Zmiana stylu zycia ...walka o lepszą siebie - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-13, 20:15   #61
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dot.: Zmiana stylu zycia ...walka o lepszą siebie

Cytat:
Napisane przez Diva069 Pokaż wiadomość
ja też cierpię na za duże uda
co ćwiczysz na tą ciężko gubiącą centymetry część ciała ?
Różnych różności próbowałam - rowerek w powietrzu, agrafka, skakanka, rolki, sikające pieski, odwodzenie, siłowe - zaczynałam od około 56 cm w udach, zrzuciłam koło 8 kg i w udach też proporcjonalnie zleciało. Tylko siłowe skończyły się lekkim przybraniem w obwodzie, nie doczekałam tego momentu kiedy tłuszcz zacznie się spalać odsłaniając mięśnie Rolki nic nie dały, po rowerku chyba ze 2 cm spadły, po agrafce stały się bardziej ubite...
A Ty co ćwiczysz?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 20:27   #62
SexiMami
Raczkowanie

no wiem wiem że sa kalkulatory:P ale co kalkulator to inna wartość

a u mnie też dzis nie najgorzej w miare regularnie no i godzina roweru plus pół godz biegu 100 brzuszków i 8 min abs

ja sie ogólnie nie mierze i obiecałam sobie że zwarzę się dopiero za jakis miesiąc żeby się nie zniechęcać
juz jestem dietowym weteranem o załąmanie nie trudno
szczególnie że mam za sobą (po części) kompulsy także musze sie pilnowac gdyz po dłuższym okresie diety wyłączył sie u mnie ośrodek sytości i nigdy nie mam praktycznie dość
dla mnie to podwójne wyzwanie
Stary 2009-05-13, 20:41   #63
Parvati
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
A ja dopiero dotarłam do domku
Muszę powiedzieć, że dziś jest lepiej niż wczoraj, bo prócz ćwiczeń udało mi się zdrowiej odżywiać
Fakt, że do 5 małych posiłków + nie jemy po 18 mi baaaaardzo daleko, ale grunt to chociaż małe kroczki

Co do zniechęcania się też tak mam, ale jako, że ostatnio udało mi się zdrowo (bo nie gwałtownie) zrzucić 4kg, to jestem napełniona optymizmem

Niestety z biegania nadal nici - padało cały dzień....

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 20:42   #64
Djapira
Zadomowienie

Cześć dziewczyny Czy moge się przyłączyć? Zaczynałam diety juz setki razy, za kazdym razem nie wychodziło, bo uparcie tkiwłam w jednym punkcie Tz. za bardzo ograniczałam jedzenie, potem czułam wilczy głód jadłam i znów pół głodówki, takie błędne koło.
Dopiero teraz zrozumiaam, że musze jeść żeby schudnąć, choć nie powiem, korci mnie czasem do jakichś diet cud. Ale wiem, ze musze z tym walczyć. Od poniedziałku staram sie jeść więcej i codziennie jeźdzę na rowerze stacjonarnym. Ale chyba jeszcze za mało jem, bo czuje się podobnie jak blokerka, rano jest ok, ale od podwieczorku wzwyż troche jestem głodna i dzis nie maiałam za bardzo siły kręcić na tym rowerze, także jutro troszke dodam i zobaczymy
Ogólnie jestem pozytywnie nastawiona, bo wróciła mi motywacja, nadzieja, i wiem, że kiedy moja dieta będzie ok to wkoncu sie uda

P.s. Itrusta mam podobne wymiarki z tym, ze jestem niższa.

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 21:00   #65
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

Dziewczyny mam takie pytanie czy moje wymiary są duże jak na 73kg i 157cm? chce zgubić jeszcze 8 kg, ale wydaje mi się,że to co już osiągnęłam można jakoś przeżyć.
udo 58cm, było 64
talia 77cm, było 88
pas 96, było 108
biodra 97, było 106
jak myślicie?chodzi mi o wage i wymiary

Edytowane przez szpurka
Czas edycji: 2009-05-13 o 21:01
szpurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 21:34   #66
winyl
Zakorzenienie

Ooo cieszę się, że nie jestem sama. Ja też najbardziej chc schudnąć z ud! Tylko co jest najlepsze? Bo sama nie wiem, już tyle sprzcznych opinii słyszałam ...

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 22:13   #67
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Ooo cieszę się, że nie jestem sama. Ja też najbardziej chc schudnąć z ud! Tylko co jest najlepsze? Bo sama nie wiem, już tyle sprzcznych opinii słyszałam ...
Ja wyczytałam, że tak: schudnąć punktowo się nie da więc interwały na ogólne zrzucanie tłuszczyku. A na konkretne modelowanie nóg/ud ćwiczenia siłowe - wykroki, przysiady, półprzysiady, martwy ciąg, wszystko z obciążeniem. Tylko kiedy przestałam się mieścić w ulubione spodnie straciłam zapał do siłowych Może miałam złą dietę?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 22:16   #68
winyl
Zakorzenienie

Wiem, że nie da się schudnąć z jednego miejsca, ale umówmy się - robiąc brzuszki nie schudnę z rąk :P .
Chodzi o to, że raz słyszę, że coś jest najlepsze, a raz, że najgorsze. Myślę o: 8 minute legs, motylku/agrafce, rowerze, rolkach, stepperze. Co jest najlepsze na uda? A może coś innego? :P

XOXO
Stary 2009-05-14, 06:16   #69
itrusta
Zadomowienie

Czesc dziewczyny dzis 3 dzien mojej walki o lepsza siebie
Bedzie dobrze... Czuje to. Dzis wstalam taka lekka ... Dumna jestem ze w koncu wczoraj pocwiczylam, dzis w planach jest hula hop Teraz powoli sie zbieram do pracy, powrot okolo 18.30 takze musze pomyslec nad jedzeniem w ciagu dnia

Dziewczyny co do ud to najwazniejszy jest masaz!!! Powaznie sama u siebie to zaobserwowalam, regularnie masowalam uda przez okolo 2 tygodnie podczas ogladania tv i efekt byl swietny!! Do tego rozciaganie i np bieg czy orbitrek czy jakies wymachy wykopy cokolwiek byle tylko ruszac i ksztaltowac te czesc ciala. Ja mam lepiej bo nie musze skupiac sie na jednej czesci ciala tylko zalezy mi by schudnac w calosci, piersi, brzuch, uda, lydki...

Dalej nie wzielam sie za liste, dziewczyny te ktore chca byc dodane na nia napiszcie na pw swoja wage wzrost wiek cele jakos to moze uda sie ulozyc mi w przejzysta calosc
itrusta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-14, 10:45   #70
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Wiem, że nie da się schudnąć z jednego miejsca, ale umówmy się - robiąc brzuszki nie schudnę z rąk :P .
Chodzi o to, że raz słyszę, że coś jest najlepsze, a raz, że najgorsze. Myślę o: 8 minute legs, motylku/agrafce, rowerze, rolkach, stepperze. Co jest najlepsze na uda? A może coś innego? :P
Dokładnie, ja też ciągle czytam sprzeczne informacje. Chyba najlepiej przetestować na sobie... Wydaje mi się, że wiele dziewczyn zachwala dane ćwiczenie bo schudło po całości i w udach też im ładnie poleciało.
Więc jeśli chcesz schudnąć ogólnie to pewnie każde z tych ćwiczeń da niezłe rezultaty
Ja przykładowo jestem zadowolona z reszty ciała i jeśli schudnę to będę kościotrupem, ale z udziskami nie umiem sobie poradzić i czekam aż ktoś odkryje cudowny sposób

A co do ćwiczeń które wymieniłaś mogę napisać jak to było u mnie:
rowerek - zaczęłam kręcić 15 min dziennie + dieta i inne ćwiczenia ważąc około 54 kg, zeszłam do 51, z ud spadły 2cm,
rolki - już byłam chuda kiedy zaczęłam na nich jeździć 45 min dziennie przez miesiąc i w moich udach nie zmieniło się NIC,
8 min legs - próbowałam przez tydzień ale w ogóle nie czułam, że nogi pracują, to były wymachy sobie a muzom,
agrafka - po dwóch tygodniach ściskania przez 10 min dziennie obwody się nie zmniejszyły ale uda od wewnętrznej stały się twardsze. Muszę po nią ponownie sięgnąć
Steppera nigdy nie używałam.

Itrusta - a ile czasu zajmuje Ci taki masaż? Owijasz się dodatkowo folią czy coś w tym guście?
A może któraś się orientuje czy jeśli mam poobijane nogi, kilka siniaków ale nogi już mnie nie bolą i biorę zastrzyki przeciwzakrzepowe to mogę się mocno masować rolką? Boję się, że naruszę jakiś krwiak czy coś ale w sumie minął już ponad tydzień to może wszystkie obicia się zaleczyły?

