Błagam!!!!!!!Proszę o zdanie :-( - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-18, 20:46   #91
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: Błagam!!!!!!!Proszę o zdanie :-(

Anastasio, z tego co piszesz wynika, że jego brak szacunku do Ciebie zaczął sie znacznie wczesniej. Mozna powiedzieć "kobieto" jesli jest to w formie żartobliwego napomnienia i obie strony wiedzą, że to żarty. Ale z tego co piszesz wynika, że jakiekolwiek uwagi z Twojej strony spotykały się z jego irytacja i "umniejszaniem" problemu.

Nie wiem czy to dobre określenie, "umniejszanie", ja tak nazywam sprowadzanie przeciwnika do poziomu rozkapryszonego dzieciaka. Czyli uwagi typu: "Co, obraziłaś się?" (znaczy: "ale z Ciebie dzieciuch"). Taka uwaga ma sprawić, że oponent poczuje się jak skarcone dziecko. I tak to chyba u Was wyglądało.

A jaka była reakcja jego rodzicow na odwolanie ślubu? Czy wiedzieli co u Was zaszło, czy dowiedzieli się tego od Ciebie? Próbowal się z Tobą kontaktować?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 20:47   #92
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastasia1985 Pokaż wiadomość
Wiadomo, że sie kłóciliśmy. Nie raz, nie dwa i nie dziesięć. Ale nigdy go nie uderzyłam i on mnie też nie. Też mówil rzeczy za które mnie później przepraszał. Najczęściej w klótniach nazywał mnie "kobietą", ale tak jakby to była coś jak obelga. Np:. Czy kobieto możesz skończyć?, Długo jescze kobieto będziesz gadała od rzeczy? Czy ty kobieto, aby się dobrze czujesz? Kobieto, nakręciłaś się jak ruski bąk itd. Zawsze jak się kłóciliśmy to tak mnie nazywał, a mnie to doprowadzało do białej gorączki. Może to nie jest taka kulturalna kłótnia dla Ciebie. Nie wiem. Wiadomo, ze lepiej jest rozmawiać, a nie krzyczeć na siebie. No, ale daleko mi do ideału. Jego już mi się nawet nie chce oceniać. Nawet jeśli to nie były kulturalne kłótnie według Ciebie, to uwierz mi daleko im do tego co było wczoraj. I o to mi chodziło.
Swoja drogą, to tak jakby wogole nie miał szacunku do ogółu kobiet i uwazał je za hmmm cos nizszego w ewolucji...Zastanow sie, czy aby tak nie jest.. To by tłumaczyło, dlaczego Cie pobił... za policzek...

Edytowane przez Gwiazdeczka1978
Czas edycji: 2009-05-18 o 20:50
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 21:03   #93
anastasia1985
Raczkowanie

Acha. Ktoś napisał, że nie możliwe, że moj związek był taki idealny, jak z bajki, a tu nagle takie coś. Mój związek nie był idealny i nie o takie wrażenie mi chodziło. Nie był idealny, bo zdarzały nam się kłótnie. Sporadycznie, ale się zdarzały. Ale nigdy, naprawdę dotychczas nie podniósł na mnie ręki, nie wyzywał mnie od najgorszych, ani mojej matki. Osądzaci, że wyidealizowałam związek, bo nikt się tak nie może zmienić z dnia na dzień. Widocznie na coś wcześniej przymykałam oko. Jeśli to prawda, to ja nadal nie wiem na co. Naprawdę nic nie wskazywało, że on jest zdolny do takich słów, a co dopiero czynów. Ja naprawdę byłam szczęśliwa i czułam się bezpieczna. Nie chcę idealizować, ale naprawdę jakby mnie ktoś dwa dni temu zapytał, czy mój Tż mnie kiedyś uderzy to odpowiedziałabym, ze na pewno nie. Naiwna...

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Właśnie doczytałam, że to nazywanie mnie kobietą mogło być takim przejawem braku szacunku dla mnie. Powiem szczerze, że nigdy o tym nie pomyślałam. A on właśnie tak zawsze się do mnie zwracał w kłótniach. Denerwowało mnie to, ale nigdy nie przykładałam do tego tak ogromnej wagi. I może to był mój błąd? Może rzeczywiście on mnie po prostu nie szanował i w taki sposób się to u niego objawiało? Może powinnam była wcześniej zwrócić uwagę, że tak mnie zawsze nazywa podczas nieporozumień.

Co do jego rodziców, to jego mamie aż poleciały trochę łzy i się przeraziła. Nie dlatego, że odwołuje ślub, ale dlatego, że jak jej syn mógł mnie tak uderzyć. Makijaż co prawda przykrył zasinienie, ale troszeczkę i tak było widać. Pytali, czy może jeszcze to przemyślę, ale powiedziałam, że nie. Jak wyszłam to żeby nie zmienić zdania specjalnie pojechałam jeszcze do 5 par, żeby wszystko odwolać. Na szczęście mieszają blisko. Chce sobie odciąć to drugie wyjście -"wybaczenia". Tak bardzo sobie jeszcze nie ufam, więc wole już nie mieć odwrotu.

Edytowane przez anastasia1985
Czas edycji: 2009-05-18 o 21:05
anastasia1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 21:12   #94
myszkakinia
Rozeznanie

bardzo dobrze zrobiłaś, ze zerwałaś zaręczyny i go nie wpuścisz do domu.. kompletny palant z niego i aż brak słów, w stosunku do tego co zrobił.. Bardzo Ci współczuję. Mam nadzieję, że nie zmienisz decyzji, gdy przyjdzie do Ciebie z kwiatami i bedzie błagał żebyś mu wybaczyła.. Takich rzeczy nie powinno się wybaczać, bo to sie może w przyszłości źle skończyć.

myszkakinia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 21:13   #95
julittaa22
Zadomowienie

Dobrze zrobiłaś naprawdę...kurczę podziwiam Cie za to, że myślisz tak trzeźwo i rozsądnie...wiem, że są teraz w Tobie silne emocje

Co do tego określenia :kobieto" mój były (tez byliśmy 5 lat) tez tak sie do mnie zwracał, gdy sie sprzeczaliśmy,ja już wtedy odbierałam to jako obelge i brak szacunku,zwłaszcza że w jego ustach brzmiało to niezwykle pogardliwie..a ten związek skończył sie tak- mianowicie wróciłam z całonocznej imprezy z siostra-on siedział rano z moimi rodzicami,gdy mnie zobaczył wybiegł na klatke schodową, ja za nim, od mnie szarpnął bardzo mocno i wysyczał- ty kur...
Cos mi się wydaję, że ma dość dużo wspólnego z Twoim (mam nadzieje już byłym) To jest typ, który nie ma szacunku do kobiet i tego szacunku juz mieć nie bedzie..od takich mężczyzn trzeba sie trzymać z daleko gdyz im dłużej się z takim jest, tym jest gorzej...pisz na bieżąco co i jak i nie zapominaj że jestes wartościowa kobieta i nikt nigdy nie może Cie poniżać

Moja wymiana:

