|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Przed wyjściem zamieszczam fotki Chałupki Antosia
27t2d
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Piekna, zgrabniutka chałupka
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszek pierwsza klasa
Może i ja dzisiaj zrobie fotkę brzuchala...
|
|
#2854 |
|
Raczkowanie
|
Cóż za śliczny brzusio zgrabniusi![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Witam wsztystkie Brzusie ![]() Dwa dni mnie nie było a tu tyle stron do czytania ![]() Wczoraj miałam wizytkę u gina, która zakończyła sie nie najlepszy,mi wiadomościami. Ale może od początku... Niedawno pisałam ze wracam do kraju no i wróciłam wczoraj do południa ale co się starchu najadłam... W Warszawie miałam przesiatkę na samolot do Poznania lot miał trwać ok 40 min, pilot troszkę się pośpieszył i lądowanie miało nastąpić po 30 min. kiedy schodzilismy do lądowania nagle zaczeło trząść niemiłosiernie i nagle samolot zaczął pikować w dół, na pokładzie panika, mi zrobiło sie słabo i niedobrze na szczescie udało sie samolot wyrównać. Jak z niego wyszłam to nogi mi sie uginały i obiecałam sobie ze teraz tak szybko nie wsiąde. Po południu miałam wizyte no i usłyszałam ze mała ma tętno 180 poza tym bolał mnie brzuch. Ginka od razu skierowała mnie do szpitala tam podłączyły mi ktg i zrobili badania okazało sie ze wszystko zaczeło sie normowac dali leki na uspokojenie no ale zatrzymali mnie na noc. Dzisiaj rano ponowne ktg i już wszystko dobrze więc czym predzej wróciłam do domku i teraz wszystko wam opisuje. ________________________ NASZA WIKTUSIA 27 tydz. |
|
|
|
#2855 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Jadę do sklepu. Odezwę się później i mam nadzieję, że coś upoluję i zamieszczę fotki ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() Ale dobrze, że wszystko się dobrze skończyło.
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy no no, sliczny brzuszek, okrąglutki jak piłeczka
|
|
|
|
#2857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
UnholyOne-brzuszek ładniutki,a dekolt powalający
Jakoś sie nie rozbudziłam a tak pozna juz pora. Rybke juz przyrzadzilam, zapakowalam do flolii alu i bedzie z piekarniczka. Wstawie ryz i bede musiala jechac po Tz wyjatkowo do pracy. Zjem i chyba wtedy zalegne.Oczy mi sie kleja.Cisnienie w normie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc uwaga jak jezdze do szkoly 3 razy wtygodniu tak 2 razy mi miejsca ustapiono raz starsza pani po 80 usilnie chicala mnie posadzic co oczywiscie powiedzialam ze wysiadam na nastepnym przystanku, zal mi sie zorbilo kobiety bo sama ledwo co stala ami chicala miejsca ustąpic, za drugim razem dwoch chłopakow- chyba stwierdzili ze na jednym siedzeniu sie nie zmieszcze, ale tez nie usiadalam bo niestety jakbym klacła to potem musialabym miec dzwig aby mnie podniusł hihii RAZ kierowca w busie sie zatrzymal na srodku trasy i CZY KTOS MOGLBY USTAPIC TEJ KOBIECIE MIEJSCA ? przeciez w ciayz jest..... i co wszyscy głusi nagle sie wbusie znalezli, gdzie stam cupłam bo kierowca stwierdzil ze jak nie usiade to nie pojedzie, bo stojąc jestem niebezpieczenstwem sama dla swojego dziecka i on nie dopusci zebym stała nie no Chałupka pierwsza klasa ładne m1
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie kupujecie laktatory albo jakie macie...bo ja własnie wybieram i mam spory problem
|
#2862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ooo podobny do mojego!!jakbym widziala swoje odbicie hehe ![]() Cytat:
dobrze ze nic wam sie nie stalo ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- zapomnialam napisac ze moja babcia tak mi cisnienie podniosla ze szok ![]() ja ucieszona mowie jej ze kupilam juz ciuszki dla dziecka inne rzeczy i czy chce zobaczyc......a ona na to"jeszcze nie wiesz czy bedzie życ, bo roznie sie zdarza"!! normalnie rozwalila mnie!! glupie stare babcine przesady!!! i slucham" bo kupuje sie dopiero jak sie urodzi....." ja mowie jej ze nie mam zamiaru po porodzie latac po sklepach za wszystkim!! i ze teraz wszyscy kupuja przed narodzinami, ale jak to babcia ma swoje racje.......wkurzyla mnie i tyle!!juz nic jej nie powiem jak cos kupie.....
