|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
Udanego wypoczynku !!!---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Chyba koszula dla mnie bezpieczniejsza bo w zwykłej piżamie mogła bym się w gatki zaplątać i zrobić sobie kuku
|
||
|
|
|
#1322 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, mialam bardzo ladny, sterczacy , moze mozna robic jakie cwiczenia na ujedrnianie biustu?Cytat:
. Jest na to jakies naukowe wytlumaczenie![]() Cytat:
![]() czyzby moj pecherz mial jakis czasomierzWlochy ![]() , ale Ci zazrdoszcze , ja juz wybilam z glowy TZ-owi Hiszpanie , boje sie tego slonca . Moze za rok, ale pewnie dopiero za dwa (ze wzgledu na Patrycka )bedziemy mogli tam znowu poleciec .A w tym rok gdzies blizej ![]() Tym co wyjezdzaja, (bo juz sie pogubilam, kto, gdzie, kiedy ) zycze udanych, slonecznych wakacji---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-15 o 20:30 |
||||
|
|
|
#1323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i mama moja (50 lat) też mogła by biustem poświecić i nie miała by się czego wstydzić
Edytowane przez 19martusia86 Czas edycji: 2009-05-15 o 20:36 |
|
|
|
|
#1324 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wczesniej byłam tam raz w miesiącu, a teraz boję sie takiej podrózy i moj mężuś pojechał sam...a tak mi sie teskni za słoneczną Italią
|
|
|
|
|
#1325 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i czekamy teraz na relację z wyjazdu + z usg Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chcesz żebym Cię dopisała do listy na pierwszej stronie wątku napisz datę porodu Miłego pobytu w takim razie Beata - pochodzisz z Lublina ? Cytat:
![]() A ja dziś miałam popołudnie do Mam nadzieję, że do jutra mi przejdzie, bo idziemy na wesele
|
|
#1326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, u mnie tez zwierzaki sa wszedzie wpuszczane , ale w nocy to spia spokojnie, wiec takiego problemu nie bedzie.No z tym biustem to mnie pocieszylas , nie chcialabym, zeby mi po porodzie zwisal do pasaMoj Skarb pojechal na zakupy do Carrefour i kupil ...dwa sliniaczki ![]()
|
|
|
|
|
#1327 |
|
Zadomowienie
|
Jak zauwarzyłam większości po zaprzestaniu karmienia piersią piersi wyydłużają się i flaczeją, ja akurat nie miałam z tym problemu, ponieważ karmiłam tylko 2 miesiące (to nie był mój wybór, a raczej zbyt mała ilość pokarmu, więc mała musiała być dokarmiana, więc pokarm sam szybko zanikł) i biust nie zdąrzył się "zdeformować", ale nie powiem też że biust powrócił do rozmiarów sprzed ciąży, stał się większy
|
#1328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ale jesli z biustem cos sie stanie to tylko silikon moze go uratowacJa chce karmic max pol roku, bo i tak tylko w tym okresie jest siara , wiec zyje nadzieja, ze bedzie dobrze![]() Ps. Wiekszy tez byc nie musi
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-15 o 21:49 |
|
|
|
|
#1329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale z nami nie śpi. nauczyliśmy ją, że noc spędza na swoim posłaniu. gdy zaczynamy jeść też siedzi u siebie i problem żebrania mamy z głowy ![]() z racji tego, że nasz dom składa się z jednego pomieszczenia, nie ma możliwości, by dziecko nie miało kontaktu z psem, zresztą wcale mi to do głowy nie przyszło. Ja też wychowywałam się wśród zwierząt i pewnie stąd ta wrażliwość, bo filmy przyrodnicze, to jedyne filmy na których płaczę jak bóbr. tylko ciekawa jestem jak nasza psinka zareaguje na nowego członka rodziny
|
|
|
|
|
#1333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1334 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja Cytat:
