Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-19, 09:00   #3361
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie, żeby dla mojego dziecka kupował ciuszki ktoś obcy i to jeszcze za moje pieniądze
Właśnie.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a zapomnialam dodac jak sie wczoraj wkurzylam!!
pisalam do tego kolegi co aparat pozyczyl -ze ma go oddac bo potrzebuje na sobote......a on odpisal ze zapomnial go w krakowie i ze jego brat go przywiezie w weekend
A my tu czekamy na te Twoje śliczności

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
(...)
To ja Ci poradzę żebyś się wstrzymała z Emolium czy innymi podobnymi emolientami. Sama ich używam przy moim AZS, ale tylko w momentach nasilenia choroby. Tak to nie, bo one mają działanie lecznicze i ochraniające skórę. Jeśli od nich zaczniesz przy zdrowej skórze do do czego sięgniesz przy ewentualnych problemach?

Tak, ale są jeszcze chemiczne, a tam pisałaś o bombardowaniu chemią Mineralne (dwutlenek tytanu i tlenek cynku) to dla alergików, wrażliwców i bobasków - nie wnikają przez skórę, bo mają duże cząsteczki, tworzą warstwę ochronną na skórze. W składzie mamy minerały, które mają właściwości chroniące przed słońcem. Chemiczne (np. meroxyle, tinosorby) są dla pozostałych, a najlepsze (dla dorosłych) jest połączenie jednych i drugich
Polecam naszą biochemię kosmetyczną - to kopalnia wiedzy
No to koszule
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=623584400
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=619707066
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=624450461
Z emolientami się zgadzam
Co do filtrów - mam kompletny mętlik w głowie , ta babeczka cytowana pisała o bombardowaniu chemią, ale i o używaniu filtrów mineralnych dopiero po 6-ym miesiącu . Nie da się zaprzeczyć, że tlenek cynku i dwutlenek tytanu to związku chemiczne . Nie mam teraz czasu na biochemię .
Koszule zaraz oblukam, dzięki

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Śliczne serio, serio
Jejku, ja muszę jeszcze trochę dokupić.
(...)
Ciekawe, ale zastanawiam się czy u takiego maluszka jakiekolwiek cążki zdają egzamin. Jak obciąć cążkami takie malusie paznokietki

Ja się zastanawiam, jak obciąć te maleńkie paznokietki nożyczkami

Cytat:
Śliczne zakupy

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 09:04   #3362
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
.

A my tu czekamy na te Twoje śliczności
ach szkoda gadac......chcialabym cyknac brzuszek to tez
a potem jak odda to was zasypie fotkami

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 09:06   #3363
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
A dlaczego jest przeciwny? Z przesądu? Ja na początku byłam, to mój Małż się śmiał, że XXI wiek a ja o przesądach Mu gadam . Już widzę, jak mój TŻ kupuje wyprawkę

A słyszałyście o tym bocianie ze złamaniem otwartym nogi? Można go obserwować przez internet, wszyscy widzą, jak się męczy, a jakieś "mądre" komisje nie chcą dopuścić lekarza, bo natura ma swoje prawa (selekcja) i jest okres lęgowy
Z przesadu i z obawy. Wciaz ma swiadomosc ze jeszcze moze sie cos zlego wydarzyc. Ciezej wtedy dojsc do siebie majac cala wyprawke przypominajaca o nieszczesciu Ale juz ciiii. Napewno wszystko bedzie dobrze i jeszcze mi podziekuje ze tak o wszystko zadbalam.

Nie slyszalam o bocianie i nawet nie chcialabym na to patrzec. Wrazliwsza na nieszczescia zrobilam sie w tej ciazy. Nie rozumiem tylko jak mozna pozwolic zeby bociek tak sie meczyl?

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 09:06   #3364
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
no niby gotowa ale wez przejdz obojetnie w sklepie obok polek z dzieciecymi ciuszkami
No wiem

Cytat:
a czy ty nie masz juz ciuszkow za duzo??
Nie, bo ja kupuję w 3 rozmiarach

Cytat:
ach szkoda gadac......chcialabym cyknac brzuszek to tez
a potem jak odda to was zasypie fotkami
Trzymamy za słowo

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-19, 09:07   #3365
UnholyOne
Ola-Unhola

Mój też ma czkawkę kilka razy dziennie

Ojej, biedny bocian

Svinecka, idź pod prysznic, na pewno będzie troszkę lepiej i się ockniesz
Stary 2009-05-19, 09:12   #3366
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny obudzcie mnieeeeeeee
Na mnie nie masz co liczyć, bo sama ledwie patrzę na oczy
zaraz chyba pójdę i zapodam sobię kawkę, a raczej mleczko z kawką

Cytat:
TZ wlasnie dzwonil - kazal mi sie polozyc i przespac - a ja bede twarda i w koncu sie ogarne i pojade posprzatam mieszkanie do konca, zrobie mu niespodzianke a co
I zaśniesz tam
ze ścierką w ręce

Cytat:
A dlaczego jest przeciwny? Z przesądu? Ja na początku byłam, to mój Małż się śmiał, że XXI wiek a ja o przesądach Mu gadam . Już widzę, jak mój TŻ kupuje wyprawkę

A słyszałyście o tym bocianie ze złamaniem otwartym nogi? Można go obserwować przez internet, wszyscy widzą, jak się męczy, a jakieś "mądre" komisje nie chcą dopuścić lekarza, bo natura ma swoje prawa (selekcja) i jest okres lęgowy
Ja też
nie mogłabym spokojnie rodzić,
a po powrocie do domu to bym nie wiedziała za co pierwsze się zabrać, bo na bank, by mi nic nie poprał, a jak juz to ciekawe jak i w czym,
jak dla niego wszystko jedno co się pierze, czy jasne, czy ciemne, wełna, czy jeans
nawet nie chcę myśleć

nie słyszłam i wolę nawet nie wiedzieć
okres lęgowy, co ?
pic na wodę i nic więcej.
Ostatnio Spółdzielnia montowała kratki na otworach wentylacyjnych, a w środku były ptaki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 09:16   #3367
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Z przesadu i z obawy. Wciaz ma swiadomosc ze jeszcze moze sie cos zlego wydarzyc. Ciezej wtedy dojsc do siebie majac cala wyprawke przypominajaca o nieszczesciu Ale juz ciiii. Napewno wszystko bedzie dobrze i jeszcze mi podziekuje ze tak o wszystko zadbalam.
Tak jest

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Ojej, biedny bocian
Czyli czkawka kilka razy dziennie to nic strasznego
Biedny bocian, i oni czekają z wkroczeniem, np. jak wypadnie z gniazda , a ta kość mu tak wystaje

Cytat:
Ja też
nie mogłabym spokojnie rodzić,
a po powrocie do domu to bym nie wiedziała za co pierwsze się zabrać, bo na bank, by mi nic nie poprał, a jak juz to ciekawe jak i w czym,
jak dla niego wszystko jedno co się pierze, czy jasne, czy ciemne, wełna, czy jeans
nawet nie chcę myśleć

nie słyszłam i wolę nawet nie wiedzieć
okres lęgowy, co ?
pic na wodę i nic więcej.
Ostatnio Spółdzielnia montowała kratki na otworach wentylacyjnych, a w środku były ptaki
To samo u mnie
A tam się np. Gucwiński wypowiadał i to popierał

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-19, 09:19   #3368
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no ja juz po szybkim prysznicu - niby troche lepiej
ale wez sie teraz uczesz i pomaluj

tak sobie mysle, jak bede jechac to chyba wezme juz troche rzeczy, jakies zabawki lekkie malego czy cos i juz troszke poukladam
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 09:20   #3369
Miramej
Zakorzenienie

Dziewczyny, ile macie ręczników (i czy z kapturkiem)? I jakie są duże? Muszę dziś kupić

No i jeszcze: ile tych gatków poporodowych i podkładów trzeba mieć?