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie mysle o tym.Zobacze czy w ogole bedzie potrzeba.
Jakby co to mama ma jeszcze po malej siostrzce avent, to bym pozyczyła
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co za straszne przezycie!! dobrze ze nic wam sie nie stalo ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- zapomnialam napisac ze moja babcia tak mi cisnienie podniosla ze szok ![]() ja ucieszona mowie jej ze kupilam juz ciuszki dla dziecka inne rzeczy i czy chce zobaczyc......a ona na to"jeszcze nie wiesz czy bedzie życ, bo roznie sie zdarza"!! normalnie rozwalila mnie!! glupie stare babcine przesady!!! i slucham" bo kupuje sie dopiero jak sie urodzi....." ja mowie jej ze nie mam zamiaru po porodzie latac po sklepach za wszystkim!! i ze teraz wszyscy kupuja przed narodzinami, ale jak to babcia ma swoje racje.......wkurzyla mnie i tyle!!juz nic jej nie powiem jak cos kupie.....[/quote] Dzieki dziewczyny Wiem ,że cieżko jest się nie przejmować tym co inni gadają bo sama ponoszę tego skutki (mój Tż nie chce zeby było coś kupowane dla małej przed rozwiązaniem, bo też sie nasłuchał), ale ja posłuchałam waszej rady i postanowiłam postawić na swoim i juz zaczynam sie rozglądać. Babcia mówi jak każda kobieta w tym wieku, nie stresuj sie bo to nic dobrego _____________________ NASZA WIKTUSIA 27 tydz. a właśnie dziewczyny jak myślicie jaki laktator kupić elektryczny czy ręczny i jak możecie to napiszcie jaką polecacie firmę??? |
|
|
|
|
#2865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Katarzynko dobrze, że cisnienie w normie
Nogi jakby mnie puchna ale to może dlatego, że staram sie duzo odpoczywać. Lenusia25 biedactwo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez nic juz nikomu nie mówie, chociaż wczoraj mamie pokazałm zakupy z lumpka to powiedziała, że sliczne. Chyba juz do niej dotarło, że może za 4 tyg. urodzę Moja babcia narazie nic nie komentuje, na poczatku jej sie zdarzyło a teraz tylko pyta czy mam już rożek do szpitala
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze mowiąc u nas w szpitalu zabraniaja uzywac , twierdza ze dziecku trzeba dawac cyca na zadanie, bo moze byc tak ze dziecko bedzie wolalo z butli niz z cyca pic mleko. ale ile w tym prawdy to nie wiem, kolezanki zkaupili laktatory i ich nie uzywały wiec ....
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#2867 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
że chętnie posmakuje mleczka i jak bedzie trzeba to pociągnie
|
|
#2869 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2870 |
|
Raczkowanie
|
[quote=Cassandra 23;12313495]
Lenusia25 biedactwo ![]() Narazie nie kupuje laktatora, może nie bedzie mi potrzebny [quote=Karolinak82;1231353 7] Mój Tż się śmieje że będzie mnie doić w razie potrzeby ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Do samolotu już tak szybko nie wsiąde może ja tez się wstrzymam z tym laktatorem, w koncu nie wiadomo ile bede miała pokarmu aczkolwiek cos mi tam kapie. Karolinka moj luby tez mówi podobnie a najczesciej ze jakby co to mała bedzie ciągnąc z jednej a on z drugiej
|
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę ze nie tylko moj jest taki chętny do dojenia
![]() A czytałyście to? http://finanse.wp.pl/kat,104762,titl...807e&_ticrsn=3 Drugi raz czytam i jestem zakręcona już
|
#2872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie rozumiem to znaczy ze w każdej chwili mozesz wylecieć jeśli wrócisz i bedziesz chciała pracowac na cały etat troche to zakrecone.Chyba znowu kręcą na nas bata, do Raz cię chronią a za chwilę wszystkiego chcą pozbawić, czego oni w końcu chca
|
|
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jak można zmniejszyć etat o 3 min dziennie...nie rozumiem tego
|
|
#2874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kciuki za wizyty i usg
![]() No to nieźle daje czadu kocurek Może to faktycznie od leków.Cytat:
spokój,cisza mmm super.E no super domek ![]() Ja się nieźle strachu najadłam bo wczoraj miałam 3 bardzo silne skurcze, potem w nocy 2 i rano też 3 Taki ból jak na @ ale mocniejszy. Na razie spokój, ale boli mnie podbrzusze
|
|
#2875 | |||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a mi sie przysnelo, jakos tak wszystko mnie boli :/
TZ mnie wkurzyl bo chcialam jechac po wieszaki do lazienki itp no ale jak zwykle sie nie wyrobil....moze pozniej pojedziemy jak wroce z malym ze spacerku Cytat:
brzuch jej urusl, mleko normalnie z cyckow zaczelo jej leciec i wszystkie zabawki i jedzenie chowala i zakopywala dla potomstwa - musielismy jezdzic z nia na zastrzyki aby to zahamowacpsinka od zawsze spala ze mna w lozku na poduszce pod koldra ahh szkoda, ze juz jej nie ma przez durnego weterynarza ![]() Cytat:
![]() no mamuska pierwsza klasa bosko ![]() czy tylko ja tutaj wygladam jak balon? Cytat:
no ale najwazniejsze, ze wszystko dobrze sie skonczylo ![]() Cytat:
Cytat:
a jakby co to pojade i kupie
|
|
|
#2876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja narazie (odpukać) nie miałam żadnego skurczu albo są tak lekkie, że ich nie czuje. W nastepnym tyg. ide do szpitala to mama mi podłączy KTG, pierwszy raz. Potem chyba na KTG sie częściej chodzi?---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Kochana psinka
|
|
|
#2877 |
|
Zadomowienie
|
Bo na macierzyńskim nikt Cię zwolnić nie może, ale po powrocie do pracy, już nawet w pierwszym dniu można dostać wypowiedzenie ( np z powodu redukcji etatów).
Mój Sebastianek już jest główką do dołu odwrócony, i tak mnie ciśnie w dole brzucha, że chodzę zgięta A ja mam takie pytanie, co trzeba zrobić żeby dostać Becikowe? Gdzie trzeba (i czy wogóle) złożyć dokumenty i jakie? Jakie oprócz becikowego są możliwości dofinansowania/? |
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i zauważylam że od dłuższego czasu przygląda mi się strasznie...siada przede mną i patrzy...i tak może 15 min siedzieć Zawsze się śmiałam że tak się za mną stęsknił że napatrzeć się nie może...ale może rzeczywiscie coś czuje
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-05-15 o 13:50 |
|
|
|
|
#2879 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba tak,to te przepowiadające
Jeśli chodzi o ktg to moja gin mi powiedziała, że później chodzi się na to badanie w zależności od konieczności, raz, dwa razy w tygodniu lub częściej. Ja 1 czerwca mam ostatnią wizytę a potem już tylko ktg.
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.becikowe.com/
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

NIE LUBIĘ TROLLI

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Taki ból jak na @ ale mocniejszy. Na razie spokój, ale boli mnie podbrzusze 
Kochana psinka