![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmiana stylu zycia ...walka o lepszą siebie
Winyl a może zbyt radykalnie do tego podchodzisz? Jakbym ja sobie zarządziła zero fastfoodów, słodyczy etc. to bym oszalała od samej tej myśli po max 3 dniach
![]() A tak jakoś nie dostaje szału na myśl o czekoladzie (dzięki czemu przechodzę obok niej obojętnie ![]() Boję się środy kochane moje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się z Parvati, nie ma co stawiać sobie tak wygórowanych celów typu zero tego, zero tamtego...nie da się tak od razu z dnia na dzień zmienić przyzwyczajeń, z którymi się żyło tyle lat!! Wcześniej czy później to jest nie do opanowania, słaba wola wygrywa
![]() też się boję środowego ważenia, że mniej nie będzie to wiem, oby tylko nie więcej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
martinia, a wiesz, że mamy praktycznie identyczne cele?
i w ogóle ja też ważyłam 2 lata temu 48 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teraz ważę 53kg (tak, zmieniło się odkąd pojawił się ten wątek ![]() ![]() a dzisiaj zaczęłam turbo. trochę niestety nieregularnie i z małymi modyfikacjami, ale zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() ![]()
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
julie fajnie, że dążymy do takiego samego celu, i że mamy taką samą przeszłość wagową
![]() moja wymarzona waga 48 kg też jest wagą orientacyjną, bardziej liczy się dla mnie wygląd, szczególnie nóg i pupy (szczególnie, że tak jak mówisz mięśnie mogą ważyć więcej). podziwiam Was dziewczyny będące na diecie turbo czy tam innej...takie coś nie jest dla mnie, nie potrafiłabym żywić się zgodnie z jakimiś tam konkretnymi zasadami. liczę na to, że rozsądne produkty, ograniczenie (a z czasem całkowite wyeliminowanie) tych złych jak słodycze i fastfoody oraz mniejsze porcje też dadzą pożądany efekt ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- aaa i właśnie zrobiłam swój pierwszy dzień A6W...oj mięśnie brzusia bolą...teraz dopiero widzę jaka jestem zastała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo u mnie są dwa problemy: 1) Chcę schudnąć jak najszybciej 2) Jak pozwolę sobie na kostkę czekolady, to zaraz sięgnę po drugą, a potem po trzecią ... skończy się na 2 tabliczkach :P.
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Mam takie same problemy
![]() ![]() A jak nie zabronie to jem okazjonalnie np. 3 kostki ![]() ![]() martinia ja od kiedy wyczytałam w tym wątku o istnieniu a6w robiłam co dzień po 1 serie 1 cykl żeby się przyzwyczaić, bo bałam się, że padne po 2 dniach :P Dziś zrobiłam 1 dzień wg rozpiski i powiem Ci, że było nieźle ![]() Dziś kumpel mi mówił, że jeśli odchudzam się i ćwiczę intensywnie to nie zrzucę wagi a ją nabiorę. Zmartwiło mnie to, bo nie chcę nabrać wagi :| ile w tym prawdy? Ach a jeśli chodzi o sprawozdanie z całego dnia - ćwiczeniowo + Żyweniowo...kiepsko :| itrusta gdzieś nam się zapodziała ![]() Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-05-18 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mialam dobry dzien
![]() Jedzeniowo ok, cwiczeniowo tez, moze nie super ale jest dobrze. 20 minut hula hop i masaz dzis byl... Wnioskuje, ze najlepiej troszke wyluzowac. Tak jak juz ktos napisal nie zakladac z gory ze zero tego zero tamtego, a jak juz zjemy cos zlego to wielka tragedia... Grunt by sie nie poddawac, wybierac to co zdrowsze, powoli i konsekwetnie do celu. Zyjmy zdrowiej po prostu, dla samych siebie, nie po to by wygladac jak modelki, ale po to by czuc sie dobrze z sama soba ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Parvati kolega ma poniekad racje, kg miesni wazy wiecej niz kg tluszczu co za tym idzie nie raz waga jest ta sama albo nawet wieksza a cm leca w dol ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
winyl staraj się sobie nic nie zakazywać, a jednocześnie za każdym razem zastanów się czy naprawdę chcesz zjeść np. coś słodkiego. Parvati ma rację, zakazany owoc smakuje lepiej. Ja sobie nic nie zakazuję (bo kiedy tak robiłam, sama myśl, że nie mogę czegoś zjeść powodowała że miałam na to tak wielką ochotę, że nie przestawałam o tym myśleć póki jej nie zaspokoiłam). Teraz mam świadomość, że jak chcę to mogę sobie zjeść czekoladkę...tylko, że jak dłużej nad tym pomyślę stwierdzam, że wcale tak naprawdę tego nie chcę! Oczywiście nie zawsze jestem tak rozsądna...wtedy zamiast całej tabliczki poprzestaję na 3 kosteczkach
![]() zdaję sobie sprawę, że na każdego działa coś innego, niektórym całkowite zakazy robią dobrze...mi niestety nie, dlatego mogę tylko powiedzieć co działa na mnie, może i Tobie pomoże... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Hm głównie to "ćwiczę" taniec, prawie co dzień.
Od jakiegoś czasu brzuszki, a od dziś te a6w, 8min buns i arms.(bez obciążeń). Mam nadzieję, że zmaleje mi tu i tam, a nie się pogorszy ![]() Nastraszył mnie kurcze dziś... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
spokojnie, myślę że nawet jeślibyś nabrała trochę wagi, to wzrokowo nie będzie tego widać...zobaczysz jedynie ładniej wyrzeźbioną i umięśnioną sylwetkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do South Beach - próbowałam, ale to jest okropne! Ja nie mogę żyć bez słodyczy, a co dopiero bez słodyczy i owoców, a jeszcze też większości warzyw, chleba (jem tylko ciemny ![]()
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Ja też tak myślę, radykalne zakazanie sobie wszystkiego na co mamy ochotę jest bez sensu. Po jakimś czasie zwyczajnie nie wytrzymamy i napchamy się utęsknionych chipsów (w moim przypadku, a to cholernie niedobry nałóg) i nas zmuli
![]() Wiem, bo sama tak miewałam ![]() Ja zarządziłam sobie raz-dwa razy w miesiącu, że jem jakąś niezdrową rzecz, tak dla poprawienia humoru (a potem mam wyrzuty sumienia), żeby całkiem nie zwariować i móc patrzeć na innych ludzi jak się pizza zajadają ![]() A już PMS to jest dla mnie prawdziwe wyzwanie - mam wtedy straszny głód solny, mogłabym jeść sól wprost z solniczki, wiem że niektóre kobietki mają taki głód czekoladowy, Wy też, jak sobie z tym radzicie?? bo u mnie właśnie nadchodzi, wielkimi krokami się zbliża... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
To chyba musze zaczac myslec tak jak ty
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- To bylo do Redhaired With ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
a o PMSie mialam dzis pisac do was...
mam totalnego PMsa. nic nie robie, jestem w dupie, psychicznie czuje sie jak gniot. jak Wy znosicie pmsy?
http://www.youtube.com/watch?v=xavFb4WH7o0 Bardziej niż cokolwiek innego - przygotowywanie się jest sekretem do sukcesu. h. ford Geniusz to wynik 1 procenta natchnienia i 99 procent wypocenia. t. edison Twój los zależy od Twoich nawyków. b. tracy just do it ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie co do PMS. Macie dziewczyny tak, ze w tym czasie zaczynacie dziwnie puchnac?? Mnie to strasznie irytuje(moze dla innych nie jest to zauwazalne ale ja to widze!) na nic idzie moja calomiesieczna udreka bo przez te kilka dni znow czuje sie gruba-wiem ze to minie ale jest wkurzajace, nie cierpie tych dni!
---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- ala pala oprocz tego co opisalam wyzej u mnie jest nawet ok- czasem moze sie troche bardziej denerwuje ale nie zawsze, wiec nie wiem czy to zalezy od PMS ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Też tak mam z tym puchnięciem, brzuch mi wyłazi jakby w ciąży była
![]() Poza tym w trakcie pms wzruszyć mnie bardzo łatwo, no i mam tzw. "chcicę" 24h na dobę ![]() Poza tym, bez zmian ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dzis dzien 8 walcze i nie poddaje sie efekty juz widze, dzieki czemu wiem, ze to co robie ma sens |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
ja też puchnę, brzuch wydaje mi się wtedy taki wielki, obrzmiały...masakra. i pożeram wszystko co mi wpadnie w ręce.
ja dziś ładnie zaczęłam szklanką wody na czczo, potem kubkiem herbaty z pokrzywy. zrobiłam 8 min legs. a teraz śniadanko: owsianka ![]() miłego dnia!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
owsianka - najpyszniejsze i najzdrowsze sniadanko pod sloncem
![]() kurcze u mnie pogoda do dupy dzis, az sie wychodzic z domu nie chce - a trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Nindżopesz
|
Kasztela - pod wypowiedzią do której się odnosisz jest przycisk "cytuj" więc można w ten sposób
![]() ![]() A obcasy są naprawdę fajne, wyobraź sobie: wysoka, szczupła (takie będziemy!) dziewczyna w fajnych ciuchach i ładnej fryzurze. Kto nie zerknie, no kto? ![]() A mój PMS jest dziwny bo chudnę a krosty znikają. Tak gdzieś na tydzień przed. Brzuch mi się zapada. Właśnie teraz jestem przed i waga spadła o kilogram... Wolałabym na odwrót a nie być piękna raptem z tydzień :P Winyl - niestety nasze rady nic nie zmienią jeśli nie masz silnej woli... Ćwiczysz coś? Schudłaś już odkąd próbujesz się odchudzić? Na mnie działają 3 opcje: - ostra krytyka - odchudzanie przez faceta - uproszenie całej rodziny żeby nie kupowali zakazanych produktów. Jak nie ma to nie podjadam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- za to motywują mnie ulubione, ukochane spodnie, które są aktualnie za ciasne :P
![]() |
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mogę sie dołączyć??