, Onek spi na poslani i kurdupel (mix russela) tezKurdupelek lubi wskoczyc do lozka, ale dopiero rano jak juz ma cale lozko wolne .Co do reakcji na dziecko to wiem, ze onek (schroniskowy)nikogo by nie skrzywdzil, jesli nie lubi np. smierdziucha-frety to poprostu unika z nia kontakty, tak samo bylo ze szczurkiem Pudlasty byl w domu u rodzicow i mieszkal z siostry synkiem od urodzenia, wiec o tego tez jestem spokojna, a kurdupelek cieszy sie do kazdego wozka na ulicy i bardzo lubi obce dzieci, wiec raczej bedzie dobrze . Tylko pewnie jak maly zacznie chodzic trzeba bedzie psy przed nim chronicPs. Mamy duza klatke kenelowa, jak Patrick bedzie meczyl psy to tam bedziemy go zamykac Lece na horror obejrzec z TZ-em, a potem spac Dobranoc Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-15 o 22:48 |
||
|
|
|
#1335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nasza psinka wskakuje do łóżka rano w soboty i niedziele, kiedy razem się wylegujemy. a jak wskoczy to ładuje się między nas, i taka szczęśliwa wtedy jest. i uwielbia się opalać, co widać na załączonym zdjęciu
|
|
|
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
karamari wrzucam fotki tajemniczej zakładki na biuście koszulki do karmienia
tam gdzie ręka- będzie cyc w akcji i korzystając z tego, że wyciągnęłam aparat- pokażę sweterek, który wydziergałam ze schematu od Niki. Stanęło na beżowym z dodatkiem łososiowego, na zdjęciach kolorki wyszły trochę przekłamane, bo je robiłam wieczorem... Mam nadzieję że moja córeczka urodzi się z główką mniejszą niż ten miś, którego zatrudniłam w charakterze modela- na niego kapturek jest ciut za mały
|
|
|
|
#1338 |
|
Raczkowanie
|
Miłego pobytu w takim razie
Beata - pochodzisz z Lublina ? tak tak pochodze z lublina dokladnie z bronowic,a ty skad??? ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- wierze ci ze teskno za sloneczna italia ja nie bylam juz rok bo raz do pl trzeba jechac raz do itali A I DO PRACY TRZEBA CHODZIC.a gdzie w itali jak moge spytac? |
|
|
|
#1339 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Niedawno wrocilam z polski i dopiero teraz nadrobilam was, ha ha. Bylam na badaniu polowkowym i widzialam kochanego syneczka na 4 d
|
|
#1340 | |||
|
Zadomowienie
|
Czesc spiochy
Mnie TZ obudzil juz o 7 00 . O 9 00 przyjdzie kilku kumpli pomoc poprzestawiac meble i dokonczyc malowanie na gorze, a o 10 30 mam fryzjera w koncu bede wygladac jak czlowiek![]() Cytat:
jak sie ladnie za parawanem polozyla, zeby jej nie wialo .Nasze w weekendy juz od samego rana czekaja kiedy z nimi pojedziemy na spacer. Wiedza, ze jak TZ jest w domu to czeka je wyprawa w nieznane .Jeszcze ku przestrodze, dzieci potrafia byc niebezpieczne . Moj siostrzeniec kiedys dorwal mlotek(dziadak nie schowal![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1341 |
|
Zadomowienie
|
Hejka, ja juz tez na nogach bo zaraz na szkolenie i tam do 17
Tequilla jakie Ty masz zdolnosci :P ja bym nawet szala nie zrobila a sweterek do mojego podobny, przynajmniej kolory Siostra kupila w reserved z 69zl przeceniony na 24. Jest od 0-6 mies albo do 3 hmm juz nie wiem,a od srodka podkladka polarowa - tak siostra mowila, ja go nie widzialam jeszcze ... Kolory bardziej chlopiece no ale co![]() U nas pogoda juz z rana szpatna jak nie wiem, ale to dobrze bo mi nie szkodaa
Edytowane przez klaudiaaa86 Czas edycji: 2009-05-16 o 08:12 |
|
|
|
#1342 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkie mamusie w sobotni poranek!
