|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matura 2010
Ale co by nie było te zadania z linku podanego wcześniej są banalne i nie mówię tego tylko dlatego że jestem na matematycznym profilu. To są praktycznie same podstawy, tak łatwych zadań to my nawet w szkole nie rozwiązujemy...
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Może te zadania w linku specjalnie takie łatwe są
czy faktycznie takie na maturze bywają? Z resztą, nasza matura z matmy i tak będzie wyglądała zupełnie inaczej niż obecna - będa np. też zadania zamknięte, oprócz otwartych.A z tą historią to nie żartuje, serio robiliśmy ostatnio potop szwedzki, a w tym roku mieliśmy może z 9 lekcji historii, tragedia. I mówię, że niby to radość powinna być, bo u mnie nikt nie zdaje jej, ale... Tak bywa często z przedmiotami, które jednak się zdaje. Że a to nie ma lekcji, a to nauczyciel do :dupa:. A może te przedmioty ktoś by zdawał, gdyby tylko w szkole był dobry nauczyciel! ![]() Wtedy pozostają korki i wszystko fajnie, że nagle jest się najlepszym w klasie, tylko na to idzie tyleee kasyyy... A o tej próbnej maturze z matmy pierwsze słyszę czy to możliwe, że w jakiejś szkole może tego nie być?Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2009-05-17 o 22:50 |
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
może. to pewnie zależy od OKE, tak jak trzy województwa pisały już w tamtym roku: http://matura.gazeta.pl/matura/1,950...tyki_2010.html
co do samych zadań, to raczej jakiś ambitny poziom to nie będzie są dostępne wymagania maturalne
|
|
|
|
#634 |
|
Konto usunięte
|
w zeszla srode pisalam juz probna mature z gegry na poziomie rozszerzonym i tez nauczyciel powiedzial ze wystawi oceny.
jesli chodzi o matme to my piszemy dopiero ta probna mature w ostatnim tygodniu roku szkolnego takze sila rzeczy oceny przechodza juz na nowy rok i sami decydujemy czy chcemy zeby byly wpsane czy nie ![]() pisze jeszcze angielski podstawy i wzelam sobie WOS , ale chyba z tego zrezygnuje ;p
|
|
|
|
#635 |
|
Konto usunięte
|
mi chodzi o diagnoze po 2 klasie, bo taka mature z matematyki to juz my pisalismy... :P
|
|
|
|
#636 | |
|
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
Polecam to Vademecum bo jest tam dużo informacji ale tylko tych, które naprawde są potrzebne do matury. No i wszystko ładnie wyjaśnione i opisane
|
|
#637 |
|
Flawless
|
Pisałam dziś ten spr z histy w postaci wypracowania. Były dwa tematy:
1. człowiek i społeczeństwo w myśli politycznej i filozoficznej oświecenia 2. postawy Polaków wobec niewoli Wybrałam drugi i napisałam o powstaniach, Wielkiej Emigracji, Wielopolskim, stowarzyszeniach konspiracyjnych. Nie powołałam się jednak na żadnego historyka bo nie wiedziałam na kogo :/ Kazała nam zaznaczyć, kto zdaje maturę z histy. Ciekawa jestem, co dostanę.
|
|
#638 |
|
Konto usunięte
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;12350008]mi chodzi o diagnoze po 2 klasie, bo taka mature z matematyki to juz my pisalismy... :P[/quote]
no mi tez chodzi o ta diagnoze po 2 klasie , tylko ze my na to mowimy probna matura
|
|
|
|
#639 |
|
Raczkowanie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;12356001]no mi tez chodzi o ta diagnoze po 2 klasie , tylko ze my na to mowimy probna matura
[/quote]Moge dołączyc do watku ;p/?? my tez na ten egzamin mowilismy probna matura ;p mialem rowniutko 30% ;p ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- wybiera sie ktos z was na ZUT do szczecina ? na inzynierie albo technologie chemiczna ;>>??
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
|
|
#640 |
|
Wtajemniczenie
|
My też już mieliśmy taką jakby próbną maturę z matmy, ale to było dość dziwne
![]() W klasie większość miała coś koło 30 %
|
|
#641 |
|
BAN stały
|
Jeny moja klasa i probna matura z matmy to byla by rzez niewiniatek........:/// Nie pisalismy nic takiego i nawet sie nie zanosi by ja pisac,zreszta z taka wiedza nikla to by bylko straszne. I coraz bardziej sie boje tej matury z matmy jak jasna cho.lera.. Dzis np na lekcji rozwiazywal sam zadanie maturalne dla siostry kolezanki a dalsza lekcje siedzielismy i nic niue robilismy. Opowiadal jak to bylo jak byl w wojsku. Odezwac sie nie ma co zeby zrobil normalne nauczanie bo bedzie kosil jak w 1 klasie i polowa klasy nie zda,a poskarzyc sie dyrektorowi toi juz masakra-to jakas rodzi8na podobno takze sobie mozemy trylko pomarzyc o dobrych wynikach na maturze. W nasteppnym roku zaczne chodzic na te jakis korki bo inaczej bedziue jedna wielka lipa.
|
|
|
|
#642 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
sprytnie wymyslili z nazwa ZUT,ale wczesniej byl pomysl na SUT -szczecinski uniwersytet technologiczny
|
|
|
|
|
#643 |
|
Raczkowanie
|
Ha! U mnie to samo. Podstawę napisałam na 88%, rozszerzenia jeszcze (na szczęście) nikt nie sprawdzał. Będziemy więc mieć dwie oceny. Oczywiście piszę o matmie.
|
|
|
|
#644 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a do tych co już pisali to bardzo trudne mieliście, bo ja nawet nie wiem czego się spodziewać, znaczy przeglądałam przykładowe zadania, ale trochę się załamałam |
|
|
|
|
#645 |
|
Raczkowanie
|
Na podstawie zadania były proste. Błędy wynikają z tego że nie sprawdziłam ponownie zadań zamkniętych które zaznaczałam. Maturę układała moja nauczycielka. Były ciągi, funkcje (liniowe i kwadratowe), równanie okręgu, jakiś jeden wielomian, z dwa zadania z bryłami, potęgi, wykresy funkcji (i ich przemieszczanie) oraz funkcje trygonometryczne. Mieliśmy tablice matematyczne, więc jeśli potrzebujesz wzorów to tam je znajdziesz. Oczywiście zadania zamknięte to kwestia 2-3 minut na jedno, jak nic nie wyjdzie to zawsze można strzelić. W każdym razie jak skończysz to pamiętaj żeby jeszcze raz wszystko sprawdzić bo ja się na tym przejechałam^^
|
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;12357486]te kierunki to nie moje klimaty
sprytnie wymyslili z nazwa ZUT,ale wczesniej byl pomysl na SUT -szczecinski uniwersytet technologiczny [/QUOTE]co do nazw, to i tak CKM na PŁ rządzi (a raczej będzie, jak ja się tam dostanę... )
|
|
|
|
#647 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
ale diagnozy już chyba były
teraz to naprawdę nazywa się próbna matura :Pdiagnozy w każdym powiecie pisała chyba jedna wybrana szkoła już jakiś czas temu, u mnie na szczęście trafiło się Karolewo (szkoła rolnicza w sumie, same technika) - więc może zaniżą trochę poziom krajowy trzymajmy się tego, że matura z matmy będzie prosta (a na pewno będzie, żeby jak najwięcej osób mogło ją zdać - humaniści także). pozdrawiam ;-) |
|
|
|
#649 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#650 |
|
Raczkowanie
|
U nas mówili na to po prostu "matura próbna", i takąż piszemy po raz kolejny jutro. Z matmy
Chyba będę chora Ostatnio byłam tak zażenowana wynikami, że nie wiem, czy chcę powtarzać to upokorzenie. Poza tym i tak wiem, na jakim jest poziomie moja wiedza z matematyki.
|
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
a z jakich części Polski jesteście dziewczęta ?
no i gdzie na studia planujecie wypad? ![]() ja jestem z Mazur, planuję Gdańsk - Warszawa. |
|
|
|
#652 |
|
Konto usunięte
|
jestem z Pomorza
jakos 100 km od Trojmiastaplanuje studiowac w Gdansku |
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
ja z Warszawy, i tutaj chciałabym bardzo zostać, boję się, że jak gdzieś bym wyjechała to tak szybko bym nie wróciła
|
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem z lubelskiego i będę startowała na Kraków najprawdopodobniej, Lublin i Białystok
![]() A co do matmy, to w następnym tygodniu mam sprawdzian z całego roku a w ostatnim tygodniu szkoły będziemy pisac matury tylko jeszcze nie wiem na jakim poziomie bo w tamtym roku wszystkie matematyczne pisały u nas rozszerzenie...
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja się dołącze
![]() biochem wita ![]() ja (ambitnie) planuje zdawac oprocz polskiego p, matmy p, ang p, chemie i biologie na r musze przyznac ze niejako ucieszylo mnie to ze jak nie zdam bio czy chem. to i tak mam zdaną mature :P biologii sie zbytnio nie boje, ale gorzej z chemia niby sorka od chemii jest nasza wych. ale w ogole nie robi nic zebysmy dobrze zdali ta mature.. niby cos gada, ale jak ona cos powie... tak zamiesza... mozna zapomniec wlasnego imienia i nazwiska... dlatego tez jak wiekszosc osob z mojej klasy chodze na korki.... na poczatku planowalam chemie na pp, ale stwierdzilam ze bez ryzyka nie ma zabawy a powaznie to jak sie spreze to cos tam napisze. w sumie to przeliczniki poziomu r. sa z reguly dwa razy wieksze niz na pp (np. pp 1 , pr 2) wiec moge zaryzykowac...a jesli chodzi o ustny.. polski jakos przezyje, ale angielski rowniez musze isc na korki;/ i to nie chodzi tylko o rozmowe, ale tez o czesc pisemna... mam beznadziejna sorke... (kurde, ze tez akurat z chemii i ang mam takie idiotki...) pol lekcji szydzi z uczniow... niby robimy jakies zadania typu maturalnego, ale tylko z zakresu czytania i sluchania.. zadnych listow nie piszemy, nic... no ale za to o matme sie nie boje... dostalam chyba najlepsza matematyczke w szkole, wiec o to jestem spokojna. pisalam w pon. probna mature.. spodziewalam sie jakiejs rzezi, ale nie bylo tak zle a studia... ojj narazie moge tylko sobie poplanowac i pomarzyc xD chcialabym Krakow... )
|
#656 |
|
Konto usunięte
|
Ja okolice Częstochowy
również biol-cem a chciałabym iść do Łodzi lub Katowic
|
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też lubelskie, bardzo chciałabym do Krakowa... a jeśli nie to jeszcze Warszawa, Lublin... |
|
|
|
|
#658 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i raczej u mnie Lublin zostnie, jakoś nie chce w innym mieście studiować
|
|
|
#659 |
|
Flawless
|
Podlaskie
![]() A kierunek -> stolica
I think the breakdown is when a woman doesn't know what she is and she settle for less. Check out your worth because you're worth more than that." Edytowane przez Phoce Czas edycji: 2009-05-21 o 17:11 |
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
kuuurcze, na razie nikogo z Mazur
)widzę, że kilka osób biol-chem, ja mat-gegr, ale planuję chemię i biologię na R i geografię chyba na P, stwierdziłam, że nie ma co się porywać z motyką na słońce i lepiej zdać podstawę z gegry i rozszerzenia z bioli i chemii dobrze, niż tylko przyzwoicie. Chciałabym na medyczne studia.. jakoś mi się tak zawidziało, żałuję, że do biol-chem nie poszłam. jak dobrze, że za niecały rok matura ![]() a może ma ktoś chęć na podróż w nieznane z trójką przesympatycznych dziewcząt? w lipcu wraz z dwoma koleżankami ruszamy w Polskę, pociągiem najprawdopodobniej. Pełen spontan, ktoś chętny na podróż życia i sporą dawkę adrenaliny?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

czy faktycznie takie na maturze bywają? Z resztą, nasza matura z matmy i tak będzie wyglądała zupełnie inaczej niż obecna - będa np. też zadania zamknięte, oprócz otwartych.
czy to możliwe, że w jakiejś szkole może tego nie być?
takze sila rzeczy oceny przechodza juz na nowy rok i sami decydujemy czy chcemy zeby byly wpsane czy nie 

teraz to naprawdę nazywa się próbna matura :P
)