|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Kobietki - jesteście wspaniałe! Jak potwierdzę ciąże to natychmiast wyślę fluidki!
|
|
|
|
#3842 |
|
Zadomowienie
|
lenka GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka wielkie gratulacje! Trzymam teraz kciuki za potwierdzenie u gina.
Mojego TŻta siostra urodziła wczoraj córeczkę. Jest prześliczna. Tak jej zazdroszczę. Już też bym chciała mieć swoje dzieciątko, ale póki co przerwa w starankach trwa.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3844 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mysle ze stres udziela sie kazdemu, wiec na pewno kwas foliowy nie zaszkodzi. Z doświadczenia wydaje mi sie ze nie ma co za duzo planowac, bo gdy nadejdzie odpowiedni moment ( powiedzmy ze odpowiedni bo zawsze bedzie cos przeszkadzac) to czesto niestety nie wychodzi i nie jest tak jak sobie planowalismy ![]() Oby u Ciebie było wszystko jak zaplanujesz ![]() Cytat:
Cytat:
Przyznałam sie lekarzowi na kolejnej wizycie ze nie czekalismy, myslałam ze bedzie krzyczał na mnie, ale powiedział ze w sumie dobrze. Najważniejsze zeby psychicznie byc gotowym.To musi byc Twoja decyzja. Trzymam kciuki , żeby czas oczekiwania szybko zleciał i szybko sie dzidizus pojawił ![]() ---------------------------------------- a my czekamy na kolejną nowine. Właśnie rodzi się dzidziuś szwagierki. Mężuś mi obiecał, że tym razem szybciej mnie przytuli żeby nie zdążyło mi sie smutno zrobić jak pojawi sie kolejny dzidziuś, wiec jakoś to przejde. Ważne żeby poród przeszedł dobrze i dzidizus był zdrowy ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
![]() strasznie duzo dzieci sie rodzi. Szwagierka musiała czekac na wolne miejsce w szpitalu.Mam nadzieje ze niedługo i my sie doczekamy. Może to o to chodzi ze za mało miejsca w tych szpitalach i naszym dzidizusiom sie nie spieszy, ale jak tylko sie rozrzedzi to na pewno się pojawią i nasze dzidziusie ![]()
|
|
#3845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Celka... Ja dopiero mialam owu i jeszcze dwa tygodnie poczekam na okres.. Nie pogodzilam sie i chyba nigdy nie pogodze z tym, co sie stalo, nie ma dnia, zebym nie plakala...Ciagle mysle o tym, jak moglo byc, a jak nie jest i nie bedzie, wszystko mi o tym przypomina. Od kobiet w ciazy, ktorych wszedzie pelno po slub mojego brata, na ktorym mialam juz miec brzuszek... Ale wiem jedno: tylko jak najszybsze zajscie w ciaze moze sprawic, ze znow bede szczesliwa... Przerazona, ale szczesliwa. Dlatego zaczynamy sie starac w nastepnym cyklu. Pytalam o to trzech lekarzy i dwie polozne. Tylko jeden lekarz powiedzial, zeby odczekac trzy miesiace, reszta - zeby probowac po pierwszym okresie, ze bardzo czesto szybko sie wtedy zachodzi, bo organizm jest "nastawiony" na ciaze. Nie wiem, czy to prawda, nie wiem, kto ma racje. Ale chce sie tego trzymac, bo nie wyobrazam sobie czekac dluzej. To czego boje sie teraz najbardziej to nie kolejne poronienie (bo bardzo mocno wierze, ze to nie moze sie nam zdarzyc drugi raz, choc wiem, ze moze...), ale to, ze znow przyjdzie nam czekac na ciaze bardzo dlugo. A ja nie mam juz sily znosic kolejnych rozczarowan. Jakkolwiek dziecinnie to brzmi, ja nie mam sily. Ide za dwa tygodnie do ginekologa w pl, ale juz postanowilam, ze cokolwiek mi powie, bedziemy sie starac. Wierze, ze natura wie, co robi, ze skoro mam owulacje juz teraz, to juz teraz jestem gotowa na dziecko. Natura jest logiczna. Czasem do bolu, ale jest. Mam nadzieje, ze nie sprawilam ta moja przydluga wypowiedzia, ze masz jeszcze wiekszy metlik w glowie.. Ale, jak sama zauwazylas: kazdy mowi co innego. Dlatego moze warto posluchac siebie? Trzymaj sie
|
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Juz zdazyłam troche ochłonąc bo poroniłam w grudniu. Ból i żal ciągle jest, ale troche można sie do tego przyzwyczaic, ze tak miało byc. Domyślam się jak sie czujesz. Dobrze ze juz teraz chcecie sie starac, tylko prosze nie nastawiaj sie ze musisz! zajsc w ciaze, bo wtedy ten ból po stracie staje sie chyba jeszcze trudniejszy do zniesienia, jak nie wychodzi. Trzymam za Was zebyscie nie musieli długo czekaćBedzie dobrze i bedzie co ma byc :
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znam pewną kobietkie z innego forum i nawet pierwszej @ nie dostała po poronieniu a teraz ma juz rocznego skarba ![]() a strach przed kolejnym poronieniem zawsze będzie... ja właśnie sobie uświadomiłam,że 19 maja mój skarbek by miał roczek ten ból nigdy nie zniknie nigdy,zawsze będę odliczać kiedy poroniłam i kiedy miał sie urodzić i ile latek by miał mój synek![]() i jedyne co mu mogę w prezencie dac to zapalić świeczuszkę i zrobię dla niego karteczkę,bo pamięc o nim nigdy nie zniknie... kurcze zaraz się rozryczę,a co będzie 19 wszytsko wróci będę wyć ,bo tak bardzo tęsknię za moim szkrabem i też sobie wyobrazam jakby wygladał co by już umiał eh to życie...
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzidzię planujemy już od kilku miesięcy, ale wszystko ciągle w planach, bo wciąż coś innego jest "ważniejsze"... Kwas bierzemy od lutego, ale może rzeczywiście nie ma co przerywać... bo może życie ułoży się tak, że niedługo naprawdę będę w ciąży Ja to jestem nerwus i ciągle jakieś stresy na mnie czyhają, a Tż pije sporo kawy, więc kwas dla nas jak znalazł
|
|
|
|
|
#3849 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
![]() u mnie dzis 35 dc. brzuch na razie nie boli. pobolewal troszke 2 dni temu ale tylko chwile i przestal |
|
|
|
#3850 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
Ale numer jestem dzisiaj pierwsza ![]() Co jest dziewczynki śpicie jeszcze A umie dzisiaj 32 d.c @ ani słychu ani widu ale tempka mi spadła tak więc pewnie przylezie No w końcu będę miała więcej czasu dla Was ponieważ wczoraj poleciała już do Polski babcia była u nas 3 tygodnie Ale dzisiaj mam jakiegoś doła nie wiem cały czas myślę co zrobić,żeby się udało ![]() Nie pamiętam któraś dziewczyna pisała,że brała closty. i żeby go nie brać dłużej niż 3 cykle a ja go już zażywam ponad rok lekarz chce już przejśc na zastrzyki ale jeszcze 2 cykle mam być na closty.![]() Właśnie wczoraj rozmawiałam z mężem,że dzisiaj dzonimy do znajomej doktorki w Rzymie i umawiamy się na spotkanie bo chcę zobaczyć co mi tutaj powiedzą czy doradzą jakie leczenie zaproponują ![]() Tylko mnie jedna rzecz przeraża bo w czoraj dowiedziałam się,że tutaj tez lekarze czekaja rok i dopiero po roku robia badania ale ja przecież jestem prawie drugi rok na lekach i staramy się już 18 miesięcy i mam cicha nadzieje,że tutaj weźmie to lekarz po uwagę ![]() Wszystkie nowe dziewczyny witam serdecznie Zafasolkowanym wielkie ![]() A za całą resztę mocno 3mam ![]() Miłego dnia życzę Edytowane przez edzia Czas edycji: 2009-05-18 o 08:39 |
|
|
|
#3851 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
ja dziś mam dostac @ i pewnie tak jak zwykle w południe jakoś przyjdzie. zawsze tydzień wcześniej bolał mnie brzuch i plecy a teraz od 5 dni już ciągle mnie bolą i to tak mocno jak zawsze już w trakcie @ szczególnie na noc.. nie wiem co tam się dzieje, ale mam takie uczucie że lada moment przyjdzie @ ![]() heh..
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
ankamb -
Widzisz, ja pytalam 4 lekarzy (dwoch w szpitalu i pozniej na dwoch wizytach). Kazdy kazal odczekac co najmniej3 miesiace (moj powiedzial co najmniej 2-3 cykle). Zaden nawet pomiedzy slowami nie chcial sie zgodzic, ze mozna krocej. I kazdy straszyl, ze jak nie poczekam, to sie moze powtorzyc Wiem, ze byly jakies badania, ze to nie jest prawda. Ale kurcze nie wiem, co mam robic. Bo pozniej boje sie, ze beda mnie gorzej traktowac i ze obarcza mnie ciezarem psychicznym, ze nie daj Boze jak sie cos stanie, ze to moja wina, ze nie poczekalam. I badz tu madrym... Chyba dam sobie na wstrzymanie w tym cyklu, zwlaszcza ze lecimy do Turcji na urlop...Ale jednak kusi mnie i tak...Ps. @ nadal nie przyszla
|
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
no to może w końcu się przyłączę, zaczęliśmy starania od wczoraj
Ech mam nadzieje, że to nie potrwa długo?Ile Wy czekałyście od początku starań?Zafasolkowanym serdecznie gratuluję ![]()
|
|
|
|
#3854 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie
Edzia nie śpimy tylko nadrabiamy zaległości z dwóch dni, a że w pracy jestem to trzeba to robić umiejętnie, żeby nikt nie podglądał ![]() Po pierwsze chciałam pogratulować ciociom No i oczywiście dla Ciebie Malga i Lenka Cytat:
Magdulec dziękuję za przywitanie i współczuję pobytu w szpitalu. Lekarze nie doceniają czasem ludzkiej determinacji, Coś jeszcze chciałam komuś odpisać ale po przeczytaniu tego wszystkiego zapomniałam
To umysł kreuje świat wokół nas i nawet gdybyśmy stanęli tuż obok siebie na tej samej łące moje oczy nigdy nie ujrzą tego co widzą twoje - G. Gissing http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png |
||
|
|
|
#3855 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też mam nadzieję że szybciutko pojawisz się na dolnej (zafasolkowanej ) liście.A co do staranek. Ja staram się mniej więcej od połowy grudnia. Już 6 cykl leci Cytat:
Kochana PatkoLudzie nie mają wyobraxni. Ty dzielisz się z nimi najszcześliwszą najlepszą wiadomością jaką masz a rodzina takie cyrki odwala zamiast cieszyć się z 1 wnuczusia i bratanka i wcale nie dziwie się zachowaniu twojego męża. Musi bronić rodziny!! Cytat:
Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!
|
|
#3856 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Lenka - cichutkie gratulacje!!! Golgie witaj, krótkich i owocnych staranek życzę ![]() Patka tak to bywa z rodziną... ![]() za czekające na @ - oby nie przyszła ![]() Ja spędziłam leniwy weekendzik, wyspałam się i odpoczęłam. Jeszcze dzień, dwa i będzie można zacząć przytulanki - nowy cykl, nowe szanse ![]() Ostatnio moja teściowa rozwala mnie swoimi tekstami w stylu "ja Ci nic nie narzucam, ale..." W ten sposób próbuje mnie np. przekonać do diety, którą sama zaczęła - może i niezłej, ale ja nie chcę się teraz katować dietami, mam z nimi nieciekawe doświadczenia... (choć nie powiem, przydało by się troszkę zrzucic ). Albo tak niezobowiązująco mówi "jak będę miała wnuka albo wnuczkę, to..." Ma szczęście, że ją lubię i tylko się wtedy uśmiecham ![]() Ok, wracam do pracy...... Miłego dnia!!!!!! |
|
|
|
#3857 |
|
Raczkowanie
|
I Sweet_Jelly mi przypomniała
![]() Patka teściami się nie przejmuj, muszą się z tym oswoić, a szwagier myślę ze nie chciał cię urazić, tylko powiedział to co mu w pierwszej chwili przyszło na myśl, a dopiero później się zastanowił golgie witaj, my mamy pierwsze starania za sobą, od piątku czekam na @, ale testu jeszcze nie robię poczekam parę dni
To umysł kreuje świat wokół nas i nawet gdybyśmy stanęli tuż obok siebie na tej samej łące moje oczy nigdy nie ujrzą tego co widzą twoje - G. Gissing http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png Edytowane przez strompka Czas edycji: 2009-05-18 o 09:54 Powód: dopisek |
|
|
|
#3858 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za miłe powitanie.Już sama obecność w tym wątku, sprawia, że czuję jakby rozpoczął się nowy etap w moim życiu i jakby miały niebawem nadejść wielkie zmiany
![]() W sumie to nie sądziłam, że zaczniemy tak szybko, myślałam, że może jeszcze z 2-3 miesiące ( to przez mający się rozpocząć remont), a tu małż wczoraj do mnie, ze może tym razem nie będziemy przeciwdziałac Zaskoczył mnie strasznie, na plus oczywiście.Wtedy poczułam, że on też naprawdę tego chce, tylko nie trąbi o tym tak jak ja
|
|
|
|
#3860 |
|
Wtajemniczenie
|
no a gdzie się szuka?
w internecie Malinko poza tym, tak jak pisali..produkt który ma długi okres ważności nie może być zrobiony z mleka niepasteryzowanego ![]() Lenka! gratuluję
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
Też szukałam, ale znajdowałam jedynie informację, że jest z "mleka świeżego". To, że ma dłuższy okres trwałości może wcale nie oznaczać mleka pasteryzowanego, tylko dodatki jakiś konserwantów. Poza tym oscypki też mają dłuższą trwałość, a nie są robione z mleka pasteryzowanego. Ja tam wolę uważać. Łososia wędzonego, choć uwielbiam, nie ruszam, chyba że jest jeszcze podsmażony na patelni do makaronu, pleśniowe serki tylko po zapieczeniu potrawy, lody też rzadko jem. Dla dobra dziecka jestem w stanie się poświęcić i zrezygnować z niektórych rzeczy.
|
#3862 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
nie odzywam się ostatnio za bardzo, ale po tej operacji trochę odpoczywam i was tylko podczytuję Do przyszłego pon jestem na zwolnieniu i bardzo mi się to podoba. Nie jestem rekinem sukcesu i mogłabym siedzieć w domu i być housewife. Fajnie jest. Golgie witam i pamiętam, że byłaś na forum ślubnym powodzonka kochane, pa |
|
|
|
#3863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odpoczywaj i wracaj do zdrówka
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
witam, mam pytani jakie leki bierze sie na owulacje? czy tyje sie po nich i jak one dzialaj i wtedy trzeba kntrolowac jajeczko?
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3865 |
|
Raczkowanie
|
a ja tak z innej beczki.. czytałam własnie wątek o cesarce na życzenie i było tez cos o rozciągnięciu pochwy po porodzie naturalnym. Wiecie cos moze na ten temat czy rzeczywiscie dotyczy on tak duzej ilosci kobiet? Czy tez macie z tym związane obawy?
Wiem, ze to toszke nie na temat, ale moze nie bedziecie mialy nic przeciwko i podzielicie sie ze mna swoimi odczuciami
|
|
|
|
#3866 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolciu, leki na poprawę owulacji, dobiera lekarz, są one indywidualne dobierane pod kątem stanu zdrowia pacjentki, a czy się tyje, nie wiem, pewnie w ulotce pisze o skutkach ubocznych
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Alissanka- a bo sie zmartwiłam, mam chyba tylko jeden dobry jajnik, bo drugi nie miał pęcherzyków, nio i wynik progresteronu jest za niski i pewnie nie bylo owulacji....dostane jakies leki boje sie troszke....ale mam nadzieje ze bedzie dobrze, a po lekach dostaje sie zastrzyki na pękniecie komórki jajowej?
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2009-05-18 o 10:55 |
|
|
|
#3868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj!chciałam spytać jak samopoczucie?masz zachcianki?noi jak tam brzuszek widać coś?
|
|
#3869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

za Was zebyscie nie musieli długo czekać

ale tempka mi spadła tak więc pewnie przylezie 

Ech mam nadzieje, że to nie potrwa długo?Ile Wy czekałyście od początku starań?