Praca jako au-pair - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-17, 11:57   #1801
Aerith
Organizatorka

Dot.: Praca jako au-pair

a ja sie coraz bardziej zaczynam bac, ze hostka do mnie nie napisze juz
wiecej otym mysle i sie przejmuje, bo w sumie moze mysli, ze juz nie chce do nich przyejzdzac, skoro nie odp
eh szukam na google jak tylko sie da, szuklama na skypie, a na facebooku nie bardzo sie znam... i nic:< nawet juz nie jestem pewna, czy ona miala to naziwsko na G, czy na B... ehh:<

zamówienia zagraniczne

Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic.
Aerith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 12:07   #1802
tangozmotylem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
To racja.

Jasne, od razu bede krzyczala, jak bedzie cos fajnego. A podejrzewam, ze Weimar to troche podobne do Saarlouis, wiec ceny moga byc podobne.

Kolejna wazna rzecz - leki. Jesli czesto chorujecie, to kupcie sobie w Polsce zapas lekarstw, bo tutaj ponoc sa one cholernie drogie. Nie sprawdzalam, bo mam jeszcze swoja partie, ale lepiej sie zaopatrzyc w to w Polsce.

A co do mojej choroby, to dzis juz znacznie lepiej. Wzielam dzis termometr i pokazalo raz 33.5, a raz 34.9, ale to niemozliwe, bo dzis mnie nawet gardlo przestalo bolec, wiec jestem na dobrej drodze do wyleczenia.

I jeszcze - czy ktoras z Was mieszkajaca teraz w DE zna tutejsze odpowiedniki Apapu, Rutinoscorbinu? Czy wystarczy, ze wezme opakowanie leku, gdzie jest napisany sklad i mi wydadza cos takiego samego?

Ja już zrobiłam taki zapas leków jakbym na rok jechała albo była lekomanką no ale nigdy nic nie wiadomo
Myślę, że jeśli weźmiesz opakowanie leku to wydadzą Ci coś takiego samego
tangozmotylem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 12:13   #1803
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
Masz juz pomysł, jak im to przekażesz???

w kazdym razie, trzymam kciuki aby sie udało!!!
W drodze do kościoła wspomniałam, że założyłam sobie konto w internecie i że cztery rodzinki są mną zainteresowane. Dla uspokojenia ich dodałam, że były też takie, które mnie odrzuciły (żeby nie myśleli, że w tym internecie to tylko napaleni zboczeńcy, co zapraszają do siebie każdą dziewczynę ). Mama powiedziała, że się uparłam, a tata,ze jeszcze musimy o tym pogadać. Ale kiedy wpadła do nas w odwiedziny siostra, to mama powiedziała jej że wyjeżdżam, więc może da się ją ugłaskać. Gorzej z tatą, ale powiedziałam im, że jedną rodzinę sprawdziłam w necie i rzeczywiście istnieje. Jeszcze czeka nas rozmowa. Pokażę im ich konta na stronie i zobaczymy. Włączy mi się gadanie, bo bardzo chcę jechać. I mam nadzieję, że przejdzie. A i tak jeszcze nie wiadomo, czy w ogóle akurat z którąś z tych rodzin mi wyjdzie.

Myślicie, że powinnam odpisać na ofertę rodziny, która nie ma zdjęcia na profilu. Wydaje mi się to podejrzane, więc chyba wywale ich do kosza...
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 12:17   #1804
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Mycha, ja na takie rodziny w ogole nie zwracalam uwagi i nie ryzykowalabym. Nie mowie, ze ludzie, ktorzy nie dodaja zdjec to bandyci, ale na takim portalu to raczej podstawa.

Aerith, ale skoro oni sie do Ciebie odezwali ( patrzylas na aupair-world, tak? ) To Tobie tez sie powinen pokazac ich nr telefonu, jesli mieli wykupione premium ( a musieli, zeby widziec Twoje dane ). Wiec moze tam to znajdziesz?

Edytowane przez cu.Kinia
Czas edycji: 2009-05-17 o 12:19
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 12:20   #1805
mychamycha
Zakorzenienie

Dokładnie tak myślę Ok, już tą panią pożegnałam
Stary 2009-05-17, 12:24   #1806
Aerith
Organizatorka

Kiniu oni juz zdezaktywowali konto wszystkie odpowiedzi pozytywne, ktore mialam na aupairworld od ludzi, ktorych juz nie ma poznikaly

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-05-17, 12:29   #1807
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

O rany, to rzeczywiscie jestes w kropce. :/
Wydaje mi sie, ze moze poszukaj jakiejs jednej, dwoch rodzin, a jesli tamci sie nie odezwa w przeciagu tygodnia, dwoch, to poszukaj kogos innego. Musisz probowac, rownie dobrze byc tak, ze rodzina po 2 tygodniach pisania maili i paru dniach milczenia napisze Ci " Sorry, but we've chosen another au pair ... ". Zupelnie bez powodu. Ja tak mialam z Finlandia, moze czytalas wczesniej watek. Wiec nie miej wyrzutow sumienia, ze ich wystawilas, nie martw sie, ze nie znajdziesz nowej rodziny, bo ich jest mnostwo.
Stary 2009-05-17, 12:32   #1808
Aerith
Organizatorka

kurcze, ale juz w sumie napalilam sie na ta cala korsyke poza tym troche pisalysmy i musze przyznac, ze byla dosc sympatyczna... sama wysylala mi co wiadomosc fotki, wsyztskie informacje podawala... ona walsciwie juz po 2 mailu byla na mnie zdecydowana. co prawda my czasem sobie co 3-4 dni odpisywalysmy, bo pisalam jej, ze przygotowuje sie do egzaminow... wiec sama nie wiem moze napisze jeszcze ;(

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-05-17, 12:36   #1809
karateczka000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aerith Pokaż wiadomość
kurcze, ale juz w sumie napalilam sie na ta cala korsyke poza tym troche pisalysmy i musze przyznac, ze byla dosc sympatyczna... sama wysylala mi co wiadomosc fotki, wsyztskie informacje podawala... ona walsciwie juz po 2 mailu byla na mnie zdecydowana. co prawda my czasem sobie co 3-4 dni odpisywalysmy, bo pisalam jej, ze przygotowuje sie do egzaminow... wiec sama nie wiem moze napisze jeszcze ;(
napisze, napisze skoro po 2 mailu była zdecydowana to jej zalezy i napewno napisze

Kacha, suuuper masz, naprawdę. Ta kobieta jest przesympatyczna na tym nagraniu. Na pewno bedziesz miała fajne wakacje

myślicie, że w 1 miesiąc znajdę rodzinkę chętna na okres 2-3 miesięcy?
ile czasu Wy szukałyscie?

karateczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 12:42   #1810
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Ja akurat uwazam, ze i tym rodzinom bez zdjecia sie powinno odpisywac. Ale oczywiscie trzeba koniecznie poprosic o fotki w mailu. Ja tak znalazlam swoja pierwsza rodzine, po prostu nie chcieli pokazywac swoich zdjec publicznie, wiadomo kazdy moze zobaczyc itp.

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 12:42   #1811
Aerith
Organizatorka

TŻ też mówi, że napewno odpisze, skoro już dogadywałyśmy się co do samolotu, podała mi adresy etc.. ale i tak sie boje, ze moze pomysli, ze nie chce juz do niej jechac... sama nie wiem:/

karateczka mysle, ze powinnas znalezc- ja szukalam pare dni... ale nie wiem, czy mi sie poszczescilo, czy wszystkim zajmuje tyle

zamówienia zagraniczne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-17, 12:45   #1812
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Cytat:
Napisane przez karateczka000 Pokaż wiadomość
Znajdziesz. Ja moich szukalam przez jakis miesiac.

Aerith, jesli pisalas o egzaminach, to jest wieksza szansa, ze beda sie chcieli przypomniec.
Mam pomysl! W mailach jest chyba opcja, ze mozna zrobic sobie podpis, prawda? Moze napisz tam o sytuacji i prosisz wszystkich o przeslanie wiadomosci? Nie wiem, jak to dziala, ale podpis pewnie sie zmienia nawet w wyslanych mailach, wiec moze warto go umiescic? Rodzinka pewnie jeszcze czyta Twoje maile, zawsze to zwiekszy szanse na odzew?

Edytowane przez cu.Kinia
Czas edycji: 2009-05-17 o 12:47
Stary 2009-05-17, 12:59   #1813
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tangozmotylem Pokaż wiadomość
Ja już zrobiłam taki zapas leków jakbym na rok jechała albo była lekomanką no ale nigdy nic nie wiadomo
Myślę, że jeśli weźmiesz opakowanie leku to wydadzą Ci coś takiego samego
ja tez ekow musze nabrac
gripex, polopiryna, neoangin , ibuprom

Cytat:
a ja sie coraz bardziej zaczynam bac, ze hostka do mnie nie napisze juz
wiecej otym mysle i sie przejmuje, bo w sumie moze mysli, ze juz nie chce do nich przyejzdzac, skoro nie odp
eh szukam na google jak tylko sie da, szuklama na skypie, a na facebooku nie bardzo sie znam... i nic:< nawet juz nie jestem pewna, czy ona miala to naziwsko na G, czy na B... ehh:<
wspolczuje ci

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
W drodze do kościoła wspomniałam, że założyłam sobie konto w internecie i że cztery rodzinki są mną zainteresowane. Dla uspokojenia ich dodałam, że były też takie, które mnie odrzuciły (żeby nie myśleli, że w tym internecie to tylko napaleni zboczeńcy, co zapraszają do siebie każdą dziewczynę ). Mama powiedziała, że się uparłam, a tata,ze jeszcze musimy o tym pogadać. Ale kiedy wpadła do nas w odwiedziny siostra, to mama powiedziała jej że wyjeżdżam, więc może da się ją ugłaskać. Gorzej z tatą, ale powiedziałam im, że jedną rodzinę sprawdziłam w necie i rzeczywiście istnieje. Jeszcze czeka nas rozmowa. Pokażę im ich konta na stronie i zobaczymy. Włączy mi się gadanie, bo bardzo chcę jechać. I mam nadzieję, że przejdzie. A i tak jeszcze nie wiadomo, czy w ogóle akurat z którąś z tych rodzin mi wyjdzie.

Myślicie, że powinnam odpisać na ofertę rodziny, która nie ma zdjęcia na profilu. Wydaje mi się to podejrzane, więc chyba wywale ich do kosza...
ja uwazam ze nie wszyscy bez zdjec musza byc od razu oszustami, pod warunkiem ze wysla w dalszej korespondencji zdjecia i maja opisane w profilu duzo a nie 2 zdania
Cytat:
Napisane przez karateczka000 Pokaż wiadomość
napisze, napisze skoro po 2 mailu była zdecydowana to jej zalezy i napewno napisze

Kacha, suuuper masz, naprawdę. Ta kobieta jest przesympatyczna na tym nagraniu. Na pewno bedziesz miała fajne wakacje

duzo szuka teraz widze summeraupair
wiec mysle ze znajdziesz.
a skad sa toba zainteresowani?
bo juz sie gubie

ogladalas to nagranie?
hehe. wiesz przez tel ma identico glos jak na nagraniu
i mowi wyraznie dosc

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Ja akurat uwazam, ze i tym rodzinom bez zdjecia sie powinno odpisywac. Ale oczywiscie trzeba koniecznie poprosic o fotki w mailu. Ja tak znalazlam swoja pierwsza rodzine, po prostu nie chcieli pokazywac swoich zdjec publicznie, wiadomo kazdy moze zobaczyc itp.
jak zrobilas to ze podlaczalas do kontaktu z tym patyczkiem do uszu?

