|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Aaa, no to trzeba było tak od razu, że masz swoje
![]() Pa, pa, do jutra Cytat:
jutro, jutro na pewno wstawie Cytat:
![]() tzw. spryskiwacz, np do kwiatków no bo ja mam się podmyć tym tantum jak wszystko tam będzie bolało ![]() jedynie pofukać z daleka oj, nie wątpie, że będziesz pamiętać ale pokoikiem to na bank się pochwalę ![]() jaki dzielny ![]() mój zrobił dzisiaj obiad - no prawie, zrobił rosołek (co prawda mięsko ja dzień wcześniej przygotowałam), ugotował makaronik, i ugotował ziemniaczki - tylko zapomniał ich posolić ![]() no ale starał się kochany ja dorobiłam tylko sałatę z jogurtem i musiałam "tylko" posprzątać kuchnię po obiedzie ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() Pa, dobranoc
|
|
|
#2762 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no ja nie wiem co wam chciala pokazac konkretnie? Cytat:
cmok
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#2763 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jestem
![]() i jestem zachwycona moim nowym naroznikiem a z ta komoda to TZ cos wyliczyl i odleglosc jest 20cm a nie 2cm wiec wazonik postawie ![]() tylko lawa nam sie nie udala polasilismy sie na niska cene a w ogole mi sie nie podoba, jest za wysoka i ma inny kolor niz meble - ale mamy juz upatrzona taka idealna wiec ta oddamy potem tesciowej a kupimy tamtanawet zrobilam fotki specjalnie dla Was ![]() Cytat:
a ogladalas te filmy z porodu sn co dziewczyny kiedys na poczatku wrzucaly? ja sobie zapisalam linka nawet bo pokazywalam TZ zeby wiedzial przez co musimy przechodzic
|
|
|
#2764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zwłaszcza, że ja przedszkole mam po drugiej stronie ulicy ( 5 min piechotą ) i nie chcę wozić małego gdzieć daleko na drugi koniec miasta ![]() Cytat:
![]() wstaw linka, bo ja chyba nie widziałam
|
|
|
#2765 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wrzucam fotki - tylko nie patrzcie na lawe bo jest katastrofa
a to link do porodow: http://www.planujemydziecko.pl/index...Filmy-z-porodu moj TZ ogladal ten 6 i sie przerazil - ja nie obejrzalam zadnego bo mdleje na widok krwi i w ogole chyba bym padla na zawal
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, doczytam jutro, co napisałyście, a teraz lecę spać, dobranoc
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam tylko, że pracowe ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Svinecko, ładny narożnik
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-05-14 o 22:02 |
|
|
|
|
#2768 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale uwazam, ze dlatego nie powinnas juz dawno pracowac, bo w tym stanie jednak nie powinnas doswiadczac takich rzeczyja bym chyba nie wytrzymala psychicznie dziekuje
|
|
|
#2769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale łóżeczko śliczne i widzę, że masz kaloryfer pomalowany na kolor ścian, jak ja chciałam żeby tak nasze grzejniki pomalować to mi małż popukał po głowie, że niby będzie brzydko, a przecież tak by go nie było widać, a biały odznacza się na tle kolorowej ściany filmiki oglądnę jutro bo chcę spać w nocy ![]() Cytat:
![]() to co to się może stać w 30 czy 39 tc toć to juz końcówka ![]() uuu trzeba było tego nie pisać nawet na biało
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety część mojej pracy nie ma nic wspólnego z radością, u mnie dochodzi jeszcze świadomość pewnych rzeczy i wiedza
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-05-14 o 22:12 |
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2772 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() no my pomalowalismy w salonie i w kuchni na zielono - wlasnie po to zeby sie brzydal nie odznaczal - a w salonie i tak bedzie firana do ziemii to juz w ogole go nie bedzie widac Cytat:
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra ja uciekam,
jeszcze muszę zrobić tę inhalację, wdychnąć antybiotyk (jeszcze nie wiem jak ), umyć się i w ogóle dużo roboty jeszcze ze mną ![]() to dobranoc, do jutra
|
|
#2774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wspolczuje Ci bardzo, od samego czytania łza zakręciła mi się w oku, a co dopiero widziec to wszystko ![]() Ide spać , dobranoc Mamusie
|
|
|
#2775 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór Paniom
![]() Późna godzina a od popołudnia miałam 6 stron do nadrobienia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ekstra salonik...super ściany i naroznik Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2776 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki
![]() ja tez bede dawala malemu glownie sloiczki, przy dwojce dzieci i trzecim duzym raczej nie bede miala ani sily ani czasu na robienie przecierkow - czasem pewnie zrobie jakis ale to rzadkoza to jak maly podrosnie, moze jak bedzie mial ok 10 miesiecy to juz bede mu miksowac te same rzeczy co jemy my najwyzej bo ja jestem za w miare szybkim wprowadzaniem normalnych pokarmow moj synek mial 5 miesiecy jak ssal sobie ogory kiszone i kabanosy - bardzo lubil ich smaczek, a ze zebow nie mial to chociaz sobie possal ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- aha zapomnialam napisac, ze tez juz ide spac polnoc dochodzi a jutro trzeba o 7 wstac ;/ dobranoc
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
Przez cały dzień po trochu podczytywałam ostatnie newsy ![]() Nikka - gratuluję, że synek juz po tej stronie, że jest taki silny, że daje radę. Życzę jemu i Tobie dużo siły i żebyś już niedługo mogła go tulić w domku Magi - Maciuś śliczny za zdjęciu Svinecko - ślicznie masz w mieszkanku Cass - Ty to masz żyłkę do zakupów w lumpku, ciuszki są super ![]() Ja zrobilam spis wszystkich rzeczy, które kupiłam i chyba więcej mi nie trzeba, no może jakieś kaftaniki, bo okazało się, że np. 56 z Sofiji wygląda przy 56 z innej firmy jak na lalkę Barbie ![]() Co do butelek to ja kupiłam Tommee Tippee, są bardzo szerokie i naprawdę przypominają cycek ![]() Postęp w wyposażeniu małego tez poczyniony - zamówiliśmy łóżeczko i przewijak Dołki ciążowe też mnie nawiedzają, ale czytając wasze posty pocieszam się, że nie tylko ja tak mam i powtarzam sobie, że to musi się skończyć zaraz po porodzie A co do posiewu to też mam zapowiedziany na następnej wizycie Mariolko, udało mi się przeczytać w cytatach dziewczyn co napisałaś przed edycją. Powiem Ci, że po pierwsze to strasznie Ci współczuję, że musisz na codzień takie historie oglądać, ale z drugiej strony mnie to otrzeźwiło. Wydawało mi się, że jak 32 tydzień za pasem, to maluch jest już silny i nic złego stać się nie moze, a tu jak widać trzeba na siebie chuchać i dmuchac do samego porodu. Buziaki na dobranoc dla wszystkich brzusiów |
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
Ja sobie nie współczuję, tylko tym, którym przechodzą przez różne ciążowe tragedie. Chociaż oczywiście ma to wpływ na mój podły nastrój i samopoczucie. Boję się bardzo o maluszka i nie wyobrażam sobie, jak każda przyszła mama pewnie, że coś mogłoby się teraz stać. Zawsze wszystkim mamom mówię, że jeśli coś ich niepokoi, to lepiej udać się do lekarza/szpitala. To nigdy nie jest strata czasu dla żadnej ze stron. Trzeba być czujnym do końca, w końcu nosimy w sobie nasze skarby. Ja też już zmykam, jutro wcześnie rano pobudka i do pracy. Wierzę, że to będzie dobry dzień. I Wam dobrego dnia jutro życzę!!!
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zamiar gotować Małej plus zawsze jakieś słoiczki będą w razie potrzeby...ale to i tak wyjdzie w praniu, bo mogę sobie planowac a okaże się jak to w praktyce będzie
![]() Tru fajnie Cię widzieć...odzywaj się częściej ![]() Dobranoc Mamusie
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też kupiłam butelki, sama nie wiem, które lepsze. Więc mam 2 z Aventu i 2 z Tommee Tippee. Oczywiście moje koleżanki z niedowierzaniem zapytały: " Co kupiłaś? " ![]() Ja jednak lubię być przygotowana na każdą okazję. Muszę jeszcze podpytać naszą specjalistkę od karmienia (głównie piersią ) o TE butelki , pewnie będzie zszokowana i zniesmaczona moim pytaniem
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staram się jak mogę ale wychodzi na to, że miałam więcej czasu na wizaż pracując niż będąc na l4 Co do słoiczków - ja też pewnie będę ich używać, tak jak napisała Magi - wiem, że wytwarza się je w bardzo rygorystycznych warunkach i zachowują częstow ięcej składników niż nasze własne ugotowane pyszności. Niemniej moja mama już od wiosny przygotowuje ogródek pod wnuka i będę miała dostawy świeżych i pewnych warzyw w pewnej ręki więc na pewno będę się starała je jak najlepiej spożytkować jak tylko czas będzie na to pozwalał poza tym mama już znalazła pewnego pana z królikami, teraz szuka kogoś zaufanego z drobiem, wszystko z myślą o Młodym więc z takimi dostawami trzeba będzie coś robić żeby się nie pomarnowały ![]() A co do pieluszek wielorazowych.....zaczyna mi świtać pomysł żeby spróbować ich używać w domu pewnie, że na wyjścia czy na noc będę obstawać przy jednorazowych...ale jeśli będziemy siedzieć w domu...to kto wie, może i się skuszę A co do butelek to pewnie nasze maleństwa same zdecydują, które im bardziej pasują ![]() Aaa i mama mnie uświadomiła, że uczestniczyła ze mną w jakimś specjanym programie i od 7 tygodnia życia dostawałam już przeciery! najpeirw marchwkę, potem coś tam, a później juz takie miksy.... jednocześnie karmiła mnie piersią i butelką więc nie wierzę, że dziecko, które dostanie butlę do buzi już nie będzie chciało ssać cyca. Niemniej zaskoczyło mnie to, żadnych różnić pomiędzy sobą a równieśnikami nie widzę, program chyba niczego konkretnego nie dowiódł
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-05-14 o 23:18 |
|
|
|
|
#2782 | ||
|
Zakorzenienie
|
wiem wiem
Cytat:
Cytat:
![]() .................. Dzień dobry Ja od 6,30 na nogach niby się wyspałam ![]() Wczoraj zakupy poszły mi marnie dalej nie mam w czym iśc na to głupie wesele ![]() W szkole rodzenia byłam sama, bo małż musiał na budowę ![]() ehhh może dzisaij coś upoluję ![]() A tymczasem dziewczynki proszę o opinie na temat bluzki ... nie jest babcina??? ![]() Tylko szczerze proszę ... przywiozłam od mamy koleżanki - ma dwie wady- jest troche za duża w cyckach i droga
|
||
|
|
|
#2783 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ha, udało się - jestem dzisiaj pierwsza
![]() Cytat:
Jejku, ale brutalni w tej szkole rodzenia. Ładne kwiatki Ciekawe czy u mnie pokażą i ciekawe jak mój Małż zareaguje. Chyba wezmę aparat, żeby uwiecznić jego minę ![]() Cytat:
Super ! Bardzo mi się podoba cały pokój, tym bardziej, że też mam na taki sam kolor pomalowany Ja tam nie widzę, żeby ława nie pasowała. Na zdjęciach wogóle różnic nie da się wychwycić.Cytat:
Cytat:
A Ty kobietko nie czekaj i w poniedziałek bierz L4. A i oczywiście trzymam ![]() Cytat:
Ja studiowałam Nauki o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Kiedyś to byłam jedną wielką chodzącą tabelą kaloryczności Kiedyś nawet miałam w planach zostać dietetykiem, ale wybrałam trochę inny kierunek i pracuję w hotelu.Cytat:
Czy Twojej kuzynce zdiagnozowano już w ciązy jakieś nieprawidłowości nerek synka. Jeżeli tak, to co to dokładnie było i jak później (po porodzie) się tym zajeli? Ja dzisiaj z Wami nie posiedzę, bo spadam do koleżanki zobaczyć wreszcie jej córcię, która ma już 1,5 miesiąca... ale nie tak prędko, jakieś 2-3 godz. z Wami posiedzę ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
![]() Bluzka ładna, tylko rzeczywiście taka większa. No sama nie wiem, chyba aż tak nie urośniesz, co
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Kolejna fala dołów mnie nachodzi. Czuję się nieatrakcyjna, gruba (108 cm w pasie) na plusie 14 kg a do końca ciąży jeszcze ponad 10 tygodni. Buszując w necie znalazłam słynny tekst Chylińskiej o macierzyństwie. Może któraś z Was go jeszcze nie czytała: http://www.fundacjamama.pl/index.php...d=77&Itemid=72 Dostałam od siostry i kuzynki ciuszki dla dzidzi. 3 wielkie wory w rozmiarach 56-68. A jeszcze dwie znajome chcą mi dać rzeczy po swoich dzieciach. Chyba szafa i dwie komody, które mają stać w dziecięcym pokoju nie pomieszczą tego wszystkiego. Postanowiłam dbać o dietę. Chociaż wcale nie szaleję z jedzeniem, Jem trzy posiłki dziennie. rano musli na mleku potem jakiś obiad i kolacja nie później do 19. W międzyczasie jakiś owoc (najczęśćiej jabłko lub kiwi). Staram się też pić dużo wody. A waga rośnie coraz bardziej. W poniedziałek idę do gin i zobaczymy co ona na to powie, bo już na ostatniej wizycie nie podobały jej się skoki mojej wagi. Uciekam, bo idę z siostrzenicą do dentysty. ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
Mi się nie podoba. Bo tu go w ogóle nie widać |
|
|
|
|
#2785 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma juz kilkuletnie doswiadczenie- 3 razy byl juz szefem kuchni w ekskluzywnych u nas restauracjach......ale teraz bawi sie w menagera !!Prowadzi kawiarnię i dom przyjec takiej babce.....i jest zadowolonya z gotowaniem w domu to kiepsko bo nie ma czasu......ale jak go ladnie poprosze to zawsze mi cos zrobi, moze jak bedziemy mieli swoja kuchnie to bedzie gotowal czesciej.......my z mama czesto wykorzystujemy jego umiejetnosci hehe np. jutro bedzie robil miesa na impreze taty!! Cytat:
a na scianach co macie tapete?chodzi mi o te wzorki..... Cytat:
szkoda tylko ze ty musisz sie z tym spotykac na codzien......sama mam znajoma ktora bedac w 5 mcu ciazy musiala urodzic swojego martwego aniolka......dziewczyna naprawde byla zalamana -poronila wczesniej 3 razy i myslala ze tym razem sie uda a tu ale w koncu jej sie udalo i jej szkrab bedzie mial w lipcu roczek (oczywiscie nie donosila do konca, maly urodzil sie w 7 mcu, ale caly i zdrowy!!)Cytat:
Cytat:
ja w sumie tez jem 3 wieksze posilki .....ale w miedzyczasie zawsze cos przegryzam albo cos slodkiego, albo owoc, albo jogurt...... Dzien dobry mamusie musze dzisiaj pomoc mamie piec ciasta na jutrzejsza impreze.... tż ma dzisiaj wolne to juz zapowiedzial ze bedzie gipsowal nasza sypialnie...... poki co pogoda super- sloneczko swieci ze hej
|
|
#2786 | |||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziendobry mamusie
![]() Cytat:
![]() hehe nieeee nie jest lakierowany tylko wlasnie byla podloga umyta i dlatego tak sie swieci a panele to jablon mazurska z kronopola:http://www.allegro.pl/item629144083_..._3_montaz.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() szczerze...nie lezy CI ta bluzka - jesli jest droga to nie bierz chyba, ze sie dobrze w niej czujesz Cytat:
no na zdjeciu moze tak nie widac ale w rzeczywistosci jest okropna :/Cytat:
tak mamy tapete i ta we wzory i ta gladka sliwka to tez tapeta
|
|
|
#2787 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Przypatrzyłam się dzisiaj rano i mi też pulsuje Cytat:
![]() Czekamy na te obiecane fotki, czekamy ![]() Aha, to jest fukacz , czytałam, że dziewczyny używają też właśnie butelek po wodzie z dzióbkiem Cytat:
Cytat:
![]() Położna pokazywała to, tym, co chcieli i ja głupia chciałam, a teraz żałuję , no ale po ptakach, mam nauczkę na przyszłość. Mój Małż nie chciał zobaczyć ![]() Cytat:
) No, ja też chyba nie będę oglądała tych filmów (przynajmniej na razie) ![]() Cytat:
za wizytę i zwolnieniePrzeczytałam w postach dziewczyn, które Cię zacytowały, straszna tragedia, nie mam słów
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-05-15 o 07:46 |
|||||
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item632828714_..._140x95cm.html http://www.allegro.pl/item632828714_..._140x95cm.html
|
|
|
#2790 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ktos jeszcze chetny? dzieki ![]() dzieki nooo jak jechalam po farbe to sobie specjalnie wzielam kawalek tapety zeby dobrac - a TZ niechcaco chlapnal na sciane jak malowal i w ogole tego nie widac bo sie zlewa - i dobrze bo jak sie przyjrzycie to widac, ze tapeta jest zle polozona i sa biale przerwy miedzy paskami a rolka 125zl durni fachowcy no ale TZ wezmie ta farbe od kaloryfera i maznie te szczeliny---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
mi sie tez te podobaja ale kupilam tamten bo udalo mi sie wylicytowac za 40zl a te sa drogie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

, kiedy to najlepiej widać i czuć? Cały czas?

Będe jutro. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Nie smutaj się

MACIEJKA SYNEK KOCHANY