![]() |
#4891 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
coraz bardziej zastanawiam się nad psycho, bo ciagle klotnie z mama mnie wykanczaja, narazie jestem pod opieka poradni endokrynologicznej.. mam w sobie taki hamulec. z jednej storny wiem, ze powinnam wziac sie za siebie i przytyc choc troche, a z drugiej strony siedzi cos we mnie co mowi mi 'nie rob tego, chyba nie chcesz wygladac jak kiedys' choc podobno teraz wygladam juz za chudo, jak patyk, wieszak itp . rozne opcje slyszlam na moj temat .. ehhh wiem, ze offtop, ale ile kcal dziennie powinnam jesc, tak mniej więcej? help ... i sorry za OT ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Wtajemniczenie
|
R
śniadanieI: -płatki owsiane zarodki pszenne,otręby na mleku 1.5% śniadanie: -serek wiejski z wkrojonym pomidorem i pietruszką obiad: -duszone warzywa(papryka,cebula,pa midor,groszek,pietruszka, szczypiorek) z tuńczykiem i dwoma jajkami+sałta polana odrobiną cytryny kolacja: -serek wiejski ze szczypiorem -jogurt truskawkowy z musli i troche słonecznika
#4894 |
Raczkowanie
|
Redukcja:
Śniadanie: Wielka kroma razowca, na której naćkałam co mogłam : 4 albo i 5 cienkich plasterków wędzonej wołowiny, mnóstwo plastrów ogórka i rzodkiewki, pomidor, sałata, a cała kroma posmarowana serkiem wiejskim (wklepałam go, bo tak lubię ![]() II śniadanie: jabłko zapieczone z cynamonem Obiad: Omlet z 2 jaj z pomidorem,szynką parmeńską(tłuszcz odkrojony), polany kefirem, przyprawiony bazylią i ziołami prowansalskimi. Podwieczorek: będzie pół puszki tuńczyka wsw z gotowanymi różyczkami brokuła(brokuł ![]() Kolacja: Twaróg lekki + serek wiejski lekki+ kapka jogurtu nat. dla lepszej konsystencji, parę kawałków łososia 1,5 l wody, czerwona herbata z 2 filiżanki.
#4895 |
Zakorzenienie
|
U:
Owsianka z masą makową domowej roboty, suszonymi śliwkami, morelami, daktylami, pestkami dyni, orzechami i serkiem wiejskim - ![]() Dwie kromki razowca z sezamem, siemieniem lnianym i innymi pestkami, masełko, szynka wieprzowa, musztarda + sałata, rzodkiewka Mały filet z ryby, ziemniaki + śmietana, koperek, brokuły z łyżeczką oleju Daktyle suszone, kawa z mlekiem x 3 ![]() ![]() (A tu rodzice wrócili z zakupów, a Martynka jest przed okresem i rzuciła się na wszystko, co można pogryźc/połknąc lub w jakikolwiek inny sposób doprowadzic do bliskiego kontaktu z jej jelitami ![]() Pół puszki tuńczyka z kukurydzą, kromka razowca jak w IIŚn. z masłem i szczypiorem Kilka garści orzeszków sojowych, kilka z mieszanki bakaliowej Danio intenso z chrupiącymi nasionkami ![]() Truskawki ze śmietaną Sałata z sosem vinegrette z torebki + smażone pieczarki, cebula, musztarda, pomidor, mozarella w kulkach - wszystko w postaci sałatki Masa makowa z jogurtem naturalnym, daktylami i orzechami Oczywiście to nie tak na raz, tylko od 16,00 do teraz ; ) ... Dzień Żarłoka ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-05-18 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4897 |
Przyczajenie
|
reklama
Edytowane przez vadi Czas edycji: 2009-05-18 o 18:56 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4898 |
Wtajemniczenie
|
I tak dzisiaj miałam małe załamanie,bo stanełam na wage po tygodniu(staram ważyć się co tydzień) a waga stoi w miejscu
![]() ![]()
#4899 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze przedziwne R... Jestem na siebie bardzo zła
![]() Ś-> placki owsiane (jabłko, jajko, otręby pszenne, płatki owsiane, rodzynki) po 1,5 godz. -> 2 kostki gorzkiej czekolady ![]() II Ś-> Big Milk ![]() ![]() po 0,5 godz.-> 5 wafli ryżowych ![]() Ob.-> kromka żytniego pełnoziarnistego posmarowana jakimś białym serkiem+plaster wędliny drobiowej, 1/4 pora podsmażona na oleju z pestek winogron+rozbełtane jajeczko=dziwna jajecznica/z dużą ilością przypraw ale bez soli-sukces ![]() K.-> serek homo naturalny, big marchewka Wiem, jest źle, niech ktoś spojrzy krytycznym okiem i mnie okrzyczy, to może wtedy się poprawię...
#4901 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuję za oceny. węgli staram sie unikać zmodyfikowałąm troche - zamiast wieśniaka zjadłam po poludniu jabłko (kołó 15.00) na obiad był cyc z kury gotowany na parze polany 3 łyżkami sosu koperkowego (to wielki grzech???) plus warzywka włąśnie że nie czuje sie osłabiona .. czuje sie naprawdę dobxrze. ale z tym efektem jojo to mnie postraszyłaś ![]()
![]() |
#4902 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4903 |
Raczkowanie
|
a o to moje U/R bardzo proszę o ocenę .
śniadanie : aktivia malinowa z musli + 2 łyżeczki płatków owsianych + łyżka otrębów (więcej nie miałam ) ![]() II śniadanie : dwa jabłka , kubuś (bez dodatku cukru) gryz loda śmietankowego ![]() obiad : 2 talerze zupy jarzynowej na wodzie ![]() kawa (bez cukru) podwieczorek : jogobella light brzoskwiniowa + starte jabłko + łyżka chudego twarogu + 2 łyżki otrębów granulowanych jabłkowych herbata miętowa kolacja : 2 kromki chleba razowego w 100% + pół makreli + plaster sera 12 % tłuszczu + łyżeczka keczupu + 2 plasterki szynki (chudej) + ogórek + pomidor + rzodkiewka + herbatka koper włoski ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Rozeznanie
|
wcześniej jadłaś bardzo malutko, i mogłaś przystopować sobie metabolizm. Powinno minąć, bądź cierpliwa. Jakie ćwiczenia robisz?
#4905 |
Raczkowanie
|
U:
I. wieśniak 200g + 2 łyżki pł owsianych, 1/2prostokoątnej kromki chleba wieloziarnistego maźnięta serkiem topionym, kawa II. 2 kromki jw, 0,5 l maślanki jabłko III. drożdżówka z serem, jabłko IV. 100g twarogu chudego, 2 łyżki kefiru, garść mieszanki studenckiej w międzyczasie szkl soku pomidorowego, jabłko
#4906 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
od jutra zacznij porządne R ! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękuję za ocenę, ale dziś miałam po prostu taki dzień. Podjęłam akcję pt. "niejedzenie słodyczy", a jestem przed okresem i wariuję w aspekcie słodkiego ; ) jakoś musiałam sobie więc poradzic.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
u:
1. owsianka z bananem, jaskami kokosowymi, orzeszkami ziemnymi i sosem toffi, kawa z mlekiem 2. grahamka z camembertem i pomidorem, kefirr 200g, przekąska owsiana elovena cynamonowa 3. pomidorowa z ryżem, potrawka z kurczaka z warzywami iiii z ryżem ![]() 4. 3bit intensimo, dużo orzeszków w miodzie 5. grahamka duża z camembertem, duużo pysznej drobiowej szynki ![]() miseczka truskawek ![]()
![]() |
#4911 |
Rozeznanie
|
Bardzo proszę o ocenę mojego W/U
![]() I. Owsianka: cztery łyżki płatków owsianych z bananem, rodzynkami, daktylami i cynamonem + pół serka homo naturalnego. II. Kromka razowca z jajkiem na twardo i pomidorem, truskawki polane resztką serka homo. III. Miska gęstego, pysznego krupniku z soczewicą i czerwoną fasolą, dwa ogórki małosolne. IV. Jogurt naturalny z miodem i migdałami, kawa z mlekiem. 40 minut biegania V. Kromka chleba orkiszowego posmarowana bieluchem i posypana szczypiorkiem, sałatka z pomidora, sałaty, cebuli, kiełków i kropli oliwy z oliwek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno od jutra już się sprężę. Aha- wafle były z brązowego ryżu ![]()
![]() |
#4913 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
175, 83/62/89 Edytowane przez gorzkakawa Czas edycji: 2009-05-18 o 19:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
Rozeznanie
|
heej laski ;]]
ostatnio tak podczytuje wasze jadłospisy i mój normalnie w porównaniu z waszymi jest taki biedny :"( nie mam pomysłów na obiad a jestem teraz na R. i przydało by sie podkręcić metabolizm bo ciężko z nim. no dzisiaj, śniadanie: pół na pół płatków owsianych z mlekiem 0.5% (ok pół szkl) wyszła mała miseczka. z kilkoma rodzynkami 2śniadanie : 2wasy z masłem orzechowym ale tylko tak lekko posmarowane i jabłko. - nie miałam co wziąść do szkoły obiad : jajecznica z 2jajek i 3 plasterki szynki - z pomidorem ogórkiem zielonym i troche sałaty podwieczorek : 2 marchewki kolacja : jogurt naturalny z otrębami granulowanymi ![]() ![]() kiedyś miałam zaburzenia odżywiania jadłam po 200 -500 kcal na dzień. ale dalej o tym myśle cały czas, cokolwiek zjem mam wyżuty sumienia,
#4915 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4916 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsza Redukcja
![]() 1. Sniadanie- 5łyżeczek płatków owsianych, 4 łyżki płatków kukurydzianych, 1 szklanka mleka, pół małego pomarańcza 2. II Śniadanie - Kanapka z dwóch skibek chleba razowego z serkiem topionym, jabłko 3. Obiad - jajecznica z 3 jajek, 3łyżki surówki, Skibka razowca z pomidorem 4. Kolacja - Wieśniak z pomidorem,ogórkiem,szczyp iorkiem i sałatą , 1 wafel ryżowy ![]()
#4917 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ogólnie to mój metabolizm sam nie wie co ma ze sobą zrobić ![]() Mam pracę na weekendzie nocną, więc mój metabolizm trochę świruje, więc wtedy staram się nie jeść węgli tylko białko z warzywami. A na tygodniu znowu długie przerwy wynikają z braku czasu w czasie praktyk ![]() ![]() Ale z moim trybem życia nie wiem jak odnaleźć złoty środek ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 |
Zadomowienie
|
Wychdzenie z ED...
I sniadanie: 40 gram razowca, z plastrem twarogu, plastrem szynki i salata II sniadanie: 1/3 szklanki jogurtu naturalnego, z lyzka platkow owsianych, pol jablka Obiad: 2 lyzki ryzu, 4 male pulpeciki miesne, surowka zrobiona w domu Kolacja: jajecznica z 2 jajek |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nikt nie oceni ??? a co do tłuszczów to co jeść? boję sie o okres bo kiedyś nie miałam go 4 miesiące przez odchudzanie .
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.