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-19, 09:23   #3370
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Dziewczyny, ile macie ręczników (i czy z kapturkiem)? I jakie są duże? Muszę dziś kupić

ja mam dwa reczniki z kapturkiem - wielkosc nawet nie wiem jaka

majtek poporodowych mam 5szt i kupie paczke tych wielkich podpasek ale nie wiem czy to sie przyda bo jak ja u nas rodzilam to zabraniali nosic majtek i kazali wietrzyc ciagle krocze i tylko taka jakby lignine dawali zeby sobie przykladac :/
Stary 2009-05-19, 09:26   #3371
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
No wiem

Nie, bo ja kupuję w 3 rozmiarach

Trzymamy za słowo
tez bym chciala kupic cos wiekszego na rozm. 68 ale takie juz typowo albo dziewczece albo chlopiece.......niestety musze sie jeszcze wstrzymac....bo nie mam pewnosci co do plci.......ja jednak caly czas czuje ze to chlopak

Cytat:
o wlasnie a propo czkawki........moja znajoma ostatnio powiedziala mi ze jak dziecko ma czesto czkawke w brzuszku to to napewno chlopak......ze niby dziewczynki nie maja.......ale to pewnie znowu jakis glupic przesad

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:

ja mam jeden teki wiekszy......bo bede dziecko zawijac najpierw w normalny recznik zeby wchlonal wode a potem szybko w ten z kapturkiem......moja znajoma tak robila i mowila ze nie ma sensu kupowac specjalnie takich recznikow

ja tych majtek jednorazowych kupie 5 sztuk a wkladow 2 opakowania....

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-19, 09:28   #3372
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

czekoladko a po co najpierw zawijac w jeden recznik a potem przekladac w drugi? przeciez jak jeden wchlonie wode, wytrzesz dziecko to je ubierasz od razu

troche dziwnie ta kolezanka robila, po co dwa razy wycierac dziecko

ja przy pierwszym synku mialam tylko jeden z kapturkiem i byl ok - z wanienki dziecko prosto na recznik, wycieralam go i potem ubieralam

a jak podrosl to potem juz go wycieralam normalnym bez kapturka
Stary 2009-05-19, 09:31   #3373
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Śliczne zakupy

Pewnie, przeceiż takie zakupy dla mamy to sama przyjemność a kiedy on to potem zdąży kupić, wyprać i jeszcze być z Tobą przy porodzie. Przeciez się nie wyrobi

Ooo ja tak samo my się przeprowadziliśmy w styczniu, a do tej pory stoi jeszcze kilka kartonów nierozpakowanych
My też się przeprowadzaliśmy grudzień-styczeń i powiem Ci, że w końcu małż mnie zmobilizował, żeby te kartony rozpakować i jakieś 3 tygodnie temy kupiliśmy pudła w Leroy Merlin i udało się. Cieszę się, bo im większy brzuch, tym trudniej

Cytat:
Ja nie używałam osobiście cążków, dla mnie wystarczające są nożyczki
Ja nawet swoje obcinam nożyczkami
Ale może ktoś woli
Jasne

Cytat:
Wiecie co? Co to za rodzice, którzy oddają swoje dzieci do takiego eksperymentu?
(...)

Myśę, że podjęłaś słuszną decyzję co do dyskoteki
Słyszałam, że było dużo chętnych rodziców do "wypożyczenia" dzieciaczków. Kretyni i tyle mam do powiedzenia.

Sprawę bociana widziałam... Smutne... Nie mogę patrzeć na takie rzeczy, bo mi ciężko

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 09:31   #3374
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
czekoladko a po co najpierw zawijac w jeden recznik a potem przekladac w drugi? przeciez jak jeden wchlonie wode, wytrzesz dziecko to je ubierasz od razu

troche dziwnie ta kolezanka robila, po co dwa razy wycierac dziecko

ja przy pierwszym synku mialam tylko jeden z kapturkiem i byl ok - z wanienki dziecko prosto na recznik, wycieralam go i potem ubieralam

a jak podrosl to potem juz go wycieralam normalnym bez kapturka
w sumie tez bylam zdziwiona ze tak robila.......ale wyprobuje a jak nie zda egzaminu to odrazu bede klasc na recznik z kapturkiem