Perfumy: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post80378806
julittaa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 21:15   #96
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Co do jego rodziców, to jego mamie aż poleciały trochę łzy i się przeraziła. Nie dlatego, że odwołuje ślub, ale dlatego, że jak jej syn mógł mnie tak uderzyć. Makijaż co prawda przykrył zasinienie, ale troszeczkę i tak było widać. Pytali, czy może jeszcze to przemyślę, ale powiedziałam, że nie. Jak wyszłam to żeby nie zmienić zdania specjalnie pojechałam jeszcze do 5 par, żeby wszystko odwolać. Na szczęście mieszają blisko. Chce sobie odciąć to drugie wyjście -"wybaczenia". Tak bardzo sobie jeszcze nie ufam, więc wole już nie mieć odwrotu.
A co tu jest do przemyślenia? Za przeproszeniem, z byka chyba ta Pani spadła... Niby taka przerazona, że syn mógł tak postapić, ale pyta, czy jeszcze to przemyślisz...? Powinna się cieszyć, że nie poszlaś na policję.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2009-05-18, 21:19   #97
kinghah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ashlix Pokaż wiadomość
Kobieta to jednak ta słabsza płeć i jeśli ona raz spoliczkuje to raczej nie ma większego ryzyka, że będzie go po ślubie KATOWAĆ do końca życia. I to jest ta różnica.
On jej najpierw z całej siły oddał raz, po czym wykręcił jej ręce i walnął ją kolejne dwa razy !!! NAPRAWDĘ NIE WIDZISZ RÓŻNICY między tym, a spoliczkowaniem go przez dziewczynę, która została przez niego wyzwana? Bo ja widzę ogromną...
Zgadzam się w całej rozciągłości. I dodam, że nie popieram policzkowania mężczyzn.
kinghah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 21:21   #98
anastasia1985
Raczkowanie

Dziękuję. Właśnie przeczytałam wszystko jeszcze raz i doczytałam o tych zamkach w drzwiach. Jakoś o tym nie pomyślałam, że on ma klucze. Przeniosłam komodę z przedpokoju pod drzwi, ale to chyba było bezmyślne. Skoro ja dałam radę ją przenieść to przecież on tym bardziej ją przesunie drzwiami otwierając je. Ktoś mówił, że on jest najprawdopodobniej większy ode mnie. Tak. Ja mam 170 cm i ważę 52 kg, on ma 190cm i waży 106 kg. Tą komodę to chyba przytacham na miejsce Zaczynam zachowywać się bezmyślnie i śmiesznie.
Stary 2009-05-18, 21:23   #99
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Dziękuję. Właśnie przeczytałam wszystko jeszcze raz i doczytałam o tych zamkach w drzwiach. Jakoś o tym nie pomyślałam, że on ma klucze. Przeniosłam komodę z przedpokoju pod drzwi, ale to chyba było bezmyślne. Skoro ja dałam radę ją przenieść to przecież on tym bardziej ją przesunie drzwiami otwierając je. Ktoś mówił, że on jest najprawdopodobniej większy ode mnie. Tak. Ja mam 170 cm i ważę 52 kg, on ma 190cm i waży 106 kg. Tą komodę to chyba przytacham na miejsce Zaczynam zachowywać się bezmyślnie i śmiesznie.
Może jednak wezwij ślusarza i wymień zamki...

Stary 2009-05-18, 21:28   #100
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
i jeszcze żyjesz? dla mnie to cud, przecież on jest ponad 50 kg cięższy
E.J. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 21:29   #101
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Najlepiej zadzwoń do kogoś, niech z Tobą nocuje. Po ojca może, po kolegę...?

A jutro zadzwoń po ślusarza.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 21:39   #102
anastasia1985
Raczkowanie

Ślusarz przyjedzie najwcześniej jutro. Dziś znalazłam jakiegoś 24 h w internecie, ale on dziś może mi jedynie przyjechać i awaryjnie otworzyć drzwi. Bo tylko tym się zajmują na nocnym dyżyrze No niech będzie, ale to jakieś dziwne. Dziś zostawię moje klucze od środka w drzwiach. Jak w środku są klucze to od zewnątrz nie da się włożyć drugich, żeby otworzyć.

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
i jeszcze żyjesz? dla mnie to cud, przecież on jest ponad 50 kg cięższy
I żeby było śmieszniej, kiedyś to był jeden z powodów, że czułam się przy nim tak bezpiecznie
Stary 2009-05-18, 22:04   #103
karolynka90
Zakorzenienie

anastasia gratuluję decyzji
myślisz bardzo rozsądnie i podziwiam Cię za to.
trzymam kciuki żebyś znalazła normalnego, szanującego Cię faceta.
karolynka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 22:07   #104
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
I żeby było śmieszniej, kiedyś to był jeden z powodów, że czułam się przy nim tak bezpiecznie
też lubię i też się czuję bezpiecznie przy wysokich i dobrze zbudowanych facetach, chyba tak jak większość dziewczyn...
E.J. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 22:09   #105
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Ślusarz przyjedzie najwcześniej jutro. Dziś znalazłam jakiegoś 24 h w internecie, ale on dziś może mi jedynie przyjechać i awaryjnie otworzyć drzwi. Bo tylko tym się zajmują na nocnym dyżyrze No niech będzie, ale to jakieś dziwne. Dziś zostawię moje klucze od środka w drzwiach. Jak w środku są klucze to od zewnątrz nie da się włożyć drugich, żeby otworzyć.
Ale na wszelki wypadek przekręć klucz poziomo, bo jak jest pionowo, to podobno mozna go wypchnąc
A czy ktoś jednak nie móglby z Tobą nocować (brat czy kuzyn)?

Stary 2009-05-18, 22:13   #106
jodame
Zadomowienie

Jesteś wyjątkowo dzielna! Jak wyżej -podziwiam Cię.

Z tym odwołaniem ślubu na szybko, póki emocje nie opadły to rewelacyjny pomysł. Zamknąć sobie drogę powrotu. Tak na wszelki wypadek. Bardzo rozsądnie! Jesteś ogromnie silną kobietą, dasz sobie radę.

Odnośnie tych jego odzywek...''kobieto przestań gadać..." "..napisz na kartce później sobie przeczytam..'' -osobiście nie wyobrażam sobie żeby ktoś się tak do mnie odzywał i tak mnie traktował. Można raz coś głupiego powiedzieć, ale to było regularne.. .
Myślę, że dobrze się stało, że mogłaś zobaczyć jaki on jest naprawdę teraz -przed ślubem, dziećmi..itp.
Teraz możesz zacząć coś nowego, pięknego.
Pisałaś, że będziesz się bała czy ktoś nowy Cię nie uderzy.. -myślę, że teraz będziesz trochę dmuchać na zimne.. i szybko dostrzeżesz ewentualne dziwne zachowania.. . Do tego wiesz, że jesteś silna i sobie ze wszystkim zawsze poradzisz.
Życzę Ci wytrwałości w odwoływaniu ślubu i zakończeniu znajomości.
Naprawdę bardzo Cię podziwiam!!
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 22:18   #107
anastasia1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
anastasia gratuluję decyzji
myślisz bardzo rozsądnie i podziwiam Cię za to.
trzymam kciuki żebyś znalazła normalnego, szanującego Cię faceta.
Dziękuję, ale ja chyba wcale nie myślę rozsądnie. Cały dzień byłam w jakimś amoku. Pół dnia przesiedziałam na wizazu, a resztę latałam po mieście i informowałam o odwołaniu ślubu. Nie wiem skąd miałam siłe. Za to teraz jak usiadłam to nie mam sil na nic. Myślę tylko, żeby zmienić te zamki i do kogo iść jutro z informacją o odwołaniu uroczystości. Dziś byłam tylko u mamy, jego rodziców i 5 znajomych par w naszym wieku. Z młodymi to łatwiej. Nie dopytywali. Widzieli, że nie mam ochoty o tym rozmawiać. Ale teraz będę musiała pójść do ciotek i wujków, a to będzie dużo trudniejsze. Niektórzy mieszkają z 300 km ode mnie. Zpraszaliśmy ich osobiście. Teraz też powinnam tam jechać? Bo tak dziwnie przez telefon. Wszystko robie bez jakiegokolwiek planu.
Stary 2009-05-18, 22:19   #108
HollyG
Zadomowienie

Przy tylu mądrych radach i Twoim bardzo trzeźwym podejściu moge tylko powiedzieć, ze z całego serca trzymam kciuki i gwarantuje, ze nie kazdy facet roziwązuje problemy obelgami i przemoca. Nie trać wiary w meżczyzn

Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr
Moherowy beret opanuje świat.

"Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek."
~Kłamczucha

HollyG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 22:27   #109
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Ale teraz będę musiała pójść do ciotek i wujków, a to będzie dużo trudniejsze. Niektórzy mieszkają z 300 km ode mnie. Zpraszaliśmy ich osobiście. Teraz też powinnam tam jechać? Bo tak dziwnie przez telefon. Wszystko robie bez jakiegokolwiek planu.
Myślę, że wystarczy przez telefon i bez tłumaczeń (bo na pewno będa pytać). Po prostu powiedz, że ze względu na zachowanie narzeczonego jesteś zmuszona odwolać ślub, nie przekłądać, tylko odwolać, ślubu nie będzie i nie będziesz wyjasniac dlaczego. Swoją rodzinę niech on informuje (albo jego rodzice), to nie Twój problem.

Stary 2009-05-18, 22:36   #110
izaxxx
Raczkowanie

GG do izaxxx

A może niech rodzice pomogą Ci w informowaniu Twojej rodziny?
Chyba, że jesteś na siłach sama to zrobić.
Trzymaj się
izaxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 22:47   #111
anastasia1985
Raczkowanie

Tak zrobię. Rodzinę dalej mieszkającą poinformuję przez telefon. Co do jego rodziny, to już powiedziałam jego rodzicom, że ja się tym nie będę zajmować i żeby oni ich informowali. Oni powiedzieli, że jeszcze trochę wolą z tym zaczekać. Tyle, że ja nie wiem na co. Ale to już ich sprawa. Ktoś wcześniej się dziwił, że po czymś takim siedzę przy komputerze na forum. A ja oddycham z ulgą, że to zrobiłam. Przeczytałam dużo rad, naprawdę mądrych. Dostałam wskazówki co robić. Ja sama się w tym bym zagubiła. Usiadlabym w kącie i płakała. I mimo, że rano nie wyobrażałam sobie dziś się czymkolwiek zajmować, to takie a nie inne komentarze zmotywowały mnie, żeby wyjść z domu i zająć się odwoływaniem już dziś. I wiem, że gdyby nie to, że usiadłam przy komputerze, to na pewno nie poszłabym dziś do jego rodziców. Duży dla wszystkich.

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez izaxxx Pokaż wiadomość
A może niech rodzice pomogą Ci w informowaniu Twojej rodziny?
Chyba, że jesteś na siłach sama to zrobić.
Trzymaj się
Mam tylko mamę, a ona nie chce ze mną tego załatwiać. Parę chwil temu się dowiedziałam, że po 24 przyjedzie do mnie przyjaciółka z chłopakiem. Ona skończyła pracę o 22, ale musi jeszcze do domu skoczyć. Zostaną na noc. Będę się lepiej czuła. Jutro wzięła wolne i powiedziała, że ze mną pojeździ. Będzie czekała w samochodzie, bo nie wypada, żeby wchodziła ze mną do rodziny w takiej sprawie. Ale i tak będzie mi raźniej.
Stary 2009-05-18, 22:51   #112
izaxxx
Raczkowanie

GG do izaxxx

Konkretna babka z Ciebie.
Trzymam kciuki.
I fajnie, że nie bedziesz sama siedzieć w domu.
izaxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 23:13   #113
zagubiona89r
Zakorzenienie

A ja podejdę do tego inaczej. Mówisz sama, że uczepiłaś się pierdoły bo miałaś zły dzień. Może on też miał zły dzień? W dodatku też zbyt miła w stosunku do niego nie byłaś sugerując, że do zostawisz itd. Nie powinin się tak wyrażać, ale Ty też nie jesteś bez winy. Każdego czasami ponoszą emocje. Uderzyłaś go pierwsza. A przemoc rodzi przemoc. Nie powinien Cię uderzyć, ani mocno ani w ogóle wcale. Jednak też potrafię zrozumieć to, że się wkurzył i oddał. W końcu pracowanie za worek treningowy to żadna przyjemność. Nie jesteś tutaj bez winy. On jawi się nam gorzej, może dlatego, że sam się tutaj nie może wypowiedzieć, a ty nie jesteś obiektywna. Nie mówie, że zrobił dobrze. Nie mówie też, że miał do tego prawo. Mówię tylko, że wina leży po środku bo w tej konkretnej sytuacji nic nie stało się bez przyczyny. Chcesz zrywać zaręczyny to zerwij. Ty znasz go najlepiej, i sytuacje też znasz najlepiej.

P.s Mam wrażenie, że gdyby to facet przyszedł i powiedział, że za jakieś złośliwości i chamstwo dał kobiecie w twarz a ona mu podbiła oko to co niektóre by jeszcze tej babce brawo biły w myśl "że dobrze zrobiła, ze mu oddała, że co się bedzie dawać okładać". Facet to też człowiek. Też czuje myśli, może nie ma okresu, ale może mieć i bez tego naprawdę zły dzień i podły humor, mogą mu puścić nerwy, może mieć serdecznie dość złośliwości, i nie musi ze stoickim spokojem znosić bycia workiem treningowym.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 23:19   #114
badzia987
Wtajemniczenie

Poruszyła mnie Twoja historia...
Bądź dzielna.
Chciałabym Cię chociaż wirtualnie pocieszyć

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 23:21   #115
anastasia1985
Raczkowanie

Nigdy nie twierdziłam, że jestem bez winy. Jak bym to wiedziała to bym nie zakładała wątku. Jakby to była tylko jego wina to przecież nie zastanawiałabym się, czy dobrze zrobiłam zrywając zaręczyny tylko od razu bym zerwała. Problem stanowiło to, że ja również miałam wyrzuty sumienia. Trudno o obiektywizm będąc na moim miejscu. Starałam się być obiektywna. Ale nie wiem w jakim stopniu mi się to udało.
Stary 2009-05-18, 23:30   #116
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy nie twierdziłam, że jestem bez winy. Jak bym to wiedziała to bym nie zakładała wątku. Jakby to była tylko jego wina to przecież nie zastanawiałabym się, czy dobrze zrobiłam zrywając zaręczyny tylko od razu bym zerwała. Problem stanowiło to, że ja również miałam wyrzuty sumienia. Trudno o obiektywizm będąc na moim miejscu. Starałam się być obiektywna. Ale nie wiem w jakim stopniu mi się to udało.

Doczytuje sobie wątek do końca. Jakby po mnie potencjalna teściowa jeździła, a kilka h później zrobiła to samo dziewczyna też bez powodu i dolała oliwy do ognia to też nie wiem czy bym nie powiedziała paru kąśliwych słów. Na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Nie ważne czy jest się matką teściową czy kotem. Jedyne czego nie pochwalam to tego, że aż tak puściły mu nerwy. Rozumiem dlaczego. Rozumiem faceta jak mam być szczera. Jednak aż tak nie powinny go ponieść emocje. Szczerze mówiąc nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu. Wydaje mi się tylko, że za ową przemoc w związku Ty ponosisz odpowiedzialność. Ty ją sprowokowałaś. Poniosłaś tego przykre konsekwencje bo Twój facet nie okazał się tak opanowany jak powinien być Sytuacja trudna jak dla mnie.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 23:38   #117
olcia 810
Wtajemniczenie

Anastazio bardzo mi przykro z tego powodu co się stało. I mam mieszane uczucia co o tym myśleć. Myślę,że jesteś rozsądną i dzielną kobietą. Z czasem minie ból. Życzę Ci szczęścia
olcia 810 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 23:43   #118
cosmopolitan3000
Raczkowanie

Jedyne czego nie rozumiem, to fakt, że tak szybko zajęłaś się odwoływaniem wszystkiego. Nie chcę oceniać czy to dobrze czy źle, wiem tylko, że ja nie potrafiłabym tego zrobić na drugi dzień po takiej akcji. Potrzebowałabym czasu na przemyślenie sprawy i przede wszystkim poważną rozmowę z drugą osobą, bo było nie było - spędziliście ze sobą parę lat i jak piszesz związek był udany, a nie mogę uwierzyć w to, że ludzie oraz ich uczucia mogą zmienić się o 180 stopni przez jedną noc pod wpływem impulsu. Oczywiście nie usprawiedliwiam tego co zrobiliście ani Ty, ani zwłaszcza On, bo było to zachowanie karygodne, niemniej jednak nie potrafiłabym tego tak po prostu uciąć. W każdym razie życzę powodzenia i szczęścia na przyszłość
cosmopolitan3000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 23:45   #119
anastasia1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Doczytuje sobie wątek do końca. Jakby po mnie potencjalna teściowa jeździła, a kilka h później zrobiła to samo dziewczyna też bez powodu i dolała oliwy do ognia to też nie wiem czy bym nie powiedziała paru kąśliwych słów. Na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Nie ważne czy jest się matką teściową czy kotem. Jedyne czego nie pochwalam to tego, że aż tak puściły mu nerwy. Rozumiem dlaczego. Rozumiem faceta jak mam być szczera. Jednak aż tak nie powinny go ponieść emocje. Szczerze mówiąc nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu. Wydaje mi się tylko, że za ową przemoc w związku Ty ponosisz odpowiedzialność. Ty ją sprowokowałaś. Poniosłaś tego przykre konsekwencje bo Twój facet nie okazał się tak opanowany jak powinien być Sytuacja trudna jak dla mnie.
Tak, ale ja za moją matkę nie odpowiadam. Zresztą znał ją już doskonale jak się oświadczał i wcale nie była inna. Ja natomiast trzymałam jego stronę w tej kwestii. Powiedziałam mu to i on właśnie na to się wściekł, że ja wogle zaczynam ten temat. Owszem miałam gorszy dzień i inne sprawy nie układały się tak jak powinny i tutaj ponoszę winę. Natomiast w kwestii sporu. Trzymałam jego stronę, a moim błędem był to, że o tym powiedziałam.
Stary 2009-05-18, 23:50   #120
lady karen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość

zagubiona89r zazwyczaj się z Tobą zgadzam, ale tym razem zdecydowanie nie. Ona ponosi winę za to, że dała mu w twarz. I tylko za to. Winę za zwyzywanie jej, a następnie pobicie, ponosi on. I nie ma do cholery czegoś takiego jak usprawiedliwienie dla przemocy - gdyby jej tylko oddał, odruchowo, po czym rzucił się ją przepraszać, sytuacja byłaby inna. Ale on jej oddał a potem rzucił się bić ją dalej - i nic tego nie usprawiedliwia - ani jej fochy, ani teściowa, ani zły dzień ani nic. Sorry ale jak ktoś do tego stopnia nie panuje nad sobą to znaczy że ma problem. I jako osoba, która przez półtora roku tłumaczyła misia pysia że pewnie miał zły dzień albo nie chciał tak mocno (miałam wtedy 13 lat i, dzięki Bogu, dużo czasu na zmądrzenie, ale ówczesny misio pysio nie bił dla zabawy, a jeśli nawet, to wkładał w tę zabawę wszystkie swoje siły), mam pełne prawo mówić, że takie usprawiedliwianie do niczego dobrego nie prowadzi. Nie miał prawa jej pobić, nie miał prawa jej wyzywać.

Autorko, bardzo dobrze zrobiłaś uderzył raz, uderzy drugi i trzeci i piętnasty. Nie daj sobie wmówić że to Twoja wina, że gdybyś go nie uderzyła to by się to nigdy nie zdarzyło - za przeproszeniem g****o prawda. Zdarzyłoby się - może niebawem, a może na 20 rocznicę ślubu - z dwojga złego lepiej teraz, przynajmniej masz możliwość ułożyć sobie życie z kimś, kto będzie Cię szanował (chociaż wiem, że pewnie teraz jeszcze o tym nie myślisz). Bądź twarda, trzymam kciuki za Ciebie
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości