|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc
Ja właśnie się przebudziłam.... zrobiło się CIEPŁO ubrałam krótkie spodenki i szok:P Pan C w pełnej okazałości! Rok siedzenia przed komputerem+ zero ruchu+ zaburzenia hormonalne zrobiły swoje. Biorę się za siebie może troche późno, ale lepiej późno niż wcale.... Na razie w mojej walce mam żel na c Linere oraz http://allegro.pl/item630468639_cell...la_600_ml.html . Maść rozgrzewająca działa nieźle - grzeje na maksa skóra jest jędrniejsza na razie stosowałam 2 razy ale widać różnice ( w dotyku). Do tego aerobik (step) 3 razy w tyg oraz steper i rower. Zobaczymy jak mi pójdzie odezwe się za miesiąc czy są jakieś efekty
Pozdawiam koleżanki
|
|
|
|
#2312 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie walka trwa nadal
cwiczenia,dieta,balsamy,s erynka z peelingiem codziennie,folie raz na jakiś czas...chyba jest lepiej ale walczę od stycznia a więc jak na taki okres czasu to średnie efekty myśle;/ ale nie poddaje się,dla mnie to juz codziennosc,przywykłam do tego
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
ja daje samą kawę, kiedyś robiłam cały peeling - sól, cynamon i kawa, ale pewnego pięnego dnia TŻ pomylił to ze zwykła kawą i wypił mi cały mój peeling, do tej pory mam z tego ubaw
jeszcze kiedyś robiłam samą solą, ale wysuszł mnie niesamowicie, w sumie jak używamy syrenki nie ma potrzeby chyba dodatkowych peelingów
|
|
|
|
#2314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy aby jedno i drugie - nawet używane na przemian - to nie za dużo? |
|
|
|
|
#2315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz coś powiedzieć o tym serum? ![]() A Wy, Dziewczyny, testowałyście któryś z kosmetykow nowej serii Lirene, (te bardzo pomarańczowe)?
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko żel pod prysznic mam, i fajny jest, ładnie pachnie, pieni się i chyba coś tam daje
|
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam wątek dla siebie, odkąd biore tabletki anty mój cellulit który od zawsze był ale mały się pogłębił
najbardziej nad kolanami od wczoraj sie za niego wziełam wsmarowałam Eveline krem wyszczuplający i masowalam uda szczotkami do włosów i masażerem + szczypanie palcami... ehh tak bym chciala wyjsc w te wakacje w mini
|
#2319 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, i ja się dolaczam
od dzis: codziennie cwicze - taniec, aerobic, hula-hop, rozciaganie, zdrowo się odzywiam, ograniczam rzeczy niezdrowe i wysokokaloryczne, codziennie masaze, serum eveline, oliwka.. eh tyle dobrego, ze moj TZ jest fizjoterapeutą i często mnie wyręcza z drugiej strony te masaze antycellulitowe są bardzo nieprzyjemne, i więcej się chyba powykrecam i nastękam niż to efektu da ![]() UWAGA! Zauwazylam ze dziewczyny bardzo czesto popelniaja podstawowy blad w masazu - ruchy wykonywane są jak leci, a tak moza sobie tylko zaszkodzic ZAWSZE nalezy wykonywac ruchy w strone serca, poniewaz tak plynie krew w zylach
|
#2320 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie w sumie na serum wkurzyłam bo byla promocja w rossmanie i mnie w bambuko zrobili bo nie naliczyli promocji a ja głuptas jeden w pociagu sie skumałam i lipa, ale hmm nie żałuje ze kupiłam którykolwiek z nich bo jestem bardzo zadowolona z efektów w sumie ja chodze na te masaże roll on wiec to tez dużo daje ale banka + żel piod prysznic REWELACJA mówie wam, nie dosc ze fajnie pachnie to i swietnie sie ślizga ja jestem zachwycona. Te serum drenujacy tez fajnie pachnie, fajnie sie rozprowadza ja jestem bardzo zadowolona z zakupu i mimo ze pisze ze niby zwalcza tylko 57 % czy cos kolo tego cellulitu to mi ładnie schodzi przy połaczeniu żelu+banki, peelingu+ syrenki i serum
|
|
#2321 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny powiedzie mi jeszcze jedna rzecz, najlepiej na przykladzie ktorejs z was a nie tylko teori ;p otoz, czy ktoras z was zauwazylam jakas poprawe z wygladzie skory, gdzy zaczela pic wiecej wody? bo ja kiedys pilam moze litro wody jak dobrze poszlo, teraz staram sie znacznie powiekszyc to ilosc i jestem ciekawa czy praktycznie moze miec to jakis wplyw na stan cellulitu ?? ??