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-19, 09:31   #3375
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
zmykam do pracy, a wieczorkiem mam wizytę u gina i poproszę o wszelkie wymazy i pomiary
Trzymamy kciuki za wizytę

Cytat:
Wklejam zdjęcia ubranek, które wczoraj przyszły , przepraszam, że są wygniecione, ale tak wyglądały po wyciągnięciu z paczki
..ale ekstra ciuszki...aż miło się oglada

Cytat:
A ja mysle ze sobie poradzi bo wezmie zapewne moja kolezanke ktora ma dwojke dzieci i to ona wszystko wybierze. Tylko ze ja nie chce miec rzeczy w jej guscie tylko takie jake mi sie podobaja. I tak bede kupowac i tak, a on niech sobie gada co chce. O!!!
Oj nie daj się...nie będą Mamie odbierać przyjemności kupowania ciuszków dla Maluszka

Cytat:
To ja Ci poradzę żebyś się wstrzymała z Emolium czy innymi podobnymi emolientami. Sama ich używam przy moim AZS, ale tylko w momentach nasilenia choroby. Tak to nie, bo one mają działanie lecznicze i ochraniające skórę. Jeśli od nich zaczniesz przy zdrowej skórze do do czego sięgniesz przy ewentualnych problemach?

Właśnie podobnie myślę...i dlatego się wstrzymałam...poczytam sobie dzisiaj o tych wszystkich kosmetykach

Cytat:
Ciekawe, ale zastanawiam się czy u takiego maluszka jakiekolwiek cążki zdają egzamin. Jak obciąć cążkami takie malusie paznokietki
Jak powiedziałam przyjaciółce że mam już nożyczki to zapytała czy nie lepiej cążki...czy sobie poradzę nożyczkami...a mi się wydaje że to bezpieczniejsze niż cążki...bo widzisz ile obcinasz...

Cytat:
Ręczniki z kapturem mam dwa..ale chyba jeden jeszcze dokupię

Dzień dobry Mamusie...

Ja już po prysznicu, śniadaniu, wymalowana...tylko muszę jeszcze wyprostować włosy i lecę do fotografa...2 miesiące temu w końcu się przemeldowałam, pisemko potwierdzające skończyło się już, więc czas wymienić dowód (chciałam się z tym wstrzymać, ale mam dziwne przeczucie że zrobią problemy w szpitalu że dowód nieważny skoro zły adres podany). Aż się boję jak na tym zdjeciu wyjdę...w końcu 9 miesiąc ciąży, opuchnięta buzia....ehhh ale jak mus to mus
Stary 2009-05-19, 09:34   #3376
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

......Aż się boję jak na tym zdjeciu wyjdę...w końcu 9 miesiąc ciąży, opuchnięta buzia....ehhh ale jak mus to mus
Karolinko zdajesz sobie sprawe ze jeszcze pare tygodni i bedziesz tulic swoje malenstwo w ramionach???
ja ostatnio coraz czesciej o tym mysle i zastanawiam sie jak bedzie wygladac- do kogo bedzie podobne itd....

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-19, 09:35   #3377
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Ja mam jeden 76x76 a dokupię drugi drewexu 100x100
Podkładów to ze 2 paczki kupię, a nad majtkami się zastanawiam, bo jak rodziłam bartusia, to zabraniali i kazali wietrzyc

Cytat:

majtek poporodowych mam 5szt i kupie paczke tych wielkich podpasek ale nie wiem czy to sie przyda bo jak ja u nas rodzilam to zabraniali nosic majtek i kazali wietrzyc ciagle krocze i tylko taka jakby lignine dawali zeby sobie przykladac :/

Cytat:
tez bym chciala kupic cos wiekszego na rozm. 68 ale takie juz typowo albo dziewczece albo chlopiece.......niestety musze sie jeszcze wstrzymac....bo nie mam pewnosci co do plci.......ja jednak caly czas czuje ze to chlopak

o wlasnie a propo czkawki........moja znajoma ostatnio powiedziala mi ze jak dziecko ma czesto czkawke w brzuszku to to napewno chlopak......ze niby dziewczynki nie maja.......ale to pewnie znowu jakis glupic przesad

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

ja mam jeden teki wiekszy......bo bede dziecko zawijac najpierw w normalny recznik zeby wchlonal wode a potem szybko w ten z kapturkiem......moja znajoma tak robila i mowila ze nie ma sensu kupowac specjalnie takich recznikow

Przesąd
Amelka Skierki ma czkawkę, a jest dziewczynką
Stary 2009-05-19, 09:37   #3378
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Oj Ty niedowiarku

A jakie kupujecie gatki, te jednorazowe czy wielorazowe z siateczki? A podkłady, które, te Belli czy inne?

