Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-18, 21:37   #3301
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Aniu dziękuję

A teraz Dziewczyny życiowa sprawa i mam nadzieję, że mi doradzicie albo przedstawicie argumenty bo ja jestem całkiem skołowana otóż zastanawiam się czy ma sens inwestować kupę kasy w wykończeniówkę domu czy za to zrobić więcej ale w niższej jakości? Może któraś z Was się przekonała o tym na własnej skórze?
a moje zdanie jest takie ze tzw. półśrodki nie zdają egazminu i zostają juz na zawsze.
Od razu konkretnie i pożądnie.

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
aniu to może te truskawki nam nie służą a takie dobre w tym roku przez to chyba że sucho jest i słodziutkie
hmmm, ja wczoraj koktajl piłam.Mrożone truskawki i kapeczka mleczka i mi nic nie było.

Ale was dziś zaniedbałam, ale po pedicure poszłam do sklepu z bielizną, wybrałam sobie cyckonosz I jutro pójde go zakupic z mysla o szpitalu itp, bo ogolnie do tego typu bielizny wiekszej wagi nie przykładam-wiadomo
Kupiłam pare par gateczków.Panterke, gładkie itp, bo te juz rozciagniete, brzydkie,skulkowane.
Wpadłam do domku o 17 i wstąpił we mnie demon porządków.Zatrzymałam sie dopiero jak dzwonek usłyszałam, a to kumpelka jeszcze z podstawówki na plotki i tak gadalymy do 22, a teraz was nadrobiłam i czekam na Męża zeby mnie ogolił bo jutro ginek i rozkładanie nóżek

UnholyOne- a jaka fryzurke ty sobie układasz ze az godzine ci to zajmuje?
Mi wszyscy mówia ze zly czas wybralam na zapuszczanie, bo nie bede miala czasu na pielegnacje i modelowanie jak beda dluzsze, a ty jak bedziesz sobie z tym radzic? podpowiedz mi?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 21:38   #3302
skierka1981
BAN stały

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

no to i ja uciekam, dobranoc
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 21:42   #3303
katarzynka00
Zakorzenienie

swoja drogą już późno a naszej zguby nadal brak?
skurcze miała teraz jakoś dziwnie myśli mnie nachodzą...Zawsze zameldowała się a nic nie wspominała zeby na dłużej się oddalała.

Hmmmm, ale gdyby sie cos działo to moze naskrobała by sms, co myślicie?

Stary 2009-05-18, 21:49   #3304
UnholyOne
Ola-Unhola

Jeszcze zajrzałam na chwilkę.

Napisałam godzinę temu do Svinecki smsa, ale do tej pory się nie odezwała. Liczę na to, że spi. Bo zaczynam się martwic...

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Katarzynko, godzinę nie układam. Tylko ogólnie wizyta z wykąpaniem, umyciem włosków, wygramoleniem się z wanny i ułożeniem fryza zajmuje mi 1-1,5 godz. Taki ze mnie wieloryb
A układam normalną fryzurkę na szczotkę, nic wymyślnego

czekam jutro na fotki bieliznowe

Malga, cieszę się, że rodzice jako tako zareagowali. Trzymam kciuki za kolejną rozmowę. Paweł pewnie będzie zdziwiony, ale w efekcie się ucieszy

No to wracam do łózia, bo plecki bolą przy kompie
Stary 2009-05-18, 21:53   #3305
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Napisałam godzinę temu do Svinecki smsa, ale do tej pory się nie odezwała. Liczę na to, że spi. Bo zaczynam się martwic...
ja chyba tez starchem obrosnę...zaraz 23

A ja to sie dopiero bede musiala nauczyc jakis kombinacji ,fryzur i układania kłaków bo ja zielona jestem i nie umiem z nimi nic fajnego zrobic

Stary 2009-05-18, 21:55   #3306
UnholyOne
Ola-Unhola

jest sms od Zguby:

"Hej nie mam netu bo coś się popsuło i nie mam jak wejśc na wizaż. Ale wszystko ok dzięki za pamięc. A jutro przewozimy rzeczy do mieszkania "

No to mi ulzyło, mogę spokojnie lulac

Dobranoc
Stary 2009-05-18, 22:01   #3307
katarzynka00
Zakorzenienie

no to i ja sie oddalam, golic, szorowac itp
Jutro dzien doktorkow.Najpierw gin, potem przeglad u zębologa
slodkich snów

Stary 2009-05-18, 22:04   #3308
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej dziewczynki

dzieki wielkie za troske, jestescie kochane popsul sie net i nie mialam dostepu a na dodatek dzialamy ostro w mieszkaniu i nie mialam nawet kiedy sie odezwac.
wlasnie przyjechalam do domku i okazalo sie, ze ojciec naprawil net wiec pisze od razu
jeszcze raz dzieki, ze sie o mnie martwilyscie i przepraszam, ze musialyscie sie denerwowac
lece nadrobic zaleglosci
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 22:11   #3309
truheart
Zakorzenienie

No, goście poszli, tz odwozi swoich rodziców, a ja na chwilkę zajrzałam do Was
Cytat:
Tru, dziękuję za zyczonka
Dla Ciebie również Naj, naj, naj i spełnienia marzeń oraz dużo, dużo szczęścia i miłości