Polak potrafi widze
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 13:19   #1814
mychamycha
Zakorzenienie

MOGĘ! tak się cieszę oczywiście z emocji popłynęły mi łzy, ale udało mi się ich przekonać Tata tylko zapowiedział, że mnie odwiezie (niech mu będzie ), a mama zabroniła mi zakochać sie w jakimś Niemcu, a jeśli już, to ściągam go do Polski Uff. No i już mogę spokojnie szukać rodzin.
Stary 2009-05-17, 13:21   #1815
2018070520180950
Konto usunięte

zakladam blog na
http://kasia-au-pair.blogspot.com/

na razie pusty jest
ale mozna tam fajne dodatki dodawac

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

mycha to super
Stary 2009-05-17, 13:21   #1816
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Mycha, to gratulacje! Zapraszamy do Dojczlandii.
I teraz uprzytomnij mi, bo znowu mi sie miesza - gdzie jedziesz? Masz juz wybrane miejsce?

EDIT: Teraz doczytalam, ze dopiero szukasz.
Stary 2009-05-17, 13:25   #1817
kasia_no87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
jak zrobilas to ze podlaczalas do kontaktu z tym patyczkiem do uszu?

Polak potrafi widze
Do tej dziurki u gory wkladasz patyczek i reszte normalnie.

exAparatka
Stary 2009-05-17, 13:34   #1818
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
Znajdziesz. Ja moich szukalam przez jakis miesiac.

Aerith, jesli pisalas o egzaminach, to jest wieksza szansa, ze beda sie chcieli przypomniec.
Mam pomysl! W mailach jest chyba opcja, ze mozna zrobic sobie podpis, prawda? Moze napisz tam o sytuacji i prosisz wszystkich o przeslanie wiadomosci? Nie wiem, jak to dziala, ale podpis pewnie sie zmienia nawet w wyslanych mailach, wiec moze warto go umiescic? Rodzinka pewnie jeszcze czyta Twoje maile, zawsze to zwiekszy szanse na odzew?
Kiniu pomysl jest super tylko jest jedno ale. Bo ja nigdy nie mialam podpisu, wiec nie wiem
Ale czy taki podpis sie odswieza w starych wiadomosciach? tzn jesli, kiedys mialam np podpis Edyta, to teraz zmieni on sie na taki jak teraz dam??

Kachaaa
dziekuje za zaproszenie na pocztaku mialam problem jak to potwierdzic ale chyba sie udalo...

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-05-17, 13:47   #1819
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Do tej dziurki u gory wkladasz patyczek i reszte normalnie.
aha. musze wyprobowac jak bede na miejscu

nie lubie lesz ,ale mnie na ta piosenke cos wzielo
http://www.youtube.com/watch?v=qXIW-U1XgLU

Cytat:
Kiniu pomysl jest super tylko jest jedno ale. Bo ja nigdy nie mialam podpisu, wiec nie wiem
Ale czy taki podpis sie odswieza w starych wiadomosciach? tzn jesli, kiedys mialam np podpis Edyta, to teraz zmieni on sie na taki jak teraz dam??

Kachaaa
dziekuje za zaproszenie na pocztaku mialam problem jak to potwierdzic ale chyba sie udalo...
nie ma za co
widze ze ty z torunia
moj brat tam studiuje na UMK

musze blog uzupelnic
mialam do dziadzi jechac ale wszyscy jechac chcieli i nie bylo miejsca

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

mychamycha mowilam ze prosciej bedzie jak powiesz ze juz piszesz z rodzinkami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-17, 13:53   #1820
Aerith
Organizatorka

DZIEWCZYNY !!!!!! : jupi:aaaaaaa mam email ale ja ciemna z drugiej storny jestem znalazlam na poczcie na serwerze o2 w antyspamach bo jak mi przychodzila wiaodmosc od niej to przekierowywalo jako spam wiec musialam dodac jako wiadomosc bezpieczna i teraz tak ogladam poczte, bo kombinowala z tym podpisem i patrze, a tu adresik i naziwsko ma jednak na G oki to teraz trzeba wiadomosc do Niej napisac;p

Kachaaa ja nie jestem z Torunia jestem z dolnegoslaska... tez tutaj studiuję, pierwszy rok

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-05-17, 14:04   #1821
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
DZIEWCZYNY !!!!!! : jupi:aaaaaaa mam email ale ja ciemna z drugiej storny jestem znalazlam na poczcie na serwerze o2 w antyspamach bo jak mi przychodzila wiaodmosc od niej to przekierowywalo jako spam wiec musialam dodac jako wiadomosc bezpieczna i teraz tak ogladam poczte, bo kombinowala z tym podpisem i patrze, a tu adresik i naziwsko ma jednak na G oki to teraz trzeba wiadomosc do Niej napisac;p

Kachaaa ja nie jestem z Torunia jestem z dolnegoslaska... tez tutaj studiuję, pierwszy rok
to pisz pisz

a co studiujesz>?
moj brat II rok administracji
Stary 2009-05-17, 14:10   #1822
Aerith
Organizatorka

To ten sam wydział ja studiuję prawo

Kachaaa a Ty skąd jesteś

zamówienia zagraniczne

Edytowane przez Aerith
Czas edycji: 2009-05-17 o 14:12
Stary 2009-05-17, 14:14   #1823
2018070520180950
Konto usunięte

znalazlam cos takiego

Cytat:
Witam,

nazywam sie Paula i obecnie pracuje dla szkockiej rodziny mieszkajacej w okolicach Glasgow. Poniewaz od wrzesnia zaczynam studia, obiecalam znalesc dla nich nowa au-pair na moje miejsce. Poszukujemy kogos od lipca/sierpnia 2009.

Jest to rodzinka skladajaca sie z taty, dwoch synow (7 i 13 lat) oraz narzeczonej taty. Mieszkaja w exkluzywnej dzielnicy, maja psa, rybke i chomika http://forum.aupairpoland.com.pl/ima...icon_smile.gif
Jako au-pair mam do dyspozycji swoj pokoj z lazienka, pokoj komputerowy oraz samochod. Oczywiscie moge rowniez korzystac z reszty domu tak jak kazdy inny domownik, gdyz jestem tutaj traktowana jak czlonek rodziny. Opiekuje sie dwoma sympatycznymi i (o dziwo http://forum.aupairpoland.com.pl/ima...ies/oczko2.GIF spokojnymi chlopakami oraz pomagam utrzymac porzadek w domu. Do moich obowiazkow nalezy:
-zabieranie i odbieranie dzieci ze szkoly,
-przygotowywanie posilkow (razem z obiadem),
-lekkie sprzatanie, np. odkurzanie czy scieranie kurzy, pranie, prasowanie, robienie zakupow.
-od czasu do czasu nakarmienie psa lub rybki http://forum.aupairpoland.com.pl/ima...ies/oczko2.GIF

Ogolnie jestem bardzo zadowolona z tej rodziny, gdyz naprawde okazali sie byc przyjaznymi i milymi ludzmi. Sa do tego bardzo wyrozumiali, wiec nie musze sie obawiac jesli czegos nie rozumiem, chetnie ucza mnie angielskiego. A do tego moge spokojnie uczeszczac do pobliskiego college'u oraz na kurs jezyka dla obcokrajowcow. Nie place za mieszkanie, wyzywienie, paliwo. Zarabiam 80 funtow tygodniowo, weekendy mam wolne, a ponad to mam bardzo blisko do takich miast jak Glasgow czy Edynburg, gdzie moge swietnie spedzic swoj wolny czas. Pracuje ok. 2 godzin rano oraz gdy dzieci wroca ze szkoly. Dopoki chlopcy sa w szkole, mam mase wolnego czasu dla siebie.

Jedynym warunkiem przyjecia kolejnej au-pair jest posiadanie przez nia prawa jazdy, gdyz jednym z jej obowiazkow, jak juz wyzej pisalam, jest wozenie dzieci do szkoly, a ta znajduje sie jakies 4 km od domu. Poszukujemy takze osoby najlepiej na rok lub dluzej.

Jesli jestes mila, usmiechnieta, towarzyska i odpowiedzialna osoba, ta rodzina jest dla Ciebie http://forum.aupairpoland.com.pl/ima...icon_smile.gif
Moj e-mail to pagolina@interia.pl lub nr tel. 0759 892 4611.

Do uslyszenia! http://forum.aupairpoland.com.pl/ima...icon_smile.gif
moze ktos sie skusi
Stary 2009-05-17, 14:16   #1824
kasia_no87
Zakorzenienie

Cytat:
No to super wiedzialam ze nie moze byc tak zle

exAparatka

Edytowane przez kasia_no87
Czas edycji: 2009-05-17 o 14:18
Stary 2009-05-17, 14:18   #1825
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
To ten sam wydział ja studiuję prawo

Kachaaa a Ty skąd jesteś
on chcial na prawo ale nie dostal sie...a z perspektwy czasu mowi ze dobrze, bo woli swoj kierunek

pewnie jestes w moim wieku, ale ja do technikum chodzilam

ja jestem z wielkopolski
Stary 2009-05-17, 14:19   #1826
Aerith
Organizatorka

Cytat:
No to super wiedzialam ze nie moze byc tak zle
oby tylko odpisala, ze nadal wszystko aktualne

Cytat:
on chcial na prawo ale nie dostal sie...a z perspektwy czasu mowi ze dobrze, bo woli swoj kierunek

pewnie jestes w moim wieku, ale ja do technikum chodzilam

ja jestem z wielkopolski
ja skonczylam w kwietniu 20 wiec pewnie jestesmy w tym samym:p
ja na prawo sie tez nie dostalam dziennie braklo mi troche, wiec studiuje wieczorowo... a ze Wroclawia nie lubie, to mnie przywedrowalo do Torunia na UMK

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-05-17, 14:20   #1827
2018070520180950
Konto usunięte

dostalam juz 3 smsa z potwierdzeniem lotu

jest tam nr lotu kod i skad dokad i data

mam cos z tym zrobic?
czy tak se przysylaja to???

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

ja mam 19, 20 bede miec w pazdzierniku
Stary 2009-05-17, 14:23   #1828
Aerith
Organizatorka

ja co do lotu nie pomoge, bo sama sie na tym nie znam hostka pisala mi, zebym jak najszybciej kupila bilety, bo potem drozeja... ale ja bede mogla tak dopiero za tydzien, poltora... w ogole to strasznie zroznicowane sa te ceny lotow...

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-05-17, 14:24   #1829
mychamycha
Zakorzenienie

cu. Kinia, nie mam jeszcze obranego miejsca. Na razie zaczęłam z 4 rodzinami mailować. Wysłałam im swoje maile i zobaczymy... Ale oni wszyscy są daleko, wszyscy prawie na zachodzie Niemiec mieszkają. Nie wiedziałam, co pisac w takim pierwszum mailu, to napiasałam, że się cieszę, że się mną zainteresowali, zapytałam jakby wyglądał mój dzień u nich, o moje obowiązki. Poprosiłam też, aby napisali coś więcej o sobie i jeszcze wspomniałam że mogłabym w połowie lipca przyjechać. Zobaczymy, co napiszą. I czy odpiszą
Stary 2009-05-17, 14:25   #1830
kasia_no87
Zakorzenienie

Cytat:
oby tylko odpisala, ze nadal wszystko aktualne

ja skonczylam w kwietniu 20 wiec pewnie jestesmy w tym samym:p
ja na prawo sie tez nie dostalam dziennie braklo mi troche, wiec studiuje wieczorowo... a ze Wroclawia nie lubie, to mnie przywedrowalo do Torunia na UMK
Tez jestem z kwietnia

Cytat:
dostalam juz 3 smsa z potwierdzeniem lotu

jest tam nr lotu kod i skad dokad i data

mam cos z tym zrobic?
czy tak se przysylaja to???[COLOR="Silver"]
chyba tak tylko przysylaja

exAparatka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości