|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
ja lece po malego - dam mu jesc i na spacerek
a pozniej moze wyciagne TZ do castoramy czy gdzies
|
|
#2882 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Unholly wklejałaś link z otulaczami na pieluszkę. przeglądałam tą stronę i zaintrygowało mnie to... powiedz czy przy pierwszym dziecku ich używałaś? ile takich otulaczy jest potrzebnych dla dzidziusia? Do tego potrzeba jeszcze zwykłą pieluszke tetrową i ewentualnie "jednorazowe papierki". Albo zamiast terty te pieluszki flanelowe?
Ja nastawiałam się raczej na używanie jednorazowych pieluch, właśnie ze wzgledu na przeciekanie, i przebieranie całego dziecka kiedy się zmoczy. Chciala bym wiedzieć jak się sprawdza taka netoda, czy to tylko tak pięknie jest napisane |
|
|
|
#2883 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kamilka to moze ja odpowiem - ja uzylam kilka razy i to jest przynajmniej dla mnie do bani, zalozylam maluchowi tetre, wkladki, majtki z ceratki.....wszystko no a i tak mi sie osiusial po szyje
nie wiem moze to kwestia wprawy, moze zle zalozylam ale dla mnie to sie nie sprawdzilo i wolalam malego nie meczyc w ten sposob
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#2885 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hihi to moze my byłysmy razem ... u mnie tez był wczoraj taki temat ![]() Cytat:
wedle życzenia!!! Cytat:
i mam nadzieję, że Tobie też przejdzie Cytat:
o matko! współczuje takich przeżyć! lądowałam kiedyś samolotem w czasie burzy z piorunami niefajne to było! ... i jeszcze na lotnisku zabrakło prądu bo akuratnie piorun trzasnął ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#2887 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie na tej stronie to strasznie zachwalają, i ciekawi mnie ile w tym prawdy. Nie wiem czy te otulacze to to samo co ceratka czy coś lepszego. Ale tak to jest przy pierwszym dziecku w rodzinie
http://www.pieluszkarnia.pl/index.ph...welniany-farma
|
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm , ale ty jestes z podkarpackiego, a ja z lubelskiego, no chyba ze chodzisz w lubelskim na zajecia ![]() EDIT: Ania sukienka super wg mnie Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-05-15 o 14:51 |
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra ... mam sukienkę ... sama nie wiem co o niej myśleć
... a Wy co myślicie? ... tylko szczerze
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... może mamy podobny program ![]() my jeszcze mielismy techniki masażu - szkoda, ze mojego małza nie było - bo ja tak kocham masaz stóp - podszkolił by się |
|
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Eee, a juz mialam nadzieje, ze moze razem chodzimy
|
|
|
|
#2892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item634115103_..._pielucha.html http://www.allegro.pl/item634986200_...ne_rozm_s.html http://www.allegro.pl/item631664124_...owy_atest.html ja zkaupilam tez same majteczki z ceratki oddychajacej, i albo usyzje znich takie majty jak z linka 1 albo wezme i bede uzywac te matki po prostu na pieluszke tetrową Cytat:
hihi i widze ze umiesz jeszcze szłapki w buty na obcasie wsadzic, ja bym musiala na boso albo jak w krajach afrykańskich zorbic buty sobie z butelek po pepsi taki opuchliki mam
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-05-15 o 15:15 |
||
|
|
|
#2893 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jak róznice miedzy prawa a lewa reka? nadal duza rozbierznosc? moje stopy niestety puchna ![]() Cytat:
Cytat:
Ale przypominam sobie ze u dziewczyn grudniowych-juz z odchowalni niektore z mam wcale nie mialy robionego ktg ![]() Cytat:
Jak na nasze aktualne możliwosci to prezencja bdb +
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
Gizimiątko, wydaje mi się że ceratka to coś zupełnie innego, kiedyś słyszałam że poza odparzeniami niewiele daje... nie wiem sama, te otulaczki wyglądają bardzo konkretnie. I piszą że wymienia się je po 3-5 zmianach pieluszki.
Ten pierwszy link wygląda też ciekawie... Te z 2-giego "majtki z sucha pieluchą" idą do wymiany po każdej kupce. a tych z ostatniego jakoś nie biorę pod uwagę. Zaczekam na odpowiedzi doświadczonych mamusiek, już sama dalej nie kombinuję
|
|
|
|
#2895 | ||||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Co do dekoltu, to chociaż to ładnie wygląda teraz ![]() Cytat:
Cytat:
To na pewno te przepowiadające, już niedługo, już niedługo Cytat:
ja nie widziałam u Ciebie żadnego balona.... Cytat:
![]() Cytat:
No no, sukienka pierwsza klasa jak i oczywiście modelka ją prezentująca Ja tez wracam z zakupów i trochę sobie kupiłam. Na razie pokaże na leżąco, a wieczorkiem się ubiorę i powiem w czym idę na ślub. 1-tunika do leginsów (na ślub) 2-koszulki do rybaczek 3-rybaczki 4-sukienka może na ślub (zalęzy na co będę miała ochotę w tym dniu ) - kosztowała 30 złZakupy z H&M Jeszcze dresik, czapeczki i skarpetki dla Antosia i skarpetki dla Bartusia
|
|
#2896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bardzo elegancka !!super
|
|
#2897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no mi narazie nic nie puchnie - stopy włożyłam w buty, ale planuje zaraz po kościele założyc baletki Cytat:
zastanawiam się tylko czy mi nie będzie gorąco - bo to taki dziwny materiał jest ... ale co tam - sukienkę kupiłam i nie ma odwrotu ... były jeszcze dwie śliczne, ale oczywiście cyce mi się nie zmieściły wrrrPoleciałam własnie na budowę, bo połowa mojego dachu już stoi ... wyszłam na górę po drabinie a baterie w aparacie padły normalnie!!! ... i musiałam spowrotem do domu wrócić je naładować
|
||
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
UnholyOne
swietne zakupy!szczegolnie sukienka
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-05-15 o 15:50 |
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie
, wszystko w porządku . USG dzisiaj nie miałam, będzie za 2-3 tygodnie , a potem jeszcze postanowił przyjaźnie kopnąć doktorka . Następną wizytę mam 15 czerwca. Gin mówił, że ten wymaz z pochwy w kierunku paciorkowca będzie robił w 36 tc.A jak przyszłam zrobiłam obiad i zaczął mi twardnieć brzuch i tak sobie leżałam do teraz. Łyknęłam nospę, jest trochę lepiej Ale mam do nadrobienia ![]() Nie czytałam jeszcze, ale wiem, że trzymałyście za nas kciuki , więc już teraz ja i Kubuś bardzo wszystkim dziękujemy
|
|
#2900 |
|
Ola-Unhola
|
I dzieciaczkowe
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pieluchy nie msuisz wkladac w ta przestrzen tylko norlmnie jak w otulaczu cyzli tetra i na to majty ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Dziewcyzny ostanio na jakims forum cyztalam , ze jak brzuch jest nisko to szybciej jest porod, tzn syzbciej niz termin wyznacozny -słyszała cos któras na ten temat ?
|
|
|
|
#2902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje zakupy tez super!!! Cytat:
... a to twardenie moze ze zmęczenia Odpoczywaj sobie śliczne! Ja wczoraj wstąpiłam do sklepu dziecięcego, ale pani była taka jakaś oschła, że nie miałam ochoty nawet oglądac ... i jeszcze mi powiedziała, że w rozmiarze 56 to dla wcześniaków ciuszki się kupuje
|
||
|
|
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
hmmm już sama nie wiem... najwyżej kupię sobie 1 taki otulaczek i 1 suche majtki i zobaczymy w praktyce jak to będzie...
Miramej dobrze że wszystko ok, ty chudzinka jesteś... Ja ważyłam 58kg przed ciążą przy wzroście 155
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra spadam poodkurzać, bo zabieram się do tego od trzech dni Co wyniose odkurzacz na góre - to jakoś nie mam weny i na drugi dzień mama zabiera go na dół ... i tak w kółko ![]() Dzisiaj już odkurzyłam pół pokoju ... ale małż mi przerwał i teraz będę dopiero kończyć |
|
|
|
|
#2905 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Karola, nie stresuj się!!! Cytat:
śliczny domek na Twój Antek. Zgrabnitutka z Ciebie mamuśka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
Dziekuje za kciuki ! Wszystko z moim malutkiem bardzo dobrze- lekarz zbadał dokładnie wszystko-serduszko, żołądek,mózg , nozki , raczki i buziulke i powiedzial ze mój Malutek ma wszystkie cechy zdrowego dziecka Podobno Mały ma duzą głowkę i mimo iz to 26 tydzien to jest wielkosciowo ponad norme, ale narazie termin porodu zostaje taki sam.Uspokoiłam się dzięki tej wizycieZałaczam zdjęcia Małego 1.buzka 2.buzka 3 siusiak
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
zakupki dzieciaczkowe i twoje mamusine super
Ja suzkalam dzis na allegro sukienki kopertowej na obrone, bo raczej w dzinsach lub dresach pojsc nie pojde a tak to ubiore kiecye i pod spod leginsy i powinno byc oki. Ale nie znalazlam -ja to chyba szukac nie umiem Cytat:
cyz mi sie wydaje czy on ma oczeta otwarte?
|
|
|
|
#2908 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
A waga... no cóz, tylko pozazdrościc ![]() Cytat:
A to siusiak?, bo wygląda jak psioszka ![]() Dzięki Dziewczyny za komplementy Napociłam się w tej przymierzalni, ale myślę, że warto. Takie zakupki od razu polepszają humorek
|
|
#2909 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba naprawdę piłkarz Wam rośnie skoro tak ochoczo kopie Wymaz na paciorkowce właśnie ważne jest by robić w 36 tc. tak mi mówił gin... Cytat:
Cytat:
U mnie też takie dziwne rzeczy się dzieją![]() Już mi stres na szczęście przeszedł...w przyszłym tygodniu jadę do firmy pogadać (juz mnie pytają kiedy wrócę, jak ja jeszcze nie urodziłam )
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
dobra ide polatac troche na miotle po mieskznaiu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.

... u mnie tez był wczoraj taki temat
wedle życzenia!!! 
niefajne to było! ... i jeszcze na lotnisku zabrakło prądu bo akuratnie piorun trzasnął 
Taki ból jak na @ ale mocniejszy. Na razie spokój, ale boli mnie podbrzusze

MACIEJKA SYNEK KOCHANY