Właśnie nadrobiłam czytanie Was z wczoraj i co do piesków w sypialni dziecka mówie nie , gdyż znam przypadki że wychuchany do tej pory pupilek jest zazdrosny o dziecko i wtedy nawet najlepszy pies może zaatakować. Sama mam dwa psiaki chodza po domu ale do sypialni nie moga wchodzic od szczniaka wiec mysle że nie bedzie problemu
|
|
|
|
#1343 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1344 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry w pochmurną sobotę!
Mąż na weekend w domu, planowaliśmy plener i kajaki, a tu pogoda takie figle płata Może jutro się poprawi...Sorejna, mam nadzieję, że dzisiaj jesteś już w lepszym humorku! Beata 76, Ty szczęściaro - przyjemnego urlopu w Italii! Z wczorajszych zakupów donoszę, że rajstopy w Gattcie ciążowe są tylko cienkie (chyba 15 DEN), za to w różnych kolorach. W H&M są grube (60 DEN), ale tylko czarne w dwupakach i cienkie tylko cieliste. Przynajmniej w Łodzi. Poza tym w KappAhlu mają rajstopy w dzikich rozmiarach w różnych wzorach i kolorach, ale nie jestem pewna, czy by pasowały na ciążę Już nie wiem, gdzie szukać i chyba pora serio przestawić się na pończochy, bo zimno na dworze ![]() Cytat:
Ja też strasznie się stresowałam podczas USG połówkowego, badanie wydawało mi się strasznie długie, a ja w wielkim napięciu czekałam na powoli spływające informacje... Niepotrzebne nerwy Cytat:
Tu jest prosty instruktaż wideo: http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck...nie_Kegla.html Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tutaj jest skrótowy artykuł o dobieraniu stanika w ciąży i na czas karmienia: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...karmienia.html I jeszcze raz wklejam link do artykułu z Fundacji Mama, zawiera wiele przydatnych informacji: http://fundacjamama.pl/index.php?opt...602&Itemid=101 Cytat:
I gratuluję talentu do dziergania Podziwiam Twoje umiejętności i zazdroszczę!Miłego weekendu, mamuśki!
|
|
#1345 |
|
Zadomowienie
|
witam wszystkie mamusie
![]() ![]() przyznam ze podczutuje Was od jakiegos czasu,a do tej pory celowo sie nie rejestrowalam poniewaz wiedzialam ze grozi to uzaleznieniem teraz juz mam duzo wiecej wolnego czasu poniewaz jestem juz na zwolnieniu takze moge sobie na to pozwolictermin mam na 8 pazdziernika, plci jeszcze nie znamy ale kolejna wizyta 28maja i mam nadzieje ze malenstwo sie ujawni. ciaze od poczatku zle znosilam- poczawszy od mdlosci, ogromnego wstretu do zapachow i jedzenia, zlego samopoczucia, po ogromne, nie do zniesienia bole glowy. wyniki od poczatku mam slabe- w zwiaku z tym testuje juz 3 zelazo- mam nadzieje ze w koncu wyniki sie poprawia. bolam mnie przez jeden dzien brzuch i dostalam duphaston (wlasnie mi sie skonczyl) i 5 zastrzykow kaprogestonu- troche sie zestresowalam ze cos grozi mojemu maluszkowi ale wszyscy uspakajaja ze wiele kobiet przyjmuje te leki i jest ok. ostatnio boli mnie dolna czesc plecow i to mnie takze nipokoi. moj brzuszek jest juz widoczny, jednak znajomi mowia ze jest maly na plusie mam 2 kg w stosunku do swojej normalnej wagi. w pierwszym trymestrze schudlam 1,5 kg. ruchy czuje tak okolo 16 tygodnia- o ile to sa ruchy mojego malenstwa mam watpliwosci poniewaz to nie ma nic wspolnego z motylkami o ktorych tak wszyscy pisza. to co sie dzieje w brzuchu to jakby ruchy jelit na poczatku myslalam ze naprawde to moje jelitka ale teraz jest to raczej regularne i bardzo przyjemne i nawet maz pare razy poczul te kopniaczkiale sie rozpisalam ale chcialam chociaz w minimalnym stopniu przedstawic swoje doswiadczenie z moim odmiennym stanem.
|
|
|
|
#1346 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a ty gdzie sie wybierasz?---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
)
|
|||
|
|
|
#1347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja wcześniej mieszkałam na Choinach, a od kilku lat koło Lublina
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dopiero wróciłam z zakupów - w końcu kupiłam buty - zobaczymy jak się sprawdzą na weselu dziś Idę się zbierać, bo jeszcze nic nie zrobiłam, a tu jeszcze prysznic, malowanie, prasowanie, a ślub o 14:30 ![]() Miłej soboty
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1348 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Matylda to bardzo ładne imię![]() Faktycznie! Miłego pobytu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() _________________________ _____________ Wczoraj dostaliśmy od kumpeli pierwszy prezent dla brzdąca - trzy pary malutkich skarpetek. Strasznie mnie to rozczuliło. Chodzę i przeżywam, bo takie małe ubranko uświadamia dobitnie, że jeszcze trochę i mały człowieczek pojawi się w naszym życiu. Zapomniałam napisać na temat łóżeczek (a widzę, że Radek VII króluje), że lepiej wydać trochę więcej pieniędzy na łóżeczko, bo jest solidne. Sprawdzaliśmy te zwykłe, z samych szczebelków - kiwają się okropnie. Nie wiem, czy to wina słabego ich skręcenia w sklepie, czy tak naprawdę się zachowują? Ale pamiętać należy, że jak dziecko zacznie wstawać i trzymać się oparcia, to będzie nim trzęsło, a tym samym całe łóżeczko będzie "chodziło". Aha i jeszcze jedno. Chyba brzdąc zaczyna mnie powoli delikatnie kopać. Póki co to takie dziwne łaskotanie od środka podbrzusza, gdy siedzę skulona.
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-05-16 o 13:12 |
|||||||
|
|
|
#1349 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje za mile przyjecie
tak Was czytam i podziwiam ze juz jestescie rozeznane w kwestii wozkow i lozeczek ja to jestem zupelnie zielona. jezeli chodzi o wozek to moim glownym wymaganiem sa duze i pompowane kolka poniewaz tam gdzie bedziemy mieszkac to nie ma urzadzonych jeszcze chodnikow i ulic- jest to zopelnie nowe osiedle i poki co to jest piach i bloto natomiast jezeli chodzi o lozeczko to prawdopodomnie bedzie w komplecie z innymi mebelkami poniewaz malenstwo bedzie mialo swoj pokoik. troche ogladalam takich kompletow mebli dla dzieci na necie ale moim zdaniem nie ma duzego wyboru. |
|
|
|
#1350 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie. Przeczytałam wszystko od początku, zajęło mi to trochę czasu... Chciałabym się przyłączyć do Was. Mam na imię Ilona i termin mam na 21 października. Bardzo proszę o wpisanie mnie na Waszą listę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

pozdrawiam nowe i stare mamuski
Udanego wypoczynku !!!
Wczoraj szalałam w rozmiarze 62: body, "spodenki", czapeczki, ciepły kaftanik, skarpeteczki. Zresztą za namową koleżanek-matek kupuję głównie ten rozmiar. Mam tylko kilka ciuszków w rozmiarze 56.

, mialam bardzo ladny, sterczacy

. O 9 00 przyjdzie kilku kumpli pomoc poprzestawiac meble i dokonczyc malowanie na gorze, a o 10 30 mam fryzjera w koncu bede wygladac jak czlowiek
Together forever
Podziwiam Twoje umiejętności i zazdroszczę!