|
|
|
|
#2322 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem czy wody co ogólnie plynów nie liczac kawy. chodzio oczyszczenie organizmu z ciezkich metali i całego syfu a nie ogólnie wyglądu czy gładkosci skóry, ja pije teraz coraz wiecej morzed zielonej herbaty czesto zamiast wody i cellulit w połaczeniu z duza iloscia warzyw, ciemnym pieczywem i tymi zabiegami co pisałam robi sie malusienki
|
|
#2323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja pije ok 1,5 litra wody dziennie od liceum a cellulit z wiekiem miałam coraz większy ale to w wyniku złej diety i braku jakichkolwiek cwiczen myślę że woda ma pływ ale samo jej picie nic nie da,trzeba łączyc wszystko żeby to miało sens
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam sobie wczoraj magiczną SYRENKE.. ale jest tak ostra ze az mnie boli jak sie nią masuje uda i posladki
nie wiem jak dlugo wytrzymam.. a moze sie przyzwyczaje? Was nie drapie?
|
#2325 |
|
Zadomowienie
|
przyzwyczaisz sie
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
moja drpała i to jak, łzy w oczach miałam, a teraz nawet nie czuje tego drapania i się denerwuje bo muszę machać i machać
|
|
|
|
#2327 |
|
Raczkowanie
|
Siedzę na allegro i szukam masażera na cellulitis i przychodzi wczoraj mój chłopak do mnie i tak patrzy co robię, i mówi:
- Wiesz dlaczego mężczyźni nie mają celullitu? - odpowiadam zdziwiona, że nie wiem - a on mi na to bo jest brzydki W małym skrócie przedstawił swój męski punkt widzenia i z uśmieszkiem na twarzy uciekł. A ja dalej namiętnie szukam masażera. |
|
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2329 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2330 |
|
Zadomowienie
|
a to meżczyźni wogóle wiedza co to cellulit? przecież wiekszość(bez obrazy) to takie półmózgi ze nie wiedza czym sie rózni warkocz od kucyka i sukienka od spódniczki
|
|
#2331 |
|
Raczkowanie
|
Dżizas...chciałabym żeby nie wiedzieli...mi się niestety trafił facet po przejściach...i "dzięki temu" wie co to cellulit...o tipsach wie więcej niż ja bym chciała wiedzieć (szczególnie od strony finansowej
)...i takie tam...no ale cóż...widać nie każda z nas może mieć takie "szczęście" i mieć "półmózga" ![]() Tak czy inaczej...moja syrenka też mi dała popalić od pierwszego użycia...ale tłumaczę sobie (cholera od kiedy wzięłam się za siebie wygląda na to, że dużo ze sobą gadam ), że tak trzeba, bo to znaczy, że działa...niby trzeba pocierpieć żeby być piękną, nie ![]() Słuchajcie...wynalazłam na allegro taki specyfik do owijania się... "Zawiera maksymalną ilość olejków: cynamonowego, pomarańczowego, goździkowego i kofeiny, które są najskuteczniejszymi, aktywnymi substancjami redukującymi podskórną tkankę tłuszczową, która jest główną przyczyną powstawania cellulitu." ...zna się na tym któraś z was? Przecież takie "cuś" to chyba można sobie zrobić na własną rękę nie? Co oznacza "maksymalna ilość" :O ? |
|
|
|
#2332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cholerni wzrokowcy:PMam upatrzony masażer jeden: http://allegro.pl/item634053092_masa...ja_2_lata.html tylko nie wiem czy on jest na baterie czy normalnie na prąd ( wolałabym na prąd) i drugi który mnie bardzo kusi: http://allegro.pl/item633598920_prof...ac_nowosc.html tu niestety cena mnie przeraża, aczkolwiek jak patrze na niego to myślę że na 90% będzie działał mega dobrze ehh jeszcze zobacze co mają w saturnie no i kupuje.... |
|
|
|
|
#2333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj tam nawet z cellulitem jesteśmy piękne
|
|
#2334 |
|
Zadomowienie
|
kilkanascie postów wczesniej dziewczyna właśnie o tym pisała, ze zamiast byc piekna spuchła, i wyglądowała u lekarza itd nie radze bawic sie w to
|
|
#2335 |
|
Przyczajenie
|
eeee katujecie sie No dobra ja w sumie też
Od jakiegoś czasu biore naprzemienne natryski pod prysznicem Zauważyła ze z czasem lepiej znoszę zimna wode Wmawiam sobie że to dla mnie dobre i dobrze wpływa na krązenie bo z tym tez mam problem Do tego szoruje sie rekawicą a po prysznicu wklepuje sobie żel eveline fajny jest i niedrogi Nie masuje bo mi sie nie chce efekty sa jakies Skóra jest gładka i czuje sie ładniejsza to juz cos
|
|
|
|
#2336 |
|
Przyczajenie
|
kiedys walczylam,az sie zmeczylam. Teraz musze znow wrocic do np prysznicow bo cwiczenia same nie pozbywaja sie tej zmory z moich ud
|
|
|
|
#2337 |
|
Raczkowanie
|
U mnie walka staneła w martwym punkcie. Mam alergie więć leje mi się z nosa, mam zatoki więc nie moge oddychac, mam jeszcze grypę i czuje się 0/10. Karnet na aerobik, stepper, i cała reszta leży w kącie. Jedyne co moge powiedzieć to po balsamie do ciała linerne ( ten mega pomarańczowe serum na dzień) mam fajną skóre nóg, co da się wyczuć w dotyku ( i na gołe oko
że poprawiła się jej jędrność a stosuje go dopiero kilka dni.
|
|
|
|
#2338 |
|
Raczkowanie
|
ja walcze od prawie miesiaca i efekty lekkie widze ale to nie to jeszcze.... trzeba zmasowany atak walnac. co robiłam :
- szorowałam uda szorstka gąbką -naprzemienne prysznice -eveline 3d -niedawno znalazlam w szafie masazer mamy jakis stary z PRL-u;d - orbitrek 30-50 minut dziennie -dieta No i efekty sa, z przodu cellulit mniejszy, uda jedrniejsze, troche 3 kilo mniej. Ale teraz prosba do pań Venealin i NiczymFeniks: Stosowałam tylko ten jeden balsam i to na noc tylko ale to mało, mogłybyście mi odać dokładnie nazwe kosmetyków które wy stosujecie? potrzebuje zelu pod prysznic, czegos na dzien i na noc. a Pozatym powiedzcie cos o peelingach ktore robicie. Z gory dziekuje
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
mi celulli tez juz ładnie zaczyna znikać, jest dużo mniejszy niż wcześniej. Ale zastanawiam się czy jak będe cały czas używać jednego balsamu to czy skóra się nie przyzwyczaii.
|
|
|
|
#2340 |
|
Raczkowanie
|
Hej Fighterki
Przeczytałam już prawie cały ten wątek i dołączam do Was, jeśli mnie przyjmiecie ![]() CholernegoPana C. mam od 10 lat... Pojawił się, kiedy miałam złamaną nogę i przez 3 m-ce byłam unieruchomiona. Wtedy też nabawiłam się rozstępów :/ Teraz mam 20 lat i walczę z tym dziadem zacięcie od ok. miesiąca i widzę poprawę, co jest szalenie mobilizujące! Oto co robię:1. Staram się jeść racjonalnie - 5 x dziennie małe porcje, zero słodyczy, chipsów, fast foodów itp. Jak mój organizm wybitnie domaga się cukru oszukuję go pomarańczą, albo rodzynkami. 2. Piję duże ilości czerwonej i zielonej herbaty oraz wody (tylko to, ewentualnie soki), ok. 2 l dziennie. 3. Ćwiczę - to podstawa. Od 2 tyg. mam stepper i deptam sobie codziennie o różnych porach dnia, jak mam czas. A od dłuższego czasu robię 8min legs&buns, ćwiczę z agrafką, robię brzuszki, poza tym dużo chodzę, tańczę, chodzę po schodach. 4. Codziennie wieczorem pod prysznicem masuję się Syrenką, potem wcieram serum drenujące Ziaji. 5. Codziennie rano masuję się takim plastikowym masażerem i wcieram rozgrzewający krem Eveline. (gdzieś wyczytałam, że rano lepiej stosować kremy zawierające kofeinę, pobudzające, a wieczorem te o właściwościac drenujących) 6. Mniej więcej 2 x w tygodniu robię peeling z kawy i zawijam się folią na godzinę. 7. Raz w tygodniu nakładam maskę wyszczuplającą na brzuch i biodra Dermaglin i się owijam na 40 min. starym prześcieradłem ^^ Ładnie wygładza. Hm, to chyba wszystko Zauważyłam znaczną redukcję cellulitu (mam na pośladkach i udach), w niektórych partiach już nie widać go gołym okiem, tylko po ściśnięciu palcami. No i dodatkowo schudłam 2,5 kg w ok. 3 tygodnie i wysmukliły mi się uda ![]() Ale w ten weekend przyjechałam do domu i jadłam ciasto, jestem na siebie wściekła :/ Pozdrawiam i gratuluję wytrwałości!!! ![]() P.S. Jaką macie motywację do działania? Moją największą jest mój ciachowaty, smukły TŻ, przy którym czasami czuję się jak kaszalot...
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.

Pozdawiam koleżanki

najbardziej nad kolanami 
Od 10 maja
.. .. .. 79cm