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A ja znalazłam w kwietniowym numerze "M jak mama" odpowiedź pediatry neonatologa z Centrum Zdrowia Dziecka, dr n. med. Małgorzaty Gołkowskiej: "W ciepłe dni na pierwszy spacer z noworodkiem można wyjść już po tygodniu. Najlepsze miejsce na spacer to zacienione parkowe alejki. Jeśli słońce mocno przygrzewa, nie należy wychodzić z domu między godziną 11 a 15 - lepsza pora to ranek albo późne popołudnie. Do wózka powinna pani przyczepić parasolkę, która ochroni malca przed słońcem. Warto pamiętać, że skóry noworodka nie należy smarować kremem przeciwsłonecznym - jest ona łatwo "przenikalna" dla różnych substancji chemicznych, dlatego nie powinna być zanadto bombardowana. Dopiero około 6-go miesiąca życia można bezpiecznie stosować kosmetyki przeciwsłoneczne z filtrem fizycznym. Na spacerze dziecko powinno być ubrane stosownie do pogody. By sprawdzić, czy malcowi nie jest za ciepło albo za zimno, wystarczy dotknąć skóry na karku. gdy jest spocona, malec jest ubrany za ciepło. Jeśli natomiast jest zimna, dziecko marznie."
A bombardowana UV może być? mnie to nie przekonuje ale pewnie, że każdy ma swoje zdanie
A filtry dla newbornów są mineralne
Cytat:
A jakiej firmy kupiliście drzwi?
Też uważam że sprzęt trzeba kupić porządny ale ceramikę wybiorę polską już mam w mieszkaniu koło i naprawdę nie ma na co narzekać
Drzwi wewnętrzne mamy Invado, nie są drewniane. Podłogi miały być drewniane, ale pomyśleliśmy, że będziemy się bać żeby się nie porysowały itp, kupiliśmy śliczne panele, bardzo wytrzymałe i nawet fakturą imitujące drewno i wszystkim się podoba, a my nie drżymy jak coś spadnie na podłogę albo jak kot po nich biega
Cytat:
Zapodaj linki
Jutro, oki? zajrzałam tylko na chwilę i nie chce mi się poczty odpalać...

Idę sprzątać po imprezie kochane. Miłej nocy!

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2009-05-18 o 22:13
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 22:52   #3310
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a moje zdanie jest takie ze tzw. półśrodki nie zdają egazminu i zostają juz na zawsze.
Od razu konkretnie i pożądnie.
Dziękuję za ten punkt widzenia i masz rację po prostu potem nie będzie nam się chciało tego wymieniać bo to przecież kłopot!

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

dzieki wielkie za troske, jestescie kochane popsul sie net i nie mialam dostepu a na dodatek dzialamy ostro w mieszkaniu i nie mialam nawet kiedy sie odezwac.
wlasnie przyjechalam do domku i okazalo sie, ze ojciec naprawil net wiec pisze od razu
jeszcze raz dzieki, ze sie o mnie martwilyscie i przepraszam, ze musialyscie sie denerwowac
lece nadrobic zaleglosci
A tu była już dalece zakrojona akcja poszukiwawcza

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
No, goście poszli, tz odwozi swoich rodziców, a ja na chwilkę zajrzałam do Was

A bombardowana UV może być? mnie to nie przekonuje ale pewnie, że każdy ma swoje zdanie

Drzwi wewnętrzne mamy Invado, nie są drewniane. Podłogi miały być drewniane, ale pomyśleliśmy, że będziemy się bać żeby się nie porysowały itp, kupiliśmy śliczne panele, bardzo wytrzymałe i nawet fakturą imitujące drewno i wszystkim się podoba, a my nie drżymy jak coś spadnie na podłogę albo jak kot po nich biega

Idę sprzątać po imprezie kochane. Miłej nocy!
Właśnie zastanawiałam się nad filtrami avene itd a tu artykuł https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ul,3791,1.html

Nam zaproponowali drzwi invado które mają sosnową ramę, wycena z montażem itd opiewa na ponad 16 tys a dziś znalazłam drzwi całe drewniane, ościeżnice też a do tego klamki w komplecie za 17 400 a montażmożemy negocjować więc przy takiej róznicy ceny chyba jednak drewno warto szukać chociaż pracy przy tym bardzo dużo.
Panele mam w mieszkaniu i przy moim psie się nie sprawdziły, były wysokiej klasy ale nadają się już tylko do wymiany Więc w domku parter jest w gresie a piętro zrobimy w desce panelowej tzn. deska ma grubość około 15 mm ale układa się jak panel i można do 3 razy cyklinować koszt nieco wyższ niż paneli, ale myślę że w części sypialnej się sprawdzą.