Stary 2009-05-14, 11:20   #71
Parvati
Zakorzenienie

Witam w ten kolejny piękny, acz deszczowy dzień!

Itrusta trzymam kciuki za liste i za powodzenie również i dziś!

Redhaired Witch - tydzień to troszkę za mało. Krwiak jest zaleczony/zregenerowany, gdy zniknie, więc to może być ryzykowne. Wiem, że przykro, bo by się chciało brać za nogi z powrotem, ale dla zdrowia powinnaś im darować jescze intensywne męcząnko

Co do chudnięcia tu i tam....ja to bym chciała schudnąc ze wszystkiego, prócz piersi ale nie da się tak raczej
Albo wszystko, albo nic

CBT
Stary 2009-05-14, 11:54   #72
Redhaired Witch
Nindżopesz

Parvati - ech, lepiej rzeczywiście się wstrzymam A przy okazji nabawię nerwicy od nic-nierobienia

Deszczowy dzień? A u mnie słońce i lekkie obłoczki

Stary 2009-05-14, 12:28   #73
Parvati
Zakorzenienie

Zazdroszczę pogody, u mnie pada już ktoryś dzień z kolei i podziębiłam się (stąd też posty o tej godzinie-darowałam sobie mniej ważne zajęcia na uczelni).

Nie wariuj kochana! Myślę, że spokojnie leciuteńki masażyk (ale leciutenki!!!) możesz robić. Jeśli Ci lekarze pozwolą (zapytaj) to na krwiaki i siniaki dobry jest http://www.i-apteka.pl/product-pol-5...-masc-30g.html
A, że maść trzeba delikatnie wmasowywać, to będziesz miała i jedno (wspomaganie znikania krwiaków i siniaków) i drugie (delikatny masaż) w jednym.

Ja tego używałam tego w lutym jak wyszłam ze szpitala - pomogło, bo faktycznie mniej trochę bolały po paru dniach "efekty zastrzyków" i szybciej znikały niż zazwyczaj.

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2009-05-14 o 12:29
Stary 2009-05-14, 12:33   #74
DXQ
Raczkowanie

Hey dziewczynki, bardzo fajny wątek, miło czyta się Wasze wypowiedzi. U mnie problemy z wagą zaczęły sie jakieś 4 lata temu. Mam 21 lat, 171 cm wzrostu i ważę 60kg, najwięcej w moim życiu więc to już znak, że czas coś ze sobą zrobić Wcześniej przed 4 laty trzymałam się cały czas wagi 49kg przy tym samym wzroście z tym, że nie odchudzałam się, nie głodowałam, codziennie jadłam mase słodyczy i kiedy miałam ochotę, także fastfoody, ale też bardzo miałam dużo ruchu i sporo ćwiczyłam. Czułam się po prostu chora jak nie wyszłam z psem conajmniej 3 razy dziennie na długi spacer, a weekendy zabierałam go na całe dnie więc oboje korzystaliśmy na tym. Na jesieni ubiegłego roku postanowiłam się wziąść za siebie i nie stosowałam żadnej diet poza taką aby nie jeśc słodyczy i posiłków po godzinie 19 oraz ćwiczyłam aerobiczną 6 weidera (na brzuszek, polecam!). Teraz jestem drugi dzień na diecie Turbo i już czuję się dużo lepiej, chociaż straaaasznie mi brakuje słodyczy, oj zjadłabym eclerke albo kremówkę Będę do Was wpadać i trzymam kciuki aby udało Wam się wytrwale dążyć do wyznaczonych celów
DXQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-14, 13:58   #75
julie1
Raczkowanie

niby nie da się schudnąć z wybranych partii, ale da się tą teorię trochę oszukać za pomocą masażu, oj da się. nie wspomnę już o tym, jakie to przyjemne ;p ja codziennie wmasowuję w uda, pośladki i brzuch antycellulitowo-wyszczyplający żel (Ziaja).
ps. u mnie cały dzień słońce, a chmurki leciutkie i śliczne jak z obrazka
Stary 2009-05-14, 14:46   #76
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

Cytat:
Napisane przez julie1 Pokaż wiadomość
niby nie da się schudnąć z wybranych partii, ale da się tą teorię trochę oszukać za pomocą masażu, oj da się. nie wspomnę już o tym, jakie to przyjemne ;p ja codziennie wmasowuję w uda, pośladki i brzuch antycellulitowo-wyszczyplający żel (Ziaja).
u mnie też ładna pogoda, zaraz wypije kawę i pójdę pobiegać po lesie. od dzisiaj jestem na diecie dukana...zobaczymy czy podziała, ja to chciałabym wszystko zmniejszyć u siebie masaż to też dobry pomysł, kiedyś miałam z ziaji oliwkę na cellulit i wiem,że dobra jest. tylko mam taki ból,że nie lubię się smarować...
Stary 2009-05-14, 15:10   #77
winyl
Zakorzenienie

A masujecie rękami, rkawicą czy jeszcze czymś innym ?

XOXO
Stary 2009-05-14, 15:22   #78
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

rękami, bo rękawicy nie posiadam
Stary 2009-05-14, 15:44   #79
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ja masuję rolką z Rossmana Najwygodniej mi. W ogóle szalenie nudne są te masaże, najwyżej peeling kawowy robiłam z pewnym entuzjazmem. Cóż, trzeba cierpieć żeby być piękną.
A serum mam Eveline, czerwone rozgrzewające - daje popalić. Teraz aż boję się go używać na te siniaki

Parvati - dzięki za cynk, przy najbliższej wizycie spytam czy to się dla mnie nadaje Chociaż coś czuję, że za parę dni siniaki same zejdą

DXQ,
czyli już tyle nie ćwiczysz? A na czym polega dieta turbo?

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2009-05-14 o 15:45
Stary 2009-05-14, 16:40   #80
Parvati
Zakorzenienie

Tylko pozazdrościć pogody Wam!
Ile ja bym dała, żeby tu przestało padać

Redhaired Witch, mi pomimo zaniku sińców etc. pod skórą zostawały od nich guzy okropnie bolesne i właśnie ta maść sprawiała, że te bolesne guzy duużo szybciej znikały

DXQ, zrobiłam dziś te a6 Weidera i muszę powiedzieć, że wycisk duużo większy niż przy standardowych brzuszkach - dzięki!

Co do masaży - kupiłam parę dni temu coś takiego
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...llulitowi.html
Aczkolwiek za dużo niższą cenę niż tu podana.
I ja jestem zadowolona, bo dzięki wałeczkowi mam masaż+żel antycellulitowy w jednym, a taki ze mnie leniuch, że masaże były u mnie zupełnie nieregularne
Dziewuchy tam piszą, że się skóra klei (wystarczy rozsmarować rękoma resztki pozostałe na skórze i już się nie klei ) i , że wcina skórę (a to temu, że wałkują "na sucho"). Póki co jestem zadowolona, zobaczymy jak efekty (używam regularnie od 5dni ).

Tak czytam i czytam o tym kto gdzie chce schudnąć, jakbyście wyczarowały magiczny sposób na "zachowanie" biustu, a zgubieniu całej reszty - wiecie gdzie pisać

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2009-05-14 o 16:41
Stary 2009-05-14, 17:20   #81
SexiMami
Raczkowanie

u mnie dzis załamka
mam nadzieje że ostania
poleciałam ostro tak że nia mam siły juz iśc biegać
więc jutro kolejne podejście:P
i też muszę zakupić masażer skoro tak chwalicie
Stary 2009-05-14, 18:21   #82
itrusta
Zadomowienie

Czesc laseczki. Ja juz po pracy, i po kolacji, zaraz biore sie za robienie listy a potem jakis fajny filmik w towarzystwie hula hopa.
Udalo sie dzis jedzeniowo z czego jestem dumna
5 normalnych, zdrowych, i nie za duzych posilkow..powoli powoli do celu

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Itrusta - a ile czasu zajmuje Ci taki masaż? Owijasz się dodatkowo folią czy coś w tym guście?
A może któraś się orientuje czy jeśli mam poobijane nogi, kilka siniaków ale nogi już mnie nie bolą i biorę zastrzyki przeciwzakrzepowe to mogę się mocno masować rolką? Boję się, że naruszę jakiś krwiak czy coś ale w sumie minął już ponad tydzień to może wszystkie obicia się zaleczyły?
Ile czasu? Nie wiem roznie zajmowalo, patrzalam na serial jakis i masowalam swoje nogi wcieralam balsam, lekko ugniatalam itp, okolo 10 minut jedna noga, patrzalam na tv jednoczesnie wiec mi sie nie nudzilo Musze znow powoli wrocic do tych masazy

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Witam w ten kolejny piękny, acz deszczowy dzień!

Itrusta trzymam kciuki za liste i za powodzenie również i dziś!

Redhaired Witch - tydzień to troszkę za mało. Krwiak jest zaleczony/zregenerowany, gdy zniknie, więc to może być ryzykowne. Wiem, że przykro, bo by się chciało brać za nogi z powrotem, ale dla zdrowia powinnaś im darować jescze intensywne męcząnko

Co do chudnięcia tu i tam....ja to bym chciała schudnąc ze wszystkiego, prócz piersi ale nie da się tak raczej
Albo wszystko, albo nic
ojjj a ja z piersi to znow moge chudnac Wcale sie nie obraze jak spadnie jakies 4 cm ...

Cytat:
Napisane przez julie1 Pokaż wiadomość
dokladnie dziewczyny postawcie na masaz, naprawde warto, ja uzywam zwykly krem antycellulitowy z firmy 4 pory roku i sobie chwale, nie drogi a dla mnie dobry

Cytat:
Napisane przez SexiMami Pokaż wiadomość
u mnie dzis załamka
mam nadzieje że ostania
poleciałam ostro tak że nia mam siły juz iśc biegać
więc jutro kolejne podejście:P
i też muszę zakupić masażer skoro tak chwalicie
3mam kciuki za jutro
Stary 2009-05-14, 18:34   #83
SexiMami
Raczkowanie

itrusta dziękuję:P
na penobędzie lepiej i błagam was nie głódźcie się nigdy nie ograniczajcie drastycznie bo potem kończy sie to tak jak u mnie
brakiem ośrodka sytości

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-14, 18:41   #84
itrusta
Zadomowienie

sex miami - okres glodzenia sie mam juz mysle za soba, glodowalam, jadlam po 500 kcal dziennie lub mniej ale nie tedy droga....
grunt to dbac o siebie, o swoje zdrowie, o swoje cialo, swoje samopoczucie... takie glodowki do niczego nie prowadza... tylko do pozniejszych problemow... grunt to chudnac trwale a nie na 5 minut ...

zrobilam liste jesli ktos chce zostac dopisany, lub ma jakies propozycje to bardzo prosze piszcie na priw
lece hulac
Stary 2009-05-14, 18:47   #85
Redhaired Witch
Nindżopesz

SexiMama - łatwo powiedzieć, odkąd nie ćwiczę mam wyrzuty sumienia jeśli jem coś, hmm, zbędnego. Właśnie skonsumowałam niecałą połowę 150 gramowej puszki orzechów nerkowca (100 g - 600 kcal) i czuję się fatalnie - ociężała fizycznie i psychicznie. A jeszcze wypiłam dziś słodkie capuccino, po co mi to było.

Stary 2009-05-14, 18:56   #86
SexiMami
Raczkowanie

a ja dziś
duża bułka duzo pasztetu banan dwie gratki iza lód rodzynki białe pieczywo masło i duzo ciemnego pieczywa i w zasadzie nie wiem po co!
Stary 2009-05-14, 18:56   #87
julie1
Raczkowanie

oj Redhaired Witch ja dziś też zgrzeszyłam.
co do masażu, to gorąco polecam gąbkę-peeling "Syrenka" (w Rossmanie za kilka zł) pod prysznic. a na sucho mam masażer Avonu z ruchomymi kulkami i jest ok, ale nie ma to jak ręczny masaż, ugniatanie, szczypanie... :P
Stary 2009-05-14, 19:07   #88
martinia
Zakorzenienie

oo widzę, że nie tylko ja miałam dziś zły dzień pochłonęłam wielkiego loda, a później jeszcze moja rodzinka zamówiła na obiad pizzę...no i od jutra od początku...
martinia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-14, 19:27   #89
winyl
Zakorzenienie

Dobra, podejmuję wyzwanie - od jutra zero słodyczy, fast foodów i coli. Kupię "syrenkę" i postaram się ćwiczyć. Zostało mi już bardzo mało czasu do wakacji, a muszę schudnąć! Dziewczyny, damy radę!

XOXO
Stary 2009-05-14, 19:58   #90
julie1
Raczkowanie

Cytat:
Dobra, podejmuję wyzwanie - od jutra zero słodyczy, fast foodów i coli. Kupię "syrenkę" i postaram się ćwiczyć. Zostało mi już bardzo mało czasu do wakacji, a muszę schudnąć! Dziewczyny, damy radę!
a wiesz... ja za tydzień jadę nad morze i z jednej strony marzę o pięknej pogodzie i opalaniu, a z drugiej wstydzę się na razie swojego cielska

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości