze temat winietek zaraz doczytam i rozwine
![]() ![]() przede wszystkim dziekuje za zaproszenia na nk ![]() a teraz biore sie za czytanie i odpisywanie ![]()
#2939 |
Zakorzenienie
|
kliwia ja tez mialam wyrywana osemke 3tygodnie temu.Tak samo-wyrwanie nic nie bolalo dopiero potem sie zaczelo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
to zalezy od lokalui, u nas jest juz w lokalu takze nie bierzem swoich ale roznie to bywa, w innym lokualu u nas trzeba brac swoje, musisz juz spytac u siebie ja mysle ze winietki na stol to ja samam rozloze w piatek jak juz beda sstoly rozlozone, siwadokowa tez moze jak da sie jej jaki splan jak goscie siedza a potem tylko na sprawdzenie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.