A pieluszki bambusowe rozłożyły mnie na łopatki

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 23:26   #3311
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kurcze poucinalo mi wszystkie cytaty a tyle stron nadrobilam tak pieknie - drugi raz nie mam juz sily cytowac wiec napisze tylko to co pamietam

Tru, Unholy, p4w - wiem, ze pozno ale wszystkiego najjjjjlepszego z okazji imieninek

magi77 trzymam kciuki zeby wszystko bylo jednak ok

skierko super, ze wszystko ok

co tam jeszcze...hmmm nie pamietam padam na twarz juz ;/

jeszcze raz dziekuje, ze sie o mnie martwilyscie

a co do imienin mojego synka - faktycznie mial dzis, a ja wyrodna zapomnialam z tego wszystkiego no ale on w sumie i tak jeszcze nie obchodzi

a jutro jade przewozic pierwsze rzeczy do mieszkania, ahh juz chce miec to za soba bo mnie to wykancza
a jeszcze rano musze pomyc meble u malego, odkurzyc i umyc podloge i to samo w salonie - to sobie to zrobie rano bo TZ i tak ma spotkania wiec rzeczy bedziemy przewozic pozniej

milej nocki kochane
Stary 2009-05-18, 23:29   #3312
Karolinak82
Zakorzenienie

Dobry wieczór pięknym Paniom

A ja oczywiście od 1,5h nadrabiam...takie płodne dzisiaj byłyście...i nawet nie zauważyłam która już godzina...za to już widzę że mi cytaty ucięło

Cytat:
A poza tym przepraszam, że tak rzadko się odzywam ale budowa pochłania mnie bez reszty.

Mama wczoraj mi powiedziała, że mam śmieszny brzuch bo taki strzelisty i faktycznie chyba tak jest nie mam piłki tylko....eee no nie wiem namiot
Anusia nie zaniedbuj nas tak

A mi dzisiaj Mama powiedziała że mam ekstra brzuszek i myślała ostatnio że się zatrzymał troszkę...bała się wcześniej jaki on ogromny bedzie...a on taki ładny

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Dzieki za mile przywitanie! Bede sie starala pisac jak najczesciej
Witam serdecznie nową Mamusie...i jej Dzidziolka Rozgość się

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam do pracy i mam wolną nockę. Jutro rano pędzę do gina i szczerze, to nie wyobrażam sobie, że wyjdę bez L4.
No i bardzo dobrze że zadzwoniłaś...teraz już tylko L4 i odpoczynek...bez L4 w ogóle nie wychodź z gabinetu

Cytat:
Klient to może dla nich jest ktoś kto ma penisa...ja mam ale małego i w brzuchu to się nie liczę i można mi wcisnąć każdą ciemnotę
a ja nawet malutkiego nie mam...ale za to mam dwie fretki...fenomen jakiś

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Co do kremów UV, to u mnie nie jest zalecane wystawianie dziecka do 6 miesiąca życia na bezpośrednie działanie promieni słonecznych (noworodek ma bardzo małą ilość melaniny w skórze). Wszystkie kremy dla dzieci, które przejrzałam (u mnie dostępne oczywiście) są od 6 miesiąca życia, ew istnieje adnotacja, że jeśli chce się stosować dla dziecka poniżej 6 miesiąca, to należy skonsultować się z lekarzem.
Do 6 miesiąca życia stosuje się tylko kremy ochronne, chroniące przed skutkami pogody (smaruje się 20-30 minut przed wyjściem) i nie mają one filtrów UV.
Po 6 miesiącu życia zaleca się jak najbardziej, nawet w pochmurny, jesienny dzień.
Ja tak właśnie się nad tym zastanawiałam i chyba nie da się zupełnie ochronić dziecka przed słońcem...zawsze jakieś promyki mogą wpaść do gondolki...a że będziemy rodziły w samym słońcu to może lepiej się zabezpieczyć...kupiłam dzisiaj Linomag na odparzenia i nawet on jest z filtrem...co prawda tylko SPF 6...

Cytat:
Parasolkę mam zamiar kupić, ale może niepotrzebnie? Poczekam na rady , ja widziałam głębokie wózki z parasolką

Spytaj koniecznie o ten pierwszy spacer
Ja parasolki chyba nie kupię...jakoś mnie nie przekonują...myślę że sama rozłożona budka wystarczy

Co do spacerów to mówili w Mamo to Ja (jak jeszcze leciało) że letnie dzieci od razu można na spacer zabrać...wszystko zależy od nas jak się będziemy czuły...zimowe dzieci trzeba przyzwyczajać do pogody

Cytat:
już wóciłam, dzięki za kciuki oczywiście pomogły. na zapalenie dostałam clotrimazolum w globulkach 12 szt - jak miło.... no ale nic jak mus to mus, muszę mieć tam wszystko ok do porodu.
Super wyniki..tylko gratulować

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Cosik wam pokaze. Ja w norweskim stroju narodowym
Pięknie wyglądasz...jak porcelanowa laleczka tak mi się od razu skojarzyło

Cytat:
Uwaga bo wizaz wciaga
Wizaż uzależnia

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
witajcie
ja dzis bylam u lekarza szybko zalatwilam sobie wizyte i co jest dzidzia 5ty.ciazy.... data porodu orientacyjnie 18.01.2010 czyli jak by nie patrzec okolice...daty stracenia Meli i Agi...moze to jakis znak...

Narazie wszystko oki tylko mam sie oszczedzac i nie denerwowac ale przededna 2 wazne rozmowy 1 z rodzicami a 2 z Pawlem....

buziaczki
Super wieści... teraz wszystko musi się udać...a Meli i Agi będą czuwały nad swoim rodzeństwem
Stary 2009-05-19, 00:10   #3313
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Kupilam dzisiaj cos dla malej. Jest rozowe tylko aparat mi rozjasnil. To na wszelki wypadek gdyby maz nas zaniedbywal.
Ekstra ciuszek...a Tatuś będzie miał do myślenia jak bedzie niedobry

Cytat:
No wlasnie nie badaja bo nie widza takiej potrzeby. Waga, mierzenie brzucha, pogadanka na temat samopoczucia i na tym koniec.
A to dziwne że nie badają..szyjki nie kontrolują...w końcu to ważne

Cytat:
A teraz Dziewczyny życiowa sprawa i mam nadzieję, że mi doradzicie albo przedstawicie argumenty bo ja jestem całkiem skołowana otóż zastanawiam się czy ma sens inwestować kupę kasy w wykończeniówkę domu czy za to zrobić więcej ale w niższej jakości? Może któraś z Was się przekonała o tym na własnej skórze?
I tu jak zwykle dylemat...wszyscy mają podobny...jak ja wykańczałam mieszkanko to duuużżżoooo czytałam w necie opinii...i dużo się najeździłam po sklepach i naoglądałam po internetowych sklepach...ciężko powiedzieć co lepsze...ale np. na pewno nie kupiłam nic co miałoby być "na jakiś czas" bo wiadomo że takie rzeczy później ciężko zmienić (bo zawsze jest coś ważniejszego na co trzeba wydać pieniążki) i takie gorszej jakości są na bardzo długo a tylko człowiek się z nimi męczy...cały sprzęt do kuchni (oprócz pralki) kupiłam w necie, bo dużo taniej było...baterie grohe też w necie...pozostałe rzeczy po prostu czytałam o ich jakości względem ceny, bo nie zawsze to co drogie jest gorsze od tańszych...i taki przykład...szukałam szarej mozaiki na ścianę do kuchni...nigdzie nie mogłam znaleźć więc zdecydowałam się na białą polską mozaikę...jadąc po nią znalazłam przez przypadek sklep gdzie była hiszpańska szara mozaika, idealna, piekna...za połowę ceny tej polskiej...do tego sprowadzali ją z Hiszpanii przez 2 dni Oj dużo tych przykładów możnaby wymieniać

Cytat:
a ja kupiłam w hurtowni koszule ale takie średnie są trochę babcine i chyba poszukam czegoś innego i zajrzałam na allegro na poczatek to znalazłam- nawet fajne
http://www.allegro.pl/item628572632_..._rozmiary.html
Moja Mama na początku ciąży kupiła mi koszulę rozpinaną...jedną dla mnie, jedną dla siebie...babcine są co prawda, ale dzisiaj doszłam do wniosku że wezmę swoją i Mamy (leży sobie ladnie zapakowana) i nie kupuję innych, bo i tak jak wrócę do domu to będę zakładać piżamy...wiec do szpitala nie będzie mi szkoda tych koszul...a jeśli te dwie to będzie za mało...to Mama dzisiaj się zreflektowała że dowiezie więcej albo zabierze te, wypierze i przywiezie...więc jeden kłopot z głowy

Cytat:
dziekuje dziewczynki z calego mojego serduszka...+dzidzi..:cmok : : cmok:

powiedzialm juz rodzica.....byli dosc zmieszani ale zle slowa nie uslyszlam od nich wiec jest dobrze...

a z Pawlem jutro sie okaze....godzina 12.00 mamy sie pogadac....ja mu tak pogadam ze znow sie dowie ze bedzie tatusiem oby sie cieszyl chodz troszke....

ide lulu Buziaczki
Trzymamy kciuki za Pawła...zeby stanał na wysokości zadania...moze być w szoku na pewno...ale później będzie już dobrze

Cytat:
Jutro dzien doktorkow.Najpierw gin, potem przeglad u zębologa
slodkich snów
za doktorków

Cytat:
Znajomi założyli drewniane podłogi, tydzień później urządzili parapetówkę..komuś się szklanka zbiła i "naprocentowany" kolega postanowił posprzątać...wziął miotłę...tylko zapomniał zebrać szkła...i tak na ciemnym drewnie powstały piękne esyfloresy

Cytat:
a jutro jade przewozic pierwsze rzeczy do mieszkania, ahh juz chce miec to za soba bo mnie to wykancza
a jeszcze rano musze pomyc meble u malego, odkurzyc i umyc podloge i to samo w salonie - to sobie to zrobie rano bo TZ i tak ma spotkania wiec rzeczy bedziemy przewozic pozniej
Super W końcu się doczekałaś:ju pi:
Stary 2009-05-19, 00:18   #3314
Karolinak82
Zakorzenienie

Tak nadrabiałam i pisałam, że zostałam na Wizażu sama... Spać mi się coś nie chce, chyba mi się poprzestawiał wewnętrzny zegar

Byłam dzisiaj na zakupach kosmetykowych...i co...i nie zaszalałam chociaż tak bardzo chciałam...kupiłam chusteczki nawilżające Cleanic Dzidziuś, wkładki laktacyjne Johnson's, Linomag...i różne pierdołki potrzebne mi do szpitala...na kosmetyki się nie zdecydowałam jeszcze...tak jadąc do sklepu myślałam czy kupować ten Emolium apteczny czy jednak nie przyzwyczajać skóry Małej i kupić Hipp lub Nivea...no i nie zdecydowałam jeszcze

Później resztę dnia spędziłam na działeczce z Rodzicami...i jak Mama zobaczyła moją listę kosmetykową to za głowę się chwyciła że tyle tego potrzeba, że jak My się rodziliśmy to nie bylo tyle udogodnień...i ciągle pytała...a po co to? a po co tamto? Okaze się w praktyce czy wszystko rzeczywiście było potrzebne

Dobranoc Mamusie...uciekam bo aż wstyd tak długo siedzieć
Kolorowych senków
Stary 2009-05-19, 05:12   #3315
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

powodzenia
Cytat:

Powodzenia
Cytat:

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
To w takim razie zaciśnięte.

Nie, mój nastrój nie był dobry od rana, musiałam się zapoznać z różnymi ewentualnościami i konsekwencjami wodonercza. Niestety nie wszystko jest piękne i różowe, co nie znaczy, że wszystko musi dotyczyć mojego synka. Jednak muszę wszystko wiedzieć, żeby później nie być zaskoczoną...
Panu dr opisałam wszystko ze szczegółami, odpisał, że na dzień dzisiejszy poszerzenia nie są duże (co nie znaczy, że nie mogą się powiększać), więc na razie tylko kontrola USG i jeżeli tak zostanie, to konsultacja u niego już po porodzie. Natomiast, jeżeli będą się powiększać, to... o tym staram się nie myśleć.
Trzymajcie kciuki, żeby zastoje moczu się nie powiększały, a nerki i moczowody nie poszerzały (tak jak teraz).
A za Wasze wsparcie
kciuki trzymam mam nadizeje zpeomoga
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Poniedziałkowo

Przede wszystkim WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYC TRZECH SOLENIZANTEK...dużo zdrówka, szczęścia i pociechy z Maluszków: roza:

Ekstra ciuszki

Jakie fajne prezenty...fajnie że mieliście takie targi...

Ja też mam wielkie problemy ze spaniem...wczoraj nie mogłam zasnąć do 3...aż poszłam do salonu i tam się położyłam...i jakoś zasnęłam...coś mi się wydaje że mi tlenu brakuje, a w salonie mogę otworzyć więcej okien i Tż nie marudzi że mu zimno Przydałby sie trzeci bok...

Ja dzisiaj mam zamiar kupić kilka kosmetyków i na pewno będę wybierać między Hipp a Nivea...na miejscu wyjdzie które wezmę

Powodzenia na kolokwiach

Trzymamy kciuki z całych sił by zastoje się nie powiększały...a nerki i moczowod nie poszerzały...a najlepiej żeby wszystko ładnie się cofnęło

uuuu to musialo być wydarzenie...dziadek z dziewczyną...mam nadzieję, że wszystko się ułoży i będzie szczęśliwy
Fajnie tak usłyszeć że ktoś z bliskich jest w ciąży, można się wymieniać doświadczeniami, chociaż pewnie kuzynka będzie do Ciebie teraz dzwonić z milionem pytań jakie My same miałyśmy

Ja mam jedną butelkę NUK i jedną AVENT...smoczki mam dwa...NUK i CANPOL(Tż kupił na samym początku...zielony, bo jeszcze nie wiedzieliśmy czy urodzi się córka czy synek...a nie mógł się powstrzymać)

A ja przez to że nie mogłam zasnąć zrobiłam sobie listę kosmetyków które muszę kupić i dzisiaj mam zamiar większosć już wziąć...zobaczymy jak się uda...a później wycieczka do Rodziców...już ich dawno nie widziałam, a wyjeżdzają na wycieczkę w tym tygodniu
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Siemanko

Trzymam kciuki za kolokwia

Truheart i UnholyOne Wszystkiego najlepszego z okazji imienin!!
dziekuje na pewno sie przydały przepraszam ale nie jestem w stanie was nadrobic za duzo i za szybko produkujecie.
Ja wczoraj przyszlam do domku klapnlema wstalam o 18 , no i efekt taki ze od 4 nad raznem takie oczy

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 06:26   #3316
eleeri
Zakorzenienie

Dzień doberek

a ja się dzisiaj wyspałam i tryskam dobrym humorem (na razie )
spałam dzisiaj pod kocem, wszystkie okna uchyliłam i nie miałam kataru
olałam sikiem prostym antybiotyk, inhalacje i inne bzdety i się wyspałam, wstawałam tylko do wc.

jestem już po śniadanku i zastanawiam się co robić o tej godzinie

Widzę też, że wczorajsza zguba się nam znalazła

trzymam kciuki za Katrzynkę

(ktoś ma jeszcze dzisiaj wizytę ?)

Cytat:

Panele mam w mieszkaniu i przy moim psie się nie sprawdziły, były wysokiej klasy ale nadają się już tylko do wymiany Więc w domku parter jest w gresie a piętro zrobimy w desce panelowej tzn. deska ma grubość około 15 mm ale układa się jak panel i można do 3 razy cyklinować koszt nieco wyższ niż paneli, ale myślę że w części sypialnej się sprawdzą.
Hmm, my panele kupowaliśmy od lokalnego producenta, ani najdroższe, ani najtańsze, takie klasy sredniej.
Zakładaliśmy je 7 lat temu, przeżyły remont jednego pokoju, potem generalny remont kuchni i przedpokoju (wymiana całej instalacji, podłogi, meble, boazeria), następnie był remont drugiego pokoju i znowu generalna zmiana łazienki.
Dodam, że drugi pies po nich łazi i są git.
Jak na tyle remontów i gruzu który się po nich przewalał to wyglądają całkiem całkiem.

Także nie zawsze wysoka cena świadczy o dobrej jakości

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 07:10   #3317
Tulipfever
Rozeznanie

Dzien dobry! Jak sie spalo?
Macie tez takie problemy ze spaniem? Nie potrafie sobie znalezc dogodnej pozycji, wszystko mnie boli, probuje czarow z dodatkowa poduszka miedzy nogami i nic nie pomaga. No i tesknie za ukochana pozycja na brzuchu
W Hadze dzisiaj piekny dzien, swieci slonko
Dobrze, to teraz Was poczytam

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

dziewczynki ile macie pieluch flanelowych???
Ja na razie mam 6, ale kolezanka radzila, aby kupic drugie tyle, bo sie do wszystkiego przydaja.
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 07:20   #3318
Miramej
Zakorzenienie

Cześć Mamusie

Cytat:
no czegoś takiego jeszcze nie widziałam
http://www.allegro.pl/item628444791_...mport_wwa.html

może rzeczywiście dobre
, nie dowiem się, czy dobre

Cytat:
dziekuje dziewczynki z calego mojego serduszka...+dzidzi..

powiedzialm juz rodzica.....byli dosc zmieszani ale zle slowa nie uslyszlam od nich wiec jest dobrze...

a z Pawlem jutro sie okaze....godzina 12.00 mamy sie pogadac....ja mu tak pogadam ze znow sie dowie ze bedzie tatusiem oby sie cieszyl chodz troszke....

ide lulu Buziaczki
Widzisz, zaczyna się całkiem dobrze , trzymamy kciuki za rozmowę z Pawłem

Cytat:
dla Amelki nie mam żadnej zabawki a znalazłam dcoś ciekawego
http://www.allegro.pl/item628169444_...ex_mis_kr.html

co myślicie??tylko się boję że do buźki będzie brać i nie wiem czy wtedy będzie oki
Ja też jeszcze nie mam żadnej zabawki, ale nie wiem, czy kupię pluszaka, może później.

Cytat:
ja nigdy nie czytałam fachowych opinii na temat opalania maluchów, ale nigdy nie podobało mi się jka dzidziuś był opalony, bo przy takiej delikatnej skórce bardzo łatwo o poparzenia - wg mnie opalanie niemowląt to lekkomyślność rodziców
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
No i miałam już iść spać
ale, że nie wyłączyłam lapcia to niewidzialna ręka wizażu przyciągnęła mnie spowrotem
(...)

no cena jest powalająca
za taką cenę to powinny same się założyć, zdjąć i jeszcze się wyprać
Hehe

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 07:21   #3319
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro dzien doktorkow.Najpierw gin, potem przeglad u zębologa slodkich snów
za wizyty

Cytat:
hej dziewczynki

lece nadrobic zaleglosci
No i znalazła się zguba, przyznam, że jak już leżałam wieczorem w łóżku, to przyszło mi do głowy, że zaczęłaś rodzić

Cytat:
(...)
Już nie wiem, co zrobię , a filtry fizyczne to nie to samo, co mineralne?
Oki

Cytat:
Właśnie zastanawiałam się nad filtrami avene itd a tu artykuł https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ul,3791,1.html
Czyli głos na filtry

Cytat:
a co do imienin mojego synka - faktycznie mial dzis, a ja wyrodna zapomnialam z tego wszystkiego no ale on w sumie i tak jeszcze nie obchodzi

milej nocki kochane

Udanej przeprowadzki

Cytat:
Dobry wieczór pięknym Paniom
(...)
A mi dzisiaj Mama powiedziała że mam ekstra brzuszek i myślała ostatnio że się zatrzymał troszkę...bała się wcześniej jaki on ogromny bedzie...a on taki ładny
Jak miło

A moje dziecko ciągle ma czkawkę , aż mi Go szkoda.

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-19, 07:27   #3320
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
a mój małz mnie dzisiaj tak wkurzył!!!
Ja się śpieszę z obiadem! dzwonię do niego o której będzie?! Przygrzewam obiad dwa razy! W końcu dzwonie znowu i pytam czy już jedzie a On mi mówi, ze teraz nie je, bo późno jadł śniadanie!!! No myslałam, ze go potrzaskam!!! wrrrrrrrrrrrrrrrrr
Dobrze, że akurat nie nawinął się pod rękę, bo by miał cieplutko

Cytat:
Moje tez nie pachna swiezoscia.

Dziekuje dziewczyny za komplementy Wstydam sie teraz.

Kupilam dzisiaj cos dla malej. Jest rozowe tylko aparat mi rozjasnil. To na wszelki wypadek gdyby maz nas zaniedbywal.

Załącznik 2255558
Śliczne

Cytat:

teraz będę Was \zamęczać pytaniami
myślicie ze te nożyczki będą ok? Bo są dosyc cienki ... a takie chyba powinny być
http://www.allegro.pl/item630613421_...zki_cazki.html
Wypowiem się na temat tych nożyczek, bo je widziałam i tak jak pisałam wcześniej, lepiej kupić jak najcieńsze. I o dziwo, nożyczki pakowane pojedynczo, też tej samej firmy są cieńsze. Wklejam do nich link:
http://www.allegro.pl/item629705780_...i_babyono.html

Cytat:
Dziewczyny, a te nożyczki z zestawu, który Ania wkleiła i sprzedawane osobno z tej firmy są identyczne?

skierka , może Rennie weź?
Tak są lepsze (cieńsze)

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja to dzisiaj pół dnia przespałam TŻ gdzies pojechał motorkiem, tak cichutko było w domu, połozyłam sie i spałam smacznie...
Ale jestem nadal jakaś niewyspana, rozbita.
Poczytałam troszkę postów, reszte nadrobie jutro.
Wogóle to dzisiaj nienajlepiej sie czuje Nie wiem co mi jest ale tak jakoś dziwnie...
Mam nadziej, że jutro bedzie lepszy dzien.

Idę wziąść kapiel i do łózia

Dobranoc
Jutro na pewno będzie lepszy dzień. Hi, to już jest jutro i co lepsze masz samopoczucie???

Cytat:
hej dziewczynki

lece nadrobic zaleglosci
No bo już szukałyśmy nr telefonu do Sherlock'a Holmes'a

Tulipfever witaj, bo ja jeszczę się z Tobą nie przywitałam Podziwiam, że czekacie z niespodzianką co do płci dzidziusia. Mnie by ciekawość zeżarła

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Zapomniałam, katarzynko

Wczoraj w pracy pogadałąm troszkę z ludziskami, ato było nawet miłe, ale reszta, bleee... No nic całe szczeście nie muszę już tam chodzić dzień w dzień. Hotel się rozbudowuje i już patrzą kiedy wrócę, ale żeby się nie zdziwili

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 07:32   #3321
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Macie tez takie problemy ze spaniem? Nie potrafie sobie znalezc dogodnej pozycji, wszystko mnie boli, probuje czarow z dodatkowa poduszka miedzy nogami i nic nie pomaga. No i tesknie za ukochana pozycja na brzuchu

Ja dzisiaj akurat spałam nienajgorzej , ale są takie noce, że masakra

Cytat:
Wypowiem się na temat tych nożyczek, bo je widziałam i tak jak pisałam wcześniej, lepiej kupić jak najcieńsze. I o dziwo, nożyczki pakowane pojedynczo, też tej samej firmy są cieńsze. Wklejam do nich link:

Tak są lepsze (cieńsze)
(...)
Wczoraj w pracy pogadałąm troszkę z ludziskami, ato było nawet miłe, ale reszta, bleee... No nic całe szczeście nie muszę już tam chodzić dzień w dzień. Hotel się rozbudowuje i już patrzą kiedy wrócę, ale żeby się nie zdziwili
magi pamiętałam, że Ty własnie kupiłaś te nożyczki nie z zestawu , dzięki za odpowiedź, Dobra Kobieto

Zdziwią się, zdziwią

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-19, 07:35   #3322
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy, mamy
hmm, uroki zaawansowanej ciąży

a u mnie pada deszcz, tyle co zdążyłam wrócić z psem i już leje

Cytat:
A moje dziecko ciągle ma czkawkę , aż mi Go szkoda.
A wiesz jaki sposób mają na czkawkę starsi ludzie ?

przestraszyć czkającego

Stary 2009-05-19, 07:40   #3323
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze poucinalo mi wszystkie cytaty a tyle stron nadrobilam tak pieknie - drugi raz nie mam juz sily cytowac wiec napisze tylko to co pamietam

Tru, Unholy, p4w - wiem, ze pozno ale wszystkiego najjjjjlepszego z okazji imieninek

magi77 trzymam kciuki zeby wszystko bylo jednak ok

skierko super, ze wszystko ok

co tam jeszcze...hmmm nie pamietam padam na twarz juz ;/

jeszcze raz dziekuje, ze sie o mnie martwilyscie

milej nocki kochane
no kochana.... ja myślałam, ze się już rozpakowujesz ale dobrze, ze wszystko dobrze

tylko nie przemęczaj się w czasie tej przeprowadzki

Cytat:
Dobrze, że akurat nie nawinął się pod rękę, bo by miał cieplutko

Śliczne

Tak są lepsze (cieńsze)

Jutro na pewno będzie lepszy dzień. Hi, to już jest jutro i co lepsze masz samopoczucie???

No bo już szukałyśmy nr telefonu do Sherlock'a Holmes'a

Tulipfever witaj, bo ja jeszczę się z Tobą nie przywitałam Podziwiam, że czekacie z niespodzianką co do płci dzidziusia. Mnie by ciekawość zeżarła

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Zapomniałam, katarzynko

ja chyba tez bym ni wytrzymała

zmykam do pracy, a wieczorkiem mam wizytę u gina i poproszę o wszelkie wymazy i pomiary

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 07:43   #3324
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
zmykam do pracy, a wieczorkiem mam wizytę u gina i poproszę o wszelkie wymazy i pomiary
To trzymamy kciuki nasz pracusiu

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 07:43   #3325
eleeri
Zakorzenienie

Jakie świry
ja bym w życiu swojego dziecka nie "wypożyczyła"
ciekawe kto się na to godzi, pewnie jakaś patologia licząca na szmalec

Wynajmują niemowlaki "na próbę" do telewizji - kontrowersyjny reality show w Niemczech
Niemiecka telewizja RTL zamierza wyemitować kontrowersyjny reality show, w którym nastolatki maja opiekować się cudzymi niemowlętami - informuje serwis Wirtualne Media.

- To socjalny egzamin dojrzałości - mówi o projekcie rzecznik RTL Frank Rendez. Jednak nie wszyscy odbierają ten pomysł jako pożyteczny i edukacyjny - stowarzyszenie położnych uważa go za "nową formę prostytucji".

Program "Dorosły na próbę" będzie można oglądać od 3 czerwca. Nastoletnie pary mają w nim udawać prawdziwe rodziny. Nastolatkowie będą musieli poradzić sobie z utrzymaniem domu, budżetem rodzinnym oraz z wychowaniem malutkich dzieci - wynajętych od prawdziwych rodziców.

Niemiecki Związek na rzecz Ochrony Dzieci ostrzega przed skutkami psychologicznymi, jakie może wywołać oddawanie niemowląt pod opiekę obcych i niedoświadczonych nastolatków - piszą Wirtualne Media. Protestuje też stowarzyszenie położnych.

http://wiadomosci.onet.pl/1973245,327,item.html

już chyba gdzieś widziałam podobny program
tylko, że tam pary nastolatków opiekowały sie trzecią osobą którą było najpierw niemowlę a na końcu starzec.

Stary 2009-05-19, 07:43   #3326
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
A wiesz jaki sposób mają na czkawkę starsi ludzie ?

przestraszyć czkającego
To żeś mi poradziła

Cytat:

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-19, 07:48   #3327
Tulipfever
Rozeznanie

Ok, czas zbierac manatki do pracy, poki jeszcze mam sile
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze. Ja wieczorem mam pierwsze zajecia ze szkoly rodzenia, ciekawe czy wroce wystraszona...
Pa!
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 07:51   #3328
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
No kochana to kciuki w pogotowiu

Cytat:
To żeś mi poradziła
podobno działa też wypicie szklanki zimnej wody
albo wstrzymanie oddechu

Stary 2009-05-19, 07:53   #3329
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej dziewczynki
nie moge sie cos zebrac a musze jechac do mieszkania jeszcze szafki i podlogi umyc

Cytat:
No i znalazła się zguba, przyznam, że jak już leżałam wieczorem w łóżku, to przyszło mi do głowy, że zaczęłaś rodzić

.
tak myslalam jak zobaczylam smsa od Unholy, ze pewnie pomyslalyscie, ze rodze

o nieeee jeszcze nie

najpierw sie musze przeprowadzic, spakowac torbe i ogarnac wszystko dla maluszka i wtedy moge
Stary 2009-05-19, 07:54   #3330
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
dziekuje dziewczynki z calego mojego serduszka...+dzidzi..:cmok : : cmok:

ide lulu Buziaczki
Widze ze polowa sukcesu juz za toba. Dobrze ze sie nie wkurzyli, wazne zeby miec ich wsparcie. O 12tej zaciskam mocno kciuki

Cytat:
na pewno się ucieszy, w szoku będzie chłop trzymamy kciuki i oczywiście czekamy z niecierpliwością na relacje

dla Amelki nie mam żadnej zabawki a znalazłam dcoś ciekawego
http://www.allegro.pl/item628169444_...ex_mis_kr.html

co myślicie??tylko się boję że do buźki będzie brać i nie wiem czy wtedy będzie oki

Hm, a mi sie wydaje ze te rozki sa wlasnie po to zeby dzidzia brala je sobie do buzki. Przeciez dzieci wkladaja sobie rozne rzeczy do buzi, na poczatku najczesciej rog tego czym sa przykryte. Widzialam

Cytat:

Byłam dzisiaj na zakupach kosmetykowych...i co...i nie zaszalałam chociaż tak bardzo chciałam...kupiłam chusteczki nawilżające Cleanic Dzidziuś, wkładki laktacyjne Johnson's, Linomag...i różne pierdołki potrzebne mi do szpitala...na kosmetyki się nie zdecydowałam jeszcze...tak jadąc do sklepu myślałam czy kupować ten Emolium apteczny czy jednak nie przyzwyczajać skóry Małej i kupić Hipp lub Nivea...no i nie zdecydowałam jeszcze

Poczekaj z Emolium. Dziewczyny juz pisaly ze dobrze by bylo miec cos w zanadrzu w przypadku problemow skornych.

Dzien dobry wszystkim.

Katarzynka trzymam kciuki za wizyte

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości