|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wlochy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A w tym rok gdzies blizej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tym co wyjezdzaja, (bo juz sie pogubilam, kto, gdzie, kiedy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-15 o 19:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez 19martusia86 Czas edycji: 2009-05-15 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1324 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ..a tak mi sie teskni za słoneczną Italią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i czekamy teraz na relację z wyjazdu + z usg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chcesz żebym Cię dopisała do listy na pierwszej stronie wątku napisz datę porodu ![]() Miłego pobytu w takim razie ![]() Beata - pochodzisz z Lublina ? Cytat:
![]() A ja dziś miałam popołudnie do ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No z tym biustem to mnie pocieszylas ![]() ![]() Moj Skarb pojechal na zakupy do Carrefour i kupil ...dwa sliniaczki ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Zadomowienie
|
Jak zauwarzyłam większości po zaprzestaniu karmienia piersią piersi wyydłużają się i flaczeją, ja akurat nie miałam z tym problemu, ponieważ karmiłam tylko 2 miesiące (to nie był mój wybór, a raczej zbyt mała ilość pokarmu, więc mała musiała być dokarmiana, więc pokarm sam szybko zanikł) i biust nie zdąrzył się "zdeformować", ale nie powiem też że biust powrócił do rozmiarów sprzed ciąży, stał się większy
![]()
![]() |
#1328 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja chce karmic max pol roku, bo i tak tylko w tym okresie jest siara ![]() ![]() Ps. Wiekszy tez byc nie musi ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-15 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() z racji tego, że nasz dom składa się z jednego pomieszczenia, nie ma możliwości, by dziecko nie miało kontaktu z psem, zresztą wcale mi to do głowy nie przyszło. Ja też wychowywałam się wśród zwierząt i pewnie stąd ta wrażliwość, bo filmy przyrodnicze, to jedyne filmy na których płaczę jak bóbr. tylko ciekawa jestem jak nasza psinka zareaguje na nowego członka rodziny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurdupelek lubi wskoczyc do lozka, ale dopiero rano jak juz ma cale lozko wolne ![]() ![]() Co do reakcji na dziecko to wiem, ze onek (schroniskowy)nikogo by nie skrzywdzil, jesli nie lubi np. smierdziucha-frety to poprostu unika z nia kontakty, tak samo bylo ze szczurkiem ![]() Pudlasty byl w domu u rodzicow i mieszkal z siostry synkiem od urodzenia, wiec o tego tez jestem spokojna, a kurdupelek cieszy sie do kazdego wozka na ulicy i bardzo lubi obce dzieci, wiec raczej bedzie dobrze ![]() ![]() Ps. Mamy duza klatke kenelowa, jak Patrick bedzie meczyl psy to tam bedziemy go zamykac ![]() Lece na horror obejrzec z TZ-em, a potem spac Dobranoc ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-15 o 21:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nasza psinka wskakuje do łóżka rano w soboty i niedziele, kiedy razem się wylegujemy. a jak wskoczy to ładuje się między nas, i taka szczęśliwa wtedy jest. i uwielbia się opalać, co widać na załączonym zdjęciu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Zadomowienie
|
karamari wrzucam fotki tajemniczej zakładki na biuście koszulki do karmienia
![]() ![]() i korzystając z tego, że wyciągnęłam aparat- pokażę sweterek, który wydziergałam ze schematu od Niki. Stanęło na beżowym z dodatkiem łososiowego, na zdjęciach kolorki wyszły trochę przekłamane, bo je robiłam wieczorem... Mam nadzieję że moja córeczka urodzi się z główką mniejszą niż ten miś, którego zatrudniłam w charakterze modela- na niego kapturek jest ciut za mały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1338 |
Raczkowanie
|
Miłego pobytu w takim razie
![]() Beata - pochodzisz z Lublina ? tak tak pochodze z lublina dokladnie z bronowic,a ty skad??? ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- wierze ci ze teskno za sloneczna italia ja nie bylam juz rok bo raz do pl trzeba jechac raz do itali A I DO PRACY TRZEBA CHODZIC.a gdzie w itali jak moge spytac? |
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej. Niedawno wrocilam z polski i dopiero teraz nadrobilam was, ha ha. Bylam na badaniu polowkowym i widzialam kochanego syneczka na 4 d
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1340 | |||
Zadomowienie
|
Czesc spiochy
![]() Mnie TZ obudzil juz o 7 00 ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nasze w weekendy juz od samego rana czekaja kiedy z nimi pojedziemy na spacer. Wiedza, ze jak TZ jest w domu to czeka je wyprawa w nieznane ![]() Jeszcze ku przestrodze, dzieci potrafia byc niebezpieczne ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Zadomowienie
|
Hejka, ja juz tez na nogach bo zaraz na szkolenie i tam do 17
![]() Tequilla jakie Ty masz zdolnosci :P ja bym nawet szala nie zrobila ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas pogoda juz z rana szpatna jak nie wiem, ale to dobrze bo mi nie szkodaa ![]()
" If You find The Right Person Never let her go away" http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 23.09.2009r - ![]() ![]() 03.12.2009r. - ![]() ![]() Edytowane przez klaudiaaa86 Czas edycji: 2009-05-16 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Raczkowanie
|
witam wszystkie mamusie w sobotni poranek!
Właśnie nadrobiłam czytanie Was z wczoraj i co do piesków w sypialni dziecka mówie nie , gdyż znam przypadki że wychuchany do tej pory pupilek jest zazdrosny o dziecko i wtedy nawet najlepszy pies może zaatakować. Sama mam dwa psiaki chodza po domu ale do sypialni nie moga wchodzic od szczniaka wiec mysle że nie bedzie problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | |||||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry w pochmurną sobotę!
Mąż na weekend w domu, planowaliśmy plener i kajaki, a tu pogoda takie figle płata ![]() Sorejna, mam nadzieję, że dzisiaj jesteś już w lepszym humorku! ![]() Beata 76, Ty szczęściaro - przyjemnego urlopu w Italii! Z wczorajszych zakupów donoszę, że rajstopy w Gattcie ciążowe są tylko cienkie (chyba 15 DEN), za to w różnych kolorach. W H&M są grube (60 DEN), ale tylko czarne w dwupakach i cienkie tylko cieliste. Przynajmniej w Łodzi. Poza tym w KappAhlu mają rajstopy w dzikich rozmiarach w różnych wzorach i kolorach, ale nie jestem pewna, czy by pasowały na ciążę ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też strasznie się stresowałam podczas USG połówkowego, badanie wydawało mi się strasznie długie, a ja w wielkim napięciu czekałam na powoli spływające informacje... Niepotrzebne nerwy ![]() Cytat:
Tu jest prosty instruktaż wideo: http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck...nie_Kegla.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tutaj jest skrótowy artykuł o dobieraniu stanika w ciąży i na czas karmienia: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...karmienia.html I jeszcze raz wklejam link do artykułu z Fundacji Mama, zawiera wiele przydatnych informacji: http://fundacjamama.pl/index.php?opt...602&Itemid=101 Cytat:
![]() I gratuluję talentu do dziergania ![]() Miłego weekendu, mamuśki!
![]() |
#1345 |
Zadomowienie
|
witam wszystkie mamusie
![]() ![]() ![]() przyznam ze podczutuje Was od jakiegos czasu,a do tej pory celowo sie nie rejestrowalam poniewaz wiedzialam ze grozi to uzaleznieniem ![]() ![]() termin mam na 8 pazdziernika, plci jeszcze nie znamy ale kolejna wizyta 28maja i mam nadzieje ze malenstwo sie ujawni. ciaze od poczatku zle znosilam- poczawszy od mdlosci, ogromnego wstretu do zapachow i jedzenia, zlego samopoczucia, po ogromne, nie do zniesienia bole glowy. wyniki od poczatku mam slabe- w zwiaku z tym testuje juz 3 zelazo- mam nadzieje ze w koncu wyniki sie poprawia. bolam mnie przez jeden dzien brzuch i dostalam duphaston (wlasnie mi sie skonczyl) i 5 zastrzykow kaprogestonu- troche sie zestresowalam ze cos grozi mojemu maluszkowi ale wszyscy uspakajaja ze wiele kobiet przyjmuje te leki i jest ok. ostatnio boli mnie dolna czesc plecow i to mnie takze nipokoi. moj brzuszek jest juz widoczny, jednak znajomi mowia ze jest maly ![]() ruchy czuje tak okolo 16 tygodnia- o ile to sa ruchy mojego malenstwa ![]() ![]() ![]() ale sie rozpisalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1346 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | ||
Zakorzenienie
|
Ja wcześniej mieszkałam na Choinach, a od kilku lat koło Lublina
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dopiero wróciłam z zakupów - w końcu kupiłam buty - zobaczymy jak się sprawdzą na weselu dziś ![]() Idę się zbierać, bo jeszcze nic nie zrobiłam, a tu jeszcze prysznic, malowanie, prasowanie, a ślub o 14:30 ![]() Miłej soboty ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Faktycznie! Miłego pobytu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() _________________________ _____________ Wczoraj dostaliśmy od kumpeli pierwszy prezent dla brzdąca - trzy pary malutkich skarpetek. Strasznie mnie to rozczuliło. Chodzę i przeżywam, bo takie małe ubranko uświadamia dobitnie, że jeszcze trochę i mały człowieczek pojawi się w naszym życiu. Zapomniałam napisać na temat łóżeczek (a widzę, że Radek VII króluje), że lepiej wydać trochę więcej pieniędzy na łóżeczko, bo jest solidne. Sprawdzaliśmy te zwykłe, z samych szczebelków - kiwają się okropnie. Nie wiem, czy to wina słabego ich skręcenia w sklepie, czy tak naprawdę się zachowują? Ale pamiętać należy, że jak dziecko zacznie wstawać i trzymać się oparcia, to będzie nim trzęsło, a tym samym całe łóżeczko będzie "chodziło". Aha i jeszcze jedno. Chyba brzdąc zaczyna mnie powoli delikatnie kopać. Póki co to takie dziwne łaskotanie od środka podbrzusza, gdy siedzę skulona.
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-05-16 o 12:12 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Zadomowienie
|
dziekuje za mile przyjecie
![]() tak Was czytam i podziwiam ze juz jestescie rozeznane w kwestii wozkow i lozeczek ![]() ![]() natomiast jezeli chodzi o lozeczko to prawdopodomnie bedzie w komplecie z innymi mebelkami poniewaz malenstwo bedzie mialo swoj pokoik. troche ogladalam takich kompletow mebli dla dzieci na necie ale moim zdaniem nie ma duzego wyboru. |
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie. Przeczytałam wszystko od początku, zajęło mi to trochę czasu... Chciałabym się przyłączyć do Was. Mam na imię Ilona i termin mam na 21 października. Bardzo proszę o wpisanie mnie na Waszą listę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.