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 09:37   #3379
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Przesąd
Amelka Skierki ma czkawkę, a jest dziewczynką
ja nie wiem kto takie glupoty w takim razie wymysla

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-19, 09:38   #3380
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

lece dziewczynki do mieszkanka
Stary 2009-05-19, 09:40   #3381
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Oj Ty niedowiarku

A jakie kupujecie gatki, te jednorazowe czy wielorazowe z siateczki? A podkłady, które, te Belli czy inne?
no co ja poradzeskoro lekarz nie jest pewny.....
za tydzien w piatek mam wizyte i juz nie moge sie doczekac czy wreszcie mi powie ze widzi te piske i tylko piske czy cos innego.....jak potwierdzi mi dziewczynke to juz chyba uwierze- bo 2 razy mi powiedzial ze dziolszka ale tak bez przekonania.....

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
tylko sie nie przemeczaj

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-19, 09:48   #3382
skierka1981
BAN stały

dzień dobry mamusie i brzuszki w Olsztynie słoneczko na szczęście
Unholy, właśnie miałam to pisać Amelka też potrafi kilka razy w ciągu dnia mieć czkawkę, a co jeszcze dziwniejsze to raz tą czkawkę czuję niziutko a raz przy pępku - nie wiem co ona tam robi takie wygibasy???
trzymam kciuki za dziesiejsze wizyty

ja mam kupione podkłady belli 2 opakowania po 10 szt i dokupię jakieś podpaski na potem i myślę że wystarczy

svinecka, no ty nam stracha wczoraj napędziłaś też pomyślałam że w szpitalu jesteś dobrze że to tylko kłopoty z netem. zazdroszczę ci tej przeprowadzki i swojego miejsca....my dopiero na jesieni się przeprowadzimy przy dobrych wiatrach i to do służbowego mieszkania ok 150 km od Olsztyna, ale szef jest oki i myślę że będziemy sie tam dobrze czuć

ok też muszę się zebrać pokój posprzątać bo ma wpaść męża siorka w odwiedziny, a wcześniej koleżanka na chwilkę
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 09:49   #3383
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Oj Ty niedowiarku

Myślę, że Belli. Mamusie są najbardziej z tych zadowolone. Są jeszcze w sprzedaży takie specjalne podkłady ginek., ale podobno są spore i strasznie nie wygodne.
A majtochy chyba wielorazowe, ale
Nie widziałam tych jednorazowych, nie macałam, więc nie wiem, czy przy jednym ruchu się nie porwą. Poza tym nie wiem czy w ogóle się u mnie przydadzą, bo lekarze często zabraniają - tak jak pisałam wcześniej.

Cytat:
ja nie wiem kto takie glupoty w takim razie wymysla
Chyba się ludziom nudzi

Cytat:
Nie szalej tam, dziewczyno za bardzo

A ja jem właśnie kanapkę z żeberkami
Zostały jak gotowałam kapustkę i sobie teraz pokroiłam na chlebek
Stary 2009-05-19, 09:52   #3384
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

a ja mam lenia w dupie.........nawet sie nie umylam jeszcze
stopy cos mam dzisiaj opuchniete od rana i czuje jakby z tone wazyly.....jakies takie ciezkie

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-19, 09:52   #3385
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki

Cytat:

Cytat:
Słyszałam, że było dużo chętnych rodziców do "wypożyczenia" dzieciaczków. Kretyni i tyle mam do powiedzenia.

Sprawę bociana widziałam... Smutne... Nie mogę patrzeć na takie rzeczy, bo mi ciężko
I tak delikatnie
No mi też było strasznie szkoda tego bociana

Cytat:
..ale ekstra ciuszki...aż miło się oglada
(...)
Ręczniki z kapturem mam dwa..ale chyba jeden jeszcze dokupię

Cytat:
Ja mam jeden 76x76 a dokupię drugi drewexu 100x100
Podkładów to ze 2 paczki kupię, a nad majtkami się zastanawiam, bo jak rodziłam bartusia, to zabraniali i kazali wietrzyc
UnholyOne a takie 100x100 nie będą za duże dla takiego małego dzidzia? Czy kupujesz z zamiarem używania, jak będzie już większy?
Czyli podkładów trzeba kupić 2 paczki.

Cytat:
Ja siateczkowe . Podkłady chcę Hartmanna, bo mają mocowanie, zresztą gatki też chyba tej firmy.

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-05-19 o 09:54
Stary 2009-05-19, 09:54   #3386
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karolinko zdajesz sobie sprawe ze jeszcze pare tygodni i bedziesz tulic swoje malenstwo w ramionach???
ja ostatnio coraz czesciej o tym mysle i zastanawiam sie jak bedzie wygladac- do kogo bedzie podobne itd....
Ja mam takie powroty świadomości...raz myślę sobie że jeszcze jest czas...a za chwilę uświadamiam sobie że to już 35 tydzień zaczynamy i za 3 tygodnie teoretycznie już może się rodzić bo ciąża będzie donoszona...raz wpadam w panikę, że przecież jeszcze nie jestem gotowa, a za chwilę myślę że i tak sobie poradzę jak tylko zobaczę tę Kruszynkę
A o tym jak będzie wyglądać to myślę bardzo często...jaki będzie miała nosek, usta, oczka...malutkie paluszki i stópki takie do całowania....ehhh tego się najbardziej nie mogę doczekać
Stary 2009-05-19, 10:00   #3387
Ania0104
Zakorzenienie

Svinecka nigdy więcej nas tak nie strasz! Dzisia rano też przemknęło mi przez głowę, ze moze w szpitalu już lezysz
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
no to i ja sie oddalam, golic, szorowac itp
Jutro dzien doktorkow.Najpierw gin, potem przeglad u zębologa
slodkich snów
za wizytę!!!

Cytat:
Wypowiem się na temat tych nożyczek, bo je widziałam i tak jak pisałam wcześniej, lepiej kupić jak najcieńsze. I o dziwo, nożyczki pakowane pojedynczo, też tej samej firmy są cieńsze. Wklejam do nich link:
http://www.allegro.pl/item629705780_...i_babyono.html

hmmm więc chyba kupię same nożyczki, bo cązki to jakośmnie nie przekonują - sama też nie używm
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
zmykam do pracy, a wieczorkiem mam wizytę u gina i poproszę o wszelkie wymazy i pomiary

Cytat:
Jakie świry
ja bym w życiu swojego dziecka nie "wypożyczyła"
ciekawe kto się na to godzi, pewnie jakaś patologia licząca na szmalec

Wynajmują niemowlaki "na próbę" do telewizji - kontrowersyjny reality show w Niemczech

Cytat:
Wklejam zdjęcia ubranek, które wczoraj przyszły , przepraszam, że są wygniecione, ale tak wyglądały po wyciągnięciu z paczki
jakie cudności! gdzie je kupiłaś? moge linka poprosić
Cytat:
A ja mysle ze sobie poradzi bo wezmie zapewne moja kolezanke ktora ma dwojke dzieci i to ona wszystko wybierze. Tylko ze ja nie chce miec rzeczy w jej guscie tylko takie jake mi sie podobaja. I tak bede kupowac i tak, a on niech sobie gada co chce. O!!!
o nieeeee ... ja bym i tak postawiła na swoim
Tak trzymaj
Cytat:
a zapomnialam dodac jak sie wczoraj wkurzylam!!
pisalam do tego kolegi co aparat pozyczyl -ze ma go oddac bo potrzebuje na sobote......a on odpisal ze zapomnial go w krakowie i ze jego brat go przywiezie w weekend
no co za facet! powiedz mu, ze jak nie odda aparatu to będzie miał z nami do czynienia!
Cytat:
Ja już po prysznicu, śniadaniu, wymalowana...tylko muszę jeszcze wyprostować włosy i lecę do fotografa...2 miesiące temu w końcu się przemeldowałam, pisemko potwierdzające skończyło się już, więc czas wymienić dowód (chciałam się z tym wstrzymać, ale mam dziwne przeczucie że zrobią problemy w szpitalu że dowód nieważny skoro zły adres podany). Aż się boję jak na tym zdjeciu wyjdę...w końcu 9 miesiąc ciąży, opuchnięta buzia....ehhh ale jak mus to mus
a ja dopeiro wstałam ... tzn godzinę temu, ale starałam sie Was nadrobić i zeszło mi godzinkę

Zaraz lecę pod prysznic, potem z psem na spacer i śniadanko musze zjeść ... a pogodę mamy znów piękną! To moze na słoneczku posiedzę

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 10:03   #3388
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
a ja mam lenia w dupie.........nawet sie nie umylam jeszcze
stopy cos mam dzisiaj opuchniete od rana i czuje jakby z tone wazyly.....jakies takie ciezkie
Ja wczoraj wieczorem miałam tak gorące, że nie mogłam spac. Jeździły mi pod kołdrą i nawet nasmarowanie i szukanie chłodnego miejsca nie pomogło Męczyłam się chyba z godzinę, aż usnęłam ze zmęczenia.

Nie nawidzę tego uczucia, wrrr

Cytat:
Dzięki

I tak delikatnie
No mi też było strasznie szkoda tego bociana

UnholyOne a takie 100x100 nie będą za duże dla takiego małego dzidzia? Czy kupujesz z zamiarem używania, jak będzie już większy?
Czyli podkładów trzeba kupić 2 paczki.

Ja siateczkowe . Podkłady chcę Hartmanna, bo mają mocowanie, zresztą gatki też chyba tej firmy.
Patrze już trochę w przyszłośc
Na początku będę wycierała tym mniejszym, ale po jakimś czasie myślę, że i to duże nie będzie złe, a starczy na dłużej
Stary 2009-05-19, 10:03   #3389
Ania0104
Zakorzenienie

ale jestem gapa ... tak wogóle to dzień dobry

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 10:05   #3390
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Ja mam takie powroty świadomości...raz myślę sobie że jeszcze jest czas...a za chwilę uświadamiam sobie że to już 35 tydzień zaczynamy i za 3 tygodnie teoretycznie już może się rodzić bo ciąża będzie donoszona...raz wpadam w panikę, że przecież jeszcze nie jestem gotowa, a za chwilę myślę że i tak sobie poradzę jak tylko zobaczę tę Kruszynkę
A o tym jak będzie wyglądać to myślę bardzo często...jaki będzie miała nosek, usta, oczka...malutkie paluszki i stópki takie do całowania....ehhh tego się najbardziej nie mogę doczekać
no wlasnie ja mam tak samo......
a co do porodu to czasami sie boje a czasem sobie mysle ze przeciez tyle kobiet na swiecie rodzi dzieci to i ja sobie poradze.....
ja osobiscie nie moge sie doczekac az na watku zacznie sie rozpakowywanie a potem to juz jedna po drugiej bedziemy wyskakiwac z brzuszkow hehe
popatrzcie na watek majowek......tam juz prawie wszystkie mamusie sa rozpakowane....

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

no co za facet! powiedz mu, ze jak nie odda aparatu to będzie miał z nami do czynienia!
oj a baby w ciazy sa jak wiedzmy hehe!!postrasze go a co

Cytat:
Ja wczoraj wieczorem miałam tak gorące, że nie mogłam spac. Jeździły mi pod kołdrą i nawet nasmarowanie i szukanie chłodnego miejsca nie pomogło Męczyłam się chyba z godzinę, aż usnęłam ze zmęczenia.
wlasnie tez mam takie wrazenie ze czasem czuje jak mnie stopy parzą- jakbym po goracym piasku chodzila

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości