Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-17, 18:58   #3301
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

zabcia ja bym u Ciebie z lancuszka zrezygnowala, bo masz bogaty gorset i krotka szyje. naszyjnik okragly jeszcze bardziej by ja skrocil. Wiec same kolczyki i bransoletka. Co do bransoletki wydaje mi sie ze musisz miec cos masywniejszego niz taki cienki pojedynczy splot.
Musialabys zmierzyc do sukni jak to wyglada, cos cienkiego i szerszego. bo tak na prawde do ciezko doradzic cos, nie widzac calosci na tobie.
no wlasnie tak myslalam ze lancuszek jak bede miala to juz bedzie za duzo tego wszystkiego tak jak piszesz bede musiala pomierzyc bo to tak ciezko powiedziec nie widzac calosci

ale dziekuje za rade

Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
zobacz na stronke ktora wkleilam wczesniej sa tez swavorski cenowo inaczej
nie chce mi sie otworzyc

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
Hmm wydaje mi sie, ze dla takiego koloru bardziej pasowałoby złoto. Poza tym jesli masz bogato zdobiona góre, to zgadzam sie całkowicie z kliwia-bardzo ładnie beda wygladac długie kolczyki i masywna bransoletka na reke, żeby nie zgineła wsród ozdobnego gorsetu. Z łancuszka bym zrezygnowała, bo Twoim przypadku w gre wchodziłby tylko dłuższy (wydłużyłby szyje) ale wtedy byłoby juz za duzo przy Twoim gorsecie. Ale to tylko moje zdanie.

A ja dziewczyny dostalam zaproszenie na slub kuzyna na czerwiec w ktorym jest napisane ze zapraszaja mnie z osoba towarzyszaca. Nożesz kutwa!!! Jestem z Tż-em 3 lata (dłużej niz moj kuzyn ze swoja przyszla żoną), pobieramy sie 2 miesiace po nich, a oni nie raczyli nawet sie dowiedziec jak ma moj Tż-et na imie i nazwisko. Apokalipsa!
dziekuje za opinie
chyba macie racje dziewczyny zrezygnuje z lancuszka ale za to bede miala bogata bransoletke i dugie kolczyki i bedzie git

Jesli o to zaproszenie chodzi to mogli chociaz napisac z narzeczonym a nie z osoba towarzyszaco .. to tak jakbyscie chodzili ze soba 3 miesiace i wogole slbu nie planowali ... ja np dla mojego znajomego ktory ma slub 2 miesiace po nas napisala jego imie i nazwisko i narzeczonej a znowu dla kuzyna TZeta nie mielismy pojecia jak sie nazywa wiec napisalismy jego imie nazwisko i ze z narzeczona .. mam nadzieje ze sie nie obraza

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 19:04   #3302
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
no wlasnie tak myslalam ze lancuszek jak bede miala to juz bedzie za duzo tego wszystkiego tak jak piszesz bede musiala pomierzyc bo to tak ciezko powiedziec nie widzac calosci

ale dziekuje za rade

nie chce mi sie otworzyc

dziekuje za opinie
chyba macie racje dziewczyny zrezygnuje z lancuszka ale za to bede miala bogata bransoletke i dugie kolczyki i bedzie git

Jesli o to zaproszenie chodzi to mogli chociaz napisac z narzeczonym a nie z osoba towarzyszaco .. to tak jakbyscie chodzili ze soba 3 miesiace i wogole slbu nie planowali ... ja np dla mojego znajomego ktory ma slub 2 miesiace po nas napisala jego imie i nazwisko i narzeczonej a znowu dla kuzyna TZeta nie mielismy pojecia jak sie nazywa wiec napisalismy jego imie nazwisko i ze z narzeczona .. mam nadzieje ze sie nie obraza
Nie ma za co dziekowac, bardzo chetnie służe rada (na tyle ile sie znam). Na pewno bedziesz pieknie wygladac.
A co do zaproszeń, które Wy wypisaliscie, to mysle, że bardzo fajnie napisaliscie : z narzeczona brzmi o wiele lepiej niż z osoba towarzyszaca. Niestety nie wszyscy maja tyle taktu co Wy.
EDIT
I jeszcze tylko pytanko dla dziewczyn a propo zaproszen: Ile miesiecy przed ślubem rozdajecie zaproszenia? bpo na watku wrzesniowym jedna dziewczyna napisala, ze sa juz w trakcie rozdawania zaproszen i zrobiło mi sie co najmniej głupio, bo nasze nawet nie sa jeszcze gotowe....

Edytowane przez liliputek
Czas edycji: 2009-05-17 o 19:06
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 19:06   #3303
diya1983
Zadomowienie

ja mam podobny problem, ale w zaproszniu malutko miejsca, chciałam napisac imie i nazwisko narzeczonej ale kurcze sie nie miesci
diya1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 19:08   #3304
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma za co dziekowac, bardzo chetnie służe rada (na tyle ile sie znam). Na pewno bedziesz pieknie wygladac.
A co do zaproszeń, które Wy wypisaliscie, to mysle, że bardzo fajnie napisaliscie : z narzeczona brzmi o wiele lepiej niż z osoba towarzyszaca. Niestety nie wszyscy maja tyle taktu co Wy.
dziekuje

no wlasnie tak myslalam ze moga sie obrazic jak napisze z osoba towarzyszaca ...jak by nie patrzec to ja bym sie wkurzyla jak by mi ktos teraz napisal zaproszenie dla mnie i zamiast z narzeczonym albo imienie TZeta to napisal osoba towarzyszaca ...

Olivia 2.07.2014
Stary 2009-05-17, 19:11   #3305
n.ik.a
Zadomowienie

dzięki,
a Martucha zapomniałam Ci powiedzieć, że twoja suknia jest fantastyczna i jedyna w swoim rodzaju...idealnie tak jak biżu pasuje do twojego typu urody...

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2009-05-17 o 19:13
n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 19:12   #3306
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
EDIT
I jeszcze tylko pytanko dla dziewczyn a propo zaproszen: Ile miesiecy przed ślubem rozdajecie zaproszenia? bpo na watku wrzesniowym jedna dziewczyna napisala, ze sa juz w trakcie rozdawania zaproszen i zrobiło mi sie co najmniej głupio, bo nasze nawet nie sa jeszcze gotowe....
ja mam slub 25 lipca i zaproszenia jeszcze nie rozdane
ale jestem dobrej mysli bo sa w drodze do stanow jak tylko je dostane to na drugi dzien wysylam spowrotem do Polski ( koperty mam juz zaadresowane ) ale wydaje mi sie ze 1 - 1,5 miesiaca zdecydowanie wystarczy

juz na wrzesn rozdala?
przeciez dopiero polowe maja mamy , bez przesady

Cytat:
Napisane przez diya1983 Pokaż wiadomość
ja mam podobny problem, ale w zaproszniu malutko miejsca, chciałam napisac imie i nazwisko narzeczonej ale kurcze sie nie miesci
to napisz tylko narzeczona / narzeczony ..
bo nie bedzie to ladne wygladac jak sie nie zmiesci i bedzie dopisane drobnymi literkami

ja mam zaproszenia od razu z personalizacja wiec nie mam tego problemu naszczescie , bo tez bym pewnie glowkowala

Olivia 2.07.2014
Stary 2009-05-17, 19:19   #3307
zaaaabcia
Zakorzenienie

dziewczyny jak Wam sie podoba ten makijaz?

jak nie bede miala lancuszka to moge miec takie kolczyki nie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 424b6240d5a2f78abb814f44a26d922e_m.jpg (27,5 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg yhst-48416461361537_2051_3246334.jpg (36,5 KB, 22 załadowań)

Olivia 2.07.2014

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-17, 19:22   #3308
diya1983
Zadomowienie

jak wam sie te plansze podobuja?

http://www.allegro.pl/item632382010_...a_50x70cm.html
Stary 2009-05-17, 19:26   #3309
kliwia
Zakorzenienie

zabcia cudenka kolczyczki

liliputek na wrzesien juz?? pogieta jakas? albo rozdala tym z ktorymi sie nie bedzie widziec do slubu a chciala wreczyc osobiscie.
Ja mam slub w sierpniu, i fakt ze zaproszenia sa gotowe jakos od lutego - bo spotkalam ladne przypadkiem i od razu zamowilam. Ale mamy kilku gosci, ktorzy maja prace wyjazdowo kontraktowa, i wiedza juz kiedy bedzie slub, mimo to wyslemy im jako pierwszym, moze za tydzien, zeby na pewno wiedzieli itp.
a tak to planuje wyslac w czerwcu wiekszosc, bo sierpien jest o tyle glupi ze ludzie w ostatnie dni to jeszcze moga sobie zaplanowac jakies wypady, no i potwierdzenie mam do 10 lipca, zeby w razie cos jeszcze cos wymyslic.