Bardzo chce zmienić siebie i swój styl życia... mam 23 lata, 165cm i ważę 54kg, chce 50 ale nie na tym mi zależy..bardziej na wysportowanym, jędrnym , zadbanym ciele i na pozbyciu się tego ohydnego cellulitu ![]() Kroki które ku temu poczyniłam to - znaczne ograniczenie słodyczy ( w moim przypadku to ogromne wyrzeczenie-jestem słodyczoholokiem) -picie wody- bardzo bardzo dużo wody - rozłożenie posiłków na kilka małym + lekka kolacja - sport- jazda na rowerze- 7km dziennie, rowerku stacjonarnym- pół godz na stojąco, brzuszki, podnoszenie ciężarków, wmasowywanie balsamu wyszczuplajacego + zaciskanie pasa na brzuchu Co myślicie? Bo prawdę mówiąc motywacji mi brak, jeszcze w tyg jest ok ale jak jadę do rodziców to mama mi takie pyszności pod nos podkłada że koniec ![]()
![]() |
#205 |
Nindżopesz
|
Julie - jeśli nie ma Cię kto krytykować to rzuć zdjęcie figury na pewne forum na "K"
![]() I brak TŻta to była jedna z moich motywacji, baaardzo skuteczna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
jejki jak dobrze ze sie rozumiemy.
pms u mnie = puchniecie brzucha dloni buzia mam wrazenie ze jest jaka inna, oczy podpuchniete, stopy... wielki dol zamieniany na wielką zlosc, zly sen, pocenie w nocy takie ze rano sie dzis obudzilam mokra! nie mowie juz o tym ze jedzenie nie przechodzi przez organizm w normalnym tempie tylko stoi zwykle nawet jak dbam o warzywa etc. a dzien przed okresem zwykle zaczytna sie odwilz ![]() ![]() takie szczegoly ale kobieta kobiecie chyba moze powiedziec ![]() ale dziewczyny, teraz uwaga- jest nadzieja mi kiedys lekarka polecila kwasy omega na problemy hormonalne takie lagodne. bo to powiedzmy sobie sa lagodne, kobiety tak maja i juz. ale ja nie mialam pojecia ze takie rzeczy jak tran moga pomoc, czy np. olej z wiesiolka w kapsulkach. no i pol roku bralam. objawy pmsowe wczesniej trwaly tydzien, teraz 2 dni. wiec polecam! tylko ze 3 tyg temu mi sie skonczylo i jakos apteka mi byla nie po drodze, dlatego pewnie ten pms teraz jest taki okrutny. dlatego kupcie tran albo kapsulki z wiesiolka<oeparol> i lykajcie, to pomaga i na hormony i na skore wlosy paznokcie. warto dobra rozpisalam sie ![]() teraz tylko sie jeszzce pochwale i spadam- dzis jest od rana zdrowo i czysto ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=xavFb4WH7o0 Bardziej niż cokolwiek innego - przygotowywanie się jest sekretem do sukcesu. h. ford Geniusz to wynik 1 procenta natchnienia i 99 procent wypocenia. t. edison Twój los zależy od Twoich nawyków. b. tracy just do it ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Hey dziewczynki, parę dni mnie nie było a Wy tyle się nagadałyście
![]() ![]() ![]() winyl nie zastanawiaj się nad dietką turbo, jest naprawde sporo produktów do wyboru. Ja jem ciemny chlebek bo całkowicie sie go wyrzec jakoś nie potrafię, do sałatek dodaję jogurt naturalny. Jak mam ochotę na słodkie to zjem, ale i tak nie jestem w stanie zjeść tyle co kiedyś bo czuję się bardzo syta. Mówię Ci spróbuj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaciekawiło mnie to o jakim forum mowa? ![]() ![]() A w moim wypadku nie bark TŻta, ale jego wymodzone koleżanki z pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
Kiedy ja znow zaloze krotkie spodenki ??
![]() ![]() Narazie ukrywam swoje cialo pod dlugimi spodniami i odpowiednimi koszulkami, ale coz, pewnie przyjdzie czas ze i na plaze bedzie trzeba wyjsc, wtedy to bedzie dopiero problem ... Dzis zgrzeszylam (znowu) zjadlam paczke chrupkow ktore mialy 250 kcal ![]() ![]() Nic dziewczyny lece sprzatac i moze jak zdaze to cos pocwicze. Redhaired witch - tez jestem ciekawa co to za forum? Julittaa 22 - witam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Nie martw się tymi chrupkami
![]() U mnie dziś ćwiczeniowo na plus, ale żywieniowo też tak sobie. A co do krótkich spodenek...ech marzenia ![]() Jutro nasz wielki dzień...środa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.