|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
| Pokaż wyniki sondy: Co myślisz o przedłużeniu włosów [?] | |||
| super . ! |
|
475 | 61,29% |
| nie mam na ten temat zdania. |
|
40 | 5,16% |
| wolę zapuścić swoje. |
|
160 | 20,65% |
| wygląda to nienaturalnie. [!] |
|
100 | 12,90% |
| Głosujący: 775. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przedluzanie wlosöw-czescIII wätek zbiorczy
Cytat:
|
|
|
|
|
#2432 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
czy jakis inny specjalny do tkanin syntetycznych hehe :pa tak w ogole napisalam do dziewczyny ktora zajmuje sie przedluzaniem wlosow i odpisala mi ze neturalne maja faktycznie dluzsza zywotnosc ale wszystko zalezy od czestotliwosci noszenia clipow i ich pielegnacji , i ze odpowiednio traktowane syntetyki na pewno posluza dluzej niz miesiac .. |
|
|
|
|
#2433 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/item628134273_clip...8_kolorow.html |
||
|
|
|
#2434 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2435 |
|
BAN stały
|
malolka to sprobuj zrobic jak ja czytalam , wsadz koncowki we wrzaca wode , podobno tak im sie przywraca zdrowy wyglad , i wyplukaj w jakims plynie do plukania jak pisala anja powyzej , ale dziwne ze tak sie zniszczyly .. musilas cos z nimi zrobic zakazanego, pisalas ze czesto je czeszesz, powinnas miec grzebien z szeroko rozsaatwionymi zebami ..
dziewczyny poczytajcie to Porównajmy włosy naturalne z syntetycznymi – decyzja ostateczna należy oczywiście do osoby noszącej przedłużenia. Zarówno włosy naturalne jak i syntetyczne mają wady jak i swoje zalety. Podczas wyboru między naturalnymi, a syntetycznymi włosami kierujemy się docelowym przeznaczeniem przedłużanych włosów i sposobów ich traktowania. Jeżeli mamy zamiar przedłużone włosy farbować, suszyć suszarką, nakręcać na lokówkę, karbować czy prostować, powinno się zdecydowanie wybrać włosy naturalne. Jeżeli jednak przedłużone włosy mają być tańsze, a nam nie zależy na stylizacji można spokojnie wybrać włosy syntetyczne. Włosy syntetyczne wady:
są tańsze niż włosy naturalne, optycznie niewiele się różnią od naturalnych włosów, nie wymagają tak intensywnej pielęgnacji nawilżania -jak włosy naturalne, po myciu powracają do swojej pierwotnej postaci Włosy naturalne wady: naturalne włosy są droższe niż włosy syntetyczne, wymagają intensywnej pielęgnacji. Włosy naturalne zalety:
|
|
|
|
#2436 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie mam taki grzebien, po noszeniu ich wczoraj i po zdjeciu poooooznym wieczorem byly zlepione tak jak na jednym ze zdjec ktore umiescilam a to mnie strasznie denerwuje.
|
|
|
|
#2437 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2438 |
|
BAN stały
|
kiciaa wiec musisz szukac wlosow 65 cm lub wiecej
jesli ktos takie sprzedaje .. mysle ze latwiej znajdziesz sama tasme wlosow i beddziesz musiala wszywac clipsy
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2440 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj dziewczynki to wy wysokie jesteście
Moja rada zakupic tasme 60 cm tylko przy takiej długości włoski są owszem długie ale np cienkie,kiedys widziałam włosy 50 cm i 60 cm i w opisie miały po 100 gram co domyslnie w przypadku 60 siątek idzie po gęstości Maliolka podobają mi sie włoski z Twojego linka,zastanawiam sie nad kolorem T88 , 613 znam ale tego wynalazku jeszcze nie doświadczyłam. Zna któraś może ten kolor?
|
|
#2441 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tylko mówie że ja mimo iz jestem wysoka to mi siegało 45 cm pod cycki az a tutaj widac że sa krótkie . Edytowane przez kiciaaa Czas edycji: 2009-05-16 o 11:56 |
|
|
|
|
#2442 |
|
Wtajemniczenie
|
aha teraz doczytałam włosy długości 42 cm, kolor fajny tylko za krótkie
|
|
#2443 |
|
BAN stały
|
sintagma malitka pisala ze wlosy po 5 razach sie zniszczyly a ty sie zastanawiasz nad ta aukcja ??
czy jest w ogole ktos na tym forum , kto ma syntetyki na clipy od ponad miesiaca i moze powiedziec ze sa w dobrym stanie ? |
|
|
|
#2444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2445 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2446 |
|
Wtajemniczenie
|
ooodeta nie nie zastanawiam sie
tak szybko zerknełam na tą aukcję i spodobał mi sie kolor tak czy siak są za krótkieno i nie doczytałam ze są nie zbyt dobre kupiłabym clipy ale za miesiąc znów robie włoski metodą stałą wiec nie wiem czy mi sie opłaca teraz kupować Robię znów tissage na warkoczyk, miałam syntetyki kiedyś na stałe i prawda- siano po 2 myciach, wole naturalne jesli ma to byc inna metoda niz clipy
|
|
#2447 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2448 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
wydaje mi sie, ze napewno za wysoko je wpielas. ostatnia tasme powinno sie zakladas na lini ucha lub skroni. ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
![]() aktualnie wygladaja jeszcze lepiej niz jak je kupilam, bo wtedy sie za bardzo swiecily, teraz juz w ogole. |
||
|
|
|
#2449 |
|
BAN stały
|
ooooooo !!novaspace to jak to .. tyle miesiecy i sa ladne a powyzej dziewczyna twierdzi ze po 5 razach sie dredy zrobily ..
jak czesto je nosisz , jak czesto myjesz , jakiej firmy ? masz jakis link , mow nam wszystko ![]() plukasz je w plynie do plukania moze ?? jak je pielegnujesz Edytowane przez ooodeta Czas edycji: 2009-05-16 o 14:38 |
|
|
|
#2450 |
|
Wtajemniczenie
|
Cóż to za syntetyk ?
ciekawi mnie jego długa zywotność?Nova powiedz prosze gdzie takie cudo kupic?
|
|
#2451 |
|
Przyczajenie
|
wlosy kupilam w tamtym roku od niejakiej Tereni, nadaja sie one do prostowania, krecenia-
prostuje je po umyciu, myje co trzy, cztery tygodnie, jak juz sa takie hmm.sztywne. Zreszta ja mam zszyte tasma sztuczna plus naturalne- te naturalne to nie wiem czy takie naturalne, tylko z tasmy produkcyjne je jako naturalne- wysylka przez allegro z angli, z jakiego sklepu. No wiec myje je tak>> najpierw zwykly szampon ( nie do jakis sztucznych ) - jeszcze czego. Zmiekczajacy- jest to dove do wlosow rozjasnianych- bardzo dobrze zmiekcza. Po umyciu klade zawsze takie mleczko nivea do wlosow rozjasnianych- bez splukiwania i jedwab- wlosy sztuczne sa wtedy bardzo zmiekczone i ladnie sie leja i zachowuja jak naturalne.Pozostawiam do wyschniecia. Edytowane przez novaspace Czas edycji: 2009-05-16 o 14:47 |
|
|
|
#2452 |
|
Rozeznanie
|
ja mam od lutego swoje syntetyki (jedna grubą dopinkę) i tez jest w takim samym stanie jak po zakupie, noszę ją co kilka dni, myję co jakiś czas w wodzie z delikatnym szamponem, płuczę w płynie do płukania, i myślę że jak ktoś dba to nie powinno się nic dziać dziwnego z włosami, chociaż przy codziennym noszeniu napewno prędzej się zniszczą...
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 613-to najjaśnieszy kolor przechodzący w żółty (chemiczny blond) T88-to najjaśniejszy blon,ale o odcieniu platyny,gołebim,lub niebieskawym. ogólnie to sa jane kolory,ale różnią się . najproście to wygląda tak. 613 to kolor po rozjaśniaczu,a jesli ktoś chce wybielić kolor nakładając płukankę niebieska to wyjdzie mu T88 |
|
|
|
|
#2454 |
|
BAN stały
|
novaspace a nie wiesz co to za twarzywo .. duzo za te clipsy placilas .. hmm
nie rozumiem wiec na czym polegal blad tej panny ktora po 5 razach ma dredy a nie wlosy .. TmargoT masz jakies zdanie na ten temat? |
|
|
|
#2455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2456 |
|
Wtajemniczenie
|
TmargoT z tym 613 to masz swietą racje-jest sztuczny a z kolorem T 88 spotkałam sie pierwszy raz i pierwszy raz słysze o takim. Własnie podoba mi sie to ze nie jest taki żółty,sztuczny...
Ja chciałabym zamówić włoski na taśmie ale ta firma Exclusive coś ( zna ktoś tą firme ,z mojego zdjęcia,ma ktoś te włosy,piszą ze można nosić 2 lata i ze pozyskiwane na terenie Europy)tam nie ma takiego koloru w ofercie Mi taki naturalny wydaje sie być 24 i mi nawet pasuje,ostatnio nim robiłam i zlał sie idealnie.TmargoT jak myslisz jak ktoś ma sprawne palce może sobie przyszyc taś sam? Nie wydaje mi sie zebym palca do głowy przyszyła ![]() Nie wiem czy próbować czy płacić komuś,boje sie ze włosy zniszcze
|
|
#2457 |
|
BAN stały
|
sintagma to jak bardzo jasne masz wlosy .. ile czasu z rozjasniaczem siedzisz na glowie ?? w ogole jak dlugie masz wlosy ??
|
|
|
|
#2458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyczyn jest wiele. podstawa to sa różne gatunki sztucznych włosów. ja już pewnych rzeczy nie obejmuję,bo przy zakupie wydaje mi się,że miękki włos bedzie super,a tu się okazuje,że szybciej się niszczy.często grubsze włosy wygrywają na długość noszenia.potem jest odpowiednia pielęgnacja. Cytat:
|
||
|
|
|
#2459 |
|
Raczkowanie
|
allegro 098767890
słuchaj ja się zastanawiam czy 613 czy 22 I dostałam taka odp ze 22 to słoneczny blond wpada w żółty kolor 613 platyna a wiec dla mnie jest najodpowiedniejszy oczywiście w oparciu o moje fotki włosów tak mi ta mila pani odpisała Jeszcze nie zamówiłam bo dostawa będzie kolo 20 maja wiec wtedy ![]() ![]() ![]() nie mogę się doczekać![]() ![]() ![]() Alezobaczmy jak będzie np po miesiącu eksplotacji... yyyyy |
|
|
|
#2460 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie mam zdania na temat tego dlaczego jej sie zrobily dredy. Jak bede w domu wkleje zdjecia swoich wlosow. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

czy jakis inny specjalny do tkanin syntetycznych hehe :p

- jeszcze czego. Zmiekczajacy- jest to dove do wlosow rozjasnianych- bardzo dobrze zmiekcza. Po umyciu klade zawsze takie mleczko nivea do wlosow rozjasnianych- bez splukiwania i jedwab- wlosy sztuczne sa wtedy bardzo zmiekczone i ladnie sie leja i zachowuja jak naturalne.
Mi taki naturalny wydaje sie być 24 i mi nawet pasuje,ostatnio nim robiłam i zlał sie idealnie.