diya popytaj na sali - sale maja swoje plansze
a z tych podobaja mi sie wzory :
22, 20, 13, 12, 7, 6,

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2009-05-17 o 19:28
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 19:32   #3310
diya1983
Zadomowienie

dziekuje kliwia
Stary 2009-05-17, 19:47   #3311
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

[quote=zaaaabcia;12345565][/quote

A teraz otwiera sie? http://butik.bialamagia.pl/

ząbale
KLIK PLISSS
http://[luksjab]471229[/luksjab]
Riana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-17, 19:54   #3312
andzia0401
Raczkowanie

GG do andzia0401

Cytat:

Makijaż śliczny.tylko zwróć uwagę na to że ta Pani ma ciemną karnację i jasny makijaż ślicznie wyglada.inaczej będzie zapewne u kogoś z jaśniejszą karnacją.ale wszystko da sie zrobić.poz
andzia0401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 20:04   #3313
martucha84
Zakorzenienie

zabcia ja tez mysle podobnie jak dziewczyny ze wystarcza kolczyki i branzoletka

Cytat:
wklejam butki zakupione dzisiaj w ccc
sliczne butki

Cytat:
A ja dziewczyny dostalam zaproszenie na slub kuzyna na czerwiec w ktorym jest napisane ze zapraszaja mnie z osoba towarzyszaca. Nożesz kutwa!!! Jestem z Tż-em 3 lata (dłużej niz moj kuzyn ze swoja przyszla żoną), pobieramy sie 2 miesiace po nich, a oni nie raczyli nawet sie dowiedziec jak ma moj Tż-et na imie i nazwisko. Apokalipsa!
to ja tez napisalabym z os tow co najwyzej z zona.. moj tz jak czekalismy na zaproszenia od kuzynki mi powiedzial ze jak bedzie marta z os tow to on niejedzie ale na szczescie byl wymieniony

Cytat:
EDIT
nasze juz sa zrobione musismy tylko jeszcze kalke dodrukowac do niektorych i zwiazac i w przyszlym tygodniu czyli w tym zaczynamy wysylac i do max polowy czerwca chcemy rozdac, a slub tez w sierpniu

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dzięki,
a Martucha zapomniałam Ci powiedzieć, że twoja suknia jest fantastyczna i jedyna w swoim rodzaju...idealnie tak jak biżu pasuje do twojego typu urody...
dziekuje

Cytat:
Napisane przez andzia0401 Pokaż wiadomość
Makijaż śliczny.tylko zwróć uwagę na to że ta Pani ma ciemną karnację i jasny makijaż ślicznie wyglada.inaczej będzie zapewne u kogoś z jaśniejszą karnacją.ale wszystko da sie zrobić.poz
tez mysle ze oki ale dla mulatki czy osoby z ciemna karnacja...

a wogole to wrocilam kina bylam na anioly i demony i mam mieszane uczucia.. tzn film akcji super duo sie dzieje ale jakos tak mam wrazenie ze zostal zrobiony na przeprosiny za kod da vinci brakowalo mi tam czegos..

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2009-05-17 o 20:07
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 20:42   #3314
bzyczka1
Zakorzenienie

Żabcia mi kobieta w salonie powiedziała, że do ecru też może być srebrna biżuteria, że to zależy od koloru i rodzaju kamyczków na sukni. Ja mam suknie ecru ale ma ona na koronce białe koraliki i zamawiam sobie u koleżanki która robi biżu białe perełki na srebrnej lince, do tego bransoletka i kolczyki. Także przyjżyj się swojej sukni i wtedy decyduj bo mi te "złote" biżuterie strasnie się nie podobają (na prawdziwe złoto nie chcę wydawać kasy a te z cyrkoni wyglądają, przepraszam, tandetnie ) i dlatego kombinowałam jak koń pod górkę jaką biżu. Ale podjęłam już decyzję

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 06:00   #3315
diya1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Żabcia mi kobieta w salonie powiedziała, że do ecru też może być srebrna biżuteria, że to zależy od koloru i rodzaju kamyczków na sukni. Ja mam suknie ecru ale ma ona na koronce białe koraliki i zamawiam sobie u koleżanki która robi biżu białe perełki na srebrnej lince, do tego bransoletka i kolczyki. Także przyjżyj się swojej sukni i wtedy decyduj bo mi te "złote" biżuterie strasnie się nie podobają (na prawdziwe złoto nie chcę wydawać kasy a te z cyrkoni wyglądają, przepraszam, tandetnie ) i dlatego kombinowałam jak koń pod górkę jaką biżu. Ale podjęłam już decyzję
ja mam suknie ecru, ale zdobienia są srebrne wiec biżu bedzie srebrna, w zasadzie tylko kolczyki bede miala, wlasnie takie male kulki z cyrkonii - co co tandeta jest
Stary 2009-05-18, 07:06   #3316
SollAngelica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość

A teraz mam zmartwienie odnosnie mojej obrony mgr...
Tak mniej wiecej jest przewidywana albo na ok 20 czerwca - czyli mo ze trafic sie baaaardzo blisko wesela! albo na pocztku lipca - a my 2 wylatujemy na tydzien do Egiptu.... chyba sie zalamie jak sie dowiem kiedy to na bank bedzie i pewnie jakas bardzo madra data to bedzie !! Z pisaniem nie idzie mi za bardzo, bo niestety doba trwa tylko 24 godziny! wiec strach sie bac jak to wszsytko wyjdzie Jutro jade na uczelnie to moze cos sie dowiem!
spokojnie - porozmawiaj z promotorem
u nas na roku dziewczyna tez przyspieszala obronę, bo miala termin porodu
wszystko jest do dogadania się

Cytat:
Haj girls!

W gościele grała kobitka na flecie poprzecznym z podkladem na harfę. cudownie to wyszlo. Aha i tez spiewal jedna piesn przed ave maria, jakiś pan z choru pieknym glosem. super.
No i jechali dorożką do ślubu
Niestety organista to byla porazka, mial podklad muzyczny rodem z disco polo!!! szok i okropienstwo!! a do tego falszowal jak spiewal (no nie wiem jak ja bym byla proboszczem to bym do swojego kosciola zatrudnila najlepszego organiste )
Pan mlody mial okropną muchę w ogole do niego nie pasowala z bliska wygladala jak z szafy dziadka.
Z minusow byl jeszcze jeden - Pm miała ogromna ropną opryszczke!! ech
echh opryszczka trzeba chyba zacząć juz witaminki łykać, żeby organizm nie był osłabiony i takie cholerstwo nie dopadło

Cytat:
Napisane przez groszek80 Pokaż wiadomość

ja mam 180 cm W jednym salonie i babka mówiła do koleżanki która mierzyła wąską suknię i miała lekki brzuszek, aby sobie majtki ściągające kupiła. Koleżanka na nią takie oczy a babeczka mówi, przecież na noc poślubną to i tak się przebiera w coś extra
wow! no to rzeczywiście Twoj TZ tez taki wysoki?
z tymi majtami to chyba przegięcie... przeciez wiadomo że po slubie i tak TZ bedzie pomagal mi rozpinać suknie i zobaczyl by taki koszmarek POD
ale by mial mine nie ma co

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
jak to poczulas to musi byc ta

a prosze papilio model 816 fotka na dole postu
wow! pieekna suknia!!

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Przepiękna biżuteria!!! Bukiecik tez śliczny, ja chcę mieć taki jeśli chodzi o kształt i tak samo owinięte łodygi materiałem. Bardzo ładnie to wygląda!! A rękawiczki moim zdaniem już zbędne. Nie będą pasować. Za dużo przepychu też nie może być. Czasami trudno z czegoś zrezygnować. Ja musiałam zrezygnować z naszyjnika, żeby nie za dużo tego wszystkiego było i żeby nie straciło wszystko uroku. Rękawiczkom mówię NIE!!

Wiem, że nie ma piwonii, ale tak bardzo je bym chciała mieć, zakochałam się w nich. Ale może kwiaciarnia sprowadzi specjalnie

A co do zdjęć tamtej PM z podobną suknią to jak najbardziej bym chciała je zobaczyć. Wyślij proszę na email
Anuulaa fotki poszly na priv
Odradzałabym Ci te piwonie mimo wszystko- one są strasznie nie trwałe i wystarczy chwila bez wody i zaczynają gubić płatki jeśli są bardzo rozwinięte. Najlepiej kup sobie teraz i sama potestuj ich trwałość

Cytat:

Oglaszam wasm ze w CCC jest duzy wybor bialych butkow, glownie sandalkow i z odkrytymi palcami, plaskie i wysokie

ja sobie kupilam butki na inna okazję szare
ooo superr butki!

Cytat:
Dziewczyny jaka Wy wybrabyscie buziterie do mojej sukienki?
Bo ja kompletnie nie mam pojecia .. chyba nie pasuje mi z dlugimwiziorkiem bo gorset jest bogaty .. a znowu nie lubie miec lancuszka zaraz przy szyji..
jak tak samo jak poprzednie dziewczyny odradzalabym Ci naszyjnik.
Dlugie kolczyki i naprawde bedziesz pieeeknie wygladała

Cytat:
my tez we wrzesniu i nasze tez jeszcze nie są gotowe
ale mysle, ze poswiecimy caly czerwiec na rozdawanie ich.. taki mamy plan

Cytat:
kurcze sama nie wiem czy my wogole bedziemy mieli takie plansze
a gdzie planujecie je powiesić? nad wejściem na sale?

dziewczynki jaki bukiet będzie pasował do mojej sukni?? wogole nie mam na niego pomysłu
kwiaty na sali będziemy mieć w kolorze bialo-ecru z zielonymi dodatkami...
doradźcie bo kompletnie nie wiem... bukiet z bialych kwiatów chyba będzie się za bardzo zlewał ze mną
dodam,że suknia jest w kolorze ivory
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Lerms Lavren.jpg (20,9 KB, 24 załadowań)
SollAngelica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 07:07   #3317
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
my tak samo, jesteśmy razem 7 lat i dostałam zaproszenie na komunię i 2 wesela z os.towarzyszącą z kolei siostra TŻa jak wypisywała na komunie swojej córki (2 lata temu) tez mnie wyspisała jako osobę towarzyszącą, a przecież znala mnie 5 lat i wiedziała, jak się nazywam

co do zaproszeń, my mamy 29 sierpnia i z racji tego, że to okres wakacyjno-urlopowy, to rozdajemy juz zaproszenia w zasadzie, to większośc wiedziała wczesniej, że jest ślub, bo chcieliśmy uniknąc sytuacji, że ktoś sobie juz zaplanował wczasy, i tak np moja chrzestna pojedzie na wakacje w czerwcu, a chrzestny TŻa wykupił wycieczkę na wrzesień, mimo, że zaproszen jeszcze nie dostali

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 07:07   #3318
Daysy85
Zakorzenienie

Maggie tak pracuje tam ale dostał umowę na 3/4 etatu... kurde a robić i tak będzie cały.... aaa bo mieli PIP ... i sie wystraszyli.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 07:30   #3319
bzyczka1
Zakorzenienie

diya mi chodzi o biżuterię z cyrkonii ale właśnie w złocie srebrna jak najbardziej, tylko to złoto jest tak mało złote

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-18, 07:33   #3320
ania20m
Wtajemniczenie

Cześć.

ale miałam weekend masakra!! w sobote kochałam sie z tż i pękła nam prezerwatywa a nie miałam wtedy żadnego innego zabezpieczenia jak to zobaczyłam to byłam w takim szoku że nie wiedziałam co zrobić. nie spodziewałam sie że to może tak łatwo pęknąć i z tego wszystkiego szybko pobiegłam do łazienki i umyłam sie dokładnie mydłem tam wszędzie, powiedzcie mi czy mydło zabije plemniki? nie wiem co mam zrobić teraz

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 07:35   #3321
diya1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
diya mi chodzi o biżuterię z cyrkonii ale właśnie w złocie srebrna jak najbardziej, tylko to złoto jest tak mało złote
a to przepraszam
ja tez nie lubie zlota a tym bardziej cyrkonii w zlocie, bo do niego zupelnie nie pasuje...
Stary 2009-05-18, 07:35   #3322
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Zaproszenia powinno się rozdawać 3 miesiące przed ślubem.
1-1,5 przed ślubem to zdecydowanie za późno
Dla gości to też przecież wydatek. Kupienie stroi, uzbieranie na prezent lub kopertę. Na to ludzie potrzebują czasu. Nasi znajomi zaprosili nas miesiąc przed ślubem i byliśmy już pewni że po prostu nas nie zapraszają. Mieliśmy już inne plany i teraz musimy wszystko odkręcać, na gwałt szukam kiecki i nie wiem skąd nagle mamy kasę do koperty mieć. Jeśli chcecie tak późno gości zapraszać to poinformujcie wszystkich że są zaproszeni ale zaproszenia bedą później.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 08:01   #3323
diya1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Dla gości to też przecież wydatek. Kupienie stroi, uzbieranie na prezent lub kopertę. Na to ludzie potrzebują czasu. Nasi znajomi zaprosili nas miesiąc przed ślubem i byliśmy już pewni że po prostu nas nie zapraszają. Mieliśmy już inne plany i teraz musimy wszystko odkręcać, na gwałt szukam kiecki i nie wiem skąd nagle mamy kasę do koperty mieć. Jeśli chcecie tak późno gości zapraszać to poinformujcie wszystkich że są zaproszeni ale zaproszenia bedą później.
my zapraszamy 1,5 miesiaca przed, ale wszyscy wiedza ze bedzie slub i wesele i sugeroalismy ze bedziemy ich prosic.
moja znajoma prosila 3 m-ce przed a potem musieli do wszystkich dzwonic po potwierdzenie bo okazalao sie ze goscie albo pogubili zaproszenia albo zapomnieli o slubie z racji dlugiego czasu

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Cześć.

ale miałam weekend masakra!! w sobote kochałam sie z tż i pękła nam prezerwatywa a nie miałam wtedy żadnego innego zabezpieczenia jak to zobaczyłam to byłam w takim szoku że nie wiedziałam co zrobić. nie spodziewałam sie że to może tak łatwo pęknąć i z tego wszystkiego szybko pobiegłam do łazienki i umyłam sie dokładnie mydłem tam wszędzie, powiedzcie mi czy mydło zabije plemniki? nie wiem co mam zrobić teraz
Ania, teraz nic Ci nie pozostaje jak tylko czekac a potem zrobic test...
Ciezko powiedziec czy woda zabila plemniki, moze te na zewnatrz choc poprez tarcie moglas je poprzenosic, ale przeciez w srodku sie nie umylas...

Idz do gina.

Edytowane przez diya1983
Czas edycji: 2009-05-18 o 08:10
Stary 2009-05-18, 08:04   #3324
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzia0401 Pokaż wiadomość
Mam.tylko że jeszcze muszę go po swojemu poprawić. I jest mocny,bo ja lubię mocne
Śliczny makijaż, mocny ale nie przesadny. Mi się bardzo podoba

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dziewczyny, która suknia Wam się bardziej podoba bo byłam dziś mierzyć i jak się zdecyduję do końca maja to dostanę rabat 500zł
http://www.annaisbridal.pl/pl/kolekcja_2009.php?k=funy
http://www.annaisbridal.pl/pl/kolekc....php?k=carrera
2, zdecydowanie 2!

Cytat:

Śliczny, tylko zależy jaką masz karnacje. Jeśli masz jasną karnację, to może nie wyglądać za dobrze, natomiast jeśli masz ciemniejszą to będzie śliczny. Do tego dodatki w złocie i będzie pięknie!

Jak najbardziej!

Cytat:
Cześć.

Nie chcę Cię martwić, ale mydło nie zabija plemników. Wszystko zależy od tego w którym dniu cyklu jesteś. Jeśli jesteś w okolicach 14 dnia, to idź dzisiaj do gina i poproś o rade. Powinien Ci dać jakąś tabletkę. Natomiast jeśli jesteś pod koniec cyklu to wszystko powinno być ok.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 08:14   #3325
kolanka
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!
Dziś mój pierwszy dzień w pracy po dwu tygodniowym urlopie. Zaglądałam do Was mało, a teraz juz nie mam czasu nawet na nadrabianie zaległosci i czytanie chyba z 60 stron . Z moich przemyśleń ślubnych, to stwierdzam, że fajnie byłoby nagrać sobie w kościele chociaż przysięgę. My mieliśmy tylko fotografa. Nie żałuję, ze nie wzięliśmy kamerzysty, ale przysięgę to mógł nam nawet nagrać ktoś z rodziny. Trwa to tylko kilka minut, a później już kiedy chciałoby sie wrócic do tej wzruszajacej chwili, to ... jest już "po ptakach". Zdjecia w kościele jednak nie oddaja tego klimatu.

Od kiedy mydło jest plemnikobójcze!! Umycie się z pewnością nie pomoże w zapobiegnięciu ciąży.

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2009-05-18 o 08:33
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 08:20   #3326
gold-fish
Zakorzenienie

Cześć wszystkim
na wstępie: najlepsze życzenia dla świeżopoślubionych mężatek majowych

W weekend miałam studia, ale tak mnie bolał pęcherz, że w niedzielę to juz się zwolniłam. Jakiś koszmar. W sobotę byliśmy u jednej rodzinki z zaproszeniami, a wczoraj u drugiej. Wszystkim się bardzo podobały nasze zaproszenia i dziwili się że sama je robiłam

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Mam dziś dzień pytań, oto kolejne z nich
No więc co planujecie zabrać do zbierania kopert pod kościołem, czy też na sali? Koszyczek jakiś czy może ładnie zapakowany i ozdobiony kartonik z dziurą na koperty?
I jeszcze jedno pytanie ile dałyście na zapowiedzi? Bo nie mam rozeznania zupełnie
Wymyśliłam, ze skoro mamy wierszyk że zbieramy na mieszkanie, to moze zrobić taką makietę domku, z czerwonym dachem, oknami... I otworem na górze, albo w formie komina, do którego goście mogliby wrzucać koperty. Drugs propozycja jest podobna- pomysł z amerykańskich programów slubnych- zwykły karton oklejony ładnym papierem z dziurką. trzecie propozycja to właśnie wiklinowy koszyk. Co myslicie?

na zapowiedzi dalismy po 50 zł.

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie sa tabletki zeby opozninc okres o troche???
tylko pigułki antykoncepcyjne

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Za to siedziałam cały czas na super stronce www.projectwedding.com mnóstwo pięknych zdjęć. Znalazłam kilka cudownych bukietów i dekoracji na stół, fryzurek oj pełno tego, że aż nie wiem na co się zdecydować
dzieki za link- przyda się juz buszuję

Cytat:
Ile miesiecy przed ślubem rozdajecie zaproszenia? .
zaczęliśmy 2,5 miesiaca przed

Cytat:
Cześć.

mydło nie zabija plemników. Aniu teraz to juz za późno. Będzie co ma być

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 08:24   #3327
ania20m
Wtajemniczenie

@ mam teraz regularnie był 30 kwietnia i powinien być 30 maja tak co 30 dni mam teraz. aż mnie brzuch boli z nerwów a te dni płodne miałam w poniedziałek wtorek i środe (11,12 i 13 maj) bo było tego śluzu dużo i czułam take kłucie tam w środku. to znaczy że w sobote już nie miałam dni płodnych. Boże już sie w tym wszystkim tak pogubiłam że sama nie wiem ale panikuje nie chce iść do ołtaża z brzuszkiem!

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-18, 08:30   #3328
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
O tym, że sie pobieramy to nasi znajomi i rodzina wiedzieli co najmniej rok przed, wiec mieli na to dosc czasu by sie przygotowac. A jesli chodzi o zaproszenia, to zarówno w mojej rodzinie jak i wsrod znajomych rozdaje sie je miesiac -połtora przed i jeszcze sie nie spotkałam, by ktos robił to wczesniej. Widocznie co region to inny obyczaj. Moj kuzyn np ma slub pod koniec czerwac i zaczał zapraszac tydzien temu.

Cytat:
my zapraszamy 1,5 miesiaca przed, ale wszyscy wiedza ze bedzie slub i wesele i sugeroalismy ze bedziemy ich prosic.
moja znajoma prosila 3 m-ce przed a potem musieli do wszystkich dzwonic po potwierdzenie bo okazalao sie ze goscie albo pogubili zaproszenia albo zapomnieli o slubie z racji dlugiego czasu

.
No dokładnie, my tez bedziemy tak zapraszac.
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 08:36   #3329
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
naszyjniczek jest super te krysztalki svarowskiego sa super przy perelkach, ja mam podobne ustawienie w branzotelce, a co do tej twojej to moze jakby byla taka jak naszyjnik tzn kilka tylko perelek z kryztalkami?
wklejam ci moj zestaw moze cos takiego co?
sliczne ta Twoja bizuteria. Bardzo ladnie sie komponuje z charakterem sukni!

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Hej wróciłam ze szkoły a właściwie jestem w w pracy u Tżta w kafejce internetowe . Zaliczyłam fizykoterapię na 6 i angielski na 5 . Bardzo się cieszę. Jutro mam egzamin z psychologii i spotkania z dyrektorką szkoły boi mówi , że słabo idą mi projekty czyli taka bzdura która będzie na egzaminie. Ja po prostu nie mam czasu na pisanie tych projektów bo za dużoi pracuje poza tym mam teraz inne sprawy na głowie. A ona mói że projekty sa małoszczególowe... no kurdę a jakie mają być skoro ja piszę je w międzyczasie i wciąz myśli mi uciekaja między jedną a drugą klientką!?
Poza tym bezsensu ten egzamnin w szkole kosmetycznej... to jest egzamin żeby uzyskać dyplon technika usług kosmetycznych ... a tym czasem preacować można w gabinecie mając jedynie Świadectwo ukończenia szkoły... co za bzdura... więc po co ten egzamin.... to jakaś tragedia. Tam muszę opisywać takiue chore rzeczy że szok. np. chwytam 2 płatki kosmetyczne , nasączam je płynem do demakijażu oczu firmy "X" ze składnikiem aktywnym : rumiankiem łagodzącym podrażnienia. Przykładam płatki do powiek następnie ruchem od brwi do rzęs przemywam skórę powiek następnie od kącika oka zewnmetrznego do wewnetrznego delikatnie usuwam makijaż z powieki dolej tak aby nie riozciągnąć skóry klientki.
itd, itd, itd
Porażka .... to jest tak w ogóle częśc egzaminu praktyczna czyli piszesz projekt to co robisz klientce!!!!
Sorki że zanudzam teraz o tym ale moje nerwy są juz na granicy wytrzymałości jeżeli chodzi o tą chorą szkołe!!!!!!!!!
Uwielbiam ten zawód, ludzi itd. ale dobijają mnie zwyczaje panujące tu , sekretarka która ze wszytskiego robi problem i wielką tajemnice.... ehhh szkoda gadać.
Niestey, czesto w szkole musimy robic cos co i tak wiemy ze nam sie nie przyda w przyszlej pracy ! zacisnij zeby i dasz erade przez to przejsc ! A potem juz sama przyjemnosc bedzie - praci hiii to znaczy zarabiania pieniazkow i robienie tego co lubisz najbardziej

Cytat:

my rozdawalismy ok 3,5 miesiaca przed slubem i mysle ze taki termin jest OKI

Cytat:

Kolczyki boskie !!
makijaz, jak juz wspoimniano fajnie wyglada na ciemnej kiarnacji.... jest bardzo ladny, ale lepei wyprobuj jakie kolory najbardziej do ciebie pasuja

Cytat:
Napisane przez SollAngelica Pokaż wiadomość
spokojnie - porozmawiaj z promotorem
u nas na roku dziewczyna tez przyspieszala obronę, bo miala termin porodu
wszystko jest do dogadania się
na razie promotorka mowi nam ze mamy sie wszyscy bronic cala grupa !! nie wiem jak podejdzie do obrony indywidualnej
wstepny termin zostal wyznaczony na 29 lub 30 czerwiec (pon. wto. zaraz po weselu ) z jedej strony dobrze bo spokojnie pojedziemy w podroz poslubna a z drugiej strony jeszcze taki stres miec na glowie zaraz po weselu... juz wolalabym to przed slubem miec zalatwione.... Tylko jeszcze trzeba skonczyc pisanie... ciezko mi to idzie...
teraz zabieram sie za mgr... bo wieczorem jedziemy do naszej restauracji wybrac ciasto!
Moze wezme aparat i porobie fotki wystroju i ogrodu !
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 08:48   #3330
diya1983
Zadomowienie

aniu, idź jeszcze do gina..

Edytowane przez diya1983
Czas edycji: 2009-05-19 o 15:44
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości